Шанхай ще види Георги Иванов

Държавният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов отново ще стартира в турнир от Диамантената лига. Петият от световното първенство в зала в Сопот (Полша) ще се състезава във втората надпревара от новото издание на най-комерсиалната верига в леката атлетика. Турнирът е на 18 май в Шанхай, а здравият българин вече е получил покана от Държавният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов отново ще стартира в турнир от Диамантената лига. Петият от световното първенство в зала в Сопот (Полша) ще се състезава във втората надпревара от новото издание на най-комерсиалната верига в леката атлетика. Турнирът е на 18 май в Шанхай, а здравият българин вече е получил покана от

Египетски политици призовават Европа за съдействие срещу Мюсюлманското братство

Месец преди президентските избори в Египет политици и общественици започнаха кампания в Европа с цел да представят „реалната ситуация в страната”.

прочети повече

Екипът по приемна грижа в Радомир търси запазени бебешки дрехи за момченце на 1 месец

Екипът по приемна грижа към община Радомир се обърна с апел към радомирци. Търсят се запазени бебешки дрехи за момченце на 1 месец, научи ZaPernik.com.

"Нуждаем се от стари, но запазени бебешки дрешки за бебе на 1 месец (момче). Предварително Ви благодарим за вашето съдействие! Може да ни намерите на адрес: НОЕ - 4, ет. 1, стая. 7. Всеки работен ден от 08:00 до 17:00ч.", съобщиха от приемна грижа.

Пирински: Курсът на Европа зависи от доминиращата политическа сила

/КРОСС/ "За бъдещето на Европа е важно каква политическа сила ще доминира в европарламента и ЕК, което на практика ще определя политиката във всички държави - членки на ЕС. Основните проблеми, които трябва да се решават са свързани с икономиката, респективно проблема с безработицата, образованието и здравеопазването." Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Георги Пирински при гостуването си в самоковското село Белчин, Община Самоков. Неговият избор не бе случаен, тъй като това е едно от селата, където са усвоени най-много средства по европейските програми, близо 10 млн. лв. за ВиК и за възстановяване на късноантичната крепост Цари Мали град. След срещата в село Белчин, Георги Пирински заедно с домакините посети крепостта Цари Мали град, а по-късно през деня посети и гр. Самоков, където се срещна с ОбС на БСП.  

Русенският баща-убиец остава в ареста

Очакват се и резултатите от тройната психологическа експертиза

ДАНС: Спипаният с 4000 лв. подкуп зам.-кмет на Плевен е руски гражданин

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов. Вчера в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) проведоха специализирана операция. Днес ДАНС официално съобщи, че е арестуван Алексей Евгениевич Зелов – заместник-кмет на Община Плевен. Той е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец в България. Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп от 4000 лв. Руският гражданин е задържан с постановление на Софийска градска прокуратура до 72 часа. Спрямо него ще бъде отправено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. ГЕРБ за ареста: Не сме разпъвали чадър над никого Алексей Зелов не е член на ГЕРБ. Той е бил поканен на поста от кмета на града Димитър Стойков, който е избран от листата на ГЕРБ. Едва когато прокуратурата се произнесе по случая, общинските съветници от партията на Бойко Борисов ще направят политически коментар. Това стана ясно по-рано днес от обясненията на Даниела Гонкова - общински съветник от ГЕРБ в Община Плевен. Пред bTV Даниела Гонкова обясни, че до момента не е чувала да има сигнали срещу Зелов. Назначението на Алексей Зелов не е политическо. Той не е член на ГЕРБ, назначен е като икономист, финансист и така е ангажиран от кмета в община Плевен, каза Гонкова.

Хълк Хоган идва в България за "Непобедимите"

Една от най-големите звезди в света на кеча Хълк Хоган пристига в България за снимките на четвъртата част на екшън поредицата "Непобедимите". Очаква се Хоган да кацне в София през есента, когато ще стартира снимачния процес.

Шофьор с алкохол влезе в затвора

Половин година затвор при строг режим присъди на шофьор с алкохол Районният съд в Смолян.
29-годишният Асен Арабов отива зад решетките за това, че карал с 1.68 промила алкохол в кръвта на 2 април т.г.
Прокуратурата поискала да бъде лишен от свобода, тъй като за втори път го спипват да кара с алкохол. През 2004 г. Половин година затвор при строг режим присъди на шофьор с алкохол Районният съд в Смолян. 29-годишният Асен Арабов отива зад решетките за това, че карал с 1.68 промила алкохол в кръвта на 2 април т.г. Прокуратурата поискала да бъде лишен от свобода, тъй като за втори път го спипват да кара с алкохол. През 2004 г.

Зам.-кмет на Плевен е обвиняем за подкуп

Алексей Зелов е обвинен за това, че е поискал и е получил подкуп в размер на 4000 лв.

Правителството прие националната програма за превенция и защита от домашно насилие

/КРОСС/ В следващия месец трябва да бъде подписан национален координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие. Това е записано в одобрената днес от правителството годишна Програма за превенция и защита от домашното насилие. Неговата цел е да въведе стандартизиран подход в изпълнението на дейностите от различните институции и да оптимизира взаимодействието им в подкрепа на пострадалите хора. По отношение на превенцията Програмата предвижда разработването и въвеждането на превантивни програми сред деца от различни възрастови групи. Очаква се в резултат на изпълнението им своевременно да бъде идентифицирано домашното насилие над деца, а те да бъдат заучени на алтернативни на насилието модели на комуникация и поведение. Чрез електронните си страници различните ангажирани с проблема институции ще разпространяват инициативи, добри практики и механизми за защита на пострадалите. Ще бъдат организирани кампании за повишаване на обществената чувствителност към домашното насилие. В Програмата са включени също обучения на социални и медицински работници, доставчици на социални услуги, служители на МВР за повишаване компетентностите за разпознаване, оценка и оказване на квалифицирана интервенция в случаите на домашно насилие. За разлика от предишни години, за успешното им реализиране и постигането на по-голяма прозрачност, ефективност и ефикасност при разходването на публични средства, през 2014 г. заложените в Програмата дейности са проектно финансирани

България ще обучава косовски специалисти за реакция при бедствия

/КРОСС/ България ще организира ново шестседмично обучение на специалисти в сферата на гражданската защита, реакцията при бедствия и пожарната безопасност от силите за сигурност на Косово. За целта правителството отпусна допълнителни 62 000 лв. по бюджета на МВР. Първото обучение за повишаване на теоретичните знания и практическите умения на косовските специалисти беше проведено успешно през 2013 г. Включването на страната ни в процеса на подготовка и изграждане на национален капацитет за справяне с последиците от бедствия, които засягат населението на Косово, е израз на последователната политика на България в подкрепа на държавите от Западните Балкани. По този начин страната ни се присъединява и към усилията на партньорите от Европейския съюз и НАТО за повишаване на стабилността в региона.  

Румен Николов става началник на отбраната

Министерски съвет е изпратил предложение до президента Плевнелиев да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността „началник на отбраната” и от военна служба заради изтичането на мандата му. На него място пък се планира да бъде назначен контраадмирал Румен Николов, който в момента е командир на Военноморските сили.

Допълнително над 4 млн.лв за иновации в малките и средни предприятия

/КРОСС/ Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката в размер на 4 350 000 лв. Средствата са предвидени за финансово осигуряване на две приоритетни области от Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 г. С тях ще бъдат обезпечени дейности, свързани изключително с насърчаване иновационната дейност на предприятията. Това са членството на България в Европейската космическа асоциация (ЕКА), създаването на Акселератор България в Силициевата долина, реализацията на проектите „Финансова схема за подкрепа на трансфера на знания към предприятията - ваучерна схема" и „Техностарт - насърчаване на иновационната активност на младите хора в България". Присъединяването на България към ЕКА има за цел да осигури достъп на българските предприятия и научни организации до пазара на космически дейности, който се характеризира с висока степен на иновативност, внедряване на нови технологии и услуги. Проектът „Финансова схема за подкрепа на трансфера на знания към предприятията - ваучерна схема" е насочен към предоставяне на технологични знания от висши училища и научни организации към микро, малки и средни предприятия за решаване на проблеми от приложен характер чрез придобиване на знания, свързани с иновация на процеси, продукти и услуги

Дебат на тема “История и наследство на комунизма и сталинизма в България” ще се проведе във Варна

На 25 април 2014 г. в гр. Варна ще се проведе дебат на тема “История и наследство на комунизма и сталинизма в България”, съобщиха от РИМ-Добрич за Moreto.net. Събитието е част от проект “Да помним сталинизма: Таврийските българи в Добруджа“, който е партньорска инициатива на Висше училище „Международен колеж“ – Добрич и Регионален исторически музей – Добрич.

Съдът в Бургас отмени части от наредбата за верига лавки в града


Административният съд в Бургас е отменил текстовете от наредбата на общинския съвет, според която верига павилиони може да има само ако в нея се продават едновременно цигари, вестници и пакетирани изделия, научи "Дневник" от страницата на съда.

Решението е от 22 април и може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Текстовете бяха оспорвани от Асоциацията за защита на средния и дребен бизнес, зад която стоят 552 местни търговци. Те смятат, че...

Турският премиер поднесе съболезнования на арменците за избитите им прадеди

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган поднесе от името на страната си съболезнования на наследниците на арменците, избити и изселени от османските войски по време на Първата световна война.   Историческото изявление на Ердоган идва в навечерието на 99-тата годишнина от началото на масовото депортиране на арменци и бе разпространено от кабинета му на 8 езика, включително и арменски.   Това е първият коментар на турски премиер за избиването на арменци в края на 19-ти и началото на 20-ти век и има исторически характер.   "Инцидентите през Първата световна война са наша обща болка. Ние вярваме, че народите с древна и уникална география, които споделят общи обичаи и нрави, ще провеждат зрели разговори за миналото и ще запомнят общите си загуби по достоен начин. Вярваме, че арменците, загубили живота си в началото на 20-ти век, почиват в мир. Поднасяме съболезнованията си на техните внуци", заяви Ердоган.   Той обаче посочи, че справедливата човешка и морална позиция изисква периодът да се разглежда без оглед на етническата и религиозната принадлежност на действащите лица.   "Свободното изразяване на различни мнения за събитията от 1915 г. е изискване за плурализма, а също и за култура на демокрация и модерност в Турция", заяви още Ердоган.   Армения се опитва да накара Турция да признае избиването на 1.5 милиона души в границите на Османската империя за геноцид, от които само през 1915-1916 г. са избити около 1 млн. души, а хиляди са прогонени от домовете им. Турция обаче твърди, че 500 000 души са загинали в бой и от глад по време на Първата световна война и категорично отхвърля определението геноцид.   Ердоган заяви още, 24 април има "специално значение за нашите арменски граждани и за всички арменци по света" и призовава за справедливо и хуманно оценяване на този "болезнен период".   Армения и много страни по света, признават събитията за геноцид, но не и България.   Общинските съвети на много градове, сред които Бургас, Варна, Пловдив и други, където е имало компактни групи от арменски изселници, обаче са признали официално геноцида.

Станишев: Икономиката в Кърджали се възстановява

Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот. Макар и да става стъпка по стъпка и бавно, това е най-важното, за да могат хората да живеят по-нормално, по-сигурно и да имат достоен живот. Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на БСП и президент на Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот. Макар и да става стъпка по стъпка и бавно, това е най-важното, за да могат хората да живеят по-нормално, по-сигурно и да имат достоен живот. Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на БСП и президент на

Съдът попари всичките 31 жалби срещу ЦИК

Само за последните три дни във Върховния административен съд са постъпили 31 жалби срещу ЦИК, за които съдът е приел, че са законосъобразни.

Общинският съвет на Перник спря концесията за ползване на стадион "Звезда" в квартал "Димова махала"

Общинският съвет в Перник днес даде съгласие и възложи на кмета Росица Янакиева да прекрати договор за концесия между община Перник и футболен клуб Миньор 1919 за ползване на стадион "Звезда" в квартал "Димова махала".

Договорът е бил сключен през 2005г. Ползваният терен - стадион "Звезда" е публична общинска собственост и е с площ 22 015 кв.м. "Концесионерът признава, че е във финансова и организационна невъзможност да изпълнява...

Продължава

Виталий Кличко е кандидат за кмет на Киев

Виталий Кличко беше издигнат за кандидат за кмет на Киев на изборите, които ще се състоят на 25 май едновременно с президентските. Кандидатурата на лидера на партията УДАР бе одобрена на партийна кон...

Найденов: Няма пряка заплаха за страната заради събитията в Украйна

В момента нямаме непосредствена заплаха и опасност за сигурността на страната, поради което не сме искали и допълнително разполагане на личен състав и техника на наша територия. Това каза министърът н...

Григор Димитров тръгна успешно в Букурещ

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно похода си към титла на турнира в Букурещ от серията 250 на ATP.  Димитров победи в два сета чеха Иржи Весели – 7:6 (5)...

Политиците от ЕС не трябва да създават нереални очаквания за хората, смятат експерти


Европейските политици не трябва да създават нереални очаквания за избирателите си. Не трябва да се обещават предизборно неща, които няма как да бъдат реализирани, а европолитиците трябва повече да се вслушват в гласа на хората. Около тези позиции се обединиха участниците в дискусията "Големите европейски теми в платформите на европейските политически партии". Събитието е част от проекта "е-Включи се в ЕП", изпълняван от "Икономедиа" с финансовата подкрепа на Европейския парламент.
...

Бебе и 3-годишното му братче изчезнали в река в Сърбия

Спасителните екипи търсят 7-месечно бебе и тригодишно му братче, които паднали е река Турия в близост до село Банковац в околностите на Ниш.

Меркел готова да обсъди предложението на Полша за Европейски енергиен съюз

Предложението на полския премиер Доналд Туск за създаване на Европейски енергиен съюз ще бъде разгледано от Ангела Меркел, съобщи говорителят на германското правителство Щефан Зайберт, цитиран от ИТАР-ТАСС.
По думите на Зайберт Меркел ще обсъди „много сериозно“ темата по време на насроченото за 25 април посещение на Туск в Берлин. Предложението на полския премиер Доналд Туск за създаване на Европейски енергиен съюз ще бъде разгледано от Ангела Меркел, съобщи говорителят на германското правителство Щефан Зайберт, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите на Зайберт Меркел ще обсъди „много сериозно“ темата по време на насроченото за 25 април посещение на Туск в Берлин.

Държавата обмисля да върне държавната поръчка в обучението на пилоти


Търсим решение за възстановяване на спряната преди години държавна поръчка за обучение на български пилоти. Това заяви заместник-министърът на транспорта Антон Гинев по време на кръгла маса "Подготовката на пилоти и кадровото осигуряване на гражданската авиация – състояние, перспективи и ангажименти на държавните институции".  

За постигането на ефективно и дългосрочно изграждане на работеща система за обучение на български пилоти е необходимо всички заинтересовани страни да участват...

Българи в Лондон готови да се включат в издирването на Валя

Българи, които живеят в Лондон, са предложили помощта си на приятеля на изчезналата Валентина Иванова от Бургас.

Българи, които живеят в Лондон, са предложили помощта си на приятеля на изчезналата Валентина Иванова от Бургас. "Господин Георгиев, зная какво ви е в момента. Само мога да кажа да бъдете силни и да се надявате на чудо. Ние българите в Лондон всеки ден четем материали за изчезналото момиче и се надяваме да се намери и да бъдете отново

Станишев: Икономиката в Кърджали се възстановява

Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот. Макар и да става стъпка по стъпка и бавно, това е най-важното, за да могат хората да живеят по-нормално, по-сигурно и да имат достоен живот. Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на БСП и президент на Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот. Макар и да става стъпка по стъпка и бавно, това е най-важното, за да могат хората да живеят по-нормално, по-сигурно и да имат достоен живот. Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на БСП и президент на

Проф.Митев: Ще има интрига на три равнища на евроизборите

/КРОСС/ "Не е сигурно, че никой няма да оспори резултатите от изборите през май." Това каза за предаването „Нещо повече" по "Хоризонт" политологът и социолог проф. Петър-Емил Митев. "Интрига виждам на три равнища. Едното е за национална доминация между БСП и ГЕРБ. Другото е, така да се каже, вътрешносекторна доминация в дясно - между ГЕРБ и Реформаторския блок - и в ляво - между БСП и АБВ. На трето равнище е това дали ще успее „България без цензура" да влезе в парламента в конфронтация с всички останали партии, и големи, и малки. Имаме и интрига в по-общ характер, а именно ще доведат ли изборите на 25-ти май за Европейски парламент до предсрочни избори в България", заяви Митев. "В настоящата обстановка е много вероятно статуквото да се възпроизведе и това ще обезсмисли предсрочни избори", смята Митев. "В хода на кампанията обаче е възможно да се получи обрат", коментира той. Според него ББЦ има по-големи шансове от Реформаторския блок и АБВ.    

Арестуваният от ДАНС зам.-кмет на Плевен е обвинен за подкуп от 4000 лв.

Зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов, арестуван преди ден при акция на ДАНС, вече е обвиняем за получаване на подкуп от 4000 лева, съобщиха в сряда от прокуратурата. От държавното обвинение уточняват, че руснакът със статут на постоянно пребиваващ в България поискал рушвета и във вторник е задържан по време на получаването му. В съобщението на прокуратурата липсват подробности – от кого е поискал подкупа Зелов и срещу каква услуга. В момента той е задържан часа, като от съда ще бъде поискан постоянният му арест. Ако Алексей Зелов бъде признат за виновен, той е заплашен от затвор до шест години и глоба до 5000 лева.

БСП поднесе съболезнования на Ламбо за съпругата му

От мое име и от името на всички в БСП искам да поднеса най-искрени съболезнования на Стефан Данаилов. Това заяви в Кърджали лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. "Мария беше изключителна жена, много искрен и достоен човек и невероятна опора за Стефан Данаилов. Тя бе голямо вдъхновение за него и в неговото творчество и в живота му и във всички премеждия, през които той е преминал до сега и е преодолял, във всяко едно отношение ", каза още той.

Перничани взимат участие във фестивал - конкурс за руска песен и танц в Русе организиран от движение "Русофили"

Сътрудниците от Движение "Русофили" - клон Русе са преценили, че тази част от културния живот на град Русе е преустановила съществуването си от не много отдавна. В същото време, обществото има нагласата и необходимостта от подобни изяви. Затова организаторите решават през 2014 година да организират фестивал, като възстановят забравеното в полза предимно за младите хора от града и региона.
 

Конкурсната част от програмата на двудневния...

Продължава

80% от домакинствата под минимума за издръжка на живот

Запазва се тенденцията около 80% от домакинствата в страната да живеят с общ доход на 1 лице под необходимите средства за издръжка на живота. Това показват данните, които ще бъдат оповестени официално утре - 24 април, от периодичното изследване на Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ) към КНСБ за издръжката на живота през март 2014 г.

Ужасна бременност мъчи Кристина Агилера

Кристина Агилера кара изключително тежка бременност. Популярната певица, която е бременна с второто си дете от по-младия си годеник Мат Рътлър, отложила всичките си работни ангажименти и дори се наложило да бъде сменена от колежката си Гуен Стефани в предаването "Гласът на Америка".

Душко Благовестов с бронз от световното по бокс за младежи

Българинът Душко Благовестов остана с бронзовия медал в категория до 56 кг от световното по бокс за младежи в София. Той отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28) срещу кубинеца Хавиер Ибанес, съобщи Дневник.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Варненецът, Българинът Душко Благовестов остана с бронзовия медал в категория до 56 кг от световното по бокс за младежи в София. Той отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28) срещу кубинеца Хавиер Ибанес, съобщи Дневник. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Варненецът,

КНСБ: Заплатите могат да скочат с до 20 %

/КРОСС/ "Има възможност за увеличение на работните заплати у нас с между 5 и 20%, като това важи особено много за тежката индустрия." Това заяви на пресконференция в Шумен президентът на КНСБ Пламен Димитров. „Имаме достатъчно аргументи, че към момента нашата икономика произвежда повече, отколкото плаща на работниците си, т.е отколкото би трябвало да получават те", обясни той. Именно по темата за заплащането на труда у нас КНСБ ще организира национална тристранна конференция на 28 април в София. Участие в нея вече са потвърдили министър-председателят и някои ключови министри, като поканени са и всички организации на работодателите. Предложенията на синдиката, които ще бъдат изложени, са свързани с дефинирането на по-ясен механизъм за определяне на размера на работните заплати. „В момента това не фигурира в закона", обясни Пламен Димитров и допълни: „Искаме промени в процесите и механизмите на колективно трудово договаряне, с които да се изясни как се формира системата на заплащане, както и как се оценява самият работник. Пред мен стоят 30 страници конкретни предложения за промени в Кодекса на труда". Той беше категоричен, че ще поискат да чуят властта на най-високо ниво, законодателя и работодателите за това дали има начин заплащането на труда в България да бъде регламентирано и много по-справедливо

До 6 май разговорите в мрежата на Глобул в Перник ще бъдат затруднени заради обновяване на клетки

Мащабният проект за пълно обновление на мобилната мрежа на Глобул, включващо замяна и подобрения на съоръженията от съществуващата 2G и 3G мрежа на компанията, започва от Перник, като дейностите по проекта в града ще започнат на 24 април и се очаква да приключат до 6 май, съобщиха от телекома.

Проектът включва също обновяване и подобряване на достъпа и опорната транспортна мрежа, както и на опорната мрежа на компанията. Това ще позволи на Глобул иновативни продукти и...

Продължава

Камион уби баба, пресичала неправилно

84-годишна жена почина в търновската болница, след като бе блъсната от камион в Горна Оряховица.
Произшествието стана около 10,15 ч. на ул. 84-годишна жена почина в търновската болница, след като бе блъсната от камион в Горна Оряховица. Произшествието стана около 10,15 ч. на ул."Отец Паисий" в железничарския град. Товарният автомобил с великотърновска регистрация се движел в посока към Лясковец, когато пред него излязла бабата на необозначено за целта място и в зона без видимост.

"Ливърпул" обяви глобално партньорство със Subway


Ръководството на "Ливърпул" обяви стартирането на "дългогодишно глобално партньорство" с американската верига заведения за бързо хранене Subway.

Сделката е част от серията нови спонсори на клуба, сред които вече са Vauxhall, Garuda Indonesia и Dunkin' Donuts.

"Мърсисайдци" се опитват да увеличат финансовите си постъпления преди своето завръщане в Шампионската лига от следващия сезон. Параметри по договора с американската компания не бяха представени.

"Щастливи...

Прокуратурата обвини зам.-кмета на Плевен

Алексей Зелов ще отговаря за вземането на 4000 лв. подкуп

Варненски клъстер вдига бариерите пред модерното пътно строителство

Клъстер за устойчиво развитие на градската среда обединява 10 фирми, юридически лица и Икономическия университет (ИУ) във Варна с идеята да подпомага управлението на този процес, като разработва и внедрява иновативни строителни решения.

Душко Благовестов с бронз от световното по бокс за младежи

Българинът Душко Благовестов остана с бронзовия медал в категория до 56 кг от световното по бокс за младежи в София. Той отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28) срещу кубинеца Хавиер Ибанес, съобщи Дневник.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Варненецът, Българинът Душко Благовестов остана с бронзовия медал в категория до 56 кг от световното по бокс за младежи в София. Той отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28) срещу кубинеца Хавиер Ибанес, съобщи Дневник. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Варненецът,

След ремонта ще минаваме 5 пъти по-бързо по "Лъвов мост"

Трафикът при Трафикът при "Лъвов мост" в София ще се облекчи значително, като времето за престой в задръстванията там ще се намали от 10 на 2 минути, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на кръстовището. Столичният кмет каза, че на този етап строителството върви по график, въпреки че се налага един от колекторите под земята да

След ремонта ще минаваме 5 пъти по-бързо по "Лъвов мост"

Трафикът при "Лъвов мост" в София ще се облекчи значително, като времето за престой в задръстванията там ще се намали от 10 на 2 минути, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на кръстовището.
Столичният кмет каза, че на този етап строителството върви по график, въпреки че се налага един от колекторите под земята да Трафикът при "Лъвов мост" в София ще се облекчи значително, като времето за престой в задръстванията там ще се намали от 10 на 2 минути, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на кръстовището. Столичният кмет каза, че на този етап строителството върви по график, въпреки че се налага един от колекторите под земята да

Северна Корея за пръв път показа Ким Чен Ун като малък

Централната телевизия на Северна Корея за пръв път показа непубликувани досега снимки от детските години на лидера Ким Чен Ун.
Фотографиите са били представени на гражданите на страната по време на излъчването на концерт в чест на Военновъздушни сили на КНДР.
На снимките малкият Ким Чен Ун е заснет във военна униформа, а също на щурвала на Централната телевизия на Северна Корея за пръв път показа непубликувани досега снимки от детските години на лидера Ким Чен Ун. Фотографиите са били представени на гражданите на страната по време на излъчването на концерт в чест на Военновъздушни сили на КНДР. На снимките малкият Ким Чен Ун е заснет във военна униформа, а също на щурвала на

Прокуратурата привлече като обвиняем плевенския заместник-кмет

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На 22 април в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са провели специализирана операция в рамките на образувано Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На 22 април в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са провели специализирана операция в рамките на образувано

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване