Жестоко пребиха двама младежи в "Младост"

Двама младежи са били зверски пребити снощи в столичния квартал "Младост", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Французин поема управлението на „Софийска вода” АД

Още днес Бруно Рош ще се срещне с кмета Йорданка Фандъкова

80% от домакинствата под минимума за издръжка на живот

/КРОСС/ Запазва се тенденцията около 80% от домакинствата в страната да живеят с общ доход на 1 лице под необходимите средства за издръжка на живота. Това показват данните, които ще бъдат оповестени официално утре - 24 април, от периодичното изследване на Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ) към КНСБ за издръжката на живота през март 2014 г. В края на 2013 г. стойността на издръжката на живот достигна до 564,95 лв. на човек от 4-членно домакинство (2 възрастни с 2 деца) или общо това домакинство трябва да разполага месечно с около 2260 лв., за да посреща разходите си и да се храни съобразно необходимите норми. През 2013 г. икономиката на България дава някои индикации за "отлепване от дъното" и бавно излизане от кризата. Темпът на икономически растеж бележи реален ръст с 0.9%. Въпреки това прави впечатление, че в някои от браншовете се наблюдава тенденция на значително нарастване на производството, докато данните за работната заплата свидетелстват за ниски темпове на растеж, а в някои случаи и за намаляване на нейната стойност.  

Младежите от Перник, въстанали срещу сечта на горите в Голо бърдо засадиха борови дръвчета

Младежите, които въстанаха срещу изсичането на горите в планината Голо бърдо засадиха борови дръвчета, научи ZaPernik.com. През вчерашния ден Мартин, Методи и Илиян засадили 7 декоративни борови дръвчета в района, където се извърша сеч на гората. "Дръвчетата ги купихме с наши пари, които събрахме. Ще продължим инициативата. Няколко пъти поляхме засадените борчета.", сподели Мартин Илиев. С инициативата си младите перничани застават срещу изсичането на гората и се включиха в...

Продължава

Заловиха мъжа, заподозрян за убийството на майка си

54-годишният Ивайло Стоянов, който бе издирван за убийството на майка си във врачанското село Лиляк, вече е задържан от полицията, съобщава 54-годишният Ивайло Стоянов, който бе издирван за убийството на майка си във врачанското село Лиляк, вече е задържан от полицията, съобщава "Конкурент".  Припомняме, че трупът на 80-годишната Евдокия бе намерен тази сутрин до вратата на къщата й. Възрастната жена живеела със сина си Ивайло Стоянов на 54, който в момента се укрива.

За три дни над 30 жалби във ВАС срещу решения на ЦИК

/КРОСС/ Само за последните три дни 31 жалби срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили във Върховния административен съд (ВАС), съобщи председателят на съда Георги Колев като посочи, че основната част от тях са свързани с регистрацията на Синята коалиция и с броя и автентичността на подписите, необходими за регистрация на партии от ЦИК. Той обаче уточни, че броят на жалбите сега не е повече от броя им при други избори. Съдът е задължен да се произнесе в срок от три дни, независимо от това какво решение на ЦИК се обжалва. Една от партиите, на която е била отказана регистрация заради голям брой имена, срещу които стоят поставени от други лица подписи и ЕГН-та, е Националдемократическата партия на Димитър Стоянов. Той вече е депозирал жалба във ВАС, стана ясно от негово интервю пред БНР. Стоянов добави още, че ще сезира всички европейски институции заради изискването за необходим брой подписи: "Няма абсолютно никаква гаранция кой на кого и как ще продаде някаква база данни, която някой да я впише в някаква такава подписка за политическа партия. Никоя партия или нейното ръководство не може да осъществи първо контрол върху събирането на подписка, тъй че в нея няма да има такива проблеми, че някой няма да впише незаконно данни." Стоянов обвини ВАС в противоречива практика, защото преди, при отказана регистрация, давал на съответната партия три дни за корекция, а сега това му било отказано

Каруцар от Шекер махала спаси конюшнята си

Акцията по събаряне на незаконни постройки в ромските махали в Пловдив започна неуспешно

7,2 млн. лв. се отпускат за осигуряване на субсидирана заетост

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. в размер на 7,2 млн. лв. Средствата ще бъдат насочени към осигуряване на субсидирана заетост през тази година по Националния план за действие по заетостта.

Пипнаха незаконни анаболни стероиди на "Капитан Андреево"

Митничари откриха и лекарства за полова мощ в турски камион


Аврил Лавин загърби рока и се насочи към Южна Корея

/КРОСС/ Певицата Аврил Лавин пусна клипа към най-новата си песен "Hello Kitty", част от последния й едноименен албум. Според най-големите критици в музикалната индустрия обаче песента е пълен провал, пише The hot hits. Изглежда, че канадката е решила да завладее азиатския пазар, тъй като песента и клипът наподобяват популярната музика в Южна Корея. Това ли е краят на Аврил Лавин, такава каквато я познаваме или това е просто едно ново начало?    

ФИФА пожали Барса, ще има трансфери през лятото

ФИФА позволи на Барселона да привлича футболисти през лятото.

Военен разстреля жена си и опита да се самоубие

/КРОСС/Мъж застреля съпругата си, а след това е опитал да се самоубие. Драмата се разиграла в присъствието на двете деца на семейството от Враца, предаде Нова телевизия. Валери Калчев и съпругата му били разведени, но отново се събрали. Съседи ги чували понякога да се карат. Предната вечер също спорили, а тази сутрин Валери застрелял съпругата си и опитал да се самоубие. Двете им деца - момче и момиче на 1 и 5 години, са били в съседната стая. Сега са при близки. Мъжът е с много тежки наранявания, основно по лицето. При опита да сложи край на живота си, Валери налапал дулото на пистолета. 32-годишният Валери Калчев е военен служител в поделението в Долна Митрополия. Там е преместен след като врачанското поделение бе закрито. Брат му Мариян Калчев е бивш дознател.    

Военен разстреля жена си и опита да се самоубие

/КРОСС/Мъж застреля съпругата си, а след това е опитал да се самоубие. Драмата се разиграла в присъствието на двете деца на семейството от Враца, предаде Нова телевизия. Валери Калчев и съпругата му били разведени, но отново се събрали. Съседи ги чували понякога да се карат. Предната вечер също спорили, а тази сутрин Валери застрелял съпругата си и опитал да се самоубие. Двете им деца - момче и момиче на 1 и 5 години, са били в съседната стая. Сега са при близки. Мъжът е с много тежки наранявания, основно по лицето. При опита да сложи край на живота си, Валери налапал дулото на пистолета.  

България замесена в канал за нелегални трансплантации в Израел

Не е ясно в коя наша клиника са се извършвали операциите

България и Естония с най-нисък дълг в ЕС

16 държави членки имат съотношение над 60% от БВП, като най-високото е регистрирано в Гърция – 175,1%

Паникьосани от финансовата война, руснаците опразват магазините

Руснаците щурмуват щандовете в магазините, докато Западът обмисля въвеждане на още санкции срещу Русия, пише германското издание "Ди Велт". Хората вече започват да усещат последиците от предстоящите санкции най-вече по това как спестяванията им губят стойността си. Потребителската паника се подхранва и от несигурността на ситуацията в Украйна. През март руснаците започнаха да харчат 4% повече средства, а през февруари ръстът на частното потребление беше 3.9%. Това обаче се случва едновременно с намаляването на доходите на руснаците. По този начин се увеличава разривът между приходите и разходите. През март реалните доходи на руснаците са се свили с 6.8%. Руското министерство на финансите заяви в понеделник, че вече не изключва техническа рецесия за тази година. "Руснаците реагират на кризата по всички правила, в желанието си да реализират парите си и да се отърват от спестяванията", коментира Робърт Синх, експерт от независимия аналитичен център Pierpont Securities. Те купуват скъпоструващи стоки, без да чакат спестяванията им да продължават да се обезценяват. Рублата и без това силно поевтиня заради кризата в Украйна – с 8% спрямо долара, което на свой ред доведе до ръст на инфлацията, тъй като много от стоките се внасят. Ситуацията може да се задълбочи, прогнозира "Ди Велт". Четиристранните преговори в Женева не можаха да премахнат напрежението между Русия и Запада и темата за разширяване на санкциите спрямо Русия продължава да е актуална. До четвъртък държавите членки на ЕС трябва да представят в Брюксел по искане на Европейската комисия отчет за това какви последствия биха имали за всяка отделна страна санкции спрямо Русия и ответните мерки от нейна страна.  

Младата жена, която полетя от Аспаруховия мост, скочила заради тръпката


21-годишна варненка скочи от Аспаруховия мост и по чудо оцеля.
Във вторник около 13 ч девойката полетяла от перилата към канала море-езеро. Рибари, които преминавали с лодката си наблизо, я видели и веднага се притичали на помощ. Извадили я от водата и подали сигнал на тел. 112.
"Момичето е било в съзнание и без видими външни травми", 21-годишна варненка скочи от Аспаруховия мост и по чудо оцеля. Във вторник около 13 ч девойката полетяла от перилата към канала море-езеро. Рибари, които преминавали с лодката си наблизо, я видели и веднага се притичали на помощ. Извадили я от водата и подали сигнал на тел. 112. "Момичето е било в съзнание и без видими външни травми",

Младежи в Плевен се възползват от политиката за борба с младежката безработица

/КРОСС/Евродепутатът Илияна Йотова посети едно от малкото оцелели от прехода предприятия - шивашка фабрика на изхода на Плевен. Фабриката е средноголямо предприятие, в което работят 250 души. Тя работи по Оперативна програма „Човешки ресурси". Тези дни чакат одобрение по програма „Конкурентноспособност" за високотехнологично оборудване чрез европейски средства. Успехът на предприятието се дължи до голяма степен на финансиране от европейските програми. Производството се изнася за чуждите пазари - английски, френски, италиански и т.н. Платовете са вносни, но резултатът е производството на дрехи за световни марки с българска изработка. Предприятието съществува в сегашната си форма от 1990 година. Преди това е било за металопроизводство, но от 24 години насам се занимават с шивачество. Впечатляващо е до каква степен са се възползвали от европейските програми - фабриката дава работа на 250 души и създава име за българското производство в чужбина. Голяма част от работещите във фабриката са младежи и тук се вижда ефектът от работата на социалистите в Европейския съюз. Младежите работят във фабриката благодарение на европейската програма „Младежка гаранция", извоювана от европейските социалисти, начело със Сергей Станишев. Програмата е резултат на значителни усилия в една Европа, управлявана от десни сили и игнорираща хората, начело с младежите

Honda показа два футуристични концепта

/КРОСС/ По време на автосалона в Пекин Honda показа новия кросовър HR-V и хечбека Fit, както и още два концепта. Първият от тях е футуристичният лифтбек Concept B. За колата още няма подробна информация, но е известно, че ще влезе в серийно производство след две години. По всяка вероятност това е приемникът на сегашния модел Insight, който неотдавна беше спрян за износ в Европа. Този автомобил ще се прави и в Китай в съвместното предприятие на Honda и Dongfeng, пише Auto-press. Вторият концепт е седанът Honda Spirior. Концептът изглежда напълно готов за конвейера.  

Кери и Лавров пак се чуха за Украйна

В разговора Кери уверил, че лидерите в Киев правели стъпки за изпълнение на решенията от Женева. Лавров посочил нуждата от отмяна на заповедите за използване на армията срещу населението и от разоръжаването на ултранационалистическите групи.

Стейси утешава Холи в гореща прегръдка

Най-едрогърдите модели на Англия Стейси Пуул и Холи Пиърс премериха прелестите си в разкрепостена фотосесия.

Русия остава "страната на възможностите" за инвеститорите

Страната трябва да привлече още чужди инвеститори, но това ще бъде много по-трудно, отколкото да задържи тези, които вече имат бизнес там


AБЧО е партньор в проект за подкрепа развитието на културния туризъм по родното Черноморие

Асоциация на Българските Черноморски Общини ще бъде част от новосформиращата се европейска мрежа „ALECTOR“ за сътрудничество при разработване на иновативни инструменти за планиране, управление и рекламиране на местното културно-историческо наследство в туризма, научи Moreto.

Роджърс: Собствениците са щастливи от работата ми

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс остана удовлетворен след срещата си с клубното ръководство. Роджърс разкри, че собственикът Джон Хенри и президентът Том Уорнър били много щастливи от работа...

Лудогорец пусна седмица по-рано билетите за ЦСКА

Билетите за мача от XXXV кръг на NEWS 7 футболно първенство Лудогорец - ЦСКА на 30 април (сряда) от 19,15 ч. вече се продават на клубната база Спортен център Лудогорец. По традиция в деня на срещата в...

Лудогорец разследва предполагаемо нападение на цесекари над разградски ученици

Ръководството на ПФК Лудогорец ще изпрати официално запитване до областната дирекция на МВР във Видин по повод появилите се информации, че представители на групировката "Vidin boys" са напад...

Делото за пребития лекарски екип продължава чак през есента

В Софийския районен съд (СРС) започна делото за побоя над лекарския екип в квартал "Овча купел", предаде БГНЕС.Адвокатите поискаха да бъдат разпитани свидетели, сред които и медицинската сес...

Намалиха значително коефициента Карлето да отиде на "Олд Трафорд"

Според слуховете Фъргюсън също смята италианеца за най-подходящ


Собственикът на KFC и Pizza Hut възвръща позициите си в Китай

Yum Brands отчете 18% ръст на печалбата си за първото тримесечие


Силви Вартан готова "да подпали" НДК утре вечер

"Винаги съм развълнувана, когато се връщам в България"


Папараците движат Холивуд

На 23 април едно от най-нашумелите имена в комерсиалната и модна фотография - Бен Ритър, ще открие във Vivacom Art Hall самостоятелна изложба по покана на фондация "Мусиз". В четвъртък от 17 ч той ще изнесе лекция на тема "Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите".
В специално интервю за "Труд" Ритър говори за срещите със звездите... На 23 април едно от най-нашумелите имена в комерсиалната и модна фотография - Бен Ритър, ще открие във Vivacom Art Hall самостоятелна изложба по покана на фондация "Мусиз". В четвъртък от 17 ч той ще изнесе лекция на тема "Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите". В специално интервю за "Труд" Ритър говори за срещите със звездите...

Служител на американското посолство у нас търгувал с визи

Служител на американското посолство в България Грегъри Хюстън е заподозрян в продажбата на визи, съобщи списание „Нюзуик”. Той обаче не е разследван.

Отломки, вероятно от изчезналия самолет, изплуваха на австралийския бряг

/КРОСС/ Отломки, за които се смята, че са от изчезналия полет MH370 на малайзийските авиолинии, изплуваха на австралийския бряг. Ако бъде потвърдено, че става въпрос за части от разбилия се Боинг 777, то това ще са първите намерени останки в мащабната издирвателна операция. Досега сателити само засичаха петна, за които се предполагаше, че са останки от самолета, но физически не бе достигнато до тях. В последните седмици усилията се съсредоточиха върху значително по-малък периметър в южната част на Пасифика, а акцията се води главно от Австралия поради близостта до нейната територия. Около 12 ч българско време властите съобщиха за изхвърлен на брега "материал", на 10 километра източно от Аугуста. Предстои той да бъде подложен на експертиза. Източник от военното ведомство на страната, цитиран от Си Ен Ен, допълва, че материалът има нитове от едната страна и е с покритие от фибростъкло, има прилична на правоъгълник форма, но е разкъсан.    

Бареков към варненци: Държавата е длъжник на бедните

Лидерът на ББЦ се срещна с най-бедните варненци и чу от тях самите за проблемите им. Вие сте първият, който ни посещава, с Вас сме, отвърнаха те. Моето управление ще е насочено към безплатно здравеопазване и топла храна за хора като вас, обеща им Бареков.

Първи отломки от MH370 изплуваха на австралийския бряг

Отломки, за които се смята, че са от изчезналия полет MH370 на малайзийските авиолинии, изплуваха на австралийския бряг. Ако бъде потвърдено, че става въпрос за части от разбилия се Боинг 777, то това ще са първите намерени останки в мащабната издирвателна операция. Досега сателити само засичаха петна, за които се предполагаше, че са останки от самолета, но физически не бе достигнато до тях. В последните седмици усилията се съсредоточиха върху значително по-малък периметър в южната част на Пасифика, а акцията се води главно от Австралия поради близостта до нейната територия. Около 12 ч българско време властите съобщиха за изхвърлен на брега "материал", на 10 километра източно от Аугуста. Предстои той да бъде подложен на експертиза. Източник от военното ведомство на страната, цитиран от Си Ен Ен, допълва, че материалът има нитове от едната страна и е с покритие от фибростъкло, има прилична на правоъгълник форма, но е разкъсан. Очакват се повече подробности на пресконференция, която трябва да започне по обяд българско време.

Русия отвърна със заплаха на заплахата от САЩ

Ако законните интереси на руснаците бъдат пряко атакувани така, както това се случи в Южна Осетия, то Русия ще отговори с пълна сила. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров. Въоръжените сили на Русия трябва да са готови да действат в случай на заплаха на интересите на руските граждани, допълни Лавров. „Ако бъдем атакувани, ние без съмнение ще отговорим, ако нашите законни интереси, интересите на руснаците бъдат пряко атакувани, както се слчуи през август в Южна Осетия, не виждам друга възможност, освен да отговорим в пълно съответствие с международното право. Нападението над граждани на Русия – това е нападение над Русия“, обяви Лавров. Никога не сме отричали, че сме разположили допълнителни войски до границата с Украйна. По същия начин, по който украински войски бяха приближени до границата с Русия – те бяха преместени в източните и южните райони на страната, посочи външният министър. Освен това учения на въоръжените сили се правят регулярно в различни региони на страната, подчерта Сергей Лавров. По-рано днес САЩ обявиха, че ще разширят санкциите срещу Русия, ако напрежението в Украйна не бъде намалено. В същото време стана ясно, че Вашингтон изпраща войски в Полша и прибалтийските държави за учения на НАТО.

21-годишната скочила от Аспарухов мост заради адреналина, после си отишла вкъщи

Млада варненка скочи за адреналин и слава от Аспаруховия мост и след като цопна до рибарски кораб, оживя. Тя била измъкната от екипажа и веднага била извикана Бърза помощ.
Има такъв случай, жената дори е отказала да бъде хоспитализирана, защото нямала травми, потвърди говорителката на полицията Ивана Милева. Млада варненка скочи за адреналин и слава от Аспаруховия мост и след като цопна до рибарски кораб, оживя. Тя била измъкната от екипажа и веднага била извикана Бърза помощ. Има такъв случай, жената дори е отказала да бъде хоспитализирана, защото нямала травми, потвърди говорителката на полицията Ивана Милева.

"Тойота" стана първата автомобилна компания с над 10 млн. продажби за година


"Тойота" стана първият производител на автомобили в света, продал повече от 10 млн. коли за година, съобщи ДПА. За финансовата 2013 година, която приключи миналия месец, концернът е реализират 10.13 милиона превозни средства с марките "Тойота", "Дайхацу" и камионите "Хино мотърс".

В сравнение с финансовата 2012 година ръстът в производството е 5.3%, като заслугата е основно на силните продажби в Китай и САЩ.

За първото тримесечие на настоящата година "Тойота" е продала...

Научно доказано - Левски е предаден! - купете и със SMS

В MediaMall вече може да закупите за 1.20 лв. книжка в PDF формат от 16 страници, съдържаща поредицата В MediaMall вече може да закупите за 1.20 лв. книжка в PDF формат от 16 страници, съдържаща поредицата "Научно доказано - Левски е предаден! " на вестник "168 часа"Вече може да купувате електронните издания от MediaMall и със SMS.Опитайте, не е трудно! В книжката може да прочетете:- Ловеч иска славата,

Най-впечатляващите театри в света

В световния ден на книгата и навръх 450-ата годишнина от рождението на Уилям Шекспир, нека хвърлим поглед към театралните сцени по света, които си струва човек да види

Трябва да знаем какво предлагат европейските партии, за да се ориентираме какво да очакваме тук

/КРОСС/ В ЦИК бяха изтеглени номерата, под които партиите ще присъстват в бюлетината за изборите за Европейски парламент на 25-и май. Искрено се надявам да говорим по европейски въпроси преди вота за ЕП. 7 години и 4 месеца след пълноправното ни членство в ЕС ми се струва, че все повече осъзнаваме, че една голяма част от решенията, които засягат живота на всеки от нас, всекидневието ни, се определят от обща рамка от настроенията, нагласите, решенията, които се вземат на общоевропейско ниво, а не само от нашата собствена воля, каза пред Националното радио политологът Борис Попиванов. Нашите евродепутати, когато бъдат излъчени, те ще влязат в европейските партийни семейства и там ще гласуват много повече партийно, отколкото национално. Това е най-важното за нас като избиратели, да знаем основните европейски партии какво предлагат по важните въпроси за бъдещето на ЕС, съответно да се ориентираме като гласоподаватели какво можем да очакваме ние тук, допълни политологът.  Според него е малко вероятно да се стигне до предсрочни парламентарни избори заради евровота. От няколко месеца насам беше заложена идеята, че всъщност ние отиваме на евроизбори едва ли не за референдум "за" или "против" правителството, което ще бъде грешка. То не зависи толкова от тези избори, то зависи от много други неща, коментира той

ФИФА позволи на "Барселона" да прави трансфери, докато тече обжалването


"Барселона" получи разрешение да купува и продава играчи, докато тече обжалването срещу трансферната забрана на каталунците, обяви ФИФА.

Испанският клуб беше наказан с пълна забрана да купува и продава футболисти за срок от 14 месеца, който изтича през лятото на 2015 г.

Санкцията беше наложена заради груби нарушения на правилата за привличане на десет чуждестранни футболисти под 18-годишна възраст, картотекирани и играли за клуба между 2009 и 2013 г. Освен това клубът беше...

Стартира кампания „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа“

Стартира националната кампанията „Детската безопасност–споделена отговорност и грижа“. Организатори са Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) в партньорство с държавните институции и граждански организации и с активното съдействие на кметовете на общините, научи Moreto.

Планински водачи напуснаха Еверест, експедиции отменят изкачването

Десетки шерпи опаковаха палатките си и напуснаха базовия лагер за изкачване на връх Еверест, в знак на почит към 16 техни колеги, които загинаха миналата седмица при най-смъртоносната лавина в историята на планината, предаде Асошиейтед прес в сряда. Бойкотът създаде хаос в Непал по време на печелившия сезон за изкачване на най-високия връх. Повечето опити за изкачването му се провеждат по средата на май, когато времето е най-добро, но компаниите вече отменят изкачванията за сезона след трагедията от петък. 13 тела бяха открити след лавината, а трима планински водачи се смятат за мъртви и са обявени за изчезнали. Без помощта на шерпите, за катерачите ще е почти невъзможно да стигнат до върха. Много катерачи ще трябва да кажат "сбогом" на повечето или всички средства, които са похарчили за изкачването, по 75 хиляди долара или повече. "За много от нас е просто невъзможно да продължат да се катерят, докато трима от нашите приятели са погребани в снега. Не мога да си представя да стъпвам върху тях", заяви Дордже Шерпа, опитен водач от малката хималайска общност, станала известна с издръжливостта си и уменията си във високопланинското катерене. Не е ясно дали всичките 400 шерпи ще се включат в бойкота, но близо половината вече са напуснали, смята Тусли Гурунг, планински водач. Някои по-малки компании се надяват да успеят да проведат изкачването. Лавината поднови дебата за непропорционалните рискове, поемани от шерпите. Специални екипи от шерпи поставят въжета в ледопада Хумбу, едно от най-опасните места по маршрута към Еверест, където се случи трагедията. Хумбу обаче се движи толкова много, че им се налага да излизат всеки ден. Шерпите и правителството са в конфликт за обезщетенията, които трябва да получават планинските водачи, отбелязва Франс прес. Снощи правителството предложи създаването на фонд за ранените планински водачи, в който ще влизат 5 на сто от таксите за разрешения за изкачване, плащани от клиентите. Освен това Катманду предложи увеличение с 50 на сто на застраховките живот. Шерпите обаче искат във фонда да влизат 30 на сто от приходите от разрешителни и удвояване на застраховките им. Водачите печелят по 3000 до 6000 долара на сезон, но застраховката им не ги осигурява. Над 4000 души са достигнали до върха на най-високата планина в света от 1953 г., когато новозеландският алпинист сър Едмънд Пърсивал Хилари и шерпът Тенсинг Норгей доказват, че това е възможно. Стотици са загинали при опитите за изкачване.

Нарушенията по ОПОС отиват в прокуратурата

/КРОСС/При сключване на договори за обществени поръчки групите с нарушения са 5. Сред тях са неравното третиране на участниците при обществените поръчки, съкращаване на срока за провеждането им, както и незаконосъобразен срок за получаване на офертите. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, по повод финансовите корекции, които предстои да бъдат направени заради грешки и неточности по проекти от оперативна програма „Околна среда". Михайлова отказа да посочи конкретни нарушения, но каза, че ако е имало умишлени нарушения, случаите ще бъдат дадени на Прокуратурата. Тя каза, че голяма част от договорите са за проекти в общини на ГЕРБ.Министърът на околната среда и водите съобщи, че се е наложило да бъдат проверени всички договори за обществени поръчки в периода 2010-2013 г., като Управляващият орган е проверил 239 договора за обществени поръчки, чиято обща стойност е близо 556,5 млн. лв. "В писмото, изпратено от ЕК имаше изискване за подобряване на системите за управление и контрол. Сред останалите изисквания са напомнянето на задължението ни като страна-член да докладваме на нередности на стойност над 10 хиляди евро пред ОЛАФ, както и изискването за повторна верификация на проектите", заяви Михайлова. "Предложените финансови корекции по ОП "Околна среда" са 38 млн. лв. и те са на базата на вече изплатени разходи", посочи Искра Михайлова

От мотоциклетизма се оплакаха, че не разбират какво им говори Мариана Георгиева


Бащата и мениджър на успешния пилот Ангел Караньотов - Ивайло, се оплака, че не е разбрал нищо от разговор с министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева по въпроса за парите на мотоциклетния спорт. 

Той твърди, че са осигурени около 5 милиона лева, с които България да плати таксите за домакинствата си на състезанията от световните шампионати по супермото и мотокрос. Някои от състезанията са отменени, а други застрашени от отмяна заради неизпълнените ангажименти от Българската...

Леонардо Ди Каприо е "реабилитиран" в Сибир

Областният съд в Новосибирск е отменил постановлението за привличане под административна отговорност на най-големите местни филмови дистрибутори. По-рано пет от тях бяха глобени с по 800 хил. рубли за пропаганда на наркотици, каквато областното управление за контрол върху наркотиците откри във филма на Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт", съобщи сайтът на в. "Комерсант" в сряда.   Филмовите дистрибутори са били привлечени под отговорност по дело за административно правонарушение по член от руския АПК за пропаганда или незаконна реклама на наркотични средства.   Основание за образуване на делото са станали "многочислени сигнали от граждани", възмутени от множеството сцени, в които героите във филма употребяват наркотици.   Пред районния съд са се явили експерти от областния наркологичен диспансер и институт по физиология и фундаментална медицина. Те са стигнали до заключение за прекомерната употреба на наркотици във филма и в отделни сцени като "отражение на наркоманската субкултура".   В районния съд прокуратурата е подкрепила позицията на Федералната служба за контрол на наркотиците, чиито представители са заявили, че количеството екранно време, посветено на наркотици, е прекомерно, а у "младежите, които са целева аудитория" на "Вълкът от Уолстрийт", окончателно не се е формирало негативно отношение към наркотиците.   Дистрибуторите са отхвърлили обвиненията с аргумента, че филмът на Холивуд е получил удостоверение за разпространение от Министерството на културата на Русия. Доводите им обаче са били отхвърлени от районния съд.   Сега областният съд е отменил постановлението на четирима от петте глобени дистрибутори във връзка с "прекратяване на производството по делото". По-късно ще бъде разгледана и жалбата на петия дистрибутор.   Междувременно от Министерството на културата заявиха, че не виждат основания да се забранява излъчването на филма "Вълкът от Уолстрийт" пред пълнолетни руски граждани, както и че историята, която е показана, не е пропаганда на наркотици, а пример за тяхното негативно влияние.

САЩ дирижират шоуто в Украйна, обяви Лавров

Русия ще отвърне на удара, ако бъде нападната

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване