EVN започна преговори с НЕК

EVN България Електроснабдяване ЕАД (EVN EC) внесе в Националната електрическа компания предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор между двете компании за невъзстановените разходи ...

Жан-Клод Юнкер иска европейски енергиен съюз

Кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви като един от приоритетите си създаването на...

Силви Вартан: Не искам дом в България, моята къща е в сърцето ми

„Не искам дом в България. Къщата на дядо ми, която аз много обичах, бе разрушена преди години. Моята къща е в сърцето ми“. Това сподели световноизвестната френска певица от български произход Силви Вартан пред журналисти ден преди концерта й в София.  Френската музикална икона си припомни и при първите си посещения в България след падането желязната завеса. „С брат ми Еди заварихме една обезкръвена България. Тогава си зададохме въпроса как можем да помогнем на тази страна“, разказа певицата. Тежкото положение тук в първите години от прехода подтикват Вартан към серия от благотворителни актове. Нейната фондация подпомага детските болнични отделения в страната вече повече от 20 години. „Когато започнахме, България беше в такова състояние, че първото нещо, което направихме, бе да започнем да изпращаме камиони с храна и помощи. После решихме да се съсредоточим в даренията към най-малките, към децата, които са нашето бъдеще“, разказа музикалната икона. Тя уточни, че даренията отиват директно към нуждаещите се, тъй като се опасява средствата да не бъдат отклонени или използвани за други цели. Последното дарение на фондация „Силви Вартан за България“ предостави на русенската неонатология специализирана апаратура на стойност 45 000 евро. Певицата пристигна в София веднага след концерт в Токио, за да представи новия си албум „Силви в Нашвил“. Концертът е утре вечер в зала 1 на НДК. „За 30 години на сцената се уморих от динамични изяви. Затова реших да се насоча към нещо по-интимно, където нещата са съпреживяни. Затова и спектакълът ми тук ще е нещо коренно различно от показваното досега“, сподели Вартан. Силви Вартан е родена в България, но на 7-годишна възраст напуска страната. В средата на 60-те години се концентрира върху турнета и участия в САЩ. Участва в най-популярните по това време телевизионни шоута като "The Ed Sullivan Show", "Hullaballooh" и "Shindig". Силви Вартан има издадени две автобиографични книги. Първата - "Между сянката и светлината" - разказва за софийското й детство, за първите години в тясната хотелска стая в Париж и любовта й с френската рокендрол звезда Джони Холидей. Вторият биографичен роман „Дума по дума“ бе издаден 7 април тази година. Премиерата на романа пред българската публика ще се състои днес от 18:00 във Френския културен институт.

Жан-Клод Юнкер пожела на Цветан Цветанов категорична победа на ГЕРБ на евроизборите

Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов връчи на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер фланелка със слогана на ГЕРБ за евровота „България няма време за губене“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Това стана по време на заключителната среща на председателите на предизборните щабове на Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов връчи на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер фланелка със слогана на ГЕРБ за евровота „България няма време за губене“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана по време на заключителната среща на председателите на предизборните щабове на

Тарантино загуби делото срещу сайта, публикувал негов сценарий

/КРОСС/ Холивудският режисьор Куентин Тарантино е изгубил делото срещу компанията Gawker Media, чийто сайт разпространи в интернет сценария на филма му "Отвратителната осморка" (The Hateful Eight), съобщи Холивуд рипортър. Адвокатите на режисьора могат да обжалват решението на съда до 30 май. На сайта Gawker, специализиран в медийна информация и клюки, бе качена статия за филма и имаше линк към сценария от 146 страници на Тарантино. Ядосаният кинорежисьор заведе дело срещу сайта и съобщи, че се отказва от осъществяването на проекта. Случката шокира всички. За щастие, след като Тарантино се е успокоил, премислил и променил решението си. "Той продължава да работи (над филма) и ще пренапише сценария" - писа в микроблога си в Туитър журналистът Джеф Шнейдер. "Отвратителната осморка" ще е вторият уестърн, над който ще работи Тарантино. Първоначално се предполагаше, че в лентата за осем авантюристи със съмнителна репутация ще участват Майкъл Медсън, Брус Дърн и Тим Рот. Сред евентуалните имена, свързвани с проекта, бе и това на Кристоф Валц, предава БНТ.  

Радио Бургас дари книги с послания на децата от „Ронкали“

В Световния ден на книгата и авторското право -23 април Радио Бургас дари книги на Центъра за настаняване на деца в риск от семеен тип „Ронкали“. Детска класика и нашумели нови заглавия от българската и световна литература получиха възпитаниците на дома. Книгите са с лични послания от журналистите на медията.

„Във времена на бездуховност, в които идват все по-тревожни сигнали за неграмотност от образователната система, избрахме своите любими книги с надеждата, че всяка ще отвори нов свят за децата“, казва за кампанията главният продуцент на радио Бургас Даниела Костадинова.

Директорът на дома Снежана Витанова показа библиотеката на дом „Ронкали“, в която ще влязат и книгите от радио Бургас. Мит е, че подрастващите не четат, каза тя. Това потвърдиха и децата, които разказаха за своите интереси. Ученикът в Търговската гимназия Калин залага на фентъзи жанра, а Ивелина от СОУ „Епископ Константин Преславски“ предпочита любовни романи с щастлив край.

Инициативата на Радио Бургас е част от поредица срещи с децата от дом „Ронкали“. В следващата екипът на националната медия в Бургас ще им покаже как се прави радио.

И EVN започна преговори с НЕК по спора с прихванатите средства

Компанията е поискала и отлагане на заседанието на ДКЕВР по процедурата за отнемането на лицензите на трите ЕРП-та, насрочено за 28 април


Дефицитът в ЕС и в еврозоната се свива през 2013 г.


По предварителни  данни  на  Евростат  през  2013 г.  дефицитът  на  сектор "Държавно управление" на в 28-те страни, членки на Европейския съюз, възлиза на 437.323  млрд. евро, или  3.3% от  брутния вътрешен продукт (БВП), и бележи спад спрямо 2012 г., когато беше 3.9%, съобщи "Евростат".

Съотношението на средния дефицит към БВП в еврозоната е спаднало до 3% през 2013 г. при 3.7% година по-рано. 

Десет държави отчитат дефицит над 3% от БВП: Словения (-14.7%),  Гърция ...

Северна Корея показа Ким Чен Ун като малък (снимки)

Централната телевизия на Северна Корея за пръв път показа непубликувани досега снимки от детските години на лидера Ким Чен Ун. Фотографиите са били представени на гражданите на страната по време на излъчването на концерт в чест на Военновъздушни сили на КНДР. На снимките малкият Ким Чен Ун е заснет във военна униформа, а също на щурвала на самолет, по време на екскурзия със съученици. Точно на колко години е бил синът на Ким Чен Ир по това време не е известно. Не се съобщава също къде са били направени фотографиите и кой ги е предал на организаторите на мероприятието. По данни на разузнаването Ким Чен Ун е получил началното си образование в Швейцария, където личността му не е била разкривана. В документите той е фигурирал като Пак Ун. Според съучениците си е бил запален по баскетбола и съвсем не се е интересувал от политика. По-късно синът на Ким Чен Ир е завършил университета "Ким Ир Сен" по специална програма.

Кметът на Своге се брани с протест, забрани на ВМРО да стъпват там!

Кметът на Своге забрани на ВМРО да провежда протест на 24 април пред сградата на общината. Причината - по същото време и на същото място щял да се проведе друг такъв, който е организиран от ГЕРБ под наслов „За честта и достойнството на Община Своге. За чистото име на кмета инж. Жоро Цветков“. От ВМРО обаче твърдят, че общината няма основание за забрана на мероприятието им. Оттам подчертават и че режимът за подобни събития е уведомителен, а в случай като настоящия кметът трябва да избере алтернативен маршрут. Това обаче не е сторено.

МВР не може да установи категорично дали колите във Варна се палят умишлено

„Никой не е казал, че полицията не разполага с улики за умишлен палеж. Казах, че причините се установяват”. Така говорителката на варненската дирекция на МВР Ивана Милева отговори на въпроса разполага ли полицията с оперативни данни, според които зачестилите напоследък палежи на коли в морската столица са в резултат на извършени злоумишлени престъпления.

Жан-Клод Юнкер пожела на Цветан Цветанов категорична победа на ГЕРБ на евроизборите

Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов връчи на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер фланелка със слогана на ГЕРБ за евровота „България няма време за губене“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана по време на заключителната среща на председателите на предизборните щабове на Председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов връчи на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер фланелка със слогана на ГЕРБ за евровота „България няма време за губене“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана по време на заключителната среща на председателите на предизборните щабове на

Ключови модели смартфони на LG получават Knock Code ъпгрейд

/КРОСС/ Както LG обяви по време на Световния конгрес за мобилни технологии миналия месец, Knock CodeTM ще бъде ключова функционалност при смартфоните на компанията тази година, включително и моделите G Pro 2, G2 мини, FII серията и LIII серията. LG Electronics (LG) ще добави иновативната функция Knock CodeTM и в по-ранни модели смартфони чрез фърмуер ъпдейт през април. Собствениците на LG G2 и G Flex в някои страни първи ще получат Knock CodeTM ъпдейт и така ще имат незабавен достъп до смартфоните си посредством персонализиран "knock" код. Нови изследвания в областта на потребителското поведение показват, че повечето потребители проверяват и отключват устройствата си между 100 и 150 пъти на ден. Това вдъхнови LG да дообогати функцията KnockON с по-високо ниво на надеждност и удобство. KnockOn технологията, която LG патентова през 2008 г., е идеалната основа за допълнителното разработване на Knock CodeTM, уникална функционалност, която с едно действие едновременно „събужда" и отключва телефона, а това очевидно пести време на потребителите. Не е изненадващо, че в наскоро проведено проучване, повече от 50% от запитаните посочват именно Knock CodeTM като най-очакваната функционалност при G Pro 2. Това е доказателство за реалната нужда от алтернативно решение за сигурност при смартфоните. Ползите за потребителите, използващи Knock CodeTM технологията на LG са очевидни

7 201 лв. от Еврошанс за щастливка в Перник

/КРОСС/ Здравка Дерлипанска от Перник спечели 7 201 лв. от лото играта Еврошанс. Срещу залог от 0.60 лв. на теглене, късметлийката успява да познае всички предвидени в талона си 8 числа, което ѝ носи печалба с коефициент 12 000. Здравка разказва за себе си, че дълги години е работила в „Стомана - Перник", а сега очаква пенсионирането си. „Искам да пожелая много късмет на другите играчи. Хубави неща се случват на всички, просто трябва да вярваш". Здравка дойде да получи наградата си заедно със своята дъщеря Надя, която също е любител на Еврошанс. Късметът е спохождал и Надя, която е познавала 7 от 7 числа, както и 8 от 8. Намеренията на двете дами са с печалбата да си купят кола. През изминалия тираж от игрите на Евробет бяха спечелени 1 302 791 лв.  

Радикалният ислям е все по-голяма заплаха, убеден е Тони Блеър

Западът трябва да остави настрана различията си с Русия и Китай


Елена Йончева: Спирането на "Южен поток" е политика на двойни стандарти

Свидетели сме на двойни стандарти и по отношение на забраната за строеж на газопровода „Южен поток", заяви журналистката Елена Йончевана кръгла маса-дискусия, организирана от Българската търговско-индустриална камара в курорта „Слънчев ден" край Варна. За „Южен поток" и препоръката да не се строи, това пак е политика на двойни стандарти. Ако толкова смятат, че по този начин ще ударят Русия, а те ще ударят на първо място и България, тогава да спрат и „Северен поток", аргументира тезата си тя.

Търсенето вдига жилищните наеми във Великобритания

Особено активен е пазарът в Лондон, където наемите са нараснали с 2% през март и с 4% на годишна база


Арменската общност отбелязва 99 години от геноцида

/КРОСС/ Организирани прояви, посветени на една от най-драматичните страници от арменската история и тази на човечеството. На 23 април, сряда, от 19.30 часа пред Хачкара в градина "Ереван" (зад Министерство на земеделието) ще бъде извършена вечерна проверка на зверски убитите на 24 април 1915 г. арменски интелектуалци. Ще бъдат запалени над 1000 свещи, изобразяващи датата "24 април 1915 г.", а на мултимедия ще бъдат показани ликовете на тези арменски светци, станали първа жертва на Геноцида над арменците, организиран от младотурското правителство в Османската империя. На 24 април, четвъртък, от 17.30 часа от бул. Тодор Александров 31 (сградата на Арменския културен дом) ще поеме автошестие към паметника на геноцида над арменците в арменските гробища. Във връзка с тази годишнина, която записа една от най-мрачните страници в човешката история и се определя като първия геноцид на ХХ век, на 24 април ще се състои автошествие, в знак на почит към паметта на невинно избитите или загинали по време на депортациите от студ, глад и болести милион и половина арменци - жени, деца, старци, мъже. Автошествието ще поеме от бул. Тодор Александров 31, пред сградата на Арменския народен дом и ще продължи по маршрут: бул. Т. Александров, бул. Мария Луиза, ул. Козлодуй до входа на столичния гробищен парк

Превалявания почти над цялата страна ни очакват утре

През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта, на места в страната, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София 11°. Утре на много места ще вали дъжд.

Язовир "Нейковци" край Трявна няма да се строи с пари от Световната банка

Министрите са одобрили на днешното си заседание промени в споразумението с банката за заема за модернизация на общинската инфраструктура

БСП тръгва с Жоро Христов, ББЦ е с Нешка, ГЕРБ останаха без Веско

БСП ще открие кампанията си от НДК, ГЕРБ - от Арена Армеец, а ББЦ от Античния театър в Пловдив. Това показа проверка на BNews сред партийните централи два дни преди официалния старт на предизборната кампания.

Украински социолози нарочиха Порошенко за новия президент

Подкрепата за него надхвърля четири пъти тази за Тимошенко

Кметът на Плевен сдаде властта, временно

Зам.-кметът по строителството арх. Трифон Иванов поема временно управлението на община Плевен.
Заповедта е издадена в късния следобед във вторник. Според документа арх. Иванов ще замества кмета на Плевен проф. Димитър Стойков до 25 април, включително.
Видях с очите си заповедта, която ми е предоставена. Зам.-кметът по строителството арх. Трифон Иванов поема временно управлението на община Плевен. Заповедта е издадена в късния следобед във вторник. Според документа арх. Иванов ще замества кмета на Плевен проф. Димитър Стойков до 25 април, включително. Видях с очите си заповедта, която ми е предоставена.

Чеширков: Бежанският статут не е еднопосочен билет за ЕС

Хората, които са получили бежански статут у нас, имат право да пътуват в рамките на ЕС за 90 дни без необходимостта от виза, поясни говорителят на българското представителство на ВКООНБ

Мотоциклетизмът не разбира какво говори министърът на спорта

Министърът на спорта говори на непонятен език за българската федерация по мотоциклетизъм език, обяви Ивайло Караньотов - мениджър на един от най-добрите си състезатели и четирикратен световен шампион Ангел Караньотов. Представители на федерацията по мотоциклетизъм се срещнали с министър Мариана Георгиева заради провалящи се домакинства на стартове от световните финали. "Проведе се един странен разговор – Господ няма да разбере какво ми каза. Няма човек който да може да повтори тези думи. Не искам да кажа нищо за госпожата, но аз нищо не разбрах, освен че категорично отказва", разказа треньорът пред bTV. Караньотов-баща обяви, че с помощта на предното правителство са осигурени около 5 милиона лева за таксите за домакинства на състезанията от световните шампионати по супермото и мотокрос. Някои от състезанията са отменени, а други застрашени от отмяна заради неизпълнените ангажименти от Българската федерация по мотоциклетизъм към промотърите. Това се случва, защото министерството не превежда сумите на федерацията. „Както е известно, у дома и стените помагат. Връщаме се от Франция, колегите там ме питат защо няма да се проведе кръгът в Плевен – пистата е една от най-добрите. Едни неуредици са изключително неприятни за всеки спортист. Аз не знаех как да им обясня, че всичко тук зависи от някакви лични отношения”, сподели шампионът Ангел Караньотов. „Проблемът е нашата държава – задлъжняването на нашата федерация започва от предишното правителство. Обвинявам явлението „Дянков” – той обещаваше и не даваше, лъжеше като магураджия. А имахме личната подкрепа на Бойко Борисов”, обясни Ивайло Караньотов. „Това правителство, така или иначе има някакви целеви пари и ги отпуска. Има около 5 млн. лв. целеви пари, които трябва да бъдат платени на Световната федерация за участието на България по супермотокрос и мотокрос. Аз получих категоричен отказ от г-жа Мариана Георгиева", допълни той.

Валутни курсове на БНБ за 24 април 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 24 април 2014 година.

Обвиненият Тодор Атанасов: Съжалявам, че убих Николай

"Съжалявам!" Това каза пред журналисти вчера 22 годишният Тодор Александров- Баничката, който уби съученика си и съсед Николай Христов, дистрибутор на захарни изделия. Пред съда обаче Тодор натопи детския си приятел като каза, че Николай искал да купи от него дрога - пико, и го предизвикал с обидни думи.
"Аз защитих собствения си живот. "Съжалявам!" Това каза пред журналисти вчера 22 годишният Тодор Александров- Баничката, който уби съученика си и съсед Николай Христов, дистрибутор на захарни изделия. Пред съда обаче Тодор натопи детския си приятел като каза, че Николай искал да купи от него дрога - пико, и го предизвикал с обидни думи. "Аз защитих собствения си живот.

"Чадърите" водят в допитването за новия облик на фонтана на "Витошка" в София

"Чадърите ІІ" на Николета Иванова водят в анкетата за новия облик на прословутия фонтан на бул."Витоша" след една седмица гласуване на блога на Столична община. До момента те са събрали над 1660 гласа от общо над 5680 гласували, което е близо 30%.   Освен 12-те предложения на студентите от Националната художествена академия (НХА) от тази седмица е добавен и нов отговор "демонтаж на фонтана", който заема втора позиция със 750 гласа (13%).   Столичната община прибягна до нестандартната идея след като фонтанът, който беше пуснат преди една година, предизвика противоречи коментари сред обществото. Част от гражданите бурно отхвърлят необходимостта му точно на това място на пешеходния булевард, други го приемат с присмех, а трети - малцинството - смятат, че е удачно решение.   В сряда малко преди обед фонтанът си стоеше на мястото безмълвен, с откъртена плочка някъде на билото, без вода в него. На плочите му удобно се бе разположило бездомно куче и спокойно си спеше.   Столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща да възложи на студенти от НХА да изготвят проекти за нов облик на съоръжението.   Така се родиха композициите на 12-те студенти - "Танц", "Чадърите", "Градско множество", "Слънчевият часовник", "Танцуващи листа", "Детска игра", "Столица" и "Расте".   "Целта е да се направи нещо, което да бъде интересно, което да бъде популярно", коментира Фандъкова преди седмица.   "Фонтанът на бул. "Витоша” стана най-обсъжданата тема за облика на София миналата година. За моя радост не се обсъжда неремонтираната част с калта и дупките, а се обсъждат нещата, които се правят, което е добре", заяви още столичният кмет.   В момента обществото се е активизирало и чрез социалните мрежи тече подкана за гласуване в анкетата за новия облик на фонтана. Крайният срок е до началото на следващата седмица, но при силен интерес от общината може да удължат гласуването с още седмица.   Няма взето решение дали ще се реализира вариантът, който събере най-много гласове. Целта е да се види дали има убедителен фаворит, примерно да се одобрява от над 50% от столичани, и тогава ще се реши какво да се прави на мястото на фонтана, уточниха от Столичната община пред Mediapool.   В случай, че някое предложение събере голямо мнозинство, реализацията на идеите не е скъпа и от общината обещават да направят промяната до началото на зимата.   А дотогава фонтанът ще продължи да бъде удобно легло за бездомните улични кучета.

Контраадмирал Румен Николов е предложен за началник на отбраната

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността „началник на отбраната” и от военна служба във връзка с изтичане на неговия мандат и подаден рапорт от ген.

"Хамас" и "Фатах" подписаха мирно споразумение

Съперничещите си палестински групировки „Хамас” и „Фатах” подписаха забележително мирно споразумение по време на преговори в Газа, пише Arutz Sheva. Споразумен...

31 жалби за 3 дни заради решения на ЦИК

Върховният административен съд е получил 31 жаби за последните три дни срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това обяви председателят на съда Георги Колев, предаде "Правен свят&...

Правителството прие националната програма за превенция и защита от домашно насилие

В следващия месец трябва да бъде подписан национален координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие. Това е записано в одобрената днес от правителството годишна Програма...

Разширяват се броят и площта на защитените зони

С над 485 ха се разширява площта на защитените зони за опазване на природните местообитания и дивата флора и фауна в България след като правителството измени съществуващите списъци и добави една но...

Борисов в деня на погребението на Юри Миков: Надявам се числата 19/45 да не се забравят

"Изказвам своите най-искрени съболезнования на семейството на директора на Югозападното горско предприятие - Юри Миков. Днес беше погребението му, съжалявам, че не успях да отида". Това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Почивай в мир, приятелю. Надявам се, че заради паметта на този достоен човек, "Изказвам своите най-искрени съболезнования на семейството на директора на Югозападното горско предприятие - Юри Миков. Днес беше погребението му, съжалявам, че не успях да отида". Това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Почивай в мир, приятелю. Надявам се, че заради паметта на този достоен човек,

Кабинетът не зависи от евровота!

Политолог и PR експерт не очакват сътресения, зоват за евродебат


Огромна игра или дизайн на хотел? (СНИМКИ)

  Помните ли онази игра, която трябваше да редим на височина и после да внимаваме, когато издърпваме парчета от колоната. На пръв поглед...

Син уби майка си, баща кла с брадва сина си

54-годишен мъж е задържан за убийството на майка си. Драмата се разиграла във врачанското село Лиляче, а мъжът е задържан след няколко часа издирване. В същото време, русенската полиция състави предупредителен протокол за друг мъж, който след пиянски запой се сбил с баща си. Възрастният мъж го ударил с брадва по брадата, а синът започнал да го налага с бастуна.

Йотова в шивашка фабрика в Плевен: Има ефект от работата на социалистите в ЕС

Евродепутатът Илияна Йотова посети едно от малкото оцелели от прехода предприятия – шивашка фабрика на изхода на Плевен. Фабриката е средноголямо предприятие, в което работят 250 души. Тя работи по Оперативна програма „Човешки ресурси“. Тези дни чакат одобрение по програма „Конкурентноспособност“ за високотехнологично оборудване чрез европейски Евродепутатът Илияна Йотова посети едно от малкото оцелели от прехода предприятия – шивашка фабрика на изхода на Плевен. Фабриката е средноголямо предприятие, в което работят 250 души. Тя работи по Оперативна програма „Човешки ресурси“. Тези дни чакат одобрение по програма „Конкурентноспособност“ за високотехнологично оборудване чрез европейски

Филипините се вдигнаха на бунт срещу американския империализъм

/КРОСС/ Връщането на американските войски във Филипините предизвика безредици и сблъсъци по улиците. Президентът Барак Обама ще посети Манила, като се очаква да подпише военен пакт, който ще позволи във Филипините да бъдат пратени още американски войници, кораби и самолети. Масов протест в Манила обвини Вашингтон в империализъм и опит за колонизация. Филипинската полиция e въоръженa с палки, щитове и водни струи, за да разпръсне събралите се активисти пред посолството на САЩ в Манила. Протестиращите искат да се противопоставят на посещението на президента Обама и пакта, който ще увеличи американското военно присъствие в страната, съобщава CBS. Към този момент един полицай е ранен, но арести все още няма. Някои от протестиращите носят американски знамена с посланието: "Обама, не си добре дошъл". „Те вече са се разбрали. Ще подпишат пакта. И отново губещ ще е народът на Филипините. Чуждестранните войници се завръщат. Това е окупация. Повторна колонизация на нашата страна", каза водачът на протеста Ренато Рейес. Присъствието на американски войници е болна тема за гражданите на Филипините. След дълга борба, преди 20 години Сенатът гласува премахването на американските бази. Сега правителството обаче търси мощен съюзник. Причините са териториални спорове с Китай за острови и акватория в Южно китайско море, където евентуално може да бъдат добивани нефт и природен газ.  

4,5 тона марихуана заловени в Гърция за три месеца

За три месеца на гръцката граница с Албания са заловени 4,5 тона марихуана, съобщава албанският вестник "Шекули".

Сензация: Ердоган поднесе съболезнования на арменците за избитите им прадеди

Турският премиер Реджеп Тайп Ердоган поднесе от името на страната ни съболезнования на наследниците на арменците, избити и изселени през 1915 г. Изненадващата позиция беше разпространена от пресслужбата на правителството на 8 езика, в това число - и на арменски.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с Турският премиер Реджеп Тайп Ердоган поднесе от името на страната ни съболезнования на наследниците на арменците, избити и изселени през 1915 г. Изненадващата позиция беше разпространена от пресслужбата на правителството на 8 езика, в това число - и на арменски. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с

Неочакван жест: Ердоган поднесе съболезнования на арменците за кланетата

Турският премиер Реджеп Тайп Ердоган поднесе от името на страната ни съболезнования на наследниците на арменците, избити и изселени през 1915 г. Изненадващата позиция беше разпространена от пресслужбата на правителството на 8 езика, в това число - и на арменски.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с Турският премиер Реджеп Тайп Ердоган поднесе от името на страната ни съболезнования на наследниците на арменците, избити и изселени през 1915 г. Изненадващата позиция беше разпространена от пресслужбата на правителството на 8 езика, в това число - и на арменски. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с

Йотова в шивашка фабрика в Плевен: Има ефект от работата на социалистите в ЕС

Евродепутатът Илияна Йотова посети едно от малкото оцелели от прехода предприятия – шивашка фабрика на изхода на Плевен. Фабриката е средноголямо предприятие, в което работят 250 души. Тя работи по Оперативна програма „Човешки ресурси“. Тези дни чакат одобрение по програма „Конкурентноспособност“ за високотехнологично оборудване чрез европейски Евродепутатът Илияна Йотова посети едно от малкото оцелели от прехода предприятия – шивашка фабрика на изхода на Плевен. Фабриката е средноголямо предприятие, в което работят 250 души. Тя работи по Оперативна програма „Човешки ресурси“. Тези дни чакат одобрение по програма „Конкурентноспособност“ за високотехнологично оборудване чрез европейски

Борисов в деня на погребението на Юри Миков: Дано не се забравят числата 19/45

"Изказвам своите най-искрени съболезнования на семейството на директора на Югозападното горско предприятие - Юри Миков. Днес беше погребението му, съжалявам, че не успях да отида". Това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Почивай в мир, приятелю. Надявам се, че заради паметта на този достоен човек,

Борисов ще привлича инвестиции от Обединените арабски емирства при ново управление на ГЕРБ


За мен е много важно при едно следващо управление на ГЕРБ да привлечем максимални инвестиции от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Имаме малко да наваксаме в тази посока, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от партийния пресцентър, по време на посещение в столицата на ОАЕ Абу Даби.

В Абу Даби Борисов се срещна с министъра на международното сътрудничество и развитието на Обединените арабски емирства (ОАЕ), шейха Лубна Бинд Халид ал Касими. Бившият премиер е там с двама...

По 5000 евро за жертвите на свещеници педофили в Германия

/КРОСС/ 1380 души жертви на свещеници педофили са получили финансови компенсации от Германската католическата църква. На всеки от пострадалите бяха предложени по 5000 евро, но някои сметнаха сумата за недостатъчна, съобщи в интервю за френския католически ежедневник "Кроа" епископът на германския град Трир Щефан Акерман. По думите му изплащането на обезщетения е уникален подход на Германия, който не съществува "в нито една друга социална групировка или институция". Акерман е натоварен от събранието на германските епископи да хвърли светлина върху сексуалните посегателства, чието разкритие през 2010 г. предизвика силен скандал около Рейн. Броят на жертвите на сексуално насилие от страна на германски свещеници не е известен. През март конференцията на епископите започна голямо разследване, което трябва да хвърли светлина върху казуса. Предвидено е то да продължи три години и половина, предава ТВ7. Над 180 хил. вярващи напуснаха германската католическа църква през 2010 г., което е повишение с 40% спрямо предишната година, припомня католическият вестник. Причината за това беше именно секс скандалът зад църковните врати.  

В "Лукойл Нефтохим Бургас" ще има комплекс за преработка на тежки отпадъци

Първият етап за реализацията на проекта ще струва 1,5 млрд. долара, съобщават от ръководството на "Лукойл"


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване