Oт приятели - гаджета

Холивудските двойки, които първо станаха приятели, а по-късно откриха любовта


КНДР чества 102 г. от рождението на "Великия водач"

/КРОСС/ Северна Корея чества 102-рата годишнина от рождението на основателя на страната Ким Ир Сен. Това е национален празник за КНДР, наричан още "Деня на слънцето". На официална церемония настоящият върховен лидер на страната Ким Чен Ун отдаде почит на дядо си Ким Ир Сен, управлявал от 1948 до 1994 г., и на баща си Ким Чен Ир, когото наследи след смъртта му през 2011 г, предаде Ройтерс. Хиляди официални лица и висши военнослужещи присъстваха на тържествено събиране в навечерието на празника. Същевременно в Южна Корея денят беше отбелязан с протести. Хората изразиха недоволството си от политиката на Пхенян и задраскаха образите на лидерите от династията Ким.      

Пътна обстановка в страната - 16 април

Метеорологична обстановка: През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще е облачно, с валежи от дъжд, главно в западните и централни райони. В сутрешните часове във високите полета на Западна България е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Близо 2000 са регистрираните планински злополуки за този сезон

Близо 2000 случая на оказана помощ при инциденти в планините са регистрирани този сезон, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК. Това беше обявено на брифинг след демонстрация по случай 40-годишнината на специализираната група за обучение на кучета-спасители, съобщи Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Близо 2000 случая на оказана помощ при инциденти в планините са регистрирани този сезон, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК. Това беше обявено на брифинг след демонстрация по случай 40-годишнината на специализираната група за обучение на кучета-спасители, съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Марчело Мастрояни и полъх от Фелини красят новото издание на фестивала в Кан


Дни преди да оповести основната си филмова програма фестивалът в Кан представи официалния плакат за тазгодишното, 67-о поред издание на най-големия кинофорум в Европа. Той прави препратка към едно от знаменателните заглавия в европейското кино.

На снимката е актьорът Марчело Мастрояни в кадър от лентата на Федерико Фелини "8 1/2", представена за първи път в Кан през 1963 г.. Изборът на организаторите и авторите на постера продължава традицията от последните няколко години на тях да...

Бъдещи юристи ще участват в симулативен съдебен процес в Административен съд-Варна

Ръководството на Административен съд – Варна ще отбележи 135-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция и Деня на юриста - 16 април 2014г. В съда ще се проведе симулативен съдебен процес със студенти – прависти от Варненски свободен университет, научи Moreto.

Липсва адекватно лечение за болните от хемофилия

Съществуват нерешени проблеми, които поставят под заплаха живота на болните от хемофилия, а има предпоставки за тяхната тежка инвалидизация, съобщиха от Българската асоциация по хемофилия, два дни преди отбелязването на световния ден на заболяването

Чех: Чакаме Ливърпул да се издъни

/КРОСС/ Вратарят на Челси Петър Чех изрази увереност, че „сините" ще се възползват от всяка грешна стъпка на лидера Ливърпул в борбата за титлата в Англия. Според опитния страж, напрежението върху „червените" ще каже своята дума, което може да помогне на лондончани да спечелят трофея. „Никой не очакваше нищо от Ливърпул този сезон и затова играха без напрежение до този момент. Нека обаче видим как ще се представят в последните препятствия. Трябва да го прескочат. Те се представят наистина впечатляващо, но ние все още сме наоколо", коментира Чех, цитиран от Гонг. „Челси разполага с играчи, които са свикнали да играят в големи мачове. Понякога когато разполагаш с млад състав пълен с ентусиазъм, той не чувства никакво напрежение, футболистите просто играят и се наслаждават. Остават обаче само четири мача, и ако спечелим всички тях ще сме в борбата до края. Именно това ще се опитаме да направим. Ще играем мач за мач, ще се опитаме да спечелим всички тях и ще видим какво ще стане. Ще се борим", каза още вратарят на Челси. Челси и Ливърпул се изправят един срещу друг на „Анфийлд" в директен сблъсък за титлата на 27-ми април.  

Парламентът прие на първо четене промените в правилата за търговските вериги


Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за защита на конкуренцията. Поправките се отнасят за регулацията на отношенията между производителите и доставчици на стоки и големите търговски вериги и бяха приети със 123 гласа "за" от депутатите на "Коалиция за България", ДПС и "Атака", а няколко души от ГЕРБ гласуваха "въздържал се".

Според вносителите му, проектът ще създаде условия за осъществяване на последователна политика за защита на националните пазари,...

Законът, защитаващ малките производители мина на първо четене

Корнелия Нинова "атакизирала" БСП, благодари й Станислав Станилов

Подозират поръчка от чужбина за палежи срещу МВР шеф

Нашенец, който живее в чужбина, може да е поръчал двата опита за палеж на жилището на шефа на плевенската полиция Йордан Каменов. Това е една от версиите на разследващите. В неделя призори бе направен втори опит за подпалване на вратата на апартамента на Каменов в плевенския кв. “Дружба”. И двете посегателства са с един и същ почерк, дело ... Нашенец, който живее в чужбина, може да е поръчал двата опита за палеж на жилището на шефа на плевенската полиция Йордан Каменов. Това е една от версиите на разследващите. В неделя призори бе направен втори опит за подпалване на вратата на апартамента на Каменов в плевенския кв. “Дружба”. И двете посегателства са с един и същ почерк, дело ...

Бареков: Искаме престижни и добре платени работни места


Сами си гоним талантите. С тези думи студентка от Благоевград се обърна към лидера на „България без цензура“ Николай Бареков по време на срещата му с млади хора в Благоевград. Страшно ми е неприятно, че българският учител е унижаван по всякакъв начин, добави тя. Сами си гоним талантите. С тези думи студентка от Благоевград се обърна към лидера на „България без цензура“ Николай Бареков по време на срещата му с млади хора в Благоевград. Страшно ми е неприятно, че българският учител е унижаван по всякакъв начин, добави тя. "Аз съм за технологиите, но нека да помислим как ще ги използваме - аз утре ще съм

Киев ще ликвидира тези, които не предадат оръжието си

Дмитрий Медведев заяви, че „Украйна е на ръба на гражданска война и това е страшно“

М. Константинов: Кражбите на ЕГН-та започна 94-та година

През 1994 се направи първия сериозен опит с фалшиво ЕГН да се регистрира кандидат. Това обяви в предаването „Дневен ред“ по ТВ7 проф. Михаил Константинов. По думите му въпросният човек е искал да се кандидатира за депутат. Оказало се обаче, че неговите емисари не са знаели, че ЕГН-то отговаря на елементарни условия.

Полицията разкри нелегална домашна печатница за банкноти край Бургас

Полицията е разкрила печатница за изготвяне на неистински парични знаци в частен дом в бургаското село Черни връх, съобщи говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Задържано е едно лице. Става въпрос за 50-годишния Д.Г. от Бургас. Той е криминално проявен, съден е за фалшификация на пари. Излежал присъда в бургаския затвор и е бил пуснат на свобода през януари тази година.

Той е заловен в момент на изготвяне на фалшивите пари. Повдигнато му е обвинение по чл. 243, ал. 1 от НК – за фалшифициране на пари, като му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В печатницата е открита и иззета компютърна конфигурация и принтер-скенер, чрез които са изготвяни фалшиви банкноти с номинал 10 лева.

Установено, е че Д.Г. ползвал няколко души за разпространители на „готовата продукция“. Към момента на задържането му работният процес е бил в начална фаза, като са установени близо 70 броя заготовки за 10-левови банкноти.

Целта на „печатаря“ била подправените пари да бъдат използвани при търговията с животни около великденските празници, предвид занижената бдителност от страна на животновъдите и липсата на възможности за проверка на оригиналността на банкнотите. Произведени са банкноти с по-нисък номинал – 10 и 20 лева, тъй като това не би усъмнило търговците при сключване на сделката, каза говорителят на ОД на МВР.

Тя обясни, че самите банкноти са били сканирани и впоследствие им е добавян цигарен бандерол, за да се симулира разноцвеността на лентата. Същите обаче не разполагали с воден печат, нито с характерните релефни очертания, получавани при пресоване на машина с многотонен натиск.

До неутрализиране на печатницата се е стигнало след проверка по сигнали, че се готви пускане в обращение на голям брой подправени парични средства от различни купюри.


Путин обезпокоен от силовите действия на Украйна

Иска ООН да осъди действията на киевските власти


"Европол": Разбита е българска мрежа за точене на банкови карти

Седем души са арестувани в Италия и България в рамките на успешна операция по разбиването на българска мрежа за измами с кредитни карти, съобщава на сайта си "Европол". В резултат на продължило над една година разследване миналата седмица са били задържани четирима души в България и трима в Италия.

Българска фондова борса навърши 100 години

Реално развитието на родния капиталов пазар започна през 2000 г. с въвеждането на електронната система, сподели Румен Соколов от БФБ-София


Днес се навършват 100 години от създаването на Българска фондова борса

Реално развитието на родния капиталов пазар започна през 2000 г. с въвеждането на електронната система, сподели Румен Соколов от БФБ-София


Не пускат руснаци в стола на НАТО, подслушвали другите

Русия попада във все по-голяма изолация заради поведението си в украинската криза. Последната мярка срещу представители на Москва в Брюксел бе взета в щабквартирата на НАТО. Там руската делегация е получила съобщение, че движението в сградата на руски представители се ограничава. Вестник „Билд” съобщи, Русия попада във все по-голяма изолация заради поведението си в украинската криза. Последната мярка срещу представители на Москва в Брюксел бе взета в щабквартирата на НАТО. Там руската делегация е получила съобщение, че движението в сградата на руски представители се ограничава. Вестник „Билд” съобщи,

Няма да има нови американски санкции за Русия преди срещата в Женева

САЩ няма да налагат нови икономически санкции на Русия преди четиристранната среща в Женева, имаща за цел разрешаването на кризата в Украйна. Това каза на редовен брифинг за журналисти говорителят н...

Peugeot Citroen с намерение да възвърне печалбите си до 2018 г.

Peugeot Citroen ще излезе на печалба до 2018 г. Това обещание даде изпълнителният директор на компанията Карлос Таварес. Той заяви, че това ще бъде...

Ислямисти от „Боко Харам" отвлякоха над 100 ученички

Запитан да потвърди медийна информация, че 200 момичета

Бедняците вече „молят“ за късметче кафемашини

Бедни и безработни варненци шетат из града и проверяват кафемашините за забравено ресто

Видео: Годишнината от рождението на основателя на Северна Корея Ким Ир Сен




Пищни церемонии и протести белязаха 102-рата годишнина от рождението на основателя на Северна Корея Ким Ир Сен, разказва агенция "Ройтерс". Това е национален празник за Северна Корея, наричан още "Деня на слънцето".

Държавната телевизия разпространи кадри, на които се виждат хиляди официални лица и висши военнослужещи на тържествено събиране в навечерието на празника.

На официална церемония настоящият върховен лидер на страната Ким Чен Ун отдаде почит на дядо...

Рашидов: Няма да подаря заглавия като „Вежди напуска Бойко"

/КРОСС/ "Това беше пореден срамен дебат. Основното задължение на институциите е да предотвратява, а не да констатира." Това каза Вежди Рашидов по повод днешният скандал в парламента с разследването „Кокаинови крале". „За какво е парламентарната комисия за Бисер Миланов-Петното? Той е за някаква институция със своята биография, не за парламента", категоричен е бившият министър на културата. „Като има кокаинови крале хвани и го арестувай. Какво го разправяш в парламента?", попита Вежди Рашидов. „Мъртвите души" още не са извадени от списъците. Нима 20 години не знаехме?, пита депутатът. Той определи себе си като лоялен и категорично заяви, че няма да подари заглавия като „Вежди напуска Бойко". Рашидов каза още, че с настоящия министър на културата Петър Стоянович не са се запознали. "Видях го един път в парламента, поздравих го, стиснах му ръката и излязох", каза той. „Аз не уволних нито един човек. Пожелах да мотивирам всички останали хора и те наистина заработиха", категоричен бе той.    

ЦИК ще сезира прокуратурата за фалшивите подписи

Потърпевшите граждани също могат да го направят


Бареков: Искаме престижни и добре платени работни места

Сами си гоним талантите. С тези думи студентка от Благоевград се обърна към лидера на „България без цензура“ Николай Бареков по време на срещата му с млади хора в Благоевград. Страшно ми е неприятно, че българският учител е унижаван по всякакъв начин, добави тя. "Аз съм за технологиите, но нека да помислим как ще ги използваме - аз утре ще съм Сами си гоним талантите. С тези думи студентка от Благоевград се обърна към лидера на „България без цензура“ Николай Бареков по време на срещата му с млади хора в Благоевград. Страшно ми е неприятно, че българският учител е унижаван по всякакъв начин, добави тя. "Аз съм за технологиите, но нека да помислим как ще ги използваме - аз утре ще съм

Властта наложи бързо нов състав на Комисията за защита на личните данни

Народното събрание избра във вторник Венцислав Караджов за председател на Комисията за защита на личните данни и за членове - Цанко Цолов, Цветелин Софрониев, Мария Матева и Веселин Целков.   Предложеният от правителството нов състав на Комисията подкрепиха 99 народни представители, "против" нямаше и 11 се въздържаха. Мандатът на досегашната комисия изтече през декември 2012 г. и оттогава органът бе буквално забравен от предишното и сегашното правителство, докато днешните управляващи се сетиха за него. Кандидатите за членове бяха предложени от Министерския съвет.   Новият председател на Комисията Венцислав Караджов е юрист с над 13-годишен стаж, бивш член на ЦИК и главен експертен сътрудник към Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения към 42-то Народно събрание.   Досега Цанко Цолов е бил началник отдел в КЗЛД, а Цветелин Софрониев - главен секретар на КЗЛД. Мария Матева и Веселин Целков са бивши членове на ДКСИ.   Неправителствени организации и от опозицията предупредиха, че предложеният за председател на КЗЛД Венцислав Караджов е в конфликт на интереси, защото съпругата му Деница Караджова е депутат от левицата и председател на парламентарната комисия по еврофондовете, а комисията се отчита пред парламента.   По време на заседанието във вторник от ГЕРБ поискаха изборът на нов състав на КЗЛД да бъде отложен, докато бъдат изготвени и приети процедурни правила за изслушване на кандидатите. Предложението обаче беше отхвърлено.   Бившият зам.-вътрешен министър Веселин Вучков постави два въпроса към кандидатите и поиска те да отговорят на тях в пленарната зала. Единият беше за злоупотребата с лични данни на граждани в подписките за регистрация на политическите сили за евровота, а вторият - по повод на решението на Съда на Европейския съюз в Люксембург за отмяна на директивата за запазване на трафичните данни на гражданите до две години с цел да послужат при евентуално разследване на тежки престъпления.   Новоизбраният председател на КЗЛД Венцислав Караджов определи като добра промяната в Изборния кодекс, която дава възможност за дистанционна проверка дали едно лице е участвало в подписка за издигане на кандидат или за регистриране на политическа сила.   ЦИК следваше да положи повече усилия относно защитата на тези лични данни, които са налице в интернет пространството, смята обаче той. Според Караджов проверката е можело да се организира по друг начин - например да става след получаване на код за достъп. КЗЛД следва да изиска решението на ЦИК относно дистанционната проверка чрез интернет и да провери дали са дадени достатъчно гаранции за защита на личните данни във виртуалното пространство, смята той.   По въпроса за съхранението на трафичните данни, Караджов каза, че КЗЛД следва да обсъди решението на Европейския съд в Люксембург и да излезе с предложение до Народното събрание. Според него на основание на това съдебно решение администраторите на трафични данни не могат да отказват достъп до тях, защото Законът за електронните съобщения си е в сила.

Дойде време да се хванем за зелено!

Все по-често слънцето блести в очите, а щъркелите вече се завърнаха. Пролетта дойде с пълна сила. Но какви капани може да крие този сезон за човека?
Меката зима тази година направи адаптацията на организма към пролетта и топлото време по-лека. Причината е, че нямаше голяма разлика в температурите навън, с каквото се случва по принцип човек да се Все по-често слънцето блести в очите, а щъркелите вече се завърнаха. Пролетта дойде с пълна сила. Но какви капани може да крие този сезон за човека? Меката зима тази година направи адаптацията на организма към пролетта и топлото време по-лека. Причината е, че нямаше голяма разлика в температурите навън, с каквото се случва по принцип човек да се

Без промени при външното оценяване в четвърти клас

През тази учебна година няма да има никаква промяна при външното оценяване след 4-ти клас. Изпитът по Български език е на 7 май, на 8-ми е този по математика. Децата ще се явят на матура по „Човек и природа“ на 12 май, а на 13-ти по „Човек и общество“.

САЩ дава на Украйна $11,4 млн. за предсрочни избори

САЩ дават на Украйна помощ от 11,4 милиона долара за провеждането на предсрочните президентски избори, като се надяват, че тази помощ ще способства за провеждането на свободни, честни и мирни избори.

Димитър Стоянов:Данните на омбудсмана са заговор против партията ни

Данните на омбудсмана се съдържат под коментар на статия в списание "Правен свят". Може някой да е взел ЕГН-то на г-н Пенчев, да отиде там, където се събират подписи и да внесе името му.Така Димитър Стоянов обясни попадането на личните данни на омбудсмана в списъците на неговата Национал демократична партия.

Това е най-трудната професия в света /видео/

/КРОСС/ Американската рекламна агенция "Мулен" пусна обява за "най-трудната професия в света". Обявата за работа е била публикувана онлайн, както и на страниците на печатните издания. Същевременно тя е била видяна от над 2,7 млн американци, но на същинското интервю за работа са се явили само 24 от тях. По време на интервюто на кандидатите им се обяснява, че позицията изисква: да стоят прави през по-голяма част от времето, да работят около 135 часа на седмица, 365 дни в годината, без отпуск, без празници. без сън и без заплата. Изискванията са шокиращи, но истината е, че фирмата, която търси да наеме работник за тази професия, е фалшива и е измислена от агенцията за целта на кампания. Видеото с интервюираните събра над 1 млн посещения само за 24 часа и обиколи социалните мрежи. Оказва се, че такава професия всъщност съществува и това е професията на.. майката. Тя се грижи за децата си непрестанно, без почивка и за без пари. Въпреки, че участниците в началото са доста стреснати, когато осъзнават идеята на проведеното интервю, всеки един от тях не пропуска да изкаже благодарност към жената, родила го на този свят. video:http://www.youtube.com/watch?v=HB3xM93rXbY

Пуснаха ароматизатор за кола "Веско Маринов"

"Обеси политик, освежи кола!" и "Кукличка купи - отмъсти и помогни!" гласят слоганите на марката. Предлагат се 12 варианта, като освен български политици, за "обесване" са предложени още музиканти и световноизвестни спортисти.

Въоръжени мъже отвлякоха 200 ученички в Нигерия


Голям брой ученички са били отвлечени след нападение в училище в североизточна Нигерия, съобщава BBC. Въоръжени мъже са атакували училище в Чибок, провинция Борно, и са натоварили на камиони живеещите в общежитието към училището момичета.

Родители на деца от училището съобщават, че са отвлечени поне 200 момичета. Смята се, че нападателите са от ислямистката групировка Боко Харам.

В понеделник взрив уби повече от 70 души в столицата Абуджа. Предполага се, че това нападение...

Няма яснота около ниската инфлация в ЕС

"Европейската централна банка все още обмисля дали да предприеме мерки заради ниската инфлация, въпреки негативните резултати от пазарите през...

Арестуваните от ДАНС и Европол точили банкови данни в Европа, прибирали пари в Азия, Америка и Африка

Задържаните вчера при международна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), италианските служби и Европол за източване на кредитни карти, са криминално проявени лица. Те са пътували до различни места по света, за да осъществяват тегления на пари в брой от банкомати, използвайки данните, Задържаните вчера при международна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), италианските служби и Европол за източване на кредитни карти, са криминално проявени лица. Те са пътували до различни места по света, за да осъществяват тегления на пари в брой от банкомати, използвайки данните,

Това е дивият, но изискан премиум SUV на Citroen

Моделът DS 6WR излиза на пазара тази година


Димитър Стоянов: Има заговор и провокация срещу партията ми

/КРОСС/ Председателят на Национал-демократична партия (НДП) Димитър Стоянов сподели в ефира на БНТ, че личните данни на омбудсмана Константин Пенчев се намират в интернет. „Бях информиран, че се събира подписка в София срещу моята регистрация. Щом някой си прави усилията да събира такава подписка нищо не би му попречило да влезе в интернет, да вземе имената и данните на г-н Пенчев, да го впише, след което да гръмне този скандал и аз да бъда компрометиран", заяви Стоянов, чиято регистрация е отпаднала поради недостиг на реални ЕГН-та. „Хората разбраха истината и тя е, че личните данни на всички са обществено достояние в интернет. Комисията за защита на личните данни трябва колективно да си подаде оставката", посочи Димитър Стоянов. Той вижда заговор и провокация в случилото се. Всяка партия има свои политически опоненти, каза Стоянов. „Шест-процентовият праг за евроизбори е незаконен. Европейският праг е 5%. Аз съм писал по този въпрос на омбудсмана", каза още Димитър Стоянов в студиото на „Още от деня".  

Расте броят на децата, напускащи училище

Все повече се увеличава броят на децата, които напускат училище. Само за миналата учебна година техният брой е бил 4000, а през първия срок на тази е достигнал 1700. Оказва се, че възрастта, на която ...

Колко плащат за футбол в Европа?

Френската Лига 1 продаде телевизионните си права за 4 сезона (2016-2020) за милиард евро. Руският сайт “Sports.ru” събра сумите, които водещите първенства в Европа получават от тел...

18% от пенсиониралите се през 2013 българи не са имали необходимия стаж

Близо една пета (по-конкретно - 18%) от българите, които са се пенсионирали миналата година, не са имали нужния трудов стаж. Това става ясно от анализ на НОИ за новоотпуснатите пенсии, съобщава "...

Студенти във Варна се срещнаха с бизнеса на двудневен форум този уикенд

На 12 и 13 април във Варна се проведе петото издание на най-популярния студентски бизнес форум в България – „Бизнесът в действие”, организиран от студентската организация AIESEC, научи Moreto.net. Събитието събира ежегодно студенти, за да ги срещне с представители на водещи компании от региона.

Омбудсманът: Има система за търговия с лични данни

Има система за търговия с лични данни. Може да се вземат от мобилен оператор,от агенцията по вписванията, от общината Не е трудно, явно е широка практика Това е масово явление.Това каза Константин Пенчев пред БНТ по повод кражбата на личните данни.

БДЖ иска разсрочване на задълженията с кредиторите за 10 години

БДЖ иска разсрочване на задълженията към кредиторите за срок от 10 години, съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов. Той откри модернизираната жп отсечка Михайлово – Калояновец, която е част от железопътната магистрала "Тракия".   В понеделник зам.-министърът на транспорта Антон Гинев заяви пред Mediapool, че преговорите с кредиторите вървят трудно и ако не бъде постигнато споразумение с тях, може да се стигне до фалит на държавните железници.   За близо година дълговете на БДЖ от над 707 млн. лв. са намалели на 620 млн. лв. към момента, каза Гинев.   С по-голямата част от кредиторите имаме разбиране засега, по-настоятелна е една от германските банки - FMS Wertmanagement, която през януари дори блокира сметките на превозвача, каза Данаил Папазов.   Дългът към тази банка е около 30 млн. евро, като сметките на БДЖ все още са блокирани.   Ако се постигне договаряне с кредиторите за разсрочването на дълга следващата стъпка за оздравяване на БДЖ са размяната на имоти с Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), каза Папазов. По думите му така ще бъде уредено погасяването на дълг на БДЖ от 85 млн. лв. към НКЖИ.   Предстои в структурата на БДЖ да се създаде и ремонтно предприятие, което да може да поддържа цялата техника, включително и следгаранционно новата, каза още Папазов. По думите му в момента има 12 ремонтни бази с над 3000 служители, но те не могат да изпълняват големи задачи и затова ще се преструктурира.   Замисълът е дружеството да е дъщерно на БДЖ, като държавната компания ще има мажоритарно участие, а частен акционер ще държи миноритарния пакет.   По повод искания на служители на холдинга да се вдигнат заплатите им с 10 на сто Папазов обясни, че се обмисля балансиране на заплатите, тъй като има големи разлики между тях. Това означава, че не може на всички да се вдигнат с един и същ процент. Той обаче не се ангажира кога може да стане това.   "За последните четири години заплатите им не са пипани и ми е много интересно защо тогава не протестираха, а сега, когато получават редовно възнагражденията си протестират", каза Папазов.   Транспортният министър отчете значително намаление на кражбите на горива и смазочни материали в жп транспорта. Според Папазов има намаление и на посегателствата на жп инфраструктурата, но има какво още да се работи.   "Битката е непрекъсната. В последните месеци жп пътят е наситен с видеонаблюдение с цел разрешаване на проблема с кражбите и престъпленията по жп инфраструктурата. Водени са разговори с няколко фирми, които успешно са разрешили проблема в други страни", каза Папазов. "Засега обаче тези мерки не могат да бъдат приложени у нас, защото са много скъпи и не можем да си ги позволим", допълни още министърът.   Данаил Папазов откри модернизираната железопътна отсечка Михайлово – Калояновец за 35 млн. лв., която е част от проекта за рехабилитация на жп линията Пловдив – Бургас.   Другите два лота, които са част от тази жп линия са в процес на изграждане и са достигнали изпълнение между 70 и 80 %, каза Папазов. Той очаква те да бъдат готови до края на годината. По думите му целта е до 2020 г. влаковете по по-голямата част от железопътната магистрала "Тракия" да се движат със скорост от 160 км/ч.   Отсечката се финансира от оперативна програма "Транспорт". Всички жп проекти по програмата са в процес на изпълнение. До този момент НКЖИ е получила над 394 млн. лв. от европейската програма.

Новият шеф на комисията за личните данни: Проблемът с личните данни не е в партиите, а в сайта на ЦИК


На фона на разрастващия се скандал с партийните подписки и съмненията за неправомерно използване на лични данни на избиратели парламентът избра днес с 99 гласа "за", без против и 11 "въздържал се" нов 5-членен състав на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД).

Новоизбраният председател Венцислав Караджов, който е и бивш член на Централната избирателна комисия (ЦИК) даде да се разбере, че за него е по-притеснително, че хора без правомощия могат да проверяват в регистъра на ЦИК,...

Шефът на ЧЕЗ на тъмно заради неплатена сметка

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал и семейството му са останали на тъмно в края на миналата година заради неплатена сметка. Това съобщи самият той вчера пред журналисти.

Уморен испанец измъчи Григор в Монако


За Григор Димитров пътуването в Монте Карло продължава успешно. Поне ако се вярва на треньора му.
“Време е да натиснем копчето и да започнем сериозната работа в Монте Карло”, написа Роджър Рашийд в профила си в туитър преди двубоя на най-добрия български тенисист на турнира от серията “Мастърс 1000” в княжеството. За Григор Димитров пътуването в Монте Карло продължава успешно. Поне ако се вярва на треньора му. “Време е да натиснем копчето и да започнем сериозната работа в Монте Карло”, написа Роджър Рашийд в профила си в туитър преди двубоя на най-добрия български тенисист на турнира от серията “Мастърс 1000” в княжеството.

Съд даде Берлускони на старчески дом

Наказанието е по 4-годишната присъда, която милиардерът получи за укриване на данъци, от която три бяха опростени заради възрастта му. Берлускони ще работи в дома “веднъж седмично за не по-малко от четири часа”, каза съдията от Милано Паскуале Нобиле де Сантис. Според агенция АНСА Берлускони ще работи в католически дом за инвалиди и възрастни хора. Наказанието е по 4-годишната присъда, която милиардерът получи за укриване на данъци, от която три бяха опростени заради възрастта му. Берлускони ще работи в дома “веднъж седмично за не по-малко от четири часа”, каза съдията от Милано Паскуале Нобиле де Сантис. Според агенция АНСА Берлускони ще работи в католически дом за инвалиди и възрастни хора.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване