Хлад до събота, на Великден се затопля

Прогнозата за лошо време на Великденските празници се потвърждава - от север-северозапад през Централна Европа към Балканите се спуска студен въздух. Към това ще се прибави и циклон над Адриатическо море и ще се създаде валежна обстановка над нашия полуостров. Това съобщи вчера синоптикът от TV-MET Симеон Матев.
В сряда, четвъртък и петък над... Прогнозата за лошо време на Великденските празници се потвърждава - от север-северозапад през Централна Европа към Балканите се спуска студен въздух. Към това ще се прибави и циклон над Адриатическо море и ще се създаде валежна обстановка над нашия полуостров. Това съобщи вчера синоптикът от TV-MET Симеон Матев. В сряда, четвъртък и петък над...

Привидна власт, реална власт: кой всъщност управлява Алжир?

Франс прес

С президент, избран на общи избори, двукамарен парламент и конституционен съвет Алжир притежава фасадата на демокрация. Но функционирането на институциите остава непрозрачно заради важната политическа роля на армията, наследена още от войната за независимост.

В интервю за сайта “Всичко за Алжир” за правомощията на президента Абделазиз Бутефлика, който разчита на четвърти мандат, бившият премиер Сид Ахмед Гозали казва, че “на хартия той има значителни правомощия”, но “в действителност, това съвсем не е така”.

Ролята на Службата за разузнаване и сигурност на страната (СРС) стана очевидна след зрелищно, но непубликувано обвинение срещу нейния началник, всемогъщия генерал Мохамед Медиен, наричан Туфик, който оглавява СРС от 1990 г.

Генералният секретар на Фронта за национално освобождение Амар Садани, приближен на Бутефлика, го призова да не се меси повече в политиката и да подаде оставка. Тази атака отекна като гръм в Алжир, където генерал Туфик още отпреди беше подозиран, че е против нов мандат на Бутефлика, за разлика от началника на генералния щаб генерал Ахмед Гаид-Салах.

Неочаквано обвинението срещу Туфик предизвика възход на симпатиите към СРС, която беше на първата линия в битката срещу ислямистите през 90-те години. Пресата реши, че “президентският клан” стои зад атаките от страна на Садани и обвини Бутефлика, който е върховен главнокомандващ на армията, че иска да всее раздор в институцията. Но президентът се защити, като увери, че тези конфликти са “измислени”.

Бутефлика се яви на президентските избори през 1999 г. по настояване на армията, която тогава беше ангажирана във война срещу ислямските екстремисти и победи след оттеглянето на шестимата си противници и след като предварително отрече изборните измами в негова полза.

Веднага след като беше избран, той обяви волята си да остави отпечатък в политиката на страната, като предупреди, че не е нито “три четвърти президент”, нито “гарнитура към десерта”.

От независимостта на страната досега в действителност армията беше тази, която пряко определяше или предопределяше избора на държавния глава чрез “авторитарен избор”, според израза на социолога Мохамед Хашемауи, който твърди, че Алжир се управлява от “група преторианци”, действащи “по неписани правила”.

“Непрозрачността като начин на функциониране е вкоренена в историята на войната за освобождение” (1954 - 1962), смята политологът Карим Амелал. “След 1962 г. всеки от аспектите на властта - привидна или реална - стана повече или по-малко видим.”

Юристът и бивш декан на Юридическия факултет в Алжир Маджид Бенших обяснява, че “военното командване има здрава хватка върху цялата политическа, икономическа и социална система”. “Избирайки държавния глава, то управлява цялата институционна и административна система”, твърди той.

Но “президентската институция не е изгубила своя авторитет”, държи да отбележи Ахмед Уяхия, който е началник на кабинета на държавния глава и няколко пъти е бил министър-председател. “Бутефлика е 100 процента президент, тъй като беше избран, да се каже, че това е било решено от армията, е лъжа”.

СРС дължи мощта си най-вече на правомощието да назначава хора на държавни длъжности. “Като орган на армията службата има думата при назначаването на по-голямата част от държавните служители. Оттам нататък, те не действат или не могат да действат другояче освен в рамките на системата на лоялност към военното командване и неговата разузнавателна служба”, казва Бенших.

“Това засяга всички държавни служители от най-високия ешелон - от президента на републиката до началника на “даира” (заместник-районен началник) и дори по-надолу. Никой не може да бъде назначен без одобрението на службите”, потвърждава и Гозали.

Благодарение на това правило, допълва Мохамед Хашемауи, СРСС “покрива всички области на държавна намеса, от армията до централната банка, като се мине през външните работи, религиозните въпроси и информацията.”

“Методите на намеса на политическата полиция са най-вече възползването от публичната власт”, казва Хашемауи и дори приписва на разузнаването “създаване на части от ...

Избори без обрат в Македония

в. Утрински весник

Мирно като цяло и по-спокойно в сравнение с предишните избори премина първият кръг на президентските избори. Резултатите не са особена изненада, тъй като само потвърдиха дългогодишното доминиране на десницата на македонската политическа сцена. Числата подчертаха преднината на управляващата ВМРО-ДПМНЕ пред опозиционния Социалдемократически съюз СДСМ . Досегашният президент Георге Иванов и Стево Пендаровски ще отидат на втори кръг, както се очакваше.

Голямата разлика между гласовете, дадени за двамата фаворити, все пак е неочаквана. Тя може би не предлага голяма възможност за обрат във втория кръг, но отваря вратите пред неизвестността поради скромното участие в първия кръг на избирателите в част от общините. И налага дилемата ще може ли тази ситуация да се превъзмогне с комбинирането на изборите на 27 април когато ще се състоят едновременно парламентарни избори и вторият кръг на президентските избори.

Най-голяма изненада този път всъщност е изразеното неравновесие в мотивираността на гражданите за участие в изборния процес в зависимост от етническата им принадлежност. Това само по себе си говори за етноцентризма, хвърлен на предизборната арена от водещите партии. И който може да се върне като бумеранг, когато бъдещият президент започне мандата си. Въздържането на мнозинството албански избиратели да гласуват наложи силен отпечатък на изборната обстановка.

В общините, където мнозинство е албанската етническа общност, участието в избори по традиция е доста ниско. Но интересът на албанците да гласуват този път падна до минимум. След второто полувреме след две седмици ще може по-лесно да се анализира дали това е резултат само на кампанията на Демократичния съюз за интеграция за бойкот на изборите, или тук се крие и нещо друго.

Участието на избирателите в “македонските среди” този път беше може би по-високо в сравнение с 2009 г., когато имахме седем кандидати за президент. Все пак процентите в етнически смесените общини намалиха средните стойности. “Изолираните случаи на нередности, като неотменима част от македонския изборен фолклор, както и няколкото съобщения за нарушаване на изборното мълчание не предизвикаха голямо вълнение, нито нарушиха умерената картина на първия изборен ден.

Дали изборите, въпреки че на пръв поглед бяха мирни и спокойни, преминаха и под знака на фер плей, предстои да се оценява. Все пак това е по-комплексен въпрос, който не зависи само от 12-часовата атмосфера на избирателните места. Тъмното мастило беляза не само палците на избирателите, а и целия изборен процес заради употребата за първи път на толкова очевиден знак за това кой е използвал правото си на глас. След 23 години плурализъм, прилагането на такава мярка не съответства на сравнително добрите оценки на наблюдателите за последните избори в страната.

Мнозинството избиратели се обявиха за втори мандат на държавния глава и за продължение на досегашните политики. Опозицията остана закотвена в няколкото общини, в които и досега имаше преднина. Кампанията на Пендаровски получи много позитивни отзиви, но това не прибави повече гласове в сметката му. Управляващата партия обяви победа на първия кръг на петите поред президентски избори само два часа след затварянето на избирателните урни. Дали първата спечелена битка предвещава и спечелване на “изборната война”, ще се знае след две седмици. Залогът тогава е двоен.

БТА

46% не знаят как им определят лихвата по заема

Хората не са запознати с условията по ипотечните си кредити. Това показва проучване сред 1394 потребители на финансовия консултант “Моите пари”. От анкетираните 36% ползват жилищен кредит, а 42% от тези, които нямат, биха желали да кандидатстват до една година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Хората не са запознати с условията по ипотечните си кредити. Това показва проучване сред 1394 потребители на финансовия консултант “Моите пари”. От анкетираните 36% ползват жилищен кредит, а 42% от тези, които нямат, биха желали да кандидатстват до една година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Расмусен вижда „ръката на Москва“ в събитията в Украйна

ЕС разшири санкциите си, а САЩ обяви, че обмисля нови. Русия обяви всякакви такива мерки като контрапродуктивни

Минчев: Ако Пеевски бъде номиниран, значи на Доган и Местан не им пука

/КРОСС/ "Това, което повече ме притеснява е прекият достъп до личните данни - всеки може да влезе и до провери кой за кого е гласувал или подкрепил в дадена подписка." Това каза в предаването на БНТ „Референдум" политологът Огнян Минчев. "Пеевски е знакова фигура, лице на българската олигархия, пример за смесването на монополите и политиката. Неговата номинация би имало едно много ясно послание - че на Доган и Местан не им пука за общественото мнение", категоричен бе той. Според него на предстоящите избори сигурни донякъде за резултатите там могат да бъдат ГЕРБ и БСП, докато за други партии и обединения изборите ще бъдат жизненоважни. "Ако Реформаторският блок не спечели поне един депутат, те ще са дотук", смята политологът. "Месецът на предизборна кампания преди евроизборите ще е важен за всички - както в челото, така и в подножието, а за някои политически играчи борбата ще е на живот и смърт. Кампанията, ако има ярки моменти, може и да размести нещо, но иначе основните параметри относно шансовете на различните партии са ясни." Това каза от своя страна политологът Първан Симеонов. Според него преференцията в избора може да помогне на Реформаторския блок и например симпатизантите на ДСБ, които недолюбват Меглена Кунева да имат възможността да гласуват за някой друг от листата на Реформаторския блок. "Всички избори винаги са много важни и сериозни за всички участващи в тях

Георги Младенов: В националния се побеждава със сърце и вяра

Георги Младенов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол. Минути след като бе избран, първото интервю в новото си амплоа легендарният баскетболист даде за “Труд”, като трудно сдържаше емоциите си.
- Честито, г-н Младенов. С какви чувства приемате назначението?
- С гордост. Защото да си треньор на националния отбор, е голяма че Георги Младенов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол. Минути след като бе избран, първото интервю в новото си амплоа легендарният баскетболист даде за “Труд”, като трудно сдържаше емоциите си. - Честито, г-н Младенов. С какви чувства приемате назначението? - С гордост. Защото да си треньор на националния отбор, е голяма че

Носорозите може да изчезнат до 2020 година

/КРОСС/ Носорозите в естествената им среда са застрашени от изчезване до края на десетилетието, ако безпощадното им избиване от бракониери продължи с настоящите темпове, алармират експерти, цитирани от в. "Дейли експрес". Заплахата грози както белите, така и черните носорози. Според данни на Уил Травърс от фондацията "Борн фрий" (Born Free) в естествената им среда са останали само 20 000 бели и едва 5000 черни носорога. Същевременно избиването на бели и черни носорози се е увеличило драстично през последните години.    

Задържаха двама варненци, носели цигари без бандерол

При полицейска проверка, в неделя са били задържани двама варненци носели 20 кутии с цигари без акцизен бандерол. Образувана е преписка на задържаните лица М. А. на 27 г и Д. А. на 38 г., съобщиха от пресцентъра на полицията за Moreto.

Киев хвърля танкове и армия срещу сепаратистите (обзор)

Властите в Киев обявиха началото на антитерористичната операция в Донецка област, където проруски сепаратисти окупират правителствени сгради.
Президентът Олександър Турчинов съобщи, че операцията е започнала в северната част на областта и ще се води “поетапно, отговорно и обмислено”, като има за цел да бъдат защитени гражданите на Украйна. Властите в Киев обявиха началото на антитерористичната операция в Донецка област, където проруски сепаратисти окупират правителствени сгради. Президентът Олександър Турчинов съобщи, че операцията е започнала в северната част на областта и ще се води “поетапно, отговорно и обмислено”, като има за цел да бъдат защитени гражданите на Украйна.

Как да отслабнем бързо и здравословно - купи със sms електронна книжка - I част

В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник "24 часа", публикувани през последните 12 години. Електронната книжка е от 42 страници в PDF формат - може да се закупи и със SMS. Предлагаме ви първа част на събраните диети - от периода 2002 - 2008 година.

Разкритията за Сноудън наградени с “Пулицър”

Вестниците “Вашингтон пост” и “Гардиън” спечелиха тазгодишната награда “Пулицър” за журналистика в категория “В служба на обществото”. Те са отличени за това, че публикуваха разобличаващи статии за злоупотреби на американското разузнаване, разкрити от бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, предаде Ройтерс. Вестниците “Вашингтон пост” и “Гардиън” спечелиха тазгодишната награда “Пулицър” за журналистика в категория “В служба на обществото”. Те са отличени за това, че публикуваха разобличаващи статии за злоупотреби на американското разузнаване, разкрити от бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, предаде Ройтерс.

Приклещиха маскиран, ограбил автобус в Равда

Бургаски полицаи задържаха мъжът, който в началото на април извърши въоръжен грабеж в автобус в с. Равда. Бандитът е спипан надрусан до козирката в краден автомобил.

Кройф: Критики към Меси? Глупости!

“Глупости!”, така Йохан Кройф оцени критиките към играта на Лео Меси. Един от големите мъдреци на футбола говори за хърватския в. “Ютарни лист”.
“Как може да се каже, че Лео е играл незаинтересовано срешу “Атлетико” (0:1)? - каза Летящия. - Десет дни по-рано в Ел Класико (4:3) беше много заинтересован, вкара три гола и всичко се въртеше около него “Глупости!”, така Йохан Кройф оцени критиките към играта на Лео Меси. Един от големите мъдреци на футбола говори за хърватския в. “Ютарни лист”. “Как може да се каже, че Лео е играл незаинтересовано срешу “Атлетико” (0:1)? - каза Летящия. - Десет дни по-рано в Ел Класико (4:3) беше много заинтересован, вкара три гола и всичко се въртеше около него

Партиите остават без санкции за злоупотреба с ЕГН?

Скандалът с масовата злоупотреба с лични данни на граждани и "появата" им в партийни подписки за регистрация на изборите, без хората да подозират, вероятно ще остане без последици за съответните партии или кандидати. 
Наличието на лични данни на хора, които не са ги предоставяли, не е основание за прекратяване на участието на дадена формация или к Скандалът с масовата злоупотреба с лични данни на граждани и "появата" им в партийни подписки за регистрация на изборите, без хората да подозират, вероятно ще остане без последици за съответните партии или кандидати. Наличието на лични данни на хора, които не са ги предоставяли, не е основание за прекратяване на участието на дадена формация или к

Конституционният съд допусна делото за назначаването на ЦИК


Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане по същество конституционно дело № 6/2014 г. по искане на 117 народни представители за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев, с който на 20 март бяха назначени членове на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Определението за допустимостта е прието с единодушие.

Предстои съдиите да го разгледат по същество и да установят дали указът на президента противоречи на Конституцията.

Боите за яйца не са вредни

Боите за яйца не са вредни. Това установи проверка на БНТ. Миналата седмица репортер на телевизията занесе три вида бои в лаборатория на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Днес от там обявиха, че боите не са вредни за здравето на хората.

Голямата сестра на Атанаска в ужас да не загуби работата си

“Не ме питайте какво мисля или как съм. Ние сме обикновени хора, които се грижим за децата си. Нямаме дългове, нямаме да вземаме. Чух какво е станало и отидох в Поморие, защото не бях виждала сестра си от 3-4 г. Само се бяхме чували по телефона. Вече не съм нужна там и се завърнах.”
С тези думи Евгения, “Не ме питайте какво мисля или как съм. Ние сме обикновени хора, които се грижим за децата си. Нямаме дългове, нямаме да вземаме. Чух какво е станало и отидох в Поморие, защото не бях виждала сестра си от 3-4 г. Само се бяхме чували по телефона. Вече не съм нужна там и се завърнах.” С тези думи Евгения,

Мерил Стрийп става рапърка, ще се конкурира с 50 Cent

/КРОСС/ Британският актьор Джеймс Кордън издаде любопитна тайна за бъдещото амплоа на легендарната актриса Мерил Стрийп. Носителката на Оскар ще развие своите музикални умения и ще влезе в ролята на рапър, пише SMH. Рап изпълнението й ще бъде част от предстоящия филм с нейно участие "Into The Woods". Във фантастичната комедия Мерил играе вещица, която преподава уроци на различни приказни герои като Червената шапчица, Пепеляшка и Рапунцел. Кордън, който също ще участва в продукцията, заяви пред вестник Сън, че Стрийп е по-малко Еминем и доста повече 50 cent. "Хората ще бъдат удивени от таланта й", категоричен е той.          

Фирмите ни за храни и козметика най-активни навън

От април 2010 г. досега, 909 български фирми и участници са участвали в 87 международни и панаири, като 59.1% от тях са сключили сделки в резултат на преговори. Общият брой на положителните договорки е 1223, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

Чуколов: Наркотрафикът е бил под чадъра на ГЕРБ

В тази зала има хора, които са директно и пряко свързани с наркотрафика. Това го казвам със съжаление. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от "Атака” Десислав Чуколов.

Пресконференция на тема "Да направим училището привлекателно за младите хора" ще се проведе край Варна

На 17 април 2014 г. от 11:00 часа в х-л „Марина” в комплекса „Слънчев ден” край Варна ще се проведе пресконференция по проект УСПЕХ на Министерството на образованието и науката – „Да направим училището привлекателно за младите хора”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд.

Почина бившият китарист на KORN Шейн Гибсън

/КРОСС/ Бившият китарист на KORN (2007-2010) - Шейн Гибсън е починал днес, 15 април, на 35-годишна възраст в Бирмингам, Алабама, вследствие на хемофилия, съобщи loudwire.com. Музикантът доби най-голяма известност, замествайки напусналия Брайън Уелч през 2005 г. Същевременно той е и един от основателите на групата stOrk. Фейсбук страницата на Шейн е залята от съболезнования. От stOrk също изказаха своите съболезнования, определяйки го "като един от най-добрите китаристи, свирили някога". От KORN обаче не са направили официално изявление.  

Цитат на деня: Говори се, но няма доказателства за черен пазар на лични данни


"Говори  се, но официално нямаме данни за такъв черен пазар на лични данни... Но от къде изтича голям обем лични данни не сме установили до този момент".

Това каза в интервю за "Дарик радио" досегашният председател на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова. Днес парламентът избра наследникът на поста й - Венцислав Караджов.

От думите на Шопова се разбра,  комисията е имала само една преписка за търговия с лични данни, която е стигнала до прокуратурата, но по...

Водят малки фирми на 23 търговски мисии

23 търговски мисии планира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия до април 2015 г. 10 от тях ще са в държави от ЕС, сред които Германия, Франция, Швеция и Холандия. Ще има и 13 мисии в държави извън ЕС като Швейцария, Русия, САЩ, Обединените арабски емирства и др. Това стана ясно на пресконференция на 23 търговски мисии планира Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия до април 2015 г. 10 от тях ще са в държави от ЕС, сред които Германия, Франция, Швеция и Холандия. Ще има и 13 мисии в държави извън ЕС като Швейцария, Русия, САЩ, Обединените арабски емирства и др. Това стана ясно на пресконференция на

Цветанов: БСП лъже за кокаиновия скандал

Всичко, което наблюдавахме вътре, в голямата си част, бяха информации по открити източници и няма абсолютно нищо, което да води към тези твърдения, които лансира г-н Мерджанов днес от трибуната на парламента. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след изслушване на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев на закрито заседание в парламента.

Джигит фучи с 252 км/ч

Станционарна полицейска камера на международното шосе Е79 край Враца е засякла луксозен автомобил, профучал с рекордна скорост 252 км/ч.

За първи път България е против Брюксел за 400 млн. евро

За първи път България ще се обяви против предложено от Брюксел решение, което би ощетило страната ни. Постоянните ни представители в Комитета по земеделие са получили указания да гласуват против решение, което може да забави възстановяването на вече разплатени 400 млн. евро, обяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. За първи път България ще се обяви против предложено от Брюксел решение, което би ощетило страната ни. Постоянните ни представители в Комитета по земеделие са получили указания да гласуват против решение, което може да забави възстановяването на вече разплатени 400 млн. евро, обяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев.

Преслава го закъса заради розовото си Бентли

Форумците недоумяват как иначе семпла в стила си изпълнителка като нея може да си позволи излагацията от подобно пъстро петно, независимо колко безценно е то.

Стоичков разкритикува Барса: Хвърлят пари на вятъра

Легендата на Барселона Христо Стоичков разкритикува остро трансферната политика на каталунците. "Барселона хвърля парите си на вятъра и продължава да го прави. Тиаго Алкантара бе продаден за 25 ...

Фотогалерия: Ливърпул почете загиналите в трагедията на "Хилзбъро" преди 25 години


Привърженици, футболисти и легенди на "Ливърпул" показаха уважението си към 96-имата души, които загинаха в трагедията на "Хилзбъро" преди 25 години.


Пускат Гуго от Килърите 3

Георги Георгиев - Гуго, един от обвинените за участие в бандата Георги Георгиев - Гуго, един от обвинените за участие в бандата "Килърите 3", може да излезе на свобода срещу 20 000 лв. Спецпрокуратурата замени ареста му с гаранция седмица преди да изтече допустимият от закона 8-месечен срок за задържане. Решението е от вчера и изненада дори защитниците, които ден по-рано подадоха молба до съда за пускане на...

Фотогалерия: Честването на 25-ата годишнина от трагедията на "Хилзбъро"


Привърженици, футболисти и легенди на "Ливърпул" показаха уважението си към 96-имата души, които загинаха в трагедията на "Хилзбъро" преди 25 години.

Продават "старата" кола на Бекъм за 90 000 евро

/КРОСС/ Старата кола на футболиста Дейвид Бекъм ще бъде продадена на търг на цена от 90 000 евро. Автомобилът БМВ Серия 6 Кабриолет с две врати бе качен на сайта за покупки и продажби на автомобили Auto Trader. Луксозната кола на бившия английски национал разполага с кремов интериор, телевизия, Bluetooth и електрически и отопляеми седалки. Същевременно в средата на 22-инчовите алуминиеви джанти могат да бъдат забелязани и инициалите на съпругата на футболиста - Виктория Бекъм. Автомобилът е извървял 12 894 км, пише ITV. "Не е нужно инициалите ти да са VB, за да купиш тази кола, но може да е бонус. С толкова малко километри този впечатляващ кабриолет Серия 6 е в много добро състояние. Той е идеален за вземане на децата от футболната им тренировка. Няма друг автомобил, който да го замести", заяви директорът на Auto Trader Джон Куирк. През 2004 г. футболистът продаде на търг друг БМВ кабриолет от 1996 г., модел M3 Evolution, за сумата от 28 000 евро.    

Съпрузите с различно гражданство от ЕС още срещат сериозни проблеми при раздяла

Съпрузите с различно европейско гражданство все още са изправени пред сериозни правни проблеми, когато трябва да решават трансгранични спорове около техния брак или за родителските права над своите деца. Това констатира Европейската комисия в доклад, посветен на семействата с разнообразна националност.

Карачанаков преподписа и ще взима по 10 бона

Офанзивният футболист на ЦСКА Антон Карачанаков преподписа за две години, като месечното му възнаграждение ще бъде в размер на 10 000 лева.

Ц. Йовчев: Действията на МВР срещу Орлин Алексиев са абсолютно обосновани

"Повторих на народните представители същото, което казах и по време на изслушването в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред". Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който бе изслушан от депутатите на закрито заседание по темата "Орлин Алексиев" и връзката му със заловените 1.4 тона кокаин. Няма нова информация, обясни пред журналистите Йовчев.

Бареков: С воеводата Джамбазки ще водим битката за Европарламента

/КРОСС/ "Двамата с воеводата Ангел Джамбазки ще водим битката за Европарламента." Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в Благоевград. "Имаме три оферти от партии в Европарламента, но ще ги разгледаме и ще решим къде да отидем", обясни Бареков. "Ние ще бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори през октомври, ще изместим ДПС от ролята на балансьор", категоричен е лидерът на ББЦ. "Нашата държава се изпразва, променя се, но за лошо. Затова наша цел е да я запазим, но като държава на българите. Земя се добива по два пъти - или с пари, или с кръв. Ние нашата сме я отвоювали", каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. "Крайно време е да се разбере едно, че като нация можем да успеем само със задружни усилия", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "По света няма държава, която да просперира и да не е обединена", заключи той. Той каза още, че изборите на 25 май ще са много важни, защото от евродепутатите ще зависят много неща, най-вече парите, които ще дойдат от Европа към нас.    

Ученици от СМГ взеха 4 медала на Европейската олимпиада по математика

Един златен и три сребърни медала взеха четири ученички от Софийската математическа гимназия (СМГ) на третата Европейска олимпиада за момичета, съобщи Министерството на образованието и науката. Състезанието се проведе в Анталия, Турция, от 10 до 16 април 2014 г. Българските представители се наредиха на четвърто място на отборното класиране. Един златен и три сребърни медала взеха четири ученички от Софийската математическа гимназия (СМГ) на третата Европейска олимпиада за момичета, съобщи Министерството на образованието и науката. Състезанието се проведе в Анталия, Турция, от 10 до 16 април 2014 г. Българските представители се наредиха на четвърто място на отборното класиране.

Три европейски партии канят "България без цензура" в Европeйския парламент


Двамата с воеводата Ангел Джамбазки ще водим битката за Европeйски парламент. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред препълнената зала "Яворов" в Благоевград. Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което ББЦ и коалиционните й партньори - ВМРО, Двамата с воеводата Ангел Джамбазки ще водим битката за Европeйски парламент. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред препълнената зала "Яворов" в Благоевград. Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което ББЦ и коалиционните й партньори - ВМРО,

Кошмарен трафик по празниците

Изключително натоварен трафик се очаква на 18,19 и 21 април, предупреди вчера шефът на КАТ комисар Антон Антонов.  Най-големи задръствания се очертават в двете посоки по пътищата за Гърция през граничните пунктове Кулата и Илинден (виж картата). Освен българи към южната ни съседка ще пътуват и много румънци. 
Проблеми може да възникнат ... Изключително натоварен трафик се очаква на 18,19 и 21 април, предупреди вчера шефът на КАТ комисар Антон Антонов. Най-големи задръствания се очертават в двете посоки по пътищата за Гърция през граничните пунктове Кулата и Илинден (виж картата). Освен българи към южната ни съседка ще пътуват и много румънци. Проблеми може да възникнат ...

Станишев с лекция пред студенти в Бургас

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев продължава срещите си с граждани от различни населени места. Утре, 16.04.2014, той ще посети Сливен, където ще проведе среща - разговор с обществеността от 17:30 ч., в зала „Май”, бул”Цар Освоботител” №1. Преди това, от 16:30 лидерът на социалистите ще даде пресконференция в залата на „БТА” Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев продължава срещите си с граждани от различни населени места. Утре, 16.04.2014, той ще посети Сливен, където ще проведе среща - разговор с обществеността от 17:30 ч., в зала „Май”, бул”Цар Освоботител” №1. Преди това, от 16:30 лидерът на социалистите ще даде пресконференция в залата на „БТА”

Рано е за бази на НАТО в Източна Европа

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен смята, че все още е рано да се говори за разполагане на постоянни сили на алианса в Източна Европа.

BG порнозвезда в тройка с двама мъже командва банда в Италия


Красота и интелигентност – така лаконично се самоопределя в своя сайт Зорница Лозанова, по-известна с артистичния псевдоним Азора Райс.
Тези дни освен като порнозвезда, модел, певица и писателка 44-годишната българка записа и друга дейност в богатата си биография - клиентка на италианското правосъдие. Красота и интелигентност – така лаконично се самоопределя в своя сайт Зорница Лозанова, по-известна с артистичния псевдоним Азора Райс. Тези дни освен като порнозвезда, модел, певица и писателка 44-годишната българка записа и друга дейност в богатата си биография - клиентка на италианското правосъдие.

Три европейски партии канят "България без цензура" в Европeйския парламент


Двамата с воеводата Ангел Джамбазки ще водим битката за Европeйски парламент. Това каза лидерът на Двамата с воеводата Ангел Джамбазки ще водим битката за Европeйски парламент. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред препълнената зала "Яворов" в Благоевград. Градът е поредна спирка от Националното турне за повишаване на самочувствието на българина, което ББЦ и коалиционните й партньори - ВМРО,

САЩ: Няма да прилагаме нови санкции срещу Русия преди срещата в Женева

/КРОСС/ "Решение относно възможното използване на нови санкции срещу Русия няма да бъде взето преди срещата в Женева, насочена към разрешаване на кризата в Украйна." Това беше обявено днес по време на брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки. Според нея, Женевските преговори, планирани с участието на Русия, САЩ, ЕС и Украйна, ще бъдат "следващата стъпка" в процеса на изучаване на възможността за по-строги санкции срещу Москва. В правителството на САЩ активно се обсъжда въпросът, призна тя, цитирана от ИТАР-ТАСС. Псаки подчерта, че Съединените щати координират възможните действия с чуждестранните съюзници и партньори. Държавният секретар на САЩ Джон Кери проведе телефонни консултации с външните министри на Великобритания, Германия и няколко други страни.    

Варна с осем купи от Европейската танцова квалификация DanceStar

Осем купи спечелиха балерините от „Школа балет“ при Общински детски комплекс на Европейската танцова квалификация DanceStar, която се проведе на 3-7 април в Австрия. Малките танцьорки представиха достойно Варна в оспорвана надпревара между над 1200 участници.

"Ботев" прибра Христо Ботев за 1 година

"Ботев" прибра паметника на Христо Ботев от стадиона на клуба, който бе напълно разрушен от багери. Бюстът и постаментът бяха преместени в базата в Коматево, където ще се съхраняват 1 година. Тогава се чака да е готов новият стадион на "Ботев" и паметникът на патрона на клуба да заеме пак мястото си там. 

Същевременно Димитър Димитров-Херо обяви "Ботев" прибра паметника на Христо Ботев от стадиона на клуба, който бе напълно разрушен от багери. Бюстът и постаментът бяха преместени в базата в Коматево, където ще се съхраняват 1 година. Тогава се чака да е готов новият стадион на "Ботев" и паметникът на патрона на клуба да заеме пак мястото си там. Същевременно Димитър Димитров-Херо обяви

4 медала взеха ученици от СМГ на Европейската олимпиада по математика

Един златен и три сребърни медала взеха четири ученички от Софийската математическа гимназия (СМГ) на третата Европейска олимпиада за момичета, съобщи Министерството на образованието и науката. Състезанието се проведе в Анталия, Турция, от 10 до 16 април 2014 г. Българските представители се наредиха на четвърто място на отборното класиране. Един златен и три сребърни медала взеха четири ученички от Софийската математическа гимназия (СМГ) на третата Европейска олимпиада за момичета, съобщи Министерството на образованието и науката. Състезанието се проведе в Анталия, Турция, от 10 до 16 април 2014 г. Българските представители се наредиха на четвърто място на отборното класиране.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване