BG бандата "Од Крю" ще подгрява "Метъл ол старс"

Мегаметълтурнето “Метъл ол старс” не само че тръгва от България - София е първата му спирка, но и първите парчета в това голямо събитие ще бъдат изсвирени от българи. “Од Крю” ще подгреят концерта в “Арена Армеец” на 23 март. След тях ще забият Рос дъ Бос (един от основателите на “Меноуор”) и най-новата му банда “Дет дийлър” (Death Dealer). Те ще н Мегаметълтурнето “Метъл ол старс” не само че тръгва от България - София е първата му спирка, но и първите парчета в това голямо събитие ще бъдат изсвирени от българи. “Од Крю” ще подгреят концерта в “Арена Армеец” на 23 март. След тях ще забият Рос дъ Бос (един от основателите на “Меноуор”) и най-новата му банда “Дет дийлър” (Death Dealer). Те ще н

Тед Търнър влезе в болница заради апендицит

Основателят на американската телевизионна компания Си Ен Ен /СNN/ Тед Търнър днес е бил хоспитализиран в Аржентина с пристъп на остър апендицит. Това съобщи неговият представител Филип Евънс, който от...

Съд обяви за незаконен референдума в Севастопол

Той трябва да реши статута на града на 16 март

    


В Испания търсят костите на Сервантес

Почит към патриарха на испанската литература ще засвидетелстват още веднъж испанците като издирят тленните останки на гениалния Мигел де Сервантес. Въпреки кризата, общината на Мадрид започва проучване, за да бъде открит гробът на писателя.

Крим-брюле

СЕМЬОН НОВОПРУДСКИ
ГАЗЕТА.РУ
Пред очите ни се развенчава митът за двата братски народа - руския и украинския. Най-вече в словесните (а и с ръкопашни схватки и със завземане на административни здания) битки за Крим руският патриотизъм категорично отказва правото на съществуване на украинския патриотизъм, а също така и на кримско-татарския. СЕМЬОН НОВОПРУДСКИ ГАЗЕТА.РУ Пред очите ни се развенчава митът за двата братски народа - руския и украинския. Най-вече в словесните (а и с ръкопашни схватки и със завземане на административни здания) битки за Крим руският патриотизъм категорично отказва правото на съществуване на украинския патриотизъм, а също така и на кримско-татарския.

Видео: Самолет с 240 души изчезна в океана край Виетнам



В океана на около 240 км от Виетнам е изчезнал самолет на "Малайзия еърлайнс" с 227 пътници и 12-членен екипаж и започва издирване на останките му, разказва Пол Чапман от "Ройтерс". 

Приятели и роднини на някои от хората, които са били на борда на полета до Пекин се събраха в китайската столица в очакване на новини.

Полет MH 370 от Куала Лумпур е изгубил контакт с въздушния контрол на около 200 километра от брега на Кота Бару в Малайзия.

Изпълнителният...

Няма промени в състоянието на Шумахер

Михаел Шумахер продължава да е в изкуствена кома и състоянието му остава непроменено, потвърди мениджърът му Сабине Кем. 45-годишният пилот претърпя тежка травма на главата в края на декември миналата година след ски инцидент във френския курорт Мерибел.

Вечното дерби променя движението в столицата

Засилени мерки за сигурност са предвидени днес заради следобедния мач Левски - ЦСКА

Стефан Командарев: Да боядисваш миналото е инфантилно

-ият международен “София филм фест” преди два дни се откри ударно с прожекцията на новия игрален български филм “Съдилището” (копродукция между България, Германия, Хърватска и Македония). Това е третият пълнометражен филм на Стефан Командарев, който нашумя силно с неговия “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", което беше българското предложен -ият международен “София филм фест” преди два дни се откри ударно с прожекцията на новия игрален български филм “Съдилището” (копродукция между България, Германия, Хърватска и Македония). Това е третият пълнометражен филм на Стефан Командарев, който нашумя силно с неговия “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", което беше българското предложен

Турция вдига изтребители заради прелетял в близост руски разузнавателен самолет

Турция нареди излитането на шест изтребителя Ф-16, след като разузнавателен самолет на ВВС на Русия прелетя в близост до черноморското й крайбрежие.

Тити Папазов получи за втори път „Златен скункс”

Константин Папазов-Тити получи за втори път „Златния скункс”. 

Този път „заслугата” на треньора на баскетболния „Левски” е заради скандалното му поведение на мача с „Рилски спортист” от турнира за купата на България. 
Той бе наказан от Дисциплинарната комисия на федерацията да не води отбора за 4 мача. А заради широкия отзвук на неговото поведе Константин Папазов-Тити получи за втори път „Златния скункс”. Този път „заслугата” на треньора на баскетболния „Левски” е заради скандалното му поведение на мача с „Рилски спортист” от турнира за купата на България. Той бе наказан от Дисциплинарната комисия на федерацията да не води отбора за 4 мача. А заради широкия отзвук на неговото поведе

Самолет с 239 души падна в морето край Виетнам

Малазийски самолет с 239 души на борда изчезна от радарите. Китай изпрати два кораба за морски спасителни операции в Южнокитайско море, за да се включат в издирването.

Разговорите на Атина с Тройката зациклят

В понеделник ще стане ясно дали контролът ще продължи и през следващата седмица

    


Преглед на варненския печат - 8 март

Цената на една роза във Варна удари рекордните 6 лева, ден преди празника на дамите 8 март. Това установи репортерска проверка на вестник „Черно море“. 6 лева обаче плащате, ако вземете розата, без да е включена в букет. Популярното цвете в целофан и в различни конфигурации може да се срещне и на цени до 20 лева.

МИЕТ плаща 900 бона за два документални филма

900 000 лв. ще плати икономическото министерство за производството и разпространението на два 60 – минутни документални филма.

Р. Янакиева: Ще дойде момент пак да съм член на БСП

Вчерашното решение на ръководството на БСП, за мен, не е решение на партията, заяви по НТВ кметът на Перник Росица Янакиева за прекратяване на членството й в БСП заедно с Георги Първанов, Румен Петков, Евгений Желев, Росица Янакиева, Ивета Станкова-Пенкова и членове на инициативния комитет на АБВ като Емил Константинов, Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов.

Радо Михов измислил "Аз съм дърта пияница" в един изперкал следобед

Аз съм дърта пияница, пия айрян с баница и поклащам си ланеца докат’ карам бавареца."


Тези думички направиха от 27-годишния пловдивчанин Радо Михов звезда буквално за една нощ. Песента му, изпята, докато подрънква на китара в "България търси талант", във вторник вече започна да се множи из сайтовете за видеосподеляне, а още след първите Аз съм дърта пияница, пия айрян с баница и поклащам си ланеца докат’ карам бавареца." Тези думички направиха от 27-годишния пловдивчанин Радо Михов звезда буквално за една нощ. Песента му, изпята, докато подрънква на китара в "България търси талант", във вторник вече започна да се множи из сайтовете за видеосподеляне, а още след първите

Ограничения на движението в центъра заради Левски - ЦСКА

Засилени мерки за сигурност са предвидени днес заради вечното дерби Левски – ЦСКА този следобед, което започва в 16:00 часа. Посетителите на спортната среща ще бъдат проверени два пъти &...

Отбелязваме 8 март - Ден на жената

8-ми март - Международният ден на жената. На този ден се отбелязват политическите, икономическите и обществените постижения на жените по света.
Първоначално празникът възниква като политическо събитие на социалистите, но постепенно става част от културата на голяма част от страните по света.
Международният ден на жената е установен по предложение 8-ми март - Международният ден на жената. На този ден се отбелязват политическите, икономическите и обществените постижения на жените по света. Първоначално празникът възниква като политическо събитие на социалистите, но постепенно става част от културата на голяма част от страните по света. Международният ден на жената е установен по предложение

Григор Димитров започва срещу холандеца Хаасе

Георги Димитров започва срещу холандеца Робин Хаасе на тенис турнир
в Индиън Уелс с награден фонд $6,169 040.

Българинът почиваше в първия кръг, а двубоят е от втория и е планиран за неделя вечер.
Рано тази сутрин Хаасе победи квалификанта Джон Патрик Смит (Австралия). 

Холандецът е 46-ти в световната ранглиста. Това ще е втори сблъсък межд Георги Димитров започва срещу холандеца Робин Хаасе на тенис турнир в Индиън Уелс с награден фонд $6,169 040. Българинът почиваше в първия кръг, а двубоят е от втория и е планиран за неделя вечер. Рано тази сутрин Хаасе победи квалификанта Джон Патрик Смит (Австралия). Холандецът е 46-ти в световната ранглиста. Това ще е втори сблъсък межд

Отбелязваме Международния ден на жената

8-ми март - Международният ден на жената. На този ден се отбелязват политическите, икономическите и обществените постижения на жените по света.
Първоначално празникът възниква като политическо събитие на социалистите, но постепенно става част от културата на голяма част от страните по света.
Международният ден на жената е установен по предложение 8-ми март - Международният ден на жената. На този ден се отбелязват политическите, икономическите и обществените постижения на жените по света. Първоначално празникът възниква като политическо събитие на социалистите, но постепенно става част от културата на голяма част от страните по света. Международният ден на жената е установен по предложение

Празничен турнир по прескачане на препятствия организират във Виница

С първите пролетни дни по нашите земи традиционно се празнува един от най-обичаните български празници - Тодоровден. Неговото начало е далеч назад във времето, където мистично се преплитат религия и народни обичаи. Традициите на конния спорт във Варна от десетилетия отдават почит на коня с празничен Турнир по прескачане на препятствия.

6-годишно дете в кома, паднало от тераса в с. Рибново

6-годишно момиченце от село край Гоце Делчев е транспортирано тази нощ за "Пирогов" в състояние на кома с черепно-мозъчна травма, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Красотата на българката през погледа на мъжа преди 150 г.

В брой на в. "Ступань" от декември 1875 г. четем такива думи за българската жена, които макар да са архаични, звучат актуално 150 години по-късно

Германия губи 30 млрд евро от укриване на данъци

Всяка година Германия губи около 30 милиарда евро от укриване на данъци. Едни от най-известните грешници са Борис Бекер и Ули Хьонес. Не само богатите и известните обаче прибягват към данъчните трикове.

Букети от орхидеи и лалета – хит за 8 – ми март

Букет от стрък орхидеи са хит за 8-ми март. Бели, розови в оригинална аранжировка те са на цени от 20-30 лв.  и са сред най- купуваните цветя тази пролет.

Предпочитани от голяма част от клиентите са и лалетата. Букет с много от пролетните цветя в различни цветове също са сред търсените,обясни флористът Зара Хаджиева. Цените им са от 10- 20 лева.

Някои от мъжете решили тази година да зарадват съпругите си със саксийни цветя. Цъфтящите остават най- търсени- циклама, хортензия и кампанула.

Розите си остават класика. Голяма част от представителите на мъжката половина са решили да зарадват половинките си с букет с „кралицата на цветята”.

Красиво аранжирана кошница с цветя също е сред предпочитаните подаръци или допълнение, разказаха продавач- консултанти.  Цените им варират от 12 до 30 лв. , а има и за  40 – 50 лева.

Семпъл букет гербери, обвити с цветна опаковка, са също сред купуваните цветя  за празника.

 

 

 

 

 

 

 

Анжелина Янева

 

Гюлетласкачът Георги Иванов влезе в топ 30 на Европа за всички времена

Гюлетласкачът Георги Иванов, който стана пети на световното на закрито в Сопот (Полша), влезе в топ 30 на европейската ранглиста за всички времена. 

На шампионата той прати уреда на 21,02 м, с което подобри и собствения си национален рекорд и за първи път премина границата от 21 метра.

В своеобразната класация българинът заема 30-та позиция, Гюлетласкачът Георги Иванов, който стана пети на световното на закрито в Сопот (Полша), влезе в топ 30 на европейската ранглиста за всички времена. На шампионата той прати уреда на 21,02 м, с което подобри и собствения си национален рекорд и за първи път премина границата от 21 метра. В своеобразната класация българинът заема 30-та позиция,

Големите награди на 8 март

Днес може да гледаме "Голямата тетрадка"

    


България има добър потенциал да привлича производства

България е класирана на 7-о място от общо 15 държави, които имат потенциал да привличат производствени дейности. Оценката е на световната консултантска компания “Кушман енд Уейкфийлд”. При изготвянето на класацията се вземат предвид разходите за труд, достъпът до пазари, рискът от природни бедствия, цените на тока и на имотите. България е класирана на 7-о място от общо 15 държави, които имат потенциал да привличат производствени дейности. Оценката е на световната консултантска компания “Кушман енд Уейкфийлд”. При изготвянето на класацията се вземат предвид разходите за труд, достъпът до пазари, рискът от природни бедствия, цените на тока и на имотите.

Самолет с 239 души на борда изчезна над Азия

Малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" е загубила контакт със свой самолет с 239 души на борда, предаде АФП, като се позова на изявление на въздушния превозвач.Компанията собственик на самолета, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, съобщи на своя сайт, че сред 227-те пътници в самолета има граждани на общо 13 държави. Малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" е загубила контакт със свой самолет с 239 души на борда, предаде АФП, като се позова на изявление на въздушния превозвач.Компанията собственик на самолета, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, съобщи на своя сайт, че сред 227-те пътници в самолета има граждани на общо 13 държави.

Хиляди руснаци излязоха на митинг-концерт в подкрепа на Крим

Над 65 000 души развяха руски знамена по време на митинг-концерт в близост до катедралата "Свети Василий Блажени" на Червения площад в Москва. Демонстрацията се провежда под надслов "Ние сме заедно!" и е в подкрепа на Крим и живеещите там руснаци.

Самолет с 239 души на борда изчезна от радарите над Виетнам

Малайзийската авиокомпания Малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" е загубила контакт със свой самолет с 239 души на борда, предаде АФП, като се позова на изявление на въздушния превозвач. Компанията собственик на самолета, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, съобщи на своя сайт, че сред 227-те пътници в самолета има граждани на общо 13 държави.

Русия предупреждава САЩ да внимава какво прави

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров предупреди Вашингтон да не предприема необмислени стъпки, които неизбежно биха ударили САЩ като бумеранг и биха накърнили американско-руските вз...

Мъже на високи токчета в борба срещу домашното насилие

Днес, от 12:00 часа, на бул. „Витошка” ще бъде проведена акция за борба срещу насилието над жени. На самата акция ще бъдат раздавани листовки със статистика колко жени стават жерт...

Инфографика: Неравенството между половете на пазара на труда остава голямо



Неравенството между половете винаги е съществувало на пазара на труда и кризата със сигурност не помага за намаляването му. Малко жени достигат най-високите стъпала във фирмената йерархия, а средната разлика в заплащането на мъжете и жените достига близо 8 000 евро годишно.

В инфографиката на Европейския парламент се вижда, че въпреки че повече жени завършват висше образование, отколкото мъже, заетостта сред тях е по-ниска, особено ако имат малки деца, и те работят по-често на...

Честит рожден ден на Георги Банов и Георги Милков

Днес рожден ден празнуват най-колоритните ни колеги Георги Банов и Георги Милков.
Първият закръгля 2Х25 и преди две седмици донесе единственото българско отличие в Сочи - за отразени най-много зимни олимпиади. Неговите са пет, а му пожелаваме след две години да посети и петата си лятна в Рио де Жанейро.
Няма нужда да представяме победителя в риал Днес рожден ден празнуват най-колоритните ни колеги Георги Банов и Георги Милков. Първият закръгля 2Х25 и преди две седмици донесе единственото българско отличие в Сочи - за отразени най-много зимни олимпиади. Неговите са пет, а му пожелаваме след две години да посети и петата си лятна в Рио де Жанейро. Няма нужда да представяме победителя в риал

Тодоровден в Екопарк - Варна

Днес, 8 март, от 11.00 часа в Университетска ботаническа градина Екопарк - Варна ще бъде отбелязан Тодоровден. Програмата включва състезание за най-красив конски впряг, състезания за майсторско управление и надбягване с каруци, кушии, съобщиха организаторите за Moreto.

Волейболният „Марек” се мести от Дупница

Волейболният шампион на България „Марек Юнион Ивкони” напуска Дупница, макар и временно. 

Отборът няма да играе в родния си град от есента заради ремонт. 

”Предвижда се реконструкция на залата и няма как да играем пред нашите фенове – заяви Людмил Найденов, мениджър на клуба. - Надявам се отсъствието ни да не е за повече от година. През този Волейболният шампион на България „Марек Юнион Ивкони” напуска Дупница, макар и временно. Отборът няма да играе в родния си град от есента заради ремонт. ”Предвижда се реконструкция на залата и няма как да играем пред нашите фенове – заяви Людмил Найденов, мениджър на клуба. - Надявам се отсъствието ни да не е за повече от година. През този

Сам Мендес продуцира хорър сериал

След като се утвърди като водещ театрален режисьор на Острова, покори върха на качественото американско кино с “Американски прелести” и направи най-касовия филм за Джеймс Бонд за всички времена (“Скайфол”), Сам Мендес се насочи и към постоянно разширяващия се телевизионен свят. Големият визионер явно иска да е част от креативната експанзия на След като се утвърди като водещ театрален режисьор на Острова, покори върха на качественото американско кино с “Американски прелести” и направи най-касовия филм за Джеймс Бонд за всички времена (“Скайфол”), Сам Мендес се насочи и към постоянно разширяващия се телевизионен свят. Големият визионер явно иска да е част от креативната експанзия на

8 март е

Празникът означава не само подаряване на цветя, но също и обсъждане на равни права и равни възможности

Български банди точат по 50 млн. евро от карти на година

Годишно само от кражби с пластики по света българските апаши прибират по 50 милиона евро, пише "Труд".

С $37 млрд. Кристи Уолтън е пак най-богатата жена

За четвърти път през последните 5 години Кристи Уолтън оглавява класацията на списание "Форбс".

Жените с висше образование по-малко страдат от затлъстяване

Изследването е базирано на данни за 250 000 души от 7 страни

Честит 8-ми март, момичета!

Тя е муза, момиче, колежка, домакиня, фея, дяволица, мама, съпруга, приятелка. Тя е по-хубавата половина от човечеството, тя (аз,ти) има право на целогодишно внимание и ухажване! На нея са посветени стихове и романи, картини и скулптурни шедьоври.

Хиляди изселници отпадат от избирателните списъци

Хиляди изселници ще попаднат в забранителните списъци за евродепутати на 25 май и няма да могат да гласуват. Само в Шуменско те са 7176.

Честит празник, скъпи жени!

Честит празник, скъпи български жени!

Мирослав Миндов е първата звезда на българското кино

Актьорът Мирослав Миндов е първата филмова звезда в българското кино. В края на 1952 г. на екран излиза Актьорът Мирослав Миндов е първата филмова звезда в българското кино. В края на 1952 г. на екран излиза "Под игото", който е едва петият филм на одържавената през 1948 г. кинематография. В него 27-годишният Миндов има шанса да изиграе ролята на Бойчо Огнянов - главния герой в епическия роман на Иван Вазов. Героят, който всеки българин,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване