Тя е на 85 години и е... жрица на любовта

"Най-важното за мен, заради което правя това е, че обичам секса. Дори и когато мисля за това, се чувствам по-добре", казва възрастната "ескорт дама"

Бареков: Не съм изключил опцията с ГЕРБ

Аз искам да управлявам България като министър-председател. Това каза Николай Бареков - лидер на „България без цензура", в предаването „Лице в лице" по БТВ. "Искам да имам 70-80 депутата, което е постижимо, ние ще утроим нашия резултат. Ако БСП успее да се реформира и смени това поколение и млади хора поемат там, те имат шанс да вкарат 40-50 мандата Аз искам да управлявам България като министър-председател. Това каза Николай Бареков - лидер на „България без цензура", в предаването „Лице в лице" по БТВ. "Искам да имам 70-80 депутата, което е постижимо, ние ще утроим нашия резултат. Ако БСП успее да се реформира и смени това поколение и млади хора поемат там, те имат шанс да вкарат 40-50 мандата

Ван дер Ваарт пропуска Мондиала

/КРОСС/ Полузащитникът на Хамбургер и националния отбор на Холандия Рафаел ван дер Ваарт ще пропусне световните финали по футбол в Бразилия заради травма, съобщи NUSport.Той е получил травма в прасеца по време на тренировка във вторник, а обстойните медицински изследвания са показали, че няма да може да се възстанови до началото на турнира. Ван дер Ваарт има 109 мача с националната фланелка и е сред най-опитните състезатели в отбора на „лалетата".

Еврокомисията се обяви за замразяване на "Южен поток"


Европейската комисия се обяви за спиране на проекта "Южен поток" до привеждането му в пълно съответствие с европейското законодателство. Тази позиция е част от предложената днес стратегия за енергийната сигурност в Европейския съюз, предаде БНР.

Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията.

В частност проектът "Южен поток" трябва да бъде прекратен до постигане на...

Ген. Атанасов пред Фрог: Прокуратурата да разследва министерския съветник Попов

Бившият шеф на митниците Ваньо Танов заподозря съветника в Министерство на финансите Николай Попов, че е в основата да бъде арестуван зам. шефът на митница Свиленград Георги Георгиев. „Има един заместник на митниците, който в момента е съветник на министъра. Беше назначен и скандално освободен, защото нямаше достъп да класифицирана информация”, каза Танов и намекна, че в основата на ареста на Георгиев стои именно той. Преди време ген. Атанас Атанасов също се добра до скандална информация за Попов.

Ангел Джамбазки: Нямам връзка с Кучкова, никога не съм я виждал

Бъдещият евродепутат от „България без цензура“ Ангел Джамбазки категорично отрече да има връзка с Елена Кучкова, по-известна като Мис Плеймейт. Нещо повече, той обясни, че никога не я е виждал.
Когато му показаха публикация, коментираща неговата страстна връзка с красавицата, Джамбазки каза само: „Махнете го това, моля ви!”. Бъдещият евродепутат от „България без цензура“ Ангел Джамбазки категорично отрече да има връзка с Елена Кучкова, по-известна като Мис Плеймейт. Нещо повече, той обясни, че никога не я е виждал. Когато му показаха публикация, коментираща неговата страстна връзка с красавицата, Джамбазки каза само: „Махнете го това, моля ви!”.

Градушка с големина на орех удари Стара Загора

Щетите върху селскостопанската продукция тепърва ще се оценяват

Бареков преговаря с 3 партии от европарламента, иска зам.-шефско място

Аз искам да управлявам България като министър-председател. Това каза Николай Бареков - лидер на „България без цензура Аз искам да управлявам България като министър-председател. Това каза Николай Бареков - лидер на „България без цензура", в предаването „Лице в лице" по БТВ. "Искам да имам 70-80 депутата, което е постижимо, ние ще утроим нашия резултат. Ако БСП успее да се реформира и смени това поколение и млади хора поемат там, те имат шанс да вкарат 40-50 мандата

Орешарски чака консултации с БСП и ДПС

Не са обсъждани смени на министри, каза премиерът

Орешарски ще коментира след консултации с БСП и ДПС

Не са обсъждани смени на министри, каза премиерът

Бареков: Станишев е бил журналист, колкото аз световен шампион на батут

Преди години Бареков бил на гости на министър председателя Сергей Станишев и той започнал да си разглобява телефона, за да не го подслушват. Румен Петков подслушва Станишев, Цветанов подслушва Борисов. "Г-жо Ризова, вие съмнявате ли се ?", попита лидерът на "България без цензура" водещата.

Наградиха Генералния консул на Русия във Варна

Кметът на Варна Иван Портних награди Генералния консул на Русия във Варна – Юрий Соловьов с почетен знак с лента. Признанието се дава по повод завършването на дипломатическата мисия на Соловьов в морската столица, както и за приноса му за развитието на българо-руските отношения в сферата на културния, икономическия и образователния живот.

Управляващите избират съдебни заседатели, които после да ги съдят

Съдебните заседатели се избират на квотен принцип. Управляващите сами си ги посочват, за да могат после като не са на власт, те да ги съдят. Тази бомба хвърли съдебният заседател Ани Туча, която е била в съдебния състав по делото "Соло", а сега е в състава, който ще отсъди по процеса "Октопод".

Ангел Джамбазки: Никога не съм виждал Кучкова

Бъдещият евродепутат от „България без цензура“ Ангел Джамбазки категорично отрече да има връзка с Елена Кучкова, по-известна като Мис Плеймейт. Нещо повече, той обясни, че никога не я е виждал.
Когато му показаха публикация, коментираща неговата страстна връзка с красавицата, Джамбазки каза само: „Махнете го това, моля ви!”. Бъдещият евродепутат от „България без цензура“ Ангел Джамбазки категорично отрече да има връзка с Елена Кучкова, по-известна като Мис Плеймейт. Нещо повече, той обясни, че никога не я е виждал. Когато му показаха публикация, коментираща неговата страстна връзка с красавицата, Джамбазки каза само: „Махнете го това, моля ви!”.

Обама: САЩ ще бъдат световен лидер в следващите 100 години

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама заяви, че САЩ вероятно ще бъдат световен лидер в следващите 100 години, предаде РИА Новости. „Когато тайфун удари Филипините, в Нигерия отвличат момичета, а маскирани мъже окупират сгради в Украйна, светът гледа към Америка и чака нейната помощ. САЩ е незаменима страна - това е така още от началото на миналия век и вероятно да бъде така и през следващия", заяви Обама. „Тези, които вярват по различни причини или смятат, че Америка е в упадък или е изпуснала световното лидерство или неправилно тълкуват историята или се занимават с партийна политика", добави той. "Нашата армия няма равна. Същевременно възможността за директна заплаха срещу нас от всяка част на света е ниска", каза още Обама. Американският президент определи икономиката на страната като "най-динамичната в целия свят".  

Между 5 и 7 хиляди българи живеят с множествена склероза

Между 5 и 7 хиляди души са болните от множествена склероза у нас, но точния им брой никой не знае. В България регистър не съществува. В света от множествена склероза са засегнати над 2.5 млн. души.

Ангела Меркел не подкрепи твърдо Жан-Клод Юнкер

Изявлението бе направено след почти петчасови преговори на неформалната среща на върха в Брюксел. То е сериозен удар по смятания за фаворит за поста експремиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер. Той е кандидат на Европейската народна партия (ЕНП), в чието политическо семейство е и Меркел. ЕНП е първа сила в новия парламент с 213 места от общо 751 души. Изявлението бе направено след почти петчасови преговори на неформалната среща на върха в Брюксел. То е сериозен удар по смятания за фаворит за поста експремиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер. Той е кандидат на Европейската народна партия (ЕНП), в чието политическо семейство е и Меркел. ЕНП е първа сила в новия парламент с 213 места от общо 751 души.

Дългове и липса на лекари в болницата в Елхово

/КРОСС/ Задълженията на общинската болница в Елхово са над 700 000 лева. Лечебното заведение е единствено за хората от общините Елхово, Болярово и Тополовград. Всяка година от общинския бюджет на крайграничната община се отделят между 200 и 300 000 лева, разясни кметът на Елхово Петър Киров. Той уточни, че това прави от 30 до 40 процента от собствените приходи, които не са целеви.Освен че има финансови притеснения, болницата няма и достатъчно лекари и така броят на клиничните пътеки от 80 преди три години вече е 30. Според Петър Киров решението за общинските болници е следното:Държавата финансира държавните болници, общинските не ги финансира. За мен трябва да има някаква субсидия, лично аз съм писал вече няколко писма до министъра на финансите, до министъра на здравеопазването. Отговорът е: Това е търговско дружество и ще се издържа от приходите, които заработва по клинични пътеки от здравната каса, каза Киров, цитиран от БНР.

"Моята голяма луда гръцка сватба" ще има продължение


Звездата и автор на филма "Моята голяма луда гръцка сватба" Ния Вардалос сподели с последователите си в "Туитър", че пише продължение на хитовата романтична комедия от 2002 г.., предаде Би Би Си.

В съобщението си тя казва, че сега, след като е майка, вече се чувства готова да напише следващата част. Номинираната за "Оскар" сценаристка потвърди също така, че е поканила "цялата голяма луда фамилия" отново да бъде част от проекта.

По данни, цитирани от Би Би Си, първият филм...

Найденов: Търсим решения за запазване способностите на Въоръжените сили

/КРОСС/ „Индустриалният форум е реализирано на практика партньорство между държавата, науката и бизнеса в сферата на отбраната и сигурността". Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов днес, 28 май, при откриването на сесията на Индустриалния форум, който се провежда в рамките на 11-ата Международна изложба „Хемус 2014 - отбрана, антитероризъм и сигурност". Той припомни какво е постигнато през двете години от създаването на форума и подчерта, че Министерството на отбраната активно подпомага процеса на развитие на неговия потенциал и конкурентоспособността на българската отбранителна индустрия за осигуряване на способностите на въоръжените ни сили. В тази връзка министър Найденов заяви, че ръководството на Министерството на отбраната е предприело действия за информиране на бизнеса за инвестиционната политика на министерството и за разработваната визия за развитие на Въоръжените сили на Република България до 2035 г. Той акцентира върху преразглеждането на Инвестиционната програма като част от Прегледа за развитие на Въоръжените сили и необходимостта от нейното финансово осигуряване. „Тази програма ще бъде обвързана с новия пакет от Цели за способности на силите, които трябва да изпълним като част от съюзническите ни задължения до 2028 г.", каза още министър Найденов и подчерта, че за реализиране на пакета от Цели са необходими 2 млрд. 311 млн. лв

Трафопост гръмна в шивашка фирма, двама са в болница

Русе /КРОСС/ Трафопост гръмна в русенска шивашка фирма и изпрати двама души в болница. Инцидентът е станал малко след 14 часа. Токът внезапно е спрял и един от служителите заедно с оторизиран специалист по поддръжката са отишли до трафопоста, за да проверят какво се е случило. След като установили, че шалтерът е паднал, го вдигнали и тогава трафопостът е гръмнал. Единият от обгорените, който е на 50 години, е получил изгаряния на ръцете и краката. Другият, на 51 години, е пострадал по-сериозно, с обширни изгаряния по главата, тялото, гърдите и крайниците. Налага се да бъде опериран. От болницата съобщиха, че е имало и трети, леко пострадал мъж, който е получил обгаряния по врата, но след обработка е освободен за домашно лечение.Според предварителната техническа проверка причината за инцидента е неизправност в шалтера. Тепърва проверка ще направи и Инспекцията по труда в Русе дали са спазени условията за безопасност.

И утре продължават пороите, придружени с гръмотевици

През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а облачността ще е разкъсана. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава - предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятър През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а облачността ще е разкъсана. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава - предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятър

И утре ще има интензивни валежи, очакват се и градушки

През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а облачността ще е разкъсана. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава - предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятър През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а облачността ще е разкъсана. В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава - предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятър

Украйна с нов ултиматум към "Газпром"

Министърът на енергетиката на Украйна Юрий Продан заяви, че страната му ще бъде готова да се разплати с "Газпром", едва след като бъде одобрена временна цена на газа в размер на 268,5 долара...

Руснаци притежават около 500 000 имота по Черноморието ни

Руснаци притежават около 500 000 имота по българското море. Това обяви консулът на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов, чийто мандат приключва. "Нито един не е изразил притеснение пред мен...

Токио е най-добрият град за туризъм

Токио е най-добрият град за туризъм според класация на най-големия уебсайт за пътувания „ТрипАдвайзър" за 2013 г. Интернет страницата оценява 34-те най-посещавани града в света в 16 различни категории, като се позовава на 54 000 мнения на посетители на сайта.

Брюксел ни съветва за „Южен поток“

Имаме добра дискусия с българското правителство относно „Южен поток“. Опитваме се да оценим доколко строежът на това съоръжение на българска...

Едно наум: От ДПС не може да се очаква да реши съдбата на кабинета, това се полага на БСП


В рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува прессъобщения, информации, откъси от материали, изказвания и т.н., които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се.

По-долу представяме прессъобщение на пресцентъра на ДПС за позиция на лидера на партията Лютви Местан.

Позиция на председателя на ДПС Лютви Местан:

"Изявлението ми днес пред медиите категорично не дава основание за интерпретации от рода на "ДПС произнесе присъдата на кабинета...

Отложиха вота на недоверие за петък

Вотът на недоверие към правителството за провал в сектор „енергетика“ ще бъде гласуван в петък след 09:00 часа. Това съобщи председателят на...

Мисията на отец Паоло: да построи музей в "българския Аушвиц" - Белене

"Белене трябва да бъде място на съединение. Не на разединение. Защото в лагера "Белене" са страдали всички - и комунисти, и партизани, и свещеници, и политзатворници, и мюсюлмани." Думите са на един католически свещеник, италианец. 
Отец Паоло Кортези е енорийски свещеник и ректор на т.нар. светилище на Блажен Евгений Босилков в Белене. От година "Белене трябва да бъде място на съединение. Не на разединение. Защото в лагера "Белене" са страдали всички - и комунисти, и партизани, и свещеници, и политзатворници, и мюсюлмани." Думите са на един католически свещеник, италианец. Отец Паоло Кортези е енорийски свещеник и ректор на т.нар. светилище на Блажен Евгений Босилков в Белене. От година

Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел за четвърта поредна година оглави списъка на списание Forbes за най-влиятелните жени в света. Председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън е на второ място, следвана Мелинда Гейтс, която е съпредседател на Фондация Бил и Мелинда Гейтс, президентката на Бразилия Дилма Русеф и директорката на МВФ Кристин Лагард и бившата първа дама на САЩ Хилъри Клинтън. В годишния списък са включени жени от бизнес средите, медиите, политиката, технологиите. Категорията финансисти се включва за първа година.  

Собственикът на изпепелената в Батановци къща: По - добре да бях изгорял

В нощта на понеделник срещу вторник къща на улица "Стефан Караджа" в град Батановци изгоря. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. По думи на собственика на къщата Ботьо Христов пламъците тръгнали от запалена свещ.

Ботьо Христов е на 56 години. От 6 години е безработен. Преди да остане без работа е работил като строител. Той има опит и в минното дело, където е бил миньор. Човекът призна, че заради годините му никъде не...

Продължава

"Днес или утре в 15:15 ще пада това правителство?" - питат във "Фейсбук"


"11, 12, 13, 14, три следобед, 16" - така отброявали часовете в централата на БСП, шегуват се потребители във "Фейсбук", където забавните статуси по адрес на БСП и 15-тия в евролистата на левицата Момчил Неков продължават. Неков най-вероятно ще спечели достатъчно преференциален вот и ще измести лидера Сергей Станишев.

Младият социалист, чийто номер съвпадна с партийния номер 15, продължава да бъде основен герой вече трети поред ден. Лошите резултати на БСП доведоха до днешния намек...

Пети ден издирват изчезнал мъж в Банско

Спасители вече пето денонощие издирват край Банско изчезналия адвокат Здравко Гоцевски, съобщава БГНЕС. Акцията по въздух, вода и земя e край водоема „Белизмата“, който се намира на 3 километра от града. По призив на кмета на Банско Георги Икономов близо 100 души издирваха днес изчезналия мъж. От 8:30 часа тази сутрин доброволците са се разделили на 10 групи, които претърсват обширния район над водоема, обрасъл с борова гора. 45-годишният мъж е в неизвестност от миналия петък вечерта, когато се е събрал на вилата си над водоема с приятели. Той остава сам, след като приятелите му си тръгват, а в събота сутринта, когато се връщат, не го намират на вилата.  Дрехите му са в стаята, телефонът му също. По неофициална информация Гоцевски е излязъл от вилата по бельо – имал навика да плува във водоема. Към обяд в събота започва издирването му. До понеделник водолази са претърсвали водоема, който е дълбок 17 метра. От вторник е започнало източването на водоема, а междувременно полицаи и спасители с кучета издирват Гоцевски в гората. Днес в издирването участват ПСС, служители на Национален парк "Пирин", община Банско, риболовци, ловци, полицаи, приятели на изчезналия.

ЕК: „Южен поток” да бъде временно спрян

/КРОСС/ Проектът „Южен поток" трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство. Това се казва в Комюнике на Европейската комисия до Европейския парламент и Европейския съвет.„Новите инвестиции в инфраструктурата, които се правят от доминиращите доставчици, трябва да са съобразени с правилата на вътрешния пазар и конкуренцията. В частност, проектът „Южен поток" трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство, след което трябва да се направи нова оценка на проекта в светлината на приоритетите на енергийната сигурност на ЕС", се казва в едно от заключенията на комисията. По-рано днес стана ясно, че председателят на ЕК Жозе Барозу е предупредил българския премиер Пламен Орешарски, че комисията ще предприеме мерки спрямо България заради неспазване на европейските правила в споразуменията за "Южен поток".

фалшива печалба изборна

как се купуват гласове

Как застъпник на ГЕРБ,нарушава закона за снимки в тъмната стаичка. Всеки знае колко може да струва една такава снимка. Надявам се да реагирате с адекватна статия по въпроса.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от следобедната емисия:

Повече от 4 часа в Народното събрание текат дебатите по вота на недоверие към кабинета "Орешарски.

Нова стратегия за енергетиката през юни.

Евролидерите обсъждат нова стратегия за ЕС.

САЩ създава фонд за борба с тероризма.

Метъл албум на Кристофър Лий .
...

64-ма учени от БАН и УНСС били агенти на ДС

Сред проверените 415 лица в Българската академия на науките и 101 в Университета за национално и световно стопанство, принадлежност към Държавна сигурност (ДС) и разузнавателните служби на Българската народна армия са имали съответно 50 служители от БАН и 14 от УНСС, съобщиха от Комисията по досиетата.

Трафопост гръмна в шивашка фирма, прати двама в болница

Трафопост гръмна в русенска фирма и изпрати двама души в болница, предаде БГНЕС.
Ранените мъже са настанени в отделението по пластична и възстановителна хирургия с различна степен на изгаряния, но засега са контактни, съобщиха от лечебното заведение, предава изданието. Единият е пострадал по-сериозно и ще бъде опериран. Трафопост гръмна в русенска фирма и изпрати двама души в болница, предаде БГНЕС. Ранените мъже са настанени в отделението по пластична и възстановителна хирургия с различна степен на изгаряния, но засега са контактни, съобщиха от лечебното заведение, предава изданието. Единият е пострадал по-сериозно и ще бъде опериран.

Бекенбауер: Само Германия може да спре Бразилия на световното


Германия е единственият отбор, който може да спре Бразилия по пътя към световната титла, смята легендата на бундестима Франц Бекенбауер. Според него домакините са големият фаворит в турнира и са доказали това с представянето си в Купата на конфедерациите.

Бразилия спечели подготвителния турнир по безапелационен начин, като постигна пет победи в пет мача. Във финала "селесао" надигра световния шампион Испания с 3:0, а в груповата фаза се наложиха с 4:2 срещу четирикратния световен...

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Неков измести Станишев с повече преференциални гласове

Малинов също смени Кунева като водач в листата на РБ


Консултации на Орешарски с БСП и ДПС решават съдбата на кабината

Дългоочакваната от опозицията поява на премиера Пламен Орешарски така и не се увенча с негово защитно слово за кабинета и политиките в сферата на енергетиката. Минути след появата му в Народното събрание дебатите по вота на недоверие приключиха. Орешарски планира консултации с ръководствата на двете подкрепящи го партии. Тези срещи ще се случат, по думите му, в близките няколко дни.

Орешарски не бил готов да отговори за промени в кабинета и да коментира оставка

Премиерът Пламен Орешарски последователно отстоя и не отговори на нито един репортерски въпрос, свързан с оставка, по време на първата си поява пред медиите след евроизборите и изявленията на лидера на ДПС Лютви Местан, че няма вариант правителството да изкара мандата си.   Попитан дали ще подаде оставка, тъй като подкрепата за БСП, от която е излъчен за премиер, е рекордно ниска, той каза: "Ще отговоря, след като направя консултации с ръководствата на двете парламентарни групи”.   На въпрос смята ли, че доверието към самия него вече е по-ниско заради ниското доверие към БСП, показано на изборите, Орешарски отговори, че резултатът на другата съуправляваща партия – ДПС – се увеличава.   Запитан дали в такъв случай вече се счита за министър-председател на ДПС, той предпочете да прекрати брифинга.   "Нямам готовност да отговоря за каквито и да е промени в кабинета. Предстоят ми по-общи консултации с лидерите на двете партии”, заяви преди това Орешарски.   "За Пламен Орешарски да бъде министър-председател никога не е било детска мечта", добави с усмивка премиерът. В сряда той дойде в парламента за обсъждането на вота на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ. Депутатите отложиха началото на дебата, за да изчакат премиера да се завърне от Рим, където имаше срещи с папата и италианския премиер.   С уточнението, че на място ще се запознае с всички правени изявления, Орешарски отказа да коментира пред български репортери в Рим изявлението на Местан, че правителството едва ли ще изкара мандата си. Дали ще има ремонт в кабинета ще стане ясно след вота на недоверие, каза той преди да излети за София.   След като пристигна в парламента и влезе в пленарната зала, Орешарски бе посрещнат от ГЕРБ с викове "Оставка". Както обикновено, това не го развълнува особено. След като заседанието приключи, премиерът спря да отговоря на журналистически въпроси.   Запитан кога и откъде е разбрал, че ще се лиши от министъра на екологията, Орешарски каза, че се е опасявал за това от края на миналата година. "Знаех за евентуални планове Михайлова да попадне в листите и то на доста предно място. Когато сте на челни места, вероятността да попаднете не е малка. За мене не беше суперизненада”, каза той.   Новината, че министърът на екологията Искра Михайлова ще замине за Брюксел, съобщи лично избраният за евродепутат от ДПС Делян Пеевски, който на пресконференцията след изборите в неделя заяви, че се отказва от своето място в нейна полза. Лидерът на ДПС Лютви Местан тогава обясни, че партията му посочат "много, много стойностен министър", защото "ДПС има една много солидна банка от кадри".   Попитан дали има кандидатури за овакантеното място на Искра Михайлова, Орешарски отговори, че има много имена и възможности. "Не съм се спрял на нито едно”, каза той.

Орешарски няма готовност да отговори за промени в кабинета и отказва да коментира оставка

Премиерът Пламен Орешарски последователно отстоя и не отговори на нито един репортерски въпрос, свързан с оставка, по време на първата си поява пред медиите след евроизборите и изявленията на лидера на ДПС Лютви Местан, че няма вариант правителството да изкара мандата си.   Попитан дали ще подаде оставка, тъй като подкрепата за БСП, от която е излъчен за премиер, е рекордно ниска, той каза: "Ще отговоря, след като направя консултации с ръководствата на двете парламентарни групи”.   На въпрос смята ли, че доверието към самия него вече е по-ниско заради ниското доверие към БСП, показано на изборите, Орешарски отговори, че резултатът на другата съуправляваща партия – ДПС – се увеличава.   Запитан дали в такъв случай вече се счита за министър-председател на ДПС, той предпочете да прекрати брифинга.   "Нямам готовност да отговоря за каквито и да е промени в кабинета. Предстоят ми по-общи консултации с лидерите на двете партии”, заяви преди това Орешарски.   "За Пламен Орешарски да бъде министър-председател никога не е било детска мечта", добави с усмивка премиерът. В сряда той дойде в парламента за обсъждането на вота на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ. Депутатите отложиха началото на дебата, за да изчакат премиера да се завърне от Рим, където имаше срещи с папата и италианския премиер.   С уточнението, че на място ще се запознае с всички правени изявления, Орешарски отказа да коментира пред български репортери в Рим изявлението на Местан, че правителството едва ли ще изкара мандата си. Дали ще има ремонт в кабинета ще стане ясно след вота на недоверие, каза той преди да излети за София.   След като пристигна в парламента и влезе в пленарната зала, Орешарски бе посрещнат от ГЕРБ с викове "Оставка". Както обикновено, това не го развълнува особено. След като заседанието приключи, премиерът спря да отговоря на журналистически въпроси.   Запитан кога и откъде е разбрал, че ще се лиши от министъра на екологията, Орешарски каза, че се е опасявал за това от края на миналата година. "Знаех за евентуални планове Михайлова да попадне в листите и то на доста предно място. Когато сте на челни места, вероятността да попаднете не е малка. За мене не беше суперизненада”, каза той.   Новината, че министърът на екологията Искра Михайлова ще замине за Брюксел, съобщи лично избраният за евродепутат от ДПС Делян Пеевски, който на пресконференцията след изборите в неделя заяви, че се отказва от своето място в нейна полза. Лидерът на ДПС Лютви Местан тогава обясни, че партията му посочат "много, много стойностен министър", защото "ДПС има една много солидна банка от кадри".   Попитан дали има кандидатури за овакантеното място на Искра Михайлова, Орешарски отговори, че има много имена и възможности. "Не съм се спрял на нито едно”, каза той.

Трафопост гръмна в шивашка фирма, прати двама в болница

Трафопост гръмна в русенска фирма и изпрати двама души в болница, предаде БГНЕС.
Ранените мъже са настанени в отделението по пластична и възстановителна хирургия с различна степен на изгаряния, но засега са контактни, съобщиха от лечебното заведение, предава изданието. Единият е пострадал по-сериозно и ще бъде опериран. Трафопост гръмна в русенска фирма и изпрати двама души в болница, предаде БГНЕС. Ранените мъже са настанени в отделението по пластична и възстановителна хирургия с различна степен на изгаряния, но засега са контактни, съобщиха от лечебното заведение, предава изданието. Единият е пострадал по-сериозно и ще бъде опериран.

Условна присъда за 27-годишен варненец обрал шефа си

27-годишен варненец бе осъден затова, че като длъжностно лице се възползвал от служебното си положение и отнел чужди движими вещи, съобщиха от съда за Moreto.net. С присъда в задочно производство, Районният съд му наложи условно наказание - лишаване от свобода за 6 месеца, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Селфито на Боян Петров на 8586 метра височина


Българският алпинист Боян Петров предостави на "Дневник" първите снимки от историческото си изкачване на Канчендзьонга, третия по височина връх в света (8586 м).

На 20 май софиянецът стана първият българин, който стъпва на върха, по-нисък само от Еверест и К2. Зоологът и спелеолог Петров уважи свещените вярвания на местните и остана само на няколко метра от самия връх.

С неговия успех български алпинисти вече са изкачвали 12 от всички 14 осемхилядници.

...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване