Гръцкият премиер обмисля сериозен ремонт на кабинета


Гръцкият премиер Андонис Самарас, който оглавява правителствената коалиция, съставена от неговата партия Нова демокрация и социалистическата ПАСОК, обмисля промени в кабинета в отговор на резултата от евроизборите, отредил победа на радикалната левица СИРИЗА, пишат вестниците в Атина, цитирани от БТА.

Според изданията целта на ремонта е да се създаде представа за стабилност на коалиционното управление.  Предполага се, че още тази седмица премиерът и неговият заместник Евангелос...

Румен Петков: Не досъсипвай системата на МВР с нелепи кадрови назначения

/КРОСС/ С новия закон за МВР и ти, и цялото ти правителство станахте съучастници в очертаване на перспектива за кадрови назначения, които не просто са резултат от политически натиск, но и резултат от доста съмнителни влияния върху ръководството на МВР. И ще дам три примера, които за съжаление, доста категорично потвърждават тези опасения, които бяха изразени и от мен, и от други бивши служители и ръководители в министерството. Първият пример е назначението на новия директор в Добрич, който до днес е бил ръководител само и единствено на група. В качеството си а началник група, вероятно е той да е ръководил само един човек и да няма никакъв ръководен опит. А добричката дирекция е и териториално разпиляна, и изключително трудна от гледна точка на обслужването на огромния туристопоток по голямата крайбрежна ивица в региона. В т.ч., чуждестранни туристи, в т.ч., много туристи от съседна Румъния. Следващото сериозно решение е отстраняването на временно изпълняващия длъжността директор във Варна Чавдар Николов. На неговото място е назначен Николай Калчев. Той също става от шеф на група регионален директор. Това отново показва, че той няма необходимия опит. Ако се вгледа човек по-сериозно в кадровото му досие, ще види, че за целия му стаж в МВР ще лъснат осем смени в различни поделения на министерството за 18 години. Което означава, че като се махнат отпуските и почивките, на нито една длъжност той не е изкарал повече от две години

До края на седмицата приключва ремонтът на пешеходната зона

Ремонтът на централната пешеходна зона на Варна ще приключи до края на седмицата. В момента се извършват довършителни работи, след което ще се отстранят дефектите при поставянето на настилката. Това заяви зам.-кметът по инфраструктурата инж.

ДПС намекна за предсрочен вот

Няма вариант правителството да оцелее цял мандат

Юнкер се отдалечава от най-високия пост в ЕС

Ромпой ще проучи възможностите кой да стане председател на ЕК


Депутатите приеха изцяло новия закон за МВР (допълнена)


Депутатите приеха без съществен дебат и остатъка от проекта за закон на МВР - преходните и заключителните му разпоредби. Това се случва  близо шест месеца след като законът беше внесен и реално само с три дни обсъждане. 

Народните представители се опитаха да го приемат изцяло, преди да излязат във ваканция заради евровота, в опит да изпълнят заръката на лидера на левицата Сергей Станишев, който преди време заяви, че проектът трябва да бъде приет преди 15 май.

Основният нов...

Депутатите приеха изцяло новия закон за МВР


Депутатите приеха без съществен дебат и остатъка от проекта за закон на МВР - преходните и заключителните му разпоредби. Това се случва  близо шест месеца след като законът беше внесен и реално само с три дни обсъждане. 

Народните представители се опитаха да го приемат изцяло, преди да излязат във ваканция заради евровота, в опит да изпълнят заръката на лидера на левицата Сергей Станишев, който преди време заяви, че проектът трябва да бъде приет преди 15 май.

Основният нов...

Flashback 2 & Еlegant Touch by Runo feat. Dejan Dex - този уикенд в Yalta Club

/КРОСС/ След официалното откриване на лятната градина на YALTA Club през изминалата седмица, клубът ви кани и този уикенд на втори FLASHBACK в петък и за първи ELEGANT TOUCH в събота. Второто поред парти под надслов FLASHBACK ще ни отведе назад във времето и ще ни зарази с магията на мелодичния хаус. Всичко това, придружено от леки и нежни вокали, умело съчетани с емблематични евъргрийн парчета ще се случи в петък, 30 май, в ROOM 1 на YALTA, а специални гости са DJ GEORGE и DJ KAS. На следващия ден, 31 май на хоризонта ще се появи и първото издание на събитието ЕLEGANT TOUCH BY RUNO с участието на гост-диджея DEJAN DEX. Това е и първият самостоятелен проект на талантливия резидент на YALTA Club - RUNO. Комбинацията от диджеи като GEORGE и KAS е гарант за парти, в което преобладава миксирането на дийп и прогресив тек-хаус с техно и електронни елементи, специфични за DJ GEORGE. Също така, на 30 май ще чуем и KAS, който се отличава с дийп хаус, ню диско, електроника, който вървят ръка за ръка с грууви бийтове, динамични фънки бас линии и деликатни женски вокали. На следващия ден, 31 май, ЕLEGANT TOUCH BY RUNO ще разкрие идеите и собственото виждане за развитието на хаус музиката на артиста, който смело съчетава диджейството с продуциранетo от 2009-та година насам. RUNO e едва на 19 години, но вече може да се похвали с няколко трака в топ 100 на най-престижния музикален магазин - Beatport

Депутатите приеха изцяло новият закон за МВР


Депутатите приеха без съществен дебат и остатъка от проекта за закон на МВР - преходните и заключителните му разпоредби. Това се случва  близо шест месеца след като законът беше внесен и реално само с три дни обсъждане. 

Народните представители се опитаха да го приемат изцяло преди да излязат във ваканция заради евровота, в опит да изпълнят заръката на лидера на левицата Сергей Станишев, който преди време заяви, че проектът трябва да бъде приет преди 15 май.

Основният нов...

Резервна линейка отишла при фотографката с 30 мин. закъснение

/КРОСС/40-годишната фотографка Елизабет Димитрова издъхна докато чака близо час "Бърза помощ". Здравният министър Таня Андреева е наредила проверка по случай на починала жена и липса на дефибрилатор в линейката, пристигнала на място. Проверката ще бъде извършена от Изпълнителна агенция "Медицински одит" „Линейката, отишла на мястото, не е била оборудвана, тъй като това е резервна линейка. Основната напълно оборудвана линейка е била в сервиз, а д-р Чакърова не е дооборудвала с дефибрилатор, който ние имаме на разположение в аптеката", обясни днес пред Нова д-р Ангел Ангелов от Спешна помощ. По думите му линейката се е забавила около 30 минути, тъй като по онова време не е имало свободен екип, който да поеме спешния случай. А когато тя отишла на мястото, дефибрилаторът е нямало как да помогне, тъй като електрокардиограмата показвала права линия. „Ако линейката е била пристигнала навреме, е имало възможност да се направи интубация или директен сърдечен масаж", поясни д-р Ангелов. По европейски стандарт за 2-милионен град като София е необходимо да има 60 линейки, а по български - 38. Само че Спешна помощ разполага едва с 11 линейки. „Проверката ще изясни, че има недостиг на кадри. В момента има 94 незаети лекарски места", твърди д-р Ангелов

Френските фирми са оптимистични за бизнеса си, но не и за средата в България


Добри перспективи пред икономиката, но не и пред политическото и социалното развитие на България виждат компаниите - членове на Френско-българската търговска камара (ФБТК).

Първият барометър на икономическата среда, изготвен от сдружението през април, показва, че повечето от фирмите очакват да запазят или подобрят приходите и печалбата си. В същото време са силно разделени в оценката си за това дали България е привлекателна бизнес дестинация, пише "Капитал Daily" в днешния си...

Разкриха нелегален трафик с убити застрашени лешояди с цел вуду магия

В Африка били продавани на заможни клиенти с цел „магически” церемонии

Полицаи конфискуваха 9000 къса цигари и 84 л алкохол без бандерол

Служителите извършили проверка в приземен етаж на частен дом във Велинград


БСП: Вотът няма да мине, за ГЕРБ остават сълзите

Спор в НС кой е виновен за провала в енергетиката


Подпийнал шофьор блъсна 12-годишна на пешеходна пътека във Враца

Водач блъсна 12-годишно момиче на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от полицията в града. Пътният инцидент става във вторник около 18.45ч. във Враца. На пешеходна пътека на бул.”Хр.Ботев”, лек автомобил ”Рено” управляван от 29-годишния А.А. от областния град удря 12-годишно момиче.
Детето е прегледано в ЦСМП-Враца. Водач блъсна 12-годишно момиче на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от полицията в града. Пътният инцидент става във вторник около 18.45ч. във Враца. На пешеходна пътека на бул.”Хр.Ботев”, лек автомобил ”Рено” управляван от 29-годишния А.А. от областния град удря 12-годишно момиче. Детето е прегледано в ЦСМП-Враца.

Rolling Stones e най-печелившата банда

Музикантите от британската рок банда Rolling Stones за пореден път доказаха, че са музиканти от световна класа. Постиженията им не спират, макар на...

Борисов: БСП не може да реди листа, а иска да управлява

"Станишев не може да си подреди листата, неговата партия не го избира пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета", каза лидерътна ГЕРБ

Йотингер: Киев и Москва ще се разберат за доставките на газ

Има вероятност Москва и Киев да се разберат за доставките на газ. Това стана ясно след среща между еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и ресорните министри на Русия и Украйна Александър Новак и Юрий Продан в Берлин. Преговорите между Русия и Украйна за доставките на руски газ за Киев "напредват добре", каза европейският комисар по въпросите на енергетиката Гюнтер Йотингер.

„360° Цветана Манева” във Варна

/КРОСС/ 360-градусовият портрет на актрисата Цветана Манева на българския сценограф и художник Венелин Шурелов е част от инсталацията „360° Цветана Манева", която ще бъде разположена във варненската галерия „Графит" от 31 май до 8 юни.  Проектът на Шурелов включва триканална видеопрожекция на частите от 8-минутния клип и холограма. „Във видео портрета на Цветана Манева опитах да закодирам онова, което свързвам с вълнуващите и въздействащи изживявания в театрална ситуация. Спектакуларно, драматично, свръхестествено, магично, технологично и непременно ориентирано към значещата фигура на актьора. Смесвайки основни сценични креативни елементи като осветление, специални ефекти, механизация и използвайки високотехнологична снимачна техника, 360-градусовата ротация около Цветана Манева се превърна в своеобразен танц, но не само с човека, но и с човешкото", казва за инсталацията си Венелин Шурелов. Оператор на видеото е Веселин Христов, а автор на звуковата среда - Сибин Василев.   video:https://www.youtube.com/watch?v=GjHlhQ41g8I        

Образуват ми се престъпления, оплака се Петното

Тръгна делото срещу него за хулигански прояви


Бизнес климатът и икономическото доверие в еврозоната се подобряват през май

Основен двигател на ръста е повишението на потребителското доверие


ГЕРБ и БСП се засипаха с обвинения за катастрофиралата енергетика

Взаимни обвинения за катастрофата в българската енергетика, обиди, квалификации и дори заплахи си разменяха в продължение на пет часа ГЕРБ и БСП в рамките на дебата по четвъртия вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, внесен от бившите управляващи заради провала на кабинета в енергийната му политика. След като дискусията течеше в очакване на премиера Пламен Орешарски, който особено държал да се включи в обсъждането, когато накрая Орешарски влезе под бурните аплодисменти на БСП в пленарна зала и взе думата за по-малко от минута, в която не каза нищо съществено, дебатът бе закрит.   Председателят на Народното събрание Михаил Миков насрочи гласуването на самия вот на недоверие за петък в 9 часа,   Дискусията спорадично се огласяваше от викове "Оставка!" и роди крилати фрази като "трябва да навлезете по-дълбоко в мозъчната си кора" от депутата на ДПС Рамадан Аталай към колегите му от ГЕРБ; "като падате да не смятате, че летите" на депутата от "Атака" Николай Александров и "като сте смятали цената на "Южен поток" сте гледали в тавана" на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в отговор на въпрос на предшественика му Делян Добрев защо поскъпна толкова проектът за една година.   ГЕРБ от своя страна препоръчаха на Стойнев не се изживява като социален министър, а да работи за развитието на икономиката. Депутатите от БСП Явор Куюмджиев и Таско Ерменков бяха определени като самоотвержени мажоретки, които изпълняват поръчки на "Газпром", пишейки закони, но Куюмджиев репликира, че предвид ръста си трудно си се представя като мажоретка с помпони.   Стойнев заяви, че дебат по проблемите на енергетиката не може да се състои, заради политическите страсти. Още в началото на изявлението си в пленарната зала министърът призова за консенсус по проблемите в сектора, но депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски по-късно го попита как да се постигне консенсус "като правите нещата задкулисно, без да ни информирате, както си решите за добре". "Държите обществеността и парламента в неведение", заяви той по повод изнесени от Стойнев данни за поредното забавяне на пускането в експлоатация на газовата връзка с Румъния заради оттегляне на строителя и изчакване на действия от страна Сърбия по интерконектора дотам, "защото не може да си позволим да построим тръби, които да станат един паметник", по думите на Стойнев.   Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев аргументира искането на вот на недоверие с воденето на енергийната система на България към срив. Дружествата в сектора са в изключително тежко финансово състояние и в огромна ликвидна криза, заяви той.   Дебатът по четвъртия вот на недоверие започна в присъствието на вицепремиерите Даниела Бобева и Цветлин Йовчев и министъра на финансите Петър Чобанов, а към 16.30 часа пленарна зала с бурни аплодисменти бе посрещнат премиерът Пламен Орешарски, който пристигна директно от летището след визитата си в Рим.   ГЕРБ поискаха вота на недоверие и заради "груба политическа намеса" на държавата в работата на независимия регулаторен орган - ДКЕВР.   "ДКЕВР с месеци отлага анализа за цената на тока от 1 юли. Дочувам, че им е наредено да не променят цената и при техен въпрос как да стане това им е отговорено, че положението трябва да се удържи още три месеца", заяви Добрев. Според него това ще увеличи още дефицитите в държавната енергетика и те ще станат по-големи от възможностите на държавния бюджет. "Надявам се това да не се отрази върху кредитния рейтинг на България", заяви бившият министър, който в началото на дискусията отбеляза, че за пръв път в историята на НЕК рейтингът на компанията бе понижен при правителството на Орешарски.   Добрев обясни, че заради липсата на визия, действия и експертен дефицит, печалбите на дружествата са изчезнали, загубите се увеличили многократно – с милиарди за 1 година, на фона на липса на капиталови инвестиции. В същото време за 2013 г. и първите три месеца на т.г. междуфирмената задлъжнялост в "Българския енергиен холдинг" е надхвърлила 1 млрд лв.   Поръчка на реактор като порше от арабски шейх   Заради намалената такса за износ на електроенергия Електроенергийният системен оператор се е лишил от 180 млн. лв, изчисли Добрев. За пръв път се теглят кредити за заплати в държавната енергетика, заяви той, но Стойнев го обори, че овърдрафтите не означавали плащане на заплати.   Правителството целенасочено се опитва да загуби арбитражното дело за спирането на проекта АЕЦ "Белене" и си поръча ядрен реактор в САЩ така "сякаш арабски шейх си поръчва порше, само че ние не сме арабски шейх", заяви още Делян Добрев.   В отговор Драгомир Стойнев заяви, че точно преди една година, когато е поел министерския пост правителството е влетяло от първия час в проблемите на енергетиката, всеки от които отварял теми за дисбаланси от години, липсата на последователност в големите енергийни проекти. Той обяви още, че желанието му не е да има поредна 257-ма енергийна стратегия, а тя да бъде представена идния месец и да се приеме с консенсус. Като първи приоритет на тази стратегия Стойнев посочи либерализацията на енергийния пазар, а като четвърти – "спирането на разпродажбата на българската енергетика, която трябва да е подчинена на обществения интерес, а не само на пазарните принципи".   Също като Добрев, Стойнев извади лансирани многократно в последните месеци аргументи за това, че състоянието в енергетиката е тежко заради големия дял на енергията от възобновяеми източници, 80 процента от които са въведени по времето на ГЕРБ и чиято цена е средно три пъти по-висока от продаваната от НЕК на пазара.. Той хвърли вината за дефицитите и дисбалансите върху дългосрочните договори за купуване на тока от ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3, както и на столичната топлофикация, която не си плаща дългове за газ към БЕХ за 500 млн. лв. и в същото време не си събира вземанията от клиентите.   Преодоляването на негативните фактури, натрупани през изминалите години, не става за ден и два, заяви Стойнев.   По думите на министъра на икономиката и енергетиката от повишената от ГЕРБ такса за износ на тока до 34.26 лв. за мегаватчас държавната енергетика е загубила 197 млн. лв. Дружествата в БЕХ били финансово обезкървени с дивидентната политика на ГЕРб, която вдигнала отчислeнията от 37 млн. лв. на 539 млн. лв. заради искането да се плаща дивидент и върху неразпределената печалба от дружествата в БЕХ. Стойнев отдаде натрупания дефицит в НЕК на закупената енергия ВЕИ, от което държавната компания била на червено с 435 млн. лв., а загубата й от закупен, но нереализиран студен резерв била 340 млн. лв.   Депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски обаче призова Стойнев да не съобщава просто така данни за НЕК, а да предостави финансовия й отчет, за да може да се анализират всички резултати комплексно, а не поотделно по удобен за управляващите начин.   Кое е добро и кое зло?   "Имахме големи критики за работата си с ЕК, но ние заварихме две наказателни процедури срещу България в областта на енергетиката, но те вече са затворени", заяви Стойнев.   Той обяви още, че "истеризиране на отношенията с ЕК и политизиране на енергетиката няма да доведе до нищо добро". Явор Куюмджиев пък коментира, че е "тъжно непрекъснато да размахвате писмата от ЕК, които започват с "беше ни донесено, че...". "Кой донася в Брюксел? Кой? Вашето управление беше човеконенавистно и хората ви го показаха. За вас ще останат само сълзите на огорчение, че никога няма да се върнете на власт", заяви Куюмджиев.   "Трябва ли да просто да чакаме развитието на отношенията между Европейския съюз и Русия заради Украйна", попита Стойнев. Той декларира още, че преговорите по проекта "Южен поток" ще продължат въпреки изострените отношения между Брюксел и Москва. Министърът обяви също, че такива изгодни условия, каквито БЕХ получил от "Газпром" за кредитирането на българското финансиране за участъка на газопровода у нас не можело да бъдат получени на свободния банков пазар.   В хода на дебата около "Южен поток" стана ясно, че периодът на изплащане на заема от "Газпром" е увеличен от договорените от ГЕРБ 15 години на 22 години, за да може от първия ден на експлоатация на тръбата в БЕХ да остават 20 процента от дивидента, а във варианта на ГЕРБ всички отчисления са щели да отиват за покриване на кредита. Стойнев обаче се изпусна, че дълго афишираното от него постижение за сваляне на договорената от ГЕРБ 8 процента лихва по заема всъщност не била договорена, а само предложена от "Газпром". "То фирмата може да поиска и 100 процента", заяви Добрев.   Министър Стойнев заяви, че гледа на големите енергийни проекти през призмата на националния интерес и сигурността на икономиката ни.   "Ще продължим с ядрената енергетика. Тя се развива и ще се развива заради интересите на България, а не заради външни интереси. Вие допуснахте много грешки с "Белене”. В момента държавата се бори, за да запази интереса на българската страна в арбитражното дело и се опитваме да поправим направеното зло от вас”, обърна се към ГЕРБ Драгомир Стойнев.

Стойнев: ГЕРБ истеризира отношенията с Брюксел и политизира енергийните проблеми

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обвини вносителя на четвъртия вот на недоверие към правителството на тема енергетика - ГЕРБ, в истеризиране на отношенията с Европейската комисия по повод проекта "Южен поток" и политизиране на енергийните проблеми.   Преди това депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев аргументира искането на вот на недоверия с политиката на водене на енергийната система на България към срив. Дружествата в сектора са в изключително тежко финансово състояние и в огромна ликвидна криза, заяви той.   Дебатът по четвъртия вот на недоверие започна в присъствието на вицепремиерите Даниела Бобева и Цветлин Йовчев и министъра на финансите Петър Чобанов и в очакването на премиера Пламен Орешарски, който трябва да кацне от Рим в София в 17 часа..   ГЕРБ поискаха вота на недоверие и заради "груба политическа намеса" на държавата в работата на независимия регулаторен орган - ДКЕВР.   Добрев обясни, че заради липсата на визия, действия и експертен дефицит, печалбите на дружествата са изчезнали, загубите се увеличили многократно – с милиарди за 1 година, на фона на липса на капиталови инвестиции. В същото време за 2013 г. и първите три месеца на т.г. междуфирмената задлъжнялост в "българския енергиен холдинг" е надхвърлила 1 млрд лв.   Заради намалената такса за износ на електроенергия Електроенергийният системен оператор се е лишил от 180 млн. лв, изчисли Добрев. За пръв път се теглят кредити за заплати в държавната енергетика, правителството целенасочено се опитва да загуби арбитражното дело за спирането на проекта АЕЦ "Белене" и си поръча ядрен реактор в САЩ така "сякаш арабски шейх си поръчва порше, само че ние не сме арабски шейх".   Раздуват се разходи, говори се за "екзотични разходи" като купуване на Химко-Враца с пари от енергетиката, каза още депутатът от ГЕРБ.   В отговор Драгомир Стойнев заяви, че точно преди една година, когато е поел министерския пост правителството е влетяло от първия час в проблемите на енергетиката, всеки от които отварял теми за дисбаланси от години, липсата на последователност в големите енергийни проекти. Той обяви още, че желанието му не е да има поредна 257-ма енергийна стратугия, а тя да бъде представена идния месец и да се приеме с консенсус.   Също като Добрев, Стойнев извади лансирани многократно в последните месеци аргументи за това, че състоянието в енергетиката е тежко заради големия дял на енергията от възобновяеми източници, 80 процента от които са въведени по времето на ГЕРБ и чиято цена е средно три пъти по-висока от продаваната от НЕК на пазара.. Той хвърли вината за дефицитите и дисбалансите върху дългосрочните договори за купуване на тока от ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3, както и на столичната топлофикация, която не си плаща дългове за газ към БЕХ за 500 млн. лв. и в същото време не си събира вземанията от клиентите.   По думите на министъра на икономиката и енергетиката от повишената от ГЕРБ такса за износ на тока до 34.26 лв. за мегаватчас държавната енергетика е загубила 197 млн. лв. Дружествата в БЕХ били финансово обезкървени с дивидентната политика на ГЕРб, която вдигнала отчислунията от 37 млн. лв. на 539 млн. лв. заради искането да се плаща дивидент и върху неразпределената печалба от дружествата в БЕХ. Стойнев отдаде натрупания дефицит в НЕК на закупената енергия ВЕИ, от което държавната компания била на червено с 435 млн. лв., а загубата й от закупен, но нереализиран студен резерв била 340 млн. лв.   Депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски обаче призова Стойнев да не съобщава просто така данни за НЕК, а да предостави финансовия й отчет, за да може да се анализират всички резултати комплексно, а не поотделно по удобен за управляващите начин.   "Имахме големи критики за работата си с ЕК, но ние заварихме две наказателни процедури срещу България в областта на енергетиката, но те вече са затворени", заяви Стойнев Той обясни още, че гледал на големите енергийни поректи през призмана на националния интерес и сигурността на икономиката ни.   Очаквайте подробности

Народното събрание чака Орешарски, за да започне с вота на недоверие

БСП и ДПС отхвърлиха искането на ГЕРБ Народното събрание да започне с заседанието си с разглеждане на вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Причината е, че премиерът е изпратил писмо от Ватикана, в което заявява, че иска да присъства на разискванията. Министър-председателят е на аудиенция при папата, а след това има среща с италианския си колега Матео Ренци. Парламентът започна работа със 166 депутати от всички парламентарни групи. Присъстват лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан. Отсъства единствено лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Заседанието ще започне с разискване на второ четене на спорните промени в Закона за МВР.

Замразена е работата по изготвянето на диабетен регистър

"От началото на месец декември 2013 г. няма движение по работата за изготвянето на диабетен регистър". Това заявява председателят на Асоциацията на децата и младите хора с диабет (АДМХД) ...

Серен диоксид над нормата е измерен във въздуха на Сливен

Серен диоксид над нормата е измерен във въздуха на Сливен, това съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околната среда. Стойностите са 1,19 пъти над средночасовата норма. Според специалистите ...

Пиронкова срещу Шарапова след 18,00 ч.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Мария Шарапова от Русия във втория кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Двубоят е последен от програмата на корт &am...

До края на дебатите ще работят депутатите

Депутатите удължиха работното си време до края на дебатите по вота на недоверие срещу правителството за провал в сектор енергетика, внесен от ПП ГЕРБ.Решението дойде, след като народният представител ...

Утре решават има ли шанс Петев за титлата в Кипър

Спряганият за треньор на Левски Ивайло Петев, който води кипърския АЕЛ (Лимасол), може да остане без титла в местното първенство, предаде ТВ7. Апелативният съд в страната, който е последна инстанция п...

Асеновград остава без спешно отделение

Закрива се спешното отделение на многопрофилната болница за активно лечение в Асеновград. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков. Решението е взето единодушно от Медицински...

Никола Анастасов се възстановява след инсулт

/КРОСС/Един от корифеите на Сатиричния театър - Никола Анастасов, се възстановява след инсулт от началото на годината.  "Не се чувствам добре. Направиха ми операция. Получих инсулт през януари месец, но сега имам поражения и проблем с някакви камъни. Трудно говоря. Правят ми изследвания във Военна болница. Заради това не можах да отида на поклонението на Никола Гюзелев", заяви пред в. "Галерия" Никола Анастасов. Засега 82-годишният актьор играе само в постановката "Лека форма на тежка депресия" от репертоара на Сатиричния театър. 

Компютър управлява самостоятелно кола на Google

Google създадоха автомобил, който се управлява изцяло от компютър. В него липсват волан и педали, а единственото копче, което има на таблото, е за...

Ремонтираха залата на най-посещаваната културна институция в Монтана

МИЛА МИЛКОВА
Със 136 000 лева от общинската хазна бе ремонтирана залата на най-посещаваната куртурниа институция в града Младежкия дом. Тук гражданите се събират на събрания по различни поводи, тя е място и за празничните концерти, а вечер са прожекциите на забавни филмови ленти. Открай време салонът на общинския младежки дом привлича мало и МИЛА МИЛКОВА Със 136 000 лева от общинската хазна бе ремонтирана залата на най-посещаваната куртурниа институция в града Младежкия дом. Тук гражданите се събират на събрания по различни поводи, тя е място и за празничните концерти, а вечер са прожекциите на забавни филмови ленти. Открай време салонът на общинския младежки дом привлича мало и

Евролидерите не се разбраха за председателя на комисията, обмислят нова стратегия за ЕС


Европейският съюз ще направи преоценка на политиката си, след като на евроизборите гласоподавателите изпратиха силно послание, заяви председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой след срещата на лидерите на 28 държави членки.

След успеха на евроскептичните и крайнодесните партии, Брюксел започва консултации за бъдещите си действия. Очаква се те да включват създаване на нови работни места и промяна на политиката спрямо мерките за бюджетни съкращения.

Ван Ромпой...

Разследват GlaxoSmithKline за измами във Великобритания

Търговските практики на фармацевтиния гигант GlaxoSmithKline ще бъдат обект на разследване от страна на Службата за борба със сериозните измами във...

Евролидерите не се разбраха за председател на комисията, обмислят нова стратегия за ЕС


Европейският съюз ще направи преоценка на политиката си, след като на евроизборите гласоподавателите изпратиха силно послание, заяви председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой след срещата на лидерите на 28 държави членки.

След успеха на евроскептичните и крайнодесните партии, Брюксел започва консултации за бъдещите си действия. Очаква се те да включват създаване на нови работни места и промяна на политиката спрямо мерките за бюджетни съкращения.

Ван Ромпой...

Изложба посветена на 100-годишнината от построяването на сградата на ИУ-Варна

За първи път в най-новата история на Варна ще бъдат представени документи и фотографии, посветени на един от символите на морската столица - сградата на Ректората на Икономически университет-Варна и 100-годишнината от построяването ѝ, научи Moreto.

Бойко Борисов: Като болни прасета стоят и се гушат в парламента

”Като болни прасета стоят и се гушат. Безпомощни същества, правят се, че нищо не се е случило. Шокът е много силен. "Атака" всеки ден им е скъп”. Това бе откриващият коментар на Бойко Борисов в сряда, която той сам определи като “деняx” за правителството на Пламен Орешарски Според него управляващите няма да подадат оставка, защото "нямат феърплей". Лидерът на ГЕРБ помоли управляващите "да си преодолеят егото", защото иначе страната ще влезе в национална катастрофа. "Ако те не подадат оставка, ще е ясно кои три партии са виновни за нея", заяви още Борисов. В отговор на въпрос защо представя срядата като деня като „х” и не отиде да говори говори с лидера на ДПС Лютви Местан за бъдещето на правителство, Борисов каза: ”Ако сега тръгна да говоря, ще бъда заподозрян в предизборни коалиции. Такова нещо се прави след избори. Като ни подредят – единият има 100 депутата, друг – 10, 5. Тогава сядаме и търсим мнозинство. Когато аз не можах да намеря мнозинство в предишния парламент, да се разбера с Местан и Станишев, дадох мандата на втората партия, това искам да направят те сега”. Борисов заяви, че в политическото пространство има и други три партии, освен ГЕРБ, които искат оставката на правителството – ”България без цензура”, Реформаторския блок и АБВ. Те взеха на изборите над 20%. Заедно с ГЕРБ процентът на партиите, които настояват за оставката на кабинета, надвишава 50 процента, направи сметката Борисов. ”Вотът на недоверие, който е пратен днес на трета точка, е категоричен – БСП не може да е на власт, хората не я искат. Те всички други по-малко не ги искат, но тях най-много не ги искат. В неделя народът се произнесе – ”Атака” не ги искат, БСП не ги искат”, каза Борисов. ”Защо не подадат оставка? Мислите ли, че им е комфортно сега да работят така? Виждате Мая Манолова в какво състояние е”, загрижи се лидерът на ГЕРБ. Малко по-късно ГЕРБ излезе декларация от трибуната на Народното събрание, с която още веднъж призова за оставка правителството. ”Правителството на Пламен Орешарски получи национален вот на недоверие на 25-ти май. Резултатите от изборите за Европейски парламент показаха, че партиите, които го подкрепят не получиха обществено доверие, за да продължат да управляват страната. Нито една парламентарна процедура не може да даде по-ясно и категорично доказателство за загубеното обществено доверие в управлението, от прекия вот на избирателите”, се казва в декларацията, прочетена от депутата Цвета Караянчева в кулоарите на Народното събрание. В нея се посочва, че днешното мнозинство стигнало до властта с "измамата Костинброд", но преди три дни станало ясно коя е партията, която има най-високото доверие на българските граждани. От ГЕРБ призовават Орешарски да подаде оставка още днес, след като не го е направил с достойнство преди една година. Отказът се разглежда от ГЕРБ като пряко доказателство за употреба и злоупотреба с властта в името на лични, тясно партийни или скрити корпоративни интереси. Според ГЕРБ да се прави ремонт на кабинета сега, е все едно да се прави изкуствено дишане на мъртвец. "Призоваваме ДПС да преосмисли участието си в днешното управление и като национално отговорна партия, каквато иска да бъде, да оттегли своите представители в правителството, без да чака изясняване на отношенията в БСП", се казва още в декларацията. Призив има и към "всички честни хора в БСП" да признаят, че получиха с "измамата Костинброд" шансовете си в този парламент.

Борисов: Ако Орешарски подаде оставка днес? Ще го аплодирам!

Вотът на недоверие, който е пратен днес на трета точка, е категоричен – БСП не може да е на власт, хората не я искат. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Попитан защо поставя деня като „х” и не говори с Местан, Борисов заяви: „Ако сега тръгна да говоря, ще бъда заподозрян в предизборни коалиции. Вотът на недоверие, който е пратен днес на трета точка, е категоричен – БСП не може да е на власт, хората не я искат. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Попитан защо поставя деня като „х” и не говори с Местан, Борисов заяви: „Ако сега тръгна да говоря, ще бъда заподозрян в предизборни коалиции.

Никола Анастасов получил инсулт

Един от корифеите на Сатиричния театър - Никола Анастасов, е получил инсулт в началото на годината. Актьорът се оплаква отдавна от здравословни проблеми. Това е една от причините да се появява рядко на публични места.
"Не се чувствам добре. Направиха ми операция. Получих инсулт през януари месец, но сега имам поражения и проблем с някакви камъни. Един от корифеите на Сатиричния театър - Никола Анастасов, е получил инсулт в началото на годината. Актьорът се оплаква отдавна от здравословни проблеми. Това е една от причините да се появява рядко на публични места. "Не се чувствам добре. Направиха ми операция. Получих инсулт през януари месец, но сега имам поражения и проблем с някакви камъни.

Москва е най-лошата туристическа дестинация в света, Токио - най-добрата

Сред първенците са Дубровник, Рим, Дубай, Стокхолм, Ню Йорк, Виена

Никола Анастасов получил инсулт

Един от корифеите на Сатиричния театър - Никола Анастасов, е получил инсулт в началото на годината. Актьорът се оплаква отдавна от здравословни проблеми. Това е една от причините да се появява рядко на публични места.
Един от корифеите на Сатиричния театър - Никола Анастасов, е получил инсулт в началото на годината. Актьорът се оплаква отдавна от здравословни проблеми. Това е една от причините да се появява рядко на публични места. "Не се чувствам добре. Направиха ми операция. Получих инсулт през януари месец, но сега имам поражения и проблем с някакви камъни.

Новият Европарламент - труден за България

След изборите е преди изборите. В целия Европейски съюз гражданите използваха вота за Европейски парламент като вътрешнополитически червен картон. Те дадоха на правителствата си ясен сигнал какво мислят за политиката им. В повечето държави хората са недоволни от провала на правителствата си да се справят с кризата. И това се отрази на гласуването. След изборите е преди изборите. В целия Европейски съюз гражданите използваха вота за Европейски парламент като вътрешнополитически червен картон. Те дадоха на правителствата си ясен сигнал какво мислят за политиката им. В повечето държави хората са недоволни от провала на правителствата си да се справят с кризата. И това се отрази на гласуването.

Янаки Стоилов: Момчил Неков трябва да се откаже от мандата

В момента сме поставени пред две трудни задачи – как да продължи управлението на страната, при какви условия и с какви задачи, а другата е как партията да възстанови своите позиции, така че тя да не губи по-нататък привърженици. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на изпълнителното бюро на БСП Янаки Стоилов. В момента сме поставени пред две трудни задачи – как да продължи управлението на страната, при какви условия и с какви задачи, а другата е как партията да възстанови своите позиции, така че тя да не губи по-нататък привърженици. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на изпълнителното бюро на БСП Янаки Стоилов.

Борисов: Управляващите са като болни прасета - седят и се гушат

Сега как да работят. Виждате ги - те са като болни прасета - седят и се гушат и не знаят какво да правят, какви ремонти, какви кабинети, какво ще правят тези хора.  Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента днес. Обсъждането на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ преди близо две седмици, беше отложено за 11.30 ч. с мотива, че тогава премиерът Пламен Орешарски ще се върне от Италия. Преди два дни Борисов обяви, че дори не е нужно да се обсъжда този вот на недоверие, а правителството направо трябва да подаде оставка в първия ден от работата на парламента след изборите. Засега обаче нито лидерът на БСП Сергей Станишев , нито премиерът Пламен Орешарски дават знак, че ще се откажат от властта. "Те не знаят къде са. Затова искам да ги помоля да преодолеят егото си и да отидем на предсрочни избори. Вече има други реалности, има две-три нови партии с добри резултати – и ББЦ, и АБВ и Реформаторския блок – няма да бъде същият парламент, ще седнем и ще направим консултации, за да се стабилизира държавата", призова отново лидерът на ГЕРБ. Появата на депутатите на "Атака" в парламента Борисов коментира така: "На Атака сега всеки ден ѝ е скъп, те виждат, че си заминаха. Това са безпомощни същества, не искам да ги коментирам и не им обръщам внимание". Той показа вестник със снимка, на която е заедно с номер 15 в листата на БСП - Момчил Неков . Снимката е от времето, когато той беше премиер и е направена в Министерския съвет. Той изрази съчувствие към номер 15, посочвайки, че в столетницата наричали младежа „техническа грешка". „Трима-четирима да са направили грешка, 30-40 да са направили техническа грешка, но 34 000, едва ли. Станишев не може да си подреди листата. В неговата партия не го избират пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета", обяви Борисов. Бившият премиер призна, че не очаква управляващите да подадат оставка. Причината била в това, че са хора без морал. Ако това продължи, всички, които останат да подкрепят това правителство, ще са съпричастни към катастрофата, в която България влезе, предупреди той.

Подпийнал водач блъсна 12-годишна на зебра във Враца

Водач блъсна 12-годишно момиче на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от полицията в града. Пътният инцидент става във вторник около 18.45ч. във Враца. На пешеходна пътека на бул.”Хр.Ботев”, лек автомобил ”Рено” управляван от 29-годишния А.А. от областния град удря 12-годишно момиче.
Детето е прегледано в ЦСМП-Враца. Водач блъсна 12-годишно момиче на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от полицията в града. Пътният инцидент става във вторник около 18.45ч. във Враца. На пешеходна пътека на бул.”Хр.Ботев”, лек автомобил ”Рено” управляван от 29-годишния А.А. от областния град удря 12-годишно момиче. Детето е прегледано в ЦСМП-Враца.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване