Ботев Пловдив тресна Локо Сф с 4:1 в Коматево

"Канарчетата" с категоричен успех над столичните железничари на свой терен след първоначален натиск на гостите.

Инвестиция, която ще спасява човешки животи

Бургаската болница вече разполага със собствена хеликоптерна площадка. Така пострадалите при тежки инциденти в района на Южното Черноморие вече ще...

Цитат на деня: Очевидно е, че АБВ е свързана с действия в дясното пространство


"Много силно казано е да се говори за разцепление в БСП. Ние не сме кръжок, а политическа формация и имаме устав. Отдавна минаха времената на героите и на предателите. За мен бе очевидно, че този проект АБВ бе свързан с действия в дясното политическо пространство."

Това заяви евродепутатът Илияна Йотова пред Би Ти Ви.

"Но за мен най-тревожната и най-вредната теза е, че няма ляво и дясно. Тогава на дневен ред идват хората с парите и си купуват политици, правят си...

Бой след кушиите за Тодоровден край Банкя (видео)

Бой между участници и публика настана след последната гонка от ежегодните кушии, които се провеждат в Банкя по случай Тодоровден. Клип от мелето ни беше изпратен от наш читател.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

На видеото се вижда как победителката в състезанието, която е със синьо яке Бой между участници и публика настана след последната гонка от ежегодните кушии, които се провеждат в Банкя по случай Тодоровден. Клип от мелето ни беше изпратен от наш читател. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS На видеото се вижда как победителката в състезанието, която е със синьо яке

Автоколона с руски войски навлезе в Симферопол

Русия отрича, но според Киев в Крим има 30 хил. руски военни

    


Мъже отново се качиха на токчета в протест срещу домашното насилие

Десетки софиянци и гости на града от мъжки пол се качиха на 8 март на високи розови обувки с токчета, за да изразят протеста си срещу проявите на домашно насилие, от което страдат най-вече жените. Те дефилираха на пешеходната зона на бул. ”Витоша” в рамките на акцията ”Извърви километър в нейните обувки”. Тя се провежда за втора поредна година на тази дата. Много от тях носеха плакати с надписи: ”Приеми ”не" за отговор", ”Уважавай жените" и „Не на насилието". В похода на високи токчета се включиха и евродепутатите Антония Първанова и Ивайло Калфин.

Местан откри защо в Украйна има напрежение - нямало украинско ДПС

Ситуацията в Украйна ще се успокои ако се намери баланса между етнорелигиозните различия и се проумее, че в днешния свят няма друг изход за националните държави, каза лидерът на ДПС Лютви Местан в ...

64-годишна жена почина при пожар в дома си в Казанлък

64-годишна жена е починала при пожар в къщата й в Казанлък, съобщиха от полицията.
Сигналът в пожарна безопасност е подаден от съседи.
Починалата жена е живяла сама, на 27 февруари е погребала майка си.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Пожарът е възникнал от приземния етаж на къщата. 64-годишна жена е починала при пожар в къщата й в Казанлък, съобщиха от полицията. Сигналът в пожарна безопасност е подаден от съседи. Починалата жена е живяла сама, на 27 февруари е погребала майка си. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Пожарът е възникнал от приземния етаж на къщата.

Анисе и Доре изведоха "Ботев" до победа с 4:1 срещу "Локомотив" (София)


Футболистите на "Ботев" (Пловдив) постигнаха убедителна победа с 4:1 срещу гостуващия "Локомотив" (София) в първи мач от последния кръг на редовния сезон. 

Абел Анисе и Феребори Доре бяха с основна заслуга за успеха, който изкачи пловдивчани на четвърто място във временното класиране. Мадагаскарецът вкара гол и направи асистенция, а новото попълнение от Конго се отличи с две попадения. 

"Локомотив" откри резултата в 38-ата минута, а след това имаше отлична възможност за...

В научно-справочната библиотека към Държавен архив – Варна са заведени над 2000 тома специализирана литература

В научно-справочната библиотека към Държавен архив – Варна са заведени над 2000 тома специализирана литература по история, архивистика и други области на науката, речници, енциклопедии, справочници, пътеводители, каталози, документални сборници, периодични издания.

Нахлува студен въздух, води сняг

Валежите през уикенда ще са предимно от дъжд, но в началото на седмицата ще преминат в сняг в по-голямата част от страната

Пременени в бяло, с помада по лицата, а и на пазара

Десетки ромски фамилии на сгледа за булки в Стара Загора

    


Фенове потрошиха микробус на магистрала „Хемус“

Полицията изяснява инцидент с пострадал от феновете водач на микробус с разградска регистрация и нанесени материални щети по превозното средство, станал днес в района на бензиностанция на автомагистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на МВР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Полицията изяснява инцидент с пострадал от феновете водач на микробус с разградска регистрация и нанесени материални щети по превозното средство, станал днес в района на бензиностанция на автомагистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Полицаи и футболни фенове блокираха София заради дербито Левски - ЦСКА


Засилено полицейско присъствие, футболни фенове и водни оръдия блокираха центъра на София в събота следобед заради футболното дерби между Левки и ЦСКА.

Читател на "Дневник" съобщи че има близо хиляда души и няколко водни оръдия, а феновете са блокирали кръстовището пред Ректората. В социалните мрежи пък бяха публикувани снимки на много полицаи, коли на жандармерията и водно оръдие на бул. "Патриарх Евтимий" при Попа.

От МВР съобщиха, че привърженици на столичен футболен...

Сини фенове хвърлят бомбички в центъра на София

Бомбички и призиви за оставка отправиха към Министерски съвет сините фенове на Левски, след като стартираха шествието си пред вечното дерби днес.

Русия заплашва да спре инспекциите на ядрения си арсенал

/КРОСС/ Русия може да преустанови чуждестранните инспекции на своя арсенал от стратегически оръжия, включително ядрените ракети, в отговор на „заплахите" от страна на САЩ и НАТО във връзка с кризата в Украйна, обяви руското Министерство на отбраната, цитирано от AFP. „Възприемаме неоснователните заплахи на САЩ и НАТО срещу Русия заради политиката й към Украйна като недружелюбен жест, който позволява обявяването на форсмажорни обстоятелства, е заявил неназован ръководен представител на министерството, цитиран от руските агенции. Пентагонът вече съобщи, че Вашингтон е преустановил военните връзки с Москва заради руската интервенция в Крим. Инспекциите се извършват в рамките на Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ), сключен със САЩ, и на Виенския документ от 2011 г. между страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Новият договор СТАРТ между Русия и САЩ бе подписан от американския президент Барак Обама и тогавашния руски държавен глава Дмитрий Медведев и влезе в сила през февруари 2011 г. Той предвижда драконовски съкращения на ракетите и на ядрените бойни глави на двете страни и разрешава 18 инспекции годишно на военни обекти.

Арестуваха фенове, потрошили микробус на магистрала „Хемус“

Полицията изяснява инцидент с пострадал от феновете водач на микробус с разградска регистрация и нанесени материални щети по превозното средство, станал днес в района на бензиностанция на автомагистрала Полицията изяснява инцидент с пострадал от феновете водач на микробус с разградска регистрация и нанесени материални щети по превозното средство, станал днес в района на бензиностанция на автомагистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Търсенето на малайзийския самолет продължава след изгрев слънце

Операцията за търсенето на изчезналия малайзийски самолет е преустановена и ще бъде възстановена след разсъмване в неделя.

ДПС обвини БСП в дълбоко неприемливо и антидемократично поведение

ДПС възропта в събота срещу поведението на коалиционния си партньор БСП, определяйки поведението на социалистите като ”дълбоко неприемливо”. Повод стана декларацията срещу използването на езика на омразата, която бе приета от Националния съвет на БСП в петък вечерта. Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че поставянето на ДПС на една плоскост с ГЕРБ и ”Атака” е ”абсолютно некоректно”. Той допълни, че партията му не може да бъде укорявана за това, че е поставила в дневния ред на Народното събрание въпроса за нерешените права и свободи на българските граждани. ”Това е наш политически дълг”, допълни Местан в реч пред структурите на партията в Шумен. Въпреки протеста срещу позицията на ДПС, Местан обясни, че декларацията няма да има ”фатално” въздействие върху управляващата коалиция. ”Смисълът на управлението не може да се сведе до само една тема, колкото и важна да е тя. Освен това, по същество това е въпрос на парламента и не ангажира пряко отговорността на премиера Орешарски. Смисълът на управлението на кабинета ”Орешарски” не може се редуцира до една тема. Но по тези теми ние ще останем на различни позиции с БСП”, каза лидерът на ДПС. В петък вечерта разширеното ръководство на БСП изненадващо вкара и коалиционния си партньор в декларация, озаглавена "Срещу омразата, за изкуството да живеем заедно“. "БСП е силно обезпокоена от тази омраза. Отговорност за този език носят и политическите сили в парламента, особено ГЕРБ. ”Атака“ и ДПС също си служат с този агресивен език“, гласи политическия документ, който бе изчетен от Велислава Дърева. Тя допълни, че езикът на омразата постепенно еволюира в политика на омразата. В декларацията се споменава темата за вакъфските имоти, която директно препраща към ДПС. Главното мюфтийство води дела в съдилищата в цялата страна с претенция за собственост върху тях. Лютви Местан смята, че ”не поставянето на въпроса генерира напрежение, а нерешаването на тези проблеми и дискриминационното отношение”. ”И в този смисъл има много по-голямо основание в един ред да бъдат поставени ГЕРБ, БСП и Атака, защото те на няколко пъти и в рамките на 42-то Народно събрание образуваха ад хок антидемократично, антиконституционно, антиевропейско мнозинство”, обясни лидерът на ДПС. Той даде за пример подкрепата за удължаването на мораториума върху купуването на земя от чужденци. ”От ДПС не може да се очаква да премълчава нито проявите на дискриминационно отношение, нито да остави нерешени въпроси, свързани с фундаменталните човешки права. Напрежение се генерира от упорития отказ от страна на останалите партии, образували антиевропейски, антидемократичен съюз, чрез който поставят България извън европейските стандарти”, каза още лидерът на ДПС. В коментар за събитията в Украйна Местан обясни, че ”ДПС-моделът заслужава да се интернационализира, а във вътрешен план трябва да се укрепи”. ”Ситуацията в Украйна ще се успокои, именно ако се намери балансът между етнорелигиозните различия и се проумее, че в днешния свят няма друг изход за националните държави”, каза той.

Главният секретар на МВР няма информация братя Галеви да са арестувани

Нямам информация Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви да са арестувани. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По повод днешния футболен мач между "Левски" и ЦСКА той коментира и поведението на запалянковците и участието им в антиправителствените протести.

Дъждът се превръща в сняг утре, температурите падат

През следващото денонощие от североизток ще прониква студен въздух. През нощта ще има временно отслабване на преваляванията. Минималните температури сутринта ще са между 0°и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.   Утре ще се задържи предимно облачно, През следващото денонощие от североизток ще прониква студен въздух. През нощта ще има временно отслабване на преваляванията. Минималните температури сутринта ще са между 0°и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. Утре ще се задържи предимно облачно,

Юнайтед се отпуши и помете УБА като гост

Манчестър Юнайтед запази крехките си надежди за място в топ 4, след като победи Уест Бромич с 3:0.Резултатът 1:0 откри Фил Джоунс в 34-та минута, като до почивката остана непроменен. Юнайтед определен...

Борисов отказва дебат със Станишев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да излезе на дебат с председателя на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев, защото нямало неутрален арбитър. Станишев заяви по БНТ, че както в Европ...

Колумбийската преса: Цинични са изявленията срещу Русия на САЩ, които са нахлули в десетки други страни

/КРОСС/ Свалянето от власт на конституционно избрания президент на Украйна Виктор Янукович от десните националистически сили след американската интервенция прерасна от регионален в световен проблем. Украйна, която преди беше част от Съветския Съюз, е от голямо значение за интересите на Русия, тъй като в Крим е базиран нейният Черноморски флот, а 25 % от населението на Украйна е от руски произход, пише от другата страна на океана - в статия за боливийското издание „Ел дебер" Рейми Ферейра. Разполагането на силите на НАТО в близост до границите на Русия би се възприемало като стратегическа слабост за Москва и като заплаха (реална или въображаема). Подобна ситуация е неприемлива за Русия, която в продължение на по-малко от два века е била нападана от французи, англичани и немци. Участието на САЩ в свалянето на Янукович бе потвърдено от записи на разговори между Виктория Нюланд, помощник-държавен секретар на САЩ, и посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят, в който става дума за чуждестранен заговор срещу конституционното правителство на Украйна. Същата Нюланд призна, че за тази „операция" са похарчени няколко милиона долара. Крайно десните сили в Украйна с протекцията на Европейския съюз установиха един незаконен режим, който представлява заплаха за сигурността на руския народ и евреите, живеещи в Украйна

Жилище в центъра на Лондон ще струва 36 млн. лири до 2050, прогнозира инвеститор

Това показва неумолимата тенденция на покачване с 9% на годишна база през последните 40 години

    


Бареков: Искам победа на евровота

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че сменя политическата задача и иска победа на евровота. Той оприличи компроматната война, която се води срещу партията като евтин пиар, с който трите основни партии в парламента искат да си купят народната любов.
"Намираме се в дни, в които компроматите и помията заливат всичко живо, Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че сменя политическата задача и иска победа на евровота. Той оприличи компроматната война, която се води срещу партията като евтин пиар, с който трите основни партии в парламента искат да си купят народната любов. "Намираме се в дни, в които компроматите и помията заливат всичко живо,

Четири европейски страни поискаха газ от САЩ

Те търсят начин да преодолеят енергийната си зависимост от Русия

    


Бареков: Сменям политическата задача - искам победа на евровота

Лидерът на Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че сменя политическата задача и иска победа на евровота. Той оприличи компроматната война, която се води срещу партията като евтин пиар, с който трите основни партии в парламента искат да си купят народната любов. "Намираме се в дни, в които компроматите и помията заливат всичко живо,

Фог Расмусен: Страните от НАТО трябва да увеличат разходите за отбрана

/КРОСС/ Кризата в Украйна показа, че съкращаването на военните разходи в западните страни засилва стратегическата нестабилност в Европа, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю за BBC. „Кризата в Украйна показва ясно, че европейските страни трябва да инвестират в достатъчна степен в нашата обща отбрана и сигурност", каза Расмусен. „Смятам, че политиците във всички страни от НАТО ще преразгледат своите приоритети, касаещи инвестициите в сигурността и отбраната. Ясно е, че отбраната струва скъпо, но липсата на сигурност ще излезе по-скъпа", добави генералният секретар на НАТО. 

Украйна няма да предаде Крим, заяви външния министър Дешчица


Изпълняващият длъжността министър на външните работи на Украйна заяви днес, че страната му няма да предаде Крим и ще направи всичко по силите си за уреждане на кризата с автономната република по мирен път, съобщи Ройтерс.

"Крим е и ще бъде украинска територия и ние няма да дадем Крим на никого", увери Андрий Дешчица на пресконференция в Киев.

Той отново изтъкна готовността на Украйна да започне преговори с Русия и подчерта, че трябва да бъде създадена контактна група,...

По-ниски температури и сняг в неделя

През следващото денонощие от североизток ще прониква студен въздух. През нощта ще има временно отслабване на преваляванията. Минималните температури сутринта ще са между 0°и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.   Утре ще се задържи предимно облачно, През следващото денонощие от североизток ще прониква студен въздух. През нощта ще има временно отслабване на преваляванията. Минималните температури сутринта ще са между 0°и 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. Утре ще се задържи предимно облачно,

Местан: Съвременните държави не могат да бъдат моноетнически

Държава, която не е решила фундаменталния проблем с демократичното отношение към етнорелигиозните различия, не може да се радва на национално единство и на стабилно развитие, смята Местан.

Варненци могат да упражнят езика който учат, знаят или са учили на "Езиково кафе"

JCI България организира третото “JCI Езиково кафе” – Социално събитие за упражняване на чужд език с нови запознанства. Участието на чужденци създава приятна атмосфера за опознаване на чужда култура и завързване на нови контакти.

Ивана неузнаваема с диета на проф. Мермерски?

Ивана е свалила 7 килограма, а през следващите 7 дни планира да смъкне още цели 8. Тайната: без глад, а с правилна храна.

Българите вярват: Светът би бил по-добро място, ако ни управляват жени

Повече от една трета от респондентите в глобално проучване на общественото мнение вярват, че светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно...

Алпинист продава ценности, за да се изкачи на Еверест

“Мечтите нямат цена!” - това заяви алпинистът Атанас Скатов, който обяви разпродажба на скъпи и ценни вещи, за да събере пари за експедиция до Еверест. Наско, както го наричат в родния Сливен, за 12 месеца изкачи най-високите върхове на три континента. Сега са му нужни средства за покоряването на първенеца на планетата Еверест (8848 м). Към “покрив “Мечтите нямат цена!” - това заяви алпинистът Атанас Скатов, който обяви разпродажба на скъпи и ценни вещи, за да събере пари за експедиция до Еверест. Наско, както го наричат в родния Сливен, за 12 месеца изкачи най-високите върхове на три континента. Сега са му нужни средства за покоряването на първенеца на планетата Еверест (8848 м). Към “покрив

Не е за вярване каква награда ще вземе Теди Москов

След точно месец ще отбележим Международния ден на ромите – 8 април. По този повод кметът на Каварна Цонко Цонев издаде, че ще бъдат дадени специални...

Осмомартенски пазар на булки в Стара Загора

Цената на булките е по договаряне – започва от 1000 лв. и може да стигне до 40 000 лв.

Видео: Неизвестни маркирали домове на кримските татари



Докато напрежението в Крим расте, местното татарско малцинство не крие тревогите си от задаващият се след седмица референдум, разказва Мана Раби от "Ройтерс".

Те се събраха в петък за мюсюлманска молитва в джамии като тази, разпръснати из целия полуостров, където руснаците са мнозинство.

Татарите са недоволни, защото парламентът на Крим реши да се проведе референдум за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия.

Москва окупира полуострова, а татарите...

БСП не е кръжок, ядоса се Йотова на АБВ

"Отдавна минаха времената на героите и на предателите"

    


Истинските жени обичат да бъдат обичани

С тези думи депутатът от ДПС Йордан Цонев отговори на въпроса на Сашо Диков "Какво обичате жените". Не точно на същото мнение обаче са Вежди Рашидов и Мартин Захариев. Според Рашидов жените...

Дачич: Не приемаме косовската армия, ООН също не я разрешава

Сърбия не приема създаването на косовска армия. Това заяви в интервю за БНР сръбският министър-председател Ивица Дачич. "Това не е в съответствие с резолюцията на ООН 12-44. Според този докумен...

64-годишна жена почина при пожар в дома си в Казанлък

64-годишна жена е починала при пожар в къщата й в Казанлък, съобщиха от полицията.
Сигналът в пожарна безопасност е подаден от съседи.
Починалата жена е живяла сама, на 27 февруари е погребала майка си.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Пожарът е възникнал от приземния етаж на къщата. 64-годишна жена е починала при пожар в къщата й в Казанлък, съобщиха от полицията. Сигналът в пожарна безопасност е подаден от съседи. Починалата жена е живяла сама, на 27 февруари е погребала майка си. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Пожарът е възникнал от приземния етаж на къщата.

Над 1/3 от хората в света предпочитат политиците да са жени

Светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени, заявяват 34% от хората, които са взели в глобално проучване на общественото мнение, проведено от "Галъп интернешънъл". В отговор на въпрос: "Ако политиците бяха предимно жени, според Вас дали светът щеше да бъде по-добър, по-лош или същият?", общо 34% от хората казват, че светът, като цяло би бил по-добър. Други 17% са на обратното мнение, а 41 процента от запитаните смятат, че не би имало разлика. В България 41% от участниците в изследването отговарят, светът би бил по-добро място, ако политиците бяха основно жени. Само 7 процента мислят, че нещата биха се влошила, а 35% смятат, че би имало промяна. Сериозната преднина на "по-добър" пред "по-лош" нарежда страната ни сред видимите поддръжници на идеята за повече жени в политиката. Религията оказва значително влияние върху отговорите. Подкрепа за присъствието на повече жени в политиката се среща най-вече сред изповядващите юдаизъм, хиндуизъм и католицизъм (резултатите са 54%, 27% и 26%). Мюсюлманите са единствената религиозна група, която не подкрепя присъствието на повече жени в политиката.

Създадоха машина, която прави вино от вода

Калифорнийци създадоха машина, която превръща водата във вино за три дни. Новото изобретение дори може да направи различни видове вино, сред които каберне совиньон и шардоне, съобщават изобретателите. За целта се използват пликчета със съставки, избира се желаният вид вино и неговите характеристики, и се включва машината.

Vodafone на път да придобие Ono

За Vodafone покупката би била трето придобиване в широколентовия сектор в Европа за 2 години

    


Местан: Кабинетът разгръща потенциал след евровота

Смятам вчерашната позиция на БСП за дълбоко неприемлива и дълбоко некоректна, каза лидерът на ДПС по повод декларацията на социалистите за етническото напрежение в страната

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване