Подаряват колело за яйце - бияч на надчукване в центъра на Радомир по Великден

Подаряват колело за яйце - бияч на традиционното надчукване с яйца в Радомир, съобщават от общината.

Надпреварата ще се проведе на 21 април (понеделник) от 9 часа на площад "Свобода" в Радомир. Притежателят на яйцето - бияч, което остане здраво до края на събитието ще се прибере с велосипед. 

Надчукването с яйца ще продължи до 11 часа. Всеки, които желае може да участва, като условията са да си донесе яйце и то да не е дървено.

RWE ще доставя газ за Украйна

Според компанията газовите доставки за Украйна от Западна Европа могат да се увеличат


Миков: Търновската конституция ще се изследва и след още 100 години

/КРОСС/ Много от текстовете на Търновската конституция днес са залегнали в действащата ни конституция. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков на финала на тридневната научна конференция "135 години български парламентаризъм". Миков коментира, че 135 години след създаването на Търновската конституция има голям интерес към буквата, но и интерес към духа, на този основен закон, създаден от 229 български нотабили, не в смисъла на богатство, но в смисъла на интелектуално присъствие в живота на България по време на Възраждането и борбите за национално освобождение. Този факт показва непреходният й характер, отбеляза той. Председателят на парламента припомни, че решаването на общобългарския въпрос не спира със създаването на конституцията, въпреки многото спорове дали княжеството да създаде свой основен закон преди да е решен въпроса с обединението на България. Сигурно Търновската конституция ще бъде предмет на изследвания и след още 100 години, сигурно ще има критики и анализи от историческа и юридическа гледна точка. Тя се създава, когато в цивилизованата културна Европа робството не е отменено. То се отменя 47 години след създаването на Търновската конституция, посочи Миков. Той завърши речта си, като заяви, че Търновската конституция е достижение, което не е спуснато от имперската канцелария, което не е направено в някой научен институт, а достижение, направено с превъплътения дух за свобода.  

Обраха първите чужди туристи във Варна

Трима туристи от първия за сезона круизен лайнер във Варна са били обрани вчера, научи Moreto.net. Плаващият под флага на Панама лайнер MSC Sinfonia доведе в града около 1500 туристи от много националности. Първоначалният маршрут не е включвал Варна, но впоследствие, поради напрегнатата ситуация в Украйна, вместо в Крим, спират на варненското пристанище.

Павел Станчев: Би Ти Ви отдавна не е била в такова добро състояние

 - Г-н Станчев, кои водещи ще заместят Венелин Петков и Гена Трайкова? Двамата са сред най-разпознаваемите лица у нас, 14 години са на екрана на Би Ти Ви. Но той вече ръководи дирекция "Новини, актуални предавания и спорт", а тя става главен редактор на новините.

- Още не сме решили, но ще се върнем към класическата схема, при която основната двойка водещи - Юксел Кадриев и Виктория Петрова, ще бъдат от понеделник до петък. За събота и неделя ще има друга двойка водещи на централната емисия новини. Това ще стане около или след празниците. Всички изследвания на аудиторията показват, че от понеделник до петък има зрители с едни навици и поведение, а през уикенда те са по-различни.

- За кратко време - 2 месеца, откакто ръководите Би Ти Ви, направихте твърде много промени. Какъв е резултатът?

- Направихме промени в програмирането на някои предавания и резултатите са много добри. Би Ти Ви отдавна не е била в такова добро състояние, каквото е в момента. С всяка изминала седмица рейтингите ни се повишават. Във всички сегменти и слотове побеждаваме убедително нашите конкуренти. За първите 10 дни на април в групата 18-49 ГАРБ отчита разлика между нас и втория от близо 10 пункта пазарен дял, докато централните ни новини водят с цели 17 пункта дял. Това, което е много окуражително за нас, е по-младата аудитория от 18 до 34 г. От началото на април при нея има ръст 6%, а младите в градовете, които ни гледат, са нараснали с 12%.

В телевизията се създават нови екипи, но се запази стилистиката и ноухауто, развивано през годините, защото марката Би Ти Ви е водеща в българските телевизии. Това, което резултатите показват, е, че

всякакви
имитации на Би
Ти Ви завършват
с провал

Зрителите искат да гледат Би Ти Ви по Би Ти Ви, а не нейно копие по други телевизии.

- На последната годишна среща на рекламните агенции Би Ти Ви представи изследване, според което младите във възрастта 18-34 г. гледат турски сериали. Така ли е наистина, те не са ли по-често в интернет?

- Да, така е. Трябва много добре да дефинираме различните турски канали. В обществото има създадена негативна представа за тях, но продукцията е разнообразна и ние избираме за зрителите на Би Ти Ви онези сериали, които са модерни, градски и с по-младежка тематика. Ако се абстрахираме, че са турски, и "Времето лети", и "Север Юг" - сериалите, които сега налагаме, имат модерно западноевропейско излъчване - като костюми, декори, сюжети.

Докато има друга категория турски сериали, които са насочени към по-традиционна социологическа картина, повече свързана със селската среда. Тези сериали не са част от нашата стратегия.

- Защо преместихте късната новинарска емисия на Би Ти Ви в 23,30 ч, след като в 22 ч тя беше сред най-гледаните тв предавания?

- Първата причина беше, че искахме тя да е различна от централните новини - с друго съдържание, и да се насочим към друг сегмент на аудиторията, който е по-млад и по-късно се прибира.

Втората е, че след проучвания стигнахме до заключението, че в праймтайма след централните новини хората искат малко да си починат от новини и политика. В българския тв ефир много силно присъства политиката. Като си спомня какво беше преди 5-6 години - сутрин през уикенда имаше забавни предавания.

- Отказвате се от два цифрови лиценза, т.е. спирате "Би Ти Ви Лейди" и "Ринг.бг" от излъчването им по мултиплекса. Защо?

- Това са каналите "Би Ти Ви Лейди+1" и "Ринг.бг+1" - те се излъчват с един час закъснение по мултиплексите. Същите канали, но без закъснението ще продължат да се излъчват по кабел и сателит. Подадохме молба в СЕМ за прекратяване на тези лицензи и се надяваме тя да бъде потвърдена в най-кратки срокове. Това е право на избор на съответния оператор да прекрати тези лицензи и е част от свободния пазар.

Ние ще се включим в обществения дебат за цифровизацията, като ще предложим да се покаже опитът на другите страни. Защо да не се използват европейски фондове например, както се случи в много страни, дори и в Сърбия, която е в предприсъединителна фаза. Може да се субсидира изграждането на мултиплексите, което после рефлектира върху цените, които плащат различните телевизии.
В същото време обаче

не искаме
дебатът да
отложи
решението

за прекратяване на лицензите, за което сме в пълното си право.

- Какво ще направи Би Ти Ви за цифровизацията, която е и социален проект - безплатна телевизия за всички?

- Каквото и да ни струва, Би Ти Ви ще остане в мултиплексите. За тематичните два лиценза сме взели стратегическо решение да ги прекратим. В същото време активно ще участваме в дебата, който започва утре (днес - б.а.), има среща на Органа по цифровизация.

Освен това имаме два други цифрови лиценза, които в момента не ползваме и пак са за тематични канали. Тях не ги прекратяваме. Ако на втория етап на цифровизацията се намери подходящата формула, ще ги активираме.

- Кои са те?

- Единият лиценз е за "Би Ти Ви Екшън", а другият е

"Новела" - нов
канал за сериали

- Какво предстои за Би Ти Ви? Какво ново ще излъчвате, освен "Сървайвър" наесен?

- "Сървайвър" ще е най-големият тв проект у нас тази година - и като обем, и като бюджет, и като зрелищност. Това е 5-ият му сезон. "Революция Z" ще се излъчва през лятото. Това също е новост, защото много често по това време телевизиите повтарят предавания.

Стратегията ни за развитие е в няколко посоки - засилване на тематичните канали, увеличаване на присъствието ни в интернет. Третата е диверсификация, т.е. разнообразяване на бизнеса на "Би Ти Ви медия груп".

За да бъде компанията ни устойчива като развитие, трябва да разшири своите източници за приходи, не само да разчита на рекламния пазар. Бъдещето не може да е само един основен бизнес, затова развиваме и странични дейности. Това е нещото, върху което аз лично ще се концентрирам. Навремето класическият модел за комерсиални телевизии беше 90% от реклама и само 10% - други дейности. Вече има компании в Европа - френската M6 и в Германия - "Прозибен сат айнц", където този процент е 60 на 40, 70 на 30.

- Как Би Ти Ви реагира на двете запалвания на колата на Генка Шикерова? Защо се случиха и уплашиха ли ви?

- Журналистиката, слава богу, продължава. Първата ни мисъл беше как е нашият колега, как е семейството му и близките му.

Грозно е това, което се случва. Все пак е XXI в., ние се присъединихме към семейството на най-цивилизованите държави. И подобни гледки карат всички нас да се замислим. Това е донякъде картина на нашето общество. Почти 25 години след промените това е едно звънче, което ни събужда и трябва да се огледаме всички в огледалото и себе си и да кажем къде какво сбъркахме, къде какво не е наред.

От една страна, ние се радваме, че има свобода на словото. 102-ро място по свобода на словото е абсолютно незаслужено за България, ние трябва да сме много по-нагоре в таблицата, защото у нас има свобода на словото. В същото време явно, че нещо в обществото куца. Дали то започва още с образованието, с училището, в семейството? Това е нещо, което ни кара да бъдем неспокойни.

Павел Станчев е роден на 26 август 1966 г. в София

Завършва френската гимназия, после Софийския университет, учи и журналистика в Париж
От 1996 до 2002 г. ръководи НВО за България, Румъния и Молдова
През 2003 г. основава RTL в Хърватия
От 2004 до 2008 е шеф на Нова тв, когато медията е собственост на гръцката компания "Антена"
От 2013 г. е главен изпълнителен директор на "Антена" за Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна гора и Словения
От 1 февруари 2014 г. пое "Би Ти Ви медия груп"
Женен за французойка. Имат син и дъщеря, които са студенти

Летище София ще проведе учение по аварийно-спасителна дейност

/КРОСС/ Летище София съобщава на всички живеещи и работещи в района около аерогарата, както и на пътниците и посетителите на двата терминала, че на 16.04.2014 г. (сряда) от 10:00 до 13:00 ч. на територията на летището ще се проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност. Ще се разиграват действия при аварийно кацане на самолет с участието и на външни организации - Столично управление „Пожарна безопасност и защита на населението", Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст, Дирекция „Национална система 112" - МВР. По време на учението Летище София ще функционира при нормален режим на работа. Полетите ще се изпълняват по разписание.  

Млад мъж преби майка си, намериха наркотици в дома му

25-годишен мъж от Нови пазар преби майка си. В дома му е намерена дрога, съобщиха от полицията в Шумен.
Сигналът е получен снощи около 21:57 ч. Съобщено било за възникнал скандал в къща на ул. „Хан Кубрат" в Нови пазар, по време на който 25-годишният мъж набил майка си.
Служителите на реда, изпратени на място, 25-годишен мъж от Нови пазар преби майка си. В дома му е намерена дрога, съобщиха от полицията в Шумен. Сигналът е получен снощи около 21:57 ч. Съобщено било за възникнал скандал в къща на ул. „Хан Кубрат" в Нови пазар, по време на който 25-годишният мъж набил майка си. Служителите на реда, изпратени на място,

"Туитър" прие исканията на турското правителство

Според представителите на "Туитър" в основата на проблемите с Турция стои липсата на комуникация

Почитат паметта на жертвите на бостънския атентат

/КРОСС/ САЩ почита паметта на жертвите от атентата в Бостън, извършен преди една година по време на маратона. Американският вицепрезидент Джо Байдън и губернаторът на Масачузетс Девал Патрик ще присъстват на церемонията, която ще се проведе в памет на загиналите, съобщава BBC. На мястото на атаката в 14.30 часа местно време ще бъде издигнато националното знаме и ще бъде запазена минута мълчание. В днешните церемонни ще се включат членове на семействата на жертвите, представители на службите за спешна помощ, на правителството, както и граждански организации. На 15 април 2013 г. трима души загинаха, а 264 души бяха ранени след като две бомби избухнаха близо до финала на маратона. За извършители на тези атентати се считат братя Царнаеви - 26-годишният Тамерлан и 20-годишният Джохар. Припомняме, Тамерлан Царнаев загина при престрелка с полицията на 19 април, четири дни след взривовете. Срещу Джохар Царнаев са повдигнати 30 обвинения, по 17 от които той може да получи смъртна присъда. Самият Царнаев не признава вината си. Тази година маратонът трябва да се състои на 21 април. Полицейското присъствие ще бъде изключително засилено.  

ЦИК проверява днес всички сигнали за злоупотреби с лични данни от партиите


Работна група от членове на Централната избирателна комисия ще провери днес всеки един сигнал на граждани, които не са се подписали в конкретен партиен списък или инициативен комитет за евроизборите, но въпреки това фигурират в него. След което всички случаи ще бъдат препратени към Комисията за защита на лични данни и прокуратурата, каза днес по БНТ говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Според нея, ако има нарушение, лицето, което е в списъка на дадена партия, не трябва да бъде взето...

Ликвидирали 10 „руски диверсанти” в Донецка област

Неизвестни нападатели са открили огън срещу издигнат от сепаратистите пропускателен пункт в украинската Донецка област, съобщи Униан, позовавайки се на депутата Леся Оробец.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Има групи от хора, които не са готови да се „присъединят Неизвестни нападатели са открили огън срещу издигнат от сепаратистите пропускателен пункт в украинската Донецка област, съобщи Униан, позовавайки се на депутата Леся Оробец. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Има групи от хора, които не са готови да се „присъединят" към Путин и оказват съ

Чех: Да видим как Ливърпул ще се справи с напрежението

"Те играеха освободено, защото никой не очакваше нещо от тях. Сега е различно"


Силви Вартан: Родината ме топли като слънце

/КРОСС/''Животът ми предложи много красиви моменти и се чувствам погалена от съдбата''. Това каза изпълнителката от български произход Силви Вартан. След броени дни певицата се завръща отново в София, за да представи най-новия си албум - "Силви в Нашвил". Концертът ще бъде на 24 април в Зала 1 на НДК. ''Завърнах се в България още преди 25 години'', каза певицата и добави в отговор на въпрос какво вижда при всяко нейно посещение на България: ''Това винаги е едно много емоционално пътуване, което ме докосва по особен начин. Защото родината ми е вътре в сърцето ми и ме топли като слънце. Българските песни съм научила от моите родители. Аз имам в репертоара си много популярна песен, посветена на българската река Марица, която пеех, независимо, че никога не я бях виждала - шлагерът "La Maritza" е песен, напоена с печал и любов'', заяви Силви Вартан. Певицата ще отпразнува 70-годишен юбилей през август, за любовта си към сцената тя заяви, че в своята кариера винаги се води от емоциите си и макар годините да я променят, се чувства много заредена да прави музика. Преди концерта в София на 24 април предстои да излезе и втората й автобиографична книга "Дума по дума". За нея Силви каза, че всяка глава е направена като акростих. ''Във всяка глава съм споделила емоциите си, дала съм място на всяко нещо, което ме вълнува и е значимо за мен. Едно от първите неща там е "Б" - България'', заяви Силви Вартан

Мъж преби майка си, в дома му откриха канабис

25-годишен мъж от Нови пазар преби майка си. В дома му е намерена дрога, съобщиха от полицията в Шумен.
Сигналът е получен снощи около 21:57 ч. Съобщено било за възникнал скандал в къща на ул. „Хан Кубрат 25-годишен мъж от Нови пазар преби майка си. В дома му е намерена дрога, съобщиха от полицията в Шумен. Сигналът е получен снощи около 21:57 ч. Съобщено било за възникнал скандал в къща на ул. „Хан Кубрат" в Нови пазар, по време на който 25-годишният мъж набил майка си. Служителите на реда, изпратени на място,

В Колорадо се появи първият автомат за марихуана

/КРОСС/Първият автомат за продажба на марихуана за медицински цели се появи в Ейвън, Колорадо. Автоматът се нарича Zazz и е конструиран от компанията American Green. Трева от него могат да си купят само пациенти, имаща специална регистрационна карта и PIN-код. Камери, монтирани върху апарата, сверяват лицето на клиента с фотография на документа. От American Green отбелязват, че подобни автомати ще бъдат монтирани само в специално лицензираните пунктове за продажба на марихуана. Колорадо стана първият американски щат, където бе разрешена продажбата и употребата на марихуана не само за медицински цели. От 1 януари т.г. тревата се продава свободно в 30 магазина на територията на щата. Иначе първите автомати за продажба на медицинска марихуана се появиха в Калифорния през 2012 г. Употребата на трева за медицински цели там е разрешена още от 1996 г.  

Студентът Ивайло Любенов оглави младежкото обединение на БСП в Ковачевци

Студентът по „Англицистика” в Нов български университет Ивайло Любенов оглави младежката организация на социалистите. Изборът се е състоял по време на съботната среща на младите социалисти с кандидатите за еродепутати Катя Колева и Момчил Неков.

Повод за тази среща са били и тиражираните слухове, че младежкото обединение на БСП в Ковачевци е преминало към новосъздадената политическа формация АБВ, предаде радио "Благоевград". Организацията...

Продължава

НС е пагубно за България, институциите са блокирани!

Борисов: "Спирал съм магистрали с месеци, за да местим блатни кокичета"


"Монд": В Източна Украйна властта на Киев се топи с всеки час


В източната част на Украйна властта на Киев намалява с всеки час - така обобщава в. "Монд" информациите за все повече окупирани сгради от проруски симпатизанти във все повече източноукраински градове.

Дали кризата в Славянск, град, в който от събота проруските симпатизанти окупираха административни сгради и сградата на местното управление на милицията, няма да взриви цяла Украйна, пита френският...

БНБ отчете срив на чуждите инвестиции за първите два месеца на 2014 г.

Сериозен срив на чуждите инвестиции в България през февруари отчете вчера БНБ. Тогава у нас са влезли едва 41.3 млн. евро. Това е със 72.9% по-малко в сравнение със 152.5 млн. евро през миналия февруари. Инвестициите са значително по-скромни и в сравнение с коригираните и завишени нагоре данни за януари, когато бяха отчетени 72.

Сашо Кадиев и Боряна Братоева - съпрузи в нова постановка

Как изглежда младата актриса от Как изглежда младата актриса от "Седем часа разлика" и "Дървото на живота" Боряна Братоева като негър. Това ще видят зрителите през юни в Сатиричния театър в София, когато е премиерата на нова постановка с нейно участие. Всъщност освен мъж Братоева ще изиграе и съпругата на Александър Кадиев. И двамата ще влязат в по две роли в представлението

18-годишно момиче се нуждае от дълга рехабилитация, за да се движи отново, съучениците събират пари

След тежка катастрофа и животоспасяваща операция 18-годишната Славянка Тонева от Пазарджик все още не може да се движи. Съучениците й правят всичко възможно да й помогнат, организирайки благотворителен концерт за набиране на средства, съобщава bTV.
Момичето претърпя пътен инцидент преди месец. На път за Пазарджик колата, След тежка катастрофа и животоспасяваща операция 18-годишната Славянка Тонева от Пазарджик все още не може да се движи. Съучениците й правят всичко възможно да й помогнат, организирайки благотворителен концерт за набиране на средства, съобщава bTV. Момичето претърпя пътен инцидент преди месец. На път за Пазарджик колата,

Борисов: Управлението ми бе за пример, сега държавата потъва

/КРОСС/"Орешарски каза във Виетнам, че макрорамката е много добре. Защо не го каже тук? А казва, че управлението на ГЕРБ е пагубно? Той или лъже, когато е във Виетнам, че България е добре, или лъже в България, че страната ни е зле". Това е казал председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на политическата формация. Бойко Борисов е отбелязал, че статистиката отчита дефлация 0,2 на сто за март. "Цяла Европа се оправи. По време на нашето управление ни даваха за пример, а сега държавата потъва", заявил бившият премиер. Според него управляващите сами ще искат нови избори - НЕК и държавата фалират, а премиерът Орешарски не може да направи бюджета за следващата година.  

Медиите „сбутани в ъгъла” от 135-годишния ни парламентаризъм

Миков откри конференция за Търновската конституция в НС

Млада жена чака трансплантация 5 години

Поредни административни абсурди пречат на лечението на пациентка, която се нуждае от животоспасяваща трансплантация. Младата жена от 5 години чака, защото или липсва подходящ донор, или средства за операцията, съобщи Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
 Елена Димитрова е един от Поредни административни абсурди пречат на лечението на пациентка, която се нуждае от животоспасяваща трансплантация. Младата жена от 5 години чака, защото или липсва подходящ донор, или средства за операцията, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Елена Димитрова е един от

Ако дефицитът в енергетиката е 1 млрд., токът трябва да скочи с 20%

Експерт: Цената да се върне на нивото от 2012 г. за стабилизиране на сектора


Пернишката полиция се мобилизира преди Великденските и Гергьовските празници

ОДМВР – Перник предприе мерки във връзка с Великденските и Гергьовските празници, съобщиха от ОДМВР - Перник. Ангажиран е целия полицейски състав за осигуряване на добър обществен ред и сигурност на гражданите.

Във връзка с предстоящите празници Великден и Гергьовден полицията в Перник е предприела мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността при провеждане на публични прояви, незаконен превоз и търговия с животни, суровини и хранителни...

Продължава

Кичур от косата на Наполеон Бонапарт задигнат от музей

Кичур коса на Наполеон Бонапарт и други ценни артефакти, свързани с френския император, са били задигнати от музей в Австралия, съобщи АФП.
Крадците проникнали в сградата на полуостров Морнингтън в щата Виктория, южно от Мелбърн, преровили много от залите и задигнали ред безценни антики, гласи полицейското съобщение. Кичур коса на Наполеон Бонапарт и други ценни артефакти, свързани с френския император, са били задигнати от музей в Австралия, съобщи АФП. Крадците проникнали в сградата на полуостров Морнингтън в щата Виктория, южно от Мелбърн, преровили много от залите и задигнали ред безценни антики, гласи полицейското съобщение.

18-годишно момиче се нуждае от дълга рехабилитация, за да се движи отново, съучениците събират пари

След тежка катастрофа и животоспасяваща операция 18-годишната Славянка Тонева от Пазарджик все още не може да се движи. Съучениците й правят всичко възможно да й помогнат, организирайки благотворителен концерт за набиране на средства, съобщава bTV.
Момичето претърпя пътен инцидент преди месец. На път за Пазарджик колата, След тежка катастрофа и животоспасяваща операция 18-годишната Славянка Тонева от Пазарджик все още не може да се движи. Съучениците й правят всичко възможно да й помогнат, организирайки благотворителен концерт за набиране на средства, съобщава bTV. Момичето претърпя пътен инцидент преди месец. На път за Пазарджик колата,

Проф. Дичев: Голямо разделение каква да е Европа

Старото деление между леви и десни започва да се пренася в друга плоскост – на протекционисти и глобалисти, пише Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", в анализ за БГНЕС

Ренци вкара жени в ръководството на най-големите държавни компании


Италия предложи вчера нови ръководители за държавните компании като големия петролен концерн Ени (Eni) и отбранителната фирма Финмеканика (Finmeccanica) като част от мащабни промени, които ще подложат на проверка обещанията на премиера Матео Ренци за борба с връзкарството, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Италианското министерство на финансите предложи Клаудио Дескалци за нов ръководител на Ени на мястото на Паоло Скарони, който изкара три мандата начело на компанията.
...

Задигнаха кичур от косата на Наполеон Бонапарт

Кичур коса на Наполеон Бонапарт и други ценни артефакти, свързани с френския император, са били задигнати от музей в Австралия, съобщи АФП.
Крадците проникнали в сградата на полуостров Морнингтън в щата Виктория, южно от Мелбърн, преровили много от залите и задигнали ред безценни антики, гласи полицейското съобщение. Кичур коса на Наполеон Бонапарт и други ценни артефакти, свързани с френския император, са били задигнати от музей в Австралия, съобщи АФП. Крадците проникнали в сградата на полуостров Морнингтън в щата Виктория, южно от Мелбърн, преровили много от залите и задигнали ред безценни антики, гласи полицейското съобщение.

Google придобива компанията за безпилотни самолети Titan Aerospace

Google закупува компания за производство на безпилотни самолети, наричани още дронове, задвижвани със слънчева енергия. Основната цел на...

Лекият суров петрол поевтиня заради увеличени запаси

Лекият суров петрол отчете понижение на фона на спекулациите, че запасите от суровината се увеличават в САЩ, съобщава агенция “Блумбърг”. ...

Млада жена чака трансплантация вече 5 години

Поредни административни абсурди пречат на лечението на пациентка, която се нуждае от животоспасяваща трансплантация. Младата жена от 5 години чака, защото или липсва подходящ донор, или средства за операцията, съобщи Нова телевизия.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
 Елена Димитрова е един от Поредни административни абсурди пречат на лечението на пациентка, която се нуждае от животоспасяваща трансплантация. Младата жена от 5 години чака, защото или липсва подходящ донор, или средства за операцията, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Елена Димитрова е един от

Топ 10 на изобретенията от Първата Световна война

Дамските превръзки и торбичките за чай са част от креативните решения от началото на XX в.

Мая Манолова подпомага лечението на малкия Бойко, родил се без уши

В сметката на бебето Бойко Сашев от Кюстендил, което се роди с недоразвити ушни миди, вече са постъпили средства от дарители за подпомагане на лечението му, съобщи TV7.
Необходимите за лечението на бебето 2000 лв. са почти събрани. Вчера при малкото момче от Кюстендил дойде и зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, В сметката на бебето Бойко Сашев от Кюстендил, което се роди с недоразвити ушни миди, вече са постъпили средства от дарители за подпомагане на лечението му, съобщи TV7. Необходимите за лечението на бебето 2000 лв. са почти събрани. Вчера при малкото момче от Кюстендил дойде и зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова,

Варненски фотографи редят изложба днес в помощ на колежка

Благотворителна изложба със снимки на варнeнски фотографи ще бъде открита днес от 18 ч. в градската художествена галерия. Средствата, набрани от нея, ще бъдат в помощ за лечение на Йонита Киркова - фотограф и фоторепортер от морската столица.

Джовинко щастлив, че отново вкарва

Фернандо Йоренте пък започна да брои мачовете до титлата


Няма санкции в страните от ЕС, където ваксините са препоръчителни

Здравните служби на страните-членки на ЕС - Швеция, Германия, Австрия, Финландия и Испания опровергават информация на българското Министерство на здравеопазването, в която се казва, че в страните-членки на ЕС, в които ваксините са препоръчителни, властите използват други механизми за постигане на висок имунизационен обхват.

Подаръци в НИМ за Великден

/КРОСС/На Велика събота - 19 април 2014 г., вратите на Националния исторически музей /НИМ/ ще бъдат празнично, широко и свободно отворени за посещение от 9.30 до 18 ч. Всички исторически и културни ценности, с които НИМ разполага, както и обновената експозиция на Зала 2 - „Античност", ви очакват с цялото си великолепие. Само в този ден цените на голяма част от книгите на историческа тематика, които се продават в НИМ, ще бъдат намалени наполовина. Първите десет посетители ще получат подарък - по екземпляр с автограф от книгите на директора на НИМ Божидар Димитров: „Войните на България за национално обединение 1885, 1912-1913,1915-1918 г." и "Българската християнска цивилизация".  

Кой създава кризите


Голямата депресия можеше
да си остане малка рецесия

По време на криза винаги се разгорещяват дебатите какви политики да бъдат приложени за възстановяване на икономическия растеж. Левият и десният лагер се сблъскват традиционно както в сферата на икономиката, така и в сферата на политиката. Но докато устойчиво разрешаване на този спор засега е Голямата депресия можеше да си остане малка рецесия По време на криза винаги се разгорещяват дебатите какви политики да бъдат приложени за възстановяване на икономическия растеж. Левият и десният лагер се сблъскват традиционно както в сферата на икономиката, така и в сферата на политиката. Но докато устойчиво разрешаване на този спор засега е

Спират информациите за състоянието на Шумахер

Съобщенията за медиите относно здравословното състояние на Михаел Шумахер ще бъдат прекратени, веднага след като седемкратният световен шампион във Формула 1 напусне болницата в Гренобъл, съобщи негов...

Халф на Аржентина пропуска Мондиал 2014

Контузия в коляното постави участието на аржентинския полузащитник Фернандо Гаго на световното първенство в Бразилия под въпрос. 28-годишният халф на Бока Хуниорс получи травмата по време на двубоя с ...

РЗИ: Боите за яйца не са вредни

Боите за яйца не са вредни. Това установи проверка на БНТ. Миналата седмица репортер на телевизията занесе три вида бои в лаборатория на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Днес от там обявиха, че б...

Калфин иска повече гражданско участие в политиките на ЕС

Гражданите, а не правителствата, трябва да са водещи в определянето на политиките в ЕС. За това призова Ивайло Калфин в изказване в Европейския парламент в Страсбург. Според Калфин парламентите - евр...

Трима души нападнаха и биха мъж посред бял ден в Асеновград

Инцидентът е станал вчера, а пострадалият мъж е на 39 години. Според първоначалната информация същия ден, той бил нападнат на ул. "Иларион Макариополски" от трима неизвестни. След бързите...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване