Товарен автомобил помете 84-годишна жена

Тя е пресичала на необозначено място, починала е в болница

Товарен автомобил помете 87-годишна жена

Тя е пресичала на необозначено място, починала е в болница


Бивш служител в посолството на САЩ у нас продавал визи

/КРОСС/ Бившият служител на американското посолство в България Грегъри Хюстън е заподозрян в продажбата на визи, съобщи списание „Нюзуик". Вместо да бъде разследван обаче, той е получил възможността да се оттегли от поста.В доклад се казва, че има подозрения, че Хюстън е бил в „сътрудничество с мафията в София и издаването на над 400 препоръки за визи".Според самия Хюстън по време на работата си в София от 2006 г. до 2009 г. той никога не е получавал пари или други облаги от българи.

Почина съпругата на Стефан Данаилов

Съпругата на Стефан Данаилов Мария е починала тази нощ, съобщиха близки на семейството. Тя е издъхнала в болница в София, където е постъпила по Великден.

Преди около месец известният български актьор, бивш министър на културата и настоящ депутат от БСП Стефан Данаилов, който през есента на миналата година бе диагностициран с лимфом, съобщи, че е завършил успешно лечението си в Париж.


11 деца в риск във Варна са изведени от социални домове за месец

11 подрастващи в риск са изведени от институциите само през март т.г., съобщи за chernomore.bg Анна Конукова, ръководител на отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. Две деца – от Дома за медикосоциални грижи (ДМСГ) в кв.

Най-голямата стратегическа грешка на САЩ


ТЕД ГАЛЪН КАРПЕНТЪР*

САЩ са на ръба да направят един от най-тежките грехове във външната политика - да си навлекат враждебността на две големи сили едновременно.
Търканията в двустранните отношения и с Москва, и с Пекин достигнаха тревожни нива през последната година. Това е обезпокояващо, защото може да докара силно геополитическо главоболие за ТЕД ГАЛЪН КАРПЕНТЪР* САЩ са на ръба да направят един от най-тежките грехове във външната политика - да си навлекат враждебността на две големи сили едновременно. Търканията в двустранните отношения и с Москва, и с Пекин достигнаха тревожни нива през последната година. Това е обезпокояващо, защото може да докара силно геополитическо главоболие за

Реформаторският блок набира средства с "пролетен дарителски бал"

Реформаторският блок ще набира средства за своята европейска кампания с пролетен дарителски бал, който ще се проведе в сряда вечерта в зала 6 на НДК. Идеята на дясната коалиция е да изпробва нов за България модел на финансиране – чрез вечери и балове.   От публикуваната обява става ясно, че минималното дарение е 20 лева, а максималното е в размер на таванът, разрешен от закона – 10 000 лева. Входът без предварителна резервация е 30 лв.   "Минималното дарение от 20 лв. е предвидено предимно за ученици, студенти и пенсионери. Всички приходи от куверти ще бъдат внесени в банковата сметка на Реформаторския блок и ще бъдат оформени като договори за дарение за Реформаторския блок, както е по закон", подчертават от дясната коалиция в обявата за бала.   Говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев вече обяви, че се разчита основно на даренията от представители на малкия и средния бизнес. От коалицията вече се похвалиха, че са събрани "прилични суми", които са покрили пътуванията на нейни представители за срещи с българите, които живеят в Западна Европа.   Реформаторският блок ще отхвърля дарения от хора, които са свързани с компрометирани политически и икономически модели.

Полицията издирва мъж за убийството на майка му, претърсват селото

Полиция окупира врачанското село Лиляче в операция по издирване на заподозрян в убийството на майка си. Трупът на 80-годишната Евдокия бе намерен тази сутрин до вратата на къщата й. Възрастната жена живеела със сина си Ивайло Стоянов на 54, който в момента се укрива, съобщава "Конкурент".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Полиция окупира врачанското село Лиляче в операция по издирване на заподозрян в убийството на майка си. Трупът на 80-годишната Евдокия бе намерен тази сутрин до вратата на къщата й. Възрастната жена живеела със сина си Ивайло Стоянов на 54, който в момента се укрива, съобщава "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Петер Чех и Джон Тери няма да играят до края на сезона


"Челси" няма да може да разчита на Петер Чех и Джон Тери до края на сезона във Висшата лига, след като двамата получиха контузии при нулевото равенство с "Атлетико" (Мадрид) в първия полуфинал в Шампионската лига.

Чешкият вратар извади рамото си при падане и напусна терена в 18-ата минута. Той ще се завърне в игра едва през следващия сезон, като пропуска последните три шампионатни мача срещу "Ливърпул" на 27 април, "Норич" на 4 май и "Кардиф" на 11 май, както и реванша с "Атлетико" в...

Porsche се върна към двигателите с четири цилиндъра

Компанията представи нова версия на кросовъра Macan с двулитров мотор


Видео: Българският филм "Виктория" представи първия си трейлър преди Кан и САЩ


Българският игрален дебют на режисьорката и продуцент Майя Викткова "Виктория", който постигна исторически успех за българското кино само за няколко месеца от премиерата си, представи първия си официален трейлър онлайн. В създаването му са се включили и режисьорите Павел Г. Веснаков и Камен Атанасов, а премиерата му на голям екран предстои в САЩ, пише в съобщението за него в страницата на филма във "Фейсбук".

Успоредно с това Виткова бе селектирана сред 24-те изгряващи имена в...

Видео: Българският филм "Виктория" представи първи трейлър за Кан и САЩ


Българският игрален дебют на режисьорката и продуцент Майя Викткова "Виктория", който постигна исторически успех за българското кино само за няколко месеца от премиерата си, представи първия си официален трейлър онлайн. В създаването му са се включили и режисьорите Павел Г. Веснаков и Камен Атанасов, а премиерата му на голям екран предстои в САЩ, пише в съобщението за него в страницата на филма във "Фейсбук".

Успоредно с това Виткова бе селектирана сред 24-те изгряващи имена в...

Полицията издирва мъж за убийството на майка му, претърсват селото

Полиция окупира врачанското село Лиляче в операция по издирване на заподозрян в убийството на майка си. Трупът на 80-годишната Евдокия бе намерен тази сутрин до вратата на къщата й. Възрастната жена живеела със сина си Ивайло Стоянов на 54, който в момента се укрива, съобщава Полиция окупира врачанското село Лиляче в операция по издирване на заподозрян в убийството на майка си. Трупът на 80-годишната Евдокия бе намерен тази сутрин до вратата на къщата й. Възрастната жена живеела със сина си Ивайло Стоянов на 54, който в момента се укрива, съобщава "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Българският мотокрос под заплаха

Министър Георгиева отказала да преведе 5 млн. лева

"Южен поток" ни носи 3 млрд. евро инвестиции

Изграждането на газопровода ще осигури 5 хил. работни места


Военен застреля жена си и опита да се самоубие

Мъж застреля съпругата си и опита да се самоубие, съобщава „Дарик“. Драмата се е разгирала в семейния дом на двойката, докато децата им са били в съседната стая. 32-годишният Валери Калчев е военен служител в поделението в Долна Митрополия. След като снощи се скарал със съпругата си Клавдия, тази сутрин Калчев я застралял, след което опитал да се самоубие. В полицията е подаден сигнал, а пристигналите на мястото екипи са извели от дома на семейството двете им деца, които са били в съседната стая, докато Калчев се е карал с жена си. Валери Калчев е настанен в болница, а състоянието мъ е тежко.

КФН: Застрахователите не могат да искат доплащане за „Зелена карта”

Практиките на застрахователите да искат доплащане за „Зелена карта” за страните по Многостранното споразумение са в противоречие със закона. Това алармират от Комисията за финансов надзор (КФН).
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Задължителната застраховка Практиките на застрахователите да искат доплащане за „Зелена карта” за страните по Многостранното споразумение са в противоречие със закона. Това алармират от Комисията за финансов надзор (КФН). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на

Китай ще допусне частни инвестиции в 80 проекта

Правителството продължава с мерките за либерализиране на икономиката


Бивш служител на американското посолство на САЩ заподозрян в продажбата на визи в България

Бившият служител на американското посолство в България Грегъри Хюстън е заподозрян в продажбата на визи, съобщи списание „Нюзуик”.
Tой е получил възможността да се оттегли от поста.
В доклад се казва, че има подозрения, че Хюстън е бил в „сътрудничество с мафията в София и издаването на над 400 препоръки за визи". Бившият служител на американското посолство в България Грегъри Хюстън е заподозрян в продажбата на визи, съобщи списание „Нюзуик”. Tой е получил възможността да се оттегли от поста. В доклад се казва, че има подозрения, че Хюстън е бил в „сътрудничество с мафията в София и издаването на над 400 препоръки за визи".

Светът отбелязва 450 години от рождението на великия поет и драматург Уилям Шекспир

Преди 450 години на тази дата е роден великият поет и драматург Уилям Шекспир. Изпод перото му са излезли 38 пиеси, 154 сонета и други поетични творби, които са преведени на почти всички живи писмени езици в света. Пиесите му пък са изпълнявани и до днес на сцените на всички големи театри и са филмирани в стотици варианти.

Отломки, които може да са от полет MH370, бяха открити на австралийски плаж


Отломки, които може да са от изчезналия преди повече от шест седмици малайзийски самолет, са били открити днес на плаж край югозападното австралийско градче Огъста, на 310 километра южно от Пърт, съобщава местният вестник The West Australian.

Говорител на австралийската Агенция за транспортна безопасност (ATSB) е потвърдил пред изданието, че откритите парчета представляват интерес и че направените от полицаите снимки са предадени на малайзийските власти и на "Боинг" за анализ. Той не...

Кабинетът одобри допълнително 7.2 млн. лв. за 5000 безработни


Правителството одобри да бъдат похарчени допълнително 7.2 млн. лв. за заетост на 5000 безработни, съобщи правителствената пресслужба.

Те са за осигуряване на работа на половин работен ден за хора в неравностойно положение на пазара на труда, които са без работа продължително време и получават социални помощи.

В продължение на шест месеца те ще участват в ремонтирането и поддръжката на извънселищната второкласна и третокласна пътна мрежа, ще поддържат гробищни паркове,...

Борисов привлича инвестиции от ОАЕ, ако се върне на власт

В следващите месеци в България ще има избори, уверен е той


Германия обезщети 1400 жертви на свещеници педофили

Разследването на всички случаи ще отнеме над три години

Петър Курумбашев: Не е важен номерът в бюлетината, важното е, че вървим към победа

Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев. Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев.

Бивш служител на посолството на САЩ заподозрян в продажбата на визи в България

Бившият служител на американското посолство в България Грегъри Хюстън е заподозрян в продажбата на визи, съобщи списание „Нюзуик”.
Tой е получил възможността да се оттегли от поста.
В доклад се казва, че има подозрения, че Хюстън е бил в „сътрудничество с мафията в София и издаването на над 400 препоръки за визи Бившият служител на американското посолство в България Грегъри Хюстън е заподозрян в продажбата на визи, съобщи списание „Нюзуик”. Tой е получил възможността да се оттегли от поста. В доклад се казва, че има подозрения, че Хюстън е бил в „сътрудничество с мафията в София и издаването на над 400 препоръки за визи".

Петър Курумбашев: Не е важен номерът в бюлетината, важното е, че вървим към победа

Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев. Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев.

Мойс с първо изказване след уволнението

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс проговори за първи път след уволнението си вчера. Специалистът бе махнат от „Олд Трафорд“ само десет месеца, след като пое &bd...

Стресът засилва алергията

Ново американско изследване показва, че стресът може да влоши симптомите на сезонните алергии. Изследователите са наблюдавали 179 души със сенна хрема в продължение на 12 седмици. Резултатите показва...

Българският страж на Нотингам: Благодаря на всички, които вярват в мен

Димитър Евтимов направи официален дебют за Нотингам Форест в Чемпиъншип. Това се случи при победата с 2:0 като гост над Лийдс Юнайтед, а вратарят се появи на терена в 80-ата минута, заменяйки контузил...

Бунтове с човешка жертва в Рио де Жанейро и Сао Пауло

Един човек загина, а десетки бяха ранени след бунт в Рио де Жанейро. Сблъсъците между жители на града и полицията доведоха и до сериозни материални щети, пише "Стандарт". Напрежението ескал...

П. Курумбашев: Не е важно кой номер сме, важното е, че вървим към победа

Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев.

450 години от рождението на Шекспир

Шекспировият театър ще гостува и у нас по случая


Над 1700 пчелари ще получат субсидии за увеличаване на пчелните семейства


В областните служби на фонд "Земеделие" вече започна подписването на одобрените 1720 договора по Националната програма за пчеларство, съобщиха от фонда днес. 

Парите са за покупка на нови и за подмяна на негодни кошери или за увеличаване броя на пчелните семейства. Тазгодишният бюджет по тази мярка възлиза на 1.568 млн. лв. като за кошери изискването за съфинансиране е в размер на 60%, а за поддържане и увеличаване на пчелните семейства - 70%.

Пчеларите с одобрени...

Кметове ще съдят държавата, ако им ореже пари по европроекти

Кметове на няколко общини ще съдят държавата, ако им бъдат наложени финансови санкции по оперативната програма „Околна среда“. Това обявиха зам-кметът на София Дончо Барбалов и кметът на Габрово Таня Христова пред Фокус. Финансовото орязване, което грози, община Габрово, е за 11 милиона лева. Това е научила вчера Христова при срещата на екоминистъра Искра Михайлова с Националното сдружение на общините (НСРОБ), каза тя. Габрово изпълнява 2 мащабни проекта – за воден цикъл и регионално депо за отпадъци, на обща стойност 150 милиона лева. При годишен бюджет от едва 30 милиона лева санкцията ще е непосилна за общината, подчерта кметът. „Това, което бих искала да кажа е, че категорично не приемам тези наказания и в рамките на всички възможни законови средства, аз съм убедена, че общините ще се защитим. За съжаление, може би ще ни се наложи да направим това в съда, което е една излишна битка между общини и държава и, което е една война, която няма да донесе на никой нищо добро“, каза Христова. „За мен буди учудване фактът, че в продължение на повече от пет месеца, управляващият орган (на оперативната програма „Околна среда“ - бел.ред.) не потърси общините като партньор за решаване на проблемите, които очевидно съществуват, и които са съжаление се задълбочават. Вместо това с няколко реда лаконично и без аргументация и в нарушение на принципите и нормите на процедурите, които регламентират управление на подобни проекти, ние бяхме наказани и това го разбрахме категорично вчера. Това, което се случи на срещата с министър Михайлова бе всички кметове да разберат, че всъщност, отнемайки ни правото да се защитим, ние сме поставени в ролята на престъпници и фактически понасяме вина, която не е наша.“ В случая със Столичната община, финансовите санкции са определени въпреки, че при предишен одит на същите проекти не са открити аргументи за такива, каза Дончо Барбалов. Той не назова конкретната сума на наложените санкции - „ изглежда, като че ли, част от тези предложени финансови корекции подлежат на ново разглеждане и евентуално биха могли да отпаднат при един внимателен преглед на наличните документи“. „Трябва да е ясно, че ние сме готови и сме решени да обжалваме всички предложения за финансови корекции по повторните одити, които сме получили или които ще получим. До вчера бяхме получили четири становища на управляващия орган от „Околна среда” за такива корекции. По всички тези проекти това е повторна проверка на същия орган. При първия одит заключенията са, че не се налагат финансови корекции. Сега се оказва, че за същите проекти при същите процедури се правят предложения за корекции. Ние приемаме за несправедлив подобен подход и няма да се съгласим с него. Така че, готови сме да обжалваме и да търсим правата си в съда. От друга страна е крайно некоректно от страна на държавните институции да работят при неясни и при непредвидими критерии. Както виждате за едни и същи процедури, преди не е имало проблем, до вчера имаше проблем, утре не знам дали ще има проблем по същите процедури“, каза заместник-кметът по финансите на София. Кметът на Габрово намекна и за политически мотиви на екоминистерството при определянето на санкциите (и София, и Габрово се управляват от кметова на ГЕРБ – бел.ред). „Това, на което ние сме свидетели и за съжаление потърпевши като общини е една изключително некомпетентна и съмнителна проверка, която буди доста съмнения и притеснения, които дори са свързани с политически оттенъци.

Петър Курумбашев: Не е важен номерът в бюлетината, важното е, че вървим към победа

/КРОСС/ Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев. „Въпреки това съм доволен, тъй като от големите партии ние получихме най-хубавият номер", допълни той. Курумбашев каза още, че въпреки всичко България е член на ЕС и ние сме една от държавите, която може да участва и да формира неговата политика и ако не го направим сега, ако не променим политиката на европейско ниво, винаги ще останем леко в ъгъла на Европа. „Не трябва да имаме ниско самочувствие. Тридесет и три дни преди изборите ние започваме да водим битката с девиза, че и по-бедните имат право на образование, добро здравеопазване. Ние искаме да покажем, че Европа може да се управлява по различен начин, а не както в последните десет години на принципа, че имаш ли пари, значи имаш всичко", категоричен бе той. „А също така като бъдещи победители в изборите да покажем, че можем да направим България по-социална и да утвърдим мястото на страната ни сред голямото европейско семейство", завърши народният представител. Повече за жребия може да прочетете тук.

Пуснаха обществената поръчка за BRT коридора, автобусите ще са с предимство на светофарите във Варна

Масовият градски транспорт ще има предимство на светофарите, а пътниците ще разполагат с информация в реално време за движението на автобусите. Това са част от компонентите на BRT коридора, който предстои да бъде изграден във Варна, като част от големия Проект за интегриран градски транспорт.

Жребият за евробюлетината: БСП взе стар номер на ГЕРБ, ДПС е под Бареков, реформаторите - под "Синьо единство" (видео)


ГЕРБ получи номер 18 в бюлетината за предстоящите евроизбори, а БСП – номер 15. Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) определи с жребий номерата в бюлетината.

Така БСП ще агитира за номера, който в бюлетината за предсрочните парламентарни избори през 2013 г. се падна на ГЕРБ – 15. Депутатите от левицата Антон Кутев и Петър Курумбашев обаче не видяха символика в съвпадението и обясниха пред журналисти, че номерът няма значение – важно било кой ще е първи на изборите. Сходен беше...

България втора в ЕС по най-нисък дълг в края на 2013 г.

В края на 2013 г. България е на второ място в ЕС по най-нисък дълг, показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

Бизнес активността в еврозоната доближи близо 3-годишен връх

Данните успяха да изненадат приятно анализаторите, въпреки че представянето на Франция и опасенията от дефлация продължават да тежат на пазарите


Учени откриха защо жените отказват секс при главоболие

Причините са еволюционни и целят предпазване от забременяване при първи признаци на заболяване

Вижте пълния списък с номерата на бюлетините за вота!

Ето го пълният списък с номерата на бюлетините, с които партиите ще се състезават на изборите за евродепутати.

Задържаха мъж, заподозрян за убийство на майка му

Тялото на възрастната жена било открито в локва кръв и покрито с одеяло


Билети на половин цена в Международния ден на балета

/КРОСС/ По случай Международния ден на балета - 29 април, Софийската опера и балет ще представи класическия балетен спектакъл „Дон Кихот", по музика на Лудвиг Минкус. Представленията са на 25 и 29 април 2014 г. от 19.00 ч. Билети за двата празнични спектакъла със специална отстъпка от 50% На 25 април участват: Кристина Чочанова (дебют), Емил Йорданов ( дебют), Росен Канев, Катерина Петрова ( дебют), Натали Братанова (дебют), Александра Дрангажова, Иванка Касабова, Лора Бошнакова, Цецо Иванов, Дойчин Дочев, Елица Луканова, Трифон Митев, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов. На 29 април участват: Боряна Петрова (дебют), Александър Александров, Росен Канев, Катерина Петрова, Натали Братанова, Александра Дрангажова, Иванка Касабова, Лора Бошнакова, Цецо Иванов, Дойчин Дочев, Елица Луканова, Трифон Митев, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов. Диригент на балета „Дон Кихот" е Маестро Борис Спасов.  

Рок банда стана част от БСП

Членовете на младежката рок група "Контраст" засвидетелстваха своята подкрепа към БСП, като подадоха молби за членство в партията. Желание да се присъединят към БСП имат всичките членове на групата, които са привлечени от активната обществена работа на гоцеделчевските социалисти.

Цитат на деня: Всички, които са срещу Батков, през 2006 г. го целуваха по мустаците


"Всички, които сега са срещу Тодор Батков, скачаха и го целуваха по мустаците през 2006 г."

Това заяви треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов на пресконференция на инициативния комитет по честванията на стогодишния юбилей на футболния клуб във връзката с атаките към собственика на сините.

"Не трябва да имаме къса памет, защото тогава всички си прехвърляха на телефона мелодията на Шампионската лига. Всеки говори, че сме допуснали 17 гола, но ние оставаме...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване