Самолет изчезна над Южнокитайско море

„Боинг 777-200” на малайзийската авиокомпания “Малейжа еърлайнс” с 239 души на борда изчезна вчера от радарите, без какъвто и да било сигнал за бедствие, и часове наред от него нямаше никакви следи. Властите официално обявиха, че вече смятат самолета за катастрофирал.

Баварската машина не се спира, унищожи Волфсбург с 6:1

Баварската машина не се спира и взе поредната си жертва. Байерн (Мюнхен) буквално унищожи Волфсбург с 6:1 на собствения му стадион в мач от 24-ия кръг на Бундеслигата. Така вече авансът на тима на Пеп...

Иван Кръстев: Какво иска Русия и защо?

Кремъл винаги се е съмнявал в способността на Украйна да съществува като суверенна държава, а и през последните две десетилетия украинците направиха всичко, което е по силите им, за да докажат правотата на това мнение, пише политологът в анализ за Портал "Култура"

Самотна майка се бори за оцеляването на трите си деца

Възможно ли е самотна майка в България да осигури пълноценен живот на трите си деца, две от които - с увреждания? Преди близо 11 години в кюстендилското село Раждавица на бял свят преждевременно се появяват Цветилена и Ванеса. Скоро след раждането им става ясно, че страдат от детска церебрална парализа. Възможно ли е самотна майка в България да осигури пълноценен живот на трите си деца, две от които - с увреждания? Преди близо 11 години в кюстендилското село Раждавица на бял свят преждевременно се появяват Цветилена и Ванеса. Скоро след раждането им става ясно, че страдат от детска церебрална парализа.

Слаб интерес към пазара за булки

По стара традиция ромите-калайджии от цяла България се събраха навръх Тодоровден на пазар за булки в Стара Загора. Сглядата тази година край автогарата в Града на липите обаче мина при доста вял интерес. Едва двайсетина бяха белосаните моми, нагиздени с диадеми, украсени с пайети и пищни рокли във възможно най-крещящи тонове, за да ги забележат По стара традиция ромите-калайджии от цяла България се събраха навръх Тодоровден на пазар за булки в Стара Загора. Сглядата тази година край автогарата в Града на липите обаче мина при доста вял интерес. Едва двайсетина бяха белосаните моми, нагиздени с диадеми, украсени с пайети и пищни рокли във възможно най-крещящи тонове, за да ги забележат

Местан обвини БСП в абсолютна некоректност (обзор)

Поставянето на ДПС на една плоскост с ГЕРБ и “Атака” е абсолютно некоректно, обяви лидерът на движението Лютви Местан по повод приетата в петък от Националния съвет на БСП декларация срещу политическата омраза.
“БСП е силно обезпокоена от тази омраза. Отговорност за този език носят и политическите сили в парламента, особено ГЕРБ. Поставянето на ДПС на една плоскост с ГЕРБ и “Атака” е абсолютно некоректно, обяви лидерът на движението Лютви Местан по повод приетата в петък от Националния съвет на БСП декларация срещу политическата омраза. “БСП е силно обезпокоена от тази омраза. Отговорност за този език носят и политическите сили в парламента, особено ГЕРБ.

Роми броят по 40 бона за бяла булка

Ромски фамилии бяха готови да броят до 40 000 лв. за снаха на традиционния пазар за булки край Стара Загора, който се проведе вчера. Толкова струваше момиче с бяла кожа, руса коса и светли очи на тазгодишния събор на калайджиите.

Абитуриентите се записват за матури от утре

Записването за матури започва от утре. Зрелостниците, които ще се явяват на държавните зрелостни изпити през май, трябва да подадат заявленията си за допускане до препитването между 10 и 21 март 2014 г. Според графика на сайта на Министерството на образованието абитуриентите трябва да подадат заявленията си в школата, в които учат.

Ученици се друсат с чай на щастието

Синтетична дрога, маскирана като чай, е хит сред младежите в Ловеч

Първанов: Пионките в политика станаха много

Решенията в БСП се взимат от кръга около Станишев и Пеевски, заяви лидерът на АБВ

Баби на занималня в БАН

Бабите се оказаха най-честите потребители на телефонната линия „Езикови справки“ към Института за български език на БАН. Пенсионерите се обаждат на учените от академията, за да разсеят съмненията си как се пише дадена дума. Те се консултират за правописните правила, когато помагат на своите внуци да си напишат домашните.

Видео: "Байерн" унизи и петия в Бундеслигата "Волфсбург"


"Байерн" продължава да разгромява съперниците си в Бундеслигата, а поредната жертва на баварската машина стана претендентът за място в европейските турнири "Волфсбург".

Отборът на Хосеп Гуардиола отново показа огромното си превъзходство пред всички останали германски тимове и постигна убедителна победа с 6:1 като гост. 

"Волфсбург" поведе в резултата в 17-ата минута, когато Налдо беше изпуснат на далечната греда и отбеляза след центриране на Кевин де Брайне. 
...

Първи дами

Годината е 1965, градът Лондон. Гъста мъгла покрива летище “Хийтроу”. Една българка обаче успява да приземи самолета си при екстремни условия. Пристигат репортери, вестниците гръмват - “първата жена пилот, кацнала в Лондон”. 
Тя е Мария Атанасова и у нас въобще е първата жена пилот в гражданската ни авиация. Общият  полет наброява 13 999 часа. 
Годината е 1965, градът Лондон. Гъста мъгла покрива летище “Хийтроу”. Една българка обаче успява да приземи самолета си при екстремни условия. Пристигат репортери, вестниците гръмват - “първата жена пилот, кацнала в Лондон”. Тя е Мария Атанасова и у нас въобще е първата жена пилот в гражданската ни авиация. Общият полет наброява 13 999 часа.

Мъж удушил старицата в Гложене, за да я ограби

Брутално убийство на 84-годишната Пенка Георгиева с цел грабеж бе разкрито в тетевенското село Гложене в петък. Има и задържан за престъплението - нейния съсед Владимир Драганов, на 37 г., съобщиха от полицията в Ловеч. 
Бабата била обявена за издирване на 4 март след сигнал на сина , който пристигнал от Ловеч да ... Брутално убийство на 84-годишната Пенка Георгиева с цел грабеж бе разкрито в тетевенското село Гложене в петък. Има и задържан за престъплението - нейния съсед Владимир Драганов, на 37 г., съобщиха от полицията в Ловеч. Бабата била обявена за издирване на 4 март след сигнал на сина , който пристигнал от Ловеч да ...

Най-любимите секс пози на жените

Не забравяйте и за секс ролевите игри

    


Галчев: Предпочитам 100 пъти да ме изгонят, но пак да ги бием

Борис Галчев, който получи червен картон още в 30-та минута на дербито Левски - ЦСКА, обвини рефера Георги Кабаков в подкрепа спрямо "сините". "Само ще кажа, че има Господ. Знаете този ...

Бербатов герой за Монако

Българинът вкара гол и изработи дузпа за победата с 2:1

    

Георги Първанов не дойде за 8март в Перник след провала на откриването на офиса на АБВ

След вчерашния провал на откриването на офиса на АБВ в Перник, Георги Първанов е предпочел днес да не празнува 8 март в Перник, както бе подготвяно по-рано, научи zaPernik.com.

Най-вероятната причина е тоталния провал при откриването на офиса на АБВ в Перник. Първо Първанов бе посрещнат вместо от народната любов от протеста на футболистите на Миньор, които са останали без заплати месеци наред и това беше единствената им възможност да се докоснат до кметицата Росица...

Продължава

Рики Мартин захапа Дженифър Лопес

Много мъже по света си мечтаят да докоснат с устни която и да е част от тялото на Джей Ло, но Рики Мартин направи много повече.

Двама от пътниците на изчезналия самолет са пътували с чужди паспорти – на италианец и австриец


Двама от пътниците на изчезналия край Виетнам малайзийски самолет са се качили с чужди паспорти. Външните министерства на Италия и на Австрия потвърдиха, че имената на двама от техните граждани, които се появиха в списъка на пътниците на самолета, съвпадат с подадената информацията за паспорти,  откраднати в Тайланд.

Малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" е загубила контакт със свой самолет с 239 души на борда, предаде АФП, като се позова на изявление на въздушния...

Двама от пътниците на изчезналия самолет са се пътували с чужди паспорти – на италианец и австриец


Двама от пътниците на изчезналия край Виетнам малайзийски самолет са се качили с чужди паспорти. Външните министерства на Италия и на Австрия потвърдиха, че имената на двама от техните граждани, които се появиха в списъка на пътниците на самолета, съвпадат с подадената информацията за паспорти,  откраднати в Тайланд.

Малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" е загубила контакт със свой самолет с 239 души на борда, предаде АФП, като се позова на изявление на въздушния...

Съд отмени "синята зона" в Банско

Административният съд в Благоевград отмени Наредбата на община Банско за въвеждане на "синя зона" по искане на прокуратурата. Наредбата за платено паркиране на автомобили бе приета на сесия на общинския съвет на 6 декември 2012 г. 
Съдът установи, че проектът е обявен на интернет страницата на общината на 23 ноември, без да са посочени мотивите, Административният съд в Благоевград отмени Наредбата на община Банско за въвеждане на "синя зона" по искане на прокуратурата. Наредбата за платено паркиране на автомобили бе приета на сесия на общинския съвет на 6 декември 2012 г. Съдът установи, че проектът е обявен на интернет страницата на общината на 23 ноември, без да са посочени мотивите,

Полша евакуира консулството си в Крим

Полският външен министър Радослав Шикорски съобщи, че Полша е евакуирала консулството си в Крим заради причинените от руски сили напрежения, предаде Ройтерс.
Полският външен министър Радослав Шикорски съобщи, че Полша е евакуирала консулството си в Крим заради причинените от руски сили напрежения, предаде Ройтерс. "Поради продължаващите напрежения от руски сили там, ние с нежелание евакуирахме консулството си в Крим, Украйна", написа Шикорски в Туитър. Консулството на Полша е в Севастопол,

Евродепутатът Илияна Йотова празнува 8 март в Перник

По случай Международния ден на жената и майката 8 март дамите от съюза на пенсионерите проведоха свое тържество, на което бяха поканени Евродепутата Илияна Йотова и народните представители Станислав Владимиров и Евдокия Асенова. Те бяха посрещнати със цветя и пожелания за крепко здраве и много успехи в работата си.

В своето пожелание по случай празника Илияна Йотова подчерта важността на този празник и това че той идва от Америка и борбата на жените за равни...

Продължава

Видео: "Барселона" допусна изненадваща загуба срещу "Валядолид"


"Барселона" изигра слаб мач и допусна неочаквана загуба с 0:1 при гостуването на намиращия се в зоната на изпадащите "Валядолид".

По този начин каталунците дадоха отлична възможност на "Реал" (Мадрид) да поведе с четири точки пред тях, а на "Атлетико" - да излезе на втора позиция в класирането. 

След като през миналата седмица съкратиха до две точки изоставането от върха, шампионите не успя да се върнат временно начело в Примера дивисион и да повишат напрежението преди...

Съмнения за тероризъм при инцидента със самолета на "Малайзия еърлайнз"

Американските специални служби проверяват дали падналият край бреговете на Виетнам пътнически самолет Боинг 777-200 на компанията "Малайзия еърлайнз" с 239 души пътници и екипаж на борда, не е терористичен акт, съобщиха пред CNN представители на администрацията на САЩ.

46 задържани заради мача "Левски"- ЦСКА

До приключване на футболната среща между отборите на До приключване на футболната среща между отборите на "Левски" и "ЦСКА" на Националния стадион „Васил Левски” в София общо 46 души са отведени в районните полицейски управления на СДВР, съобщи Фокус. У част от лицата са открити забранени предмети, други са били без документи за самоличност, а 38 от привържениците са били отведени в следобедните

Цирк! Не може да се продължава с тази селяния

ЦСКА Стойчо Младенов поздрави футболистите си за победата над Левски с 1:0. Той отново обвини съдията на днешното дерби.

С 1:0 ЦСКА разплака “Левски” исторически

ЦСКА и “Левски” сътвориха паметен дуел, в който обаче футболът отново бе победен от скандали и фенски безчинства. “Червените” триумфално се вписаха в историята, като за първи път от 27 години постигнаха две победи над вечния съперник в шампионата - 1:0 след есенното 3:0. А “синята” мъка също е историческа - четвърти мач без победа над ЦСКА, четвърт ЦСКА и “Левски” сътвориха паметен дуел, в който обаче футболът отново бе победен от скандали и фенски безчинства. “Червените” триумфално се вписаха в историята, като за първи път от 27 години постигнаха две победи над вечния съперник в шампионата - 1:0 след есенното 3:0. А “синята” мъка също е историческа - четвърти мач без победа над ЦСКА, четвърт

Пелето обвини себе си и съдията

"Аз сбърках и съм виновен за загубата - призна капитанът на “Левски” Станислав Ангелов след 0:1 с ЦСКА. - Именно поради тази причина ще си понеса последствията. 
За първи път ще си позволя да коментирам реферите. Този съдия опорочи мача. Не искам да прозвучи като оправдание. Пак казвам, че аз съм виновен, тъй като направих доста наивна грешка. 
Н "Аз сбърках и съм виновен за загубата - призна капитанът на “Левски” Станислав Ангелов след 0:1 с ЦСКА. - Именно поради тази причина ще си понеса последствията. За първи път ще си позволя да коментирам реферите. Този съдия опорочи мача. Не искам да прозвучи като оправдание. Пак казвам, че аз съм виновен, тъй като направих доста наивна грешка. Н

Украински и руски журналисти бити жестоко в Севастопол

Руски и украински журналисти са били жестоко бити в украинския град Севастопол, предаде ТСН. Това е станало по време на щурма на войсковата част А 2355 в украинския град от така наречените „казаци” и „кримска самоотбрана”
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
. Руски и украински журналисти са били жестоко бити в украинския град Севастопол, предаде ТСН. Това е станало по време на щурма на войсковата част А 2355 в украинския град от така наречените „казаци” и „кримска самоотбрана” Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS .

Руски и украински журналисти жестоко бити в Севастопол

Руски и украински журналисти са били жестоко бити в украинския град Севастопол, предаде ТСН. Това е станало по време на щурма на войсковата част А 2355 в украинския град от така наречените „казаци” и „кримска самоотбрана”
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
. Руски и украински журналисти са били жестоко бити в украинския град Севастопол, предаде ТСН. Това е станало по време на щурма на войсковата част А 2355 в украинския град от така наречените „казаци” и „кримска самоотбрана” Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS .

Наблюдатели на ОССЕ за трети път не са допуснати в Крим

/КРОСС/ Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отново не бяха допуснати в Крим. Те са били принудени да се върнат в гр. Херсон и там да планират по-нататъшните си действия.В Twitter ОССЕ отбелязва, че наблюдателите на са могли да преминат през контролно-пропускателния пункт на град Армянск в северната част на Крим. При това са прозвучали предупредителни изстрели. Никой не е пострадал.През това време в Крим върви активна подготовка за референдума на 16 март. Тогава жителите на полуострова ще трябва да отговорят на въпроси, свързани с влизането на Крим в състава на Русия и за статута на Крим като част от Украйна, предаде руският канал NTV.

Петима от ЦСКА горят за следващото дерби

Петима футболисти на ЦСКА пропускат следващия мач, а той отново е срещу “Левски”. Кога - още не е ясно. Програмата ще бъде направена в понеделник след изиграването на всички двубои от кръга.

Заради червени картони са наказани Борис Галчев, Омар Косоко и Раис М'Боли. Два двубоя санкция ще изтърпи капитанът Валентин Илиев. А за пети жълт картон за Петима футболисти на ЦСКА пропускат следващия мач, а той отново е срещу “Левски”. Кога - още не е ясно. Програмата ще бъде направена в понеделник след изиграването на всички двубои от кръга. Заради червени картони са наказани Борис Галчев, Омар Косоко и Раис М'Боли. Два двубоя санкция ще изтърпи капитанът Валентин Илиев. А за пети жълт картон за

Хапчето срещу старостта е... образованието!

/КРОСС/ Статистическите данни от различни страни, включително и от Русия доказват, че умните хора живеят по-дълго. Освен това, статистиката показва, че умните хора в света стават все повече, което предполага увеличаване на средната продължителност на живота на човека. Средно по 85 години живеят хората в икономически проспериращите страни, и тази цифра се увеличава с всеки изминал ден, разказва геронтологът Вячеслав Крутко. „Поради главния факт, че човекът се е научил да се противопоставя на външната среда, през ХХ век е имало увеличение на продължителността на живота с почти наполовина в сравнение с началото на века. Най-голям брой животи са спасили: развитието на медицината като цяло, технологията за хлорирането на водата, откриването на антибиотиците и ваксините. В развитите страни през периода на 60-80-те години, хората са се научили да съжителстват комфортно с външната среда. След това в тези страни продължителността на живота е започнала да се повишава със скорост от около 3 месеца на година." Въпреки положителната тенденция, увеличението на човешкия живот не може да бъде безкрайно, твърдят експертите, тъй като ресурсите на човешкия организъм имат първоначално определени от природата граници 110-120 години. Изследователите смятат, че е важно не просто да се удължи човешкия живот, а неговата активна фаза, за да може периодът наречен старост да настъпва не по-рано на 90-100 години

3 сексуални мита, които трябва да бъдат разбити

Сексоложката Трейси Кокс смята, че повечето правила са неверни

    


Ако тази оглупяла Европа нямаше остен, който да боде гордостта й...

/КРОСС/ Лицемерието и безпомощността на Европа и Америка усилват позицията на Путин, който е органичен лидер на занемарената и цинично използвана от Запада постсъветска Русия, пише в коментар за сайта „Гласове” журналистът Явор Дачков и допълва: „Елцин бе разпад, Путин е идея за национална идентичност и най-вече за бъдеще. Който не разбира тази елементарна истина е обидно глупав. Да се мисли, че Русия ще даде без бой Украйна, която й принадлежи, е смешно. Аз се отвращавам от руската политика, но я разбирам. Отвращавам се и от западната и не мога да я разбера. Путин е автентичен, както беше автентичен Рейгън навремето. Слава Богу, че го има, за да има баланс. Не ми се мисли какво би представлявал светът, ако Клинтън, Буш, Саркози, Шрьодер и Меркел нямаха отпор за равновесие, ако тази отрекла се от християнските си корени и оглупяла Европа („гробище за скъпи покойници” по Достоевски) нямаше остен, който да я ръчка и да боде гордостта й!”   Източник: Glasove.com

Русия: ОССЕ да разследва снайперистите в Киев

Ден по-рано и ЕС настоя за разследване на съобщенията за убити от снайперисти на “Майдана”. Бележката на Лавров дойде след огласяването на записан телефонен разговор. В него естонският външен министър казва на Катрин Ащън, че снайперистите по време на кървавите демонстрации в Киев може да са пратени от противниците на Виктор Янукович. Ден по-рано и ЕС настоя за разследване на съобщенията за убити от снайперисти на “Майдана”. Бележката на Лавров дойде след огласяването на записан телефонен разговор. В него естонският външен министър казва на Катрин Ащън, че снайперистите по време на кървавите демонстрации в Киев може да са пратени от противниците на Виктор Янукович.

Намалиха присъдата на майка, хвърлила бебето си от балкона

Ефективната присъда на 22-годишната Атанаска Колева е намалена от 6 на 4 години, съобщиха вчера от съдебната палата в Сливен. По-лекото наказание е наложено от втората инстанция - Бургаския апелативен съд, пред който Атанаска обжалва.
Младата майка бе изправена пред Темида по обвинение, че умишлено е умъртвила 7-месечната си дъщеричка Роксана. Ефективната присъда на 22-годишната Атанаска Колева е намалена от 6 на 4 години, съобщиха вчера от съдебната палата в Сливен. По-лекото наказание е наложено от втората инстанция - Бургаския апелативен съд, пред който Атанаска обжалва. Младата майка бе изправена пред Темида по обвинение, че умишлено е умъртвила 7-месечната си дъщеричка Роксана.

Защо 100% мажоритарен избор в два тура

Тези дни бе създадена гражданска инициатива за въвеждането на изцяло мажоритарна избирателна система в два тура. Личното ми участие е израз на дълбокото ми убеждение, че недъзите на сегашната политическа система, срещу която роптаят 95% от хората, е плод на сгрешения избирателен модел, прилаган в страната през последните 24 години. 
В Тези дни бе създадена гражданска инициатива за въвеждането на изцяло мажоритарна избирателна система в два тура. Личното ми участие е израз на дълбокото ми убеждение, че недъзите на сегашната политическа система, срещу която роптаят 95% от хората, е плод на сгрешения избирателен модел, прилаган в страната през последните 24 години. В

46 души са задържани до края на мача между „Левски" и ЦСКА

/КРОСС/ 46 души са отведени в районните полицейски управления до края на футболната среща между „Левски" и ЦСКА, съобщи пресцентърът на МВР. У някои от тях са открити забранени предмети, други са били без документи за самоличност. 38 от привържениците са били отведени в следобедните часове в 8 РУП за изясняване на инцидент на автомагистрала „Хемус", при който беше увреден микробус с разградска регистрация и пострада водача на превозното средство.  По време на мача между агитките на стадиона също имаше напрежение, при което е пострадал един служител на реда.

Хвърлят Томов във въздуха, по 3000 лв. за победата

Александър Томов хвърча във въздуха. На “крилете” (разбирай ръцете на “червените” футболисти) политикът летеше пред сектор “Г” след победата на ЦСКА. И Томов се отблагодари - за всички има тройна премия. С други думи - по 3000 лв. Същите пари са обещани, но още недадени на отбора за дербито през есента, спечелено с 3:0.

“Великолепно мъжество вид Александър Томов хвърча във въздуха. На “крилете” (разбирай ръцете на “червените” футболисти) политикът летеше пред сектор “Г” след победата на ЦСКА. И Томов се отблагодари - за всички има тройна премия. С други думи - по 3000 лв. Същите пари са обещани, но още недадени на отбора за дербито през есента, спечелено с 3:0. “Великолепно мъжество вид

“Арсенал” посяга към трофей - 4:1

“Арсенал” стигна полуфинал за Купата на Англия, след като помете с 4:1 “Евертън”. Два гола вкара Оливие Жиру, по един добавиха Микел Артета и Месут Йозил.

Тимът на Арсен Венгер посяга към първия си трофей от 9 години, когато “Арсенал” вдигна именно Купата на Англия.

Останалите четвъртфинали са в неделя, като другият фаворит за купата е “Манче “Арсенал” стигна полуфинал за Купата на Англия, след като помете с 4:1 “Евертън”. Два гола вкара Оливие Жиру, по един добавиха Микел Артета и Месут Йозил. Тимът на Арсен Венгер посяга към първия си трофей от 9 години, когато “Арсенал” вдигна именно Купата на Англия. Останалите четвъртфинали са в неделя, като другият фаворит за купата е “Манче

Шефът на полицията блъска две коли, пишат му акт. Вината е моя, казва той.

Верижна катастрофа, но без пострадали предизвика шефът на дирекция Верижна катастрофа, но без пострадали предизвика шефът на дирекция "Национална полиция" Тодор Гребенаров. Инцидентът стана в Пловдив навръх имения му ден. Около 13,30 ч до моста на Герджика три коли - "Фолксваген Пасат", "Мицубиши" и "Фолксваген Туарег", се нанизали, разказаха очевидци от близкия ресторант. Гребенаров е управлявал джипа, ..

"Боинг" с 239 души изчезна над Виетнам

Полет МН 370 за последно бил засечен от радарите в 2,40 часа в събота сутринта местно време (20,40 часа в петък наше време), когато прелитал над Виетнам. Самолетът пътувал по маршрута Куала Лумпур - Пекин. Огледите от въздуха бяха прекратени след падането на нощта, но претърсването по вода продължи. Полет МН 370 за последно бил засечен от радарите в 2,40 часа в събота сутринта местно време (20,40 часа в петък наше време), когато прелитал над Виетнам. Самолетът пътувал по маршрута Куала Лумпур - Пекин. Огледите от въздуха бяха прекратени след падането на нощта, но претърсването по вода продължи.

Обстрелваха граничен самолет на Украйна

Въоръжени са открили огън по граничен самолет на административната граница с Крим.

Крим започна създаването на собствена армия

/КРОСС/ На тържествена церемония пред Вечния огън в парка „Гагарин" в събота отряди от т. нар. руска самозащита положиха клетва на вярност към народа на Крим, съобщава агенция „Интерфакс".„Присъстваме на историческо събитие - създаването на въоръжените сили на Крим", заяви премиерът на Кримската автономия Сергей Аксьонов.Той поздрави положилите клетва бойци и им благодари, че като участници в силите за самозащита на Крим, са осигурявали мира, спокойствието и сигурността на гражданите на републиката, допълва агенцията.„Няма да допуснем сблъсъци и ще осигурим спокойно провеждане на референдума (за независимост от Украйна на 16 март). Въоръжените сили на Република Крим се създават за защита, а не за нападение", каза Аксьонов в отговор на журналистически въпроси.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване