Ирина Червенкова не подава ръка на Тодор Живков

Премиерът на България (1986-1990) Георги Атанасов беше най-разпознаваемата фигура сред стотината предимно белокоси хора, дошли да се простят с проф. Ирина Червенкова на Централните софийски гробища вчера.
Дъщерята на Вълко Червенков почина на 17 май, след като прекарва 20 дни в кома. Съболезнованията приемаха съпругът й Христо Чернев, професор 
Премиерът на България (1986-1990) Георги Атанасов беше най-разпознаваемата фигура сред стотината предимно белокоси хора, дошли да се простят с проф. Ирина Червенкова на Централните софийски гробища вчера. Дъщерята на Вълко Червенков почина на 17 май, след като прекарва 20 дни в кома. Съболезнованията приемаха съпругът й Христо Чернев, професор

Цв. Томов: Повторения на номер на партия и преференция има и при други

ДПС най-вероятно ще спечели четири мандата в Европарламента. Момчил Неков и Светослав Малинов ще оглавят съответно листите на Коалиция за България и Реформаторския блок съгласно преференциите на избирателите.

Съдът нищи личния живот на Чеци

По настояване на адвоката на Николай Русинов-Чеци, обвиняем по делото за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина на 8 юли 2011 година, днешното заседание в Софийски градски съд започна при закрити врати. Защитникът предяви това искане заради разкриване на интимни подробности от живота на клиента му.

Жиловлякът - бичът на всяко възпаление

Cега е време да се запасим с билката, която се използва за всякакви възпалителни процеси. Жиловлякът (Plantago Lanceolata) е теснолист и широколист.
 Петър Димков препоръчва при неговите отвари теснолистния. Вероятно защото той има по-силно и дълбочинно въздействие от едролистния, който пък иначе е с по-широко  спектърно действие. Cега е време да се запасим с билката, която се използва за всякакви възпалителни процеси. Жиловлякът (Plantago Lanceolata) е теснолист и широколист. Петър Димков препоръчва при неговите отвари теснолистния. Вероятно защото той има по-силно и дълбочинно въздействие от едролистния, който пък иначе е с по-широко  спектърно действие.

Тайландските военни блокираха Facebook и Instagram

/КРОСС/ Военните в Тайланд блокираха достъпа до социалните мрежи Facebook и Instagram. По думите на представител на Националния комитет за мир и ред, дошлите на власт с военен преврат са блокирали в социалните мрежи само някои страници, на които е била поместена информация с политически характер. "Редица социални мрежи, включително и Facebook, временно са блокирани по нареждане на Националния съвет за мир и ред (военното правителство)", се казва в изявление на представителя на Министерството на информацията и телекомуникационни технологии на страната.В същото време тайландската армия освободи повече от 120 активисти, политици и учени, задържани миналата седмица, след военния преврат. Въпреки това, говорителят на армията съобщи, че десетки хора остават в ареста, а на освободените са наложени ограничения.

Армията ще приема БГ техника на въоръжение за реклама, без да я купува

Военното министерство смята да одобрява и приема на въоръжение български продукти, въпреки че няма финансова възможност да ги закупи. Идеята е това да се ползва като реклама за качествата им и да се осигурява по-лесен достъп до чуждите пазари, стана ясно от обясненията на военния министър Ангел Найденов в сряда.   Военното министерство традиционно е силно критикувано от българските фирми, че не купува продукцията им за сметка на чужди доставчици, но според Найденов ведомството може да окаже и друг тип помощ – чрез военните аташета, чрез участие в изложения и вкарването им в по-големи проекти.   Найденов откри тазгодишното издание на Международната изложба за отбрана, антитероризъм и сигурност "Хемус 2014" в Пловдив, като използва момента и за реклама на поразклатилото се правителство.   "Неуместно, несъстоятелно и без никакво основание е да се търси смяна на правителството в този момент. Очевидно има интереси към България, очевидно има интерес към взаимодействие с Министерството на отбраната, очевидно е, че се чувства оживление в икономическия живот", заяви Найденов.   Това според него е "продукт не на скандалите на Борисов и ГЕРБ, а на усилията на сегашното правителство на Пламен Орешарски".   От думите на Найденов стана ясно още, че правителството се готви да стартира най-скъпия проект от модернизацията на въоръжените сили – осигуряването на многоцелеви изтребители.   Той потвърди, че през юни месец кабинетът ще реши дали да модернизира наличните съветски машини "МиГ-29", или ще се купува нов тип многоцелеви боен самолет.   Представители на правителството на няколко пъти вече се обявиха в полза на втория вариант.   Закупуването на нови изтребители е най-скъпият проект от модернизацията на армията и се очаква да надхвърли 700 млн. лева. Подготовката му започна по времето на ГЕРБ, но така и не се стигна до договор, въпреки че по неофициална информация се готвеше закупуването на изтребители Ф-16 втора ръка от Португалия. Изложението "Хемус" ще продължи до 31 май.   В него участват 60 изложители от десет държави, като сред тях са водещи световни компании, най-големите български производители, научни институти и университети.

Фандъкова иска Национална програма за борба с бездомните кучета

Столичният кмет Йорданка Фандъкова иска изготвяне на Национална програма за борба с бездомните кучета. Отговорен за изготвянето на програмата е Министерството на земеделието.   За това Фандъкова е изпратила писмо до земеделския министър Димитър Греков, с което пита дали са предприети мерки по изготвянето на документа, съобщи пресцентърът на Столична община.   В писмото столичният кмет е информирала министър Греков за предприетите от общината действия за решаване на проблема с бездомните кучета. Фандъкова потвърждава и готовността на общината да участва в работата на екипа, който ще изготвя документа.   В момента се изпълнява втория етап на общинския приют за безстопанствени кучета в землището на село Горни Богров с капацитет 1094 места.   Въведени в експлоатация са общински центрове за кастрация на домашни и безстопанствени животни в районите Банкя и Илинден.   Предстои оборудване на кастрационен център в район Връбница. Продължава и дейността по кастрация и обезпаразитяване на дворни кучета.   Столичната община работи активно и с неправителствени организации, като фондация "Четири лапи", фондация "Помощ за животните- България", Българското дружество за защита на животните, сдружение "Германо-българска помощ за животните" и Национално сдружение за защита на животните, за решаване на проблема.

Надзирателите с подписка срещу заповед на МП

Сред локациите в които се наблюдава значителен ръст на подписите са: Затвора и арестите в София, затвора в Бобов дол, арестите в Сливница, Перник, Кюстендил, Дупница, Разлог, Благоевград

Разкрит бе нелегален трафик с убити световно застрашени лешояди с цел вуду магия в Африка

Нелегален трафик в Нигерия и Нигер с убити световно застрашени египетски лешояди, използвани за вуду магия, бе разкрит със съдействието на партньорите по LIFE+ проект от България и Гърция и с основното съдействие на партньорски организации от Африка.

80 хил. разселени заради наводненията в Босна

ЕК изпрати 65 млн. евро помощи за справяне с щетите, причинени от бедствието в Сърбия, Босна и Херцеговина

4 жени във Варна опитаха да се самоубият с лекарства

Четири варненки направиха опит за самоубийство в рамките на няколко дни, каза доц. д-р Снежа Златева, началник на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна пред petel.bg.
Те са посегнали на живота си със свръхдоза лекарства. Пациентките са на различна възраст, различни са и причините да предприемат фаталната стъпка, Четири варненки направиха опит за самоубийство в рамките на няколко дни, каза доц. д-р Снежа Златева, началник на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна пред petel.bg. Те са посегнали на живота си със свръхдоза лекарства. Пациентките са на различна възраст, различни са и причините да предприемат фаталната стъпка,

Защитата на Чеци иска смяна на мярката за неотклонение

Защитата на Николай Русинов поиска съдът да смени най-тежката мярка за неотклонение с по-лека, съобщи Фокус.
Адвокатите на подсъдимия посочиха, че за сега Русинов не е използвал това право, както и че днес той е дал подробни показания по случая, което е доказателство, че не иска да възпрепятства процеса. Защитата на Николай Русинов поиска съдът да смени най-тежката мярка за неотклонение с по-лека, съобщи Фокус. Адвокатите на подсъдимия посочиха, че за сега Русинов не е използвал това право, както и че днес той е дал подробни показания по случая, което е доказателство, че не иска да възпрепятства процеса.

Защитата на Чеци иска смяна на мярката за неотклонение

Защитата на Николай Русинов поиска съдът да смени най-тежката мярка за неотклонение с по-лека, съобщи Фокус.
Адвокатите на подсъдимия посочиха, че за сега Русинов не е използвал това право, както и че днес той е дал подробни показания по случая, което е доказателство, че не иска да възпрепятства процеса. Защитата на Николай Русинов поиска съдът да смени най-тежката мярка за неотклонение с по-лека, съобщи Фокус. Адвокатите на подсъдимия посочиха, че за сега Русинов не е използвал това право, както и че днес той е дал подробни показания по случая, което е доказателство, че не иска да възпрепятства процеса.

Русия излиза срещу Сърбия без Мусерски, Павлов и Гранкин

Звездите на руския национален отбор по волейбол – Дмитрий Мусерски, Николай Павлов и Сергей Гранкин пропускат първите мачове на тима за Световната лига в Ниш, Сърбия, съобщава руско издание...

Eмери избра да остане в Севиля

Наставникът на Севиля Унай Емери поднови договора си с клуба, съобщава официалният сайт на севилци. Новият договор на специалиста е до 2016 година. Емери беше назначен начело на тима в началото на 201...

Евертън взима английски национал от Манчестър Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Дани Уелбек може да продължи кариерата си в Евертън, съобщава Goal.com. Според информацията в клуба от Ливърпул ще опитат да привлекат Уе...

Шестима ранени при катастрофа в Плевенско

Млад мъж загина при пътен инцидент на главния път София - Варна

Създават обществен съвет за културното наследство

/КРОСС/Да бъде учреден обществен експертен съвет за културното наследство се реши днес, на финала на публичния дебат за Бъдещето на Небет тепе, съобщава "Под тепето" - един от организаторите на дискусията. Втората ни поредна подобна инициатива, след общественото обсъждане за Цар Симеоновата градина, обедини гилдиите в града, които търсят начини за директен диалог с властта по важни за града казуси. Опити в това отношение има много, но администрацията винаги отговаря с мълчалив отказ за комуникация. Затова днес архитекти, историци, реставратори, преподаватели в ПУ, хора на изкуството се обединиха зад идеята за създаване на орган, който да взима отношение по теми като Небет тепе и да търси постоянна и работеща връзка с хората с власт. На импровизираната кръгла маса не седнаха хората, които на практика я предизвикаха- авторът на идейния проект за реконструкцията на Небет тепе арх. Юлий Фърков и представителите на общината. Проектът така и не бе представен, но не това бе най-важното. Важното бе, че експертите проведоха диалог по най-интелигентния начин. Защитиха позицията си с перфектни доводи. Нямаше дори дума не на място. И излязоха с няколко важни предложения и идеи. Общо бе мнението, че на Небет тепе трябва да се случи нещо, но не на всяка цена. Всички са категорични, че конкурсното начало е задължително не само за изключителен обект, какъвто е Небет тепе, но и за повечето важни намерения за градската среда

Мажоретки и масажи в дебата за енергийната политика

Дебатът по вота на недоверие, внесе от ГЕРБ заради провала на правителството в областта на енергетиката, протича сравнително спокойно, но не минава без обидни реплики - депутати от БСП бяха наречени мажоретки, а ГЕРБ беше обвинена, че е правила масажи на чужди инвеститори. Дебатите се водят в присъствието на вицепремиерите плюс енергийният и финансовият министри. Премиерът Пламен Орешарски не присъства, защото е на посещение в Рим. Очаква се обаче той да дойде в парламента до края на дебата. Бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев сравнително стегнато изложи мотивите на партията да поиска вот на недоверие на тема енергетика. Основните критики бяха обобщени в пет точки - липса на визия в енергийния сектор, груба намеса в работата на независимя регулатор - ДКЕВР, огромна задлъжнялост и ниска ликвидност между всички участници в енергийната система, липсата на прозрачност и публичност при взимането на решения и провал на проекта "Южен поток". В края на изложението си Добрев обвини правителството, че заблуждава хората, че износът на ток е по-голям, отколкото през 2012 г. Изнася се същият обем, но на по-ниска цена и загубите са 180 млн. лв. на година, обяви бившият енергиен министър. В отговор на тези обвинения настоящият енергиен министър Драгомир Стойнев прочете дълъг доклад - беше на трибуната близо час. По средата - на 30-та минута, председателят на парламента Михаил Миков го помоли да приключва. Стойнев обаче се заинати и каза, че след като е работил толкова много 1 година, сега трябва да си отчете работата. "Това правителство влетя от първия час в проблемите на енергетиката. Реагирахме адекватно и навреме”, обяви в началото на изложението си Стойнев. Той обеща следващата седмица да представи на депутатите стратегия за енергийния сектор - 257-мата енергийна стратегия. Документът съдържал 4 основни стълба – либерализация на енергийния пазар, стабилизиране на ключовите дружества в енергетиката и връщане на баланса, диверсификация на източниците на доставки, спиране на разпродажбата на българската енергетика. Когато Стойнев най-накрая приключи с доклада, Делян Добрев излезе на трибуната и обяви, че депутатите от ГЕРБ са останали разочаровани, защото са очаквали министърът да говори 7 ч. като Фидел Кастро .  Добрев обвини Стойнев, че лъже за договорена 8% лихва по заема за "Южен поток", по късно бившият транспортен министър Ивайло Московски уточни, че тези 8% са норма на възвръщаемост. "В просторното си изказване, г-н министър, всъщност казахте, че системата на енергетиката е сложна, оплетена в различни зависимости и ние взехме едни милиарди, за да задържим положението по някакъв начин, докато измислим няколко схеми на приближени енергийни корпоративни структури, чрез които да си купуваме избори", каза още Московски. По-късно от ГЕРБ напомниха, че вчера беше предложено разсрочване на дълговете на мини "Бобов дол" на Христо Ковачки. Московски напомни и за промените в Закона за енергетиката, внесени от социалистите Таско Ерменков и Явор Куюмджиев , за които стана ясно, че са писани в Русия и нарече двамата депутати "мажоретки". Думата взе и тежката артилерия на "Атака" Магдалена Ташева . По думите й грабежите в енергетиката са започнали от управлението на Иван Костов и невинни управници в следващите години няма. Тя напомни на ГЕРБ, че бяха свалени от власт след протестите миналата година февруари заради високата цена на тока и за твърдението, че ще докарат газ от катар, където няма тръби. С кофи ли щяхте да го носите този катарски газ, попита Ташев. Националистката нападна ГЕРБ и с твърдението, че са били много добре в масажите на чужди инвеститори. Хората на Бойко Борисов напомниха на "Атака", че е взела 2% на изборите и предрекоха, че на следващия вот ще са на минус. На обвинението на ГЕРБ, че в момента продаваме ток на Турция за 8 ст., а българите го купуват за 16 ст., Таско Ерменков отговори: "Ако бяхте останали на власт, токът сега щеше да е не 16 ст., а 25 ст." Малко преди 14 ч. от ГЕРБ поискаха почивка, докато дойде премиерът Пламен Орешарски. Мая Манолова даде кратка почивка и обеща Орешарски да дойде в парламента направо от летището. Никой обаче не казва кога ще кацне Орешарски. 

"Шеврон" напуска България

Американският петролен гигант Chevron напуска България, съобщи "Капитал Daily". Вчера новината, за която все още няма официално потвърждение, беше разпространена и от бившия посланик на България в Москва Илиян Василев чрез блога му.
 От 2011 г. компанията има разрешително за търсене и проучване на шистов газ в Североизточна Бългаия за 5 г. Американският петролен гигант Chevron напуска България, съобщи "Капитал Daily". Вчера новината, за която все още няма официално потвърждение, беше разпространена и от бившия посланик на България в Москва Илиян Василев чрез блога му. От 2011 г. компанията има разрешително за търсене и проучване на шистов газ в Североизточна Бългаия за 5 г.

Църковна литургия, курбан и богата концертна програма на събора в град Батановци

Пъстър празник се очертава за събора в град Батановци, научи ZaPernik.com.

Съборът ще се проведе утре (29 май) на Спасовден. Празненствата ще започнат с празнична литургия, която ще бъде отслужена в църква "Свети Спас" от 8 часа. В 11 часа пред църквата сурвакарите на Батановци ще раздадат курбан за здраве и късмет.

В 18 часа на сцената на градския площад ще стартира концертна програма поднесена от оркестъра на Батановци, вокалния хор към читалище...

Продължава

Голф, хазарт и история - примамки за нови туристи

Ще бъде ли успешен летният сезон 2014 и ще се сбъднат ли обещанията на икономическото министерство за ръст в броя на туристите? Ако не - коя ще е причината - влажно лято, кризата в Украйна или слабата реклама в Западна Европа? Докато чакаме есента, за да преброим “пилците” от традиционни пазари като Англия, Германия и Русия, Ще бъде ли успешен летният сезон 2014 и ще се сбъднат ли обещанията на икономическото министерство за ръст в броя на туристите? Ако не - коя ще е причината - влажно лято, кризата в Украйна или слабата реклама в Западна Европа? Докато чакаме есента, за да преброим “пилците” от традиционни пазари като Англия, Германия и Русия,

Пловдивска счетоводителка отива за три години на топло

Пловдив /КРОСС/ Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Ана Парпарова на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата в Пловдив. Тя е осъдена да заплати в полза на държавата сумата от 113 060.70 лева, представляващи обезщетение за причинените вреди вследствие на престъплението по чл.255,ал.3 от НК.Ана Парпарова беше призната за виновна в това, че в периода м.декември 200 8г.-14.03.2011 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител и упълномощено лице от „Хриспетров" ЕООД, с.Йоаким Груево, обл. Пловдив, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения за „Хриспетров" ЕООД в особено големи размери - 113 060,70 лв., представляващи дължим данък върху добавената стойност. При водене на счетоводството Парпарова е съставяла документи с невярно съдържание: отчетни регистри - дневници за покупките на „Хриспетров" ЕООД, в които е отразявала данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки; данъчни фактури със завишени стойности, както и е отразявала повторно вече отразени за предходен период данъчни фактури. Освен това тя е потвърдила неистина в подадени пред ТД-НАП-Пловдив декларации, които се изискват по силата на закон и е приспаднала неследващ се данъчен кредит

Социалистите в Пловдив искат оставките на Станишев и Гергов

/КРОСС/ Социалистите в Пловдив са бесни от изключително слабия резултат на изборите и вече сочат с пръст централното и местното ръководство на партията, пише "Марица". Станишев и Гергов да подават оставки веднага, губим десети пореден вот, скочиха червени активисти. Ако няма радикални промени, партията ще загине, предупреждават редовите членове на столетницата. Пловдичани зашлевиха силен шамар на БСП на 25 май. Едва 16 472 са гласовете в подкрепа на левицата. Само за една година социалистите са отблъснали близо 30 хиляди пловдивчани, защото на парламентарните избори през 2013 година за БСП са гласували 41 хиляди души. "Резултатът ни е един от най-слабите в страната. Това говори, че и членовете не ни вярвят, да не говорим за другите хора. Георги Гергов искал червен кмет догодина? Как ще стане, ако продължаваме така, ще изчезнем", гневят се червените. Според тях кампанията в национален план е била слаба и посланията не били ясни. Сред другите грешки, които изброяват, са сбърканата кадрова политика на местно и на национално ниво, вкарването на предни позиции в листата на хора, които не били социалисти и прекалената лоялност на столетницата към ДПС. "Това отврати хората и те изразиха своя наказателен вот", анализират социалистите. Някои от тях виждат проблема и в пренебрежителното отношение на финансовия министър Петър Чобанов към Пловдив. "Спешно трябва да се анализира ситуацията, да се обсъдят резултатите и да се предприеме промяна

Четири жени във Варна опитаха да се самоубият с лекарства

Четири варненки направиха опит за самоубийство в рамките на няколко дни, каза доц. д-р Снежа Златева, началник на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна пред petel.bg.
Те са посегнали на живота си със свръхдоза лекарства. Пациентките са на различна възраст, различни са и причините да предприемат фаталната стъпка, Четири варненки направиха опит за самоубийство в рамките на няколко дни, каза доц. д-р Снежа Златева, началник на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна пред petel.bg. Те са посегнали на живота си със свръхдоза лекарства. Пациентките са на различна възраст, различни са и причините да предприемат фаталната стъпка,

Американският петролен гигант Chevron напуска България

Американският петролен гигант Chevron напуска България, съобщи Американският петролен гигант Chevron напуска България, съобщи "Капитал Daily". Вчера новината, за която все още няма официално потвърждение, беше разпространена и от бившия посланик на България в Москва Илиян Василев чрез блога му. От 2011 г. компанията има разрешително за търсене и проучване на шистов газ в Североизточна Бългаия за 5 г.

Варненските пожарникари са гасили помещение в ИУ-Варна

Вчера около 20:35 часа, е получен сигнал за пожар в помещение, намиращо се в сградата на Икономически университет – Варна, съобщиха от пожарната за Moreto.net. За щастие няма пострадали хора, о време на пожара не е имало учебни мероприятия, Причината за инцидента се изяснява.

Дигитални килими - новост в технологичния пазар

Те могат да бъдат програмирани да показват това, което клиентите желаят


Къде няма да има вода на 30 май

Причината за спирането на водата са ремонтни дейности


Недоволен клиент потроши колата на автомонтьора си

Мъж от Монтана потроши автомобила на монтьора си, защото останал недоволен от работата му. Необикновеният инцидент станал вчера привечер на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Парта" на метри от КАТ.
 36-годишният Борислав Д. подал с ръка знак на „Фолксваген Голф” да отбие и да спре. Борислав и шофьорът на другия автомобил се познавали. Мъж от Монтана потроши автомобила на монтьора си, защото останал недоволен от работата му. Необикновеният инцидент станал вчера привечер на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Парта" на метри от КАТ. 36-годишният Борислав Д. подал с ръка знак на „Фолксваген Голф” да отбие и да спре. Борислав и шофьорът на другия автомобил се познавали.

Столичен клуб събира популярните имена в електронната музика, за да помогне на радомиреца Иво

Столичен клуб организира благотворително парти за 12-годишния радомирец Иво Ивов, съобщиха за ZaPernik.com роднини на момчето. Партито ще събере най - популярните имена на електронната клубна музика. Такова парти не се е провеждало от години, споделят организаторите.

"COSMO Club реши да откликне на един благотворителен повод и промени месечната си програма за да включи извънредно това събитие.
Едни от най-популярните имена на електронната клубна сцена...

Продължава

В Кипър започва фестивалът на ягодите

/КРОСС/ От 30 май в Кипър за девети път ще се проведе фестивалът на ягодите. Център на проявите отново ще бъде градчето Дериния , известно с отглеждането на сладкия плод. Събитието ще бъде открито с концерти и танцова програма и ще завърши с фойерверки. В програмата на сладкия празник са включени множество прояви за деца - рисуване на лица, ръкоделие, детски игри и маскарад. През всички дни на фестивала посетителите ще имат възможността да се запознаят с начините на отглеждане на ягоди; да посетят изложбите на продукти, приготвени от ягоди, както и безплатно да вкусят от свежите плодове, ягодовите ликьори, сладоледите и соковете. Ще има и много павилиони, отрупани с всякакви изкушения.    

Клиент потроши колата на автомонтьор заради некачествен ремонт

Мъж от Монтана потроши автомобила на монтьора си, защото останал недоволен от работата му. Необикновеният инцидент станал вчера привечер на кръстовището на улиците Мъж от Монтана потроши автомобила на монтьора си, защото останал недоволен от работата му. Необикновеният инцидент станал вчера привечер на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Парта" на метри от КАТ. 36-годишният Борислав Д. подал с ръка знак на „Фолксваген Голф” да отбие и да спре. Борислав и шофьорът на другия автомобил се познавали.

Ексцентрично: Мъж праща хора на лов за пари в "Туитър"

Анонимният благодетел, криещ се зад призвището @HiddenCash, досега е раздал над 5000 долара

Надига се нова протестна вълна срещу кабинета "Орешарски"

Нова протестна вълна с искане за оставка се надига срещу правителството на Пламен Орешарски след изборите за Европейски парламент. Днес недоволни граждани ще се съберат в 18:30 часа на площад "Независимост". Демонстрация е насрочена и за утре, а началният час и сборният пункт са същите като днешните. "Гражданите се произнесоха. И на избори. Олигархично-политическият монопол, който издевателства над България близо година беше осъден на политическа смърт. Ние настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И ИЗБОРИ. Елате да им го кажем в лицето, както го правим от 14-ти юни", пишат организаторите на протеста във Фейсбук . "Приятели, днес и утре ще са ключови дни. Започва ясно да се оформя сценарий на статуквото, който отново не съвпада с интересите на гражданското общество. БСП организира контра-митинг, Лютви Местан говори за оставка, бръснати глави начело с Росен Петров се навъртат из центъра, Дудука говори за управление с БСП... Да не им позволяваме да вземат инициативата. Да не позволяваме да отровят автентичната гражданска енергия. Да излезем днес и утре и да заявим ясно нашата позиция - ГРАЖДАНИ срещу МАФИЯТА!", коментира в социалната мрежа един от инициаторите на протеста, музикантът Виктор Стоянов. Синът на продуцента Магърдич Халваджиян - Бедрос Халваджиян също е сред организаторите на демонстрациите срещу правителството.

Стартира полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Целта е ограничаване на причините и условията за пътно-транспортни произшествия с деца по време на лятната ваканция

Йотингер: Русия и Украйна се разбраха за газовите плащания за ноември-март

ЕК предлага Киев да изплати половината от сумата за април и май, а остатъка - след като бъде постигнато решение


Рекламен надпис на следващия Парламент: "Капутът прави силата!

/КРОСС/ DUREX вече са изпратили оферта за рекламен надпис на следващия Парламент: "Капутът прави силата!" Коментарът е на Христо Комарницки, направен във Фейсбук, по повод вулгарните коментари днес в парламента.  Бойко Борисов обяви управляващите за "болни прасета". Атакист пък заяви от парламентарната трибуна: "Призовавам мутрата да си сложи капута и да изчезва от нашата политика". Една мутра се опитва да изнасили България с 50-милионния си капут, написа още Десислав Чукулов във Фейсбук.

Съвременна чешка илюстрация за деца представят в галерия "Любен Гайдаров" в Перник

Изложбата ще представи творби на 11 съвременни автори, представящи симбиозата на изкуството на комикса, илюстрацията и свободната творба.

Съвременна чешка илюстрация за деца ще представи галерия "Любен Гайдаров" в Перник. В експозицията ще бъдат представени творби на 11 автори, сред които Давид Бьом, Павел Чех, Иржи Франта, Рената Фучикова, Вендула Халанкова, Карел Йерие, Луцие Ломова, Галина Миклинова, Петър Никъл, Петър Шмалец и Vhrsti. Мотото на изложбата е „11 свята.

Съвременна чешка илюстрация за деца“ и тя е била представена премиерно миналата година в Прага. Подбраните...

Продължава

Фатално съвпадение: Чеци ще чуе присъдата си в деня, когато е убита Яна

За 9 юли СГС отложи делото срещу Николай Русинов за убийството на Яна в Борисовата градина, защото назначи две нови експертизи.

Бойко, кого си победил?

Лицето Бойко Методиев Борисов е изпаднало в перманентен оргазъм от някаква победа. Бойко, съвземи се! Погледни малко по-реално на нещата! Истината е доста зловеща не само за БСП, но и за теб. Спечели с малко над 11%, но от 30% гласуващи. Резултатът е силен като проценти, но не и в абсолютна стойност.

Като се погледне резултатът на партията на Борисов се оказва, че за Бойковата чета са гласували една-трета от гласувалите, а те са една трета от имащите право на глас.

Това достойна...

Продължава

ЦИК ще обяви окончателното разпределение на евромандатите в сряда вечерта

Централната избирателна комисия ще обяви окончателното разпределение на българските мандати в новия Европейски парламент в сряда вечер. След като бъдат отчетени протоколите от районните комисии, ще се изясни дали преференциалният вот е достатъчен за пренареждане на листите на "Коалиция за България" и Реформаторския блок.

Causeway Bay - най-скъпата търговска улица в света

За втора поредна година улицата в Хонконг изпреварва Пето Авеню по продажби


300 000 руски граждани пребивават постоянно в Източна България

Варна/КРОСС/300 000 руски граждани пребивават постоянно в Източна България, обяви консулът на Руската Федерация във Варна Юрий Соловьов, чийто мандат приключва. Дипломатът уточни, че става въпрос за територията на консулския окръг, който включва Варна, Добрич, Бургас, Сливен и Ямбол. Соловьов допълни, че негови сънародници притежават около 500 000 имота по Черноморието. "Нито един не е изразил притеснение пред мен, нито пък на някого му е хрумнало да се изнася от България", отговори консулът на въпрос за настроенията на руснаците във връзка с позицията на ЕС спрямо Русия, заради кризата в Украйна. "Всички продължават да си живеят както досега, миролюбиво и нормално", допълни консулът. Той смята, че това лято туристите от Руската Федерация по родното Черноморие, дори ще са повече от миналата година. Министерството на външните работи на Русия все още не е посочило заместник на Соловьов, който да оглави консулската служба във Варна. Самият консул подчерта, че това лято няма да почива нито на Крим, нито във Варна. "Прекарах четири години на морето, така че ще отдъхна във вилата си в Подмосковието", каза дипломатът, който оглавява консулството на Русия от 2009 година.  

ЕК предлага цялостна стратегия за увеличаване на сигурността на доставките

/КРОСС/ Като предлага нова европейска стратегия за енергийна сигурност, Европейската комисия реагира на настоящата геополитическа обстановка и зависимостта на ЕС от вноса. Сред акцентите на стратегията са диверсификацията на външните енергийни доставки, подобряването на енергийната инфраструктура, завършването на вътрешния енергиен пазар на ЕС и спестяването на енергия. Също така в стратегията се подчертават необходимостта от координация на националните решения в областта на енергийната политика и значението на единната позиция при преговорите с външни партньори. Стратегията се опира на напредъка, осъществен след газовата криза от 2009 г. На Европейския съвет от 26-27 юни държавните или правителствените ръководители от ЕС ще обсъдят предложенията на Комисията, включително действията за осигуряване на непрекъснатост на доставките през тази зима. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви: „ЕС направи много след газовата криза от 2009 г., за да увеличи енергийната си сигурност. Въпреки това обаче той остава уязвим, което отново стана видно предвид на напрегнатата ситуация в Украйна. С оглед на общата зависимост от вноса на енергия от повече от 50% ние трябва да предприемем допълнителни мерки. Днес Комисията предложи цялостна стратегия, която през юни ще се обсъди от лидерите от ЕС. Разчитам на силната им подкрепа, тъй като увеличаването на енергийната сигурност е в интерес на всички нас

Човек на Кунева ще е новият омбудсман на София

Един от основателите на партия "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева Лилия Енчева - Христова е предложена да бъде новият омбусман на София. Решението предстои да бъде взето от Столичния общински съвет в четвъртък.   За да бъде избрана, за нея трябва да гласуват две трети от съветниците. Лилия Енчева - Христова има подкрепата на ГЕРБ и на Реформаторския блок в общинския съвет. БСП все още не е взела решение дали да подкрепи кандидатурата й, каза председателят на групата на общинските съветници на левицата Милка Христова пред Mediapool.   Ако бъде избрана, тя ще бъде третият обществен посредник на София след Антоанета Цонева и Ангел Стефанов, който изкара два мандата по пет години.   Лилия Енчева - Христова спечели конкурса за нов омбудсман на София в конкуренция с още шестима кандидати. По образование е филолог и психолог. Зам.-председател е и на клуб "Един завет" на Съюза на възпитаниците на военните на негово величество училища. Работила е и като секретар на столичния район "Лозенец" по времето, когато кмет беше Прошко Прошков.   След като ГЕРБ взе властта в района и назначи за кмет Любомир Дреков, последва масова чистка в общинската администрация. Според източници от ГЕРБ Дреков получи кметския поста заради заслугата му да регистрира първи партията на местните избори през 2011 г.   След уволнението на Христова - Енчева като секретар на общината, на поста й е назначен Страхил Минчев, съпруг на директора на дирекция "Образование" в Столичната община Мария Минчева.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване