Бездомни кучета "арестуваха" жена и дете в кола, не могат да се приберат в къщи

Жена и дете не могат да се приберат в къщи от глутница бездомни кучета, сигнализира потърпевшата Филипа до zaPernik.com.

5-6 улични кучета се навъртат около блок 51 в кв. Твърди ливади. Прибирам се вечерта с детето си с колата и на излизане започва да ме лае една глутница! От страх отново влязох в колата и зачаках някой да се появи, съсед или просто някой човек.

Това нормално ли е, кажете ми? Да не може човек да е спокоен и да се прибере в къщи?! Трябва да се вземат адекватни...

Продължава

Бареков готов да подаде ръка на БСП след предсрочни избори

Коалиция с ГЕРБ означава разпад на „България без цензура“, каза лидерът на партията


"Селтик" иска Михаел Лаудруп

Шампионът на Шотландия "Селтик" пожела Михаел Лаудруп за мениджър от следващия сезон. Клубът търси треньор, след като Нийл Ленън напусна.

Интерес към Лаудруп имаше и от испанския "Гранада", но датската легенда предпочита да остане в британския футбол. За последно той водеше "Суонси", с който спечели и купата на лигата в Англия, но бе уволнен Шампионът на Шотландия "Селтик" пожела Михаел Лаудруп за мениджър от следващия сезон. Клубът търси треньор, след като Нийл Ленън напусна. Интерес към Лаудруп имаше и от испанския "Гранада", но датската легенда предпочита да остане в британския футбол. За последно той водеше "Суонси", с който спечели и купата на лигата в Англия, но бе уволнен

Чуколов, грубиянски в НС: Ще видите как Мутрата си слага Капута

Ние от Атака ще влезем в пленарна зала, за да преживеем унижението как една Мутра си слага Капута, това са тежки думи, но партия ББЦ работи в тясна взаимовръзка с ГЕРБ. Те са седнали и са се разбрали. Това е истината и ще го видите в следните дни и седмици.

Рамзан Кадиров опроверга слуховете за присъствието на чеченски военни в Донецк

/КРОСС/ Президентът на Чечня Рамзан Кадиров опроверга разпространяваните от украинските медии съобщения за участие на чеченски подразделения във военните действия в Донецк. Това чеченският президент пише на страницата си в социалната мрежа, съобщава ИТАР-ТАСС. „Украински източници тиражират съобщения, че „чеченски подразделения” от Русия участват в Донецк. Аз официално заявявам, че това не отговаря на истината. Никакви „чеченски военни” и още повече „военни колони от Чечня” не са приемали участие в конфликта”, написа Кадиров. Той подчерта също, че Чечня е субект от Руската Федерация и в съответствие с нейната конституция няма собствени въоръжени сили. „Ако някой е видял чеченец в зоната на конфликта, то това е по негова лична работа. Чеченците са три милиона и две трети от тях живеят зад граница, в това число и на Запад. Ние не можем и не сме длъжни да знаем, кой от тях къде ходи, както в Киев не знаеха, кой от украинците е ходил да воюва в Грозни. Ако украинските власти толкова искат да видят в Донецк „чеченски подразделения”, за какво да ходим в Донецк, когато има хубав път за Киев”, отбеляза още Кадиров. Чеченският президент изхожда от това, че „Украйна в крайна сметка, както и преди, ще стане приятелска за Русия страна, а украинският народ за нас е братски”

Млад мъж загина при катастрофа край Севлиево

Колата му се е обърнала край пътя, той е карал без колан


"Атака" проговори: ГЕРБ и ББЦ работят в пряка взаимовръзка. Ще искаме касиране на изборите

Ние сме тук, за да вършим работа, но НС се превърна във фарс в който участват ГЕРБ и ББЦ. Днес ние сме тук, за да изобличим ГЕРБ в пленарна зала на тема енергетика. Това заяви Десислав Чуколов от "Атака".
"За ББЦ искам да попитам главния прокурор и медиите и всички хора нормално ли като имаш 50 млн. Ние сме тук, за да вършим работа, но НС се превърна във фарс в който участват ГЕРБ и ББЦ. Днес ние сме тук, за да изобличим ГЕРБ в пленарна зала на тема енергетика. Това заяви Десислав Чуколов от "Атака". "За ББЦ искам да попитам главния прокурор и медиите и всички хора нормално ли като имаш 50 млн.

Въпроси за Бобов дол

Румяна Угърчинска. Снимка: сайт на журналистката

Купони, робовладелци, унижение, феодализъм… и „доброжелателни“ медии, които ронят крокодилски сълзи след като прибраха няколко милиона благодарение на изборите от партиите закрилници на местните феодали.

Питам. Защо тези загрижени за истината журналисти тичат обикновено на фестивала в Кан или на концерта на Силви Вартан, вторачват камери с часове върху строшена канавка в някое предградие на София или кавга в цигански квартал, а не отразяват как живеят българите. Всички българи, не само тези които се возят в лимузини.

Питам. Кои управляващи една държава, със съвест и малко морал, приемат без никаква реакция българския местен неофеодализъм?

Дори и да е досадно сравнението за някои, все пак ще подчертая. Ако репортаж като този от Бобов дол се покаже от някоя френска медия, моментално ресорния министър ще се появи на място и ще съобщи за незабавно взети мерки.

Къде са министрите? Депутатите? Областните управители? Кметове? Общински съветници? Нали тези бедни хора са гласували за някой. Дали са мандат да бъдат представени и защитени!? Или господа избраните и „информиращи“ знаят да се сещат за тях само по време на избори?

Един съвет: не чакайте избори! Още днес, всеки ден, заливайте вашите управляващи които са избрани (със или без вашия вот) с искания, въпроси, жалби…. Нека усетят че носят отговорност. А ако не отговарят: залостете вратите на кабинетите, обградете луксозните им коли, да не могат и крачка да направят преди да са поели отговорността си и не са уредили съответния проблем.

Всеки гражданин и избирател има това право и всеки избран има това задължение. Политиката се прави във всекидневието а не само в предизборния бизнес.

От личната страница на Румяна Угърчинска

С. Ангелов: Едни яли и пили, ние плащаме сметката

Трябва да търсим национално отговорно решение и може би да се определи дата за следващите избори. Управлението не може да продължи по този начин, каза по TВ7 депутатът от БСП Страхил Ангелов.

Преглед на печата, сряда, 28 май

СТАНДАРТ: Шефът на световния туризъм иска рамо от Орешарски Шефът на Световната организация по туризъм (СОТ) Талеб Рафай ще връчи отворено писмо...

Папазов: Искам извинение от Везенков, явно го е страх


Треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов поиска извинение от колегата си Сашо Везенков, който води "Лукойл Академик". Наставникът на сините обясни, че ако не го получи, е готов да заведе дело.

След втория мач от финалната серия Везенков нарече Папазов олигофрен и допълни, че той трябва да бъде освидетелстван.

"Аз съм достоен човек. Имам далеч по-сериозно присъствие в обществото, отколкото г-н Везенков. Уважавам го като човек, имахме скандал през 2003 г.,...

Антон Кутев: Объркването с преференцията е проблем на Изборния кодекс

/КРОСС/ „Оставаме втора политическа сила, въпреки натиска и протестите, въпреки загубата на гласове. Опитите за зачертаване на БСП са обречени", заяви депутатът от „Коалиция за България" Антон Кутев в интервю за BTV.  „Приветствам всяка форма на мажоритарност, но в разумни граници, за да се избегнат грешки", коментира той. По думите на Кутев, вина има и един от авторите на новия Изборен кодекс - зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. „Бяхме против това преференцията да измества първия. Гласувахме друго, БСП се поддаде на натиска на ГЕРБ и го приехме. И сега виждаме резултата", коментира Кутев. Според него анализът трябва да бъде съсредоточен върху невалидните бюлетини. „Със сигурност има много, които са отбелязали само кръгче", посочи той и допълни, че наличието на две части в бюлетината - с квадратчетата за избор на партия и с кръгчетата за избор на кандидат, са объркали много от избирателите. „Независимо от твърденията, гласувалите с преференция за номер 15 са български граждани и са образовани", каза още соцдепутатът. Объркването на част от избирателите при преференциалния вот, съвпадащ с номера на партията, Кутев определи като „проблем на Изборния кодекс". „Ако имаме грешка, тя е, че приехме частично текстовете за преференция, предложени от ГЕРБ

Защо Русия се нуждае от Украйна, а Украйна се нуждае от Русия във военната промишленост


Събитията в Югоизточна Украйна носят много скрити цени за един от малкото успешни бизнеси в региона: близките връзки между военно-промишлените комплекси на Украйна и Русия, пишат Алексей Арбатов и Владимир Дворкин за "Форин Полиси". В края на март най-голямата украинска фирма в бранша обяви, че ще прекрати общата си дейност в Русия в резултат на анексирането на Крим. Месец по-късно Владимир Путин обяви, че Русия ще произвежда сама цялото си въоръжение. Това вероятно ще сложи край на десетилетия...

ЕК с мерки срещу България заради неспазване на правилата по "Южен поток”

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу е информирал премиера Пламен Орешарски, че Европейската комисия ще предприеме мерки спрямо България заради неспазване на европейските правила в споразуменията за „Южен поток". Това стана след като Орешарски увери Барозу, че България ще се съобрази с препоръките на Комисията с подготвяния закон за енергетиката.

Невена Желева е единствената българка, която се грижи за косите на звездите по време на оскарите

Джордж Клуни - един от най-изтъкнатите холивудски актьори, е поканен на официалната церемония на оскарите. Всъщност той почти не пропуска да гледа на живо престижните кинонагради. Даже веднъж взема и статуетка в категорията за най-добра поддържаща роля към филма Джордж Клуни - един от най-изтъкнатите холивудски актьори, е поканен на официалната церемония на оскарите. Всъщност той почти не пропуска да гледа на живо престижните кинонагради. Даже веднъж взема и статуетка в категорията за най-добра поддържаща роля към филма "Сириана". Преди 4 г. отново трябва да си намисли оригинална реч, която да каже

"Атака" влезе в парламента. Иска касиране на изборите

Ние сме тук, за да вършим работа, но НС се превърна във фарс в който участват ГЕРБ и ББЦ. Днес ние сме тук, за да изобличим ГЕРБ в пленарна зала на тема енергетика. Това заяви Десислав Чуколов от Ние сме тук, за да вършим работа, но НС се превърна във фарс в който участват ГЕРБ и ББЦ. Днес ние сме тук, за да изобличим ГЕРБ в пленарна зала на тема енергетика. Това заяви Десислав Чуколов от "Атака". "За ББЦ искам да попитам главния прокурор и медиите и всички хора нормално ли като имаш 50 млн.

Веганската храна намалява риска от сърдечни болести

Веганската диета с малко въглехидрати, наречена "Еко-Аткис", е ефективен начин за намаляване на теглото.

Състоянието на удареното от мълния дете остава стабилно

След настояване на родителите то е освободено за домашно лечение


Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

На път: Пеперуди в храма


Досега не ми беше хрумвало, че мога да живея и на село. За пръв път тази мисъл ме връхлетя докато се наслаждавах на красотите, създадени от местните жители, в селцата на Андалусия. При температура, която през август се покачва до около 50 градуса тук всичко е зелено и преливащо от цветовете на растенията, за които очевидно се полагат много грижи. Зад селцата тук се извисяват планински хребети, а пред тях се е ширнало морето от "Синьо лято". Крайбрежните селца, които са възникнали и са се...

Резервна линейка отишла при фотографката с 30 мин. закъснение

„Линейката, отишла на мястото, не е била оборудвана, тъй като това е резервна линейка. Основната напълно оборудваната линейка е била в сервиз, а д-р Чакърова не е дооборудвала с дефибрилатор, който ние имаме на разположение в аптеката”. Това обясни пред Нова телевизия д-р Ангел Ангелов от Спешна помощ по повод смъртта на фотографка Елизабет „Линейката, отишла на мястото, не е била оборудвана, тъй като това е резервна линейка. Основната напълно оборудваната линейка е била в сервиз, а д-р Чакърова не е дооборудвала с дефибрилатор, който ние имаме на разположение в аптеката”. Това обясни пред Нова телевизия д-р Ангел Ангелов от Спешна помощ по повод смъртта на фотографка Елизабет

Новият треньор на "Тотнъм" подписа за 5 години

Новият треньор на "Тотнъм" Маурисио Почетино подписа петгодишен договор и атакува с оферти зведи на досегашния си клуб "Саутхемптън". Аржентинецът ще получава по 3,5 милиона лири годишна заплата, след като смени уволнения Тим Шерууд.

Първата голяма цел се казва нападателят Джей Родригес, който вече призна, че ще е голяма чест да отиде в Новият треньор на "Тотнъм" Маурисио Почетино подписа петгодишен договор и атакува с оферти зведи на досегашния си клуб "Саутхемптън". Аржентинецът ще получава по 3,5 милиона лири годишна заплата, след като смени уволнения Тим Шерууд. Първата голяма цел се казва нападателят Джей Родригес, който вече призна, че ще е голяма чест да отиде в

Топлата вода ще се отчита по нов начин

Нов начин на отчитане на топлата вода влиза в сила от 1 юни. Промените ще обхванат и парното от зимата. Те са заложени в измененията в Наредбата за...

Ликвидността на пазара на бизнес имоти в България остава проблем

Местните брокери на имоти обаче са по-оптимистично настроени, отбелязват от инвестиционната компания Eastern European Property Fund


При всички партии има преференции като 15-15 с БСП

Според мен това са гласове на хора, които съзнателно правят избор на партийна листа и я подсигуряват с избора на преференция, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов

Кутев след 15/15: БСП се поддаде на натиска на ГЕРБ за изборния кодекс, трябва да се промени

Три дни след изборите за Европейски парламент и куриоза „15/15”, който е на път да изпрати в Брюксел 28-годишния Момчил Неков от Силистра, БСП намери проблема в Изборния кодекс.
Пред bTV депутатът и член на партийното ръководство Антон Кутев намекна, че има нужда от промени в изборния закон.
„Аз приветствам всякаква форма на мажоритарност, Три дни след изборите за Европейски парламент и куриоза „15/15”, който е на път да изпрати в Брюксел 28-годишния Момчил Неков от Силистра, БСП намери проблема в Изборния кодекс. Пред bTV депутатът и член на партийното ръководство Антон Кутев намекна, че има нужда от промени в изборния закон. „Аз приветствам всякаква форма на мажоритарност,

При всички партии номерът на листата е и преференция

Според мен това са гласове на хора, които съзнателно правят избор на партийна листа и я подсигуряват с избора на преференция, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов

ЦИК:За всички партии номерът на листата е и преференция

Според мен това са гласове на хора, които съзнателно правят избор на партийна листа и я подсигуряват с избора на преференция, заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов

Над 20 загинали при пожар в южнокорейска болница

Повечето от пострадалите са възрастни хора над 70- и 80-годишна възраст

Хеви метълът - признак за национален просперитет

Възможно ли е хеви метълът да е признак за това колко преуспяваща и състоятелна е дадена страна? Отговорът е "Да" според двама изследователи, които са установили, че музиката е изненадващо...

Суарес: Ще съм готов за Световното

Нападателят на Уругвай Луис Суарес, който претърпя операция на коляното, заяви, че ще е във форма и ще е готов за началото на Световното първенство другия месец. Суарес е говорил с част от съотборниц...

Кавани: Обезкуражени сме заради Суарес

Нападателят на Уругвай Единсон Кавани се надява, че партньорът му в атака Луис Суарес ще се възстанови навреме за началото на световното първенство в Бразилия. Въпреки това звездата на ПСЖ признава, ч...

Бареков: БСП е най-демократичната партия, може да й предложа да дойде при нас и заедно да управляваме

БСП е най-демократичната и нормална партия. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС. "Като гледам цялата ситуация в п...

Световен ден на бургера

Световният ден на бургера се чества всяка година на 28-ми май. Откъде произхождат бургерите? Широко известен е фактът, че те са сред най-либимите храни на американците. Истината е, че името произхожда...

Бургаският духов оркестър ще изнася безплатни концерти през лято

Бургаският духов оркестър ще изнася безплатни концерти лятото. Началото на серията от безплатни концерти е днес, 28 май, от 19.00 ч. пред Летния театър. Графикът за следващите изяви ще бъде публикува...

"As": Дел Боксе отрязал Юнайтед

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске е отказал да води Манчестър Юнайтед след световното първенство в Бразилия, твърди испанският "As". Ръководството на "Червените дяволи" е ...

Още един район без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария, без вода ще останат абонатите в района на фабрика Христо Ботев и Погребите до 17 часа. Поради извършване на ремонтни дейности, местности Добрева чешма, Телевизионна кула, Перчемлията и село Каменар ще са без вода до 15 часа.

До края на годината Skype ще превежда „на живо“ от и на 40 езика

Microsoft трябва да представи на пазара поне един важен продукт от „пост-пост-PC" ерата, смята ръководителят й Сатя Надела


Кутев след 15/15: Има нужда от промени в изборния закон, БСП се поддаде на натиска на ГЕРБ

Три дни след изборите за Европейски парламент и куриоза „15/15”, който е на път да изпрати в Брюксел 28-годишния Момчил Неков от Силистра, БСП намери проблема в Изборния кодекс.
Пред bTV депутатът и член на партийното ръководство Антон Кутев намекна, че има нужда от промени в изборния закон.
„Аз приветствам всякаква форма на мажоритарност, Три дни след изборите за Европейски парламент и куриоза „15/15”, който е на път да изпрати в Брюксел 28-годишния Момчил Неков от Силистра, БСП намери проблема в Изборния кодекс. Пред bTV депутатът и член на партийното ръководство Антон Кутев намекна, че има нужда от промени в изборния закон. „Аз приветствам всякаква форма на мажоритарност,

Резервна линейка отишла при фотографката с 30 мин. закъснение


„Линейката, отишла на мястото, не е била оборудвана, тъй като това е резервна линейка. Основната напълно оборудваната линейка е била в сервиз, а д-р Чакърова не е дооборудвала с дефибрилатор, който ние имаме на разположение в аптеката”. Това обясни пред Нова телевизия д-р Ангел Ангелов от Спешна помощ по повод смъртта на фотографка Елизабет „Линейката, отишла на мястото, не е била оборудвана, тъй като това е резервна линейка. Основната напълно оборудваната линейка е била в сервиз, а д-р Чакърова не е дооборудвала с дефибрилатор, който ние имаме на разположение в аптеката”. Това обясни пред Нова телевизия д-р Ангел Ангелов от Спешна помощ по повод смъртта на фотографка Елизабет

Конкурсът Th13teen Arts отправя предизвикателство за $100 000 към предприемачите от Варна и Бургас

След официалния старт на конкурса за творчески индустрии Th13teen Arts е време и предприемачите от Черноморието да разберат как могат да се преборят за наградния фонд от 100 000 долара. Събитията във Варна и Бургас ще са съответно на 28 и 29 май 2014 г.

Страхил Ангелов: Управлението не може да продължи по този начин

"Трябва да търсим национално отговорно решение и може би да се определи дата за следващите избори. Управлението не може да продължи по този начин", заяви пред TV7 депутатът от "Коалиция за България" Страхил Ангелов.
Той обобщи случилото се на 25 май метафорично – цяла година едни хора са яли, пили и са се веселили, "Трябва да търсим национално отговорно решение и може би да се определи дата за следващите избори. Управлението не може да продължи по този начин", заяви пред TV7 депутатът от "Коалиция за България" Страхил Ангелов. Той обобщи случилото се на 25 май метафорично – цяла година едни хора са яли, пили и са се веселили,

Диего от "Атлетико" във "Фенербахче"

Футболното странство на бразилския халф Диего продължава. Финалът в Шампионската лига "Атлетико" - "Реал" (1:4) се оказа последния засега мач на играча за "дюшекчиите". Диего преминава във "Фенвербахче", където вече е подписал договор за три сезона. 

Кариерата на 29-годишния бразилец мина през "Ювентус", "Волфсбург", "Вердер" и на два пъти в Футболното странство на бразилския халф Диего продължава. Финалът в Шампионската лига "Атлетико" - "Реал" (1:4) се оказа последния засега мач на играча за "дюшекчиите". Диего преминава във "Фенвербахче", където вече е подписал договор за три сезона. Кариерата на 29-годишния бразилец мина през "Ювентус", "Волфсбург", "Вердер" и на два пъти в

Робева "захапа" журналисти; не била на разпит

Нали не сте ме повикали тук на разпит, възнегодува Нешка Робева по БТВ. Чух много повече приказки за Бареков от вас, отколкото го познавам, каза тя. И добави, че била спечелена от Бареков, например с възстановяването на казармата, но не в предишния й вид.

Страхил Ангелов: Управлението не може да продължи по този начин

"Трябва да търсим национално отговорно решение и може би да се определи дата за следващите избори. Управлението не може да продължи по този начин", заяви пред TV7 депутатът от "Коалиция за България" Страхил Ангелов. Той обобщи случилото се на 25 май метафорично – цяла година едни хора са яли, пили и са се веселили,

Google прави автомобил без волан и педали

Машината не се нуждае от шофьор, движи се напълно автоматично


Русия ще предостави на Сирия помощ за 240 млн. евро

/КРОСС/ Русия ще предостави на Сирия 240 милиона евро безвъзмездна финансова помощ за социални нужди, съобщи високопоставен източник в руското правителство, цитиран от "Гласът на Русия". Преди това Дамаск се обърна към Москва със съответна молба. В края на април премиерът Дмитрий Медведев подписа разпореждане, според което повече от 46 млн. евро от тази сума ще бъде безвъзмездно зачислена на сирийските власти от сметката на руската Външнотърговска банка, открита в Централната банка на Сирия. Оказването на помощ не изисква привличане на бюджетни средства - става дума за плащания на сирийската страна по дълга пред Русия, които не били получени във връзка със започналата война в Сирия.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване