Паричното предлагане в еврозоната с ръст от 0,8% през април

Кредиторите продължават да коригират своите баланси в навечерието на стрес тестовете на ЕЦБ


Осъдиха счетоводителка на 3 години затвор за данъчна измама

Избягвала е плащането на ДДС и е съставяла документи с невярно съдържание


Станишев: Анализ на ситуацията и резултатите ще ги направим в близко време

Не мисля, че трябва да коментирам позиции или мнения на други политически сили. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев попитан за изказването на Местан, че кабинета няма да издържи до края на мандата си, съобщи „Фокус”.
 „Нека видим вота на недоверие. Анализ на ситуацията и резултатите ще ги направим в близко време”, Не мисля, че трябва да коментирам позиции или мнения на други политически сили. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев попитан за изказването на Местан, че кабинета няма да издържи до края на мандата си, съобщи „Фокус”. „Нека видим вота на недоверие. Анализ на ситуацията и резултатите ще ги направим в близко време”,

Собствениците на Mytheresa са готови да я продадат?

Компанията за онлайн продажби на дребно си търси купувачи, твърдят запознати със случая


Дъждове и бури ни чакат и през юни

Температурите ще са по-ниски от обичайните, особено първите 10 дни


"Юръп" са на вегетарианско меню в Каварна

С наближаване на рокфестивала в Каварна всяка от поканените групи е изпратила дълъг списък. Музикантите от С наближаване на рокфестивала в Каварна всяка от поканените групи е изпратила дълъг списък. Музикантите от "Юръп" ще наблягат на вегетарианските ястия, които задължително ще консумират в чинии с лъжици, вилици и ножове от еко материали. От "Хелоуин" държат на силните питиета - искат джин и ром. Едно от задължителните им условия е минералната вода

Станишев отказа да коментира думите на Местан за близкия край на правителството

Не мисля, че трябва да коментирам позиции или мнения на други политически сили. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев попитан за изказването на Местан, че кабинета няма да издържи до края на мандата си, съобщи „Фокус”.
 „Нека видим вота на недоверие. Анализ на ситуацията и резултатите ще ги направим в близко време”, Не мисля, че трябва да коментирам позиции или мнения на други политически сили. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев попитан за изказването на Местан, че кабинета няма да издържи до края на мандата си, съобщи „Фокус”. „Нека видим вота на недоверие. Анализ на ситуацията и резултатите ще ги направим в близко време”,

"Хонда" обмисля купуването на част от "Макларън"


Японският производител "Хонда" разглежда възможността да придобие дял от екипа на "Макларън" във Формула 1, твърдят японски издания.

Компанията се е насочила към акции на бахрейнската държавна холдингова компания "Мумталакат", която според различни източници притежава между 40% и 50% от отбора.

"Хонда" ще се завърне във Формула 1 през следващия сезон след шестгодишно отсъствие, но само като доставчик на задвижващи системи за "Макларън". Двете компании ще подновят успешното...

Общо 64-ма са имали принадлежност към ДС в БАН и УНСС


Комисията по досиетата съобщи, че 50 служители на Българската академия на науките (БАН) и 14 от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) са имали принадлежност към Държавна сигурност (ДС) и разузнавателните служби на Българската народна армия. На сайта от комисията са уточнили, че проверката е обхванала 415 лица в БАН, а в УНСС - 101.

Сред осветлените имена са Румен Гечев, който е преподавател в икономическия университет. Министърът на икономическото развитие в...

Катастрофа с участието на пилот на Мерцедес разтърси Германия

Тежка автомобилна катастрофа предизвика пилотът на Мерцедес Бенц Паскал Верлайн по време на демонстрация за германския национален отбор по футбол, чийто спонсор е автомобилната компания. В събитието са участвали водачът в световния шампионат във Формула 1 Нико Розберг и пилотът от първенството на Германия за туристически автомобили (DTM) Паскал Верлайн . Вестник "Билд" съобщава, че докато двамата са карали по затворено трасе, Верлайн е блъснал двама души . Пострадали са мъж и жена, които са играели голф наблизо. Инцидентът се е случил в Северна Италия, където футболният отбор е на подготвителен лагер за Световното първенство в Бразилия.  Шофирайки, Паскал Верлайн, пилот от първенството на Германия за туристически автомобили (DTM), блъска пешеходците, които неочаквано са се появили на затворената отсечка, по която немецът се е движил, пише „Билд“. Според информацията мъжът е в тежко състояние и е откаран с хеликоптер в болница, докато жената е с леки наранявания. Самият Верлайн, който е возил в автомобила си футболиста на "Шалке 04" и национален състезател Бенедикт Хьоведес, е останал невредим. Зад волана на втората кола е бил Розберг, а до него друг играч на "Шалке" и национал на Германия - Юлиан Дракслер. 

Атанас Хранов за 10-и път в залива на “Ракурси”

Столичната галерия "Ракурси" ще отбележи 10-ия си рожден ден с откриване на десета изложба в своето пространство на един от най-любимите си художници - Атанас Хранов. Вчера пловдивският майстор пристигна със 17-те си най-нови творби, които започна да реди в залата в началото на увисващия от жега софийски следобед - магично време според автора.
Столичната галерия "Ракурси" ще отбележи 10-ия си рожден ден с откриване на десета изложба в своето пространство на един от най-любимите си художници - Атанас Хранов. Вчера пловдивският майстор пристигна със 17-те си най-нови творби, които започна да реди в залата в началото на увисващия от жега софийски следобед - магично време според автора.

Новото лого на "Гугъл": открийте 3-те разлики

Можете ли да забележите 3-те разлики?

Наблюдателни потребители на онлайн обществото Reddit разконспирираха новината на седмицата, а именно, че интернет гигантът "Гугъл" е променил характерното си лого за трети път през последните 15 години.

Промяната се състои в това, че буквите "l" и "g" в "Google" са преместени с един пиксел надясно, а "l" – и с един надолу, така че се подравнява с опашката на буквата "е".

Тя може да се проследи и като се смени числото 11 с...

Депутатите приеха Закона за МВР. ГЕРБ очаква президентско вето

Новият закон за МВР бе окончателно приет на второ четене от 42-рото Народно събрание, съобщи БГНЕС. Вносител на законопроекта е Министерски съвет, като от внасянето на текста до окончателното му приемане изминаха повече от шест месеца.

Млад мъж загина при катастрофа на главния път София – Варна

28-годишен мъж загина при катастрофа на главния път София - Варна, в близост до пътен възел "Детелина".

За 92-рия си рожден ден Кристофър Лий издава албум с хеви метъл кавъри


Британският актьор Кристофър Лий, познат с ролите си във филми като новите епизоди на "Междузвездни войни", "Хобитът" и "Властелинът на пръстените", отбелязва своя 92-ри рожден ден с албум от хеви метъл кавъри, предаде Би Би Си. 

Две от песните са от мюзикъла за Дон Кихот "Човек де ла Манча", който е хит на Бродуей през 60-те години.

"Доколкото съм запознат, Дон Кихот е най метъл измисленият герой, когото познавам", казва звездата и допълва, че образът на Сервантес се...

Омбудсманът обеща да разнищи докрай "феодалните порядки" в Бобов дол

Омбудсманът Константин Пенчев се зарече да разнищи докрай фрапиращия случай на натиск върху работниците в мини Бобов дол да гласуват в полза на БСП и след това унизителното им третиране с купоните за храна, които имат право да използват само в единствения магазин на наемателя на мината, а пък в магазина няма нищо.   Константин Пенчев заяви пред Нова телевизия, че е самосезирал след репортажите и записите на телевизията за натиска върху работниците и трагедията с празния магазин. Той се е обърнал към Главната инспекция по труда, която от своя страна започна проверки за спазване на трудовото законодателство в мините в Бобов дол.   "Видяхме едно фрапантно нарушение. Работодателят не е феодал и не може по този начин да унижава хората. На тях трябва да им помогнат държавните институции”, заяви Пенчев.   "Аз ще искам отговор от Инспекцията по труда и ако той не ме удовлетвори, съм назначил цяла комисия да провери случая. Ще продължа да разследвам, ще сезирам и други органи. Този случай няма да бъде оставен така и накрая ще изляза със становище”, каза още омбудсманът.   "Ние говорим за задкулисие в политиката, но още по-голямо е задкулисието в икономиката. От 25 години от някъде се появяват "преуспели” личности, които се ползват от комфорта на всяко правителство”, заяви Константин Пенчев, като в случая имаше предвид наемателя на мини Бобов дол Христо Ковачки и положението на над 2300 работници в предприятието.

Американският петролен гигант Chevron напуска България

Американският петролен гигант Chevron напуска България, съобщи "Капитал Daily". Вчера новината, за която все още няма официално потвърждение, беше разпространена и от бившия посланик на България в Москва Илиян Василев чрез блога му. От 2011 г. компанията има разрешително за търсене и проучване на шистов газ в Североизточна Бългаия за 5 г. Тя обаче не може да работи на българска територия заради наложения от парламента мораториум върху фракинга. "Новината не е изненада. Вероятно малцина знаеха, че Шеврон имат офис в страната и реално работеха, за да може в случай на отмяна на мораториума да възобновят своята работа по лицензията за проучване", пише в блога си Илиян Василев. "Нито една уважаваща себе си компания не може да губи средства при липса на перспектива и очевидната незаинтересованост на поредица от български правителства в разработването на един от малкото варианти за местен добив на нефт и газ. ... Оставям настрана кампанията на екоактивистите срещу Шеврон и срещу шистовия газ - тя бе очаквана и съвсем не е специфична за България. Единствената разлика, че у нас зависимостта от руските енергийни интереси и най-вече „пленяването на държавата“ от специфични интереси е в порядък по-висок от страни като Полша, Румъния и дори Украйна. Проблемът със зависимостта от един доставчик за България е лесно решим въпрос, но никой реално не го желае. Толкова е прекършена волята ни, че дори не искаме отстъпки от цената природен газ, въпреки че Газпром в момент се съгласява на това с повечето си купувачи", пише Илиян Василев.

Донецк се готви за нова атака на украинските военни

/КРОСС/ В Донецк около три хиляди миньори проведоха антивоенен марш срещу продължаването на военните действия от страна на киевските власти, съобщи РИА Новости. Митингуващите положиха цветя пред паметника на жертвите на фашизма и проведоха кратък митинг. Те носеха знамената на Донецка народна република и георгиевски лентички. Колоната се движи към центъра на града, където митингът ще продължи. Лидерите на Донецка народна република обявиха въвеждането на комендантски час. Той е продължителност от 22:00 ч. местно време до 6:00 ч. От 20:00 ч. на 27 май е спряно движението на обществения транспорт.Местните жители бяха призовани да не оставят личните си превозни средства по улиците в района на административните сгради. В понеделник в резултат на ожесточените сблъсъци между опълченци и военни от Националната гвардия, загинаха десетки хора, в това число и мирни граждани. Командирът на народното опълчение Игор Стрелков съобщи, че цял Донецк, с изключение на летището, е под контрола на ДНР.

Елисавета Котова: Няма движение по диабетния регистър

"От началото на месец декември 2013 г. няма движение по работата за изготвянето на диабетен регистър". Това заявява председателят на Асоциацията на децата и младите хора с диабет (АДМХД) Елисавета Котова в отворено писмо до медиите.

Над 4000 жертви на атентати в Ирак от началото на годината

Броят на загиналите вследствие на терористични атаки в Ирак надхвърли 4000 души от началото на 2014 година до сега, след като в сряда най-малко 14 души бяха убити при изблици на насилие в цялата стр...

Koшмар за Уилямс - и Серина приключи с "Ролан Гарос"

Испанката Гарбине Мугуруса поднесе сензацията във втори кръг на Ролан Гарос при жените, отстранявайки поставената под №1 и миналогодишна шампионка Серина Уилямс в два сета 6-2, 6-2 във втори кръг.20-г...

Сашо Везенков: Чувствам се ограбен

Финалната серия между Лукойл Академик и Левски е равна, 1-1 победи, преди двете срещи в София, в четвъртък и събота. След като попреминаха емоциите, спортния директор на Лукойл Академик и настоящ стар...

Йотингер: Споразуменията за "Южен поток" са в нарушение, съветваме България какво да прави

В много от споразуменията, които са сключени между страните от ЕС и Русия в рамките на проекта „Южен поток”, има договорености, които са в разрез с европейското законодателство. ...

The Golden Project с арт промоция на дебютния си албум

Джаз формацията The Golden Project ще представи дебютния си албум “Seven Sense” с интересна арт промоция. Събитието ще се проведе на 5 юни от 20ч. в Sofia Live Club. За първи път ...

Ето така изглеждат арените в Бразилия сега

Страната организатор на световното първенство през 2014 г. - Бразилия, често е критикувана заради забавения стреж на стадионите, които ще приемат битките по време на турнира. Не е съвсем готова дори а...

Иван Кръстев: ДПС решава дали да има избори

БСП е в криза на идентичност, защото хората не й повярваха, че защитава интересите на най-бедните, ДПС вече ще може да прави каквото пожелае, а България е по-близо до предсрочни избори, смята политологът Иван Кръстев, цитиран от "Дойче веле"

И да паднем, и да бием, пак ще се напием

/КРОСС/ "Другари, благодаря ви за пожеланията. Обаче не знам дали влизам в ЕП. Нека ЦИК да каже и тогава ще черпя. Ще черпя обаче и дори да не влизам, защото цялата тази красива емоция ми дойде като дюшеш - написа във Фейсбук профила си журналистът Александър Симов, който като кандидат за ЕП без малко да измести четвъртия в евролистата на Коалиция за България - Петър Курумбашев. Че Симов, който игра на изборите с номер 8, може да се похвали с успех, загатнаха от ЦИК. Но окончателните резултати още не са оповестени.  Заседанието на комисията е днес в 14 часа. Въпреки че Мая Манолова побърза да обясни, че Симов е събрал 5000 гласа, което е 1,5 % от необходимите 5 на сто, тоест недостатъчно, за да бъде избран като депутат чрез преференция, Симов призна, че би се радвал, ако е минал напред, не заради самото изкачване сред челните позиции в листата, а защото би означавало че избирателите на левицата са го припознали и харесали. "Бях евродепутат за 15 минути. Хареса ми. Сега съм си пак журналист. Още повече ми харесва", постна още Симов.  Въпреки това журналистът и канддат-депутатът за ЕП получи силна подкрепа в социалната мрежа.

Европрограма прави възможно признаването на неформално придобити умения

Проект на МОН гарантира валидиране на професионални знания и умения, за които хората нямат диплома


Балканско мобилно приложение привлече рекордни инвестиции

Хърватско-словенският проект за мобилно приложение за бременни привлече рекордните 4,5 милиона долара от заинтересовани инвеститори.

Жители на Галата протестираха срещу сеч в защитена местност

Жители на квартал “Галата” във Варна протестираха срещу започнала сеч в защитената местност в района и построяването на заведение на плажа. Там живеят няколко защитени морски видове и птици. Хората твърдят, че строителството е започнало без разрешение.

Национализмът може да разклати основите на Европа

Сега ще бъде много по-трудно за ЕС и САЩ да прокарат планираното споразумение за свободна търговия, пише WSJ


Шестима ранени при катастрофа в Плевенско

Шестима души са ранени при катастрофата по пътя Червен бряг – с. Чомаковци. Това съобщиха за „Фокус” говорителят на ОДМВР-Плевен.
В 10:01 е получен сигнал в полицията за катастрофа на 300 м преди табелата на с. Чомаковци.
Пътното транспортно произшествие е между два леки автомобила – единият е с плевенска регистрация, а другият с врачанска. Шестима души са ранени при катастрофата по пътя Червен бряг – с. Чомаковци. Това съобщиха за „Фокус” говорителят на ОДМВР-Плевен. В 10:01 е получен сигнал в полицията за катастрофа на 300 м преди табелата на с. Чомаковци. Пътното транспортно произшествие е между два леки автомобила – единият е с плевенска регистрация, а другият с врачанска.

Путин ще разговаря с Оланд в Париж

Руският президент Владимир Путин ще разговаря на 5 юни с френския си колега Франсоа Оланд в Париж, а на 6 юни ще участва в празненствата за 70-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия през Втората световна война. Това съобщи пред журналисти Юрий Ушаков, помощник на руския лидер, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Франсоа Оланд обяви снощи, че по време на церемониите ще се срещне "на четири очи" с руския си колега. "Поканих Путин на 6 юни", каза той след срещата на върха на ЕС в Брюксел. Оланд добави, че двамата ще имат "дискусия", включително за украинската криза.   Ушаков потвърди, като добави сред темите "основните международни и двустранни въпроси" и предположи, че двамата президенти ще разговарят "на крак".   В Нормандия са предвидени две прояви - прием от името на френския държавен глава и самата тържествена церемония, уточни той.   В слово пред Петербургския икономически форум на 24 май Путин заяви, че при посещението в Нормандия е готов да контактува с чуждестранни лидери и "не смята да бяга от никого",като спомена по-специално за среща с премиера на Канада.   На тържествата за 70-ата годишнина от десанта на съюзниците са поканени редица световни лидери. Вече потвърдиха участието си президентът на САЩ Барак Обама, британската кралица Елизабет Втора и канцлерката на Германия Ангела Меркел.   Предишната кръгла годишнина бе отпразнувана в Кан 60 години след десанта и откриването на втори фронт - на 6 юни 2004 г., от главите на 16 държави, сред които бе и Путин.

Queen с нов албум с неиздавани песни

/КРОСС/ Китаристът на Queen Браян Мей потвърди, че до края на годината бандата ще издаде албум с нечувани досега вокали на Фреди Меркюри. По думите му записът най-вероятно ще бъде озаглавен „Queen forever", а вокалите са записани през 80-те. Той допълни, че той и барабанистът Роджър Тейлър наскоро са записали инструментални версии на песните, базирани върху оригиналните „парченца" неиздадена музика. „Знаейки как биха се получили, ако бяхме довършили тези песни, аз мога да се заема и да ги направя благодарение на модерните технологии. Доста емоционално е. Това са големите балади на Queen и големия, епичен звук", заяви той пред BBC Radio Wales. Възможно е албумът да включва нечуван досега дует с Майкъл Джексън, записан през 1983 г.  

10 неизвестни факта за култовия сериал "Приятели"

Този месец се навършиха 10 г. от излъчването на последния епизод


Шестима ранени при катастрофа в Плевенско

Шестима души са ранени при катастрофата по пътя Червен бряг – с. Чомаковци. Това съобщиха за „Фокус” говорителят на ОДМВР-Плевен.
В 10:01 е получен сигнал в полицията за катастрофа на 300 м преди табелата на с. Чомаковци.
Пътното транспортно произшествие е между два леки автомобила – единият е с плевенска регистрация, а другият с врачанска. Шестима души са ранени при катастрофата по пътя Червен бряг – с. Чомаковци. Това съобщиха за „Фокус” говорителят на ОДМВР-Плевен. В 10:01 е получен сигнал в полицията за катастрофа на 300 м преди табелата на с. Чомаковци. Пътното транспортно произшествие е между два леки автомобила – единият е с плевенска регистрация, а другият с врачанска.

Най-добрата и най-лошата дестинация за туризъм

Според анкета в Токио местните жители са винаги готови да помогнат на чужденците да се ориентират, улиците са чисти, а таксиджиите са винаги изрядни и честни с клиентите

400 имигранти атакуваха испанския гр. Мелиля в Мароко

Над 400 имигранти успели след щурм днес граничната ограда, отделяща Мелиля, испанска територия в Африка, и Мароко, предаде АФП. Според испански власти това е най-големият наплив на мигранти от близо десет години.

Новата стратегия за развитие на енергетиката ще бъде внесена в парламента през юни

/КРОСС/ Новата стратегия за развитие на енергетиката ще бъде внесена в Народното събрание през юни, заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев по време на дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството заради провал в енергетиката. Стойнев изрази надежда, че тя ще бъде обсъдена и одобрена с консенсус от всички парламентарни групи и няма да стане „поредната, 257-ма стратегия". Документът почива на четири стълба - либерализация на пазара и изпълнение на ангажиментите към ЕС, стабилизиране на ключовите дружества в сектора и връщане на баланса, диверсификация на маршрутите и източниците на доставки, спиране на разпродажбата на активи в сектора, посочи министърът. Дългосрочните договори, сключени с американските компании в „Марица Изток", договорите за преференциални цени на производителите на зелена енергия и продажбата на остатъчните дялове в ЕРП поставиха под риск енергетиката, каза Стойнев. С уговорката, че не е популист и няма да се оправдава, министърът очерта проблемите в сектора, когато сегашният кабинет е дошъл на власт - прекратените от него практики за източване на дружества чрез договори за студен резерв, прекратените неизгодни консултантски договори за разделянето между НЕК и ЕСО, отпушването на износа на ток с премахването на утежняващата го такса и увеличението на цената на въглищата

Стойнев: Разходите на НЕК са се увеличили с 850 млн. лв. при управлението на ГЕРБ

По време на управлението на правителството на Бойко Борисов разходите на НЕК са се увеличили с 850 млн. лв. Това заяви от парламентарната трибуна...

Бареков е готов да управлява с БСП

БСП е най-нормалната партия. Комплиментът дойде от лидера на България без цензура Николай Бареков в кулоарите на парламента. Той заяви, че може да управлява страната заедно със социалистите и при положение, че е премиер. "Оттук нататък какъв е планът.

ОИСР предупреждава за забавяне на глобалната търговия

Износът на държавите от Г-7 и БРИКС се е понижил средно с 2,6% през първите три месеца на годината, сочат данни на организацията


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване