Моуриньо иска Балотели

Жозе Моуриньо иска да вземе Марио Балотели в "Челси". Двамата се познават от съвместната си работа в "Интер", когато спечелиха Шампионската лига през 2010 г. 

Английската преса тръби, че Балотели не е щастлив в "Милан" в момента и с радост би се върнал във Висшата лига, където е познат от гастрола си с екипа на "Манчестър Сити".

И още един Жозе Моуриньо иска да вземе Марио Балотели в "Челси". Двамата се познават от съвместната си работа в "Интер", когато спечелиха Шампионската лига през 2010 г. Английската преса тръби, че Балотели не е щастлив в "Милан" в момента и с радост би се върнал във Висшата лига, където е познат от гастрола си с екипа на "Манчестър Сити". И още един

Над 300 000 българи празнуват на Ивановден

Над 300 000 българи празнуват своя имен ден на Ивановден. В края на 2013 г. близо 168 000 са мъжете, носещи името Иван, 13 000 - Калоян, 7000 - Ивелин, 3000 - Йоан. Сред жените, празнуващи на Ивановден, най-много са носещите името Иванка - 65 000, следват Ваня - 16 000, Йоана и Ивелина - по 14 000, Ива - 9000, и Ивана - 7000.

Ръст на фондовия пазар с нови емитенти и по-висока доходност

Капиталовият пазар е готов да посрещне нови компании на борсата, но инвестиционната среда ще зависи от активността на държавата, която трябва да предложи за борсово търгуване акции на големи предприятия.

Преглед на печата, вторник, 7 януари

  СЕГА: Управляващите обещават да върнат минималните изкупни цени на тютюна След вчерашния протест на няколкостотин тютюнопроизводители...

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси Чили

Земетресение с магнитуд 5,8 разлюля северната част на Чили, съобщиха от геоложката служба на САЩ.

Криминалист: Случаят с Хюлия е подобен на тези с Белнейски и с Яна

/КРОСС/ Много е трудно да се направят изводи към момента и по двата тежки случая - двойното убийство във Варна и това на 24-годишната Хюлия Маджар от село Белоградец. С тази уговорка криминалистът Ботьо Ботев, който е и бивш директор на отдел „Убийства", коментира лаконично случаите, които получиха широк отзвук в медиите. Той приветства колегите си криминалисти, които не дават прекалено много информация, макар журналистите да настояват, защото това би попречило на разследванията.В интервю за Нова тв криминалистът обаче не спести критиката си към разследващите органи като отбеляза, че е загубено полезно време веднага след изчезването на момичето. Той сравни този пропуск с подобни ключови случаи, които се разследваха дълго, а именно случаят „Белнейски" и този с убийството на Яна в Борисовата градина в София. 24-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец, чието тяло бе открито край село Езерово, е била убита. По главата на младата жена са били нанесени множество удари с тежък тъп предмет. Последвалата силна кръвозагуба е причината за смъртта на момичето, показват резултатите от аутопсията, обяви Окръжната прокуратура във Варна. Тялото на Хюлия беше открито на 4 януари в лозов масив край село Езерово. Жертвата излязла на 31 декември да празнува с приятели Нова година в помощение в родното й село Белоградец. За последен път е разговаряла с родителите след полунощ, след което телефонът й е бил изключен

Агенцията за бежанците се обзаведе със суперкомпютри

Компютри и принтери последна дума на техниката за 50 чиновници на стойност 223 384 лева е купила Държавната агенция за бежанците (ДАБ) без търг. Проверка в сайта на Агенцията за обществени поръчки показа, че договорът за доставката на 50 компютърни конфигурации, 40 принтера, 20 мултифукционални устройства и 7 UPS устройства е сключен на 14 декември Компютри и принтери последна дума на техниката за 50 чиновници на стойност 223 384 лева е купила Държавната агенция за бежанците (ДАБ) без търг. Проверка в сайта на Агенцията за обществени поръчки показа, че договорът за доставката на 50 компютърни конфигурации, 40 принтера, 20 мултифукционални устройства и 7 UPS устройства е сключен на 14 декември

Два района без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии без вода ще останат следните райони: -висока зона на кв.Виница до 14 часа; -село Звездица от 10 до 14 часа;

Лютви Местан: Управлението на ГЕРБ бе престъпно спрямо тютюнопроизводителите

За мен тази наглост и тези лъжи на господин Бойко Борисов ми идват в повече и затова избирам да говоря с езика на фактите. Ще кажа защо управлението на ГЕРБ, ако бе провалено в своята цялост, бе тотално престъпно спрямо тютюнопроизводителите. Това заяви пред бТВ Лютви Местан, председател на ДПС. 

Той заяви, че до 2009 година тютюнопроизводителит За мен тази наглост и тези лъжи на господин Бойко Борисов ми идват в повече и затова избирам да говоря с езика на фактите. Ще кажа защо управлението на ГЕРБ, ако бе провалено в своята цялост, бе тотално престъпно спрямо тютюнопроизводителите. Това заяви пред бТВ Лютви Местан, председател на ДПС. Той заяви, че до 2009 година тютюнопроизводителит

Почина заподозреният за двойното убийство във Варна

Почина мъжът, смятан за извършител на двойното убийство във Варна вчера следобед, съобщи Дарик радио. 39-годишен мъж и 33-годишна жена бяха застреляни на паркинг между блокове 41 и 42 на бул."Владислав Варненчик". Часове по-късно в изоставено подблоково помещение на ул."Крепостна" бе открит прострелян в главата 39-годишен мъж, за когото се смята, че е убиецът. Простреляният беше приет в шокова зала с кръвоизлив в мозъка. Още тогава лекарите коментираха, че шансовете му за пълно възстановяване са малки. Разследващите засега не обявяват категорично, че стрелецът от паркинга е самопростреляният мъж. Назначена е балистична експертиза за установяване дали оръжието, с което е извършено убийството, е идентично с използваното при самоубийството. Застреляната жена на паркинг във Варна е живеела на съпружески начала с предполагаемия стрелец. Двамата имат деца - съответно на 17 и 8 години. Предполага се, че мотивът за убийството е ревност, предаде Нова телевизия. По непотвърдена информация мъжът е разбрал за изневярата на любимата си от Фейсбук. Разбил е паролата й в социалната мрежа и така научил за паралелната връзка. Там прочел и за часа на срещата на любовниците пред варненски мол, близо до който извършил убийството.

Почина стрелецът от Варна, убил двама души

Мъжът, койтоуби двама души в понеделник във Варна, е починал, съобщи бТВ. Петър Евтимов се самопростреля в главата, два часа след като застреля жената, с която живеел на семейна начала, и още един мъж. Състоянието му беше критично. Убийството беше извършено в пространството между бл. 41 и 42 на бул. „Владислав Варненчик” вчера около 14.40 часа. Двете жертви са простреляни в автомобил и са починали на място.

Местан: Няма и един аргумент за прекомерна власт на ДПС

Караянчева: ДПС държи смесените райони в страната

    


Психолог: Не само ревност е довела до двойното убийство

Трябва да разграничаваме ревността като чувство, което всеки човек изпитва, и ревността като трайно отношение към другите и като личностна черта. В случая с двойното убийство от Варна не мисля, че решението е взето импулсивно. По-скоро е имало такава нагласа в човека. Вероятно е имало много други чувства, които са довели до създаването на този план.

Акционерите в Orco Property Group прекроиха управителния съвет

Вотът бе своеобразна победа за чешкия инвеститор Радован Витек

    


Здравко Василев: Много добро развитие има велотуризмът във Варненски регион

Много добро развитие има велотуризмът във Варненски регион, а и в цялата страна. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Здравко Василев от велоклуб “Устрем” във Варна. Този вид туризъм се подпомага от разработените европейски веломаршрути, които преминават през България, подчерта Василев.

Експлозия на трансформатор евакуира 1500 души в Манхатън

Експлозия на трансформатор, свързана с лошото време, разтърси натоварена улица в нюйоркския квартал Манхатън, предизвиквайки пожар, предадоха американски медии. Взривът и последвалият го пожар изпратиха кълба от черен дим във въздуха. 1 500 души бяха евакуирани заради опасения за високи нива на въглероден оксид. Огънят беше овладян за 2 часа и половина.

Експлозия на трансформатор евакуира 1500 души в Махнатън

Експлозия на трансформатор, свързана с лошото време, разтърси натоварена улица в нюйоркския квартал Манхатън, предизвиквайки пожар, предадоха американски медии. Взривът и последвалият го пожар изпратиха кълба от черен дим във въздуха. 1 500 души бяха евакуирани заради опасения за високи нива на въглероден оксид. Огънят беше овладян за 2 часа и половина.

Англия и "Арсенал" без Уолкът за 6 месеца

Контузията на Тио Уолкът е много сериозна и ще го извади от игра за половин година. Крилото на "Арсенал" получи травма при победата над "Тотнъм" с 2:0 за купата. Медицинските прегледи са показали скъсани кръстни връзки.

До края на сезона Уолкът няма да се върне в игра и едва ли ще се възстанови за участието на Англия на световното първенство. Контузията на Тио Уолкът е много сериозна и ще го извади от игра за половин година. Крилото на "Арсенал" получи травма при победата над "Тотнъм" с 2:0 за купата. Медицинските прегледи са показали скъсани кръстни връзки. До края на сезона Уолкът няма да се върне в игра и едва ли ще се възстанови за участието на Англия на световното първенство.

Почина стрелецът от Варна

Той бил разбрал от "Фейсбук", че жената, с която от дълго време живее, му изневерява

Двама души пострадаха при катастрофа пред НС

Двама души са пострадали при катастрофа на кръстовището пред парламента, съобщиха за Фокус от пресцентъра на СДВР. 

Инцидентът е станал в 07:30 часа между два леки автомобила - „Форд Фиеста Двама души са пострадали при катастрофа на кръстовището пред парламента, съобщиха за Фокус от пресцентъра на СДВР. Инцидентът е станал в 07:30 часа между два леки автомобила - „Форд Фиеста" и „Нисан Кашкай". От „Нисан"-а са пострадали една 63-годишна жена и 8-годишно дете. По първоначални данни

БСП и ДПС - има различия, но не и противоборство

90% от социалните ни обещания са изпълнени, отсече Нинова

    


Новите директори на екоинспекциите – експерти или партийни кадри?

Министерството на околната среда назначило директорите на регионалните инспекции в последния работен ден на миналата година

    


Почина двойният убиец от Варна

Мъжът, който вчера застреля жена си и любовника си във Варна, почина в шокова зала на Спешна помощ. Той беше в кома, с тежък оток на мозъка и състоянието му беше критично. Издъхнал е в 18.15 часа.

Лютви Местан: Борисов и Дянков съсипаха тютюнопроизводителите

За мен тази наглост и тези лъжи на господин Бойко Борисов ми идват в повече и затова избирам да говоря с езика на фактите. Ще кажа защо управлението на ГЕРБ, ако бе провалено в своята цялост, бе тотално престъпно спрямо тютюнопроизводителите. Това заяви пред бТВ Лютви Местан, председател на ДПС. 

Той заяви, че до 2009 година тютюнопроизводителит За мен тази наглост и тези лъжи на господин Бойко Борисов ми идват в повече и затова избирам да говоря с езика на фактите. Ще кажа защо управлението на ГЕРБ, ако бе провалено в своята цялост, бе тотално престъпно спрямо тютюнопроизводителите. Това заяви пред бТВ Лютви Местан, председател на ДПС. Той заяви, че до 2009 година тютюнопроизводителит

Неделев помпа мускули до Дик Адвокаат

"Майнц 05", където премина българският национал Тодор Неделев, тренира в испанския курорт Марбея на комплекс, където успоредно своето занимание провеждаше холандският "АЗ Алкмаар". Негов треньор е бившият селекционер на "лалетата", Белгия и Русия Дик Адвокаат. Освен силови упражнения Неделев и колегите му си направиха и тренировъчни

Цветана Пиронкова завоюва място на четвъртфиналите в Сидни

Нова поредна страхотна победа за Цветана Пиронкова й донесе място на четвъртфиналите на турнира в Сидни, а така си осигури и чек за малко повече от 18 000 долара. До момента българската тенесистка о...

Изпълнихме близо 90% от обещанията си

Предложението ни да се освободят от данък хората с най-ниските доходи до размера на минималната работна заплата, в началото не беше подкрепено от колегите от ДПС, но след разговори, и като изложихме...

Докога?

Когато чуя името „Волен Сидеров”, първата ми интерпретация е скандал. За пореден път лидерът на „Атака” блесна късно снощи (6 януари) с поведението си на летище...

Иран забрани мъже и жени да си пишат в интернет

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей забрани чата в интернет между мъже и жени, които не се познават, като за целта издаде религиозен указ "фетва", съобщи телевизия "Ал Арабия...

За младите шофьори - не глоби, а обучение

Родните депутати, които минават за представителна извадка от българския народ, изглежда, са убедени твърдо, че разбират от три неща - от футбол, от кино и от правилата за движение по пътищата.
Но ако намесата им за оправянето на футбола и киното не могат да предизвикат кой знае какви щети, не е така с идеите им за поправки в Закона за... Родните депутати, които минават за представителна извадка от българския народ, изглежда, са убедени твърдо, че разбират от три неща - от футбол, от кино и от правилата за движение по пътищата. Но ако намесата им за оправянето на футбола и киното не могат да предизвикат кой знае какви щети, не е така с идеите им за поправки в Закона за...

Волен Сидеров в нов скандал

/КРОСС/ Късно снощи на летище Варна лидерът на „Атака" Волен Сидеров се е спречкал с непознати. От летището потвърждават данните, но отказват допълнителна информация. Това не е първият конфликт на депутата. През 2010 година той беше арестуван на летището във Франкфурт заради скандал на борда на самолет на германска авиокомпания. Т.нар. Антиправителствена информационна служба разпространи снимки от скандалната нощ. На тях се вижда как групата на националистите се оттегля от аерогарата в присъствието на полицаи. Хора, присъствали на случая, разказват, че Сидеров влязъл в жесток спор с жена по време на полет София - Варна. Сидеров й показвал различни документи. До жената стоял около 30-годишен младеж, който от своя страна обидил Сидеров, наричайки го "простак" при извозването на пасажерите с автобус до терминала. Тогава атакистът скочил срещу него и обяснявайки, че защитава честта си опитал да се саморазправи с него. Младежът бе задържан за разпит от местната полиция, а по все още непотвърдени данни Волен Сидеров е пуснат заради депутатския му имунитет. Според бургаския сайт "Флагман", през нощта полицаи са иззели видеозаписи, но засега не е ясно дали те са уловили случилото се в пълния му вид. Пред Нова телевизия Росица Пенкова, която е главен редактор на Varnautre заяви, че се е сдигнало до физическа саморазправа между Сидеров, хората му и момчето

Роналдо закръгли 400 гола

Кристиано Роналдо вече има 400 вкарани голове в кариерата си, след като се разписа два пъти за победата на "Реал" (Мадрид) с 3:0 над гостуващия "Селта" в Примера дивисион.

Домакините спечелиха трудно и реализираха положенията си в края на мача. Карим Бензема откри в 67-ата минута, а Роналдо вкара два пъти в 82-ата и в добавеното време. Кристиано Роналдо вече има 400 вкарани голове в кариерата си, след като се разписа два пъти за победата на "Реал" (Мадрид) с 3:0 над гостуващия "Селта" в Примера дивисион. Домакините спечелиха трудно и реализираха положенията си в края на мача. Карим Бензема откри в 67-ата минута, а Роналдо вкара два пъти в 82-ата и в добавеното време.

Вижте кадри от скандала със Сидеров на летище Варна

Т.нар. Антиправителствена информационна служба разпространи снимки от скандалната нощ, в която лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в конфликт с друг пътник по време и след полет на "България ер". 

За момента това са единствените снимките от въпросната вечер. На тях се вижда как групата на националистите се оттегля Т.нар. Антиправителствена информационна служба разпространи снимки от скандалната нощ, в която лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в конфликт с друг пътник по време и след полет на "България ер". За момента това са единствените снимките от въпросната вечер. На тях се вижда как групата на националистите се оттегля

Ева Лонгория е жена на годината на Maxim

38-годишната актриса изглежда зашеметяващо

    


Световната търговска организация предлага платен стаж


Секретариатът на Световната търговска организация (СТО) предлага стаж за студенти в магистърски и докторски програми, които искат да придобият практически опит и по-задълбочени познания за многостранната търговска система.

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски институции и организации...

Двама в “Левски” се дърпат за нови договори

Даниел Димов и Орлин Старокин от “Левски” още отказват да подновят своите договори, които изтичат през юни. Двамата титуляри искат почти двойно увеличение на заплатите. “Левски” направи няколко оферти на футболистите, като по неофициална информация стигна до заплати към 15 000 лева бруто на месец. Дани и Орлин се наложиха в състава през сезона,

Събор на св. Йоан Кръстител и Предтеча Господен

/КРОСС/ Събор на свети пророк, предтеча и кръстител Господен Йоан Понеже главната задача в живота на светия Господен Кръстител Йоан е изпълнена в деня на йорданското Богоявление, от дълбока древност светата Църква е отредила за неговото възпоминание следващия ден подир този велик празник. Той е наречен негов "събор", защото на това богослужебно тържество всички вярващи са призовани да се съберат за молитвена прослава на този "най-голям между родените от жени" (Мат. 11:11) Божи пророк и праведник. Паметта му се чествува няколко пъти през годината, но най-тържествено се празнува на 7 януари. Св. Йоан Предтеча. Икона на св. Андрей Рублев. St.John the Precursor by St. Andrey RublevСв. Йоан Предтеча.Икона от св. Андрей Рубльов Между евангелските личности, които са окръжавали Спасителя, Неговият велик Предтеча заема изключително място, както по начина на своето идване на света, така и по своето неповторимо служение. Бележит и единствен е неговият принос при покайната проповед и кръщаване на юдеите, подготвяни за посрещането на очаквания Месия - Христос. Неговата трагична раздяла с грешния иродовски свят в окърваваната тъмница на Махеронската крепост също полага особен печат и ореол на мъченическото му 34-годишно земно поприще. Между всички останали пророци той се отличава още и с това, че е имал предназначението да посочи с ръка Тогова, за Когото е пророкувал на света

Държавата ще ни уведомява писмено, ако са ни подслушвали незаконно

Всеки българин, който е подслушван и следен незаконно, ще бъде уведомяван писмено за това. От 2 януари Бюрото за контрол върху специалните разузнавателни средства е започнало проверка върху използваните специални разузнавателни средства през 2012 г.

САЩ ускоряват доставките на военна техника за Ирак

Целта е ограничаване дейността на бунтовническите групи, свързани с Ал Кайда

    


Мъгла затвори летището във Воронеж

Полетите на международното летище във Воронеж са спрени тази сутрин, заради много гъста мъгла, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на диспечери от летището.

7 януари в историята

1558 г. - Франция завладява Кале, последното владение на Англия в континентална Европа. 1566 г. - Започва понтификатът на папа Пий V. Галилеевите спътнициНационален флаг на ИталияБалон от средата на 19 векНаклонената кула в Пиза 1598 г. - Борис Годунов става цар на Русия. 1610 г. - Италианският математик и астроном Галилео Галилей наблюдава три от естествените спътника на Юпитер - Йо, Европа и Калисто, наречени по-късно Галилееви спътници. 1714 г. - Англичанинът Хенри Мил патентова пишеща машина, от която не е правено масово производство. 1768 г. - Роден е Жозеф Бонапарт, крал на Испания и брат на Наполеон Бонапарт. 1782 г. - Открита е първата търговска банка в САЩ. 1785 г. - Американецът Джон Джефри и французинът Жан-Пиер Бланшар прелитат първи в света Ламанша с балон с горещ въздух. 1797 г. - Италия започва да използва настоящия си национален флаг. 1841 г. - Писателят Виктор Юго е избран за безсмъртен член на Френската академия. 1879 г. - В София е открита Първа мъжка гимназия. 1887 г. - Томас Стивънс от Сан Франциско завършва първото в света околосветско пътешествие с велосипед, изминавайки за 4 години над 13 хиляди мили. 1894 г. - Уилям Диксън патентова кинематографа. 1904 г. - Влиза в употреба международния сигнал за бедствие CQD, изместен 2 години по-късно от SOS. 1909 г. - Във Франция е издаден първият лиценз за пилотиране на самолет. 1914 г. - През Панамския канал преминава първият кораб. 1924 г. - Джордж Гершуин приключва Рапсодия в синьо. 1924 г

Стефан Данаилов видял на тв екрана, че му е подут лимфен възел

“Изцяло се доверявам на българските лекари. Имаме чудесни специалисти”, споделил неотдавна известният актьор Стефан Данаилов със свои близки.
Преди 3 месеца му поставят диагноза лимфом и в Националната онкохематология веднага и без отлагане започват химиотерапия. Досега са минали две вливания, предстои трето. В зависимост от това как организмът “Изцяло се доверявам на българските лекари. Имаме чудесни специалисти”, споделил неотдавна известният актьор Стефан Данаилов със свои близки. Преди 3 месеца му поставят диагноза лимфом и в Националната онкохематология веднага и без отлагане започват химиотерапия. Досега са минали две вливания, предстои трето. В зависимост от това как организмът

К. Нинова: Нужна ни е подкрепата на ДПС в парламента

БСП няма различия с ДПС, а нюанси в политическите ни виждания. Имаме различни позиции по някои въпроси. Това не е отсега, още в предизборните ни програми имаше различия - например по отношение на плоския данък.

The Pirate Bay разработва нова система за заобикаляне на онлайн цензурата


Най-големият торент тракер в света The Pirate Bay разработва своя система за заобикаляне на цензурата в интернет. Негови представители разкриват повече подробности за своята разработка пред онлайн изданието TorrentFreak.

Системата ще е допълнение към съществуващия вече PirateBrowser, който позволява заобикалянето на някои блокирани от определени доставчици интернет сайтове. Скоро обаче ще бъде добавена система, която ще има собствен режим за определяне и откриване на адресите, които...

Страните по спора за Панамския канал са все по-близо до споразумение

Говорим за някои допълнителни средства, които е необходимо да бъдат осигурени, коментираха ръководителите на съоръжението

    


Сидеров влезе в конфликт с пътници на летище "Варна"


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и придружаващи го шестима мъже и три жени са влезли в конфликт с други пътници на летище "Варна", съобщи Нова телевизия.

От летището са потвърдили за инцидента, но са отказали подробности, съобщи Дарик радио.

Очаква се лидерът на "Атака" да участва в митинг срещу областния управител на Варна Иван Великов.

През февруари 2010 г. лидерът Сидеров беше задържан на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото е буйствал на...

Има надежда за Шумахер

Състоянието на Михаел Шумахер е стабилно и за първи път лекуващите го лекари дават индикации, че пострадалият пилот ще оцелее. В кратко съобщение до медиите болницата в Гренобъл информира, че германецът е стабилизиран и под постоянно наблюдение. 

Няма никаква информация кога Шумахер ще бъде изваден от изкуственатакоято се намира от 29 дек Състоянието на Михаел Шумахер е стабилно и за първи път лекуващите го лекари дават индикации, че пострадалият пилот ще оцелее. В кратко съобщение до медиите болницата в Гренобъл информира, че германецът е стабилизиран и под постоянно наблюдение. Няма никаква информация кога Шумахер ще бъде изваден от изкуственатакоято се намира от 29 дек

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване