На 12 Ники покори Париж, да се готви... светът

“Обичам да свиря на пиано. Париж е моят любим град. Харесва ми да яздя кон. Мечтата ми е да изнеса концерт в Карнеги хол в Ню Йорк и Роял Алберт хол в Лондон.” Това са думите на еадно 12-годишно момче от Пловдив, което въпреки крехката си възраст е завоювало куп награди от музикални фестивали у нас и чужбина. Шестокласникът Николай Маринов от Музик “Обичам да свиря на пиано. Париж е моят любим град. Харесва ми да яздя кон. Мечтата ми е да изнеса концерт в Карнеги хол в Ню Йорк и Роял Алберт хол в Лондон.” Това са думите на еадно 12-годишно момче от Пловдив, което въпреки крехката си възраст е завоювало куп награди от музикални фестивали у нас и чужбина. Шестокласникът Николай Маринов от Музик

Нели Крус: Технологиите са твърде важни, за да останат "мъжка" работа

Доклад на ЕК показа, че само 9 от 1000 жени с висше образование са избрали професия в сферата на информационните и комуникационни технологии

    


Красимир Янков, БСП: Нека ни обвиняват в популизъм

/КРОСС/ Ако опозицията вижда във великденските и коледните добавки за пенсионерите предизборен и популистки ход, то аз си пожелавам БСП да стане най-популистката партия, като ежемесечно увеличава пенсии и заплати, заяви в интервю за Радио „Фокус" народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. Според него, независимо от коментарите, по-важното е държавата да спазва социалните си ангажименти и да оказва подкрепа на най-уязвимите обществени слоеве. Красимир Янков отбеляза, че БСП като мандатоносител е доказала, че изпълнява предизборните си обещания и даде за пример всички социални мерки, които правителството предприе. „Това, че в следващите години ще има избори, означава ли, че не трябва да дадем и стотинка допълнително на нашите родители, баби и дядовци", категоричен бе Янков. Той припомни, че ГЕРБ нито предизборно, нито следизборно дадоха дори пет лева на пенсионерите като бонус. По думите му, управляващото мнозинство може да бъде „обвинено" също така от опозицията, че промените в Закона за потребителския кредит, приети на първо четене, имат предизборен характер. „Да, нека ни обвиняват, но за нас по-важното е, че българските граждани няма да плащат такса за предсрочно погасяване на ипотечни кредити, ако заемите са изплатени след първата година", каза в заключение народният представител.  

Роми броят до 40 000 лева за булка

Пазарът отвори врати по обяд, а търговията ще приключи вечерта. Цената на булките е по договаряне - започва от 1000 лв. и може да стигне до 40 000 лв.
След като младите се харесат, следва пазарлъкът от страна на родителите. Сделката се осъществява в следващите дни - парите не се броят на пазара. Ако се провали договарянето, младите могат да бъда Пазарът отвори врати по обяд, а търговията ще приключи вечерта. Цената на булките е по договаряне - започва от 1000 лв. и може да стигне до 40 000 лв. След като младите се харесат, следва пазарлъкът от страна на родителите. Сделката се осъществява в следващите дни - парите не се броят на пазара. Ако се провали договарянето, младите могат да бъда

Оли Рен: Германия трябва да вземе мерки за търговския си излишък


Последното макроикономическо изследване на Европейската комисия представено на 5-ти март сочи значителен остатък по търговското салдо на Германия, предаде EurActiv.de. Големи дисбаланси се наблюдават и при Италия и Франция.

"Според нашия анализ, държавите-членки правят сериозни стъпки към решаване на икономическите си проблеми. Някои от тях обаче трябва да положат по-сериозни усилия," съобщи Комисарят по икономическите и парични въпроси Оли Рен.

Докладът следва предишните...

Boeing съобщи за пукнатини в крилата на Dreamliner

/КРОСС/ Американският производител на авиационна техника Boeing съобщи, че е установил микроскопични пукнатини по крилата на някои от своите самолети Dreamliner 787, които все още са в производство, предаде AFP.  Boeing пояснява, че пукнатините са били открити по крилата, изработени от Mitsubishi Heavy Industries в Япония, и уверява, че проблемът не е наличен при самолети в експлоатация.

Служители на IBM излязоха на протест в Китай

Недоволството им е породено от прехвърлянето им в Lenovo

    


Спипаха крадец на кабел докато измъква желязото

Стражишки полицаи задържаха в момент на кражба на телефонен кабел 24-годишен мъж от Стражица.

40 пациенти с усложнения след грип и ОРЗ във Варна само за седмица

Заболеваемостта от чревни инфекции е леко занижена от предходната седмица, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. Регистрирани са 38 случая на заболели лица от чревни инфекции срещу 40 за предходната седмица. Чревните инфекциозни заболявания са представени от 29 случая на ентероколити, 3 случая на вирусни хепатити, 6 случай на ротавирусен ентерит.

Федералното правителство иска да се справя без нови заеми

От 2015 г. Шойбле иска да стопява планината с дългове на Германия

    


Холмс и Уотсън ви очакват

Първата от трите нови серии на телевизионната драма “Шерлок Холмс” ще има своята премиера в българския ефир днес от 21 ч по AXN. Другите два епизода ще бъдат излъчени по същия канал съответно на 14 и 25 март. Британската криминална поредица представлява модернизирана екранна адаптация на  легендарните истории на сър Артър Конан Дойл за детектива Първата от трите нови серии на телевизионната драма “Шерлок Холмс” ще има своята премиера в българския ефир днес от 21 ч по AXN. Другите два епизода ще бъдат излъчени по същия канал съответно на 14 и 25 март. Британската криминална поредица представлява модернизирана екранна адаптация на легендарните истории на сър Артър Конан Дойл за детектива

ЕС иска разследване на стрелбата на снайперистите в Киев

Европейският съюз настоява Украйна да направи в сътрудничество със Съвета на Европа независимо разследване на убийствата на хора от снайперисти в Киев. Това е съобщила на кореспондент на ИТАР-ТАСС М...

Новият Ботев сработи и разгроми душманина на Левски

Ботев записа първа победа на стадиона в Коматево. "Жълто-черните" надиграха Локомотив (София) с 4:1 в много интересен мач и спряха силната серия на "железничарите" след паузата. Го...

Хванаха осъждан за убийство, обрал възрастна жена в София

Полицаи от СДВР задържаха 31-годишен мъж за кражба, осъждан за убийство, закана за убийство и грабежи,съобщиха от пресцентъра на МВР. На 6 март, час след полунощ, 62- годишна столичанка заявила в районното управление за извършеното посегателство. Тя заявила пред разследващите, че непознат мъж влезнал в дома й, заплашил я с нож и отнел златни обици. Полицаи от СДВР задържаха 31-годишен мъж за кражба, осъждан за убийство, закана за убийство и грабежи,съобщиха от пресцентъра на МВР. На 6 март, час след полунощ, 62- годишна столичанка заявила в районното управление за извършеното посегателство. Тя заявила пред разследващите, че непознат мъж влезнал в дома й, заплашил я с нож и отнел златни обици.

WIN/Gallup International: Какъв би бил светът, управляван от жени?

/КРОСС/ Повече от една трета от респондентите в глобално проучване на общественото мнение вярват, че светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени. Проучване е проведено от УИН/"Галъп интернешънъл". На респондентите бе зададен въпросът "Ако политиците бяха предимно жени, светът щеше да бъде по-добър, по-лош или същият?" 34% от респондентите посочват, че светът, като цяло би бил по-добър. 17% са на обратното мнение. 41% от запитаните смятат, че не би имало разлика. Годишното проучване на УИН/"Галъп интернешънъл" се провежда в последните месеци на всяка година, това е традиция от 1977 г. насам. В последното издание на изследването са интервюирани 66 806 души от 65 държави, което е представително за 77% от световното население. В България 41% отговарят, светът би бил по-добро място, ако политиците бяха преимуществено жени. 35% - избират опцията "същият", а 7% казват "по-лош". 17% се колебаят или не отговарят. Сериозната преднина на "по-добър" пред "по-лош" нарежда страната ни сред видимите поддръжници на идеята за повече жени в политиката. Близкият Изток и Северна Африка (34%) е регионът с най-висок дял отговори, че светът ще бъде по-лошо място, ако политиците са преимуществено жени. Респондентите от Колумбия са с най-висок процент на отговори, че присъствието на повече жени в политиката ще има положително влияние върху света - 62%.  

Възрастна жена загина при пожар в дома си

64-годишна жена е починала при пожар днес в Казанлък на ул"Добруджа"17, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Хванаха рецидивист обрал столичанка

Полицаи от СДВР задържаха 31-годишен мъж за кражба, осъждан за убийство, закана за убийство и грабежи,съобщиха от пресцентъра на МВР. На 6 март, час след полунощ, 62- годишна столичанка заявила в районното управление за извършеното посегателство. Тя заявила пред разследващите, че непознат мъж влезнал в дома й, заплашил я с нож и отнел златни обици. Полицаи от СДВР задържаха 31-годишен мъж за кражба, осъждан за убийство, закана за убийство и грабежи,съобщиха от пресцентъра на МВР. На 6 март, час след полунощ, 62- годишна столичанка заявила в районното управление за извършеното посегателство. Тя заявила пред разследващите, че непознат мъж влезнал в дома й, заплашил я с нож и отнел златни обици.

Читалището в Каблешково изненада дамите с изложба на гоблени

gobleni

В навечерието на 8-ми март НЧ”Атанас Манчев-1920 г.” изненада дамите на града с прекрасна изложба от гоблени “КРАСИВИЯТ СВЯТ В БОД И ЦВЯТ “. 55 красиви гоблена предоставени от Таня Милева, Милка Коларова, Гергана Балева, Дияна Димитрова, Таня Николова, Дора Димитрова, Руска Борисова, Тодорка Иванова, Таня Димитрова, Добринка Димитрова, Стоянка Тотева, Стоянка Долапчиева, Кета Савова, Павлина Димитрова,  Росица Апостолова изпълниха залата с вдъхновение и невероятна красота. Децата от група “Звездичка ” от ОДЗ”РАДОСТ” с учителки Ани Пейчева и Маша Хараламбова зарадваха присъстващите с емоционалния си празничен поздрав.
Празничното събитие бе уважено и от кмета на Община Поморие Иван Алексиев на когото се падна честта да открие изложбата. Той поздрави дамите с празника, изрази възхищението си от експонираните гоблени и лично подари по цвете на гобленарките и на всяка присъстваща жена. С малък но оригинален подарък, читалището изрази благодарността си към участничките в изложбата. Събитието се превърна в приятно изживяване за всички.
Екипът на читалището благодари на дамите, предоставили гоблените, на всички, които се отзоваха на поканата на Марин Маринов, съдействал при подреждане на изложбата, на Читалище “Светлина” Поморие за оказаната помощ и лично на Светлана Пеева! Изложбата е експонирана до 12.03.
Честит празник на всички жени !

gobleni2

Красивата пернишка актриса Луиза: Без гадже ми е много добре

"Изобщо не се чувствам самотна. Даже ми е много добре, защото имам време за себе си. Тъй като съм всеотдайна, когато имам гадже, съм изцяло заета с него.

Затова нито чакам, нито търся мъж, не ми е фиксидея. В даден момент все ще се появи", обяснява младата пернишка актриса пред blife.

Луиза се отнася по същия начин и към застоя в професията си по отношение на ТВ продукциите, които я направиха известна, тъй като в момента не се снима в...

Продължава

Задържаха заподозрян за убийството на 84-годишна жена, крил трупа й в къщата си

Жертвата за последно е била забелязана на 1 март, а на 4 март след постъпил сигнал от родствениците й е обявена за общодържавно издирване. На 7 март полицаи са извършили оглед в дома на 37-годишен местен жител, съсед на жертвата, където е открит и трупа на жената. При извършения оглед на тялото са установени кръвонасядания по шията и следи от влаче Жертвата за последно е била забелязана на 1 март, а на 4 март след постъпил сигнал от родствениците й е обявена за общодържавно издирване. На 7 март полицаи са извършили оглед в дома на 37-годишен местен жител, съсед на жертвата, където е открит и трупа на жената. При извършения оглед на тялото са установени кръвонасядания по шията и следи от влаче

Турция осъди решението за референдум в Крим

/КРОСС/ Турция осъди решението за провеждането на референдум в автономната република Крим на 16 март. „Разглеждаме това решение като опасна и погрешна крачка, която може да доведе до сериозни противоречия между различните групи в Крим. Смятаме, че то няма да допринесе за разрешаването на кризата в Украйна. Подобна стъпка ще има негативни резултати както в региона, така и извън него", заяви турското министерство на външните работи.Турция държи на запазването на териториалната цялост на Украйна, в пределите на която се намира автономната република Крим, където има турска диаспора. Анкара защитава позицията, че правата на кримските татари ще бъдат по-добре защитени като граждани на Украйна.

Лек автомобил изгоря до основи - СНИМКИ

Лек автомобил Понтиак е изгорял до основи в софийския квартал Люлин, съобщи читател на сайта, който ни изпрати горещи снимки от събитието.

Инцидентът е станал на околовръстното в столичния квартал Люлин.

Вижте снимки от опожареният автомобил от тук:

Продължава

Самолет на "Малайзия еърлайнс" вероятно е паднал в морето край Виетнам

Самолет с над 250 пътници от над 10 националности е изчезнал край Малайзия в петък срещу събота. Виетнамските авиационни власти потвърдиха, че са загубили връзка със самолета "Боинг 777", изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин.

Китай призова Русия да се въздържа от агресия в Крим

Ван И заяви, че стабилността на Украйна е приоритет

Албена Михова за бащата на детето й: Не е известен.

След много години мълчание кой е бащата на детето й, тя заяви, че не вижда какво общо с нея може да има човек, който не иска да ги погледне, откакто детенцето се е родило.

Труп на издирвана жена открит в къща на съсед

Има следи от насилие, собственикът на имота е задържан

    


Проф. Христо Пимпирев и полярниците правят най-доброто кисело мляко на Антарктида

Допреди двайсетина години проф. Христо Пимпирев можел само да пържи яйца на очи и да прави омлет. Откакто обаче започнал да прекарва по няколко месеца на Антарктида, се научил да готви и много други неща.
В края на януари той се върна от 22-ата експедиция на Ледения континент. Там той и останалите полярници нямат интернет, телевизия, затова готвен Допреди двайсетина години проф. Христо Пимпирев можел само да пържи яйца на очи и да прави омлет. Откакто обаче започнал да прекарва по няколко месеца на Антарктида, се научил да готви и много други неща. В края на януари той се върна от 22-ата експедиция на Ледения континент. Там той и останалите полярници нямат интернет, телевизия, затова готвен

Бедността ли поражда корупцията или тя поражда бедност?

Попадна ми изследването на световния “Галъп”, според което най-големите проблеми на човечеството са корупцията и бедността. Няма как да се отрече, че двете явления са свързани помежду си и ето че пред мен се изправи един въпрос: корупцията ли произлиза от бедността или бедността от корупцията? 
На пръв поглед корупцията произтича от бедността, защ Попадна ми изследването на световния “Галъп”, според което най-големите проблеми на човечеството са корупцията и бедността. Няма как да се отрече, че двете явления са свързани помежду си и ето че пред мен се изправи един въпрос: корупцията ли произлиза от бедността или бедността от корупцията? На пръв поглед корупцията произтича от бедността, защ

Как бе сложен край на сагата с болницата в Девин

Лечебното заведение отново отвори врати, след като стоя затворено близо три години

    


ТИР е аварирал на пътен възел Даскалово

ТИР е аварирал на пътен възел Даскалово, съобщи читател на zaPernik.com, който ни изпрати снимка.

Призовават се шофьорите да бъдат по-внимателни в участъка.

Ако сте свидетел на пътен инцидент и имате снимка, може да ни пишете от червения бутон "Изпратете новина", който се намира горе дясно в сайта zaPernik.com.

По-рано днес ТИР се обърна в началото на магистрала Люлин. Продължава

Овчаров: Без руски газ ще издържим до месец и половина

Ако Русия спре газовите доставки към България, то това би представлявало сериозен проблем за страната ни, която би издържала максимум месец, месец и...

Главен комисар Светлозар Лазаров награди победителят в традиционното състезание по случай „Тодоровден“

Антон Кръстев с кон „Далас“ от група „Конна полиция“ при СДВР грабна приза в надпреварата

Референдумът за изборните правила е събрал 550 000 подписа

Общо 550 000 подписа са събрани в подкрепа на предложението за свикване на референдум за изборните правила, обяви в събота пред ”Дарик” проф. Георги Близнашки, който оглавява инициативния комитет за допитването до народа Той допълни, че подписите все още се проверяват, а обработката им ще приключи до понеделник по обяд. Още следобед на същия ден подписката ще бъде отнесена с шествие от Софийския университет до Народното събрание. "Това е огромно усилие и огромно множество подписи и волята на хората зад тях трябва да бъде уважена", каза Близнашки. Според него най-доброто решение е референдумът да бъде насрочен в деня на европейските избори. Близнашки отхвърли и обвиненията срещу него за това, че подписите за провеждане на референдум по изборната реформа са събрани по един нечестен начин. ”Става дума за лични данни, които не могат да бъдат обнародвани, така че да оставим Мая Манолова да говори каквото иска. Подписката беше събрана бързо заради протеклите събития в обществото ни. Огромна работа свършиха и политическите партии, с помощта на които в партийни клубове и симпатизанти се събраха подписите. Съвсем спокойно всеки можеше да види в подлеза на Софийския университет Ранобудните студенти, които всеки ден събираха подписите", каза той. БСП е провален и изчерпан проект ”БСП е изчерпан и провален проект. Не успя да се преобразува в съвременна социална  партия от европейски тип. Сведоха политиката до демагогията”, коментира още Близнашки. Бившият конституционен съдия и депутат от "Коалиция за България" до петък бе член на БСП, но партийното ръководство реши да го ”самоизключи” заедно с фигурите от АБВ, движение, оглавявано от Георги Първанов. "Отношенията са изчерпани. Добрите чувства са останали в миналото. Не приемам тези оценки, които ми дават. Говорят за саботиране и уронване на престиж - твърде далеч са от истината. Отдавна съм си дал сметка, че твърде малко неща ме свързват с хората, които олицетворят БСП", каза Близнашки. Той обясни, че не подкрепя АБВ, но им желае успех. "Дори и един мандат да вземат, това ще е началото на края на БСП", прогнозира Близнашки. ”Отдавна съм си дал сметка, че твърде малко неща ме свързват с хората, които сега олицетворяват БСП. Нямам намерение да обжалвам (решението за изключване-бел.ред.). Съотношението на силите е такова, че няма смисъл да се води вътрешнопартийна борба. Твърде много време отделих за това да осъвременя БСП, но тази партия вече е изчерпана и не искам да имам нищо общо с това", обясни той.

Проф. Георги Близнашки: БСП е изчерпан и провален проект

”БСП е изчерпан и провален проект. Не успя да се преобразува в съвременна социална  партия от европейски тип. Сведоха политиката до демагогията”. Това коментира в събота пред ”Дарик” бившият конституционен съдия и депутат от БСП проф. Георги Близнашки. В момента той е преподавател по конституционно право в Софийския университет и бе сред най-големите поддръжници на студентската окупация. До петък той бе член на БСП, но партийното ръководство реши да го ”самоизключи” заедно с фигурите от АБВ, движение, оглавявано от Георги Първанов. "Отношенията са изчерпани. Добрите чувства са останали в миналото. Не приемам тези оценки, които ми дават. Говорят за саботиране и уронване на престиж - твърде далеч са от истината. Отдавна съм си дал сметка, че твърде малко неща ме свързват с хората, които олицетворят БСП", каза Близнашки. Той оглавява инициативния комитет за събиране на подписи за референдум по изборни въпроси, които бяха поставени от президента Росен Плевнелиев. Близнашки обясни, че подкрепя АБВ, но им желае успех. "Дори и един мандат да вземат, това ще е началото на края на БСП". ”Отдавна съм си дал сметка, че твърде малко неща ме свързват с хората, които сега олицетворяват БСП. Нямам намерение да обжалвам (решението за изключване-бел.ред.). Съотношението на силите е такова, че няма смисъл да се води вътрешнопартийна борба. Твърде много време отделих за това да осъвременя БСП, но тази партия вече е изчерпана и не искам да имам нищо общо с това", обясни той. Близнашки отхвърли обвиненията срещу него за това, че подписите за провеждане на референдум по изборната реформа са събрани по един нечестен начин. ”Става дума за лични данни, които не могат да бъдат обнародвани, така че да оставим Мая Манолова да говори каквото иска. Подписката беше събрана бързо заради протеклите събития в обществото ни. Огромна работа свършиха и политическите партии, с помощта на които в партийни клубове и симпатизанти се събраха подписите. Съвсем спокойно всеки можеше да види в подлеза на Софийския университет Ранобудните студенти, които всеки ден събираха подписите", каза той.

Посланик Балтажи: Не беше случайно това, което стана в Украйна

Много се преосмисля ситуацията в Украйна, защото за мен като дипломат винаги е било важно украинският народ да си реализира мечтата за европейско бъдеще, но същност това, което стана в края на ноември - да се отложи спогодбата с ЕС, за нас, дипломатите, бе голяма изненада, заяви по Дарик радио украинският посланик в България Микола Балтажи.

Размотаването на съда лишава от обезщетения в "Бургаски корабостроителници" за октомври и ноември

Съкратените служители на "Бургаски корабостроителници" се тревожат за получаването на неизплатените си заплати от гаранционния фонд на държавата, каза за Таньо Атанасов, обществен посредн...

Около 4500 листа годишно се реставрират в лабораторията за документи към Държавен архив Варна

Лаборатория за консервация и реставрация на документи функционира към Държавен архив – Варна. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Владимир Владимиров, началник на отдел "Държавен архив" – Варна. Владимиров обясни, че Държавна агенция „Архиви” е агенция към Министерски съвет.

Изложба в Барселона разкрива влиянието на Пикасо върху художници

Изложени са също творби от аржентинските художници Гийермо Кутика и Констанса Пиаджо, Вик Муниз от Бразилия и др.

    


Лешек Хенсел: Много е обезпокоително чужда страна да се намесва в работите на съседа си

Г-н посланик, каква е позицията на Полша за случващото се на Кримския полуостро и в Украйна? Полша до голяма степен формираше позицията на ЕК по украинската криза поне докато нещата не ескалираха. Как сега Полша оценява ситуацията?
- Полша е много обезпокоена от ситуацията, която бе произведена напоследък. Надявахме се, че конфликтът вече ще Г-н посланик, каква е позицията на Полша за случващото се на Кримския полуостро и в Украйна? Полша до голяма степен формираше позицията на ЕК по украинската криза поне докато нещата не ескалираха. Как сега Полша оценява ситуацията? - Полша е много обезпокоена от ситуацията, която бе произведена напоследък. Надявахме се, че конфликтът вече ще

ТИР се обърна на входа на магистрала Люлин - СНИМКИ!

ТИР се е обърнал на входа на магистрала Люлин, предаде репортер на zaPernik.com.

Инцидентът е станал на изхода от София за Перник.

Вижте снимки от място:

Бивше гадже вкара Къртица в болницата

Вторият сезон на „Къртицата“ по TV7 изглежда е по-екстремен, отколкото дори екипът на шоуто е предполагал. Наистина стана страшно - втори участник...

Мъже с токчета по "Витошка"! Може, може

"Извърви киолометър в нейните обувки" срещу домашното насилие

    


Мъж крил трупа на убита 84-годишна жена в къщата си

Жертвата за последно е била забелязана на 1 март, а на 4 март след постъпил сигнал от родствениците й е обявена за общодържавно издирване. На 7 март полицаи са извършили оглед в дома на 37-годишен местен жител, съсед на жертвата, където е открит и трупа на жената. При извършения оглед на тялото са установени кръвонасядания по шията и следи от влаче Жертвата за последно е била забелязана на 1 март, а на 4 март след постъпил сигнал от родствениците й е обявена за общодържавно издирване. На 7 март полицаи са извършили оглед в дома на 37-годишен местен жител, съсед на жертвата, където е открит и трупа на жената. При извършения оглед на тялото са установени кръвонасядания по шията и следи от влаче

Витаят спекулации в руските медии за здравето на Янукович

Различни слухове и спекулации плъзнаха в руските медии относно здравословното състояние на бившия украински президент Виктор Янукович. Според вестник "Московский комсомолец" състоянието на Янукович е тежко. Информацията на изданието е, че бившият държавен глава е претърпял инфаркт и е бил приет в болница в Москва. Официално потвърждение на информацията все още няма, но според руски медии състоянието на Янукович е "тежко", съобщава БГНЕС. По-рано през деня източници на агенция УНИАН съобщиха, че той е починал. Последният път, когато Янукович се появи, беше на 28 февруари по време на пресконференция в руския град Ростов на Дон.

31-годишен съден за убийство и грабежи шета в столицата

31-годишен мъж от видинското село Роженци е бил задържан за грабеж в столицата. Бандитът има присъда за убийство, закана за убийство и грабежи.

Китайският експорт спаднал с 18% през февруари

Обемът на износа на КНР през февруари е намалял с 18,1% в годишно изражение и е съставлявал 114,1 милиарда долара. Това съобщава агенцията за икономическа информация Прайм, като се позовава на публикувана днес справка на Главното митническо управление на КНР (ГМУ).

Според една трета от населението светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени


Повече от една трета от респондентите в глобално проучване на общественото мнение вярват, че светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени.

Проучване е проведено от УИН/"Галъп интернешънъл". На респондентите бе зададен въпросът "Ако политиците бяха предимно жени, според Вас дали светът щеше да бъде по-добър, по-лош или същият?". 34% от респондентите посочват, че светът, като цяло би бил по-добър. 17% са на обратното мнение. 41% от запитаните смятат, че не би имало...

За една трета от населението светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени


Повече от една трета от респондентите в глобално проучване на общественото мнение вярват, че светът би бил по-добро място, ако политиците са предимно жени.

Проучване е проведено от УИН/"Галъп интернешънъл". На респондентите бе зададен въпросът "Ако политиците бяха предимно жени, според Вас дали светът щеше да бъде по-добър, по-лош или същият?". 34% от респондентите посочват, че светът, като цяло би бил по-добър. 17% са на обратното мнение. 41% от запитаните смятат, че не би имало...

Трайчо Трайков: Цената на тока е пряко свързана с изборите

"Цената на тока е пряко свързана с изборите. Недопускането на повече разходи за инвестиции поставя системата под риск и поставя под въпрос независимостта на ДКЕВР, при положение, че ръководството може да бъде уволнявано от премиера", заяви в предаването "Събуди се" бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване