Пиян спря колата си на Аспаруховия мост, полицията го отведе в токсикологията

Шофьор на лек автомобил е паркирал на пътното платно на Аспаруховия мост във Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР - Варна, за „Фокус". Сигналът е подаден във варненската полиция в 13.50 часа от очевидци на необичайното поведение.

На мястото са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Автомобилът е бил спрян на пътното плат Шофьор на лек автомобил е паркирал на пътното платно на Аспаруховия мост във Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР - Варна, за „Фокус". Сигналът е подаден във варненската полиция в 13.50 часа от очевидци на необичайното поведение. На мястото са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Автомобилът е бил спрян на пътното плат

Чуколов към Асен Генов: Надявай се да ме няма в парламента, мършо

"Надявай се да ме няма в следващия парламент, мършо." Това написа народният представител от "Атака" Десислав Чуколов под публикация на блогъра Асен Генов във Фейсбук.  В публикацията Генов е изразил своето мнение за следващия парламент и по-скоро задоволството си от евентуалната липса на "Атака" и нейните депутати. Народният представител явно се е засегнал и е намерил интересен начин да отговори на нападките. Чуколов изтри коментара си малко след като го написа, но преди това блогърът успял да направи скрийншот. "Цитирам другаря Сидеров, който казва сериозно за себе си: "...Абсолютен помияр съм и завършен онанист." Край на цитата. Партията, крепяща се на златния пръст на такъв човек, определящ се за чегеварист, няма как да събере различни от Деси Чуколов лица. Това не е първата му просташка проява, нито ще е последната, но обратното броене на АТАКА вече тече. После партията отлита еднопосочно за Москва. Те имат опит!.. Това, заедно с комичните проблеми в БСП, е най-хубавото от изборите в неделя", коментира блогърът пред OFFNews.

Меркел е най-влиятелната жена според Форбс

Германският канцлер Ангела Меркел за четвърта поредна година оглави списъка с най-влиятелни жени в света според списание "Форбс", предаде БГНЕС. След нея се нарежда председателят на Федер...

Над 1 млрд. евро са инвестирани в СПА индустрията у нас

През последните 10 години у нас в СПА индустрията у нас са инвестирани над един милиард евро. Това съобщи за БТА председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов. Той обач...

Ваучерите на работещите в мини и ТЕЦ "Бобов дол" вече няма да са ограничени

Миньорите от мини "Бобов дол" и енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" от следващия месец ще могат да осребвяват ваучерите си за храна по цялата търговска мрежа - а не, както беше досега,...

Йотова иска оставка на ръководството на БСП

"Аз бих посъветвала председателя на БСП - оставка на всички и нови избори в партията. Това ще е моята позиция на следващото заседание на изпълнително бюро. Най-хубаво в БСП, че разговаряме откров...

България е на дъното по използване на интернет в ЕС

41% не са влизали в мрежата, 51 % от домакинствата нямат интернет


Местан уточни: От ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета


"Изявлението ми днес пред медиите категорично не дава основание за интерпретации от рода на „ДПС произнесе присъдата на кабинета „Орешарски”, „ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета” и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите". Това заяви председателя на ДПС Лютви Местан в позиция,

Шут за шефовете на софийската "Спешна помощ"

Директорът на столичната "Спешна помощ" д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение.Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков обяви, че това се налага заради изводите, направени относно проблемите в сектора.

Путин награди смели руски журналисти

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин награди журналисти за проявени смелост и храброст. За храбростта, показана по време на изпълнение на професионалните си задължения, са наградени с орден за смелост репортерът на свободна практика от Russia Today Федора Завалейкова и телевизионните журналисти на LifeNews Сайченко и Сидякина, съобщават от пресслужбата на Кремъл.    

Лавров: Украинският народ е тласкан към братоубийствена война

/КРОСС/ Украинският народ е тласкан братоубийствената война, заяви руският външен министър Сергей Лавров. "Западът се опитваше да използва Украйна не като обединяващо звено в евроатлантическото пространство, а както и вододел. Тези, които провеждаха тази политика, не се притесняваха от това. Украинският народ е тласкан към братоубийствената война", каза Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Joma отчита огромен успех още в началото на договора си с "Левски"


Производителят на спортни стоки Joma отчита много добри резултати още в първите седмици от партньорството си с футболния "Левски". Само за пет дни привържениците на отбора са купили 3000 фланелки.

"Това е изключителен резултат, при това не само за България. Изкупиха се всички налични фланелки. Ако имахме още 3000, сигурно и тях щяхме да продадем. Предварително не знаехме какво да очакваме", каза продуктовият мениджър на Joma за България Валентин Николов пред "Дневник".
...

ЕК предлага цялостна стратегия за енергийна сигурност

Европейската комисия реагира на настоящата геополитическа обстановка и зависимостта на ЕС от енерговноса като предлага нова европейска стратегия за енергийна сигурност.

Пиян паркира автомобила си на Аспаруховия мост

Шофьор на лек автомобил е паркирал на пътното платно на Аспаруховия мост във Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР - Варна, за „Фокус Шофьор на лек автомобил е паркирал на пътното платно на Аспаруховия мост във Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР - Варна, за „Фокус". Сигналът е подаден във варненската полиция в 13.50 часа от очевидци на необичайното поведение. На мястото са били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Автомобилът е бил спрян на пътното плат

Снимки: Пищна италианка наду вувузела за Италия

Марика Фрусио наду вувузелата с цветовете на италианския национален отбор.

Предлагат за уволнение шефовете на "Спешна помощ"

Д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение

Утре сутрин слънчево, следобед ще превали и прегърми

През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а облачността ще е разкъсана. Времето ще е почти тихо. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава – предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Гробищна служителка "погребвала" живи хора

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев изпрати спешно писмо до Районна прокуратура-Дупница след сигнали за нарушения на бившата управителка на гробищния парк Василка Иванова. Иванова бе уволнена дисциплинарно от Чимев, след като направеният одит от Община Дупница установи липси и сериозни финансови злоупотреби. Проверка установи фрапантни нарушения от страна на служителката.

Шефовете на "Спешна помощ" в София са предложени за уволнение

Директорът на столичната "Спешна помощ" д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради системните проблеми в работата на службата и особено заради последния случай, когато 40-годишна жена почина заради закъсняла линейка. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков на извънреден брифинг в сряда по темата "Спешна помощ".   Предложението за уволнение е направено днес.   При последния трагичен случай 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в столичния квартал "Надежда" от сърдечен пристъп в очакване на линейка. Трагедията станала по време на абитуриентско тържество, на което тя била наета да снима.   Свидетели на случая разказаха, че медицинският екип е закъснял с 55 минути, а в линейката не е имало дефибрилатор за оказване на първа помощ. От "Спешна помощ" твърдят, че екипът е пристигнал на 20-ата минута. Жената вече е била починала.   Обаждането към "Спешна помощ" е било за жена, на която й е прилошало. По това време на смяна е имало 11 екипа на "Спешна помощ". Линейка от "Овча купел" е била изпратена на сигнала. В нея обаче е пътувал педиатър без апаратура.   "Вместо 38 екипа, имаме 11. Как да изпратим реанимационен екип, след като нямаме", коментира на следващия ден след смъртта на жената зам.-шефът на "Спешна помощ" в София д-р Ангел Ангелов.

Украйна не планира да затваря границата с Русия

/КРОСС/ Засега Украйна не възнамерява да затвори границата си с Руската федерация. Това заяви председателят на Държавната гранична служба на Украйна Микола Литвин."Затваряне на границата - към момента няма такова решение, за да затворим граничните пунктове", каза Литвин, цитиран от РИА „Новости". Заедно с това той отбеляза, че в близко бъдеще ще бъде усилена пропускателната работа на границата. По-рано Киев изпрати на Москва нота с искане за предприемане на съвместни действия на руско-украинската граница . Руският заместник външен министър Григорий Карасин заяви, че Москва е готова за консултации с Киев.

Местан пояснява: ДПС няма да е причина за сваляне на Орешарски

Изявлението ми днес пред медиите категорично не дава основание за интерпретации от рода на „ДПС произнесе присъдата на кабинета „Орешарски”, „ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета” и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите. Това изпрати като позиция до медиите лидерът на ДПС Лютви Местан по повод сутрешното си изявление за бъдещето на кабинета.

Започнаха разкопки на древен град край нос Червенка

/КРОСС/ Археолози от Националния исторически музей започнаха днес разкопки на нос Червенка - най-южния полуостров от тризъбеца полуострови край град Черноморец. Полуостровът е част от военно поделение и разкопките се правят с любезното съгласие на Министерството на отбраната и лично на министър Ангел Найденов. Полуостров Червенка е от типа „Несебър" - тясна „шийка" и разширяващо се кръгло тяло. Чрез издигане само на къса крепостна стена на „шийката", древните са получавали отлично защитено от сухоземни нападатели голямо пространство, отговарящо на изискванията на средноголям античен или средновековен град. И те са се възползували от тези дадености, към които трябва да прибавим отлично защитен пристанищен басейн и плодородни земи край полуострова. При предварителния оглед археолозите, водени от доц. д-р Иван Христов /обявен от Министерството на културата за археолог №1 за 2013 г./, установиха, че не само „шийката", но и целият полуостров е обграден от мощна крепостна стена. Разкопките ще установят кога е възникнал градът и докога е съществувал. Любопитно е, че името му не е останало до наши дни. Възможно е този град да е бил смятан за квартал на близко разположения Созопол, от който го дели двукилометрова морска ивица. За последен път крепостните стени на полуостров Червенка са използувани от руския флот при войната 1828-1829 г

Уволняват шефовете на столичната Спешна помощ

София /КРОСС/ Директорът на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради изводите направени относно проблемите в Спешна помощ. Това съобщи по време на брифинг заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Предложението за уволнение е направено днес.Последният скандал, свързан със Спешна помощ, стана в понеделник. 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в столичния квартал "Надежда" в очакване на линейка. Трагедията станала по време на абитуриентско тържество, на което тя била наета да снима.Присъствалите разказаха, че медицинският екип е закъснял с 55 минути, а в линейката не е имало дефибрилатор за оказване на първа помощ. От "Спешна помощ" твърдят, че екипът е пристигнал на 20-ата минута. Жената вече е била починала. По думите на д-р Пенков този случай и ред други са показали недостатъчна кадрова обезпеченост, недобра организация на наличния състав при окомплектоване на екипите, недостатъчен контрол и четвърти извод - продължаващата все още слабост от години - взаимовръзката между 112 и стария телефон 150.Данните на здравното министерство показват, че в столичната спешна помощ има разкрити и осигурени с пари 579 щата, от 179 за лекари, като са заети 90 лекарски щата.В столицата има налични 57 автомобила

Уволняват шефовете на столичната Спешна помощ

София /КРОСС/ Директорът на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради изводите направени относно проблемите в Спешна помощ. Това съобщи по време на брифинг заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Предложението за уволнение е направено днес.Последният скандал, свързан със Спешна помощ, стана в понеделник. 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в столичния квартал "Надежда" в очакване на линейка. Трагедията станала по време на абитуриентско тържество, на което тя била наета да снима.Присъствалите разказаха, че медицинският екип е закъснял с 55 минути, а в линейката не е имало дефибрилатор за оказване на първа помощ. От "Спешна помощ" твърдят, че екипът е пристигнал на 20-ата минута. Жената вече е била починала.    

Уволнения в столичната "Спешна помощ" след случая с починалата фотографка

Шефът на столичната "Спешна помощ" д-р Георги Гелев и заместникът му д-р Ангел Ангелов са били предложени за уволнение заради изводите, направени относно проблемите в "Спешна помощ". Това стана ясно днес по време на брифинг на заместник-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Решението за уволнение на Гелев и Ангелов идва след поредния сландал около спешната помощ в столицата. В понеделник 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в столичния квартал "Надежда", докато чакала да дойде линейка. По време на фаталния инцидент на смяна е имало 11 екипа на "Спешна помощ". OFFNews потърси за коментар д-р Ангел Ангелов, който обаче разбра от нас за новината, че е предложен за уволнение. "От вас разбирам, но те са нашите работодатели. Те са нашите принципали. Те решават", коментира Ангелов. Вчера предложеният Ангелов коментира, че екипът, който е пристигнал на място, е дошъл възможно най-бързо, а липсата на линейки е заради многото свободни работни места в столичната "Спешна помощ".  Познати на починалата Димитрова твърдят, че спешният екип се е забавил цели 55 минути и това се е оказало фатално за фотографката.

100 доброволци търсят в Пирин изчезналия адвокат, тръгна слух, че е отвлечен

Повече от 100 доброволци се отзоваха на призива на кмета на Банско Георги Икономов за издирване на изчезналия адвокат Здравко Гоцевски.
За последно той е бил на вилата си край язовир Повече от 100 доброволци се отзоваха на призива на кмета на Банско Георги Икономов за издирване на изчезналия адвокат Здравко Гоцевски. За последно той е бил на вилата си край язовир "Белизмата" в събота вечерта. На следващата сутрин не се появил на закуска в ресторанта край водоема. Работник го потърсил в стаята му,

Корумпиран служител на ДАИ - Пазарджик, ощетил държавата с около 100 000 лева


Служител на ДАИ е задържан за корупционна дейност в Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). От съобщението става ясно, че срещу заплащане той си затварял очите при грешки на кандидати за шофьорски книжки, като така ощетил хазната с около 100 000 лв., който щели да се съберат от такси за повторно явяване на изпит пред оторизиран орган – ДАИ Пазарджик.

Агенцията е провела акцията си 23 май, като провинилият се служител е задържан за 72...

България изостава драматично със зелените плащания за фермерите

България изостава драматично с приемането на правилата за зелените плащания, които са една трета от директните плащания, и фермерите не знаят какво ги очаква. Крайният срок за одобрение на правилата е 1 август, но до момента Министерството на земеделието не е предприело нищо по изработването им. Няма и никаква разяснителна кампания. Това може да доведе ........., стана ясно по време на дебата между Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации и бивш зам.-министър на земеделието по времето на ГЕРБ и Наталия Тодорова, изпълнителен директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите пред Агро ТВ.   До момента Министерството на земеделието не е направило дори опит за провеждане на информационна кампания за зелените плащания, а тя е необходима, каза Наталия Тодорова. По   Темата за зелените плащания е много важна и съществена, но у нас липсва яснота какви са плановете на правителството за тях, каза Светлана Боянова. По тази причина Институтът за агростратегии и иновации прави разработки с цел провокиране на интереса и информиране както на земеделските производители, така и на държавата, на политиците.   Диверсификацията на културите   Фермерите започват стопанската си година още през есента на предишната обикновено през октомври. За това трябва да са наясно какви култури трябва да заложат на своите полета, какво трябва да спазват, какво да заявят. Обезпокоително е, че няма информация от страна на земеделското министерство по тези въпроси, каза Боянова.   Миналата седмица влязоха в сила промените в Закона за подпомагане на земеделските производители. Според тях от 1 януари 2015 г. право на директни плащания ще има само този, който покаже правни основания за ползване на земята.   Няма отговори по въпросите как ще се прилага диверсификацията на културите, колко култури могат да отглеждат производителите, по каква формула ще се изчислява намаляването на плащането, ако не се изпълни условието за диверсификация, посочи Боянова.   Екологично насочени площи   Няма яснота и по т.нар. "екологично насочени площи". До момента не е направен анализ по въпроса . Според Наталия Тодорова всяко стопанство над 150 дка е задължено да отделя 5% за "екологично насочени площи". Те могат да бъдат: угари, буферни ивици, особености на ландшафта, изолирани дървета, площи с азото обогатяващи кутлури и т.н.   Според европейските правила всяка държава членка трябва да представи на ЕК списък със своите специфични и характерни за страната азото обогатяващи култури. "Засега няма индикация, че се работи изобщо по този въпрос", каза Боянова.   Тя призова държавата да действа, защото в противен случай рискуваме фермерите да загубят пари от директните плащания.  

Служител на ДАИ е задържан за корупция в Пазарджик

На 23 май за срок от 72 часа е задържан служител на ДАИ Пазарджик, у когото са били открити и иззети белязани 500 лв. и 150 лв. на банкноти по 50 лв.

Майката на пациента от Спешното във Варна: Синът ми не е удрял лекаря

По повод публикацията „Биха лекар от Спешното“ в броя на в. „Черно море“ от 27 май т. г. в редакцията дойде майката на пациента, обвинен, че е проявил агресия към д-р Преслав Пенев от Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ във Варна. Тя помоли да огласим и нейната версия по случая, като изрично помоли за анонимност.

Реформаторския блок настоява за незабавни избори

Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка. Тук сме, защото виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква “кратка ударна програма” на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата. Това се казва в официална позиция на Реформаторския блок, изпратена до медиите. Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка. Тук сме, защото виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква “кратка ударна програма” на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата. Това се казва в официална позиция на Реформаторския блок, изпратена до медиите.

5 неща, които никога да не казвате на работеща майка

"Защо имаш деца, след като друг се грижи за тях?"


Реформаторският блок иска незабавни избори

Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка. Тук сме, защото виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква “кратка ударна програма” на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата. Това се казва в официална позиция на Реформаторския блок, изпратена до медиите. Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка. Тук сме, защото виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква “кратка ударна програма” на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата. Това се казва в официална позиция на Реформаторския блок, изпратена до медиите.

Шефът на "Спешна помощ" е предложен за уволнение


Шефът на "Спешна помощ" в София Георги Гелев, както и заместникът му Ангел Ангелов са предложени днес за уволнение. Документът вече е изпратен за одобрение при здравния министър. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Проверки в спешната помощ след случая на починалата млада жена в понеделник в София, както и цялостен одит в работата на службата са показали лоша организация, лош контрол, голям проблем с недостига на кадри и продължаваща с години недобра...

"Лед Цепелин" представят нов вариант и видео на Whole Lotta Love


С излизането на новите луксозни издания на първите три албума на "Лед Цепелин" преди около седмица рок групата сега споделя и друг ценен материал - суров микс на песента Whole Lotta Love от Led Zeppelin II с видео, в което има кадри от концертни изпълнения и турнета на групата.

Записът представя съвсем различно звучене на популярната песен с друго китарно соло и някои вокални добавки. Той ще бъде включен в бонус компактдиска към луксозното издание заедно с неиздавани досега песни...

Шефът на "Спешна помощ" е предложен за уволнение


Шефът на "Спешна помощ" в София Георги Гелев, както и заместникът му Ангел Ангелов са предложени днес за уволнение. Документът вече е изпратен за одобрение при здравния министър. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Проверки в спешната помощ след случая на починалата млада жена в понеделник в София, както и цялостен одит в работата на службата са показали лоша организация, лош контрол и голям проблем с недостига на кадри, обясни Пенков.

Макар...

Директорът на Спешна помощ в София и заместникът му са предложени за уволнение

Директорът на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради изводите направени относно проблемите в Спешна помощ.
Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков на брифинг на тема Спешна помощ, предаде „Фокус”. Директорът на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради изводите направени относно проблемите в Спешна помощ. Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков на брифинг на тема Спешна помощ, предаде „Фокус”.

Пиронкова срещу Шарапова в сблъсък на "Ролан Гарос" тази вечер

Тази вече ракета №1 на България при жените Цветана Пиронкова излиза срещу №8 в света Мария Шарапова в мач от втория кръг на "Ролан Гарос". Мачът между българката, която е №42 в световната ранглиста, и приятелката на Григор Димитров е четвъртият за деня на централния корт "Филип Шатрие". В момента се играе вторият двубой на корта - Новак Джокович (Сърбия) - Жереми Шарди (Франция). Руската тенисистка стартира участието си на откритото първенство в Париж с безпроблемна победа срещу сънародничката си Ксения Первак, а в неделя 26-годишната българка спечели оспорваната 153-минутна битка с Аника Бек от Германия. Пиронкова нито веднъж не е преминавала втори кръг на "Ролан Гарос". До момента Шарапова и Пиронкова са се срещали четири пъти, като Шарапова е спечелила четири победи и е загубила само един сет.

Смъртта на Елизабет взе главата на шефа на Спешна помощ

Заради проблемите в столичната Спешна помощ директорът д-р Георги Гелев и заместникът му д-р Ангелов са предложени за уволнение.

80 000 разселени заради наводненията в Босна

При наводненията в Босна и Херцеговина са били унищожени 7500 къщи, а 80 000 души са принудително разселени. Това показват неокончателните анализи на босненското министерство за бегълци и изселници...

10 интересни факта за супер Марио, които вероятно не знаете

Вероятно не е преувелично да се каже, че супер Марио е най-известният водопроводчик в света. Главният герой в играта „Супер братя Марио” се появява на бял свят за първи път през 19...

Археологическите проучвания на ЛОТ 2 няма да приключат в срок

Археологическите проучвания на ЛОТ 2 няма да приключат в срок. Това каза професор доктор на историческите науки Васил Николов. „Ние знаем, че ни чакат, но проучванията трябваше да започнат ...

Испанка шокира шампионката Серена Уилямс само за един час


Двадесетгодишната испанка Гарбин Мугуруза поднесе най-голямата сензация на "Ролан Гарос", след като във втория кръг елиминира миналогодишната шампионка и лидерка в световната ранглиста Серена Уилямс.

Мугуруза постигна шокираща победа с 6:2, 6:2, за която й бяха необходими едва 64 минути. При едва второто си участие в Париж тя за първи път достигна за първи път до третия кръг и даде сериозна заявка за голям пробив в турнира.

Испанката изигра впечатляващ мач, докато Уилямс...

Местан смекчи тона. Не свалял доверието си от Орешарски

"Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството." Това пише в позиция на официалната страница на ДПС лидерът на партията Лютви Местан. Коментарът е по повод начина, по който изказването му отекна в медиите. По-рано тази сутрин Местан заяви, че трябва да бъде обсъдена възможността за предсрочни избори и подчерта, че заради "политическите реалности" кабинетът "Орешарски" едва ли ще изкара пълен мандат. Местан изтъква за пореден път, че партията му е единствената партия, която е увеличила доверието си на тези избор. Той обаче посочва, че не ДПС, а БСП трябва да реши съдбата на кабинета. Въпреки уточненията, Местан не пропуска да изтъкне следното: "Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната". Ето какво гласи позицията на лидера на ДПС: Изявлението ми днес пред медиите категорично не дава основание за интерпретации от рода на „ДПС произнесе присъдата на кабинета „Орешарски”, „ДПС зачеркна пълния мандат на кабинета” и др., защото точно ДПС е политическата сила, която получи най-силната подкрепа на евроизборите. Вотът на избирателите ни е и вот за ДПС като поддържаща управлението на страната партия. Избирателят не ни даде мандат да искаме сега предсрочни избори. От тази гледна точка от ДПС не може да се очаква да стане причина за свалянето на кабинета „Орешарски”. Подчертавам повторно, че с оглед на по-общите измерения на вота, за нас са отворени всички опции за стабилизиране на политическия живот в страната, без реваншистки страсти обаче. Затова призовах към диалог без излишни емоции и ултиматуми. Еуфорията е лош съветник, особено, когато няма реална база за нея. Припомням, че победителите, в лицето на ГЕРБ, също губят, при това над 400 000 гласа в сравнение с изборите през май миналата година, т.е. в сравнение с времето, когато беше свален кабинетът „Борисов”. Реформаторите също губят над два пъти от вота, който получиха преди година. Така че малко повече предпазливост и разум никому не са излишни. Единствената политическа сила, която не губи, а увеличава доверието си е Движението за права и свободи. Точно затова от нас не може да се очаква да решим съдбата на кабинета. Това на първо място се полага на основния носител на властта – БСП. ДПС ще остане коректна и лоялна политическа сила. Сега и занапред. Обективният анализ на резервите кабинетът да изкара пълен мандат не може да се интерпретира като свалено доверие от Орешарски и правителството му.

Стойнев подписа Меморандум за разбирателство с туристическа администрация на Китай

/КРОСС/ "Желанието ни е да активизираме взаимоотношенията си и да засилим сътрудничеството ни с Китай в областта на туризма. Убеден съм, че за постигането на конкретни резултати в това отношение ще помогне и предстоящият семинар между представители на китайски туроператори и българския бизнес." Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на подписването на Меморандум за разбирателство между Националната туристическа администрация на Китайската народна република и Министерство на икономиката и енергетиката на България за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на туризма. Министър Стойнев запозна представителите на китайската делегация с възможностите, които предлага българската страна, като подчерта, че с новата Стратегия за устойчиво развитие на туризма до 2030 г. Министерство на икономиката и енергетиката цели да затвърди важността на туристическия сектор като основен фактор при формирането на БВП на страната - близо 14% от него, както и да преодолее сезонния характер на туризма, дължащ се на добре развит морски туризъм през лятото и ски и планински туризъм през зимата. „Желанието ни е да обвържем културата и туризма, като използваме богатото културно-историческо наследство на България. Допълнителни инвестиции ще бъдат насочени в СПА и балнеосанаториалните туристически услуги

Велико Търново иска референдум за трасето на „Хемус”

Велико Търново /КРОСС/ Великотърновци искат референдум за трасето на автомагистрала „Хемус", което при последната корекция на проекта минава на 30 км от областният град. Общинският съвет също се обедини и въпреки политическите различия, партиите са единни в искането си магистрата да минава на не повече от 10 км от града. Кметът Даниел Панов, каза че изместването на трасето на 30 километра от старата столица заплашва региона с икономически застой. Преди няколко дни той е изпратил възражение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството.Опозицията от БСП също щяла да подкрепи градоначалника. Областният лидер на социалистите и шеф на групата им в Общинския съвет Валентин Ламбев каза, че всички споделят мнението за нуждата от корекция в трасето на „Хемус".В града вече се подготвя мащабна подписка, която ще бъде изпратена до Министерски съвет.Болярите настояват да се върне старият вариант на трасето, начертан по време на служебния кабинет на Марин Райков. В този случай „Хемус" минаваше покрай летището и жп гарата в Горна Оряховица.Ако АМ „Хемус" мине между Полски Тръмбеш и Павликени, градът ще загуби голяма част от индивидуалните туристи, които се отбиват минавайки покрай града. Това ще намали туристопотока с около 30%, или 250 000 души на година. Инвеститорите също ще загубят интерес защото губят бърз и лесен достъп до обектите си, пише standartnews.com.

"Манчестър юнайтед" склони да плати 30 млн. евро за Жоао Миранда


Защитникът на "Атлетико" (Мадрид) Жоао Миранда ще се превърне в първото попълнение за новия мениджър на "Манчестър юнайдер" Луис ван Гаал.

"Червените дяволи" са се договорили с испанския шампион и финалист в Шампионската лига за трансфер на стойност 30 млн. евро, съобщиха английските медии.

Със сумата "Юнайтед" ще покрие клаузата за откупуване в контракта на 29-годишния бразилски защитник, който се очаква да подпише за следващите четири години.

Той ще пристигне...

Най-малко 20 души са загинали при пожар в южнокорейска болница

Най-малко 20 души и една медицинска сестра са загинали при пожар в южнокорейска болница, предаде Би Би Си. Други шестима пациенти са в критично състояние, според местни медии. Повечето от загиналите са възрастни хора, които не са били в състояние да се придвижват самостоятелно и на се могли да напуснат болницата.

ГЕРБ: Вие сте с изтекъл срок! БСП: Аман от вас!

Вие имате свръхпроизводство от лъжи и произвеждате продукт с изтекъл срок на годност, който вече е на повече от 100 години. Моля ви се, произвеждайте по-малко лъжи, за да може икономиката и потребителите да ви поемат, обърнаха се хората на Бойко Борисов към социалистите. Много ме кефите. Цачева вие сте много симпатичен човек. И вие, и Андон Андонов, и Ивайло Московски, и Делян Добрев - всички станахте енергетици – аман от енергетици, още повече от такива като вас, отвърнаха червените.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване