Две трети от асансьорите ни за подмяна

70-80 хил. от асансьорите в страната, или около две трети от общо около 130 хиляди, са за подмяна, защото не отговарят на евростандартите. Това смята Илия Златанов, главен секретар на Асоциацията на производителите и вносителите на асансьори в България.

България стана асоцииран член на Евротрансплант

България стана асоцииран член на Евротрансплант. От началото на тази година българската Агенция по трансплантациите вече може да обявява органи за обмен при липса на реципиент от листата на чакащите в България, както и да очакваме помощ при нужда на спешна трансплантация на български пациенти в чужбина.

2000 инфаркта по-малко през 2013 в сравнение с 2012

/КРОСС/ Близо 2000 инфаркта по-малко са отчетени миналата година в сравнение с 2012г., съобщиха за "Труд" от здравната каса. През 2013 г. сърдечното заболяване е застигнало 39 605 българи, а през 2012-а - 41 359 души. "Положителната тенденция се дължи не само на забраната за пушене на закрито, но и на масовата пропаганда за здравословен начин на живот", коментира доц. Иво Петров, председател на Дружеството на кардиолозите в България. Прави впечатление, че през 2012-а чрез инвазивно лечение (т.е. с поставяне на стент) от инфаркт са спасени 5770 болни, а през 2013-а - 6152. Т.е. следваме европейските тенденции за златния стандарт при терапията, а намаляват лекуваните с медикаменти (тромбът се разбива с лекарства).  

МВФ повишава прогнозите за растеж на икономиката

Международният валутен фонд ще повиши прогнозите за растеж на световната икономика до три седмици. Това съобщи главният изпълнителен директор на фонда Кристин Лагард.

Видеокамерата на шлема на Шумахер работела при падането

"Оставете семейството ни на мира", призова съпругата на шампиона

    


Шок! Убиха Мис Венецуела!

Мис Венецуела и семейството й бяха брутално убити. Това обявиха сензационно местните медии. Красавицата е станала жертва на свирепи обирджии.

С 2000 инфаркта по-малко за година

Близо 2000 инфаркта по-малко са отчетени миналата година в сравнение с 2012-а, съобщиха за “Труд” от здравната каса.
През 2013 г. сърдечното заболяване е застигнало 39 605 българи, а през 2012-а - 41 359 души. “Положителната тенденция се дължи не само на забраната за пушене на закрито, но и на масовата пропаганда за здравословен начин на живот”, к Близо 2000 инфаркта по-малко са отчетени миналата година в сравнение с 2012-а, съобщиха за “Труд” от здравната каса. През 2013 г. сърдечното заболяване е застигнало 39 605 българи, а през 2012-а - 41 359 души. “Положителната тенденция се дължи не само на забраната за пушене на закрито, но и на масовата пропаганда за здравословен начин на живот”, к

Почетоха паметта на Теодора Захариева със 101 свещи във формата на сърце

/КРОСС/ 101 свещи горяха под формата на сърце, в памет на големия борец за правата на пациентите Теодора Захариева, която изгуби неравната битка с рака на тази дата преди две години, съобщи Дарик радио. Градинката пред столичната църква „Св. София" тази вечер събра приятелите на покойната Захариева, които и отдадоха няколкоминутно мълчание, хванати за ръце. Първата онкоболна пациентка, успяла да осъди държавата за забавени лекарства, си отиде от този свят, преди да навърши 46 години. „На тези, които сме тук, а предполагам и на много други хора, Теди продължава да им липсва. Тя беше голям източник на енергия, символ на гражданското общество. Фактът, че и миналата, и тази година - въпреки лошото време, се събраха толкова хора, значи, че Теодора е един прекрасен човек. Тя продължава да живее във всеки един от нас. Даде пример за будна гражданска съвест, трябва просто да последваме примера й", разказа Асен Георгиев от Центъра за защита на правата в здравеопазването. По думите му въпреки усилието на управляващите да разбият доверието между лекари и пациенти и да прехвърлят вината за лошото състояние на здравеопазването, няма да успеят. „Убеден съм, че доверието го има и все повече ще се засилва. Това ни завеща Теодора Захариева", допълни Георгиев.  

Свършват противогрипните препарати

Противогрипните препарати в страната свършват, защото количествата тази година са ограничени. Затова районните здравни инспекции ги пестят за детските и белодробните отделения в болниците и за хората, които са с тежки хронични заболявания. Това установи репортерска проверка на „Монитор”.

16 са вече жертвите на студа в САЩ

Повечето са замръзнали, някои са загинали в катастрофи

    


Балчик иска от държавата 3 км държавна собственост

"Искаме от държавата да ни предостави за стопанисване своята част от брегоукрепителното съоръжение дамбата, за да можем да кандидатстваме с проект за рехабилитация на сегашните 3 км държавна собственост, които са разрушени" - каза кметът на община Балчик Николай Ангелов.

Ердоган махна още 350 полицаи

Турското правителство уволни 350 полицаи в Анкара, включително шефовете на отделите за борба с финансовите престъпления, контрабандата, организираната и киберпрестъпността. Така премиерът Реджеп Ердоган продължава с ответните удари, след като на 17 декември м.г. полицията и прокуратурата предприеха масови арести нанегови приближени. Турското правителство уволни 350 полицаи в Анкара, включително шефовете на отделите за борба с финансовите престъпления, контрабандата, организираната и киберпрестъпността. Така премиерът Реджеп Ердоган продължава с ответните удари, след като на 17 декември м.г. полицията и прокуратурата предприеха масови арести нанегови приближени.

НЛО закръжаха над летищата в Европа (видео)

Редица полети са били пренасочени или са закъснели в понеделник вечерта на летището в Бремен заради НЛО. Случаят става само ден след като стана ясно, че властите в Англия разследват предотвратен сблъсък между НЛО и Еърбъс на летище Хийтроу през юли.

Сидеров участва в меле на летище Варна

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се забърка в пореден скандал, завършил с размяна на юмруци на варненското летище в понеделник вечерта. До него се стигнало след спор с пасажер по време на полет от София до морската столица.

Втори опит за граждански съвет за Изборния кодекс

Парламентът ще прави втори обществен съвет за новия Изборен кодекс. Номинациите за участниците в него се приемат до петък, стана ясно от публикувана покана на сайта на Народното събрание. Към кандидатурите трябва да има и кратка мотивация. 
Новият обществен съвет ще работи с втората временна комисия на зам.-шефката на парламента Мая Манолова (БС Парламентът ще прави втори обществен съвет за новия Изборен кодекс. Номинациите за участниците в него се приемат до петък, стана ясно от публикувана покана на сайта на Народното събрание. Към кандидатурите трябва да има и кратка мотивация. Новият обществен съвет ще работи с втората временна комисия на зам.-шефката на парламента Мая Манолова (БС

Убиха Мис Венецуела

Крадци убиха Мис Венецуела 2004 и 5-годишната  дъщеричка, съобщиха местни медии.
Обирджиите нахлули в дома на актрисата Моника Спеър, звезда от “Братовчедка ми Сиела”. Трагичната новина обявиха мениджърите на звездата от венецуелския сериал. 
Моника е била със съпруга си. И двамата са станали жертва на обирджии. Крадци убиха Мис Венецуела 2004 и 5-годишната дъщеричка, съобщиха местни медии. Обирджиите нахлули в дома на актрисата Моника Спеър, звезда от “Братовчедка ми Сиела”. Трагичната новина обявиха мениджърите на звездата от венецуелския сериал. Моника е била със съпруга си. И двамата са станали жертва на обирджии.

Борисов отне по 4000 лв. от трапезата на най-бедните

ГЕРБ взе от трапезата на най-бедните средно по 4000 лв. Това заяви вчера лидерът на ДПС Лютви Местан по повод изявленията на бившия премиер Бойко Борисов, че тютюнопроизводителите са живеели повече от добре по време на неговото управление.

Уважаеми колеги от вестник "Преса", извинете!

Уважаеми колеги от вестник Уважаеми колеги от вестник "Преса", не трябва да се огорчавате от това, че в. “24 часа" е цитирал ваша публикация. Трябва основателно да изпитвате професионална гордост, защото сте съобщили ексклузивна новина от голям обществен интерес. В. “24 часа" е направил това, което предписва етичното поведение - съобщава новината, като изтъква нейния

Обмислят подготовка на военнослужещи от Либия в "Ново село"

Военните формирования във Ямболско ще бъдат запазени

    


Крадци убиха бивша Мис Венецуела и съпруга й

/КРОСС/ Носителка на титлата Мис Венецуела и бившият й съпруг бяха застреляни в централната част на Венецуела, съобщи Ройтерс. 29-годишната актриса Моника Спеър и 39-годишният Хенри Бери били убити при опит за въоръжен грабеж на автомагистралата между Пуерто Кабельо и Валенсия. Петгодишната дъщеричка на двойката е оцеляла от нападението с куршум в крака.  

Проектът за нов Наказателен кодекс въвежда незапомнена цензура


Проектът за нов Наказателен кодекс (НК ) въвежда незапомнена цензура в България. Член 146, ал. 1 от проекта гласи, че "който противозаконно фотографира, филмира, записва или подлага на друго подобно действие другиго без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие се наказва с лишаване от свобода до една година, с пробация или с глоба". 

Тази разпоредба нарушава основни права на гражданите, защото заплашва свободата на словото и свободата на изразяване изобщо. Правото на...

Кадиев: Правителството прекали със социалната политика за сметка на икономиката

Правителството на Пламен Орешарски наклони прекалено много везната към социалната сфера, но изостана сериозно в икономическата сфера, констатира депутатът от БСП Георги Кадиев, известен с критичното си отношение към ръководството на левицата.

Ще има върховенство на закона по случая "Сидеров", увери главният секретар на МВР


"Политиците се избират от народа и носят политическа отговорност. МВР се придържа към върховенството на закона. Нашите професионални задължения са изпълнени, законът трябва да се спазва от всички." Така главният секретар на МВР Светозар Лазаров коментира пред БНТ скандалът, в който участва лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров във Варна. 

Варненската районна прокуратура смята, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е извършил престъпление от общ характер и е изпратила на Софийската...

НИМХ отчете температурни рекорди в Пазарджик и Казанлък

/КРОСС/ Два температурни рекорда са измерени днес - 7 януари, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Цели 15,6 градуса е било на днешния празник в Пазарджик. През 1991 г. температурният рекорд е бил 15,4 градуса, припомнят от БАН. Вторият температурен рекорд е измерен в Казанлък, където е било 15 градуса, при 13.4 градуса през 1951 година. Най-топло днес е било във Враца - 16 градуса и в Ловеч - 15 градуса, но температурите там не са рекордни. През следващото денонощие няма условия за вдигане на мъглат, която надвисна над страната. Жълт код заради мъгла е обявен за почти цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Само в областите Смолян, Габрово, Ловеч и София - област не са прогнозирани гъсти мъгли. За останалата част от страната прогнозата е за гъста мъгла и силно намалена видимост.  

Щандове Мade in Bulgaria във всеки хипермаркет

Щандове само за български стоки да се разкрият в големите хипермаркети, предложи вчера зам.-председателят на икономическата комисия в парламента Румен Гечев. Това е една от мерките за защита на родното производство, които се дискутират при подготовката на антимонополните закони.

Секс или бягане за здраве? Горят се еднакви калории

Изберете по-приятния начин да свалите килограми

    


Кметът на Лондон поиска двугодишна забрана на помощите за имигранти

Защо британските данъкоплатци трябва да плащат детски надбавки на лица, чиито деца живеят в Полша, запита Борис Джонсън

    


Карамазов хрупа скакалци и пилешки зародиши

Владо Карамазов се подготвя за обилно угощение с насекоми и екзотични гадинки, което го очаква по време на снимките за „Сървайвър”. Известният актьор вече стяга куфарите си за петия сезон, защото заминава за Камбоджа в края на януари.

Българин покори най-високия връх в Южна Америка

Сливенския алпинист Атанас Скатов покори връх Аконкагуа, който е най-високият връх в Западното и Южно полукълбо с височина 6962 м и е най-високият изгаснал вулкан в света.

Лондон: Двугодишна забрана до помощи за имигранти от ЕС

В емисия на радио LBC 97.3 Джонсън заявил, че макар да подкрепя имиграцията, продължава да има "проблем" със свободата на движение на работници в разширения ЕС

Плачи ще води волейболните национали поне до 2016г.

/КРОСС/ Договорът на селекционера на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи ще бъде удължен. Контрактът на италианския специалист изтича през 2014 г., но ще бъде удължен автоматично с още две години, заради класирането на тима на световното първенство, предаде ТВ7. "Моят договор е за 2+2 г., като в него имаше клауза за удължаване при класиране на световното първенство. След като изпълнихме тази цел, контрактът ми автоматично ще бъде продължен с още 2 г. Това означава, че ще водя тима поне до Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.", заяви италианският специалист. Плачи ще трябва да направи една промяна в треньорския щаб след като единият от помощниците му Марко Кампери напуска. "Говорих с Марко. Той ми каза, че си тръгва, защото иска да обърне повече внимание на семейството си. Очаквам да ми се обади в близките дни за да потвърди окончателното си решение", каза Плачи. Той обаче все още няма готов вариант за заместник на Кампери. Утре, 8 януари, селекционерът заминава за Италия. На родна земя специалистът ще има възможност най-после да обърне внимание на здравословното си състояние. Италианецът е категоричен, че националите са изиграли един от най-силните си двубои през годината срещу Холандия. "Направихме голям мач. Играхме фантастично. Това беше прекрасно начало на Новата година", смята италианецът.  

Влюбен се обясни в любов с надпис „обичам те“ на чаршаф в Хасково

Интересна гледка посрещна тази сутрин продавачи и клиенти в открит търговски център в Хасково, съобщи Нова телевизия.

На входа на бутиците беше поставен чаршаф с надпис "Обичам те". Посланието нямаше подател, нито пък беше обяснено към кого е насочено. 

Никой от търговците не успя да предположи кой го е поставил там през нощта, но Интересна гледка посрещна тази сутрин продавачи и клиенти в открит търговски център в Хасково, съобщи Нова телевизия. На входа на бутиците беше поставен чаршаф с надпис "Обичам те". Посланието нямаше подател, нито пък беше обяснено към кого е насочено. Никой от търговците не успя да предположи кой го е поставил там през нощта, но

Влюбен се обясни в любов с надпис „обичам те“ на чаршаф пред търговски център в Хасково

Интересна гледка посрещна тази сутрин продавачи и клиенти в открит търговски център в Хасково, съобщи Нова телевизия.

На входа на бутиците беше поставен чаршаф с надпис Интересна гледка посрещна тази сутрин продавачи и клиенти в открит търговски център в Хасково, съобщи Нова телевизия. На входа на бутиците беше поставен чаршаф с надпис "Обичам те". Посланието нямаше подател, нито пък беше обяснено към кого е насочено. Никой от търговците не успя да предположи кой го е поставил там през нощта, но

Местан отново словоблудства, възмути се Борисов

"Грижа ни е за хората, които си изкарват прехраната с катрана по ръцете"

    


Дейвид Линч е отново намесен в слухове за продължение на "Туин пийкс"


Създателят на "Туин пийкс" Дейвид Линч по всяка вероятност планира да поднови работа по легендарния сериал 23 години след края му. Това съобщава сайтът Bustle, успял да се добере до обява за кастинг, пусната от работилата по "Арго", "Социалната мрежа" и "Самотния рейнджър" агентка Санди Алеси.

Според нейното съобщение Дейвид Линч търси за ролята на сервитьорка "надарена червенокоса жена или брюнетка" между 18 и 27 години с "перфектно тяло" за снимки в Лос Анджелис, а проектът е...

Дейвид Линч е отново замесен в слухове за продължение на "Туин пийкс"


Създателят на "Туин пийкс" Дейвид Линч по всяка вероятност планира да поднови работа по легендарния сериал 23 години след края му. Това съобщава сайтът Bustle, успял да се добере до обява за кастинг, пусната от работилата по "Арго", "Социалната мрежа" и "Самотния рейнджър" агентка Санди Алеси.

Според нейното съобщение Дейвид Линч търси за ролята на сервитьорка "надарена червенокоса жена или брюнетка" между 18 и 27 години с "перфектно тяло" за снимки в Лос Анджелис, а проектът е...

Столетник и синът му се споминали от студ и глад

Столетникът Жеко Пасков (101) и синът му Костадин Пасков (78) са починали от студ и недохранване. Това сочат данните от експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски след аутопсиите на телата. Дваматастарци бяха открити мъртви в къщата им в село Лозен, община Любимец в понеделник следобяд .Учудващо е как двамата възрастни мъже са премразнали в Столетникът Жеко Пасков (101) и синът му Костадин Пасков (78) са починали от студ и недохранване. Това сочат данните от експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски след аутопсиите на телата. Дваматастарци бяха открити мъртви в къщата им в село Лозен, община Любимец в понеделник следобяд .Учудващо е как двамата възрастни мъже са премразнали в

Номинираха варненката Джорджия за най-добър млад спортист на България

Варненската плувкиня Джорджия Кадоглу получи поредно признание за труда, който положи през измината година. Състезателката на Астери бе номинирана в анкетата за най-добър млад спортист на България за 2013 г. 15-годишната възпитаничка на варненското спортно училище стана четирикратна балканска шампионка за девойки от първенството в Гърция.

Българин осъден на 17 г. затвор за изнасилване на Острова

Жертвата също е българка, а самоличността й не се посочва

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 19.30 часа:

- Софийската градска прокуратура ще преценява дали има основание да бъде поискан имунитета на Волен Сидеров, във връзка с инцидента на варненското летище.

- За БНТ аташето към френския културен институт у нас Стефани Дюмортие потвърди информацията за оказано срещу нея насилие от страна на лидера на Атака...

Предстоящи събития в страната за утре, 8 януари

/КРОСС/ София.В 10.00 часа ще започне заседание на Министерски съвет. София.От 10.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Боян Боянов и Продан Кръстев. София.От 11.00 часа в зала № 702 на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков ще даде пресконференция за поддържането на републиканската пътна мрежа при зимни условия, както и информация за изпълнението на големите пътни проекти през 2014 г. София.От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение „Граждани за устойчиво развитие и управление" и инициатива „Граждани за София". Благоевград.От 11.00 часа в зала №101 в сградата на Общинска администрация Благоевград ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Повишаване на квалификацията на служителите в администрацията на община Благоевград чрез обучение в страната". Бургас.От 12.30 часа в Интерхотел „България" - Бургас Командирът на Военноморска база - ВМС, комодор Митко Петев ще представи пред медиите резултатите от дейностите на военноморска база - ВМС през 2013 г. Велико Търново.В 17.00 часа пред Царевец ще се проведе протест на студенти от Великотърновския университет срещу правителството. Видин.От 12.00 часа в заседателната зала на 6 ет

Америка би по студ Южния полюс

Рекордните студове в Северна Америка задминаха всички рекорди за последните 20 години, като най-ниската регистрирана в понеделник температура бе минус 53 градуса -в Камъртаун, щата Монтана, съобщи Би Би Си. В щата Минесота живакът на термометрите падна до минус 48, а в Уисконсин - до 38 под нулата. В канадската провинция Онтарио беше минус 40. Рекордните студове в Северна Америка задминаха всички рекорди за последните 20 години, като най-ниската регистрирана в понеделник температура бе минус 53 градуса -в Камъртаун, щата Монтана, съобщи Би Би Си. В щата Минесота живакът на термометрите падна до минус 48, а в Уисконсин - до 38 под нулата. В канадската провинция Онтарио беше минус 40.

Похотлив лекар опипвал медицински сестри на дежурство

Скандал гръмна в една от най-големите болници в Югозападна България - МБАЛ Благоевград. Медицинска сестра уличи лекар - шеф на отделение, в сексуален тормоз. По случая има депозирана жалба, съобщава Struma.com.

Случаят е от последния месец на управлението на предишното болнично ръководство и упорито е потулван. И в момента ръководството на МБАЛ Скандал гръмна в една от най-големите болници в Югозападна България - МБАЛ Благоевград. Медицинска сестра уличи лекар - шеф на отделение, в сексуален тормоз. По случая има депозирана жалба, съобщава Struma.com. Случаят е от последния месец на управлението на предишното болнично ръководство и упорито е потулван. И в момента ръководството на МБАЛ

Слатински: Ще се извини ли БСП, че управлява с гласа на фашизоид и социопат?

/КРОСС/ В социалната мрежа Фейсбук докторът по математика и професор по национална и международна сигурност, един от водещите български специалисти по проблемите на сигурността и отбраната, Николай Слатински реторично се запита дали българското общество ще получи извинение, че е управлявано чрез гласа на един фашизоид и социопат. Ето и целият текст на публикацията на Слатински: "Френското посолство ще получи извинение. Но ще получим ли извинение ние, една нормална и демократична част от българското общество? Ще получим ли извинение от онази не-съвсем-нормална част от нашето общество, за това, че изпраща вече на няколко пъти в парламента фашизоид и социопат, както и от ръководството на сто и повече годишна партия, което управлява с гласа на този фашизоид и социопат?! Твърде непоносимо става за нас това морално изтезание, на което сме подлагани само защото сме по-малко от останалите, които явно нямат против да търпят това морално изтезание и нататък."  

ВМРО за изцепките на „Атака”: Това не е българският национализъм

„Да правиш постоянни скандали, да налиташ на граждани и полицаи, да обиждаш - това не е българският националист. Национализмът е уважение към институции. Пита се докога полицията ще търпи агресивно отношение, без да арестува виновните?".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване