САЩ разполагат батальон с модерни танкове в Южна Корея

В батальона ще влязат танкове M1A2 и бойни машини M2A3.

Баща и син бяха намерени мъртви в дома си

Баща и син са били открити мъртви в къща в Ивайловградското село Лозен. 
Късно снощи съседи са открили телата на дядо Жеко и сина му Костадин и са позвънили на тел. 112. Засега официална информация за причината за смъртта на двамата няма. 

Тази сутрин телата на двамата са откарани в Съдебна медицина в Хасково.

Съдебният лекар ... Баща и син са били открити мъртви в къща в Ивайловградското село Лозен. Късно снощи съседи са открили телата на дядо Жеко и сина му Костадин и са позвънили на тел. 112. Засега официална информация за причината за смъртта на двамата няма. Тази сутрин телата на двамата са откарани в Съдебна медицина в Хасково. Съдебният лекар ...

Испанската принцеса Кристина е обвинена в пране на пари

/КРОСС/ Съд в испанската островна територия Майорка е призовал испанската принцеса Кристина да се яви незабавно пред магистратите, за да получи своя обвинителен акт за укриване на доходи и неплащане на данъци; пране на пари и цяла поредица други финансови престъпления, съобщи френската информационна агенция Agence France-Presse, цитирана от paragraph22. Така светът става свидетел на поредния супер-скандал в испанското кралско семейство, което не обещава нищо хубаво на монархията, която и без това се радва на подкрепата на едва половината испанци. Досега в съдебния процес, започнал още в края на 2011 г., ставаше дума за обвинения в измама и търговия с влияние единствено срещу съпруга на принцесата - Инаки Урдангарин и неговия бивш бизнес-партньор Диего Торес. Днес към тях се присъединява и дъщерята на краля. Обвиненията са за източването на средства, плащани от регионални правителства на неправителствена организация, управлявана от Урдангарин между 2004 - 2006 г., за да организират спортни и туристически мероприятия.  

Заподозреният за убийството на Хюлия задържан в Холандия

Бившият приятел на момичето е обвинен в убийство по особено жесток начин, версията за искане на откуп е отхвърлена

Индия изпробва балистична ракета-носител

"Притхви-2" може да носи заряд с тегло до 1 тон, включително ядрена бойна глава

Пациентите няма да си плащат сами лечението, ако го прекъснат


Пациентите няма да плащат за лечението си, ако преждевременно напуснат болницата. Това реши Върховният административен съд, който отмени наредба на здравното министерство, според която пациентът трябва да декларира, че ще плати лечението и изследванията си, ако си тръгне от болницата на своя глава, пише вестник "Сега".

Решението не е обжалвано от Министерството на здравеопазването, което трябва да заплати и разноски за водене на делото в размер на 20 лева.

Задължението...

Латвия за първи път ще има жена министър-председател


За първи път Латвия ще има жена премиер, след като президентът и водещите партии в парламента се споразумяха за единна кандидатура за премиерския пост. Номинираната Лаймдота Страуюма, която досега беше министър на земеделието, заяви, че страната ѝ ще продължи да спазва строгата фискална дисциплина до парламентарните избори през октомври, предаде EurActiv.

Президентът Андрис Берзинш връчи на Лаймдота Страуюма мандат за съставяне на кабинет. Тя заема поста на Валдис Домбровскис, който...

Баща и син бяха намерени мъртви в дома си

Баща и син са били открити мъртви в къща в Ивайловградското село Лозен. 
Късно снощи съседи са открили телата на дядо Жеко и сина му Костадин и са позвънили на тел. 112. Засега официална информация за причината за смъртта на двамата няма. 

Тази сутрин телата на двамата са откарани в Съдебна медицина в Хасково.

Съдебният лекар ... Баща и син са били открити мъртви в къща в Ивайловградското село Лозен. Късно снощи съседи са открили телата на дядо Жеко и сина му Костадин и са позвънили на тел. 112. Засега официална информация за причината за смъртта на двамата няма. Тази сутрин телата на двамата са откарани в Съдебна медицина в Хасково. Съдебният лекар ...

WIZZ AIR са превозили 13, 5 милиона пътници - 12% ръст през 2013

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна - нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа* обяви, че е превозила 13,5 милиона пътници през 2013, отчитайки годишен ръст от 12% за миналата година със среден коефициент на натоварване от 86%. Флотилията на Wizz Air се състои от 45 самолета Еърбъс А320, която ще нарасне до 53 самолета през 2014 с доставката на осем нови самолета от Еърбъс. Тези самолети ще обслужват нарастващата мрежа от бази, като Wizz Air вече обяви откриването на 18-та и 19-та обслужващи бази в Лвов, Украйна и Крайова, Румъния през 2014. Съществуващите оперативни бази в Букурещ, Будапеща, Скопие, София, Вилнюс и Варшава също ще бъдат разширени в идните месеци. Йозеф Варади, CEO на Wizz Air каза: "Ние продължаваме да доставяме ниски цени за новите пазари и сме ангажирани с растежа на нашата оперативна база в Европа и отвъд. Сега имаме в продажба над 300 отсечки до 35 държави. Ние предлагаме ниски цени, които са достъпни за всеки и също имаме голямо разнообразие на допълнителни продукти и услуги за клиентите ни, за да могат да създадат своето лично преживяване докато пътуват, според предпочитанията си. В България Wizz Air е превозила над 900 000 пътници през 2013 и обяви нови отсечки от София до Тел Авив и Малмю, за да започне 2014 с 22 отсечки в продажба по българската мрежа .    

Килърът от Варна - племенник на митрополит Кирил

39-годишният Петър Евтимов, който застреля жена си Живка и неин приятел, е бил племенник на варненския митрополит Кирил. Покойният митрополит е гостувал в дома му в Дългопол. Децата на убитите, кръгли сираци, остават в родния дом, поемат ги роднини.

Двама души, сред които полицай, са пострадали при скандала на летище Варна

В скандала на летище „Варна” са участвали Волен Сидеров, Елица Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от „Атака”. Това каза на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Лондон пак напира пред ЕС за бариери срещу „инвазията“

300 000 румънци и българи щели да нахлуят във Великобритания, според последните прогнози на Лондон. Камерън каза, че не е справедливо имигрантите от новите членки на ЕС да получават помощи за безработица и да ползват безплатното здравеопазване.

"Академик Шокалски" излезе от прегръдките на леда

Руският научно-изследователски кораб "Академик Шокалски" излезе на собствен ход от ледовете в Антарктика, съобщи неговият капитан Игор Кисельов.

19-годишен намерен мъртъв в студентско общежитие в Габрово

19-годишен младеж е намерен мъртъв в стаята си в студентското общежитие в габровския квартал "Сирмани" тази сутрин, съобщи bTV, позовавайки се на БТА.
По непотвърдени данни смъртта му е настъпила след прострелване. Все още обаче не е ясно дали се става въпрос за самоубийство или има извършено престъпление.
Сигналът за инцидента е постъпил 19-годишен младеж е намерен мъртъв в стаята си в студентското общежитие в габровския квартал "Сирмани" тази сутрин, съобщи bTV, позовавайки се на БТА. По непотвърдени данни смъртта му е настъпила след прострелване. Все още обаче не е ясно дали се става въпрос за самоубийство или има извършено престъпление. Сигналът за инцидента е постъпил

"Левски" ще получи 600 хил. евро за Антонио Вутов, твърдят в Италия


"Удинезе" ще плати 600 000 евро, за да привлече юношата на "Левски" Антонио Вутов, твърди италианското издание Tutto Mercato.

Очаква се 17-годишният полузащитник да пристигне днес в Удине, където трябва да премине медицински прегледи и да подпише своя договор. Двата клуба вече постигнаха споразумение за продажбата му.

Според информацията трансферната сума може да се увеличи до 1 млн. евро при добро представяне на младежкия национал на България.

Италианският клуб...

Двойният убиец от Варна бил племенник на митрополит Кирил

39-годишният Петър Евтимов, който застреля жена си Живка и неин приятел, е бил племенник на варненския митрополит Кирил.

Мъж загина след сблъсък на Ауди и товарен автомобил

38-годишен мъж загина при катастрофа малко преди надлеза за с. Ветрен, предаде кореспондентът на БГНЕС в Казанлък.

19-годишен открит мъртъв в студентското общежитие в Габрово

19-годишен младеж е намерен мъртъв в стаята си в студентското общежитие в габровския квартал 19-годишен младеж е намерен мъртъв в стаята си в студентското общежитие в габровския квартал "Сирмани" тази сутрин, съобщи bTV, позовавайки се на БТА. По непотвърдени данни смъртта му е настъпила след прострелване. Все още обаче не е ясно дали се става въпрос за самоубийство или има извършено престъпление. Сигналът за инцидента е постъпил

Читателски Дневник: НОИ - ситком или риалити


Вчера сутринта денят ми започна адски забавно – докато единият ми син крещеше от тоалетната: "Мамо, готов съм!", а аз бършех повръщаното от другия, се обади и таткото, че нелюбезна служителка от НОИ го е известила, че трябва да им връщаме пари. Драматургът в мен предусети, че така започнал, денят неизбежно ще доведе до катарзис или поне до обяд на осъзнаването.

Жонглирайки с двете болни деца, проведох безумен разговор с г-жа Иванова – инспектор на НОИ. Въпросната, с назидателен тон...

LG ще представи серия от забележителни ULTRA HD телевизори на CES

/КРОСС/ LG Electronics (LG) ще представи пълна серия ULTRA HD телевизори на международното изложение за потребителска техника (CES) в Лас Вегас от 7-10 януари 2014 г. Миналата година LG спечели публиката с колекция от ULTRA HD телевизори, снабдени с усъвършенствани приложения и подобрено качество на изображението. На тазгодишното издание на изложението компанията вдига летвата дори още по-високо, приковавайки вниманието към първия в света извит телевизор ULTRA HD (модел 105UC9) с разделителна способност на екрана 21:9 и забележителен 105-инчов екран (по диагонал). „Нашият най-нов ULTRA HD телевизор ще привлече много внимание на изложението тази година", споделя Ин-ки Лий, старши вицепрезидент и завеждащ дивизията за телевизия в поделението Home Entertainment на LG Electronics. „Качеството на изображението е просто изумително и потребителите разпознават LG като марка, която създава тенденции и е водеща в използването на 4К технологията". Първият в света 105-инчов 21:9 извит ULTRA HD телевизор Новият извит ULTRA HD телевизор на марката (модел 105UC9) включва внушителен 105-инчов екран с 21:9 аспектно съотношение и 5120 х 2160 5K резолюция. Резултатът е истинско кино преживяване в домашни условия. Със своя красив, ергономичен и внушителен с размерите си вдлъбнат екран, 105UC9 ви предлага визуално преживяване, непостижимо за нито един друг телевизор, достъпен днес

Небивали мерки за сигурност в Русия месец преди Олимпиадата в Сочи

Месец преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи в Русия влязоха в сила мерки за сигурност, безпрецедентни за олимпийското движение, съобщи Франс прес. Опасенията от атентати се засилиха заради двете самоубийствени нападения от края на декември. От днес влизането на автомобили в Сочи ще се извършва контролирано, а достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително. Засилено е и присъствието на органите на реда, разположени още от ноември в този балнеолечебен курорт, намиращ се между Черно море и Кавказ. Новите разпоредби влизат в сила месец преди Олимпийските игри (7-23 февруари) и ще важат до 23 март, седмица след закриването на Параолимпийските игри (7-16 март). Около 37 000 полицаи и войници ще бъдат мобилизирани да гарантират сигурността на игрите, най-голямото международно събитие, организирано от Русия след разпадането на СССР през 1991 г. Това е събитие, на което руският президент Владимир Путин особено държи и иска да го превърне във витрина на постиженията на Русия, отбелязва Франс прес. Наблюдение ще се извършва и от Космоса чрез сателити, каза министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Пучков. Считано от днес се в въвеждат и ограничения за корабоплаването в Черно море. Военните ще разположат в Сочи и зенитни комплекси "Панцир-С1", ново поколение ракети земя-въздух. Русия ще следи също така всички комуникации, благодарение на система, която позволява на Федералната служба за сигурност да има достъп до всички телефонни и интернет комуникации.

Ботев се разделя със седем играчи

Седем играчи на Ботев със сигурност отпадат от състава за пролетния дял на шампионата. Бобан Грънчаров, Борис Галчев, Костадин Дяков, Станислав Костов, Валери Домовчийски и Елведин Джинич няма да пътуват с отбора за Кипър.

Мъртвият студент в Габрово се е самоубил

Няма данни за насилствена смърт, оръжието е иззето от полицията

    


Група във "Фейсбук" настоява Цацаров да поиска имунитета на Сидеров


Група във "Фейсбук", наречена "Имунизирай България срещу Волен Сидеров", призовава главният прокурор Сотир Цацаров да поиска снемането на имунитета на Волен Сидеров заради поредния инцидент с негово участие.

"Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани", пише в сигнала на членовете на групата до главния прокурор.

Ето и пълния...

Щатският финансов министър призовава за по-строги правила за банките в Европа

Щатският министър на финансите Джейкъб Лю ще призове европейските държави да последват САЩ в изработването на по-строги правила за банкова регулация,...

Румен Гечев обвини търговските вериги, че изнасят милиарди левове от България


Голяма част от търговски вериги не плащат данък печалба в България и третират неравнопоставено българските си доставчици спрямо чуждестранните. Затова с промени в законодателството държавата ще поиска от тях да се отнасят еднакво с доставчиците и с държавата. Това каза пред ТВ7 депутатът от БСП Румен Гечев, който е зам.-председател на парламентарната икономическа комисия.  

"По-голямата част от чуждите търговски вериги не плащат данък печалба, защото, видите ли, дълги години някои от...

Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе бе осъден на 4 години затвор

Върховният съд на Румъния осъди бившия премиер на страната Адриан Нъстасе на 4 години затвор за вземане на подкупи, като потвърди присъдата срещу него от по-долна инстанция. Решението на съда е окончателно, като предстои Нъстасе да бъде изпратен в затвора в кратки срокове.

И Judas Priest в сериала "Семейство Симпсън"

Вижте групата в анимационната поредица

    


Кашъмов: Проектът за нов НК налага цензура

/КРОСС/ Проектът за нов Наказателен кодекс (НК), който Министерството на правосъдието публикува за обсъждане в навечерието на Коледа, въвежда текстове, с които би се наложила незапомнена цензура - изцяло в услуга на властимащите и срещу основни права на гражданите. Този прочит на проекта за НК изложи пред бТВ днес адвокат Александър Кашъмов от Фондация "Програма Достъп до информация". През последните дни основният дебат около проекта е за предвидената наказателна отговорност за фотографиране, филмиране и записване на лице без негово знание. Предложеният текст 145, ал. 1 от проекта гласи, че "който противозаконно фотографира, филмира, записва или подлага на друго подобно действие другиго без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, се наказва с лишаване от свобода до една година, с пробация или с глоба." "Това е една цензура, каквато не е била въвеждана никога досега в България. Ако направим сравнение с НК от 1951 г., в който има наказание "смърт" за събиране на информация, представляваща държавна тайна, с цел да бъде издадена, дори в онзи НК няма такъв текст, който да предвижда при снимане на някого, да може да влезеш в затвора", каза адвокат Кашъмов. По думите му, този текст несъмнено заплашва свободата на словото и свободата на изразяване изобщо

Мадона пусна скандална снимка на сина си

Певицата публикува в Instagram снимка на 13-годишния си син Роко Ричи, който позира с бутилка джин в ръка.

Студент в Габрово е намерен мъртъв в стаята си

По непотвърдени данни смъртта е настъпила след прострелване

Френското посолство още няма позиция по случая със скандала на летище Варна

Френското посолство още няма ясна позиция относно скандала на летище Варна, в който са замесени лидерът на "Атака" Волен Сидеров и други депутати от партията, научи "24 часа онлайн". По време на инцидента са пострадали полицаи.

Информацията, с която разполага на този етап посолството е единствено от медиите и предстои да се запознаят отблизо със Френското посолство още няма ясна позиция относно скандала на летище Варна, в който са замесени лидерът на "Атака" Волен Сидеров и други депутати от партията, научи "24 часа онлайн". По време на инцидента са пострадали полицаи. Информацията, с която разполага на този етап посолството е единствено от медиите и предстои да се запознаят отблизо със

Заподозреният за убийството на Хюлия е задържан в Холандия

/КРОСС/Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар е задържан на влизане в Холандия, съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар. „Досъдебно производство е започнато на 2 януари срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп. Веднага след намирането на тялото на Хюлия Маджар, започва издирването на Иван Тодоров. Повдигнато е обвинение за отвличане с цел откуп. Издадена е Европейска заповед за арест. Тодоров е задържан на влизане в Холандия. Отправена е молба за правна помощ от холандските власти за предаване на автомобила, с който се е движел, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи", обясни Арнаудова. По думите й, по тях може да има следи от престъплението. „Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин. Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели", каза още Румяна Арнаудова. 24-годишната Хюлия Назим Маджар от с. Белоградец е убита с множество удари с тежък предмет с тъп ръб в областта на главата, показват резултатите от аутопсията, съобщиха по-рано от полицията във Варна. Разследването се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура - Варна. Момичето, което бе открито на 4 януари в лозов масив, в близост до четвъртокласен път край магистрала „Хемус", е починало в следствие на последвала силна кръвозагуба

Йовчев: Все по-малко хора викат "Оставка", все повече осъзнават положителното в управлението

"Все по-добре се чувстваме като част от това правителство. Мисля, че в една изключително тежка ситуация ние успяхме да направим доста за държавата и обществото въпреки виковете "Оставка&...

Сблъсък между лек автомобил и влак отне живота на жена и бебе

Жена и бебе загинаха при сблъсък между лек автомобил и влак, съобщи asenovgrad.net. Инцидентът е станал на охраняем прелез в района на пловдивското село Долна махала около 12 часа на обяд. Въпросната...

300 души ще бъдат съкратени от „Ремотекс” - Раднево

Ситуацията със закъсалото предприятие „Ремотекс” – Раднево не само не се подобрява, а и става все по-лоша за служителите. Във фирмата, която дължи на своите работници на...

Системата за електронни карти за градския транспорт работи по-бавно

Има забавяне при зареждането на електронни карти в пунктовете за продажба на превозни документи, признават от Центъра за градска мобилност. Работата на системата беше прекъсната за няколко часа в п...

Добри новини! Продължителността на живота ни се е удължила

Според научните изследвания на Острова средната възраст при жените вече настъпва на 47-мия им рожден ден. Британските власти забелязали невероятни промени в продължителността на живота. До сега се с...

България може да получи достъп до газ от Азербайджан през Комотини

Интерконекторната връзка Комотини - Стара Загора ще има ключово значение за диверсификацията на газовите доставки

    


73-годишен японец създава детайлни картини с Excel

73-годишен японец създава невероятно детайлни картини с MS Excel, съобщава demilked.com.
Тацуо Хориучи се интересувал дълго време от графични изкуства, но едва след като се пенсионирал преди 13 г., получил достатъчно време, което да посвети на своето хоби.
Хориучи споделя, че никога не е използвал Excel в работата си преди, но е избрал 73-годишен японец създава невероятно детайлни картини с MS Excel, съобщава demilked.com. Тацуо Хориучи се интересувал дълго време от графични изкуства, но едва след като се пенсионирал преди 13 г., получил достатъчно време, което да посвети на своето хоби. Хориучи споделя, че никога не е използвал Excel в работата си преди, но е избрал

От Сметната палата хванаха несъответствия в 152 данъчни декларации

От подадените в Сметната палата документи през 2013 година 152 декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности са с невярно съдържание, става...

Мъж запали жена си, тя е с опасност за живота

Той я е залял със запалителна течност

    


Турското правителство уволни 350 полицаи

Корупционният скандал в страната продължава да ескалира

    


Предполагаемият убиец на Хюлия хванат на влизане в Холандия

Уличеният в убийството на Хюлия Маджар от Белоградец е хванат на влизане в Холандия, съобщиха от прокуратурата, цитирани от bTV.
Иван Тодоров е обвинен в отвличане с цел откуп и в убийство. Мъжът още е в Холандия, предстои да бъде предаден на властите у нас.
24-годишният Тодоров е криминално проявен, бил е съученик на жертвата. Хората от Уличеният в убийството на Хюлия Маджар от Белоградец е хванат на влизане в Холандия, съобщиха от прокуратурата, цитирани от bTV. Иван Тодоров е обвинен в отвличане с цел откуп и в убийство. Мъжът още е в Холандия, предстои да бъде предаден на властите у нас. 24-годишният Тодоров е криминално проявен, бил е съученик на жертвата. Хората от

Министри, депутати, прокурори и кметове с неверни декларации

/КРОСС/Несъответствия в 152 декларации на висши държавници, констатира Сметната палата. В списъците фигурират имената на министри, зам.-министри, депутати прокурори, съдии, директори, кметове, зам.-кметове, следователи. Периодът обхваща ноември 2012 - декември 2013 г. За периода през 2012 г. несъответствие в декларацията са открити при Евелин Благоев, изп. директор на ИА по лекарствата при МЗ. Не е декларирал данни за съпругата - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Резерва" ЕООД, гр. Варна, както и доходи в размер на 5400 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество. За периода 15 ноември 2012 г. до 1 декември 2013 г. несъответствие има в декларацията на областния управител на Кърджали Бисер Николов - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата-притежавани дялове в дружествата: "Николо-74"ООД и "КА и Ванел"ЕООД със седалища гр. Кърджали. Несъответствие има в декларацията и на зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата - притежавани дялове в "КРИСМАР 3" ООД. Зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Илиязов Абазов е подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал притежавани: нива с площ 7дка в с. Смирненски, общ. Ветово, апартамент-СИО с площ 66 кв.м в гр.Русе, притежавани дялове в дружествата "Хермес-09" ЕООД, гр

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар е задържан на влизане в Холандия

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар е задържан на влизане в Холандия. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар.

Неправилно използване на електроуреди предизвиква половината от битовите пожари


Близо 50% от битовите пожари се дължат на неправилно използване на електроуреди, казва началникът на сектор "Превантивна дейност" в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Стефан Стефанов, цитиран от "Фокус". Данните на огнеборците сочат, че от октомври до март почти половината от инцидентите с огън се случват в жилищни сгради.

Освен неправилното използване на електроуреди пламъците често тръгват от неизправни електроинсталации или грешка при използване на уреди...

Прокуратурата: Обвиненият за убийството на Хюлия Маджар е арестуван в Холандия

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар Иван Тодоров е бил задържан на влизане в Холандия. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във вторник.   Ден по-рано стана известно, че Тодоров е задържан, но не бе уточнено къде. Той е основният заподозрян за убийството на младото момиче.   Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар, каза прокурор Арнаудова и обясни, че версията за откупа е била изготвена от извършителя за заблуждаване.   "Досъдебно производство е започнато на 2 януари срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп. Веднага след намирането на тялото на Хюлия Маджар започва издирването на Иван Тодоров. Повдигнато е обвинение за отвличане с цел откуп. Издадена е Европейска заповед за арест. Тодоров е задържан на влизане в Холандия. Отправена е молба за правна помощ от холандските власти за предаване на автомобила, с който се е движел, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи”, обясни Арнаудова. По думите й, по тях може да има следи от престъплението.   "Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин. Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели”, каза още Румяна Арнаудова.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване