Теглим кредит с три такси по-малко

Три такси по-малко ще плащаме, когато теглим нов кредит. В това число влизат таксите за усвояване и управление, както и наказателната лихва при...

Майката на убитото дете от Русе също е била бита от бащата

/КРОСС/ Майката на убитата в Русе Пламена е съсипана. За последно жената е видяла децата си миналото лято. Сега й се е наложило да види мъртвото тяло на 7-годишното си момиченце. Нейният живот е по-тежък, отколкото на повечето хора.  Самата тя разказва пред Нова тв, че е била малтретирана и физически, и психически от бащата на децата й Пламен. В продължение на години обаче нито една институция не обърнала внимание на проблема й. Затова сега тя не иска да показваме лицето й, защото я е страх. Страх я е да не загуби и новото си семейство, страх я е и от това как хората ще приемат историята на живота й. Едва 19-годишна Деница се обвързва до живот с 13 години по-възрастния от нея Пламен. Сключват брак през 2006 година, а няколко месеца по-късно се ражда първата им дъщеря - Пламена. Сега, осем години по-късно, Деница определя брака си с Пламен като грешка, защото още тогава самата тя е била пребивана от него. Деница твърди, че е подавала жалби за побоите в полицията, но от там й обяснили, че не могат да се намесват в домашни проблеми. Показа и документ - лекарски преглед, който констатира, че заради преживяно физическо и психическо насилие Деница е развила депресия. Въпреки това през 2010 година в семейството се ражда второ дете - Десислава. Пламен и Деница се развеждат през 2011 година по взаимно съгласие. Русенският съд дава родителските права върху двете момиченца на Пламен

Т. Дончева: Сбъркан закон за МВР ще се приеме само заради изборите

Листите и евровота се гледат от партиите на статуквото като на инструмент за запазване на правителството и на 4-те партии в парламента.

САЩ възмутени: Германия подготвя руските спецчасти

Как руските спецоперации станаха толкова добри, без никой да забележи


Недев: За изминалите две години има спад в превозените товари от БДЖ

Бившият изпълнителен директор на дружеството се съмнява, че то ще може да изплати дълговете си за 10 години


4073 лв. стават заплатите на главния прокурор и шефовете на ВКС и ВАС

Правителството ще отдели 25,4 млн. лв. за увеличение на заплатите в съда, прокуратурата и следствието, става ясно от публикуван от Министерството на правосъдието проект на постановление за отпускане на допълнителни средства на Висшия съдебен съвет.

Глобиха община Варна с четвърт милион заради проект по ОП „Околна среда“

Проектът е за задание за техническа помощ за изграждането на водоснабдяване и канализация в 16 селищни образувания около Варна


Теглят жребия за евровота (обновена)

/КРОСС/На специална церемония Централната избирателна комисия определи чрез жребий номерата, с които политическите партии, коалициите от партии и независимите кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент на 25 май. С №15 ще се яви на изборите за европейски депутати „Коалиция за България", определи жребият. ГЕРБ получи №18, №29 се падна на Движението за права и свободи, а последната парламентарно представена в момента партия „Атака" изтегли №20. Коалицията между „България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28. Реформаторският блок изтегли №10, а АБВ на Георги Първанов ще търси успех с №13. ПП „Синьо единство" получи №9, а Националният фронт за спасение на България - №11. На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори. На предишните парламентарни избори, проведени през май 2013 г., ГЕРБ получиха номер 15, БСП - номер 5, ДПС - номер 40, а „Атака" - 14. Повече за жребия може да прочетете тук.

Теглят жребия за евровота (обновена)

/КРОСС/На специална церемония Централната избирателна комисия определи чрез жребий номерата, с които политическите партии, коалициите от партии и независимите кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент на 25 май. С №15 ще се яви на изборите за европейски депутати „Коалиция за България", определи жребият. ГЕРБ получи №18, №29 се падна на Движението за права и свободи, а последната парламентарно представена в момента партия „Атака" изтегли №20. Коалицията между „България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28. Реформаторският блок изтегли №10, а АБВ на Георги Първанов ще търси успех с №13. ПП „Синьо единство" получи №9, а Националният фронт за спасение на България - №11. На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори. На предишните парламентарни избори, проведени през май 2013 г., ГЕРБ получиха номер 15, БСП - номер 5, ДПС - номер 40, а „Атака" - 14.  

Дете първо пратило SMS от ферибота

Момче от групата ученици, пътуващи на потъналия южнокорейски ферибот, първо пратило сигнал за помощ 3 мин, след като корабът се наклонил на една страна, съобщи “Фокс нюз”. “Моля, спасете ни”, проплакало момчето.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
То се обадило в пожарната, Момче от групата ученици, пътуващи на потъналия южнокорейски ферибот, първо пратило сигнал за помощ 3 мин, след като корабът се наклонил на една страна, съобщи “Фокс нюз”. “Моля, спасете ни”, проплакало момчето. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS То се обадило в пожарната,

Теглят жребия за евровота

/КРОСС/ В Централната избирателна комисия (ЦИК) ще бъде изтеглен жребият, с който партиите и коалициите ще бъдат подредени в изборната бюлетина за европейския вот.  Очаква се в ЦИК да дойдат представители на всички записани за участие политически формации. В бюлетината ще фигурират общо 27 квадратчета - колкото са регистрираните листи с кандидати. 15 партии, 6 коалиции и 6 инициативни комитета ще участват в изборната надпревара. Претендентите за Брюксел са общо 318. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС. Вчера в Държавен вестник бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори.

Днес да почерпят

Благовест и Светослав Аргирови, певци, 55 г.

Валя Ахчиева, журналистка.

Ванча Дойчева, актриса.

Малин Кръстев, актьор, 44 г.

Проф. д-р Милети Младенов, икономист, банкер, председател на управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите, 71 г.

Милка Митева, директор на Националното музикално училище “Л. Пипков".

Огнемир Благовест и Светослав Аргирови, певци, 55 г. Валя Ахчиева, журналистка. Ванча Дойчева, актриса. Малин Кръстев, актьор, 44 г. Проф. д-р Милети Младенов, икономист, банкер, председател на управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите, 71 г. Милка Митева, директор на Националното музикално училище “Л. Пипков". Огнемир

САЩ критикуват Германия за помощ в подготовката на руските спецчасти


Американските власти обвиняват своите натовски съюзници и най-вече Германия за това, че руските действия в Украйна и Крим заварили Запада неподготвен, като същевременно страни от НАТО са допринесли за подобряването на подготовката на спецчастите на Русия, съобщи сайтът "Дейли бийст", цитиран от ИТАР-ТАСС. Особено раздразнение във Вашингтон предизвиква изграденият от немския военен концерн "Райнметал" център за бойна подготовка на руските сухопътни войски в Мулино край Нижни Новгород.
...

Набоков: Главата ми говори на английски, сърцето ми - на руски и ухото ми - на френски

/КРОСС/Владимир Набоков (1899 - 1977), американски писател от руски произход: Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години... Главата ми говори на английски, сърцето ми - на руски и ухото ми-на френски.

Международен ден на книгата и авторското право

23 април е Международен ден на книгата и авторското право. Денят се чества от 1995 г. в чест на Мигел де Сервантес, Уилям Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега, починали на същия ден през 1616 г. Това е и деня на раждането или смъртта на такива известни автори като Морис Дрюон, X.

Нашенци изкарват 700 евро на ден с рикши в Париж

Цели фамилии от Велико Търново се изхранват като карат рикши в столицата на Франция. С къртовски труд по улиците на Париж те заработват до 700 евро на ден.
“Част от триколките в Париж се държат от българи, които са успели да се наложат в този бизнес. Преди месеци научихме, че се търсят водачи на рикши, Цели фамилии от Велико Търново се изхранват като карат рикши в столицата на Франция. С къртовски труд по улиците на Париж те заработват до 700 евро на ден. “Част от триколките в Париж се държат от българи, които са успели да се наложат в този бизнес. Преди месеци научихме, че се търсят водачи на рикши,

Реформаторският блок организира днес пролетен дарителски бал за евровота


Реформаторският блок организира пролетен дарителски бал тази вечер. Събитието е в зала 6 на Националния дворец на културата и е част от програмата на блока за финансиране на предизборната кампания преди предстоящите избори за евродепутати в края на май.

Блокът изпробва нов за България модел на финансиране – организира вечери и балове за набиране на средства. За тазвечершния бал минималното дарение е 20 лв., а максималното – разрешените от закона 10 хил. лв. Входът без предварителна...

23 април в историята

/КРОСС/181 г. пр.н.е. - В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. - Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в деня на свети Георги Победоносец.1800 г. - Елена е нападната от кърджалии, опожарена е черквата „Св. Никола".1827 г. - Уилям Роуън Хамилтон представя теорията си за системата от лъчи.1856 г. - По инициатива на Кръстьо Пишурка в Лом е създадено българско читалище.1876 г. - Въстава Перущица в рамките на Априлското въстание.1896 г. - В Ню Йорк се състои първата публична кинопрожекция.1907 г. - Писателят Джек Лондон се отправя на околосветско пътешествие.1916 г. - По време на Ирландското въстание революционери завземат ключови сгради в Дъблин и провъзгласяват независимостта на Ирландия.1920 г. - В Анкара е свикано Велико национално събрание на Турция, което отменя правомощията на султан Мехмед VI и въвежда временна конституция.1932 г. - В Стратфорд на Ейвън е открит Кралският Шекспиров театър.1935 г. - Приета е новата конституция на Полша.1940 г. - При пожар в нощен клуб в Начез (Мисисипи) загиват 198 души.1945 г. - Втората световна война: Фелдмаршал Херман Гьоринг уведомява с телеграма Хитлер в обсадения Берлин, че поема властта като негов заместник. Емблемата на Съюз-11964 г. - В Москва е открит театър Таганка - сцена на авангардния руски театър.1967 г

Земетресение до Перник

Слабо земетресение е регистрирано вчера около 21:53 часа на границата между Пернишка и Кюстендилска област.

Земетресението е регистрирано от сеизмологичния център на Националния институт по геофизика, геодезия и география.Епицентърът на труса се е намирал в района на Конявската планина.

Дълбочината на хипоцентъра е 15 км.

Информация за разрушения към момента не се съобщава.

Обама и Абе държат ключа за един от най-големите търговски пактове в света

Предстоящата срещата на върха на Транс-тихоокеанското партньорство може да положи основите за трудни отстъпки от страна на Вашингтон и Токио


4073 лв. стават заплатите на главния прокурор и шефовете на ВКС и ВАС

Правителството ще отдели 25,4 млн. лв. за увеличение на заплатите в съда, прокуратурата и следствието. Това става ясно от публикуван от Министерството на правосъдието проект на постановление за отпускане на допълнителни средства на Висшия съдебен съвет.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Правителството ще отдели 25,4 млн. лв. за увеличение на заплатите в съда, прокуратурата и следствието. Това става ясно от публикуван от Министерството на правосъдието проект на постановление за отпускане на допълнителни средства на Висшия съдебен съвет. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Вижте кои са основните претенденти за евровота

Всички 18 партии и 6 коалиции, които са регистрирани за евроизборите, регистрираха и своите листи до крайния срок. Отпаднаха четирима независими кандидати: Александър Сандев, Орлин Калев, Пламен Панталеев и Валентин Богданов.

Дали се гушка, ама не с жена си

Сензационен кадър публикува днес HotArena.net. Читател е изпратил компромат срещу Борис Дали. На кадъра ясно се вижда как фолк певецът се натиска с друга жена.

Канада изпревари САЩ по доходи на средната класа

Канада изпревари САЩ по равнище на доходите на средната класа, сочат резултатите от изследвания на в. "Ню Йорк таймс" на базата на данни от последните 35 години.

Как да отслабнем бързо и здравословно - купи със sms електронна книжка - I част

В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник "24 часа", публикувани през последните 12 години. Електронната книжка е от 42 страници в PDF формат - може да се закупи и със SMS. Предлагаме ви първа част на събраните диети - от периода 2002 - 2008 година.

Моля пътниците за Европейския парламент да заемат местата си


Малко повече от месец преди изборите повечето от 17-те евродепутати, които България ще има, са почти сигурни. Кандидатските листи на партиите и коалициите вече са регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК). Основните конкуренти за изборите представиха пълни листи от по 17 души. Един от водачите обаче вече обяви, че няма да става евродепутат, а други двама предупредиха, че ще се върнат при предсрочни парламентарни избори. От досегашните членове на европарламента мандата си най-вероятно...

"Наръчник за оцеляване в живота" - подгответе се за своето собствено велико приключение!

 След феноменалния успех на автобиографията „Кал, пот и сълзи“ и „Оцеляване в дивата природа: най-добрият наръчник за живот в пустошта“, това е трета к...

Китайска компания сглабя 3D-принтирани къщи за няколко часа

Базираната в Шанхай компания WinSun е разработила метод, чрез който принтира патентованите си подсилени гипсови панели и циментови строителни елементи, пише Live Science. Повечето от продуктите на фи...

Втората дъщеря на Дрю Баримор се роди, казва се Франки

39-годишната актриса Дрю Баримор и съпругът й Уил Копелман станаха родители за втори път вчера. "Щастливи сме да обявим, че сме горди родители на втората ни дъщеря Франки Баримор Копелман. Олив ...

"Айбат" - девета книга от поредицата "Тангра"

Многотомната сага „Тангра“ е най-големият труд, който описва историята на един народ и българите трябва да се гордеят, че има такава книга, написана за тях. Защото народ, който има...

Временно спиране на тока днес в област Видин

Днес през периода от 13.00 до 16.30 часа в 18 населени места в област Видин ще бъдат извършени изключвания на електрозахранването. Това са поискали от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), съобщи...

Паро: Победата на ЦСКА в дербито е най-нормалното нещо

Според Аспарух Никодимов в успеха на ЦСКА над Левски с 3:1 няма нищо изненадващо. Легендата на "червените" смята, че това ще даде самочувствие на футболистите и допълнителен авторитет на клу...

Стилиян Петров също поздрави ЦСКА за успеха над Левски

Стилиян Петров се включи в лудия “червен” купон по случай четвъртата победа на ЦСКА над Левски (3:1) през сезона, пише "Труд". Бившата звезда на тима се чу по телефона съ...

ГЕРБ не знае за арест на заместник-кмета на Плевен, той не бил член на партията

Извършена е проверка от ДАНС и в момента текат следствени действия. За задържане на Алексей Зелов аз нямам информация. Към този момент нямаме официална такава информация. Това каза общинският съветн...

Светла сряда. Св. мчк Лазар Български

/КРОСС/ Светла сряда. Св. мчца Александра. Св. мчк Лазар Български (Блажи се) Свети Лазар бил българин от село Дебел дял, което отстои на 14 километра от гр. Габрово. Още като момче той оставил родното си място и отишъл в Мала Азия. В селото Соми той бил нает за овчар, но като християнин предизвикал омразата на турците против себе си и някой се турски големец го хвърлил в тъмница. След дълги изтезания и жестоки мъчения, които Лазар мъжествено понасял поради голяма любов към Христа, той бил убит на 23 април 1802 г. на 28-годишна възраст. Господ го приел във вечните Свои обители и го рославил на небето и на земята: над мощите на св. Лазар ставали много чудеса. За него било написано житие и била съставено служба в негова чест, които според описа на проф. Иван Шишманов се намирали в частна библиотека на приснопаметния йеромонах Неофит Рилски, но които сега се намират в неизвестност. Образът му е изписан в цял ръст в параклиса на Рилския манастир "Свети Архангели", гдето е означено и родното му село Дебелдял.  

Расте интересът към жилища в груб строеж

Сделките с жилища на етап груб строеж отново набират скорост на пазара. Продължава да расте и броят на имотите, закупени с цел инвестиция.

Проруски сепаратисти плениха американски журналист в Украйна

Американски журналист е бил пленен в Украйна. Той е взет за заложник от проруски сепаратисти. Това обяви самообявилият се за кмет на източния украински град Славянск Вячеслав Пономарьов.
Той не разкри името му, но американски новинарски сайт съобщи, че се опитва да осигури освобождаването и безопасността на своя сътрудник Симон Островски. Американски журналист е бил пленен в Украйна. Той е взет за заложник от проруски сепаратисти. Това обяви самообявилият се за кмет на източния украински град Славянск Вячеслав Пономарьов. Той не разкри името му, но американски новинарски сайт съобщи, че се опитва да осигури освобождаването и безопасността на своя сътрудник Симон Островски.

Жертвите от потъналия ферибот достигнаха 150 души

От 476 души, повечето ученици, намирали се на борда на потъналия миналата сряда ферибот, 174 души, включително капитанът и голяма част от екипажа, бяха спасени

"Реал" и "Байерн" се впускат в шоуто на големите в Шампионската лига


Нулевото равенство между "Атлетико" (Мадрид) и "Челси" в първия полуфинал в Шампионската лига се оказа разочароващо за мнозина. Сега е ред на големите да донесат желания спектакъл за безпристрастните запалянковци.

"Реал" и "Байерн", които са спечелили общо 14 пъти купата на Европа, се изправят един срещу друг на "Сантяго Бернабеу". Белите се надяват, че ще успеят да вземат реванш за отпадането си през 2012 г. Тогава двата отбора си размениха победи с по 2:1, но германците спечелиха с...

Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция „КРОСС"

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - Край на шофирането с две книжки в. 24 часа - 50 000 искат да им опростят глобите в. Стандарт - Падат 3 такси по кредитите в. Новинар - Ужилен панагюрец три дни спа по улиците в Кипър в. Дума - Спряха конкурса за нов център на София в. Сега - 87 общини са заплашени от фалит заради евросанкции за 180 млн. лв. в. Телеграф - Ало измамници ни обират домовете в. Монитор - Правят дрога от хапчета за синузит в. Земя - Децата затлъстяват в. Всеки ден - Лили ми предложи брак в. България днес - Лили отказа брак на руски генерал в. Капитал -  КФН лицензира застраховател свързан с Маджо в. Преса - Хан Аспарух може да ни спаси от „Газпром" Водещи заглавия на вътрешните страници КЗК отмени конкурса за центъра на София - в. Дума - стр. 2 Дъждовете повредиха два моста в Карловско - в. Дума - стр. 2 Поставиха първата електронна гривна на осъден на пробация - в. Дума - стр. 2 Лекари се борят за живота на 180 килограмова родилка - в. Труд - стр. 3 Само 16 дни на училище през май - в. Труд - стр. 3 Мними пастори зарибяват със семе за посев - в. Труд - стр. 3 КАТ пак дере с електронни фишове - в. Репортер - стр. 1, 4 Вицепрезидент Попова скастри Плевнелиев - в. Репортер - стр. 3 Питат столичани за фонтана на „Витошка" - в. Репортер - стр. 4 ГЕРБ и ДПС пуснаха Lafka в Бургас - В. Капитал Дейли - стр. 3 Най-голямата поръчка за почистване на София заседна в КЗК - В. Капитал Дейли - стр

Японският фондов пазар разочарова мениджърите на хедж фондове

Или кои фондове се представиха най-зле през първото тримесечие на 2014 г.


Как хората решават в САЩ

Издателство „Труд” продължава да попълва една от най-новите си и бързо развиващи се поредици – „Темите на 21. век”. Под номер 4 в поредицата за първи път се появява българска авторка. Името й е Даниела Божинова, а заглавието на книгата – „Хората решават. Референдуми, инициативи и отзоваване в САЩ”.
Авторката Даниела Божинова заминава за САЩ, Издателство „Труд” продължава да попълва една от най-новите си и бързо развиващи се поредици – „Темите на 21. век”. Под номер 4 в поредицата за първи път се появява българска авторка. Името й е Даниела Божинова, а заглавието на книгата – „Хората решават. Референдуми, инициативи и отзоваване в САЩ”. Авторката Даниела Божинова заминава за САЩ,

Преглед на печата - 23 април

"Новинар:" На 149 договора по ОП "Околна среда" ще бъдат наложени санкции 87 общини ще получат финансови корекции по 149 договора от Оперативна програма "Околна среда", възлизащи на 180 млн. лв. Това съобщи на извънреден брифинг екоминистърът Искра Михайлова след среща с Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

ГЕРБ за ареста на зам.-кмета на Плевен: Не сме разпъвали чадър над никого

Арестуваният вчера зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов не е член на ГЕРБ. Той е бил поканен на поста от кмета на града Димитър Стойков, който е избран от листата на ГЕРБ. Едва когато прокуратурата се произнесе по случая, общинските съветници от партията на Бойко Борисов ще направят политически коментар. Това стана ясно от обясненията на Даниела Гонкова - общински съветник от ГЕРБ в Община Плевен. Вчера агенти на ДАНС спипаха плевенския зам.-кмет с подкуп от 4000 лв. Неофициално се знае, че парите били белязани и били предназначени за спечелването на обществена поръчка. Към момента обаче все още няма информация от властите, която да потвърждава или отрича версията. Пред bTV Даниела Гонкова отказа да коментира вчерашния арест, защото към момента за него няма потвърдена информация „нямам право да коментирам това“. Тя обясни, че до момента не е чувала да има сигнали срещу Зелов. Групата общински съветници на ГЕРБ все още не се е събирала. Назначението на Алексей Зелов не е политическо. Той не е член на ГЕРБ, назначен е като икономист, финансист и така е ангажиран от кмета в община Плевен“, обясни Гонкова. Тя отказа да коментира дали смята случая за политическа атака. „Ако се докаже вина или точно обратното, едва тогава бихме могли да правим политически коментари. ГЕРБ не е разпъвала политически чадър над никого“, обясни общинският съветник. Гонкова обясни, че след произнасяне на прокуратурата срещу Зелов, вероятно общинските съветници на ГЕРБ ще искат да получат обяснения от него за действията му.

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/София. Министерски съвет ще проведе редовното си заседание от 10.00 часа. София. От 11.00 часа ще се състои публично теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за гласуване за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. Тегленето на жребия ще се проведе в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, откъм Ларгото, фоайето на зала „Света София". София. Резултати от проверки на договорни партньори на НЗОК в болничната медицинска помощ ще бъдат представени на брифинг, който ще се състои от 10.00 часа в сградата на НЗОК на ул. „Кричим" 1. София. От 12.00 ч. в Национален пресклуб БТА, гр. София, бул. "Цариградско шосе" 49, ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени основните въпроси, касаещи достъпа до качествено лечение на хиляди пациенти, страдащи от имунномедиирани възпалителни заболявания в България. На събитието международната анализаторска компания IMS Health ще изнесе данни от сравнително маркетингово проучване за достъпа до иновативно лечение на пациентите в България и страни от Европейския съюз. София. От 10.00 часа - 5 състав на Софийски градски съд ще гледа, НОХД 5716/2012 - срещу Николай Русинов (чл. 115-118 от НК). София

Първанов: България трябва да се противопостави на спирането на Южен поток

В средносрочен и дългосрочен план страната ни може да очаква газова криза, смята бившият президент


Отвлякоха американски журналист в Украйна

Американски журналист е бил пленен в Украйна. Той е взет за заложник от проруски сепаратисти. Това обяви самообявилият се за кмет на източния украински град Славянск Вячеслав Пономарьов.
Той не разкри името му, но американски новинарски сайт съобщи, че се опитва да осигури освобождаването и безопасността на своя сътрудник Симон Островски. Американски журналист е бил пленен в Украйна. Той е взет за заложник от проруски сепаратисти. Това обяви самообявилият се за кмет на източния украински град Славянск Вячеслав Пономарьов. Той не разкри името му, но американски новинарски сайт съобщи, че се опитва да осигури освобождаването и безопасността на своя сътрудник Симон Островски.

Телевизионно утро

/КРОСС/bTV, "Тази сутрин" Тема: Кафява вода тече от чешмите в Ихтиман - какво има в нея, опасна ли е за хората? Тема: Корупция, политика и неочаквана смърт. Какво е 19:45? Човек отвътре: Мирослав Найденов Тема: Коя професия позволява да изкарваш поне една средна заплата, без да стъпваш на работното си място? Тема: Всяко трето дете в България е с наднормено тегло. Защо продължаваме да се храним вредно? Тема: Как сe оцелява с учителска заплата? Тема: Вярно ли е, че скинари са пребили рапъра Вензи? Нова ТВ, "Здравей, България" Тема: Замесиха Йордан Лечков в гонка с полицаи. Карал ли е с 240 км/ч.? Тема: Чистачките в Перник стигнаха до инспекцията по труда. Тема: Възможно ли е това да е законна сеч? Проверка на живо. Тема: Татяна Дончева за дългата ръка, която реди листите; за късата памет и за контрабандните канали. Тема: Гащи и чорапи срещу културата - рунд втори. Ще махнат ли сергиите в Несебър? Тема: Оцеляване на тъмно. На живо - 6-членно семейство от 3 години е без ток. Тема: Здравето зависи от зодията? Има ли връзка между рождената дата и болестите? БНТ1, "Денят започва" Тема: Румен Бахов за новата модерна рикша, изобретена от пловдивчанин. Тема: Десницата преди изборите - лидерът на СДС Божидар Лукарски. Тема: Кои са българските теми в европейския дебат? Разговор с Ангел Джамбазки

ЦИК подрежда с жребий партиите в бюлетината

Днес партиите и коалициите ще бъдат подредени в изборната бюлетина за вота на 25 май. Номерата им ще бъдат определени чрез жребий в Централната избирателна комисия. В бюлетината ще фигурират 27 квадратчета - колкото са регистрираните листи с кандидати. 15 партии, 6 коалиции и 6 инициативни комитета ще участват в изборите за Европейски парламент. Кандидатите за депутати са общо 318.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване