Седем загинали в ПТП в Белгия

Пътен инцидент в централната част на Белгия коства живота на седем души. Колата, с която пътували по магистрала към Холандия, се блъснала в германски камион и веднага се подпалила, предава АФП.

Видео: "Лейкърс" с нова загуба след историческото поражение от "Клипърс"


Само един ден, след като претърпя истинско унижение и допусна най-голямото поражение в цялата си история - 94:142 срещу "Лос Анджелис клипърс", "Лос Анджелис лейкърс" отново разочарова своите привърженици и загуби от "Денвър нъгетс" със 126:134. 

В трети пореден мач "езерняците" допуснаха повече от 130 точки, а вече в осем последователни двубоя съперниците им преминават границата от 100 точки. Носителят на 16 титли в НБА заема последното място в Западната конференция, като е спечелил...

Преди мача "Левски" - ЦСКА (Обзор)

Левски и ЦСКА вече пет години не са играли дерби, с което да спорят за шампионската титла. За последно през сезон 2008/09 Левски и ЦСКА вече пет години не са играли дерби, с което да спорят за шампионската титла. За последно през сезон 2008/09 "сините" станаха шампиони, а през пролетта на 2009-а Вечното дерби имаше отношение към първото място. В следващите четири сезона Литекс и Лудогорец станаха по два пъти шампиони.

Бензинът най-евтин от 2 години

Цената на бензин А95 от петък падна до 2,43 лв. за литър по някои бензиностанции. Това е най-ниската цена от над 2 години насам. Тенденцията за поевтиняване на автогоривата започна от 18 януари, когато А95 вървеше по 2,58 лв. След няколко поредни намаления в петък цената падна с цели 8 ст.

Б. Димитрова предвиди люта между БСП и ГЕРБ на евроизборите

ДПС запазва устойчиво трето място, като се забелязва и много висока мобилизация за гласуване и рикошет в обществото, нарастване на негативното отношение на обществото към партията на Лютви Местан. Прогнозният резултат на „България без цензура" е около 5,5%, а за Реформаторския блок - около 5%.

Големите майстори: на фокус Джафар Панахи

Режисьорът - със забрана да прави кино и да напуска страната си

    


Китари на Мик Джагър и Ерик Клептън минават под чука

Повечето музикални инструменти са предложени на търга от калифорнийския колекционер Ханк Рисан

    


МВР: Братя Галеви не са задържани

/КРОСС/ Пламен Галев и Ангел Христов не са задържани. Професионалното ръководство на МВР за пореден път категорично отрече информацията, че издирваните дупнишки бизнесмени са били заловени в чужбина. „Моето мнение от вчера не се е променило. Това, което мога да ви кажа, е, че не разполагам с такава информация. Като главен секретар на МВР, би трябвало все пак да зная", коментира Светлозар Лазаров по време на традиционните конни състезания, с които служителите на „Конна полиция" към СДВР отбелязват Тодоровден.Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са в неизвестност от 2012 г. Тогава изчезнаха, седмица след като бяха осъдени на пет години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване.На 9 май 2012 г. Галев и Христов бяха обявени за общодържавно издирване, след като служителите на „Съдебна охрана" не успяха да ги открият на адресите им в Ресилово, а по-късно двамата бяха обявени и за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол, отбелязва БТВ.

Надежда Нейнски: Политическият дебат трябва да бъде възстановен

/КРОСС/ „Новина от вчера няма, накъде вървят нещата, беше ясно отдавна. Нашата политическа формация си има устав. Времената на героите, на предателите са преминали отдавна. Каква е оценката на хората за ситуацията след само няколко месеца? В началото е имало колебание дали да напуснат БСП, в един момент колебанието е изчезнало", каза евродепутатът Илияна Йотова в интервю за БТВ.„През всички тези години сме смятали, че БСП има достатъчно рефлекси по отношение на своето единство. По никакъв начин не бих правила паралел между БСП и СДС, съответно десницата в България, но в крайна сметка всички формации, които се отделиха от партията СДС, не просъществуваха, отбеляза евродепутатът Надежда Нейнски и допълни: „Единствено обединението и единството на десницата би я превърне отново във фактор и алтернатива, но за съжаление на този етап не се вижда такава възможност".В дебата между левицата и десницата няма нищо лошо. Част от проблемите в България са породени от размитите граници между политическите сили, отбеляза Нейнски.Не съм от хората, които обясняват всичко с лошото управление на Бойко Борисов, но сега ние имаме свой модел. БСП ще оцелее и след евроизборите. Най-вредната теза е, че няма ляво и дясно, заяви Йотова.Политическият дебат беше заменен от битов. Възстановяването на политическия дебат и спор между лявото и дясното ще оздрави българската политика, отбеляза Нейнски.

Бобева предрече реиндустриализация на страната

В България ще протече процес на реиндустриализация. Това заяви в студиото на БНТ заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела...

Село Драгичево празнува Тодоров ден и Деня на жената - СНИМКИ

Тодоров ден, Ден на жените и имен ден на кмета празнуват днес в село Драгичево.

Малко по-късно (заради дъжда) тази сутрин започна честването на Тодоров ден и Деня на жената в селото, предаде репортер на zaPernik.com.

Драгичевската фолклорна група „Майсторите на танца” изнесоха програма пред читалището. След това в храм „Успение Богородично” бе отслужена тържествена литургия за празника.
Пред храма кротко чакаха конете,...

Продължава

Безплатни очни прегледи във Варна в Световната седмица на глаукомата

Безплатни очни прегледи започват в цялата страна по повод на Световната седмица на глаукомата, която се провежда от 9 до 15 март т.г., научи Moreto.net. Глаукомата засяга 67 милиона души по света и предизвиква необратима загуба на зрението, ако не се лекува.

Изчезнали ракетни комплекси "Игла" в Украйна

По време на безредиците в Украйна от военни складове в страната са били откраднати преносими зенитно-ракетни комплекси (ПЗРК) "Игла", съобщава РИА Новости като се позовава на високопоставен украински военен.

Лудите на стадиона

България е далеч от световното първенство.
Но направим ли мондиал за треньорски щуротии край терена, можем да се борим и за първото място.
Вътрешната конкуренция е огромна - приятелите Велислав Вуцов и Константин Папазов изглеждат с едни гърди напред. Баскеболното явление Тити неведнъж е казвал откровено: “Главата ми е една голяма оранжева топка” България е далеч от световното първенство. Но направим ли мондиал за треньорски щуротии край терена, можем да се борим и за първото място. Вътрешната конкуренция е огромна - приятелите Велислав Вуцов и Константин Папазов изглеждат с едни гърди напред. Баскеболното явление Тити неведнъж е казвал откровено: “Главата ми е една голяма оранжева топка”

СДВР задържа мъж за кражба в столицата

Арестуваният е осъждан за убийство, закана за убийство и грабежи

    


Украинската криза не е създадена от нас и ние не сме страна по нея, обяви Москва


Москва е готова за равноправен диалог по повод Украйна с партньорите си от чужбина. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след преговори с таджикистанския си колега Сироджидин Аслов, предаде ИТАР-ТАСС.

"Готови сме за равноправен диалог с партньорите си от чужбина, за да помогнем на различните страни в Украйна да излязат от кризата", каза Лавров.

Този диалог със западните партньори на Москва трябва да е честен, без опити Русия да бъде представена като една...

Четирима ме изнасилваха цял ден, скочих от петия етаж, за да се спася

- Как реагираха близките ти, когато им каза какво ти се е случило? Имаше ли период на отхвърляне, или получи подкрепата им?
- Не са го научили от мен, а от лекарите, следователите, докато съм била в реанимация. Никакво отхвърляне. Напротив. Абсурдно звучи, но преди Пазарджик бях в обтегнати отношения с баща си заради бунтарщината ми. Разчупване - Как реагираха близките ти, когато им каза какво ти се е случило? Имаше ли период на отхвърляне, или получи подкрепата им? - Не са го научили от мен, а от лекарите, следователите, докато съм била в реанимация. Никакво отхвърляне. Напротив. Абсурдно звучи, но преди Пазарджик бях в обтегнати отношения с баща си заради бунтарщината ми. Разчупване

Moody's остава оптимист за Холандия и Белгия

Агенцията запази максималния кредитен рейтинг на Холандия и повиши на "стабилна" перспективата пред нея и Белгия

    


Задържаха 37-годишен за убийство на баба

37-годишен мъж от тетевенското село Гложене е арестуван за убийството на 84-годишната си съседка.

Момиче роди в двора на къщата си, не знаело, че е бременно

Непълнолетно момиче роди в двора на къщата, в която живее. Акуширал роднина, който бил наблизо.
Случаят от монтанското село Студено буче е вторият за последната седмица, в който дете се ражда извън болница. Само преди няколко дни жена от Павликенско село роди с помощта на кмета и фотограф.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Непълнолетно момиче роди в двора на къщата, в която живее. Акуширал роднина, който бил наблизо. Случаят от монтанското село Студено буче е вторият за последната седмица, в който дете се ражда извън болница. Само преди няколко дни жена от Павликенско село роди с помощта на кмета и фотограф. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Бареков обяви, че е дарил половин милон лева на движението си

Николай Бареков е направил дарение от 480 хил. лева на Гражданско сдружение "България без цензура" през януари, съобщават от пресцентъра на сдружението. Съгласно закона за политическите пар...

Слуховете за смъртта на Виктор Янукович продължават

Виктор Янукович е починал, твърди източник от спецслужбите, цитиран от УНИАН. С цел да потвърди или опровергае тази информация изданието е отправило запитване до руската президентска администрация, към постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин и ръководствата на всички държавни медии в Русия.

Непълнолетна роди в двора си, не знаела, че е бременна

Непълнолетно момиче роди в двора на къщата, в която живее. Акуширал роднина, който бил наблизо.
Случаят от монтанското село Студено буче е вторият за последната седмица, в който дете се ражда извън болница. Само преди няколко дни жена от Павликенско село роди с помощта на кмета и фотограф.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Непълнолетно момиче роди в двора на къщата, в която живее. Акуширал роднина, който бил наблизо. Случаят от монтанското село Студено буче е вторият за последната седмица, в който дете се ражда извън болница. Само преди няколко дни жена от Павликенско село роди с помощта на кмета и фотограф. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Ромка роди в двора на къщата си, не знаела, че е бременна

16-годишно момиче роди в двора на къщата си, без да знае, че е бременна

Русия иска разследване на снайперистите в Киев

След разговор между външния министър на Естония и Катрин Аштън

Властелинът на света

Удивителният ефект от първото след началото на кризата с Украйна изказване на Владимир Путин се състои в това, че никой не въздъхна с облекчение. И това е правилно. Защото когато президентът на Русия говори, че не се разглежда вариант с присъединяването на Крим към Русия и само гражданите на Крим могат, ако решат, да го направят, при това с Удивителният ефект от първото след началото на кризата с Украйна изказване на Владимир Путин се състои в това, че никой не въздъхна с облекчение. И това е правилно. Защото когато президентът на Русия говори, че не се разглежда вариант с присъединяването на Крим към Русия и само гражданите на Крим могат, ако решат, да го направят, при това с

Киевски съд обяви за незаконен насрочения в Севастопол референдум за статута на града


Окръжният административен съд в Киев обяви извън закона стремежите на Севастопол да стане част от Русия, предаде руската агенция Росбалт.

Съдът спря решението на Севастополския градски съвет в подкрепа на общокримския референдум за статута на полуострова, насрочен за 16 март, съобщи пресслужбата на ведомството. Украинската главна прокуратура съобщи, че всички действия с цел подготовка на референдум в Севастопол ще бъдат незаконни, информира агенция Украински новини.
...

Пламен Орешарски: Съвместните инициативи ще ни направят по-забележими в европейски план

С подписването на седем документа за сътрудничество и валидирането на пощенска марка, посветена на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Румъния, завърши съвместното заседание на правителствата на двете страни.

Идва застудяване, облаци и дъжд днес

Облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта на места в низините ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. С него ще прониква студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 5° и 10°, Облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта на места в низините ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. С него ще прониква студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 5° и 10°,

Кризата в Украйна не помрачи оптимизма на БФБ

Сътресенията на пазарите по света заради кризата в Украйна не засегнаха Българската фондова борса (БФБ). Една от възможните причини е, че «черният...

Над 35 000 сигнала за деца в риск подадени през 2013

Най-много деца са малтретирани вътре в семействата си

    

Над 35 000 сигнала за деца в риск у нас подадени през 2013 г.

Най-много деца са малтретирани вътре в семействата си

    


Над 35 000 сигнала за деца в риск в България подадени през 2013 г.

Най-много деца са малтретирани вътре в семействата си

    


Облачно с валежи днес, идва застудяване

Облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта на места в низините ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. С него ще прониква студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 5° и 10°, Облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта на места в низините ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. С него ще прониква студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 5° и 10°,

Това видео ще ви накара да настръхнете

Това видео ще ви накара да настръхнете. Но в добрия смисъл на думата. То показва българския дух, макар и на стотици километри от България.

Този мъж пее българска народна песен под купола на ротондата в Капитолията на щата Юта.
Вижте го:

 

Главен комисар Светлозар Лазаров: Подготвени сме да опазим реда по време на футболната среща

Не искам да се ангажирам с това да казвам коя е по-опасната.На въпрос дали футболните фенове се използват за политически цели, главен комисар Светлозар Лазаров каза: „Нека да разделим нещата на две. Първо, по никакъв начин не искам да смесвам протеста на гражданското общество, който тече от средата на юни месец насам. Не искам да се ангажирам с това да казвам коя е по-опасната.На въпрос дали футболните фенове се използват за политически цели, главен комисар Светлозар Лазаров каза: „Нека да разделим нещата на две. Първо, по никакъв начин не искам да смесвам протеста на гражданското общество, който тече от средата на юни месец насам.

Красимир Анев завърши 17-ти в преследването в Поклюка

Българинът Красимир Анев се класира на 17-то място в преследването на 12,5 километра в Поклюка. Краси тръгна от 18-то място след спринта и успя да се придвижи с едно напред, а можеше и да е по-добре, ...

Светът е благосклонен към идеята да има повече жени политици

Светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени. Това заявяват над една трета от респондентите в глобално проучване на общественото мнение, проведено от "Галъп интернешънъл"....

Март във варненския театър пристига с промоции, гастроли и в очакване на наградите ИКАР 2014

След блестящото едноседмично софийско турне през февруари Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” предлага на своята публика у дома интересен пролетен мартенски афиш. Промоциите в афиша ще са 5, съобщиха от театъра за Moreto.

Общинският съвет в Крумовград спря проект за добив на злато

Общинският съвет в Крумовград за пореден път възпрепятства спорния проектза добив на злато от района на Ада тепе. Съветниците от ДПС се обявиха...

Общинският съвет в Крумовград спря проект за добив на злато

Общинският съвет в Крумовград за пореден път възпрепятства спорния проектза добив на злато от района на Ада тепе. Съветниците от ДПС се обявиха...

Огромен интерес към "Лудогорец" - "Валенсия", сектор А вече е разпродаден


Истерия за билети и дълги опашки белязаха първия ден от пускането в продажба на пропуските за първия мач между "Лудогорец" и "Валенсия" в осминафиналите на Лига Европа. 

Двубоят е в четвъртък от 20.00 часа, а по всичко изглежда, че националният стадион "Васил Левски" ще бъде запълнен до краен предел. 

Рано тази сутрин отвориха касите на зала "Арена Армеец" в София, където само днес ще се продават билети заради дербито между "Левски" и ЦСКА от 16.15 часа, както и в Разград,...

Празнуваме Тодоровден – конския Великден

Днес можете да отидете на гости без покана на близък с името Тодор, Теодор, Теодора, Божидар, Богдана или Найден

Багата бие десети пореден път!

Благой Иванов - Багата записа десетата си поредна победа в смесените двубои по ММА в САЩ.

Ливърпул дебне за Дани Парехо

"Мърсисайдци" ще се пробват да привлекат халфа на Валенсия през лятото

    


Украинският посланик в България за газа: Никой няма интерес да се спрат доставките


"Не знам... тези сигнали идват, но това е въпрос към тях. Аз мисля, че това не е в интерес не само на Украйна, не и в интерес на Руската федерация. Никой няма интерес газта да се спира".

Така украинският посланик  в България Микола Балтажи коментира пред "Седмицата" на Дарик радио информацията от "Газпром", че може да се стигне до повторение на газовата криза от 2009 г., когато в продължение на близо две седмици страните от Европа бяха отрязани от доставки на руски газ.
...

19-годишният Иван Тишев от “Революция Z” щял да се жени

Иван Тишев, който играе ролята на Боби в сериала на Би Ти Ви “Революция Z: Секс, лъжи и музика”, щял да се жени, пише жълт сайт. Момчето, което е на 19 години и живее отскоро с приятелката си, смятало, че е открило сродната си душа. Затова бързало да мине под венчило.
Потърсихме Иван Тишев и ето какво каза той. Иван Тишев, който играе ролята на Боби в сериала на Би Ти Ви “Революция Z: Секс, лъжи и музика”, щял да се жени, пише жълт сайт. Момчето, което е на 19 години и живее отскоро с приятелката си, смятало, че е открило сродната си душа. Затова бързало да мине под венчило. Потърсихме Иван Тишев и ето какво каза той.

Наши бандити точат по 50 000 000 евро от карти на година

"Виж к’во, Близнак. Кредитните карти не служат само да си пра’име със тях разни линийки. Имат и друго предназначение. Могат да се хакват. После почваме да точим пари. Само от богатите. Честен бизнес. Международен проект, братле!"

Култовата реплика е на Куката от хитовия сериал "Под прикритие". А в действителност измамници източват поне 5 милиона "Виж к’во, Близнак. Кредитните карти не служат само да си пра’име със тях разни линийки. Имат и друго предназначение. Могат да се хакват. После почваме да точим пари. Само от богатите. Честен бизнес. Международен проект, братле!" Култовата реплика е на Куката от хитовия сериал "Под прикритие". А в действителност измамници източват поне 5 милиона

Георги Иванов остана пети в гюлето на световното в зала

Георги Иванов остана на сантиметри от медал в тласкането на гюле на световното първенство в зала, което се провежда в "Ерго Арена" - Сопот (Полша). Сливналията се класира за финала в дисциплината и направи най-добрия резултат в своята кариера.

ГЕРБ Перник празнува 8-ми март в пенсионерски клуб "Надежда"

Представители на ГЕРБ-Перник празнуваха 8-ми март с възрастните хора от пенсионерски клуб „Надежда”

Областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, председателят на ОбС-Перник Владислав Караилиев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова бяха специални гости на тържеството по повод 8-ми март в пенсионерски клуб „Надежда”. Д-р Церовска поздрави възрастните хора и им пожела много здраве и късмет през годината....

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване