Полярният студ в САЩ уби 20 души и не спира

Заради необичайно ниските температури в САЩ жертвите на студа в страната станаха вече 20. Снежните бури в САЩ накараха хиляди жители на страната буквално да окупират големите супермаркети.

Неизвестни задигнаха компютър от кметството в Динево

Компютър, монитор и две флашки са били откраднати от кметството на село Динево. Неизвестните извършители на кражбата са проникнали в сградата след като демонтирали и изкъртили две врати, информират от ОД на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на извършителите продължава.

Обран е и фургон, намиращ се до новостроящата жп линия в землището на Димитровград. В него е проникнато след изкъртване на входна алуминиева врата. От фургона е задигнат намиращият се в него инвентар. Апашите откраднали и стоманено въже и гумена транспортна лента, собственост на софийска фирма. Образувано е досъдебно производство. Щетите са в процес на установяване. Работата по случая продължава.

Хасково Новини

Lafite '09 падна до рекордно ниски нива на Liv-ex

Индексът Live-ex Fine Wine 50, който следи най-добрите вина бордо, през миналата година отчете понижение с 3%

    


Владо Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров играят "Спанак с картофи" в Перник

На 27 януари в Перник ще се играе постановката "Спанак с картофи" с участието на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Ексклузивно в zaPernik.com вижте снимки от постановката:

Черната пантера поздравил Шаламанов заради шпагат

Датата е 16 юли 1966 г. Португалия побеждава България с 3:0 в мач от предварителната група на световното първенство в Англия.

В двубоя се случва нещо невиждано до този момент на голям шампионат. Един играч поздравява друг, защото е играл коректно срещу него и му е отнел топката по правилата.

Еузебио е в зенита на славата си. “Черната пантера” Датата е 16 юли 1966 г. Португалия побеждава България с 3:0 в мач от предварителната група на световното първенство в Англия. В двубоя се случва нещо невиждано до този момент на голям шампионат. Един играч поздравява друг, защото е играл коректно срещу него и му е отнел топката по правилата. Еузебио е в зенита на славата си. “Черната пантера”

Стелла Ангелова на рожден ден с Кевин Рам от “Отчаяни съпруги”

Стелла Ангелова, която стана популярна покрай последния сезон на Стелла Ангелова, която стана популярна покрай последния сезон на "Дансинг старс" у нас, отиде в неделя на рождения ден на Кари Ан Инаба - един от тримата съдии на същото танцово риалити, но в Америка. Последният сезон по Ей Би Си приключи през ноември миналата година. На купона е присъствал и актьорът Кевин Рам от сериала "Отчаяни съпруги"

Европейският бизнес устоява на по-евтиния ток в САЩ

Индустриалните енергийни потребители в Европа се възползват от по-добрата си енергийна ефективност спрямо американските конкуренти

    


Как би се променила картата на България, ако побългарим турските имена

/КРОСС/ Националистите излизат на протест във Варна. Днес в 12 ч. те ще се изправят срещу областния управител, който спря предложението за връщане на българските имена на над 200 местности. Затова "Атака" иска незабавно оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов.„ Оставката на Великов поискаха и местни граждани. Как би се променила картата на България, ако бъдат променени всички турски имена на населени места, върхове и местности с български? Хасково идва от турското Хас Кьой и означава принадлежащо на владетеля село. На български Хасково би се казвал Царско село. Пазарджик произхожда от турската дума пазар, усвоена официално от българския език, а джик е турски суфикс за умалителни имена. Парзджик буквално означава пазарче, а ако целта е да се избяга от турския корен на името, не остава друго освен да се смени със западното маркет и Пазарджик да стане град Маркетче. Кърджали идва от турското кърджа, което е побеляла, прошарена брада, а Али е собствено име. На български буквално означава Белобрад Али, а за да е съвсем българско - може би Белобрад Ангел. Винено - ракиената мека на България Сунгурларе означава на турски Сокол, в множествено число. На български - град Соколи. Джебел на турски означава незасята нива, усойно място, неподходящо за посеви. Патриотичното българско името на града вероятно би трябвало да бъде Крива нива. Мадан означава руда, рудно находище

Демографска криза ли? Вижте Николаево

ДЕМОГРАФСКАТА криза в България пак е сред най-обсъжданите теми. Изнасят се тревожни, че чак страшни факти и прогнози как децата ни намаляват и българската нация е заплашена да изчезне до няколко десетилетия. На фона на тези писания пак тези дни в медиите нашумя името на малкото подбалканско градче Николаево, което несправедливо някои наричат село. ДЕМОГРАФСКАТА криза в България пак е сред най-обсъжданите теми. Изнасят се тревожни, че чак страшни факти и прогнози как децата ни намаляват и българската нация е заплашена да изчезне до няколко десетилетия. На фона на тези писания пак тези дни в медиите нашумя името на малкото подбалканско градче Николаево, което несправедливо някои наричат село.

От края на месеца набираме код и за разговори в града

От 1 април 2014 г. потребителите в цяла България ще могат да говорят от домашния си телефон на цената на градски разговор с всички останали фиксирани телефони в техния регион. Още в края на този месец - от 29 януари - ефективно влиза в сила и задължителното набиране на 0 и телефонния код преди номера за градските разговори от фиксиран телефон.

Бъдещето на Мата става ясно до дни

Бащата и агент на футболиста ще разговаря с ръководството на Челси за сина си

    


Катастрофа край Русе! Дете е в кома, вместо в клас!

Шофиралата майка попаднала в хлъзгав участък и загубила упарвлението на автомобила в гъстата мъгла.

Мъглата усложнява грипните симптоми

„Мъглата усложнява симптомите на грип", каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, пред Нова телевизия.
 
Доста болни тази година е бил малко преди Коледа, около Коледа и Нова година.
 
Според лекаря когато има мъгла на организма е по-трудно да се пребори със заразата. 











„Мъглата усложнява симптомите на грип", каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, пред Нова телевизия. Доста болни тази година е бил малко преди Коледа, около Коледа и Нова година. Според лекаря когато има мъгла на организма е по-трудно да се пребори със заразата.

Наистина ли не сме "дорасли" за демокрация

/КРОСС/ Разбира се, и сред комунистите, както сред фашистите, е имало честни, макар и заблудени хора, които са вярвали в някакви идеали. Всички имаме роднини или познати от по-възрастните поколения, които са честни хора, но вярват или са вярвали, че въпреки всички провалили се опити комунизъм с човешко лице е възможен. Но по думите на Вацлав Хавел комунизмът е територия на лъжата. А дори според комуниста Троцки партийната бюрокрация е най-гнусната привилегирована класа в историята на човечеството. Но има и нещо по-лошо: Когато комунизмът стане карикатура сам на себе си. Когато същата тази "гнусна партийна бюрокрация" обслужва вече не някаква идеологическа доктрина с привидност за справедливост, а само лични интереси. Личните интереси на безскрупулни олигарси. Когато членовете на "авангарда" на довчерашните "гробокопачи на капитализма" сами се превърнат в капиталисти, за да доведат народа си до просешка тояга.Сталин изби 20 милиона руснаци в името на своята стоманена власт. Други, без да убиват, могат просто да продадат страната и народа си. Привидни патриоти продават националните интереси. За власт, но и за милиони в швейцарски банки. Бивши комунисти и комунистически ченгета, които са станали капиталисти, ни учат на морал и демокрация.Управляващата коалиция е като три матрьошки една в друга. Какво точно става вътре се пази в тайна. Но колкото и да ги бутаме отвън - не падат

Д-р Ангел Кунчев: Мъглата усложнява симптомите на грип

„Мъглата усложнява симптомите на грип „Мъглата усложнява симптомите на грип", каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, пред Нова телевизия. Доста болни тази година е бил малко преди Коледа, около Коледа и Нова година. Според лекаря когато има мъгла на организма е по-трудно да се пребори със заразата.

Бензиновите коли ще продължат да владеят САЩ и през 2040 г.

Дори след четвърт век бензиновите двигатели ще задвижват цели 78% от колите в страната, сочи прогноза на Energy Information Administration

    


Сидеров скочил на младеж, защото го нарекъл простак

Депутати, пътували с лидера на "Атака", пък принуждавали останалите пасажери да трият записи на станалото от телефоните си

ЦСКА очаква новия си основен спонсор до седмица


Ръководството на ЦСКА е намерило основен спонсор и инвеститори за изграждането на стадион "Българска армия" и базата в "Панчарево", твърди вестник "Меридиан мач".

"До седмица ще стане ясна фирмата, която ще ни помага. Със сигурност тя ще е българска. Преговорите са в напреднала фаза", заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров пред изданието.

По информация на вестника, сделката с очаквания нов генерален спонсор ще бъде на стойност 1.5 млн. лева, а в момента...

Стартира приватизацията на 16 дружества чрез БФБ

От днес (7 януари) стартират аукционите за приватизация посредством централизиран публичен търг на 16 дружества. Това става ясно от сайта на...

Светофарите в Перник са над 20 годишни и затова се чупят често

 Светофарът на кв. Димова махала отново не работи тази сутрин, оплакаха се читатели на zaPernik.com.

Причината за честите повреди на пернишките светофари се крие в това, че са доста стари. Повечето светофарни уредби в града са над 20 годишни. Влагата и студеното време също оказват влияние на техниката.

Техник отстраняваше повредата на светофара в Димова махала и се очаква преди обяд да започне работа.

Чарли Шийн не се е женил, пошегувал се

Искал да докара инфаркт с "новината" на бившата си

    


13-годишно момиче в кома след катастрофа

/КРОСС/Тежка катастрофа край Русе прати 13-годишно момиче в кома. Инцидентът стана около 7.10 ч на пътя Русе-Силистра. Лек автомобил "Смарт" е поднесъл, завъртял се е, навлязъл е в насрещното платно и се е ударил странично в крайпътно дърво. Зад волана е била 34-годишната майка на пострадалото момиче. Тя карала дъщеря си на училище. 13-годишната ученичка е с тежка черепно-мозъчната травма. Тя е с множество травми и счупени ребра, с опасност за живота. Майката е с рани по главата. Катастрофата е идентична на вчерашен инцидент, при който "Фолксваген" се удари в съседното на днешното дърво и пострадаха четирима души. Междувременно двама души са пострадали при катастрофа на кръстовището пред Народното събрание в столицата. В 07.30 часа тази сутрин на кръстовището са се ударили два леки автомобила - „Форд Фиеста" и „Нисан Кашкай". 63-годишна жена и 8-годишно дете, които са се возили в "Нисана"-а, са пострадали при инцидента. По първоначална информация шофьорът на тази кола е виновен за катастрофата. Детето и жената са леко пострадали и са откарани в болница за преглед.    

Глобалните модни оператори продължават експанзията в Азия

Тайпе и Банкок също се превръщат в интересни дестинации за световните модни вериги

    


България е с най-голям дял на сивата икономика в Европа

Делът на сивата икономика в Румъния през 2013 година представлява около 28,4 на сто от брутния вътрешен продукт, което се равнява на 39,5 милиарда евро - почти колкото цялата икономика на България, сп...

Шийн не се бил оженил, искал да подразни бившата си

Чарли Шийн пуснал слух, че се е оженил, за да подразни втората си съпруга Дениз Ричардс, съобщи Фимейл фърст. Дениз Ричардс разгневи Чарли Шийн, като заведе дъщерите им Сам и Лола на почивка на Коле...

Прокуратурата разследва "неизвестен извършител" след инцидента със Сидеров на Летище Варна

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител - това са действията, които прокуратурата е предприела по снощния инцидент с лидера на "Атака" Волен Сидеров и пасажер от редовния полет Со...

Косово против общи посолства със Сърбия

Министърът на външните работи на Косово Енвер Ходжай категорично се противопостави на предложението на властите в Белград страните от региона и по-специално тези от бивша Югославия да имат общи дип...

Хванаха димитровградчанин, шофирал пиян

В РУП-Димитровград е образувано бързо производство срещу 44-годишен жител на града за управление на автомобила си след употреба на алкохол, информират от ОД на МВР.

След направената му проба, дрегерът отчел стойности от 3,14 промила. Същият е познат на органите на реда за същото деяние.

Хасково Новини

Земята е ценност и трябва да бъде защитена!

В левицата намерили законовите механизми за това

    


Сидеров скочил на млад мъж, който го нарекъл „простак”

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров е скочил на бой на млад мъж, който го нарекъл „простак”. Скандалът, за който се разбра късно снощи, се е разиграл на летище Варна. В разправията са участвали и други депутати на „Атака”. „Групата на „Атака” се е състояла от шестима мъже и три жени, които пътували в самолета от София за Варна”, разказа пред Нова телевизия Росица Пенкова, главен редактор на varnautre.

Събитието на 2013 г.? Духовната революция

За пръв път от 6 века през 2013 г. римският папа си заряза поста. Мотивът - напреднала възраст. Откога старостта взе да пречи на папата? Откогато миряните зажадняха за истински пратеник на Христа.  Кой знае, може би на Бенедикт XVI се е явил прекият му началник, както едно време Горбачов се яви на Живков и го посъветва да се оттегли. За пръв път от 6 века през 2013 г. римският папа си заряза поста. Мотивът - напреднала възраст. Откога старостта взе да пречи на папата? Откогато миряните зажадняха за истински пратеник на Христа. Кой знае, може би на Бенедикт XVI се е явил прекият му началник, както едно време Горбачов се яви на Живков и го посъветва да се оттегли.

ГЕРБ разкритикува Сидеров заради скандала на варненското летище

/КРОСС/ ГЕРБ разкритикува Волен Сидеров заради скандала, който предизвика лидерът на Атака" снощи на варненското летище. ПП ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на Атака Волен Сидеров и неговите депутати на летище „Варна". Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя със български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт, се посочва в декларация на партията. От ГЕРБ сме учудени от мълчанието на всички компетентни органи по този грозен криминален инцидент. Особено притеснени сме обаче от липсата на каквато и да е позиция или коментар от страна на политическото и професионалното ръководство на Министерството на вътрешните работи. Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен. За да не се случи това призоваваме министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на Гранична полиция всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването на криминалното посегателство срещу български гражданин

"Локо" (Сф) почва без Маркиньос, чакат го на 13-и

Без българския бразилец Маркиньос, който е със заслуга за голямата част от точките, спечелени през есента, ще започне утре подготовка Без българския бразилец Маркиньос, който е със заслуга за голямата част от точките, спечелени през есента, ще започне утре подготовка "Локо" (Сф), разбра "24 часа". Очаква се бившият халф на ЦСКА и "Беласица" да се завърне от родината си на 13 януари, когато "железничарите" заминават на първия си подготвителен лагер в Сандански. Френският

Четири фирми искат да оценяват БФБ и ЦД

Процедурата е първа стъпка в новата процедура за приватизация на борсата и депозитара, след което ще бъде избран и методът за продажба

    


10 донори дали живот на 28 българи през 2013

Изминалата година се оказа по-добра за хората, които чакат животоспасяващи операции

Местан: Необходими са регулации в изкупуването на тютюна

Правителството на Бойко Борисов е отнело от “трапезата на най-бедните българи” 3500 - 4000 лв. Това заяви в ефира на bTV лидерът на ДПС Лютви...

Победа №5 за Цвети, отново тя е шефът на корта!

Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на турнира в Сидни, като така записа пета поредна победа – нещо, което не е правила от цели 3 години!

Л. Богданов: Идеята за „данък богатство“ ще отблъсне инвеститорите

Страна, която иска да има икономически растеж, не бива да въвежда „наказателни“ налози за труда и инвестициите, твърди икономистът

    

Застраховката за бедствие задължителна от 2015 г.

От 2015 г. застрахователните дружества трябва да споделят с държавата финансовите рискове от бедствия. Това предвижда проект на стратегия за намаляване на риска от бедствия.
Документът е одобрен в края на 2013 г. от консултативния съвет за бедствията и предстои да бъде внесен в правителството от вицепремиера Цветлин Йовчев. Стратегията е за От 2015 г. застрахователните дружества трябва да споделят с държавата финансовите рискове от бедствия. Това предвижда проект на стратегия за намаляване на риска от бедствия. Документът е одобрен в края на 2013 г. от консултативния съвет за бедствията и предстои да бъде внесен в правителството от вицепремиера Цветлин Йовчев. Стратегията е за

Психолог: Убийството от ревност не е импулсивно решение

„Трябва да разграничаваме две неща - ревността като чувство и ревността като трайно отношение към другите. В тези случаи, в които мотивът за убийството е ревност, не става въпрос за импулсивно взето решение. Имало е вероятно много други чувства, които са довели до съставянето на този план", коментира пред Нова телевизия криминалният психолог „Трябва да разграничаваме две неща - ревността като чувство и ревността като трайно отношение към другите. В тези случаи, в които мотивът за убийството е ревност, не става въпрос за импулсивно взето решение. Имало е вероятно много други чувства, които са довели до съставянето на този план", коментира пред Нова телевизия криминалният психолог

Марихуана във вафли за затворник

/КРОСС/Близките на затворниците стават все по-изобретателни в опитите да внесат непозволени предмети. За куриозен случай от Бургаския затвор, съобщава ТВ7. 29-годишно момиче се опитало да внесе марихуана, скрита в шоколадови вафли. Вафлите били предназначени за нейния брат, който излежавал присъда в затвора. Оказало се обаче, че това не е прецедент в затвора в морския град. Близките на лишените от свобода са изключително изобретателни при опитите си да внесат непозволени предмети, разказа началникът на надзирателите инспектор Марин Маринов. Най-много са заловените мобилни телефони, като дори имало случай на устройство, открито в изрязан ананас.  

Мариан Бачев озвучава злодей в испанска анимация

Мариан Бачев е българският глас на злодея Сота от пълнометражната анимация Мариан Бачев е българският глас на злодея Сота от пълнометражната анимация "Джъстин и рицарите на честта". "Първата ми премиера за 2014 г.! И за първи път озвучавам отрицателен герой!", написа актьорът в личния си профил във фейсбук. Деян Славчев-Део и Маги Джанаварова от "Мюзик айдъл" също озвучават филма. Бачев е давал гласа си и за "Рататуи" и

Затягат контрола над големите търговски вериги

/КРОСС/Правителството предвижда серия от мерки за затягане на контрола над големите търговски вериги в полза на потребителите. Голяма част от чуждите хипермаркети не плащат данък печалба на държавата, заяви в студиото на ТВ7 Румен Гечев, зам.-председател на комисията по икономическа политика и туризъм в парламента и депутат от Коалиция за България. Затова са предвидени и засилени проверки по веригите. Чуждите инвеститори са добре дошли у нас, стига да внасят пари в държавната хазна, подчерта Гечев. От друга страна българските доставчици често се третират неблагоприятно от чуждестранните търговски вериги. Според Румен Гечев няма как да бъдат гарантирани квоти за българските производители, но могат да се разкрият български щандове например, като така потребителят ще има избор между чуждо и родно производство. Предвиждат се и мерки, които да гарантират еднаквото отношение на търговците към българските и към чуждите доставчици. Непосредствено след края на празниците предстои и активна работа по законите за банковото дело и финансовите институции. Промените предвиждат облекчение за физическите и юридическите лица при рефинансиране на заемите им и преместването им от една банка в друга. Работи се в посока на понижаване на лихвите, като една от идеите включва въвеждането на всеобщ пазарен индекс, спрямо който ще се фиксират лихвите по кредитите на всички банки. На банките ще бъде дадена възможността да изберат спрямо кой международен индекс да образуват лихвите си

Виетнам увеличава праговете за чуждите дялове в местните банки

Ходът е продиктуван от слабостите в банковата система, която изпитва недостиг на капитал

    


Португалия си взе последно сбогом с легендата Еузебио

Най-великият футболист на страната бе погребан с почести

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване