МОСВ действа тенденциозно, казват от ГЕРБ

Тенденциозност и липса на компетентност - това са обвиненията към екологичния министър Искра Михайлова, които бяха отправени от бившия заместник-министър на околната среда Ивелина Василева и от предсе...

Oфициално: Пол Скоулс се присъедини към треньорския щаб на Юнайтед

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс влиза в треньорския щаб на тима, съобщава официалният сайт на отбора. Заедно с Ники Бът и Фил Невил, англичанинът ще помага на временнo назначения треньор...

Четири нови специалности в УНСС

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) разкрива четири нови специалности от следващата година. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на ...

Ердоган за първи път заговори открито за арменския геноцид

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган изказа съболезнования на потомците на арменци, загинали по време на масовите кланета в Османската империя през 1915 г. Макар Ердоган да не призна публично гено...

Управляващите отрекоха да има политическа атака към общини с кметове на ГЕРБ

ЕК не „опъва чадър“ над никого, независимо от партийната му принадлежност, заяви Зинаида Златанова


ЦИК изтегли номерата на партиите: №18 за ГЕРБ, №15 - за БСП

В Централната избирателна комисия (ЦИК) се състоя публично теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за гласуване за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.: Под номер 1 е ПП „Българската левица”. В Централната избирателна комисия (ЦИК) се състоя публично теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за гласуване за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.: Под номер 1 е ПП „Българската левица”.

Заради занижения контрол у нас влизат зеленчуци със съмнително качество

Какво е качеството на плодовете и зеленчуците, които си купуваме на пазара, знаем ли къде са произведени, ще спечелят ли българските производители битката с нелегалния внос и на коя страна е държавата - в "Хоризонт до обед" по темата коментираха Георги Кафтанов, зеленчуков производител от Сандански, председател на местното земеделско сдружение "Югозапад 2013" и Николай Роснев от Българската агенция по безопасност на храните.

Нови случаи на варицела в Ловешко

От началото на годината заболелите са над 500


Свидетел видял Чеци да бяга след убийството на Яна

Свидетелят Мирослав Цветков даде показания по делото срещу Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи Фокус.
Той разказа, че е видял Николай Русинов в нощта на убийството да бяга в Борисовата градина. Свидетелят е бил в нетрезво състояние, в компанията на негов приятел, също клошар. Свидетелят Мирослав Цветков даде показания по делото срещу Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи Фокус. Той разказа, че е видял Николай Русинов в нощта на убийството да бяга в Борисовата градина. Свидетелят е бил в нетрезво състояние, в компанията на негов приятел, също клошар.

Григор Димитров срещу Иржи Весели в Букурещ

/КРОСС/ Чехът Иржи Весели ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на тенис-турнира в Букурещ с награден фонд 485,760 евро. Българският тенисист, който е поставен под №1 в схемата ще излезе на корта срещу 198-сантиметровия Весели в четвърти мач на централния корт. Очаква се срещата между двамата да започне между 17 и 18 часа. Играещият с лява ръка Иржи Весели започна 2013 г. извън Топ 250, но завърши сезона под №85 и това му донесе приза за "Звезда на бъдещето" в годишните награди на Асоциацията на професионалните тенисисти. Програма на централния корт: 1. Ярко Ниеминен - Лукаш Росол (започва от 13:00 ч.)2. Жил Симон - Виктор Ханеску (не преди 14:00 ч.)3. Роже/Текау - Маю/Манарино4. Григор Димитров - Иржи Весели  

Търсенето в Китай може да направи шоколада дефицитен

Към 2020 г. консумацията на шоколад в световен мащаб може да бъде затруднена поради голямото търсене в Китай – страната с най-многобройно население, съобщиха испански медии.

Светът отбелязва 450 г. от рождението на Шекспир

Творческото наследство на Шекспир включва 38 пиеси, 154 сонета, 4 поеми и три епитафии

Три деца открити мъртви в Южен Лондон

Три деца от едно и също семейство бяха открити мъртви снощи в къща в Ню Малдън, Южен Лондон, и една жена, която според местните медии е майката на децата, беше арестувана, съобщи лондонската полиция.

Властите в Украйна подновяват антитерористичната операция

/КРОСС/Правителството на Украйна прекрати официално Великденското примирие и подновява "активната фаза" на "антитерористичната операция" за елиминиране на въоръжените проруски сепаратистки групи на изток. Това заяви украинският заместник министър-председател Виталий Ярема пред журналисти след седмичната среща на кабинета. "Новите действия още не са започнали", уточни той, но добави, че в "близко бъдеще ще се вземат адекватни мерки, а резултатите ще станат видни". Той увери, че е получена подкрепата на САЩ, че Украйна няма да бъде оставена сама пред агресора. Думите на Ярема идват днес след визитата на американския вицепрезидент Джо Байдън в Киев.  

Мария Данаилова починала от тежка инфекция в белите дробове и бъбреците

Отиде си Мария Данаилова, съпругата на Стефан Данаилов. Тя е починала тази нощ, потвърдиха за TV7 от пресцентъра на БСП.
Мария се почувствала зле в събота, когато от дома й я взел по спешност екип на Спешна помощ и я отвел в столична болница. В неделя се почувствала по-добре, но в понеделник състоянието й рязко се влошило. Отиде си Мария Данаилова, съпругата на Стефан Данаилов. Тя е починала тази нощ, потвърдиха за TV7 от пресцентъра на БСП. Мария се почувствала зле в събота, когато от дома й я взел по спешност екип на Спешна помощ и я отвел в столична болница. В неделя се почувствала по-добре, но в понеделник състоянието й рязко се влошило.

Проф. д-р Петър Иванов: Българското населението намалява с около 8 души на час

Населението в България намалява с по около 70 000 души на година, с около 180 души на ден или с около 8 души на час. Това каза за Фокус проф. д-р Петър Иванов, първият председател на Клуб „Патриотично действие”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„През миналата година 105 000 са умрели, Населението в България намалява с по около 70 000 души на година, с около 180 души на ден или с около 8 души на час. Това каза за Фокус проф. д-р Петър Иванов, първият председател на Клуб „Патриотично действие”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „През миналата година 105 000 са умрели,

1,239 кг таблетки "екстази" бяха задържани на ГКПП-Дунав мост

Три опита за контрабанда на наркотични вещества предотвратиха митническите служители през последните дни. Задържани са таблетки екстази, лекарствен препарат с наркотично съдържание и хероин, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Софиянец е с опасност за живота след побой в квартал "Младост”

Непознати са пребили него и приятеля му с метални предмети


Проф. д-р Петър Иванов: Населението в България намалява с близо 8 души на час

Населението в България намалява с по около 70 000 души на година, с около 180 души на ден или с около 8 души на час. Това каза за Фокус проф. д-р Петър Иванов, първият председател на Клуб „Патриотично действие”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„През миналата година 105 000 са умрели, Населението в България намалява с по около 70 000 души на година, с около 180 души на ден или с около 8 души на час. Това каза за Фокус проф. д-р Петър Иванов, първият председател на Клуб „Патриотично действие”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „През миналата година 105 000 са умрели,

Внасят съмнителни зеленчуци у нас заради слаб контрол

Заниженият контрол у нас води до внос на зеленчуци със съмнително качество. Това заяви в ефира на БНР земеделският производител от Сандански и...

Цените на апартаментите се вдигат след шест тримесечия спад


След спад през шест последователни тримесечия средната цена на жилищата в България отбелязва увеличение в месеците между януари и март 2014 г., се вижда от публикуваните днес данни на Националния статистически институт.

Сравнението с предходното тримесечие сочи, че средната пазарна цена нараства с 0.2% - от 864.52 лв. за кв. м на 866.44 лв./ кв. м и така се връща на нивото от преди година. 

Спрямо края на 2013 г. поскъпване е отчетено в 18 областни града, като увеличението...

Кабинетът предлага кадрови рокади сред висшите офицери

Контраадмирал Румен Николов поема поста началник на отбраната


Европейски служби: дейността на руското разузнаване в Европа се увеличава


Контраразузнаванията на няколко европейските държави предупреждават, че се наблюдава пик на активността  на руските спецслужби, съобщава вестник "Комерсант". Такива сигнали дават германските и шведските служби, както и тези на балтийските държави. Руски експерти от своя страна са на мнение, че техните опасения не са обосновани, понеже Кремъл се намира във "външен конфликт", но предупреждават, че западните спецслужби са засилили свързаната си с Русия дейност. 

Федералните власти на...

Здравната каса е санкционирала болниците с 1.5 млн. лева за три месеца


Санкции за около 1.5 млн. лева е наложила на болниците за първото тримесечие на годината Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Освен глоби сумата включва и парите, които няма да бъдат изплатени на лечебните заведения заради неизпълнения или злоупотреби с дейност, съобщи днес управителят на касата Румяна Тодорова.

През април са били проверени над 190 отделения в 37 болници в страната. Най-често нарушение, установявано при тях, е, настаняване на пациенти в болниците без нужда....

НЗОК е санкционирала болниците с 1.5 млн. лева за три месеца


Санкции за около 1.5 млн. лева е наложила на болниците за първото тримесечие на годината Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Освен глоби сумата включва и парите, които няма да бъдат изплатени на лечебните заведения заради неизпълнения или злоупотреби с дейност, съобщи днес управителят на касата Румяна Тодорова.

През април са били проверени над 190 отделения в 37 болници в страната. Най-често нарушение, установявано при тях, е, настаняване на пациенти в болниците без нужда....

ВиК: Перник може и да се размине с водния режим, все пак пестете водата

Перник може и да се размине с водния режим, който трябваше да бъде въведен през май. От 17 април до днес обемът на язовир Студена се е увеличил с 3 милиона кубика, а притокът надвишава близо 10 пъти разхода на вода. В момента във водоема има 12 930 600 кубически метра, съобщава радио Благоевград.

Синоптичните прогнози са оптимистични и шансовете да няма ограничения във водоподаването са големи. Дали ще има режим или не ще стане ясно в края на седмицата, когато бъде...

Продължава

35-годишен мъж се самоуби с ловната си карабина

35-годишен мъж от Стара Загора се простреля в главата в дома, съобщиха от пресцентъра на ОДМР – Стара Загора.

Сергей Лавров: САЩ ръководят шоуто в Украйна

Властите в Москва смятат, че САЩ Властите в Москва смятат, че САЩ "ръководят шоуто" в Украйна, каза руският външен министър Сергей Лавров пред телевизия RT. „По време на посещението на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън в Киев бе съобщено за подновяване на антитерористичната операция. Показателно е, че киевските власти обявяват това по време на визитата на Байдън.

Най-бързият асансьор ще се движи в Китай


Най-бързият асансьор в света ще се движи в небостъргач в град Гуанджоу, Южен Китай, съобщи Би Би Си. Съоръжението ще бъде инсталирано от японската компания "Хитачи" (Hitachi) и ще достига скорост от 72 км/ч.

С тази бързина асансьорът ще може да стига от първия до 95-ия етаж на сградата (CTF Financial Centre) за 43 секунди. Постройката трябва да бъде довършена през 2016 г.

В момента най-бързо по етажите се придвижват посетителите на небостъргача Тайпе 101 в Тайван, който...

Вигенин: България ще направи всичко по силите си за „Южен Поток“

България ще направи каквото зависи от нея, за да бъде реализиран проектът "Южен поток". Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС външният министър Кристиан Вигенин. По думите му, по този въпрос в България има единомислие не само във властта, но и между опозиция и управляващи. "Независимо от нашето желание да помогнем да Украйна да се стабилизира, виждаме, че ситуацията там в достатъчно дългосрочна перспектива едва ли ще бъде спокойна. България и цяла редица други държави членки на ЕС не бива да бъдат заложници на тази нестабилност - политическа, икономическа, финансова. Затова ние на първо място поставяме интересите на европейските граждани, в това число и българските, и ще направим всичко, което зависи от нас, "Южен поток" да бъде реализиран”, каза Вигенин. Вярно е, че голям проблем за България и някои други страни членки на ЕС се явява фактът, че почти 100 процента от газа, който използваме, идва от Русия, затова за нас е важно да осигурим и други източници на доставка на газ. "Южен поток" обаче има друго предимство - той не сменя източника на доставката, но осигурява алтернативно трасе", посочи министърът. "Затова, ако говорим за енергийна сигурност, за нас е важно, че руски газ ще постъпва за България извън зависимостта от транзитни страни. От тази гледна точка ценността на проекта за България е много голяма и затова ще направим всичко по силите си той да се реализира", добави Вигенин.

Драго Драганов: Не съм имал по-близък човек от Лили Иванова

"Доволен съм, че с предаването "55 години от вашия живот" отново съм на екрана и показвам класата и способностите си - откровен е тв водещият Драго Драганов в интервю за в. "Всичко за семейството". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той възприема прякора си Драго Чая като най-големия подарък от

Мария била откарана в болница в събота. Състоянието й се влошило в понеделник

Тежка инфекция в белите дробове и бъбреците е причина за смъртта й
Отиде си Мария Данаилова, съпругата на Стефан Данаилов. Тя е починала тази нощ, потвърдиха за TV7 от пресцентъра на БСП.
Мария се почувствала зле в събота, когато от дома й я взел по спешност екип на Спешна помощ и я отвел в столична болница. Тежка инфекция в белите дробове и бъбреците е причина за смъртта й Отиде си Мария Данаилова, съпругата на Стефан Данаилов. Тя е починала тази нощ, потвърдиха за TV7 от пресцентъра на БСП. Мария се почувствала зле в събота, когато от дома й я взел по спешност екип на Спешна помощ и я отвел в столична болница.

Лавров: САЩ ръководят шоуто в Украйна

Властите в Москва смятат, че САЩ "ръководят шоуто" в Украйна, каза руският външен министър Сергей Лавров пред телевизия RT.
„По време на посещението на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън в Киев бе съобщено за подновяване на антитерористичната операция. Показателно е, че киевските власти обявяват това по време на визитата на Байдън. Властите в Москва смятат, че САЩ "ръководят шоуто" в Украйна, каза руският външен министър Сергей Лавров пред телевизия RT. „По време на посещението на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън в Киев бе съобщено за подновяване на антитерористичната операция. Показателно е, че киевските власти обявяват това по време на визитата на Байдън.

Драго Драганов: Не съм имал по-близък човек от Лили Иванова

"Доволен съм, че с предаването "55 години от вашия живот" отново съм на екрана и показвам класата и способностите си - откровен е тв водещият Драго Драганов в интервю за в. "Всичко за семейството".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Той възприема прякора си Драго Чая като най-големия подарък от "Доволен съм, че с предаването "55 години от вашия живот" отново съм на екрана и показвам класата и способностите си - откровен е тв водещият Драго Драганов в интервю за в. "Всичко за семейството". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той възприема прякора си Драго Чая като най-големия подарък от

Стефан Данаилов загуби съпругата си

Почина съпругата на Стефан Данаилов – Мария, съобщиха пред Фрог нюз от БСП. Какви са причините за смъртта на половинката на великия актьор не се съобщават официално.

Момиче оцеля след скок от Аспарухов мост

21-годишно момиче е оцеляло като по чудо, след като се хвърлило от Аспарухов мост, съобщи за Moreto.net шефката на Спешна помощ д-р Мая Рашева. Инцидентът се е случил вчера. Сигнал за него е подаден малко преди 14.00 часа на тел. 112.

"Берое" удължи договорите на Хубчев и екипа му до 2016 г.


"Берое" обяви, че е удължил договора на треньора Петър Хубчев с две години. Досегашният му контракт беше до края на настоящия сезон.

Заедно с Хубчев за още две години с клуба са се обвързали хората в екипа му - Левон Апкарян, Пламен Липенски и Армен Амбарцумян.

Под тяхното ръководство "Берое" постигна едни от най-големите си успехи. Миналата година отборът от Стара Загора спечели Купата и Суперкупата на България.

"Ръководството на клуба е доволно от работата на...

Йосиф Кобзон идва с Ансамбъла на руските вътрешни войски в София

/КРОСС/ Известният руски естраден изпълнител Йосиф Кобзон и Академичният ансамбъл за песни и танци при МВД (Министерство на вътрешните работи) - Русия, ще изнесат концерт на 14 май в зала 1 на НДК в София. Заедно те ще получат и наградата "Света София" за принос в развитието на руско-българските културни отношения на 20-ите юбилейни награди "Золотая муза", съобщават организаторите на събитието "Жокер медия". Пред българската публика Академичният ансамбъл заедно с Йосиф Кобзон ще представят руски, народни, казашки, цигански песни и романси, като "Ой, цветет калина", "Очи черные", "Вдоль по Питерской", "Калинка", "Подмосковные вечера", "Катюша" и много други, както и модерен репертоар, в който са включени популярните военни песни, както и известни арии из опери. Академичният ансамбъл за песни и танци на МВД е професионален колектив, създаден през 1973 г. под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). Има изнесени над 7500 концерта в над 50 страни, сред които Германия, Италия, Франция, САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния изток. През 1988 г. Ансамбълът има аудиенция при главата на римо-католическата църква Йоан Павел ІІ

„Газпром” обмисля „Южен поток” да стигне до Австрия

Руската енергийна компания „Газпром" призна официално, че краят на газопровода „Южен поток" може да бъде в Австрия, съобщи „Интерфакс", позовавайки се на директора на групата Алексей Милер след преговори във Виена.

С цел оптимизация на газопровода „Южен поток" и с оглед на портфейла от договори „Газпром" се съгласи с предложението на австрийскат Руската енергийна компания „Газпром" призна официално, че краят на газопровода „Южен поток" може да бъде в Австрия, съобщи „Интерфакс", позовавайки се на директора на групата Алексей Милер след преговори във Виена. С цел оптимизация на газопровода „Южен поток" и с оглед на портфейла от договори „Газпром" се съгласи с предложението на австрийскат

Кольо Колев: Първанов подаде кислородна маска на ГЕРБ

/КРОСС/ Само четири формации - ГЕРБ, БСП, ДПС и коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" ще успеят да изпратят депутати в следващия Европейски парламент. Такава прогноза прави социологът от "Медиана" Кольо Колев в интервю за в. "Монитор". Според цитирани данни на неговата агенция коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" би взела на вота 7%. Колев дава лек превес на социалистите - 21,9% пред ГЕРБ - 19,6 на сто, а за ДПС - 8,8%. Под линия за влизане в ЕП остават националистите от НФСБ - 4%. Реформаторският блок би взел 3,8 на сто от гласовете, проектът на експрезидента Първанов АБВ - 3,7%, а "Атака" - 2,5%. Според социолога, ако АБВ не излъчи евродепутат, това ще бъде и лебедовата песен на Първанов. Тези избори може да са краят на СДС и ДСБ, смята Колев. Няма никакво съмнение, че АБВ е нанесло своя удар върху БСП и те взимат основно гласове от бивши избиратели на БСП. Така, според Колев, Георги Първанов се явява момчето, което върши работата на ГЕРБ. "ГЕРБ малко или много се клатеше, руинираше, бидейки извън властта. Протестите отшумяха, студентската окупация се превърна във фарс. Ясно беше, че на ГЕРБ не предстои реанимация. И в този момент Първанов им подаде кислородната маска", коментира Колев.  

Делото за побоя в трамвай 20 отново в съда, продължава през октомври


Четири години след побоя в трамвай номер 20 делото отново влезе в съда, но заседанието беше отложено за октомври. Причината - на един от подсъдимите, Димитър Лазаров, не е бил връчен препис от обвинителния акт, а друг, Васил Павлов, се яви без защитника си.

Случаят е от 6 юни 2010 година, когато на път за протест пред дома за настаняване на чужденци в Бусманци група маскирани пребиват четирима души в трамвай, движещ се по маршрута на линия номер 20. Инцидентът става на предпоследната...

За "Лафка" в Бургас и кафето в Кърджали

ГЕРБ и ДПС заедно дадоха път на веригата в Бургас, но вносителят на поправката Димитър Людиев (ГЕРБ) отрече това да има общо с кафето на Борисов и Местан

Автокрадци осъдени по бързата процедура в Пловдив

Те опитали да откраднат луксозен автомобил "Ауди"


Здравето зависи от зодията

/КРОСС/ Съществува връзка между зодията на човек и неговото здравословно състояние. Това обясниха астролози в сутрешния блок на Нова тв. Оказва се, че много от родените през определено време на годината са предразположени към конкретни заболявания. Родените през пролетта са склонни към развиване алергии, защото точно пред този сезон се разрастват тревите и цъфтят цветята. Риск от развиване на шизофрения или слаби кости има при родените през зимата, обясняват специалистите. "Астролозите взимат не само датата на раждане, а и мястото. Медицинската астрология датира от много време. Тя се развива от наблюдения, това не са измислици", каза астрологът Оксана Станчева в "Здравей, България". Тя обясни, че за всеки зодиакален знак се преписват определени части от тялото, органи и съответно болестите. Овен - главата, мозък, очи. Представителите на зодията могат да има проблеми с кръвното налягане и желязото. Телец - врат, гърло и гласни струни. Близнаци - рамене, ключици и нервна система. Рак - гръден кош и стомах. Лъв - сърце и гръбнак. Дева - коремната кухина. Везни - бъбреци и кожа. Скорпион - полова система и нос. Стрелец - бедра и черен дроб. Козирог - кости, стави, кожа, зъби и коса. Водолей - глезени и нервна система. Риби - пети и психика. "Нещата обаче не са толкова директни. Когато правим индивидуален хороскоп, гледаме дата, час и място на раждане. Това определя индивидуалната предразположеност на човек

За награда за оплесканата ограда с Турция ген. Ненов ще става зам.-началник на отбраната

Поредното скандално назначение е на път да стане факт след по-малко от два месеца. Става въпрос за генерал-майор Нейко Ненов, който е гласен за заместник-министър на отбраната. Ненов е човекът, който...

Лавров: Действаме като в Грузия, ако настъпят интересите ни

Русия ще действа като в Грузия през 2008 г., ако интересите й бъдат пряко атакувани. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в сряда в интервю за Russia Today, предаде БТВ. Преди 4 години Р...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване