Веселин Маринов учи MTV хит на Любо Киров

Дивна, Любо и Веселин Маринов разучават музикалните си репертоари дни преди старта на "Големите надежди"

Виж какво става, ако си пъхнеш главата в адронен колайдер

Току-що е завършила епична битка, в която Крали Марко е сразил Дарт Вейдър. Прибирайки меча си, балканецът сумти недоволно: “Егати астматика, щеше да ми изкара окото с т’ва фенерче...”
“Фенерчето” или светлинният меч на Дарт Вейдър е лъчево оръжие. Такива средства за поразяване - лазерни и пр. - днес са в напреднал процес на разработка. Току-що е завършила епична битка, в която Крали Марко е сразил Дарт Вейдър. Прибирайки меча си, балканецът сумти недоволно: “Егати астматика, щеше да ми изкара окото с т’ва фенерче...” “Фенерчето” или светлинният меч на Дарт Вейдър е лъчево оръжие. Такива средства за поразяване - лазерни и пр. - днес са в напреднал процес на разработка.

Тимошенко бе приета в болница заради болки в гърба

Бившият премиер Украйна Юлия Тимошенко бе приета на лечение в берлинската клиника "Шарите", съобщи АП, цитирани бТВ. Ръководителят на клиниката Карл Макс Айнхойпл каза, че лекарите ще решат в понеделник дали 53-годишната Тимошенко трябва бъде оперирана. Тя е на инвалидна количка заради болки в гърба и не може да стъпва на десния си крак, но няма парализа. Ако й бъде направена операция, първоначалният възстановителен период ще продължи най-малко 4 дни, а след това ще има нужда от рехабилитация. Преди две седмици Тимошенко обяви намерението си да участва в предсрочните президентски избори в страната.

Луиза Григорова: Не се чувствам самотна

Луиза Григорова е категорична, че не й липсват гаджетата.

Руски войници са завзели граничен пункт в Крим

Ситуацията в Украйна остава напрегната. Руски военнослужещи са завзели с щурм отдела на украинската гранична служба в кримския град Щелкино. По време на нападението те са нанесли побой на дежурния в базата и са завзели стаята, където се съхранява оръжието.

Първанов: Дори не им стигна мъжеството да ме изключат


"В политиката има малко играчи, много пионки... Дори не им стига мъжеството да прекратят членството – само констатират самоизключване".

Така предишния президент Георги Първанов коментира решението на Националния съвет на БСП вчера. Тогава с гласовете на 85 от членовете на Националния съвет пленума потвърди констатацията на Изпълнителното бюро от партията - че Първанов и още девет съмишленици са се самоизключили от партията. Това проличало заради "системно нарушаване на уставните...

50 руски военни камиона навлязоха в база до Симферопол

/КРОСС/ Автоколона от около 50 военни камиона с няколкостотин руски войници навлезе във военна база близо до столицата на Крим Симферопол, съобщава Reuters. Камионите били придружени от осем бронирани машини, две линейки и цистерни. САЩ наричат „измислица" твърдението на Русия, че единствените й войски в Крим са обичайно разположените към нейния Черноморски флот. Според Киев, в Крим има 30 хиляди руски военни. По данни на Пентагона, руските военни в областта са около 20 хиляди. На територията на Автономна република Крим се намират около 18 хиляди руски военнослужещи, предаде УНИАН, цитирайки казаното от изпълняващия длъжността военен министър на Украйна Игор Тенюх по време на срещата му с извънредния и пълномощен посланик на Обединеното кралство в Украйна Саймън Смит.

Русия ограничава достъпа на НАТО до ядрените й обекти

Източник от военното министерство е заявил готовността

ЦСКА би "Левски" с 1-0 в мач с 6 червени картона

ЦСКА победи "Левски" с 1-0 в мач от последния 26-и кръг на редовния сезон в "А" група. Единственият гол вкара Емил Гъргоров в 69-ата минута от дузпа за нарушение на Станислав Ангелов срещу Да Силва. При нарушението Ангелов получи втори жълт картон и беше изгонен.

ЦСКА би Левски във вечното дерби

"Червените" с дубъл за първенство над "сините". Емил Гъргоров отбеляза единствения гол от дузпа във Вечното дерби на 26-ия кръг.

Директни елиминации на конните състезания във Варна

За 13-ти път Университетски ботанически градини организираха конни състезания за Тодоровден във Варна . Стотици почитатели на конете и традицията дойдоха в Екопарка въпреки студеното време. И този път тържеството започна с водосвет за здраве на хора и животни.

Лютви Местан обиден на БСП, но не "фатално"

Лидерът на ДПС недоволен от червената декларация срещу омразата

    


Виж снимки от мача "Левски"-ЦСКА

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с

Георги Първанов: Не съм усетил подкрепата на Русия

/КРОСС/ „В политиката има малко играчи, много пионки...Заровете хвърлят играчите, за които говоря през последните няколко месеца. Дори не им стига мъжеството да прекратят членството - само констатират самоизключване", каза бившият президент Георги Първанов в коментар на вчерашното решение на Националния съвет на БСП.  85 от членовете на Националния съвет пленума потвърдиха констатацията на Изпълнителното бюро от партията, че Първанов и още деветима съмишленици са се самоизключили от партията заради „системно нарушаване на уставните норми, изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието на партията и неизпълнение на колективно взетите решения".„Преди минути получих екземпляр от решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на моето и на някои колеги членство в партията. Впрочем, Националният съвет вече от години само констатира. Констатира загуба, която била морална победа, констатира кадрови грешки", отбеляза Първанов и напомни, че според устава на левицата, пленумът няма правомощия по отношение на партийното членство, а може само да предложи на партийната организация да вземе решение за изключване - „както преди 10 ноември ЦК на БСП предлага на местната партийна структура да преразгледа членството на хората от Русенския комитет".Решенията се вземат от един тесен кръг около председателя, посочи Първанов

Предупредителни изстрели са попречили на наблюдатели от ОССЕ да влязат в Крим

Първа среща между представители на Русия и Украйна се проведе в Москва

    


Норвегия с "рана" - мемориал в памет на жертвите на Брейвик

Отворена рана, разрез в самата природа". Така шведският художник Йонас Далберг описва проекта си за мемориал на загиналите при атентата в Осло и клането на остров Ютьоя, извършени преди близо три години - на 22 юли 2011 г., от антиимиграционния фанатик Андерш Брейвик. Мемориалът на остров Ютьоя ще бъде прорез в самия остров. Отворена рана, разрез в самата природа". Така шведският художник Йонас Далберг описва проекта си за мемориал на загиналите при атентата в Осло и клането на остров Ютьоя, извършени преди близо три години - на 22 юли 2011 г., от антиимиграционния фанатик Андерш Брейвик. Мемориалът на остров Ютьоя ще бъде прорез в самия остров.

Цитат на деня: Не съм усетил подкрепата на Русия


Не съм усетил такава подкрепа. Така предишният президент Георги Първанов отговори на въпроса стои ли зад него и сдружението АБВ подкрепата на Русия.

Пред Би Ти Ви Първанов обвини бившите си съпартийци, че дори не им стига мъжеството да го изключат от БСП, а с процедурни хватки "констатират самоизключване".

Напомни още, че Националния съвет на партията няма права да изключва, това е в правомощията на местните партийни структури.


Монтана 2003 с победа над Хасково 2012, грабна Купа България 2014

 Тимът  на „Монтана 2003”  победи  „Хасково 2012” на финала във Велико Търново със 75:64. След тази победа отбора на домакините е новият носител на Купата на България.

Двата отбора изиграха един драматичен  и оспорван двубой на този турнир като срещата започна малко нервно. Баскетболистките се бориха достойно като състезателките и от двата тима показаха добра игра още в първата част.

Монтанки успяха обаче да поведат с 6 точки – 25:19 в средата на втората част.

На почивката  домакините имаха аванс от 33:31, но след 30 минути игра нашенки поведоха в резултата  с 45:43.  Така хасковлийки водеха минута преди края с 58:56.

Състезателката на Монтана Олена Самбурска обаче изравни, а Корин Адам пропусна кош за гостите. С два наказателни удара Стефка Митева изведе Монтана напред в резултата секунди преди края. Биджони Рийвс  успя да изравни със сирената.

В добавените минути след редовното време обаче баскетболистките на Елена Станкова не успяха да спрат домакините. Монтанки вкараха още 15 точки и стигнаха до победата.

За хасковския тим отлично се справи в мача Лидия Върбанова, която завърши с 20 точки, 12 борби и 5 асистенции. Американката Биджони Рийвс се разписа с 16 точки и 7 борби. Нейната съотборничка Уолтия Рол се отчете с 15 и 13.

За победителките най – добре се справи отново  Олена Самбурска. Тя успя да  завърши с 27 точки и 7 борби. Милена Томова се разписа с дабъл дабъл от 17 точки и 11 борби. Състезателката Биляна Павичевич се отчете с  16 и 9.

След тази среща хасковлийки ще бъдат  гости на  „Берое”  Стара Загора. Мачът ще бъде на 13 март.

 Анжелина Янева

ЦСКА победи Левски с 1:0 в мач с шест червени картона

ЦСКА успя да победи Левски с 1:0 след гол от дузпа на Емил Гъргоров в 67-та минута. Дербито обаче ще бъде запомнено с изключително нервното второ полувреме и общо шестте червени картона, които вдигна съдията Георги Кабаков. Левски започна мача по-активно. Още в 4-ата минута Владимир Гаджев изведе по прекрасен начин Ларсен Туре сам срещу вратаря на ЦСКА Раис Мболи. Вратарят напусна наказателното поле, за да пресрещне Туре, който побърза да стреля, но ударът му мина на метър встрани от вратата. Само две минути по-късно Неманя Милисавлевич от ЦСКА центрира от фаул, а ударът с глава на Косоко бе неточен. Левски стигна до нов изгоден шанс в 18-ата минута, но Валери Божинов изпусна. В 22-ата минута Дъстли Мюлдер от Левски можеше да изненада Мболи със силен удар, но вратарят на ЦСКА изби. В 29-ата минута се случи първият ключов момент в мача. Защитникът на ЦСКА Борис Галчев влезе остро на Рикардо Нунеш и бе изгонен след втори жълт картон. Това предизвика ексцесии в агитката на ”червените”, които започнаха да чупят седалките на Националния стадион. Левски обаче не успя да се възползва до края на полувремето от численото си преимущество. През второто полувреме ЦСКА логично предприе тактиката на накъсване играта, за да компенсира липсата на Галчев. Така се стигна до 67-ата минута, когато ”червените” получиха подарък от Станислав Ангелов. Капитанът на Левски се замота в собственото си наказателно поле и топката му бе отнета от Тони Силва. Ангелов реши да го фаулира. Това означаваше дузпа за ЦСКА и червен картон за Ангелов. Гъргоров вкара. До края на мача Левски имаше инициативата, но така и не стигна до особено добра възможност да отбележи. В самия край на срещата обаче започнаха скандалите. Вратарят на ЦСКА Райс Мболи реши да отмъщава на Ларсен Туре в края на 5-минутното продължение и го уцели нарочно с топката в главата. Съдията изгони Мболи, а след това изгони и Туре заради реакцията му. Заради пререканията продължението бе почти 9 минути. Един от най-невъздържаните играчи на терена Владимир Гаджев от Левски получи своя червен картон след последния съдийски сигнал. Същото се случи и с Косоко от ЦСКА.

ЦСКА победи Левски с 1:0 в мач със шест червени картона

ЦСКА успя да победи Левски с 1:0 след гол от дузпа на Емил Гъргоров в 69-та минута. Дербито обаче ще бъде запомнено с изключително нервното второ полувреме и общо шестте червени картона, които вдигна съдията Георги Кабаков. Очаквайте подробности 

Сблъсъци по трибуните на мача Левски-ЦСКА

Напрежение избухна на трибуните малко след старта на футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА на Националния стадион. Привърженици откъртиха десетки седалки и ги хвърлиха към терена след спорно отсъждане на съдията.

В сектор Г пристигна полиция, започна схватка между униформените и фенове на ЦСКА. Полицията извади палки. И от двете страни в публиката се трошат седалки, хвърлят се предмети.

От МВР съобщиха, че при сблъсъците има задържани, без да уточняват точната бройка, защото ситуацията се променя много динамично. Остава напрежението в секторите и на двата отбора.

Мачът между вечните съперници започна в 16.30 ч. Часове преди това полицейското присъствие в района на Националния стадион беше засилено. Футболните запалянковци на двата отбора се събраха на обичайните си места, но обстановката остана спокойна.

Полицията работи и по изясняване на инцидент, при който е пострадал водач на микробус с разградска регистрация и са нанесени материални щети по превозното средство от привърженици на столичен футболен отбор, пътуващи от Велико Търново за София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначална информация днес малко след 12 ч. автобусът с фенове е спрял за почивка в района на бензиностанция на магистрала "Хемус", край село Осиковица. Част от привържениците са нанесли материални щети върху микробус с разградска регистрация, който е бил на същото място. Пострадал е и водачът на превозното средство.

След предприетите незабавни и координирани действия от страната на полицията, автобусът с пътуващите фенове е бил спрян на няколко километра преди София и ескортиран до Осмо РУП на СДВР, където и в момента се работи по изясняване съпричастността на лицата участвали в инцидента.

Засилено беше полицейското присъствие в центъра на столицата часове преди старта на футболната среща.


Ще стигна докрай!

"През последните дни съм обект на тежка компроматна атака - това не ме притеснява, но ме прави ядосан и решен тая измет до края на годината да бъде изметена от парламента", заяви в Кюстендил лидерът на "България без цензура". Учредителното събрание определи Васил Иванов да ръководи общинската организация в града.

Александър Томов: Чист съм, не съм откраднал 2 лева

/КРОСС/ Зад атаките срещу мен стои група от бизнесмени и бивши политици, които искат да превземат „Кремиковци" и ЦСКА, заяви бившият изпълнителен директор на металургичния комбинат Александър Томов в интервю за БТВ.„Винаги съм бил чист и не съм откраднал и 2 лв. през живота си", каза Томов „с извинение за нескромността си".Софийският апелативен съд отмени 9-годишната ефективна присъда на Томов за длъжностно присвояване на 14 млн. лв. от комбината.„Очевидно нещата са били измислени. Печално е, че стават такива неща. Няма никакво престъпление", заяви Томов. По думите му, по време на неговото управление „Кремиковци" е било абсолютно състоятелно предприятие.„Държавата не бива да си връща „Кремиковци", предприятието трябва да бъде частно. В комбината има напълно съхранен комплекс, безценен стан за валцоване, една електропещ, която може да бъде възстановена. През 2005 и 2006 г. са пуснати две машини. Вариантът за възстановяването му включва 1500 работни места и 0,4-0,5% от БВП, или 400-500 млн. лв.", посочи Александър Томов.Аз лично съм ангажирам в огромни инвестиционни проекти извън „Кремиковци", пътувам и работя много, поради което едва ли мога да отделя толкова много време за него", коментира Томов.

Липсват лекарства за транплантирани пациенти в аптеките

Поредна липса на животоподдържащи лекарства за трансплантирани в родните аптеки. За това сигнализираха пред Дарик от Федерация Български пациентски форум. Оттам уточниха, че медикаменти, наречени имуносупресори, които не позволяват на организма на пациента да отхвърли трансплантирания орган, няма както в София, така и в Пловдив.

Връчват с шествие подписите в подкрепа на изборния референдум в понеделник

Инициативният комитет за произвеждане на национален референдум за изборна реформа, председателстван от проф. Георги Близнашки, ще предостави събраните подписи в парламента в понеделник.

В 16 ч. на 10 март от централния вход на СУ ще тръгне специално шествие, а точно в 16:30 ч. подписите ще бъдат връчени на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

„Кратките срокове, в които бяха изълнени изискванията на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, недвусмислено показват голямата гражданска енергия и обществени очаквания за промяна в отношенията между институциите и гражданите“, казват от Инициативния комитет. Те канят всички да се присъединят към нас за шествието, което тръгва от  в 16 ч.

The post Връчват с шествие подписите в подкрепа на изборния референдум в понеделник appeared first on Noresharski.com.

ЦСКА измъкна победа срещу "Левски" с гол от дузпа в мач с две лица


С гол от дузпа на Емил Гъргоров в 59-ата минута ЦСКА спечели дербито с "Левски" с 1:0 и се откъсна с девет точки пред вечния съперник преди плейофната фаза на сезона. 

Червените играха с десет души между 39-ата и 69-ата минута, а в голяма част от двубоя бяха надиграни от сините. "Левски" обаче пропусна отлични възможности и беше наказан след глупава проява на своя капитан Станислав Ангелов. 

Двата отбора изиграха добро първото полувреме, в което имаше доста динамика и...

Юлия Тимошенко е приета в берлинската болница Charité

/КРОСС/ Бившият премиер Украйна Юлия Тимошенко е приета на лечение в берлинската клиника „Шарите", съобщиха лекуващите лекари, цитирани от Associated Press. Директорът на клиниката Карл Макс Айнхойпл каза, че лекарите ще решат в понеделник дали 53-годишната Тимошенко ще бъде оперирана. Тя е в инвалидна количка заради болки в гърба и не може да стъпва на десния си крак, но няма парализа. Ако бъде направена операция, първоначалният възстановителен период ще продължи най-малко четири дни, а след това ще има нужда от рехабилитация.  

Първанов: В политиката ни има не повече от 4-ма играчи и много пионки

На влизане в студиото Първанов се ръкува с външния министър Кристиян Вигенин, който беше преди него. Нелогично би било да не се ръкувам с г-н Вигенин, заяви по БТВ лидерът на АБВ Георги Първанов, който вчера беше изключен от редиците на БСП.

Меркел има голямо, но не и неограничено, влияние върху Путин


След първата си среща с Владимир Путин през 2002 г., Ангела Меркел се шегува с един от служителите си, че е "издържала теста на КГБ", като се е взряла право в очите му без да извръща поглед, пише Ноа Баркин за "Ройтерс".

За разлика от повечето западни политици,

Меркел никога не е хранила илюзии по отношение на бившия съветски агент, нито пък си е мислела, че може да го промени

Именно това ѝ поведение, изградено в рамките на 14-годишно общуване с Путин ѝ спечели...

Полицейски шеф в ПТП на мост в Пловдив

Тодор Гребенаров не спазил дистанция и се забил в кола

    


Пътищата в страната мокри и хлъзгави

Ремонт на АМ „Тракия" има в района на Пазарджик

Майкъла шокира: ЦСКА надигра тотално Левски

Георги Илиев - Майкъла отново шокира с изказване. След минималната победа на ЦСКА над Левски, той заяви, че "червените" тотално надиграли съперника. Истината е, че Левски бе по-добрият тим в...

Вальо Илиев: Благодаря на Господ, че пак беше с нас

Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев бе изключително развълнуван след успеха над Левски с 1:0 в мач от 26-ия кръг на "А" група. Защитникът посвети победата на две малки момчета, които днес празн...

ЦСКА - Левски отново след седмица

ЦСКА и Левски ще се срещнат отново само след седем дни. Това определи класирането след края на редовния сезон в "А" група. С днешната победа над вечния съперник, "червените" са твъ...

Александър Томов: Винаги съм бил "чист", не съм откраднал и 2 лева

С извинение за нескромността си, бившият изпълнителен директор на металургичен комбинат „Кремиковци” Александър Томов заяви пред bTV, че винаги е бил „чист” и през живота си не е откраднал и 2 лв. Софийският апелативен съд отмени 9-годишната му ефективна присъда за длъжностно присвояване на 14 млн. лева от комбината. С извинение за нескромността си, бившият изпълнителен директор на металургичен комбинат „Кремиковци” Александър Томов заяви пред bTV, че винаги е бил „чист” и през живота си не е откраднал и 2 лв. Софийският апелативен съд отмени 9-годишната му ефективна присъда за длъжностно присвояване на 14 млн. лева от комбината.

Александър Томов: През живота си не съм откраднал и 2 лева

С извинение за нескромността си, бившият изпълнителен директор на металургичен комбинат „Кремиковци” Александър Томов заяви пред bTV, че винаги е бил „чист” и през живота си не е откраднал и 2 лв. Софийският апелативен съд отмени 9-годишната му ефективна присъда за длъжностно присвояване на 14 млн. лева от комбината. С извинение за нескромността си, бившият изпълнителен директор на металургичен комбинат „Кремиковци” Александър Томов заяви пред bTV, че винаги е бил „чист” и през живота си не е откраднал и 2 лв. Софийският апелативен съд отмени 9-годишната му ефективна присъда за длъжностно присвояване на 14 млн. лева от комбината.

Рушаща се колона застрашава варненци

Колона пред входа на Общинския информационнен център до Дупката създава реални предпоставки за инциденти, алармираха наши читатели. Иначе атрактивната каменна подпора е започнала да се руши и може да се разпадне всеки момент. Тя поддържа каменен свод, чиито краища са прикрепени към стените на центъра.

Кристиан Вигенин: Добре да се направи пауза по „Южен поток"

/КРОСС/ „Не смятам, че „Южен поток" е под заплаха, но в сегашната напрегната ситуация е добре да се направи известна пауза, за няколко дни или седмици, докато ситуацията се нормализира. От тази гледна точка нямам притеснения в средно- и дългосрочен план, но сега икономическите и енергийните рискове за България са високи.Те са свързани и с доставките на газ", каза външният министър Кристиан Вигенин в интервю за БТВ.България има огромен обмен с Русия, но дефицитът е огромен - близо 7 млрд. долара. От Русия идват нашите енергийни ресурси и ние трябва да сме наясно с това, отбеляза Вигенин. Членството в Европейския съюз ни дава възможност да поставяме на масата нашите проблеми, без да престъпваме принципите, които са важни за нас, посочи външният министър. Вигенин заяви „безкрайно учудване от реакциите, последвали неговата визита в Украйна.Според лидера на „Атака" Волен Сидеров посещението „задкулисно" признание за фашистко правителство. написа във Фейсбук депутатът от БСП.Не бива да преувеличаме „приятелския огън", нормално да има различни мнения, каза Вигенин

Орлин Павлов: Смятам да летя в Космоса!

Орлине, филмът, в който ти изпълняваш главната роля -  „Живи легенди“, се приема изключително добре от зрителите, и дори няколко седмици е на първо място в родния бокс офис. Кое е посланието му, което  според теб  успява да вълнува толкова силно и да стига до сърцата на хората? 
Посланието е за силата на приятелството. Орлине, филмът, в който ти изпълняваш главната роля - „Живи легенди“, се приема изключително добре от зрителите, и дори няколко седмици е на първо място в родния бокс офис. Кое е посланието му, което според теб успява да вълнува толкова силно и да стига до сърцата на хората? Посланието е за силата на приятелството.

Юлия Тимошенко в болница

Бившият премиер Украйна Юлия Тимошенко бе приета на лечение в берлинската клиника "Шарите", съобщиха лекуващите лекари, цитирани от АП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Шефът на клиниката Карл Макс Айнхойпл каза, че лекарите ще решат в понеделник дали 53-годишната Тимошенко ще бъде оперирана. Бившият премиер Украйна Юлия Тимошенко бе приета на лечение в берлинската клиника "Шарите", съобщиха лекуващите лекари, цитирани от АП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Шефът на клиниката Карл Макс Айнхойпл каза, че лекарите ще решат в понеделник дали 53-годишната Тимошенко ще бъде оперирана.

Бареков дарил почти половин милион лева от спестяванията си за "България без цензура"


Бившият телевизионен водещ и близък до Цветан Василев и Делян Пеевски - Николай Бареков, дарил за дейността на "България без цензура" 480 000 лв. лични средства. Това съобщиха от пресцентъра на формацията. 

Тъй като според Закона за политическите партии физическо лице няма право да дари повече от 10 000 лв. на политически съюз, Бареков е направил дарение на гражданското сдружение към партията. То е постъпило по сметка в "Райфайзенбанк" на 29 януари 2014 г. Тогава Бареков рекламира ще...

Глаукомата - тихият крадец на зрението

/КРОСС/ Близо 80 хиляди българи страдат от глаукома, но само половината от тях знаят, че са болни и предприемат лечение. Тъжната статистика изнесоха от Националната асоциация в навечерието на Световната седмица на глаукомата, коятo започва утре. Нелекувано, заболяването води до пълна слепота, докато ранната му диагностика дава шанс на пациента да задържи процеса на загуба на зрението.Наричат я „тихия крадец на зрение", защото без симтоми необратимо уврежда зрителния нерв и води до пълна слепота. Тя е втората най-честа причина за ослепяване след пердето на окото. Кои са рисковите фактори? Рисков фактор е високото вътреочно налягане, но той не е единствен. Други са хипертонията, диабетът, наследственост, късогледство", отбеляза офталмологът доц. Диди Казакова пред БНТ.

Борисов отказа дебат със Станишев, липсвал неутрален арбитър


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да излезе на дебат с председателя на БСП Сергей Станишев, защото нямало неутрален арбитър.

Снощи Станишев обяви, че с Борисов трябва да направят "европейски дебат за България в Европа" - ръководителите на двете най-големи партии в страната трябвалж да зададат тона за цивилизован дебат пред изборите за европарламент.

Знаете ли, от 45–ия конгрес съм спрял да се интересувам какво мислят социалистите и какво мисли Станишев и дори не съм чул...

Юлия Тимошенко приета в болница

Бившият премиер Украйна Юлия Тимошенко бе приета на лечение в берлинската клиника Бившият премиер Украйна Юлия Тимошенко бе приета на лечение в берлинската клиника "Шарите", съобщиха лекуващите лекари, цитирани от АП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Шефът на клиниката Карл Макс Айнхойпл каза, че лекарите ще решат в понеделник дали 53-годишната Тимошенко ще бъде оперирана.

Пребиха руски и украински журналисти в Крим!

Жестоко са пребити украински и руски журналисти в кримския град Севастопол.

Любо Киров не си харесвал гласа, насила го карали да пропее

Напоследък все повече родители питат Любо Киров дали би преподавал уроци по пеене на децата им. Научили са, че той ще е жури в музикалното предаване за деца “Големите надежди” по Нова тв. “Но аз отказвам, защото нямам теоретичната подготовка. Самият аз никога не съм ходил на уроци – нито по пеене, нито по барабани”, казва Любо Киров.
Той много оби Напоследък все повече родители питат Любо Киров дали би преподавал уроци по пеене на децата им. Научили са, че той ще е жури в музикалното предаване за деца “Големите надежди” по Нова тв. “Но аз отказвам, защото нямам теоретичната подготовка. Самият аз никога не съм ходил на уроци – нито по пеене, нито по барабани”, казва Любо Киров. Той много оби

Катрин Аштън пристигна в Техеран

Първият дипломат на ЕС ще договаря

Вигенин: В Украйна не трябва да престъпваме нашия интерес

Не е тайна, че освен престрелките между двете страни в Украйна имаше снайперисти, които стреляха и срещу едните, и срещу другите. Кой стои зад това, още не е ясно, но ще разберем кой е зад този абсурд, каза по БТВ външният министър Кристиян Вигенин.

ЕК призова за намаляване на разликите в заплатите на жените и мъжете

В навечерието на Международния ден на жената Европейската комисия прие препоръка, в която призовава държавите членки да увеличат прозрачността при заплащането на жените и мъжете в опит да помогне за премахване на разликите в заплащането между половете.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване