Река Стряма залива села при нови порои!

Пълноводната река Стряма се е прибрала в коритото си и засега няма опасност да залее намиращите се в близост карловски села. Дигите обаче ще се скъсат при следващи обилни валежи, алармират местните власти.

Искат да се възстанови държавната поръчка в обучението за пилоти

Задълбочава се проблемът с обучението на пилоти. Необходимо е да се намери решение в бюджета за 2015 г. Това заяви зам.-министърът на транспорта...

Пастор вдигна полицията на крака, видял паднал самолет

/КРОСС/ Странна случка се разиграла в разложката полиция във вторник вечерта. Първо получили съобщение от тел. 112, че в района им е паднал самолет. Малко след това в управлението им се появил лично авторът на сигнала и обявил, че е фалшив, като поискал извинение. Към 20,30 ч евангелисткият пастор Асен се обадил на тел. 112 и съобщил, че има паднал самолет в Рила планина, който гори и е предизвикал пожар. Пожарната и полицията тръгнали да правят проверка, но внезапно на вратата се появил 24-годишният племенник на пастора. Обявил, че има грешка. Младежът се заклел, че видял самолета, който се запалил. Той бил в гората на хълма Голак привечер, където наглеждал посятата с ръж нива. Там му се привидял разбит самолет и се обадил на пастор Асен, а той на свой ред вдигнал тревога. После младежът установил, че се е заблудил от слънцето, пише Труд.  

БСП пред ГЕРБ в бюлетината за евровота

БСП излиза на евроизборите с номер 15 в бюлетината и така се нарежда пред основния си опонент ГЕРБ, на който се падна по-задната позиция 18. Това определи вчера жребият на ЦИК, с който формациите и независимите кандидати бяха подредени в бюлетината за вота на 25 май. Червените посрещнаха с усмивка късмета си, но отбелязаха, че основното е да проведат успешна кампания. „Номерът няма значение,

Листа на Зелена партия – кратка информация

 1.  доцент, д-р Минчо Христов Куминев   - политолог, преподавател в ТУ - София, независим депутат в  40 НС. Автор на десетки научни публикации и две книги в областта на международните отношения, националната сигурност, борбата с корупцията. Заедно със Стела Банкова внася повече от 100 закона - премахване на субсидията на партиите, за отмяна на депутатския имунитет и отзоваване, за повишаване на пенсиите, премахване на доплащането в болниците, ревизия на приватизационните сделки, проверка на имуществото на политици и магистрати. Водещ на предаването "Премълчани истини" по Евроком. Роден през 1962 г. 

 2. Марина Сергеевна Драгомирецкая   - председател на Зелена партия, завършила е "Международни отношения" в НБУ. Родена през 1986 г.

3. Красина Петрова Демирева  - член на НИС на Зелена партия, говорител на Федерацията на европейските млади зелени. Завършила е "Международни отношения" в НБУ. Родена през 1986 г.

4. д-р Александър Панайотов Каракачанов  - основател и говорител на Зелената партия. Д-р по философия и магистър по икономика. Депутат във ВНС и 38 НС. Роден през 1960 г.

5. Сашо Миланов Милчев - член на НПС на Зелена партия, общински съветник  в Община Благоевград.  Роден през 1954 г.

6. Силвия Антонова Владимирова - член на НИС на Зелена партия. Завършила е „Международни икономически отношения” в УНСС. Родена през 1983 г.

7.  Ирена Станиславова Борисова  -  от Видин. Завършила е "Стопанско управление" в  Стопанската академия в Свищов. Родена през 1981 г.

8. Павел Джованов Чемишанов  - от Пловдив. Член на НИС на Зелена партия, завършил социология в СУ. Роден през 1958 г.

9. Лиляна Добрева Петкова  - от Хасково, завършила е  ГПЧГ„Проф. д-р Асен Златаров”. Родена е през 1979 г.

10. Атанас Димитров Шмидт - от Велико Търново, член на НПС на Зелена партия. Завършил е   политология във ВТУ . Роден през 1983 г.

11. Ивелина Димитрова Цветкова - от Плевен. Завършила е "Международни отношения" в НБУ. Родена през 1986 г.

12. Вероника Йонкова Георгиева  - от Димитровград, студентка в УНСС - политология. Член на НПС на Зелена партия.Родена през 1992 г.

13. Огнян Кръстев Ковачев - член на НИС на Зелена партия. Завършил е "Макроикономика" в УНСС. Роден през 1980 г.

14. Илиян Пламенов Пътев - завършил   е Стопанската академия в Свищов.  Роден през 1979 г.

15. Татяна Панайотова Ваклинова - завършила е право в МГУ. Родена през 1950 г.

16. Пенка Георгиева Харизанова - от Добрич. Член на НИС на Зелена партия. Завършила е история и български език във ВТУ . Родена през 1952 г.

17. Спартак Костов Кънев - от Пещера. Член на НПС на Зелена партия. Роден през 1955 г.

 

Предизборен щаб на Зелена партия 

БФС - Перник наказа двама футболисти от "Ерма" (Трън) след мача със "Струма" (Кралевдол)

Решения на дисциплинарните комисии на зоналните съвети на Българския футболен съюз.

Днес, 23 април, на свое заседание Дисциплинарната комисия при ОС на БФС - Перник наложи следните наказания: "А" ОФГ Група 1 23 кръг. По доклад: Юлиан Ганчев от ФК "Ерма" (град Трън) по чл. 25 - 1 година Тодор Попов от ФК "Ерма" (град Трън) по чл. 25 - 1 година - и двамата за множество удари по съдията по време на мача срещу "Струма" (Кралев...

Продължава

Бизнесът в Пловдив зад “Локо”

Пловдивският бизнес подава ръка на детско-юношеската школа на местния “Локомотив”. Това стана ясно, след като десетки фирми от града и региона са изявили желание да се включат в проекта “Бъдеще за децата”, стартиран на 15 април от сдружение “Бъдеще за “Локомотив”.

 Магазини, автомивки, бензиностанции и фирми за услуги ще се включат в кампанията Пловдивският бизнес подава ръка на детско-юношеската школа на местния “Локомотив”. Това стана ясно, след като десетки фирми от града и региона са изявили желание да се включат в проекта “Бъдеще за децата”, стартиран на 15 април от сдружение “Бъдеще за “Локомотив”. Магазини, автомивки, бензиностанции и фирми за услуги ще се включат в кампанията

Катери издирват изчезналата Валя

Катери на Гранична полиция претърсваха цял ден вчера залива в Бургас заради изчезналата медсестра Валентина Иванова. Катерите търсят труп в района на залива, тъй като имало данни от разследващите полицаи, че момичето се е хвърлило от моста малко след полунощ на 15 април.
Обмисля се дали в издирването да се включат водолази, които да търсят ... Катери на Гранична полиция претърсваха цял ден вчера залива в Бургас заради изчезналата медсестра Валентина Иванова. Катерите търсят труп в района на залива, тъй като имало данни от разследващите полицаи, че момичето се е хвърлило от моста малко след полунощ на 15 април. Обмисля се дали в издирването да се включат водолази, които да търсят ...

Все повече руски туристи избират България за своята почивка

/КРОСС/ Има повече полети и ръст на туристите от Русия за четвърта поредна година. По Черноморието опровергават опасенията, че обстановката в Кримския полуостров ще се отрази зле на туризма у нас, и се готвят за нов силен сезон. Украинските туристи обаче ще бъдат поне наполовина по-малко. Заради доброто отношение към страната ни, руснаците няма да спрат да идват, категорични са туроператори, дори след препоръка на руското външно министерство да не пътуват в държави, които имат споразумение със Съединените щати за екстрадиция на чужди граждани. При украинските туристи обаче има спад наполовина, а детските лагери са под въпрос. За сметка на тях, са увеличени полетите от Москва и Санкт Петербург. Летището в Бургас пуска и чартъри от по-нетрадиционни дестинации, като Татарстан в Руската федерация, съобщи бТВ.  

Концесионерът на “Софийска вода” няма да се оттегля

Концесионерът на “Софийска вода” - “Веолия вода", няма да се оттегля от България. Това стана ясно по време на състоялата се днес среща между кмета на...

Във варненска детска градина отбелязаха Международния ден на Земята

На 23 април децата от ІV група на ЦДГ № 13 „Звездичка” отбелязаха Световния ден на Земята-22 април с екоспектакъл „Природата пазете – живота на Земята съхранете”, научи Moreto.net. Бъдещите първокласници показаха своята съпричастност и отношението си към опазването на планетата Земя.

Пастор вдига полицията на крак за "разбит" самолет

Странна случка се разиграла в разложката полиция във вторник вечерта. Първо получили съобщение от тел. 112, че в района им е паднал самолет. Малко след това в управлението им се появил лично авторът на сигнала и обявил, че е фалшив, като поискал извинение.Към 20,30 ч евангелисткият пастор Асен се обадил на тел. 112 и съобщил, че има паднал самолет Странна случка се разиграла в разложката полиция във вторник вечерта. Първо получили съобщение от тел. 112, че в района им е паднал самолет. Малко след това в управлението им се появил лично авторът на сигнала и обявил, че е фалшив, като поискал извинение.Към 20,30 ч евангелисткият пастор Асен се обадил на тел. 112 и съобщил, че има паднал самолет

Мария към Стефан Данаилов в последните им мигове заедно: Върви, върви на репетиция, да не падне спактакълът

"Мария? Къде е Мария? Няма я Мария... Няма я..." Само това успял да промълви Стефан Данаилов, когато научил, че съпругата му си е отишла от живота. А това станало буквално пред очите му... Трагедията, случила се във вторник вечерта, разтърси целия Народен театър и всичките им близки. Случва се буквално пред очите на колегите му.

Стартира „Младежка спортна доброволческа академия"

/КРОСС/ „Асоциация за развитие на българския спорт" стартира „Младежка спортна доброволческа академия" по проект BG13/A5.1/501/R3, програма „Младежта в действие", финансиран от Европейската комисия. В първия ден от проекта, участниците участваха в разнообразни активности, които имаха за цел да ги сплотят като екип и да ги запознаят с основите на доброволческата дейност и спортни кампании, организирани от доброволци като Move week - Европейска седмица на физическата активност и спорта. На 23 април, втори ден от мероприятието, младежите имаха възможността да дискутират с отговорниците за създаване и прилагане на политики в сферата на доброволчеството в България. Форума бе открит от Йоанна Дочевска - председател на Асоциацията - организатор, Моника Панайотова - член на Европейски парламент, Димитър Дилчев - кмет на Столична община - район „Студентски". Представени бяха „Асоциация за развитие на българския спорт" и проекта, който събра в София активни младежи между 18 и 30 години от цялата страна. Кмета на район „Студентски" подкрепи кампанията и сподели плановете на района, който представлява за работа с доброволци в сферата на детски спортни мероприятия през ваканцията

Иде криза за пилоти

България може да се окаже без пилоти след 2017 година, алармираха от Асоциацията на българските авиокомпании (АБА). Светослав Станулов, председател на асоциацията, коментира, че трябва да се намери начин да се гарантира, че обучените кадри ще работят за България. Какъв ще бъде точно механизмът, предстои да бъде изяснен, обясни още експертът.

Малките "чукове" паднаха с 3 : 4 от децата на "Велбъжд" (Кюстендил)

Шеста поредна победа постигнаха футболистите на "Велбъжд", родени 2003 година, които участват в първенството Футбол 7. Възпитаниците на треньора Кирил Мицов надиграха с 4:3 основен конкурент за първото място - "Миньор" Перник.

Миньорци водеха в резултата с 2:3, но с хеттрик на Любослав Любомиров и гол на Цветелин Стоичков, кюстендилци обърнаха развоя на мача. "Велбъжд" са убедително първи в група "Б" с 18 точки. Следват...

Продължава

Стефан Данаилов загуби съпругата си Мария

Съпругата на Стефан Данаилов - Мария, почина от остра бъбречна недостатъчност във вторник през нощта. Мария Данаилова се почувствала зле по празниците. В събота е приета в болница. Лекарите не успяват да овладеят болестта и в понеделник състоянието драстично се влошава.
Във вторник актьорът трябваше да играе в "Пигмалион" в Народния театър... Съпругата на Стефан Данаилов - Мария, почина от остра бъбречна недостатъчност във вторник през нощта. Мария Данаилова се почувствала зле по празниците. В събота е приета в болница. Лекарите не успяват да овладеят болестта и в понеделник състоянието драстично се влошава. Във вторник актьорът трябваше да играе в "Пигмалион" в Народния театър...

Важното е, че сме на финал, отбеляза Стойчо Стоев

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев се зарадва, че отборът все пак е на финал за Купата на България, въпреки загубата с 0:1 от Локомотив (Пд) в реванша от 1/2-финала за Купата на България. В първия ма...

Военен застреля жена си и се гръмна в устата (ОБЗОР)

Военен застреля жена си пред децата им и опита да сложи край на живота си, като налапа дулото на пистолета. Трагедията разтресе Враца вчера сутринта.
32-годишният Валери Калчев е в болница в тежко състояние и лекарите не дават надежди за живота му. Преди да натисне спусъка, мъжът се скарал със съпругата си Клавдия в апартамента им в бл. 62 ... Военен застреля жена си пред децата им и опита да сложи край на живота си, като налапа дулото на пистолета. Трагедията разтресе Враца вчера сутринта. 32-годишният Валери Калчев е в болница в тежко състояние и лекарите не дават надежди за живота му. Преди да натисне спусъка, мъжът се скарал със съпругата си Клавдия в апартамента им в бл. 62 ...

Мобилната реклама позлатява Facebook

Над половината от продажбите на реклама на социалната мрежа през първото тримесечие идват от мобилните устройства


АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

 Имаме удоволствието да Ви информираме, че Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост изпълнява проект  „Бизнес и образование- точка на пресичане“ с подкрепата на фондация АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ.

 

Целта на проекта е да привлече повече млади и мотивирани хора в бранша , подобряване имиджа на професията  и подпомагане на професионалните гимназии и ЛТУ

при подготовката на кадри, които да отговарят на изискванията на бизнеса. Проекта стартира със следните дейности:

 

                                                                                                                                                                                                                                                        

- Изготвяне, популяризиране и разпространение на телевизионен клип:  https://www.youtube.com/watch?v=os-5iwAa5wA;

 

- Организиране на  специализирана трудова борса за бранша в рамките на  специализирани изложби Светът на мебелите и Техномебел 2014;

 

- Създаване на КАРИЕРЕН ПОРТАЛ на сайта на БКДМП:   http://www.timberchamber.com/jobs

 

 

Предстои:

 

- Организиране на Ден на отворените врати в предприятията за 20 преподаватели;

- посещения на предприятия от минимум 120 деца от прогимназиален етап на обучение в региони  с концентрация на фирми за производство на мебели и дървообработване;

- Награден фонд за студенти и ученици по определени критерии- награди за постигнати успехи за 6 студенти от ЛТУ и 21 ученици от професионални гимназии;

- 5 семинара за работодатели.

 

Ще се радваме, ако получим мнения и предложения от Ваша страна, както и ако съдействате за популяризирането на този първи по рода си проект.

 

Ученици наставници ще се грижат за по-малките

Ученици наставници ще се грижат за децата, които са застрашени от отпадане от училище. 
Тази идея е част от новия проектоплан към националната стратегия за намаляване на дела на преждевременно напусналите училище. Целта е той да стане поне 11%. Сега е над 12,5. Или по-друг начин казано, миналата година класните стаи напуснаха 7000 ученици, по-мина Ученици наставници ще се грижат за децата, които са застрашени от отпадане от училище. Тази идея е част от новия проектоплан към националната стратегия за намаляване на дела на преждевременно напусналите училище. Целта е той да стане поне 11%. Сега е над 12,5. Или по-друг начин казано, миналата година класните стаи напуснаха 7000 ученици, по-мина

Очаква се 4-5% ръст на туристите през летния сезон

/КРОСС/ През следващата година България може да има свой мастер-план за развитието на туризма. Това съобщи във Варна Мария Иванова, началник на дирекция "Туристическа политика" в Министерството на икономиката и енергетиката.Планът ще бъде със срок до 2030-а година, предаде БНР. Сезонът в зимните курорти е бил успешен и има ръст на туристите с близо 3 процента. Най-много гости са пристигнали от Гърция,Румъния и Турция. Прогнозите са, че ръстът на туристите ще бъде между 4 и 5 процента в летния сезон.  

Рейнджър от Афганистан застреля жена си и се гръмна

Рейнджър от Враца, който участвал на мисия в Афганистан, уби жена си, най-вероятно от ревност, а след това лапнал дулото на пистолета си и дръпнал спусъка. Изстрелът отнесъл половината му лице, но до сряда вечерта той все още беше жив. Случката се разиграла вчера във врачанския квартал „Сениче”.

Продадена в робство си върна сина

Теменужка Костова от село Камен, която бе продадена от майка си за 5000 лв. на мъж насилник, спечели битката за сина си. Преди дни Горнооряховският районен съд даде родителските права на майката, научи Теменужка Костова от село Камен, която бе продадена от майка си за 5000 лв. на мъж насилник, спечели битката за сина си. Преди дни Горнооряховският районен съд даде родителските права на майката, научи "24 часа". "Беше много тежко дело. Фамилията на мъжа, която не позволява да си вижда детето, внасяше всевъзможни жалби, опита се да я изкара ...

"Лукойл Бургас" с комплекс за преработка на тежки отпадъци

"През 2015 година България ще почувства положителните резултати от откриването на новия комплекс за преработка на петрол, който отговаря на най-високите екологични стандарти", заявил президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов

"Лукойл" с нова инвестиция за 1,5 млрд. долара в България

Първият етап за реализацията на проекта ще струва 1,5 млрд. долара

Безжична система зарежда десетки телефони едновременно

Южнокорейски учени представиха експериментална безжична система за зареждане, която може да зареди мобилния телефон на всички хора в офиса. Системата може да провожда енергия от 5 метра и да зарежда до 40 телефона едновременно. Тя е достатъчно мощна, за да зареди дори телевизор.

Кметове на прокурор за далавери с екопроекти

Сигнали до прокуратурата за нагласени обществени поръчки ще изпрати екоминистърът Искра Михайлова. Става дума за проведени процедури от общини по оперативна програма „Околна среда” в периода 2010-2013 г. Заради нарушенията страната ни може да загуби до 180 млн. лв. от еврофондовете. Парите се очаква да бъдат орязани тази и следващата година. Най-голяма може да е ножицата за проектите, по които парите са намалени с една четвърт, съобщи вчера екоминистърът и вицепремиер Зинаида Златанова.

КФН: "Зелената карта" за ЕС и Сърбия - безплатна

Застрахователи незаконно искат от клиентите да доплащат за сертификат “Зелена карта” за страни от ЕС при сключване на полицата “Гражданска отговорност”. Това обяви Комисията за финансов надзор (КФН), която излезе със задължителни указания по прилагане на Кодекса за застраховането.
Почти всички тарифи, представени в КФН през 2014 г. Застрахователи незаконно искат от клиентите да доплащат за сертификат “Зелена карта” за страни от ЕС при сключване на полицата “Гражданска отговорност”. Това обяви Комисията за финансов надзор (КФН), която излезе със задължителни указания по прилагане на Кодекса за застраховането. Почти всички тарифи, представени в КФН през 2014 г.

WhatsApp се похвали с половин милиард потребители


Популярното мобилно приложение за съобщения WhatsApp вече се ползва от около 500 милиона потребители в световен мащаб, обяви компанията, която неотдавна бе купена от Facebook, цитирана от Франс прес.

"Благодарение на всички вас половин милиард души по целия свят в момента са редовни активни ползватели на WhatsApp", похвали се днес дружеството в официалния си блог.

През последните месеци WhatsApp бързо се разрасна в страни като Бразилия, Индия, Мексико и Русия. Според...

Лудогорец достигна щастливо до финала за Купата

Локомотив Пловдив победи Лудогорец с 1:0 в среща-реванш от 1/2-финалите в турнира за Купата на България, но това не бе достатъчно, за да се класират на финала в турнира за Купата на България.

Пет месеца условно за проф. Драганов заради "водка с таратор"

Проф. Драгомир Драганов беше осъден на 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за каране на кола в пияно състояние. На преподавателя от Софийския университет е наложена забрана да шофира 14 месеца, както и глоба от 100 лв, съобщава вестник "24 часа". На 5 април Драганов беше спрян от автопатрул в района на Киноцентъра в софийския кв. "Бояна". Тъй като е бил видимо пиян, катаджиите направили проба с дрегер, който отчел 2,44 промила. След като установили, че е употребил солидно количество алкохол, униформените го качили в патрулна кола и го откарали в ареста на Шесто РПУ. Пред bTV професорът призна, че е изпил "100 грама водка с таратор" преди да седне зад волана. Преди няколко месеца пък студенти разпространиха клип, в който се виждаше ясно как Драганов е пиян и в Софийския университет. Преподавателят по история в Софийския университет излиза в пенсия на 1 юли. На 7 април от пресцентъра на Алма Матер уточниха пред OFFNews.bg, че предстоящото пенсиониране на преподавателя не е свързано със случая с таратора. Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира, допълниха от пресцентъра. Доколкото знам то се отнася за 10-15 колеги, не само за мен, защото съм на 65 години и половина. Разбирате ли? Просто не ме оставят да си довърша учебната година, но така са решили. Така е решило началството, така приемаме ние, поданиците – коментира пред bTV проф. Драганов. Ректорът просто ми го съобщи. Нищо повече. Какво да ми каже? Дошло си е времето, заслужавам почивка, допълни преподавателят.

Реал Мадрид наказа тики-таката на Пеп

Байерн Мюнхен владя топката през целия мач, но загуби с 0:1


"Газпром" се договори с Виена: "Южен поток" ще завършва в Австрия

/КРОСС/ Делегация на „Газпром", водена от председателя на Управителния съвет на дружеството Алексей Милер, посети днес Австрия. Във Виена Милер се срещна с изпълнителния директор на OMV Герхард Ройс. Двамата обсъдиха въпросите, свързани с доставките на руски природен газ за страната. Същевременно бе призната и дейността на „Газпром" като надежден доставчик, значително допринесъл за енергийната сигурност на Австрия и тази на Европа като цяло. Беше отбелязано и че, че сегашната геополитическа ситуация потвърждава уместността на алтернативните маршрути на руския газ за европейските потребители. По време на това свое посещение Алексей Милер се срещна и с австрийския министър на икономиката Райнхолд Митерленер. Двамата обсъдиха как ще продължи сътрудничеството между Русия и Австрия по отношение на енергетиката. Беше отбелязано, че взаимноизгодното партньорство заема специално място в укрепването на икономическите връзки между двете страни, както и че по-нататъшното коопериране в газовия сектор носи големи перспективи. В края на срещата Милер заяви: „С цел да се оптимизира проектът „Южен поток", вземайки се предвид съществуващото портфолио от договори на „Газпром", ние се съгласихме с предложението, отправено от австрийска страна, да се проучи възможността за изграждане на участък от газопровода на територията на Австрия

Вижте влюбените гугутки Алисия и Ники по бански!

Видеото трае точно няколко секунди, които обаче се оказват достатъчни, за да сложат край на спекулациите. Двамата са лудо влюбени!

Магистратите Пенгезов и Петков привлечени като обвиняеми

Шефът на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и председателят на Военно-апелативният съд Петър Петков са получили призовки, за да бъдат обвинени. Двамата трябва да се явят в понеделник в спецотдела към Софийската градска прокуратура, за да бъдат привлечени като обвиняеми.

Варненчета с успех от международно състезание по философия

Ученици от Трета природо-математическа гимназия “Акад. М. Попов” участваха в пилотно издание на ново философско международно състезание - Philosophy Owl. Идеята е децата да отговорят на 30 въпроса, част от които логически. Това трябва да стане за час, и то на английски език.

Нова офанзива в Източна Украйна заради намерени 2 трупа (обзор)

Украинското правителство поднови антитерористичната операция срещу проруските активисти в източните райони на страната, като обяви, че има подкрепата на САЩ за това, предаде Ройтерс.
Президентът Олександър Турчинов нареди да бъдат възобновени военните операции след паузата за Великден, след като завчера вечерта бяха открити труповете на двама мъже, Украинското правителство поднови антитерористичната операция срещу проруските активисти в източните райони на страната, като обяви, че има подкрепата на САЩ за това, предаде Ройтерс. Президентът Олександър Турчинов нареди да бъдат възобновени военните операции след паузата за Великден, след като завчера вечерта бяха открити труповете на двама мъже,

Сашо Станков: Показахме, че сме отбор с характер

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков остана много разочарован от отпадането на тима му от Лудогорец за Купата на България. "Смърфовете" спечелиха с 1:0 реванша от 1/2-финала з...

Четящи хора "превзеха" държавата

С колоритен флашмоб под мотото "Четящият човек" бе отбелязан Международният ден на книгата и авторското право вчера в София. Около стотина души се включиха в организираното от книжарници "Хеликон" шествие през пешеходната част на бул. "Витоша".
Под звуците на Shiny Happy People на REM усмихнати книжари раздаваха оранжеви тениски с надпис... С колоритен флашмоб под мотото "Четящият човек" бе отбелязан Международният ден на книгата и авторското право вчера в София. Около стотина души се включиха в организираното от книжарници "Хеликон" шествие през пешеходната част на бул. "Витоша". Под звуците на Shiny Happy People на REM усмихнати книжари раздаваха оранжеви тениски с надпис...

Косово одобри трибунал за военни престъпления

Проектът получи подкрепата на 89 депутати от 120-членния парламент. Двадесет и двама депутати гласуваха против, а двама се въздържаха

Създадоха социална мрежа за математици

През 2014 година компанията Vivacom ще инвестира 2 млн. лв. в различни социални проекти, които ще бъдат фокусирани върху четири основни сегмента -...

Пращат 5000 безработни да чистят гробове и паркове

5000 души ще могат да се възползват от отпуснатите допълнително от правителството 7,2 милиона лева към бюджета на социалното министерство за осигуряване на субсидирана заетост. Те ще получават средно по 240 лева на месец.

Задава се ново дело между ЦСКА и чех

На хоризонта се задава дело между ЦСКА и чешкия вратар Томас Черни. Стражът е уволнен дисциплинарно, което той възнамерява да оспорва. Нито ЦСКА, нито Черни назоваха официално причината за раздялата. Вратарят вече е напуснал България и се е прибрал в родината си.
Черни отказа нов договор и предпочете да сезира лицензионната комисия към БФС за заба На хоризонта се задава дело между ЦСКА и чешкия вратар Томас Черни. Стражът е уволнен дисциплинарно, което той възнамерява да оспорва. Нито ЦСКА, нито Черни назоваха официално причината за раздялата. Вратарят вече е напуснал България и се е прибрал в родината си. Черни отказа нов договор и предпочете да сезира лицензионната комисия към БФС за заба

Wall Street изпадна в минорно настроение

Разочароващи корпоративни резултати и по-лошите от очакваното данни за жилищния пазар в САЩ предизвикаха спадовете


Полицията: Няма предсмъртно писмо от изчезналата Валя

/КРОСС/ "Няма оставено предсмъртно писмо от медицинската сестра Валентина Иванова." Това съобщиха от полицията в Бургас. Красавицата изчезна през нощта на 15 априли семейството и не може да повярва, че се е самоубила. Майката на момичето всеки ден пали свещи и се моли то да се върне. Приятелят на Валя- полицаят Валентин също търси следа от нея. Приключихме разследването още на 17 април. Няма данни за отвличане. Очаква се трупът на момичето да изплува", обявиха за пореден път от полицията. Близки до случая намекват, че Валя имала друг сериозен медицински проблем, освен открития при гинекологичен преглед, но не споделят подробности, пише Труд.  

"Локо" едва не би дузпата на "Лудогорец", размина се пловдивско дерби на финала за купата

“Лудогорец” стигна с клизма до финал за купата на България срещу “Ботев” (Пд), след като се отърва само с 0:1 при гостуването на “Локо” (Пд) в полуфинала реванш. Шампионите бяха спечелили в Разград с 2:0, но подходиха доста лежерно пред празните трибуни на “Лаута” заради наказание на “сморфовете”. И за малко не се стигна до пловдивско дерби на “Лудогорец” стигна с клизма до финал за купата на България срещу “Ботев” (Пд), след като се отърва само с 0:1 при гостуването на “Локо” (Пд) в полуфинала реванш. Шампионите бяха спечелили в Разград с 2:0, но подходиха доста лежерно пред празните трибуни на “Лаута” заради наказание на “сморфовете”. И за малко не се стигна до пловдивско дерби на

Разстрелялият съпругата си военен има шанс да оцелее

Действащ военен застреля съпругата си вчера сутринта във врачанския кв. Действащ военен застреля съпругата си вчера сутринта във врачанския кв. "Сениче" и сам опита да сложи край на живота си. 32-годишният Валери Калчев гръмнал смъртоносно 30-годишната Клавдия с един изстрел на служебния си пистолет, докато невръстните им деца били в съседна стая на апартамента им. После служещият в Долна Митрополия подпрял ...

Здравното министерство: Не правете секс с гвинейка без кондом

Не консумирайте ястия с диви животни и избягвайте сексуален контакт без предпазни средства, ако отивате в Гвинея и Либерия.
Това са съветите на здравното министерство към българите, запътили се към африканските държави, в които върлува смъртоносният вирус ебола. Отскоро има съмнения и за разпространението му и в Сиера Леоне и Мали, но засега доказ Не консумирайте ястия с диви животни и избягвайте сексуален контакт без предпазни средства, ако отивате в Гвинея и Либерия. Това са съветите на здравното министерство към българите, запътили се към африканските държави, в които върлува смъртоносният вирус ебола. Отскоро има съмнения и за разпространението му и в Сиера Леоне и Мали, но засега доказ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване