Индийски бизнесмен предизвика политически скандали в Македония

Скандалът с инвестициите на индийския бизнесмен Субрата Рой в Македония се разраства и е на път да предизвика нови обвинения между министрите от правителството на Никола Груевски в дните преди предс...

Гришо стартира срещу Хаазе в Индиън Уелс

Победителят от Акапулко 2014 е поставен под №15 и в първи кръг почива, а участието си ще стартира в неделя вечерта.

Как да излезем от украинската криза?

В публичните дискусии за Украйна става дума само за конфронтация. Но знаем ли накъде вървим? В живота си съм видял четири войни, започнати с голям ентусиазъм и обществена подкрепа, и за нито една от тях не знаехме как да я завършим, а от три в крайна сметка се оттеглихме едностранно. Тестът в политиката е как една война завършва, а не как започва
В публичните дискусии за Украйна става дума само за конфронтация. Но знаем ли накъде вървим? В живота си съм видял четири войни, започнати с голям ентусиазъм и обществена подкрепа, и за нито една от тях не знаехме как да я завършим, а от три в крайна сметка се оттеглихме едностранно. Тестът в политиката е как една война завършва, а не как започва

Дамски крем за лице спасява Фидел

Американката Марита Лоренц става любовница на Кастро през 1959 г., когато е крехка 20-годишна брюнетка. Година по-късно е била вербувана за агент на ЦРУ. Възложена  е задачата да убие кубинския диктатор. Нейната страст по тираните не затихнала, а се прехвърлила впоследствие върху венецуелския лидер Маркос Перес Хименес.
“Единият мъж беше по-висок Американката Марита Лоренц става любовница на Кастро през 1959 г., когато е крехка 20-годишна брюнетка. Година по-късно е била вербувана за агент на ЦРУ. Възложена е задачата да убие кубинския диктатор. Нейната страст по тираните не затихнала, а се прехвърлила впоследствие върху венецуелския лидер Маркос Перес Хименес. “Единият мъж беше по-висок

Хилари Клинтън: Когато жените просперират, цялото общество просперира

"Когато жените и момичетата просперират, цялото общество просперира". Това заяви бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън по време на...

Моделът "ДПС" у нас – модел за Украйна

Лютви Местан за баланса на различията в едно общество

    


Токов удар парализира най-големия завод на VW

Спирането на четири генератора лиши от електрозахранване и около 50 000 домакинства във Волфсбург

    


Феновете поискаха Константин Динев незабавно да напусне "Локомотив"


Феновете на "Локомотив" (Пловдив) се обявиха срещу собственика Константин Динев и чрез декларация поискаха незабавно да напусне клуба. 

Причина за това стана по думите им "позорната политическа декларация", с която беше съобщена раздялата с административния директор Атанас Узунов. Те са недоволни най-вече от твърдението в нея, че с идването на новото правителство животът се е подобрил.

От ръководството на железничарите обвиниха Узунов, че е използвал фенове за политически...

Убийците на тримата християнски мисионери в Турция напуснаха затвора

Петима турци, обвинени, че през 2007 г. са убили трима християнски мисионери, бяха освободени снощи, възползвайки се от нов закон, гласуван от парламента, предаде агенция Доган.

8 акта за седмица са изготвили здравните инспектори във Варна за пушене на закрито

За предходната седмица са извършени 589 инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол, съобщиха от здравната инспекция за Moreto.net. Във връзка със забраната се продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години служители при РЗИ-Варна са извършили 13 инспекции.

Райко Николов: През студената война имаше нагласа, че всички дипломати са шпиони




 40 г. от живота на Райко Николов минават между два свята - на гражданин на комунистическа България, работещ като дипломат на Запад. Роден е през 1925 г. в Суворово, Варненско. След края на войната през 1946 г. е приет да учи право в Софийския университет. Постъпва в Министерството на външните работи през 1950 г. и още през април 1951 г.  40 г. от живота на Райко Николов минават между два свята - на гражданин на комунистическа България, работещ като дипломат на Запад. Роден е през 1925 г. в Суворово, Варненско. След края на войната през 1946 г. е приет да учи право в Софийския университет. Постъпва в Министерството на външните работи през 1950 г. и още през април 1951 г.

Лека катастрофа в Пловдив

В инцидента е участвал служебен автомобил на ГДНП

Румен Овчаров: Не вярвам Русия да спре доставките на газ

Тази сутрин в ефир бившият енергиен министър от правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков заяви, че при евентуално спиране на доставките на газ от Русия през Украйна, това няма да създаде сериозен проблем за България, а страната ни би могла да издържи около 4 месеца. Румен Овчаров обаче не е на същото мнение. 
Тази сутрин в ефир бившият енергиен министър от правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков заяви, че при евентуално спиране на доставките на газ от Русия през Украйна, това няма да създаде сериозен проблем за България, а страната ни би могла да издържи около 4 месеца. Румен Овчаров обаче не е на същото мнение.

Бареков дарил почти половин милион лева на „България без цензура“

По сметка на Гражданско сдружение „България без цензура“ Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на "България без цензура" във връзка с проявения интерес за дарителската вноска, която Николай Бареков е направил към ГС „България без цензура“.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени По сметка на Гражданско сдружение „България без цензура“ Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на "България без цензура" във връзка с проявения интерес за дарителската вноска, която Николай Бареков е направил към ГС „България без цензура“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Бареков дарил 480 хил. лв. на „България без цензура“

По сметка на Гражданско сдружение „България без цензура“ Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на По сметка на Гражданско сдружение „България без цензура“ Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 хиляди лева. Това съобщиха от пресцентъра на "България без цензура" във връзка с проявения интерес за дарителската вноска, която Николай Бареков е направил към ГС „България без цензура“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Бареков дарил близо половин млн. лв. на сдружението си

Парите били предназначени за наем на офиси и благотворителна дейност за нуждаещи се граждани

Никой няма полза от спирането на газовите доставки

Никой няма интерес газът да спира, коментира в събота пред ”Дарик” украинският посланик  в България Микола Балтажи заплахите на "Газпром", че може да се стигне до повторение на газовата криза от 2009 година. "Аз мисля, че това не е в интерес не само на Украйна, не и в интерес на Руската федерация”, каза още той. В отговор на въпрос дали може да се стигне до спиране на транзита на газ през Украйна, ако ”Газпром” спре доставките за Киев, Балтажи обясни, че всичко зависи от това с колко газ разполага неговата страна. "Украйна е надежден и сигурен партньор на Европа и ще гарантира това, което зависи от нас. Много се преосмисля ситуацията в Украйна, защото за мен като дипломат винаги е било важно украинският народ да си реализира мечтата за европейско бъдеще, но същност това, което стана в края на ноември - да се отложи спогодбата с ЕС, за нас, дипломатите, бе голяма изненада”, каза посланикът. Той обясни, че много важен въпрос е кой не позволи на украинците сами да изберат съдбата си. "Хората искаха да се подпише спогодбата и до последно очакваха това да се случи. Но не беше случайно това, което стана в Украйна", каза Балтажи. Той потвърди информацията, че снайперистите на Майдана са стреляли и "в двете посоки" - срещу протестиращи и полицията, но отказа да коментира кой е виновен. По думите му се води разследване, което трябва да установи това. Според дипломатическия представител предвиденият референдум за следващата неделя противоречи на украинската конституция и на конституцията на Кримската автономна република. "Теоретично е възможно с решение на Радата (бел. ред. украинският парламент) да се проведе референдум за Крим, но мисля, че това не е най-добрият път за защита на интересите на рускоговорящото население в Украйна. Най-добре е да се разговаря с Руската федерация, дипломатическите отношения не са прекъснати, но ние нямаме контакти повече от седмица, защото Русия не признава сегашното правителство", каза Балтажи. Според него основният проблем, е че Русия използва сложното положение в Украйна, за да дестабилизира ситуацията в региона.

Държавата спазва социалните си ангажименти!

Защо ГЕРБ дори предизборно не даде пари на пенсионерите, пита Красимир Янков

    


Борисов е наредил на Рамадан Кунев и Кунева да изключат Александров!

Бойко Борисов е наредил на талибаните на Рамадан Кунев и Кунева да изключат Харалан Александров! Това заяви лидерът на политическа партия "България без цензура" Николай Бареков.

Насилието над жени да се приравни с тероризма, иска наш евродепутат

По инициатива на Антония Първанова днес обсъждаха насилието над жени

Български студенти и специалисти ще се срещнат с български работодатели... в Лондон


Днес и утре в Лондон и Единбург българите, учещи или работещи във Великобритания ще имат възможността да се срещнат с български работодатели на кариерното изложение BG Careers UK.

Инициативата се организира за втора година от обществата на български студенти в престижни английски университети като London School of Economics, University of Dundee, Warwick, Newcastle, съвместно с неправителствените организации "Тук-Там" и "Обединени идеи за България".

Възможности за...

550 хиляди подписа за референдум ще бъдат внесени в парламента с шествие в понеделник

Събраните подписи за свикване на референдум са около 550 хиляди. Те все още се проверяват, като обработката им ще приключи до понеделник по обяд. Следобед същия ден с шествие от Софийския университет "Св. Климент Охридски" до Народното събрание подписите ще бъдат внесени.

Това заяви проф. Георги Близнашки, който оглавява инициативния комитет за събиране на подписите пред Дарик радио.

"Това е огромно усилие и огромно множество подписи и волята на хората зад тях трябва да...

Мюсюлманският свят налага забрана на "Ной"

Регулаторните органи на Катар, Бахрейн и ОАЕ отказаха да дадат разрешение за разпространението на филма на Дарън Аронофски "Ной", заснет по библейска тема, в страните им, съобщиха Ройтерс и ...

Цитат на деня: БСП е изчерпан и провален проект


БСП е изчерпан и провален проект. Не можа да се преобразува в съвременна социалполитическа партия от европейски тип. Сведоха политиката до демагогията.

Това заяви пред Дарик радио проф.Георги Близнашки, който до вчера беше член на БСП, но Националния съвет на партията го "самоизключи", заедно с предишния президент Георги Първанов и осем негови сподвижници.

"Отношенията са изчерпани. Добрите чувства са останали в миналото. Не приемам тези оценки, които ми дават. Говорят за...

Украинският посланик: Не беше случайно това, което стана в Украйна

"Много се преосмисля ситуацията в Украйна, защото за мен като дипломат винаги е било важно украинският народ да си реализира мечтата за европейско бъдеще, но същност това, което стана в края на ноември - да се отложи спогодбата с ЕС, за нас, дипломатите, бе голяма изненада, това заяви в „Седмицата" на Дарик украинският посланик в България Микола Балтажи.

Даниела Бобева: В България ще има реиндустриализация

/КРОСС/ Политиката на правителството цели възстановяване на икономиката, заяви вицепремиерът Даниела Бобева в интервю за БНТ.„В България ще има реиндустриализация. Тази идея е част от общия европейски дебат. Целта е 25% от БВП на държавите от ЕС да се създава от индустрията за един достатъчно дълъг хоризонт. В България това е почти изпълнено, защото българската индустрия създава около 26% от БВП", посочи Бобева. Няма обаче да има безогледно раздаване на пари и създаване на изкуствени предприятия, подчерта тя.Министерствата на икономиката и на земеделието може да контролират търговските вериги. Такава идея обмисля екипът на вицепремиера по икономическото развитие. Проблемът с достъпа на българските стоки до тези вериги е много сериозен, отбеляза Бобева. Като пример за негативни тенденции тя посочи „такса рожден ден" и „такса вход", за да може производителят да продава стоките си в определена верига.Наличното търговско законодателство е недостатъчно за решаване на проблема с нелоялните търговски практики, доказателство за което са международните усилия за регламентиране и допълнителен контрол над този процес, отбеляза Бобева.Щом веригите уверяват, че не прилагат нелоялна практики, законовото му урегулиране не би трябвало да бъде проблем, допълни тя.„Проблемът е и в независимите контролни органи

Проф. Георги Близнашки: БСП е изчерпана

/КРОСС/ Отдавна съм си дал сметка, че твърде малко неща ме свързват с хората, които сега олицетворяват БСП, заяви проф. Георги Близнашки в „Седмицата" на Дарик.Той обясни, че приема решението за неговото изключване от партията спокойно и допълни: „Нямам намерение да обжалвам. Съотношението на силите е такова, че няма смисъл да се води вътрушнопартийна борба. Твърде много време отделих за това да осъвременя БСП, но тази партия вече е изчерпана и не искам да имам нищо общо с това".Не бих се нагърбил със задачата да създавам нова партия, обясни той и допълни, че не подкрепя новия проект АБВ, но им пожелава успех.Проф. Близнашки категорично отхвърли обвиненията, че подписите за провеждане на референдум по изборната реформа са събрани по нечестен начин. Най-добре е референдумът да бъде насрочен в деня на европейските избори и затова си дадохме определен срок, в който да съберем подписите, обясни той и допълни: „Става дума за лични данни, които не може да бъдат обнародвани, така че да оставим Мая Манолова да говори каквото иска. Подписката беше събрана бързо заради протеклите събития в обществото ни. Огромна работа свършиха и политическите партии, с помощта на които в партийни клубове и симпатизанти се събраха подписите. Съвсем спокойно всеки можеше да види в подлеза на Софийския университет Ранобудните студенти, които всеки ден събираха подписите", каза още проф. Близнашки

Диджеи свирят благотворително на 9 март

Едни от най-известните диджеи - DJ Ясен Петроф, Емси Камен, DJ Стивън, ще свирят благотворително на 9 март - Световния ден на диджея. Те са част от сдружението Национална DJ Лига. Средствата от партито в столичен ресторант ще бъдат дарени на детския дом “Асен Златаров” в квартал “Надежда”. Председател на сдружението е известният DJ Стивън, а един о Едни от най-известните диджеи - DJ Ясен Петроф, Емси Камен, DJ Стивън, ще свирят благотворително на 9 март - Световния ден на диджея. Те са част от сдружението Национална DJ Лига. Средствата от партито в столичен ресторант ще бъдат дарени на детския дом “Асен Златаров” в квартал “Надежда”. Председател на сдружението е известният DJ Стивън, а един о

Бареков дари 480 000 лв. на "България без цензура"

По сметка на Гражданско сдружение "България без цензура" в Райфайзенбанк през януари 2014 г. Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 000 лв. лични средства. Това се казва в официално становище на партията, изпратено до медиите. Средствата се спестени пари от мениджърски договори и продажба на акции и дялове от фирми, за които е уведомена НАП по надлежния законов ред.

Служители на IBM излязоха на протест в Китай

Те са недоволни от прехвърлянето им към Lenovo след сделката за сървърния бизнес

    


Китайски работници излязоха на протест срещу решение на IBM

Служителите са недоволни от прехвърлянето им към Lenovo

    


Румен Овчаров: Не вярвам Русия да спре доставките на газ

Тази сутрин в ефир бившият енергиен министър от правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков заяви, че при евентуално спиране на доставките на газ от Русия през Украйна, това няма да създаде сериозен проблем за България, а страната ни би могла да издържи около 4 месеца. Румен Овчаров обаче не е на същото мнение. 
Тази сутрин в ефир бившият енергиен министър от правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков заяви, че при евентуално спиране на доставките на газ от Русия през Украйна, това няма да създаде сериозен проблем за България, а страната ни би могла да издържи около 4 месеца. Румен Овчаров обаче не е на същото мнение.

Преди мача "Левски" - ЦСКА (Обзор)

Левски и ЦСКА вече пет години не са играли дерби, с което да спорят за шампионската титла. За последно през сезон 2008/09 "сините" станаха шампиони, а през пролетта на 2009-а Вечното дерби имаше отношение към първото място. В следващите четири сезона Литекс и Лудогорец станаха по два пъти шампиони.


Левски и ЦСКА вече пет години не са играли дерби, с което да спорят за шампионската титла. За последно през сезон 2008/09 "сините" станаха шампиони, а през пролетта на 2009-а Вечното дерби имаше отношение към първото място. В следващите четири сезона Литекс и Лудогорец станаха по два пъти шампиони.

Министерствата на икономиката и на земеделието може да контролират търговските вериги


Министерствата на икономиката и на земеделието може да контролират търговските вериги. Такава идея обмисля екипът на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева. Пред БНТ тя коментира подготвяните от правителството промени в антимонополното законодателстово.

По отношение на нелоялните практики на търговските вериги, Бобева заяви, че много сериозен е проблемът с достъпа на българските стоки до тези вериги. Като пример за негативни тенденции тя посочи "такса рожден ден" и...

Съдът в Киев обяви за незаконен референдума в Севастопол

Окръжният административен съд в Киев обяви извън закона стремежите на Севастопол да стане част от Русия, предаде руската агенция Росбалт, цитирана от БТА. Съдът спря решението на Севастополския градски съвет в подкрепа на общокримския референдум за статута на Крим, който бе насрочен за 16 март. Украинската главна прокуратура допълва, че всички действия с цел подготовка на референдум в Севастопол ще бъдат незаконни. Градският съвет на Севастопол постанови преди три дни да бъде проведено допитване до гражданите на града за включването му в състава на Руската федерация. Предварителното подготвени въпроси бяха общо три - дали избирателите в Севастопол подкрепят присъединяването на града към Русия и дали Крим да се присъедини към Русия, дали да бъде възстановено действието на кримската конституция от 1992 г. и дали Крим да остане част от Украйна.

Сноудън: ЕС е „шпионски базар“ за следене на гражданите си

Под натиска на Съединените щати, Европейският съюз е позволил да се превърне в "шпионски базар" за масово следене на всички свои граждани. Това...

Психолозите: Музиката е гориво за пуберския мозък, не се карайте

Oще щом прекрачи прага на дома си, 15-годишният Момчил надува музиката. Когато върви по улицата, ушите му са плътно запушени със слушалките на плейъра му. При първа възможност ходи по концерти на любимите си групи, знае всяко ново парче и гледа най-вече телевизионни програми, по които се въртят актуални клипове. Защо музиката е толкова важна за п Oще щом прекрачи прага на дома си, 15-годишният Момчил надува музиката. Когато върви по улицата, ушите му са плътно запушени със слушалките на плейъра му. При първа възможност ходи по концерти на любимите си групи, знае всяко ново парче и гледа най-вече телевизионни програми, по които се въртят актуални клипове. Защо музиката е толкова важна за п

Хейдън Пенетиър е на сватбена, а не на военна вълна

Годеницата на Владимир Кличко позира като булка

    


Защо половината българи не знаят името на нито един евродепутат

По-малко от три месеца преди изборите за европейски парламент интересът на българите към тях е очаквано нисък. С други думи - Европа не ни е тема. Намаляващата избирателна активност обаче е характерна тенденция за ЕС като цяло. На последните избори през 2009 г. показателите за България са около средните за Европа (43%). 
Първият фактор е свързан с По-малко от три месеца преди изборите за европейски парламент интересът на българите към тях е очаквано нисък. С други думи - Европа не ни е тема. Намаляващата избирателна активност обаче е характерна тенденция за ЕС като цяло. На последните избори през 2009 г. показателите за България са около средните за Европа (43%). Първият фактор е свързан с

Привърженици на столичен отбор, идващи от Велико Търново са отведени в 8 РУП на СДВР

Полицията изяснява инцидент с пострадал от феновете водач на микробус с разградска регистрация и нанесени материални щети по превозното средство, станал днес в района на бензиностанция на автомагистрала Хемус

Общински управник защити полицай от Варна, арестувал бизнесмен в парка

Полицаят Илиян Танев, който арестува бизнесмена Лъчезар Братоев в Морската градина, е един от опитните, принципни и смели служители на Общинска полиция. Той не е нито нагаждач, нито страхливец и поради тази причина не прилага двойни аршини при изпълнение на служебните си задължения.

ГЕРБ подари цветя на дамите в областта за 8 март

gerb_cvetq

За поредна година ПП ГЕРБ зарадваха с цветя жените в област Бургас по случай 8 март – Международния ден на жената. Тази година датата съвпада и с големия църковен празник Тодоровден. Народният представител Ивелина Василева уважи дамите от двата пенсионерски клуба, „Вая” и „Тракия” в бургаския кв. „Долно Езерово”. Тя поднесе на възрастните жени цветя и подаръци. Те от своя страна бяха подготвили за всички гости фолклорна празнична програма, съобщиха от пресцентъра на партията.

ГЕРБ-Поморие също се включи в инициативата, в чиято организация участваха и дамите от ЖГЕРБ. Общинските съветници от ГЕРБ изненадаха с цвете разхождащите се дами в центъра на града. От партията уважиха пенсионерските клубове „Анхиало” и „Свети Георги” в Поморие, възрастните жени от клуба в Каблешково също бяха зарадвани с жест на внимание.

Народният представител Иван Вълков и членове на клуб „Сарафово” в също се включиха за поредна година в инициативата и поднесоха цветя на дамите от пенсионерския клуб в бургаския квартал.

Представители на младежката структура на ГЕРБ в Бургас традиционно зарадваха дамите с цветя още в сутрешните часове, като им пожелаха се чувстват специални, обичани и щастливи не само на този ден.

В Средец общинският председател на ГЕРБ д-р Надежда Палова лично поздрави празнуващи дами и им поднесе цветя от името на структурата на партията. В раздаването на цветята в центъра на града се включиха и общински съветници.

 

Русия ще конфискува активи на САЩ и ЕС

Русия ще конфискува имуществото на американските и европейски компании на своя територия, ако Брюксел и Вашингтон й наложат санкции заради кризата в Украйна.

Крим в цифри и факти

Или струва ли си от икономическа гледна точка Русия да присъедини Крим

Бареков обяви, че е дарил половин милион лева на движението си

Николай Бареков е направил дарение от 480 хил. лева на Гражданско сдружение "България без цензура" през януари, съобщават от пресцентъра на сдружението. Съгласно закона за политическите пар...

Бавно, калпаво, не по димитровски

“Не оставяй днешната работа за утре” била любима максима на Георги Димитров. Поне така ги учеха пионерчетата навремето. Депутатите от БСП обаче май не са внимавали и не спазиха заръките на Вожда и Учителя - в петък си тръгнаха към родните места преди 14 ч, като решиха да работят извънредно във вторник следобед. За тогава те оставиха работата по Зак

Легендата Лили Иванова заприлича на Марлене Дитрих

Примата на българската музика – Лили Иванова, отдавна показа, че няма никакво намерение да се пенсионира. И няма защо, при условие, че може да се...

МВР: Издирването на братя Галеви и Йоско продължава


Издирването на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви продължава. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от агенция "Фокус". Днес конната полиция отбелязва Тодоров ден с традиционна кушия в столичния квартал "Бенковски".

От четвъртък има слухове, че братята са задържани. Първоначално изданието "Всеки ден" съобщи, че единият от двамата бивши барети е задържан. Но цитираният там високопоставен полицейски източник не можеше да посочи кой точно...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване