Цитат на деня: Всички, които сега са срещу Батков, през 2006 г. го целуваха по мустаците


"Всички, които сега са срещу Тодор Батков, скачаха и го целуваха по мустаците през 2006 г."

Това заяви треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов на пресконференция на инициативния комитет по честванията на стогодишния юбилей на футболния клуб във връзката с атаките към собственика на сините.

"Не трябва да имаме къса памет, защото тогава всички си прехвърляха на телефона мелодията на Шампионската лига. Всеки говори, че сме допуснали 17 гола, но ние оставаме...

НЗОК няма да плати 1.5 млн. лв. на болниците заради нарушено лечение на пациентите

1.5 млн лева няма да бъдат платени на болниците, след като проверка на здравната каса за дейността на болниците през първото тримесечие е установила множество нарушения, засягащи лечението на пациентите, съобщи в сряда управителят на НЗОК Румяна Тодорова.   Сумата включва наложени санкции и пари, които няма да се платят заради неизвършена дейност по клинични пътеки.   До края на март са извършени 1457 проверки, като 829 от тях са медицински, а 628 - финансови. Проверени са 136 лечебни заведения и са констатирани 1570 нарушения.   Най-често срещаните от тях са свързани с хоспитализациите на пациентите, и то по клиничните пътеки, свързани с остра и изострена хронична сърдечна недостатъчност, лечения на глаукома, съдови заболявания на окото и травми, гнойно-възпалителни заболявания на белите дробове, заболявания на стомашно-чревния тракт, бронхопневмония и бронхит. Нарушенията са свързани с лечение по по-скъпа клинична пътека.   По отношение на изследванията, най-честите нарушения са свързани с липса на данни на пациентите, поставяне на диагнози без клинични, лабораторни и инструментални доказателства.   По отношение на консултациите със специалист Тодорова каза, че на много места не се проследяват съпътстващите заболявания на пациентите. Така например, при пациент с остра сърдечна недостатъчност не се правят консултации с пулмолог за наличие на възпалителни промени, които са характерни за пациенти със сърдечни пациенти. Констатирани са и редица нарушения по отношение на изписването на пациентите.   По повод на изписванията внезапна проверка на НЗОК, извършена на 18 април, е открила нарушения в 38% от инспектираните болници. Целта на проверяващите е била една - "да видим пациентите, които са хоспитализирани, дали са по празниците в болниците и дали това кореспондира с тежестта на тяхното заболяване", по думите на Тодорова. Проверени са 37 лечебни заведения в 13 РЗОК - или общо 191 отделения. В 14 заведения са открити нарушения по показателя на проверката.   Според управителя на НЗОК установено е било, че в големите болници много хора идват за амбулаторен преглед, като нито един от случаите не е бил спешен. Голяма част от терапевтичните клиники в онкологичните болници са били затворени. В една от софийските болници всички пациенти са били изписани още на 17 април.   "Всички ли са били в еднакво състояние, за да могат да продължат лечението си вкъщи, и кога са били приети, за да бъдат изписани в един ден?", попита Тодорова. По думите й, при този случай проверяващите не са успели да прегледат документацията на болницата и проверките там ще продължат и ще бъдат тематични.

София настоява за ускоряване на предоговарянето на водната концесия

София продължава да настоява за ускоряване на преговорите за ревизия на концесионния договор със "Софийска вода" и пред новото ръководство на дружеството, което беше сменено в началото на април.   Кметът Йорданка Фандъкова е поискала от новия изпълнителен директор на "Софийска вода" Бруно Рош конкретен график за водене и завършване на преговорите, съобщи Столична община.   Фдъкова е настояла с промяната на договора да се засили реалния контрол върху дейността на дружеството.   Столична община ще изисква стриктно спазване на Закона за обществените поръчки и предварително съгласуване на заданията на обществените поръчки, които провежда "Софийска вода".   София настоява и за определяне на санкции, които да са дължими от концесионера на общината при неизпълнение на договора. Към момента Столична община няма правомощия да налага санкции.   Столична община настоява и за предоговаряне на условията за предсрочно прекратяване на концесионния договор и ясна методика за изчисляването на финансовата компенсация.   Пред новия изпълнителен директор кметът Фандъкова е напомнило за задълженията на дружеството да възстановява навреме и качествено пътните настилки, както и да поддържа екипи в готовност за работа при аварийни ситуации.   След многократно настояване от страна на Фандъкова през 2013 г. дружеството публикува пълния текст на договора, сключен през 1999 г., а с решение на Столичния общински съвет беше създадена работна група, която да извърши предоговаряне на условия по договора.   Концесията със "Софийска вода" е за срок от 25 години и договорът изтича в началото на 2026 г.   Новият изпълнителен директор на дружество Бруно Рош заема поста от Мариана Итева. Нейните правомощия за представяне и управление на "Софийска вода" са прекратени с решение на общото събрание на акционерите провело се на 2 април, става ясно от Търговския регистър.   Французинът Бруно Даниел Пол Рош има дългогодишен опит в сферата на ВиК услугите във Франция и Румъния, като повече от 10 години работи на различни позиции във френската компания "Веолия" (Veolia), която е мажоритарен собственик в концесионера "Софийска вода".  

Бруно Рош е новият изпълнителен директор на "Софийска вода"

Бруно Рош е новият изпълнителен директор на "Софийска вода", съобщиха от дружеството.   Той заема поста от Мариана Итева, чиито правомощия за представяне и управление на "Софийска вода" са прекратени с решение на общото събрание на акционерите. То се е провело на 2 април, става ясно от Търговския регистър.   Французинът Бруно Даниел Пол Рош има дългогодишен опит в сферата на ВиК услугите във Франция и Румъния, като повече от 10 години работи на различни позиции във френската компания "Веолия" (Veolia), която е мажоритарен собственик в концесионера "Софийска вода".   Днес Бруно Рош ще се срещне със столичния кмет Йорданка Фандъкова, за да обсъди посоките за развитие на водоснабдяването, пречистването и канализацията на София. Бруно Рош ще даде и препоръки към концесионера, е посочено в съобщението на "Софийска вода".

Младежка рок банда избра да стане част от БСП

Членовете на младежката рок група "Контраст" засвидетелстваха своята подкрепа към БСП, като подадоха молби за членство в партията. Желание да се присъединят към БСП имат всичките членове на групата, които са привлечени от активната обществена работа на гоцеделчевските социалисти, съобщиха от пресцентъра на БСП. Членовете на младежката рок група "Контраст" засвидетелстваха своята подкрепа към БСП, като подадоха молби за членство в партията. Желание да се присъединят към БСП имат всичките членове на групата, които са привлечени от активната обществена работа на гоцеделчевските социалисти, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Санкции за 1,5 млн. лева заради източване на пари от НЗОК

Внезапна проверка на болници по празниците доказа, че лечебните заведения масово източват пари от Здравната каса. По този повод ще бъдат наложени санкции за до 1,5 млн. лева, като в това число влизат глоби и незаплатени средства от надлимитна дейност. Това съобщи управителят на Касата д-р Румяна Тодорова. Проверки са извършени между 18 и 21 април в 37 болници в 13 града – София, Пловдив, Пазарджик, Перник, Враца, Плевен, Смолян, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Шумен. Нарушения са открити в 14 болници. В много от болниците пациентите, записани като приети в болницата в момента на проверката, не са открити в лечебните заведения, като често броят на приетите е бил дори по-голям от броя на леглата в съответното отделение. Много голям е проблемът с хигиената и с качеството на лечението в болниците, но що се отнася до качеството на обслужване, това не зависи от Здравната каса. Можем само да предадем наблюденията си на „Медицински одит“, посочи Тодорова. От началото на годината до края на март са направени 1457 медицински и финансови проверки в болничната помощ и над 2500 проверки в извънболничната помощ. В болничната помощ са регистрирани 1570 нарушения, допълни Тодорова. Наблюденията сочат, че когато един пациент е приет в болницата по дадена клинична пътека, той не е лекуван за други съпътстващи заболявания. Много често се случва пациенти да бъдат изписвани от болницата с по-лоши показатели на изледвания в сравнение с тези при хоспитализирането им. След това същите пациенти влизат в болницата за лечение по друга клинична пътека, по която вече се лекуват други техни заболявания, обясни Тодорова. В много случаи се наблюдава тенденцията пациенти с определено заболяване да се лекуват по пътека с по-висока цена, за която нямат необходимите симптоми. Проверката показва и че според документите в болниците над 5700 пациенти са лекувани от болестта на Лайл в рамките на 3 месеца. Това заболяване се среща изключително рядко. Аз за 30 години съм виждала 2 такива случая. Симптомите са много тежки и лесно може да се направи проверка колко от тези случаи са реални и това предстои да се направи, коментира шефът на НЗОК. По повод липсата на направления Румяна Тодорова обяви, че са се появили сигнали за продажба на направления - от общопрактикуващи лекари на специалисти и за лабораторни изследвания. Тук се появява и въпросът за защита на личните данни, които се използват, каза Тодорова. Ние в момента издържаме болници, а не плащаме за пациентите, подчерта Румяна Тодорова. Много често получаваме оплаквания от пациенти. Лошото е, че те се оплакват, но не искат след това официално да напишат какво се е случило и така по тези оплаквания не може да се направи нищо, категорична е Румяна Тодорова. По думите на Тодорова на фона на нарушенията добро впечатление са направили неврологичното отделение в „Токуда“ и детското отделение в Университетската болница „Св. Анна“ в София. Проверките в болниците продължават. Има проблем с лекарите, работещи в регионалните здравни каси. Болниците са започнали да ги наемат на високи заплати и те работят в т.нар. „отдели за борба с Касата“. Те отговарят за отчетите на болниците и тък като са работили в системата, знаят къде гледат проверяващите и знаят как да направят отчетите по такъв начин, че да заблудят проверяващите, посочи Тодорова.

Младежка рок банда избра да стане част от БСП

Членовете на младежката рок група Членовете на младежката рок група "Контраст" засвидетелстваха своята подкрепа към БСП, като подадоха молби за членство в партията. Желание да се присъединят към БСП имат всичките членове на групата, които са привлечени от активната обществена работа на гоцеделчевските социалисти, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Шерпи напускат Еверест след смъртоносната лавина

Бойкотът на водачите от малката хималайска общност създаде хаос в Непал по време на сезонa за изкачване на най-високия връх на планетата

Младежка рок банда избра да стане част от БСП

/КРОСС/ Членовете на младежката рок група "Контраст" засвидетелстваха своята подкрепа към БСП, като подадоха молби за членство в партията. Желание да се присъединят към БСП имат всичките членове на групата, които са привлечени от активната обществена работа на гоцеделчевските социалисти. Младите музиканти бяха посрещнати в клуба на БСП в град Гоце Делчев от общинския съветник Димитър Бояджиев, който е член на НС на Младежко обединение и ръководи 3-та партийна организация на БСП в Община Гоце Делчев. Рок музикантите са подали молби за членство, които предстой да бъдат разгледани на редовно събрание на организацията следващата седмица. Бояджиев коментира наплива за членство на млади хора в БСП с факта, че през последните години в град Гоце Делчев се организират множество позитивни младежки инициативи, които предизвикват включването на младите хора в общината и привличат тяхната симпатия, което ги прави съпричастни към лявата идея, течение което е много популярно в цяла Европа.          

"България без цензура" отива на евровота с щастливото число на Дънов - 28

Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" отива на избори за Европейски парламент с бюлетина №28. Тя бе изтеглена чрез жребий от почетния председателя на "Гергьовден" Любен Дилов - син.

Според Учителя Дънов, 28 е щастливо число. То е на хармонията и съзнанието, преповторение на човека и общественото развитие.

Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" отива на избори за Европейски парламент с бюлетина №28. Тя бе изтеглена чрез жребий от почетния председателя на "Гергьовден" Любен Дилов - син. Според Учителя Дънов, 28 е щастливо число. То е на хармонията и съзнанието, преповторение на човека и общественото развитие.

Контраадмирал Румен Николов е предложен за началник на отбраната

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността „началник на отбраната” и от военна служба във връзка с изтичане на неговия мандат и подаден рапорт от ген. Симеонов, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложението на кабинета е от 30 юни 2014 г. Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността „началник на отбраната” и от военна служба във връзка с изтичане на неговия мандат и подаден рапорт от ген. Симеонов, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложението на кабинета е от 30 юни 2014 г.

Децата на Българската армия с извънредна финансова помощ

/КРОСС/ Със своя резолюция министърът на отбраната Ангел Найденов одобри предложение по повод 6-ти май - Ден на Храбростта и празник на Българската армия, да бъде отпусната извънредна еднократна финансова помощ на деца на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.  Общо 65 деца ще получат извънредна помощ, като 57 от тях - по 200 лв. , а други 8, които са абитуриенти тази година, по 500 лв. По повод предстоящия Ден на Храбростта и празник на Българската армия началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов се обърна със специален призив към личния състав на Българската армия: „Искам да напомня за кампанията „Дари 1 лев!". Защото дори и 1 лев, даряван всеки месец, ще ни даде възможност да продължим благородната дейност за подпомагане на семействата на загиналите военнослужещи и да докажем не само пред обществото, но и пред себе си, че човешкият морал е на високо ниво във всеки от нас, че доброто е живо в сърцата ни. Това е и обещание към всички ни, посветили се на рисковата професия военнослужещ, за гаранцията, че при нещастен случай семействата ни няма да бъдат забравени и няма да останат без помощ и подкрепа". В момента фондация „Деца на Българската армия", която е създадена през 2005 г

Мъж с психични отклонения скочи от шестия етаж в Бяла Слатина

45-годишен мъж от Бяла Слатина се хвърли от 6 етаж на жилищен блок, съобщи „Конкурент“. Нещастният инцидент е станал към 9 часа днес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Самоубилият се жител на Бяла Слатина е бил с психични отклонения и е живеел сам. 45-годишен мъж от Бяла Слатина се хвърли от 6 етаж на жилищен блок, съобщи „Конкурент“. Нещастният инцидент е станал към 9 часа днес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Самоубилият се жител на Бяла Слатина е бил с психични отклонения и е живеел сам.

Мъж се хвърли от шестия етаж в Бяла Слатина

45-годишен мъж от Бяла Слатина се хвърли от 6 етаж на жилищен блок, съобщи „Конкурент“. Нещастният инцидент е станал към 9 часа днес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Самоубилият се жител на Бяла Слатина е бил с психични отклонения и е живеел сам. 45-годишен мъж от Бяла Слатина се хвърли от 6 етаж на жилищен блок, съобщи „Конкурент“. Нещастният инцидент е станал към 9 часа днес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Самоубилият се жител на Бяла Слатина е бил с психични отклонения и е живеел сам.

„Южен поток” ни носи 3 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции

Три милиарда евро преки чуждестранни инвестиции в страната ще донесе реализацията на българската част на газопровода „Южен поток". Тази констатация направи при представянето на доклада си „Проектът „Южен поток" - ползите за България и Европа" по време на кръгла маса по темата във Варна изпълнителният директор на „Южен поток България" Игор Елкин, цитиран от БТА.

България е на второ място в Европа и на пето в света в класацията на най-привлекателните аутсортинг дестинации

/КРОСС/ Страната ни притежава редица предимства, които я правят привлекателна за чуждестранните инвеститори в сектора на Информационните и комуникационни технологии - добре образовани млади хора, високите езикови умения на специалистите, както и конкурентните разходи. За това свидетелства и добрият рейтинг, който България има по няколко международни индекса, които отразяват състоянието на ИТ индустрията и аутсортинга в света. Страната ни се нарежда на второ място в Европа и на пето в света в класацията на най-привлекателните аутсортинг дестинации. Друг индекс, който оценява доколко атрактивна е дадена държава като потенциална дестинация за изнасяне на дейности, е от последното изследване на The A.T. Kearney Global Services Location IndexTM, където България заема 17-о място. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на в третата годишна кръгла маса „Сътрудничеството между ИКТ бизнеса и държавата за успешен ИКТ износ". Форумът се организира със съдействието на Министерство на икономиката и енергетиката, а участие в него взеха и Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции и Евгений Иванов, изп. директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.  ИТ секторът в България е една от малкото индустрии, останали почти незасегнати от икономическата криза

Контраадмирал Румен Николов е предложен за началник на отбраната

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността „началник на отбраната” и от военна служба във връзка с изтичане на неговия мандат и подаден рапорт от ген. Симеонов, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложението на кабинета е от 30 юни 2014 г. Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на ген. Симеон Симеонов от длъжността „началник на отбраната” и от военна служба във връзка с изтичане на неговия мандат и подаден рапорт от ген. Симеонов, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложението на кабинета е от 30 юни 2014 г.

КФН напомни, че искането за доплащане за "зелена карта" за ЕС е нарушение


Комисията за финансов надзор (КФН) напомня, че практиката на застрахователите да искат доплащане за сертификата "Зелена карта" в ЕС и някои други европейски държави е нарушение на закона. В съобщение, публикувано днес на сайта на институцията, регулаторът признава, че продължават  "многобройни некоректни практики на застрахователи", които предвиждат различни премии по застраховката в зависимост от декларирания район на управление - само в България или и в друга държава".

"Почти...

Машиностроенето в Украйна бележи спад с повече от 17%

/КРОСС/ Правителството в Украйна е обезпокоено от понижаването на износа и стокооборота с Русия. Износът на  Украйна се е понижил с 30 %, като най-силно засегнато е украинското машиностроене, предаде ИТАР-ТАСС. Промишленото производство в Украйна през март 2014 г. е с 6,8 % по-ниско в сравнение с миналата година, съобщи в. „Коммерсант”. Най-силно засегнато от кризата е машиностроенето, като спадът е с 17,4 % в сравнение с миналогодишните показатели, а металургията с 11,1 %. Производството на кокс и нефтопреработката са с 6,6 % спад. Сред най-силно засегнатите от снижението на промишленото производство региони е Донецка област: -20,1 %(-13% за тримесечие). В Днепропетровска област спадът е с 8 %, в Харков – 16,2 %. Припомняме, че според постановление на правителството на Украйна, е забранен износа на военна продукция за Русия, като по-рано украинският вицепремиер Виталий Ярем заяви, че „поискаха това от Киев нашите западни партньори”.

КФН: Събирането на пари за "Зелена карта" е незаконно

Събирането на пари от застрахователните компании за получаване на сертификат "Зелена карта" е незаконно. Това обявиха от Комисията за финансов надзор, които изпратиха указание до компаниите заради "регистрирани многобройни некоректни практики".  Съгласно Кодекса за застраховане, задължителната застраховка "Гражданска отговорност" осигурява покритие на териториите на България, на останалите 27 държави-членки на ЕС и на територията на третите държави, чиито национални бюра на застрахователите са страна по Многостранното споразумение - Андора, Сърбия и Швейцария. Застрахователите обаче масово събират допълнителни такси за издаването на сертификата, независимо че той е необходим само за държави, чиито национални бюра на застрахователите не са страна по Многостранното споразумение. В отговор КФН изпрати до компаниите Указания по прилагане на чл. 258, ал. 2 от Кодекса за застраховането. В тях се посочва, че: 1. Практики, които имат за цел или водят до резултат застрахованото лице да доплаща за покритие на гражданската си отговорност на територията на 27 страни – членки на ЕС, както и в Андора, Сърбия и Швейцария, са незаконни. Те противоречат на чл. 258, ал. 2 от КЗ. 2. За издаване на сертификат „Зелена карта”, валиден за територията на страните по Многостранното споразумение, застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност”, не могат да искат заплащане на допълнителна премия, или такса, или възстановяване на направена отстъпка от застрахователната премия. При издаване на такъв сертификат, същият е валиден за срока на застраховката „Гражданска отговорност” или съответно срока, за който е платена застрахователната премия по застраховката. 3. Както отделните застрахователни договори за „Гражданска отговорност”, така и тарифите по тази застраховка трябва ясно да указват, че тя осигурява покритие за територията на всички държави – членки на Европейския съюз, всички държави от Европейското икономическо пространство, както и Андора, Сърбия и Швейцария, за целия срок на договора. Тук влиза и всеки период в рамките на този срок, когато автомобилът се намира на територията на някоя от посочените държави. КФН още веднъж подчертава, че пътуването на моторно превозно средство с българска регистрация на територията на държава, чието национално бюро е страна по Многостранното споразумение, не изисква задължително носене на сертификат „Зелена карта” по следните причини: • системните проверки за съществуване на българска задължителна застраховка „Гражданска отговорност” в другите държави от ЕС са забранени; • по силата на Вътрешните правила на Съвета на бюрата се презумира застрахователно покритие в изброените държави, въз основа на валидната българска регистрационна табела. Пълният текст на Указанията по прилагане на чл. 258, ал. 2 от Кодекса за застраховането се намира на страницата на КФН, Рубрика „Административни документи”, Указания, Застрахователен пазар.

КФН: Застрахователите не могат да искат доплащане за „Зелена карта”

Практиките на застрахователите да искат доплащане за „Зелена карта” за страните по Многостранното споразумение са в противоречие със закона. Това...

Коалицията на "България без цензура" изтегли щастливо число за евровота - №28

Коалиция Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" отива на избори за Европейски парламент с бюлетина №28. Тя бе изтеглена чрез жребий от почетния председателя на "Гергьовден" Любен Дилов - син. Според Учителя Дънов, 28 е щастливо число. То е на хармонията и съзнанието, преповторение на човека и общественото развитие.

Плевенският зам.-кмет с обвинителен акт за подкуп до часове

Спипаният вчера при акция на ДАНС зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов е в ареста за 24 часа и до края на деня се очаква да бъде готов обвинителният акт срещу него за получаване на подкуп.

"Южен поток" - политика или бизнес?

/КРОСС/ "Южен поток" е стратегически, приоритетен проект за България и намерението на нашето правителство е да започнаем строителни дейности още тази година", обяви пред медиите министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Разчиствайки пътя към строителството в края на март, парламентът одобри на първо четене промени в Закона за енергетиката, с които се дава ново определение на понятието „морски газопровод". С това на практика се променя статута на тръбата от Русия в българските териториални води и на сушата, които по същество са и граница на ЕС. Накърнява ли подобно решение суверенитета на европейска България? Излишни дребни хитрини Димитър Бечев, директор на представителството на ЕС за външна политика (ЕСВП) в София, окачестви предлаганите промени като абсурдни и противоречащи на националното право и на правото на ЕС, поради което КС би следвало да го отмени. „Политически в момент, в който „Южен поток" очевидно пада от дневния ред на ЕС, предприемането на такъв рязък ход от България е наистина скандално. Изключването на териториалните води на страната от юрисдикцията на националното, съответно на европейското право, е обида за правната култура на хората, пропуснали подобно решение през правната парламентарна комисия. Това показва, че политическата логика е станала толкова брутална, че вече се предприемат съвсем абсурдни действия", коментира пред ДВ Бечев

Масимо Морати: Санети можеше да стане президент на Интер

Бившият президент на Интер Масимо Морати заяви, че легендата на тима Хавиер Санети заслужава президентския пост в клуба. Бизнесменът сдаде властта на „Джузепе Меаца", след като продаде ...

Reebok пуска иновативни облекла за тренировка

През този сезон Reebok представя иновативната си система BareMOVE, която е използвана за първи път в колекцията облекла Reebok ONE. Нейната цел е да обособи конкретни зони, така че тялото да се движи ...

Хамилтън: Не мисля за титлата

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън заяви, че не е фаворит за спечелване на световната титла през този сезон.Британецът и съотборникът му Нико Розберг започнаха годината зашеметяващо и неизменно печелят...

Абрамович искал Гуардиола, а не Моуриньо за треньор

Собственикът на Челси Роман Абрамович е имал друго желение относно това кой да води Челси през настоящия сезон. Според испанския журналист Гийем Балаге руският милиардер първоначално е държал Хосеп ...

Държавата намали парите за медийна кампания за партиите без субсидия

Парите, предвидени от държавата за медийна агитация от партии и коалиции, които не получават държавна субсидия плюс независими кандидати за евродепутати се намаляват повече от два пъти. Това стана ясн...

"Южен поток България": Реализацията на проекта носи 3 млрд. евро инвестиции

Изграждането на газопровода и експлоатацията му ще осигурят 5 хил. работни места, смятат от компанията, която ще осъществи проекта у нас


21-годишни скача от Аспаруховия мост, рибари успяват да я спасят

Млада жена е направила опит за самоубийство във Варна, съобщи началникът на Спешна помощ в града д-р Мая Рашева пред "Фокус".
Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, малко преди 14:00 часа вчера.
21-годишната жена е скочила от Аспарухов мост и е паднала във водата. Извадена е от морето от рибари, Млада жена е направила опит за самоубийство във Варна, съобщи началникът на Спешна помощ в града д-р Мая Рашева пред "Фокус". Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, малко преди 14:00 часа вчера. 21-годишната жена е скочила от Аспарухов мост и е паднала във водата. Извадена е от морето от рибари,

Фенове на ЦСКА биха деца, защото са от Разград

Фенове на ЦСКА са нападнали ученици заради това, че са от Разград. Инцидентът е станал в неделя вечерта във Видин, където тийнейджърите били на екскурзия. Шестима от извършителите са задържани. Децата не са пострадали. Само едно от момчетата имало цицина на челото, прегледано е в болница във Видин и освободено. Според полицейския бюлетин на ОДМВР-Видин, инцидентът е станал в 18,30 ч. на 20 април. Автобус с разградска регистрация бил паркиран до музея във Видин. До него спрели две коли, от които излезли неизвестни лица, нахлули в автобуса и започнали да бият учениците вътре. В този момент повечето деца били навън заедно с учителките им, видели какво става от паркинга и подали сигнал на тел. 112. Децата не са провокирали нападателите си, категоричен е Антон Атанасов, баща на едно от тях. Още същия ден полицията арестува четирима от нападателите по обвинение в хулиганство. Н.А./26г./, Д.Д./26г./ и Ц.Ц./25г./ от Видин и столичанинът М.С./26г./ са задържани за 24 часа, съобщи говорителят на полицията във Видин Лора Стефанова. Днес обвинение за хулиганство е повдигнато и на още двама от нападателите. Нито един от тях не е криминално проявен. Стефанова не отхвърли, нито потвърди версията, че причината за нападението са футболни пристрастия. За хулиганство Наказателният кодекс предвижда санкция от 2 години лишаване от свобода.

Военен уби жена си и посегна на живота си

Двойно убийство разтърси Враца преди минути. 32-годишният военен служител Валери Калчев застрелял жена си Клавдия пред очите на двете им дечица, след което налапал дулото на пистолета и натиснал спусъка.

Android изпревари iOS в мобилната реклама за първи път

Въпреки това мобилните устройства с операционната система на Apple генерират по-високи приходи от реклама


21-годишна скача от Аспаруховия мост, рибари я спасяват

Млада жена е направила опит за самоубийство във Варна, съобщи началникът на Спешна помощ в града д-р Мая Рашева пред Млада жена е направила опит за самоубийство във Варна, съобщи началникът на Спешна помощ в града д-р Мая Рашева пред "Фокус". Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, малко преди 14:00 часа вчера. 21-годишната жена е скочила от Аспарухов мост и е паднала във водата. Извадена е от морето от рибари,

Кой сега е №1? (обновява се)

/КРОСС/ Два дни преди официалното начало на предизборната кампания ЦИК определи с публичен жребий номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които бяха допуснати до участие на изборите за Европейски парламент на 25 май. Това се случи на специална церемония. На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори. Румяна Сидерова от ЦИК обясни, че окончателният вид на бюлетината ще бъде известен по-късно, тъй като все още се извършват проверките на подписките на независимите кандидати: В последния момент се оттеглиха и отпаднаха независими кандидати поради тази причина. Като се уточни следобед листата с решение на ЦИК, ще видите как е поредната номерация и как точно ще изглежда бюлетината. Имаме още проверки на независими кандидати на подписките. След като излязат тези проверки ще се определи точният брой на кандидатските листи, които са изписани вътре в листата, и техните номера сега са изтеглени. Могат и още някои номерца да отпаднат, каза Сидерова

Кой сега е №1? (обновява се)

/КРОСС/ Два дни преди официалното начало на предизборната кампания ЦИК определи с публичен жребий номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които бяха допуснати до участие на изборите за Европейски парламент на 25 май. Това се случи на специална церемония. На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори. Румяна Сидерова от ЦИК обясни, че окончателният вид на бюлетината ще бъде известен по-късно, тъй като все още се извършват проверките на подписките на независимите кандидати: В последния момент се оттеглиха и отпаднаха независими кандидати поради тази причина. Като се уточни следобед листата с решение на ЦИК, ще видите как е поредната номерация и как точно ще изглежда бюлетината. Имаме още проверки на независими кандидати на подписките. След като излязат тези проверки ще се определи точният брой на кандидатските листи, които са изписани вътре в листата, и техните номера сега са изтеглени. Могат и още някои номерца да отпаднат, каза Сидерова

Какво се случва на едно голямо кръстовище без светофар (ВИДЕО)

Анархия. Това ще откриете, ако шофирате по улиците на Етиопия. Там няма светофари, липсват пътни знаци и обозначения, няма правила за движение, не се...

Кой сега е №1?

/КРОСС/ Два дни преди официалното начало на предизборната кампания ЦИК определи с публичен жребий номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които бяха допуснати до участие на изборите за Европейски парламент на 25 май. Това се случи на специална церемония. На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори. С №15 ще се яви на изборите за европейски депутати Коалиция за България На предишните парламентарни избори, проведени през май 2013 г., номер 15 получи ГЕРБ Александър Симов, който е част от листата на партията, коментира в социалната мрежа: Бях на тегленето на номерата на партиите в ЦИК. БСП е номер 15 (знаете - минимум 15 мандата), но нещо друго привлече вниманието на обикновения кандидат за евродепутат. Да не би някъде да има Държавна агенция за отпускането на дългокраки девойки в къси поли, които да придружават партийците? На където й да обърнех поглед попадах в море от заголени бизнес-колена, девойки, които гледат правоверно партийно страничния електорат и с топла любов лидерските тела

"Мерцедес" и "Порше" горяха през нощта в центъра на Варна

Вчера, около 17:25 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент в ж.к. “Чайка”. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателни уреди, съобщиха за Moreto.net от полицията. В резултат на пожара е обгазена собственичката на жилището, жена на 66 г.

Защо се появява алергията?

Кои са най-баналните причинители на алергии?


КТ "Подкрепа": 6 на сто от БВП за по-добро образование у нас

В момента се отделят наполовина, отчете синдикатът


Абас ще разтури автономията, ако преговорите се провалят

Палестинският президент предупреди, че ще остави отговорността за палестинците на Израел

Клошар видял Чеци да бяга след убийството на Яна

Георги Рогачев обясни, че на 9 юни, в 5:15 часа сутринта е видял Пламен Трифонов в Борисовата градина.

Военен разстреля жена си, децата им били в съседната стая

Жестока трагедия разтърси Враца преди минути. Мъж застреля съпругата си, а след това опита да се самоубие, съобщи "Конкурент". Битовата драма се разиграва пред очите на двете деца на семейството.
По първоначална информация 32-годишният военен Валери Калчев снощи се е скарал със съпругата си Клавдия, а тази сутрин я е застрелял. Жестока трагедия разтърси Враца преди минути. Мъж застреля съпругата си, а след това опита да се самоубие, съобщи "Конкурент". Битовата драма се разиграва пред очите на двете деца на семейството. По първоначална информация 32-годишният военен Валери Калчев снощи се е скарал със съпругата си Клавдия, а тази сутрин я е застрелял.

Военен разстреля жена си и опита да се самоубие пред децата

Жестока трагедия разтърси Враца преди минути. Мъж застреля съпругата си, а след това опита да се самоубие, съобщи Жестока трагедия разтърси Враца преди минути. Мъж застреля съпругата си, а след това опита да се самоубие, съобщи "Конкурент". Битовата драма се разиграва пред очите на двете деца на семейството. По първоначална информация 32-годишният военен Валери Калчев снощи се е скарал със съпругата си Клавдия, а тази сутрин я е застрелял.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване