Израелският писател Етгар Керет представя четвърта нова книга в София и Пловдив


Израелският писател, режисьор и сценарист Етгар Керет за четвърти път гостува на София и Пловдив. Този път той представя четвъртата си книга, преведена на български език - "Изведнъж на вратата се чука".

Освен официалните премиери в София и Пловдив на 16 и 17 април, издателство "Жанет 45"организира още няколко блиц-срещи с него в столицата. Днес, 15 април, от 17 ч. той ще се среща с читатели в книжарница "Нисим", на 16 април от 16:30 ч. щ е в книжарница "Сиела Ректората" и от 10 ч. на...

За трети месец равнището на безработицата е без промяна - 12.2%


За трети пореден месец няма промяна в дела на регистрираните безработни в бюрата по труда. Равнището на безработицата остава 12.2%, съобщи Агенцията по заетостта.  

През март над 22 500 безработни са намерили работа, като повечето от тях са започнали в частния сектор, което според АЗ е признак за съживяване на трудовия пазар. През феврурари хората намерили работа са били с 8300 по-малко. През март работодателите са заявили близо 18 хиляди свободни места или с 5 500 повече от...

Изследване: Русия не е в състояние да превземе и задържи територията на Украйна


През последните седмици Западът и Украйна все повече се опасяват от настъпление на Русия в източна Украйна, независимо от уверенията на Владимир Путин и Сергей Лавров, че нямат такива намерения. Против техните тези е и обстоятелството, че по границата с Украйна са струпани руски войници, които по различни оценки са между 30 и 220 000.

В статия за World Affairs анализаторът Александър Мотил, допуска, че намеренията на Русия към Украйна определено не са приятелски. Той си поставя за...

Капитанът на Costa Concordia паднал зад борда, твърди адвокатът му

Капитанът на Costa Concordia Франческо Скетино опитал да убеди кризисния координатор на фирмата-собственик на лайнера, че инцидентът е причинен от електрически блекаут, съобщиха от съда вчера. Луксозният лайнер удари скали край о.

Бързата работа...

Гафовете, които не могат да се скрият


Станишев подписа споразумение със "Солидарност"

Интеграцията на ромите у нас е един от най-сериозните проблеми в страната ни. Преди 1989 г. много от тях работиха в предприятия, които фалираха. Все повече хора от ромската общност живеят само на помощи от държавата. Проблемът обаче е, че се създава потомствена безработица.

IT спецове от София, Варна и Търново правят селски колонии

/КРОСС/ Интернет и достъпната от почти всяко кътче на света глобална мрежа промени до неузнаваемост съвременната концепция за работното място. Ако преди човек отиваше до работа, сега работата отива при него. Редица компании изискват от служителите си да имат само достъп до интернет, за да изпълняват задълженията си - не е необходимо те да присъстват физически в някакъв офис или да спазват астрономическо работно време. Принципът „Работя там, където се намирам" важи с най-пълна сила за работещите в IT сектора. От няколко години софтуерните гиганти започнаха революцията на работното място - първо там отпадна дрескодът в офиса, работната среда се промени и взаимоотношенията между колегите заприличаха по-скоро на събирания на приятели. Редица програмисти решиха да се възползват от физическата свобода и да се преместят далече от големите градове, по-близо до природата, където да се възстановяват пълноценно след дългите часове пред екрана на компютъра, пише „Труд". България, която може да предложи висококвалифицирана работна ръка във високите технологии, също не е подмината от тази революция. Редица специалисти работят за световни компании от домовете си. А преди година програмистът Иван Куков, привлечен от спокойния живот, чистия въздух и сърдечните усмивки на хората, живеещи на село, създаде проекта „IT село"

Одитът на ЧЕЗ досега не показвал нарушение на лиценза


Регулаторният одит на "ЧЕЗ Разпределение" до момента не е установил пропуски, които застрашават сигурността на енергийната система, съобщи ръководството на дружеството ЧЕЗ по време на семинар за журналисти, съобщи БТА.

Най-много констатации в одита се отнасят за външния вид на съоръженията, показва анализът на получените до момента от дружеството констативни протоколи от проверките. Забележките най-често са за състояние на мазилка, номерация на стълбове и тарфопостове, необходимост...

Вижте проектите за новата визия на фонтана на „Витошка“. Избираме най-добрия онлайн

Фонтанът на бул. „Витошка” е бил най-обсъжданата тема миналата година в София, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
„За моя радост не се обсъжда неремонтираната част с калта и дупките, а се обсъждат нещата, които се правят, което е добре”, каза градоначалникът пред журналисти.
Тъй като фонтанът изглежда недовършен, Фонтанът на бул. „Витошка” е бил най-обсъжданата тема миналата година в София, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. „За моя радост не се обсъжда неремонтираната част с калта и дупките, а се обсъждат нещата, които се правят, което е добре”, каза градоначалникът пред журналисти. Тъй като фонтанът изглежда недовършен,

Омбудсманът атакува следенето в Интернет пред Конституционния съд

Омбудсманът Константин Пенчев атакува текстове от Закона за електронните съобщения (ЗЕС). Според приетите през 2010 година промени операторите на съобщителни мрежи и услуги се задължават да съхраняват всички данни на потребителите. Законът дава право на отези оператори да имат достъп до придобитата информация, като данните се съхраняват за определен период с оглед на използването им за разкриването и разследването на престъпления.  Промените в закона са направени в съответствие с евродиректива, която обаче Съдът на Европейския съюз обяви за нищожна, тъй като противоречи на Хартата за основните права на ЕС.  Константин Пенчев излага и аргументи за противоречие на текстовете от ЗЕС с българската Конституция и неприкосновеността на личния живот на гражданите. Съгласно чл. 34, ал. 1 от Конституцията свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени. Изключение се допуска само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления. Според записаното в закона данните трябва да се съхраняват с цел проследяване и идентифициране на източника на връзката, идентифициране на направлението на връзката, идентифициране на датата, часа и продължителността на връзката, идентифициране на типа на връзката, идентифициране на крайното електронно съобщително устройство на потребителя или на това, което се представя за негово крайно устройство и установяване на идентификатор на ползваните клетки. Становището на амбудсмана е, че данните позволяват да се идентифицира лицето, с което потребителят комуникира, средството, с което комуникира, времето на комуникацията, както и мястото, от където се осъществява комуникацията. "Данните позволяват, също така, да се установи честотата, с която потребителят комуникира за определен период с определени лица. Тези данни, както посочва и Съдът на ЕС, позволяват да се направят изводи за личния живот на лицата – техните навици, социални контакти, място на пребиваване и други. Безспорно това е намеса в личния живот и в свободата на кореспонденцията, които са гарантирани от Конституцията на Република България, независимо че тайната на кореспонденцията не се засяга от разпоредбите, тъй като данни, разкриващи нейното съдържание, не могат да бъдат съхранявани по този ред. Намирам, че тази намеса, макар и да преследва законна цел в обществен интерес, е неоправдана и в противоречие с основния закон”, се казва в становището на омбудсмана. Според него събирането и съхраняването на данни за трафика от абсолютно всички потребители на електронни съобщителни услуги за период от 12 месеца, с цел евентуалното използване на част от тези данни по отношение на ограничен кръг лица, неясно кога, за евентуалното разкриване на престъпления, е непропорционална и неоправдана намеса в правата на гражданите.

Атанас Атанасов: Земеделското министерство опитва да подтисне избирателната активност

Земеделският министър Димитър Греков опитва да подтисне избирателната активност на предстоящия на 25 май европейски вот. Това коментира в профила си във Фейсбук столичният общинският съветник от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов. Повод за предположението му е заповед на агроминистъра, с която обичайния срок, в който всяка година се забранява риболовът в страната заради размножителния период на рибите, т.г. е съкратен с една седмица – вместо забраната да действа до 31 май, тя ще е в сила до 23 май. "Защо е съкращението? Риболовците у нас са половин милион души. За голяма част от тях откриването на сезона след забраната е придружено с цял ритуал. По язовири и водоеми се организират двудневни тържества придружени с прясна риба и достатъчно бира. Е, няма хората заради някакви избори да си нарушават традицията! Става дума за злоупотреба с цел скрито подтискане на избирателната активност, което явно няма да се отрази на избирателите на ДПС", коментира Атанасов в социалната мрежа. Във връзка с подозренията на общинаря от земеделското министерство коментираха единствено, че въпросния срок се предлага от Агенцията по рибарство и аквкаултури, допълва сайтът "Оффнюз".

Селена Гомес се преориентира към по-възрастни мъже

Певицата все още е сама, но иска следващият ѝ приятел да бъде по-зрял


Избираме онлайн как да изглежда фонтанът на "Витошка" (галерия)

Фонтанът на бул. „Витошка” е бил най-обсъжданата тема миналата година в София, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
„За моя радост не се обсъжда неремонтираната част с калта и дупките, а се обсъждат нещата, които се правят, което е добре”, каза градоначалникът пред журналисти.
Тъй като фонтанът изглежда недовършен, Фонтанът на бул. „Витошка” е бил най-обсъжданата тема миналата година в София, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. „За моя радост не се обсъжда неремонтираната част с калта и дупките, а се обсъждат нещата, които се правят, което е добре”, каза градоначалникът пред журналисти. Тъй като фонтанът изглежда недовършен,

Как катастрофите помогнаха за сигурността на полетите

Много инциденти в миналото са довели до подобряване на сигурността на полетите, благодарение на промени в протокола, законите и технологиите на самолетите

Североизточна България с най-голяма безработица у нас

/КРОСС/ Не Северозападна, а Североизточна България зае челната позиция в изследването на Евростат за безработицата в регионите на ЕС, обявено днес.  Безработицата в Североизточна България е 16,8% през 2013 година, докато през 2012-а е била 18,2%. Втори е Северният централен регион със съответно 15,3% и 14,3% за двете години, а Северозападна България идва на трето място с 14% и 12,3%. С най-ниска безработица е Югозападният регион - 9,8% и 8,2% съотвено за двете години. Страната ни е в групата с относително по-висока младежка безработица /на хората между 18 и 24 години/. За българските региони тя средно 28,4% при средно 23,4% за ЕС. Най-висока у нас е младежката безработица в Североизточния регион - 33%. Средната безработица на българските региони - 12.9% и 12,3% за 2013 и 2012 година съответно - е над средната за ЕС -10,8%. Общо 49 региона в съюза имат два пъти по-малка /5,4%/, или дори по-ниска безработица, като повечето от тях са в Германия, Австрия и Обединеното кралство, но има и в Чехия, Румъния и Италия. Такъв регион е например Горна Бавария в Германи, където безработицата е 2,6%,а младежката безработица - 4,4%. Държавите и регионите с най-висока безработица в ЕС - в групата над 21,3% - остават Испания и Гърция. Там са и регионите с най-много млади хора без работа - Сеута, Испания - 72,7%, Западна Македония , Гърция - 70,6%, Епир, Гърция - 67%.  

Берлускони ще полага общественополезен труд, като помага в старчески дом

Както се предвиждаше, бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще полага общественополезен труд, за да изпълни едногодишната присъда за данъчни измами, която вече му коства мястото в Сената, както и правото да се кандидатира на местни и европейски избори, съобщи електронното издание на италианския вестник "Кориере дела сера", цитирано от БТА във вторник. Решението беше оповестено от съд в северния град Милано. Трибуналът уважи искането на защитата на Берлускони и на прокурора по случая. Така Берлускони няма да бъде поставен под домашен арест - другата възможност за изпълнение на присъдата. Берлускони, на 77 години, е прекалено възрастен, за да лежи в затвора. Съдът постанови Берлускони да полага общественополезен труд, като поне веднъж седмично помага в старчески дом, предаде Ройтерс. Той освен това наложи на бившия италиански премиер ограничения да пътува. Берлускони няма да има право да напуска северната област Ломбардия, където е постоянното му местожителство. Той само ще има право да пътува до столицата Рим от вторник до четвъртък. Според италианския вестник "Стампа", цитиран от Франс прес, Берлускони ще стане меценат на старчески дом, който ще създаде в град Аркоре, в област Ломбардия, чиято столица е бастионът на бившия премиер Милано. След като избегна домашния арест, 77-годишният магнат може да се съсредоточи върху кампанията на неговата партия "Форца Италия" за изборите за Европейски парламент идния месец, коментира "Кориере дела сера".

ЦИК дава възможност за злоупотреба с личните данни на гражданите


С нововъведението на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) всеки може да се рови в личните данни на всеки човек, което противоречи на два нормативни акта. Дава се и възможност на МВР да добави към профилите на хората и политическите им убеждения.

Това обясни пред Би Ти Ви адвокат Александър Кашъмов, ръководител на правния екип на Програма "Достъп до информация" по повод пуснатия в понеделник регистър с партийни подписки. До него всеки има достъп като въведе нечий единен...

Без руски наблюдатели на изборите в Украйна

/КРОСС/ Държавната дума няма да изпрати наблюдатели на президентските избори в Украйна, съобщи за ИТАР-ТАСС ръководителят на комитета по делата на ОНД Леонид Слуцкий. "Ние не признаваме тези избори", обоснова той взетото решение.  

Джон Маккейн: САЩ трябва да въоръжат Украйна

САЩ трябва да въоръжат Украйна, за да се защитава от Русия. Това заяви пред естонската телевизия американският сенатор републиканец Джон Маккейн, съобщи Росбалт. "Трябва да дадем на Украйна оръжие, за да може тя да се брани. Сега виждаме, че Русия заплашва своята съседка. Достойно е за съжаление, че САЩ не дават оръжие на Украйна", каза 77-годишният политик. "Без Украйна Русия е само една страна, а с Украйна - империя", посочи Маккейн, който ще продължи европейската си обиколка с посещения в Латвия, Норвегия и Молдова заедно с колегата си Джон Ховън.

Carrefour възражда електронната си търговия в Бразилия

Компанията иска да засили позициите си в страната и има ясен план как да се случи това


Топ 10 истини за живота на Алла Пугачова

Руската звезда днес празнува своя 65-и рожден ден

Автомобил е изгорял снощи във варненския кв. "Младост"

По линия на пожарна безопасност и спасяване – през денонощието са регистрирани два пожара с материални загуби и един пожар, при който не са нанесени материални щети, съобщиха от пресцентъра на пожарната за Moreto.net. Снощи малко след 02:00 часа е съобщено, че на паркинг до бл.

Сепаратистите в Украйна водени от руски офицер

Украинските сили за сигурност (СБУ) разпознаха командира на сепаратистите в Славянск като руския офицер Игор Стрелков. Именно негов е гласът от записаните телефонни разговори между руски сепаратисти в Славянск и техния ръководител, които украинските сили за сигурност разпространиха в понеделник. Игор Стрелков е офицер от разузнаването в генщаба на въоръжените сили на Русия, уточниха от СБУ, цитирани от УНИАН. Арестуваните сепаратисти разпознали Стрелков като човека, който ги е вербувал и е поставил задачата да се окупира сградата на администрацията в Харков. Игор Стрелков е посетил Крим в началото на март и е координирал захващането на местни органи на властта и управлението на автономната република, отвличането на военни, активисти на обществени организации и други украински граждани, посочиха от СБУ. Освен това Стрелков е давал указания на двама украински граждани за това как да окупират сградите на администрацията и на полицията в Харков, допълват от СБУ. Срещу Игор Стрелков днес е започнало производство за предумишлено убийство и извършване на действия в ущърб на суверенитета, териториалната цялост и неприкосновеността на Украйна и организиране на масови безредици. В понeделник СБУ разпространи запис на разговор между руски сепаратисти в Славянск и техния ръководител. Документално потвърдените материали на Службата за безопасност на Украйна свидетелстват за това, че в Източна Украйна тече широкомащабна военна агресия от страна на Русия, която се осъществява чрез разузнавателните служби на Главното разузнавателно управление на генералния щаб на въоръжените сили на Русия, съобщиха украинските сили за сигурност.

15 жалби в Комисията за личните данни заради фалшивите подписи

15 души са подали жалби в Комисията за защита на личните данни (КЗДЛ), защото са засекли, че партии или коалиции са ползвали подписите им за регистрацията си в ЦИК без тяхно знание. Данните са актуални към 11 ч тази сутрин. Още един гражданин е позвънил по телефона с оплакване, че след проверка в онлайн регистъра на сайта на изборната администрация е открил подписа си в полза на ПП "Атака", съобщиха за OFFNews oт КЗДЛ. Повече от един са сигналите срещу ПП Съюз на комунистите в България, България без цензура, Партията на българските комунисти, КП Националистически партии на България и ПП Глас народен. По една жалба е депозирана срещу ПП Зелена партия, ГЕРБ, Християндемократическата партия и Българската демократическа общност. Законът за защита на личните предвижда санкции между 10 000 и 100 000 лева, ако бъде установена злоупотреба с ЕГН-тата и подписите на избирателите. Наказанието се определя от вида на нарушението, дали е първо за наказания, обема на данните и броя лица, свързани с тях, обясниха от КЗДЛ. В своята практика комисията е разглеждала подобни жалби с твърдения за обработване на лични данни за целите на осъществяване на предизборна агитация, референдуми, регистрация на застъпници. Аналогичен казус с подписка за регистрация в ЦИК е възникнал през 2013 г. Гражданин е сезирал комисията, че подписът му е ползван за регистрацията на ПП „Християн-социален съюз”. Жалбата обаче не била подписана и така административното производство било прекратено. От комисията припомнят и скандала около дружеството "60К" АД за използване на лични данни за предизборна агитация по телефона в кампания на БСП. В резултат на проверката не са открити доказателства за обработване на лични данни на физически лица в изпълнение на договора между БСП и „Сиксти Кей” ЕАД през 2009 г. Не е констатирано и съхраняване на посочената в медиите база с лични данни към момента на проверката, допълват от КЗДЛ. Дали е имало такова нарушение към 2009 г., когато фирмата е била наета за кампания на червените, комисията не е проверила заради изтекла давност на нарушението. Още преди изтичане на тази давност в КЗДЛ е постъпила жалба от физическо лице. В резултат на това на БСП е било издадено задължително предписание "за недопускане на действия по политическа агитация, насочени към физическо лице, чрез средствата и методите на директния маркетинг, без изричното съгласие на физическото лице".

Юрист пред Фрог: Половината партии са с незаконни ЕГН-та

Всеки, който установи, че неговото име е ползвано за регистрация на партии или сдружения за участие в изборите, трябва сам да пусне жалба и да заведе дело. ЦИК не може нищо да направи, коментира пред Фрог нюз юристът Георги Йорданов.

"Телеком Аустрия" плати 30.6 млн. евро за удължаване лиценза на "Мобилтел"

Австрийската компания "Телеком Аустрия" е платила 30.6 млн. евро такса за удължаване на изтичащия лиценз на "Мобилтел", чиито собственик е, съобщи Ройтерс като се позова на съобщение на компанията.
В допълнение компанията ще плати годишна такса от 2.2 млн. евро за ползване на съответните радио честоти. Австрийската компания "Телеком Аустрия" е платила 30.6 млн. евро такса за удължаване на изтичащия лиценз на "Мобилтел", чиито собственик е, съобщи Ройтерс като се позова на съобщение на компанията. В допълнение компанията ще плати годишна такса от 2.2 млн. евро за ползване на съответните радио честоти.

ЕС е също „порно без граници”, обяви Жозеф Дол

Казвам им, че на тяхната възраст, когато бях на 18 години

Мнозинството в НС: Новият Изборен кодекс е по-добър!

Манолова доволна, че станало ясно как партии събират подписите си за регистрация


Община Монтана спечели нова комунална техника от ЕС


Нова комунална техника ще получи община Монтана. В поддържането на чистотата на града ще се използват две сметосъбирачни машини Нова комунална техника ще получи община Монтана. В поддържането на чистотата на града ще се използват две сметосъбирачни машини "Ивеко", една цистерна за разпръскване на вода и трактор с възможности за прикачен инвентар. Техниката е спечелена по проект за Трансгранично сътудничество България- Сърбия на стойност 353 000 евро,

Пампорово без сух режим за бала

Пампорово няма да бъде на сух режим за баловете, обяви кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.
На територията на община Чепеларе са по-голямата част от хотелите, в които се провеждат по традиция абитуриентските празненства. Родителите от региона се притесняваха, че тъй като съвпадат с дните на изборите за европейски парламент, Пампорово няма да бъде на сух режим за баловете, обяви кметът на Чепеларе Тодор Бозуков. На територията на община Чепеларе са по-голямата част от хотелите, в които се провеждат по традиция абитуриентските празненства. Родителите от региона се притесняваха, че тъй като съвпадат с дните на изборите за европейски парламент,

Клиентите на банките не познават начина на формиране на лихвата за ипотечния кредит

/КРОСС/Клиентите на банките не познават начина на формиране на лихвата за ипотечния кредит - около 44 процента от хората смятат, че лихвата по техния заем е фиксирана за целия срок на договора, което е невярно. В България няма ипотечен кредит с фиксирана лихва за целия период на договора, коментираха пред журналисти Деян Василев, управител на интернет портала "Моите пари", и Иван Стойков, старши анализатор и оперативен директор. Те представиха резултатите от проучване за ипотечните кредити, направено сред близо 1400 посетители на сайта. Само 23 на сто от хората с ипотека отчитат, че годишният процент на разходите е най-важният показател. Промените в Закона за потребителския кредит, приети на 9 април, няма да повлияят на една трета от анкетираните, ползващи жилищен ипотечен кредит. Те не планират рефинансиране или нямат възможност да го направят. Въпреки отпадането на таксата при рефинансиране на ипотеката е важно да се предвидят всички разходи от новата кредитираща институция, посочват експертите. Приетите изменения дават възможност на хората с ипотечен кредит да го изплатят предсрочно, без да бъдат санкционирани от банките за това. С предложени непосредствено преди второто им четене текстове измененията в закона важат три месеца след обнародването му с изключение на частта, засягаща таксите за предсрочно погасяване при ипотеките, които ще важат и за стари заеми. Условията за теглене на заем за хората с по-добри финанси ще се подобрят

Малта легализира хомосексуалните съюзи и осиновяването и от двамата партньори

Малта легализира в понеделник както еднополовите съюзи, така и осиновяването на деца от еднополови двойки.   "Сега Малта е по-либерална и повече европейска, тъй като всичките й граждани са равноправни“, заяви Джузеф Мускат, премиер на Малта от 2013 г., цитиран от сайта Гаманюз.бг   Законодателите в парламента гласуваха с 37 гласа за и нито един против.   Законът за еднополовите съюзи дава почти същите права и задължения на еднополовите двойки, каквито имат разнополовите, но не използва думата "брак“.   Опозиционната Националистическа партия се въздържа при гласуването. Тревогите, които повдигнаха членовете й, бяха свързани с отглеждането на деца от еднополови двойки.   Досега само хомосексуални мъже или жени можеха да осиновят дете, но не и техните партньори, тъй като семействата им не бяха признати от закона.   Антидискриминационното законодателство в страната също бе променено, за да обхваща признаците сексуална ориентация и полова идентичност.   Гей активистите в Малта водят застъпнически кампании за тези законодателни промени от 13 години.   С новото законодателство Малта се присъединява към 21 държави в Европа (15 от които в Европейския съюз), които са узаконили еднополовите семейства, и 18-те (11 от които в Европейския съюз), които са узаконили осиновяването на деца от еднополови двойки.

Симеоне: Няма проблем Диего Коща да отиде в Челси

"Бъдещето на Диего Коща зависи само от него. Аз ще подкрепя всяко негово решение", обяви наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне.Нападателят на "дюшекчиите" се представя страх...

Гранойерс поизмъчи Григор в Монте Карло

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров излиза срещу Алберт Рамос (Исп) във II кръг на АТП турнира Монте Карло - Ролекс Мастърс с награден фонд 3 452 415 евро след победа днес. Испанецът Марсел Г...

"Happy" от цял свят разплака Фарел Уилямс

Фарел Уилямс се разплака, след като видя видео, направено от феновете му, танцуващи под звуците на безспорния му хит "Happy". Поп певецът беше специален гост на легендарната водеща Опра Уин...

Президентските избори в Турция ще са на 10 август

Президентските избори в Турция ще се състоят на 10 август, а ако нито един от кандидатите не бъде избран на първия тур, на 24 август ще се състои втори, предаде БГНЕС. Това ще бъдат първите преки и...

Божинов остава в Левски и през новия сезон

Нападателят на Левски Валери Божинов ще остане в клуба, ако няма добро предложение от чужбина през лятото. Това е обявил самият футболист на среща с феновете вчера. Договорът на Божинов с Левски изтич...

Сър Алекс Фъргюсън с голямо дарение за борбата срещу рака

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън показа, че е освен велик треньор, е и щедър човек. Шотландецът дари 250 000 паунда за изследвания в областта на медицината, касаеща намиране на лек...

Манолова: Изборният кодекс работи, с него се разкри измамата с подписите

"Радвам се, че хората са се възползвали от възможността да проверят дали коректни фигурират в подписките на партиите, която дава новият Изборен кодекс. Така ще стане ясно как партиите събират ...

25 години от трагедията "Хилзбъро" (снимки и видео)

Днес се навършват 25 години от трагедията на стадион "Хилзбъро" в Шефийлд през 1989 г., когато 96-ма привърженици на Ливърпул намериха смъртта си по време на полуфиналния мач от турнира за Купата на Англия срещу Нотингам Форест. Срещата е от 1/2-финалната фаза в турнира за Купата на Англия. В 15:00 часа следобед започва двубоят между двата тима, а стотици фенове все още са пред вратите на стадиона. Полицията решава да отвори изход С. Когато това става, огромна тълпа нахлува в стадиона и се насочва към централно разположените сектори 3 и 4. Феновете най-отпред са притиснати към 4-метровата ограда, но освен тях никой друг не забелязва какво се случва. Между отделните сектори е имало здрави стоманени прегради за предпазване от хулигански прояви. В 15:06 часа съдията спира мача, след като хората панически започват да прескачат оградите и да нахлуват на игрището. Единственият изход е към игрището. Малка част от оградата рухва и през пролуката се излива поток от задъхващи се хора, ранени и мъртви, докато други продължават да прескачат оградите. Полицията и Бърза помощ не смогват да помогнат на ранените. Въпреки това голяма част от полицията прави кордон, като блокира 3/4 от игрището, за да не могат феновете на Ливърпул да достигнат тези на Нотингам. Парадоксално фенове на Нотингам, опитали се да излязат на тревата, за да окажат помощ, са спрени. Последствията са повече от трагични - 94 души загиват на стадиона, 2 почиват от раните си по-късно в болница. 700 души са ранени.

300 цигани а-ха да залеят с кръв Ихтиман на Цветница

Полицаи от три районни управления предотвратиха разрастването на масов междусъседски сблъсък в Ихтиман.

Експерти от Вишеградската група, България, Гърция и Румъния обсъдиха инициативата за нов газов коридор

/КРОСС/ България има пряк интерес и активно участва в осъществяването на стратегическите инициативи на ЕС за изграждане на енергийна инфраструктура и диверсификация на доставките на природен газ. България, заедно с Гърция и Румъния, може да играе ключова роля за интеграцията на енергийния пазар в Югоизточна Европа в европейския и за реализирането на инициативата на Вишеградската група за изграждане на енергийна свързаност по оста Юг-Север - това заяви министър Кристиан Вигенин при откриването на експертната среща на представители на страните от Вишеградската група, България, Гърция и Румъния в МВнР.  Срещата е организирана в изпълнение на поетия от министър Вигенин ангажимент България да бъде домакин на първите разговори на експертно ниво между седемте страни. В изказването си при откриването на срещата Кристиан Вигенин припомни, че през февруари в Будапеща външните министри на Унгария, Полша, Чехия, Словакия, България, Гърция и Румъния са потвърдили общия ангажимент за постигането на единен европейски енергиен пазар, както и подкрепа за идеята на унгарското председателство на Вишеградската група за задълбочаване на сътрудничеството по въпросите на енергийната сигурност

Невероятното "жилище", което обитава бездомен боксьор (ВИДЕО)

Няма как да не забележите една огромна постройка, която прилича на къща, ако решите да се разходите в град Олбъни по брега на Сан Франциско, предава...

ИТ спецове от София, Варна и Търново правят селски колонии

Интернет и достъпността до глобалната мрежа от почти всяко кътче на света промени до неузнаваемост съвременната концепция за работното място. Ако преди човек отиваше до работа, сега работата отива при него. Редица компании изискват от служителите си да имат само достъп до интернет, за да изпълняват задълженията си - не е необходимо те да Интернет и достъпността до глобалната мрежа от почти всяко кътче на света промени до неузнаваемост съвременната концепция за работното място. Ако преди човек отиваше до работа, сега работата отива при него. Редица компании изискват от служителите си да имат само достъп до интернет, за да изпълняват задълженията си - не е необходимо те да

Папазов: С над 100 млн. лв. са намалели задълженията на БДЖ

С над 100 млн. лв. са намалели задълженията на БДЖ, съобщи в старозагорското село Михайлово министърът на транспорта Данаил Папазов. В края на 2013...

САЩ може да завишат още изискванията за капитала на най-големите банки

Според Джанет Йелън стандартите за ликвидност на банките на Базелския комитет не адресират напълно опасенията за финансовата стабилност


Гражданите избират новата визия на фонтана на „Витошка“

/КРОСС/ Злополучният фонтан на новата отсечка от бул. „Витошка" ще бъде прекроен, този път с истинско гражданско участие, тъй като Столична община пусна онлайн анкета на сайта си за новата му визия. „За моя радост не се обсъжда неремонтираната част с калта и дупките, а се обсъждат нещата, които се правят, което е добре", каза градоначалникът. Фандъкова припомни, че отбелязала, че фонтанът изглежда недовършен и затова се обърнала към студентите от Националната художествена академия. 12 проекта на студенти от Националната художествена академия се борят за първото място, а последната дума ще имат гражданите. Гласуването продължава през следващите две седмици. „В момента няма предвиден бюджет, но това не са скъпи проекти. Нека видим първо какво мислят гражданите. Като време до реализация мисля, че от лятото до есента можем да го направим. Стига наистина да има интерес", каза още Фандъкова. На уебсайта на Столична община са публикувани 12-те проекта за обсъждания фонтан. Всички са на общо петима студенти от НХА. Отляво на снимките има анкета, в която може да се гласува. Пана със снимки от проектите са изложени и около самия фонтан. Гласуването се осъществява само онлайн, поясниха от Столична община пред btvnews. Победата в анкетата обаче е гарант, че именно проектът, събрал най-голямо одобрение, ще бъде реализиран. Засега в гласуването води Николета Иванова с проекта "Чадърите".    

Министър Греков: България разполага с изключително богато генетично разнообразие

„България разполага с изключително богато генетично разнообразие, което може да се включи в Световната генетична банка.” Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков при откриването на съвместната българо-американска работна среща „Ролята на генетичните ресурси за развитието на успешно млечно и месно говедовъдство”, която се проведе в МЗХ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване