Ген. Атанасов: Не за гъби, а за риба вместо да гласуваме

Ходенето за гъби на изборите тази година ще бъде изместено от ходене за риба и то чрез хитър ход от страна на земеделското министерство. За тази опасност предупреди ген. Атанас Атанасов от ДСБ в профила си в социалната мрежа.

400 г взрив пред офиса на пловдивски бизнесмен

Ако бомбата е била избухнала, всички сгради околовръст са щели да бъдат вдигнати във въздуха

Летище София ще проведе учение по аварийно-спасителна дейност

Летище София ще проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.
То ще се проведе утре, 16 април, от 10:00 до 13:00 часа.
На цялата територия на летището ще се разиграват действия при аварийно кацане на самолет с участието и на външни организации – Столично управление „Пожарна безопасност и защита Летище София ще проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност, съобщиха от пресцентъра на аерогарата. То ще се проведе утре, 16 април, от 10:00 до 13:00 часа. На цялата територия на летището ще се разиграват действия при аварийно кацане на самолет с участието и на външни организации – Столично управление „Пожарна безопасност и защита

Руски войски в Източна Украйна? Абсурд, отсече Москва

Вместо да ни плаши, ЕС да намери решение за кризата, призова Русия


Русия може да отчете нулев растеж през 2014 г.

63 млрд. долара са напуснали икономиката на страната през първото тримесечие, отбелязва финансовият министър Антон Силуанов


Ново учение на летище София утре

Летище София ще проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност, съобщиха от пресцентъра на аерогарата.
То ще се проведе утре, 16 април, от 10:00 до 13:00 часа.
На цялата територия на летището ще се разиграват действия при аварийно кацане на самолет с участието и на външни организации – Столично управление „Пожарна безопасност и защита Летище София ще проведе пълномащабно учение по аварийно-спасителна дейност, съобщиха от пресцентъра на аерогарата. То ще се проведе утре, 16 април, от 10:00 до 13:00 часа. На цялата територия на летището ще се разиграват действия при аварийно кацане на самолет с участието и на външни организации – Столично управление „Пожарна безопасност и защита

Лицензът на "Мобилтел" удължен срещу 30.6 млн. евро

Австрийската компания Австрийската компания "Телеком Аустрия" е платила 30.6 млн. евро такса за удължаване на изтичащия лиценз на "Мобилтел", чиито собственик е, съобщи Ройтерс като се позова на съобщение на компанията. В допълнение компанията ще плати годишна такса от 2.2 млн. евро за ползване на съответните радио честоти.

Умни лещи ще помагат на незрящите

В устройството ще има вградена камера


Година след атентатите на Бостънския маратон ФБР обвини Русия в задържане на информация


Днес се навършва една година от атентатите на Бостънския маратон, при които загинаха трима души, а 264 бяха ранени, когато две самоделни бомби в тенджери под налягане избухнаха почти едновременно сред публиката на метри от финала. Последва мащабна операция на американската полиция за залавянето на извършителите, при която единият от тях – 26-годишният Тамерлан Царнаев, беше убит при престрелка с органите на реда, а брат му – 19-годишният Джохар, беше заловен. Прокуратурата повдигна 30 обвинения...

McLaren „преписва“ от Porsche

Англичаните използват GT3 за пример при направата на своя P13


Подписът на омбудсмана се оказа в подписката на “Национална демократична партия”

Подписът на националния омбудсманът Константин Пенчев се оказа включен в регистрацията на Национална демократична партия, създадена от бившата съпруга на лидера на “Атака” Волен Сидеров – Капка Георгиева, и евродепутата Димитър Стоянов.

“Предвид информацията в медиите за наличие на злоупотреба с лични данни по повод на предстоящите избори за членове на Европейския парламент, днес – 15.04.2014 г., реших да проверя моя единен граждански номер в интернет страницата на Централната избирателна комисия в списъка на лицата, подкрепящи регистрацията на партия, коалиция или инициативен комитет. С учудване установих, че данните ми са налични в списъка на политическа партия “Национал-демократична партия” на страница 117, ред 1170. Декларирам, че не съм подкрепял регистрацията на нито една партия, коалиция или инициативен комитет за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент.” Това заявява самият той в писмо, изпратено до Сотир Цацаров, Венета Шопова, председател на Комисията за защита на лични данни и до Ивилина Алексиева – председател на ЦИК.

“Възмутен съм като гражданин от безсилието на институциите да се справят години наред с този проблем, който продължава да се появява при произвеждането на почти всички избори в страната. Като омбудсман на Република България, аз съм сериозно притеснен от злоупотребата с лични данни на гражданите, която, от една страна, създава чувство на несигурност у тях и убеждението, че едва ли не всеки може да използва данните им в подписка за целите си, а от друга, може да доведе до основателни съмнения в легитимността на регистрациите на всички политически партии, коалиции и инициативни комитети и на предстоящите избори като цяло”, категоричен е Пенчев.

Омбудсманът заяви очакване ефективни действия, които да прекратят злоупотребата с лични данни, като виновните лица да понесат съответната отговорност, включително и в неговия конкретен случай.

“Надявам се, че с действията си, ще успеете да гарантирате произвеждането на честни избори”, завършва писмото си той./КРОСС/

Психопортрет на опиталия да пали кола на полицейски шеф

Направен е психопортрет на поръчител, помагач и на извършителя, като става въпрос за лица, на които дейност Каменов е засегнал

Българка е кандидат за евродепутат в Гърция

Залятата преди години с киселина Костадинка Кунева е на шесто място в листата на радикалната лява партия СИЗРИЗА

Премиерни спектакли на рокоперата „Исус Христос суперзвезда” във Варна

За пръв път във Варна и за трети път в България през 2014 г. се поставя рокоперата "Исус Христос суперзвезда" по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс, съобщиха от операта за Moreto.net. Световноизвестната творба, белязала поколението на хипитата от 70-те години на миналия век, съчетава различни стилове, като фънк джаз, суинг, рок, рагтайм, неравноделни ритми, оригинална религиозна музика и всички те се развиват съвсем свободно в оперен контекст.

Григор Димитров стартира с победа в Монте Карло

Българинът надви Марсел Гранолерс в трисетов мач


Устата зарадван с втора "тайна" дъщеричка

Рапърът Иван Динев - Устата стана баща за втори път. Снощи в клиника "Св. Лазар" се роди втората му дъщеря Лора, съобщи Lifestyle.bg.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Екипът, изродил бебето, съобщи, че майката и бебето са здрави и се чувстват добре. Момиченцето е родено 3,500 кг и 52 см. Рапърът Иван Динев - Устата стана баща за втори път. Снощи в клиника "Св. Лазар" се роди втората му дъщеря Лора, съобщи Lifestyle.bg. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Екипът, изродил бебето, съобщи, че майката и бебето са здрави и се чувстват добре. Момиченцето е родено 3,500 кг и 52 см.

Гнезда с шарени яйца и щъркели "кацат" в центъра на Търново

/КРОСС/ Гнезда с шарени яйца и щъркели ще „кацнат" на дърветата на улица „Цар Тодор Светослав" във Велико Търново на Велики Четвъртък. Атрактивната инсталация е от Творческата лаборатория към екипа, подготвящ кандидатурата за Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на общината. Проектът носи закачливото име „Щърбел" и е артистична провокация на Мартин Иванов, студент II курс от специалност „Графичен дизайн" на Факултета по Изобразително изкуство на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Върху подкастрените в началото на пролетта дървета в близост до парк „Марно поле" ще бъдат поставени големи гнезда, а в тях ще има големи щъркели и еднометрови великденски яйца. Яйцата са оформени от тел, мрежа и вестници, като украсата им е съобразена с българските традиции. Мартин, заедно с приятели и колеги, е изработил елементите от инсталацията в продължение на месец в квартирата си и в ателие във Факултета по Изобразително изкуство. Монтажът ще продължи два дни, а гнездата ще радват търновци и гостите на града и ще красят улица „Цар Тодор Светослав" до 27 април, за да не се пречи на разслистването на короните на дърветата, съобщиха от общината.  

Фенки се биха след мача "Черно море" - "Лудогорец"

Три дами се биха след края на мача от 33-ияа кръг на „А“ група между отборите на „Черно море“ и „Лудогорец“

Старата баня на Пловдив в огледалния свят

Центърът за съвременно изкуство в Пловдив, който се помещава в баня от XVI век, актуализира тази старина с идеята на младата Антония Гюрковска , която е направила пода ѝ от огледала.

Баба остави над 2500 лв. под кошче за боклук в Русе

/КРОСС/ Възрастна жена остави 2530 лв. под кошче за смет срещу Пантеона на възрожденците в Русе. Парите са били предназначени за мним лекар, а жената е поредна жертва на телефонни измамници. 83-годишната баба се оплакала в полицията два дни след като била измамена. Тя обяснила, че на 12 април, около 20,30 часа на домашния й телефон се обадил непознат мъжки глас, който й се представил като "д-р Николов от ортопедията" и й съобщил, че снаха й си е счупила крака на три места. Налагало се да бъде извършена спешна операция, тъй като имало опасност крака да бъде ампутиран. Операцията била напълно безплатна, но се налагало в крака да бъдат поставени златни пирони и златни шини, за което трябвало да бъде събрана сумата от 9 000 щатски долара, съобщава Дарик. Жената събрала сумата от 2530 лева, които поставила под кошче за смет срещу "Пантеона на възрожденците", за което била инструктирана от "д-р Николов" по мобилния й телефон. На следващата сутрин бабата разбрала, че е измамена, когато около 07,30 часа се обадила на снаха си, живуща в същата кооперация, в същия вход, но два етажа над нея. По случая е образувано досъдебно производство.    

Наредбата за водата в пилешкото месо не съвпада с европейското законодателство

Нова заплаха от наказателна процедура е надвиснала над България. Този път тя е за наредба, приета още по времето на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Става въпрос за наредбата, с която се ...

ЦСКА пуска утре билетите за дербито

Във връзка с разпределението на местата на Националния стадион за Вечното дерби, всички привърженици на ЦСКА ще заемат секторите "В" и "Г", a публиката на символичните домакини от ...

Йовчев ще говори пред НС за "Кокаинови крале" на тайно заседание

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ще дойде в Народното събрание след края на днешното извънредно заседание, за да разкрие пред депутатите повече подробности около българо-френската акц...

"Титан" става част от "Софийска вода"?

Фирма „Титан”, която се грижи за сметосъбирането на София и която беше собственик на ЦСКА, може да се окаже част от „Софийска вода”. Компанията на Димитър Бори...

Днес Ала Пугачова черпи за 65-годишния си юбилей

/КРОСС/ Тази вечер Ала Пугачова ще вдиге наздравици за 65-годишния си юбилей в тесен кръг от приятели и семейство. Скромният празник ще се състои в разкошното имение на Ала Борисовна и нейният съпруг Максим Галкин в подмосковското село Гряз. Очаква се, преди да се отдаде на най-близките си, Примадоната на руската естрада да направи премиера на новата си песен "Нас бьют, мы летаем" / "Бият ни, а ние летим". Сред гостите на домашната вечеринка, които също ще духнат 65 свещички с гранддамата на руската попмузика, са бившият й съпруг Филип Киркоров, настоящият Максим Галкин и общият им приятел Николай Басков. Дъщеря й Кристина Орбакайте ще доведе двамата си сина и малката си дъщеря Клава. А пък Ала ще се суети щастлива около своите близнаци Хари и Елисавета, износени от сурогатна майка. Пугачова отново е в суперформа. На въпроса, как е постигнала такива зашеметяващи резултати, Ала Борисовна отговаря с ирония кратко и ясно: "Трябва да се яде по-малко и най-вече движение, повече движение". Напомняме, че Ала Борисовна Пугачева е родена на 15-ти април 1949 година в Москва.  

Днес Ала Пугачова черпи за 65-годишния си юбилей

/КРОСС/ Тази вечер Ала Пугачова ще вдиге наздравици за 65-годишния си юбилею в тесен кръг от приятели и семейство. Скромният празник ще се състои в разкошното имение на Ала Борисовна и нейният съпруг Максим Галкин в подмосковското село Гряз. Очаква се, преди да се отдаде на най-близките си , Примадоната на руската естрада да направи премиера на новата си песен "Нас бьют, мы летаем" / "Бият ни, а ние летим". Сред гостите на домашната вечеринка, които също ще духнат 65 свещички с гранддамата на руската попмузика, са бившият й съпруг Филип Киркоров, настоящият Максим Галкин и общият им приятел Николай Басков. Дъщеря й Кристина Орбакайте ще доведе двамата си сина и малката си дъщеря Клава. А пък Ала ще се суети щастлива около своите близнаци Хари и Елисавета, износени от сурогатна майка. Пугачова отново е в суперформа. На въпроса, как е постигнала такива зашеметяващи резултати, Ала Борисовна отговаря с ирония кратко и ясно: "Трябва да се яде по-малко и най-вече движение, повече движение". Напомняме, че Ала Борисовна Пугачева е родена на 15-ти април 1949 година в Москва.  

Бойко Борисов: Ако няма избори 2 в 1, управляващите ще продължат с популизма и лъжите си

Ако не са направят избори 2 в 1, какво ще се промени след 2 или 3 месеца. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Ямбол.
„Ако не са направят 2 в 1, каква ще е разликата след това да се правят след 2 или 3 месеца? Още 20-30 млн. на българския данъкоплатец да отидат. Тези, които говорят, Ако не са направят избори 2 в 1, какво ще се промени след 2 или 3 месеца. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Ямбол. „Ако не са направят 2 в 1, каква ще е разликата след това да се правят след 2 или 3 месеца? Още 20-30 млн. на българския данъкоплатец да отидат. Тези, които говорят,

Големи хлебопроизводители във Варненско фалират заради натиска на търговските вериги, заяви Иво Бонев

Големи хлебопроизводители във Варненско фалират заради натиска на търговските вериги. Това съобщи на пресконференция Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна, по отношение на конфликта между търговските вериги и производителите, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Борисов: Ако няма избори 2 в 1, управляващите ще продължат с популизма и лъжите си

Ако не са направят избори 2 в 1, какво ще се промени след 2 или 3 месеца. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Ямбол.
„Ако не са направят 2 в 1, каква ще е разликата след това да се правят след 2 или 3 месеца? Още 20-30 млн. на българския данъкоплатец да отидат. Тези, които говорят, Ако не са направят избори 2 в 1, какво ще се промени след 2 или 3 месеца. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Ямбол. „Ако не са направят 2 в 1, каква ще е разликата след това да се правят след 2 или 3 месеца? Още 20-30 млн. на българския данъкоплатец да отидат. Тези, които говорят,

Ивайло Стоянов ще свири последното дерби "Левски" - ЦСКА


Реферът Ивайло Стоянов ще ръководи последното издание на дербито между "Левски" и ЦСКА през този сезон.

Двубоят от 34-ия кръг на А група е в понеделник, 21 април, от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Асистенти на Стоянов ще бъдат Иво Колев и Георги Тодоров, а за четвърти съдия е определен Валентин Добрев.

Пловдивският сблъсък между "Локомотив" и "Ботев" бе поверен на Георги Кабаков. Срещата е в събота от 16.15 часа. Помощници на рефера ще бъдат...

Жозеф Дол: Европейският съюз ни носи и порно без граници


Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол подчерта преимуществата на обединена Европа с обяснението, че по времето на националните граници и валути е било много по-сложно да се гледат порнографски филми, предаде агенция "Франс прес".

В интервю за френски вестник лидерът на ЕНП припомня основните моменти от политическата си кариера, включително срещите си с президентите Барак Обама и Владимир Путин.

На въпрос как да се убедят избирателите да гласуват на...

Таксиджиите във война

Браншът се закани да премахне „ОК Супертранс" от пазара, тъй като според вътрешни източници от Агенция „Автомобилна регистрация", фирмата експлоатира 250 автомобила на повече от 10 години в нарушение на закона

Русия отмени пореден аукцион за ДЦК

Финансовото министерство е изтъкнало „текущите пазарни условия“


Докладал: Несъстоятелни са информациите, че източваме ЧЕЗ България

Цялата печалба се инвестира в мрежата, коментираха от електроразпределителното дружество


ЕП: Данъкоплатците вече няма да спасяват банките в затруднено положение

Три мерки, които гарантират, че банките няма да разчитат данъкоплатците да ги спасяват, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. Две от мерките са свързани с банките в затруднено положение, а третата гарантира, че кредитните институции, а не данъкоплатците, ще гарантират депозитите под 100 000 евро. Три мерки, които гарантират, че банките няма да разчитат данъкоплатците да ги спасяват, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. Две от мерките са свързани с банките в затруднено положение, а третата гарантира, че кредитните институции, а не данъкоплатците, ще гарантират депозитите под 100 000 евро.

Le Monde: Властта на Киев в Източна Украйна се топи

/КРОСС/ В източната част на Украйна властта на Киев намалява с всеки час - така Le Monde обобщава ситуацията във все повече източноукраински градове. Дали кризата в Славянск - град, в който от събота проруските симпатизанти окупираха административни сгради и сградата на местното управление на милицията, няма да взриви цяла Украйна, пита френският вестник. В обикновения случай никой не спира в Славянск - град с население 116 хиляди души. Хората се молят колите им да не закъсат там заради разбитите пътища. Жителите на града водят тъжен живот на 110 км северно от Донецк. Но от 12 април името на град Славянск мига на географската карта в бяло, синьо и червено - цветовете на руското знаме, посочва Le Monde. Докато проруските активисти не обръщат внимание на заплахите на управляващите, властта в Киев е изправена пред истинска главоблъсканица за начина, по който да си върне източните райони, пише френският Le Figaro. Заради Украйна тонът между ЕС и Кремъл ескалира, допълва вестникът по повод предупреждението на европейските министри на външните работи, че санкциите срещу Москва може се втвърдят, ако ситуацията в Украйна се влоши. Последното оръжие, до което може да прибегне ЕС, са икономическите санкции. Те ще потвърдят изолацията на Русия, но тези санкции може да бъдат взети само на високо равнище, което налага извънредна Среща на върха на блока, допълва френският вестник

Мъж загина на "Тракия", след като кола излетя в нива край магистралата

33-годишен мъж загина при катастрофа на пътен възел Кабиле, съобщиха от полицията в Ямбол. Инцидентът е станал вчера около 17 часа на 282 км на магистрала „Тракия".
Автомобилът, управляван от мъж на 34 години от София, изхвърчал от пътното платно и се преобърнал в крайпътната нива. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, 33-годишен мъж загина при катастрофа на пътен възел Кабиле, съобщиха от полицията в Ямбол. Инцидентът е станал вчера около 17 часа на 282 км на магистрала „Тракия". Автомобилът, управляван от мъж на 34 години от София, изхвърчал от пътното платно и се преобърнал в крайпътната нива. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Конфиденциален SMS разкри плановете на "Барселона"

/КРОСС/ Конфиденциален SMS или e-mail, свързан с близките планове на ФК Барселона, информира половината каталунски град за намеренията на ръководството. Съобщението изглежда така сякаш е пуснато от член на управата на клуба до негов близък приятел. По някакъв начин то попада в канал за новини, свързани с Барса, от който се информират много хора. В него се казва, че Тата Мартино е съобщил, че си тръгва през лятото още преди три месеца. Че е разговаряно с Юрген Клоп за заместник, а той ще доведе със себе си Марко Ройс срещу 35 милиона. И дори, че Меси е казал на близкото си обкръжение, че го интересува само и единствено Мундиалът и затова се пази, когато играе с екипа на Барса. Аржентинската суперзвезда дори бил забранил трансферите на Пинто и Фабрегас. Вратарят му е близък приятел, а пък жените на Пинто и Фабрегас също били дружки. Според ръководството на Барселона, тази акция е дело на клубната опозиция, пише Гонг.  

Устата стана татко за втори път

Рапърът Иван Динев - Устата стана баща за втори път. Снощи в клиника Рапърът Иван Динев - Устата стана баща за втори път. Снощи в клиника "Св. Лазар" се роди втората му дъщеря Лора, съобщи Lifestyle.bg. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Екипът, изродил бебето, съобщи, че майката и бебето са здрави и се чувстват добре. Момиченцето е родено 3,500 кг и 52 см.

Дръм енд бейс парти №1 в света идва в София

Hospitality пристига директно от Лондон на 26 април


"Телеком Аустрия" плати 60 млн. лв. за удължаване лиценза на "Мобилтел"


Австрийската компания "Телеком Аустрия" е платила 30.6 млн. евро такса за удължаване на изтичащия лиценз на "Мобилтел", чиито собственик е, съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на компанията.

В допълнение компанията ще плати годишна такса от 2.2 млн. евро за ползване на съответните радиочестоти.

В съобщението не се посочва с колко години се удължава лицензът, но по неофициална информация става дума за 10 години.

Още през март стана известно, че "Мобилтел"...

По Великден стартира операция "Скорост"

Засилен трафик на 17, 18 април сутринта и на 21-и април очаква Пътна полиция. На пресконференция шефът на Пътна полиция главен комисар Антон Антонов оповести мерките, които ще бъдат предприети по Великденските почивни дни . „На 17, 18 и 21 април ще има усилено присъствие на служители по основните направления: Разпоредено е провеждането на специализирана полицейска операция „Скорост” с мобилни технически средства и алкохол и правоспособност на 18 и 19 през нощта. Тежкотоварното движение над 12 тона ще бъде спирано от 16.00 до 21.00 на 17 и 18-ти и почти целия ден на 21-ви, за да не се пречи на хората”, каза Антонов. „Има основни направления, които очакваме да бъдат натоварени по път 1.1. Благоевград – Кулата. София – Перник по стария път също ще бъде натоварено. Препоръчваме използването на автомагистрала „Люлин”. В участъка при Калотина има пикови часове, в които преминаването е особено проблемно. Следващото направление е Русе – Бяла – Велико Търново – много румънски туристи, има автобуси, ще има полицейски служители. Водачите да избягват рискови изпреварвания. Следващият път е Бяла – Плевен. Очакваме засилено присъствие. От Дуранкулак – Варна – Бургас, особено в участъка Бургас- Варна, много хора предпочитат магистралата. Друго направление е Пловдив – Хасково пак е двупосочен път, очаква се и там да има натоварване в посока Турция. Пловдив – Асеновград, тъй като повечето граждани предпочитат курортни комплекси, този път е изключително натоварен, както и Пазарджик – Батак”, обясни Антонов. Задръствания се получават на няколко места - на входа на големите населени места. „Има два участъка на автомагистрала„Тракия” – 67 км, където се извършва рехабилитация на мостово съоръжение и автомобилите се движат в едното платно. Средната активност на магистралата е 20 000 превозни средства, ако те се придвижват в диапазона 20 – 21 часа, няма как да не се образува задръстване. Моят апел е, ако може гражданите да подбират подходящо време за пътуване. Аналогична е ситуацията на 50 и 54 на „Хемус”, където има свлачище и ремонтни дейности”, каза още той. „В празничната вечер около църквите се очаква да има натрупване и в тази връзка Главна Дирекция „Национална полиция” е разпоредила мерки в няколко направления. Първото направление е осигуряване на основните направление за движение и основните пътища и насищане с полицейски сили, така че да се осигури присъствие, регулиране и подпомагане на движението. В дните с придвижване на 17 и 21-ри от големите градове към курортните градове и обратното, обичайно е високо”, посочи той. „Осигурени са мерки за преминаване на движението около храмовете, както и мерки за увеличаване на контрола за употреба на контрол в нощните часове”, обясни Антонов.

В Сребърна - 1000 лева за новородено и 200 за първолак

/КРОСС/ Кметът на силистренското село Сребърна Георги Георгиев преди време въведе система за финансови стимули в опит да задържи младите семейства, съобщава БНР. Родителите на всяко новородено бебе от селото получават еднократна помощ от 1000 лева, а всеки първокласник получава по 200 лева, за да се подготви за първия учебен ден. Средствата са осигурени от инвеститор, който подпомага развитието на туризма в селото. Според младите майки проблем обаче е липсата на детска градина.  

Европарламентът: Данъкоплатците вече няма да спасяват банките в затруднено положение


Три мерки, които гарантират, че банките няма да разчитат данъкоплатците да ги спасяват, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. Две от мерките са свързани с банките в затруднено положение, а третата гарантира, че кредитните институции, а не данъкоплатците, ще гарантират депозитите под 100 000 евро. Три мерки, които гарантират, че банките няма да разчитат данъкоплатците да ги спасяват, бяха одобрени от Европейския парламент във вторник. Две от мерките са свързани с банките в затруднено положение, а третата гарантира, че кредитните институции, а не данъкоплатците, ще гарантират депозитите под 100 000 евро.

Грета Ганчева ще пее с хор от 1000 души в Москва

Певицата Грета Ганчева ще е специален гост на 13-тото издание на Международния детско-юношески хоров фестивал „Звучи Москва“, който ще се открие на 28 април в руската столица, научи BNews.

Белият феномен ЛАУРА ВЕЙН идва за концерт в СОФИЯ

 На 23-ти май, петък, СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ ще отправи поредното си предизвикателство към всички ценители на яките ритми. Непоторима колаборация от соул, фънк и ню-джаз ще звучи в най-добрия клуб за жива музика у нас благодарение на дамата от Острова Лаура Вейн и продуцента Джонатан Радфорд а.к.а Diesler!

         Диджеят Jonathan Radford (Diesler) пристига в компанията на невероятната певица с черния глас Laura Vane, за да представят за първи път пред българска публика своето ново шоу. Колаборация събрала в едно най-доброто от творчеството на музикантите и излязла на бял свят благодарение на лейбълите Tru Thoughts / Freestyle Records / Unique Records. Музиката им е с подчертано чувство на фънк, внушителен соул и комбинация от ню-джаз и клубно звучене.

          Diesler е известен музикант, продуцент и диджей, оставил зад гърба си четири албума, ремикси за десетки лейбъли и компилации от съвременната клубна сцена, представени на живо в над 30 държави. По време на кариерата си се радва на сътрудничество с ZANE LOWE (BBC RADIO1), GILLES PETERSON (BBC 6MUSIC), MR. SCRUFF & BONOBO (NINJA TUNE).

           Laura Vane е ангелът от Острова, който за секунди вдъхновява, впечатлява и завладява. Започва кариерата си преди 10 години с авторски репертоар в разнообразни стилове. Излиза на една сцена с имена като Гнарлс Баркли и Емджей Коул.Композира и изпълнява собствена продукция, излизайки пред публика в десетки държави. Емоцията й изцяло се вдъхновява от джаз и соул ритмите, но връзката й с поп сцената я подтиква лесно да прескача в различни стилове, да създава песни, повлияни от Арета Франклин, Елла Фицджералд и много други. Бързо може да бъде разпоната и от съвместната си работа с холандската банда THE VIPERTONES, с които достигнаха върховете на класациите.

             На 23-ти май Diesler и Laura Vane пристигат в София, за да представят на живо последните си проекти и да станат част от купона по случай петгодишнината на СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ!

Билети за събитието може да намерите на предварителна продажба в мрежата на eventim.bg. Цената ще е 20 лева за двама, а на място в деня на събитието 15 лева за един човек.

Повече инфо тук:

http://www.lauravane.com/1/Home.html

http://www.dieslermusic.com/

http://www.youtube.com/watch?v=E5p8PKXS6Yw

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване