Еврокомисията: "Южен поток" трябва да бъде спрян, нужна е нова оценка на проекта

Проектът „Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство. Това се казва в Комюнике на Европейската комисия до Европейския парламент и Европейския съвет.
В заключенията на документа се споменава проектът за строеж на газопровода „Южен поток”.
„Новите инвестиции в инфраструктурата, Проектът „Южен поток” трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейското законодателство. Това се казва в Комюнике на Европейската комисия до Европейския парламент и Европейския съвет. В заключенията на документа се споменава проектът за строеж на газопровода „Южен поток”. „Новите инвестиции в инфраструктурата,

Разкрит е трафик на убити лешояди с цел вуду магия

Разкрит е нелегален трафик в Нигерия и Нигер на убити египетски лешояди, използвани за вуду магия, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), цитирани от БТА. При разкриването на престъпната схема са участвали български и гръцки дружества за защита на птиците по проект, финансиран от европейската програма "Лайф +", както и с основното съдействие на партньорски организации от Африка.   Египетският лешояд е застрашен вид в световен мащаб и убийството му е престъпление.   В схемата са участвали традиционни ловци на лешояди и търговци. За разкриването е помогнала снабдената със сателитен предавател птица Пасхалис, убита в Нигер. Убитият египетски лешояд е излюпен през 2013 година в Гърция.   Случаят е един от много подобни в района между Нигерия и Нигер, където масово се избиват лешояди и гарвани за "магически" вуду церемонии и ритуали.   В Нигерия на лешоядите се гледа като на източник на печалба, въпреки че са защитени от закона. Черният пазар там е широко разпространен. Отношението на местните общности към лешоядите в Нигер е негативно - те са считани за мръсни и грозни птици.   Съществува и "морален закон", според който правенето на магия на друг човек е престъпление. Затова птиците не се използват в страната, а се изнасят за Нигерия, където има голямо търсене за вуду цели.

Торнадо в Петричко вдигна кон във въздуха, отнесе пътя

Двучасово торнадо се е вихрило вчера в петричките села от високия Огражден в община Петрич. Вследствие на урагана е отнесен пътят, свързващ селата Яково и Драгуш, изкоренени са дървета. Вчера кметът на Яково Велин Иванов е подал сигнал до общинската управа в Петрич, съобщава struma.bg.
Двучасово торнадо се е вихрило вчера в петричките села от високия Огражден в община Петрич. Вследствие на урагана е отнесен пътят, свързващ селата Яково и Драгуш, изкоренени са дървета. Вчера кметът на Яково Велин Иванов е подал сигнал до общинската управа в Петрич, съобщава struma.bg. "Беше много страшно, досега такова нещо в района не е имало.

27 бургазлии подведени за нови жилища, строителен предприемач следствен за измама

Мярка за неотклонение подписка е наложена на бизнесмена Стефан Райков, разследван за измама.

Днес бургаският окръжен съд потвърди определението на районните магистрати, които преди седмица замениха домашния арест с по-лека мярка. Райков е обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 10 юли 2007 г. до 26 юли 2010 г. Мярка за неотклонение подписка е наложена на бизнесмена Стефан Райков, разследван за измама. Днес бургаският окръжен съд потвърди определението на районните магистрати, които преди седмица замениха домашния арест с по-лека мярка. Райков е обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 10 юли 2007 г. до 26 юли 2010 г.

Токио е най-добрият град за туризъм

/КРОСС/ Токио е най-добрият град за туризъм според класация на най-големия уебсайт за пътувания „ТрипАдвайзър" за 2013 г. Интернет страницата оценява 34-те най-посещавани града в света в 16 различни категории, като се позовава на 54 000 мнения на посетители на сайта. Токио държи високи позиции в 13 от категориите. В Токио чужденците могат да се разходят по най-чистите улици, като имат на разположение най-услужливите жители. Те могат да ползват услугите на любезни таксиметрови шофьори и да се повозят на най-добрия градски транспорт. Нощният живот и качеството на ресторантите са трети по качество в света, като лидер и в двете е Ню Йорк. Голямата ябълка обаче има едни от най-високите цени и едни от най-мръсните улици. Дубай е посочен като най-добрия град за пазаруване, а италианската столица е най-богатата откъм културни атракции. Най-добрите градове: 1. Токио2. Ню Йорк3. Барселона    

Джордж Клуни се жени в замък

Замъкът "Хайклиър" е във викториански стил, разположен в парк с площ 1000 акра, а Клуни направил дискретно запитване дали сватбата може да се състои там.

Над 100 нелегални бежанци задържани край Одрин

/КРОСС/ Турски източници съобщиха, че има активизиране на нелегалния трафик на бежанци в района на Одрин край турско-българската граница.Екипи на силите по сигурността и на жандармерията, на които е поверена охраната на турските граници, през последните няколко дни са заловили общо 101 нелегални бежанци от девет държави при опит да се прехвърлят към България и Гърция. Четирима души са били открити в тир с българска регистрация, който пътувал от Истанбул за България.На контролата за моторните превозни средства на Капъкуле се установило наличие на повече товар. При обиска в ремаркето на тира открили четирима бежанци, мъже от Афганистан и Мианмар. Шофьорът на тира, български гражданин, е бил задържан, а бежанците са били предадени в Центъра за бежанци в Одрин, откъдето трябва да бъдат върнати в държавите, откъдето са дошли.При акция на специализираните екипи в района на Одрин са били заловени 92-ма бежанци, които се били укрили в околността до границата с България. Повечето от заловените са били сирийци, а останалите - от Афганистан, африканските държави, а също и няколко грузински граждани. В Одринската дирекция по сигурността е започнало следствие.Други петима бежанци са били заловени във влака от Истанбул за София, който минава през Одрин. По подаден сигнал била предприета обстойна проверка на вагоните на влака, където били открити бежанците, всичките от Мианмар, съобщи БНР.

Орешарски: Добрата комуникация между двете Църкви е в интерес на общото разбирателство по света

Посещението при папата винаги е предизвикателство. Особено съм впечатлен от неговата личност – изключително ерудиран човек. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след аудиенцията при Негово Светейшество папа Франциск във Ватикана.

В BMW смятат, че 8 скорости са достатъчни

Баварците не мислят да разработват трансмисии с повече предавки


Parov Stelar Band отново в България

/КРОСС/ Организаторите на концерти и фестивали „Ивент Зона" поканиха любимата ни електро суинг банда „Parov Stelar Band" отново в България! Както неведнъж са казвали - „Приемаме, защото обичаме да правим спектакли тук!" На 4-ти октомври в зала "Арена Армеец", многобройните почитатели на оригиналната музика, която Parov Stelar Band създават, ще имат възможността да чуят наживо познатите хитови компилации, както и най-новите парчета на групата от 2013 година. Експеримент или не, електро суингът става все по-популярен най-вече заради позитивния дух, който създава около почитателите му. Енергията е буквално повдигаща и провокира да търсиш най-доброто в класическата музика, което да предложиш на "нов глас", споделя мистър Marcus Füreder, основателят на стила. Специфичната смесица от фънк, джаз и суинг, умело подправени с електро звучене, определено носи емблемата на "Parov Stelar Band", които със замах изтупват праха на времето на отдавна отминалата епоха и я преобразяват буквално пред очите ни. Cleo Panther е същинска муза за Parov Stelar! Неподправеното й излъчване и мощен глас са повод да я сравняват със златните гласове на световната сцена

Йотингер: Разглеждаме договора на София и Москва

Приложенията на договора не отговарят на европейското законодателство, заяви еврокомисарят по енергетиката, но добави, че има добра дискусия с българското правителство по въпроса

Орешарски: Подкрепата на двете партии е ключ, да бъда премиер не бе детската ми мечта

Винаги съм подчертавал, че подкрепата за кабинета на двете партии (б.р. БСП и ДПС) е ключ. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в парламента.

На въпрос дали има усещане, че ДПС не подкрепя правителството, Орешарски каза: „Ще отговоря, след като аз лично си направя консултации с ръководствата на двете парламентарни групи. Винаги съм подчертавал, че подкрепата за кабинета на двете партии (б.р. БСП и ДПС) е ключ. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в парламента. На въпрос дали има усещане, че ДПС не подкрепя правителството, Орешарски каза: „Ще отговоря, след като аз лично си направя консултации с ръководствата на двете парламентарни групи.

Проливни дъждове нанесоха сериозни щети в Германия

Нарушен беше въздушният транспорт, а нивото на реките се покачва

Орешарски в Рим: Вижте снимки от срещите с папа Франциск и Матео Ренци

Посещението при папата винаги е предизвикателство. Особено съм впечатлен от неговата личност – изключително ерудиран човек. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след аудиенцията при Негово Светейшество папа Франциск във Ватикана, цитиран от пресслужбата на МС.
„Използвах повода да благодаря за традицията вече всяка година българска Посещението при папата винаги е предизвикателство. Особено съм впечатлен от неговата личност – изключително ерудиран човек. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след аудиенцията при Негово Светейшество папа Франциск във Ватикана, цитиран от пресслужбата на МС. „Използвах повода да благодаря за традицията вече всяка година българска

Руснаци изкупиха Източна България

Около 500 000 имота в Източна България са собственост на руски граждани. Статистиката съобщи генералният консул на Руската федерация Юрий Соловьов, цитиран от bTV. Консулският окръг на Соловьов обхваща областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен, като в тях живеят повече от 6000 руснаци, а около 300 000 са тези, които посещават страната ни регулярно.

Джокович продължава безпроблемно към третия кръг в Париж


Един от двамата големи фаворити за титлата Новак Джокович се класира безпроблемно за третия кръг на "Ролан Гарос".

След като в първия си мач загуби само седем гейма срещу португалеца Жоао Соуза, сръбският тенисист постигна същия категоричен успех и срещу представителя на домакините Жереми Шарди - 6:1, 6:4, 6:2.

Двубоят не предложи никаква интрига и продължи само 92 минути. Джокович спечели 89 от разиграните 145 точки, реализира седем пробива от девет възможности и си...

„Мини Марица изток“ с 30% увеличение на приходите в началото на годината

С 30% нарастват приходите на „Мини Марица изток“ за първото тримесечие на 2014 г. - от 99,5 млн. лева на 129 млн. лева. Това каза министърът на...

Експерт: Ако руският газ спре, цената за България ще скочи с 50%

Спирането на доставките на руски газ за страните от Европейския съюз ще доведе до рязко поскъпване на "синьото гориво". За България неговата цена ще скочи с почти 50%.

Реформаторският блок настоя за незабавни избори

Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка незабавно и да се проведат предсрочни избори, заявиха с декларация в сряда представителите на Реформаторския блок. Политическият документ бе изчетен от говорителя на блока и лидер на ДСБ Радан Кънев. Реформаторите дадоха кратък брифинг в градинката между Народното събрание и Софийския университет, докато в парламента се водят дебатите по вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.   Пред журналистите застанаха трима от петимата лидери на партиите, членки на блока. Отсъстваха Меглена Кунева и Корман Исмаилов.   "Виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква “кратка ударна програма” на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата. Ние от Реформаторския блок настояваме за незабавни избори. Служебното правителство да спре всички афери на сегашното правителство и енергийната мафия, а прокуратурата да започне незабавно разследване", се казва в декларацията на дясната коалиция.   Реформаторският блок смята, че всеки час от управлението на това правителство задълбочава кризата и нестабилността на страната.   "Управляващите разсрочиха дълговете на Ковачки, избраха консорциум на българската и руската мафия да строят “Южен поток” в нарушение на Европейското право, фалираха НЕК и загробиха бюджета. Ограбиха страната и направиха българите още по-бедни, за да могат с откраднатите пари да купуват гласове", се казва в декларацията.   Председателят на СДС Божидар Лукарски коментира, че за дясната коалиция вотът на недоверие се е провел в неделя. "Българският избирател съвсем ясно каза, че не иска да продължава тази несигурност, тази ненормалност в политическия живот", каза той.   Радан Кънев допълни, че днешното изявление на Бареков, че е готов да управлява с БСП, дава отговор на всички въпроси за "България без цензура".   "Заявката на Николай Бареков, че ще управлява с днешния мандатоносител (БСП), мисля, че ни освобождава от отговор на въпроса дали е опозиционна тази формация", каза той.   По думите му оставка или вот на недоверие са демократичните процедури да падне правителството. "Между другото, ако г-н Местан толкова иска нови избори наистина, той може да ги предизвика утре", допълни Кънев.   В отговор на въпрос дали разговарят с председателя на ДПС по темата, той каза, че преди повече от месец са поканили ДПС да разговарят за кризата, свързана с европейското членство на България. "Тогава те отказаха, тази криза беше разрешена не от тях, а от българките избиратели. В момента и след всичко, което се случи около ДПС на тези избори, моето мнение е, че ние разговор с тези хора нямаме", коментира Кънев.   По същото време партия Синьо единство, която напусна Реформаторския блок със скандал, даде знак, че е готова да се върне. Лидерът на партията Христо Панчугов обясни пред журналисти, че българските десни избиратели са спрели "опита за подмяна на десницата", след като са предпочели Светослав Малинов (ДСБ) пред Меглена Кунева ("България на гражданите") за евродепутат.   Синьо единство напусна блока, защото партията настояваше Надежда Нейнски да бъде водач на листата, за да се подчертае десният характер на коалицията. В крайна сметка останалите пет партии гласуваха за Кунева и Синьо единство напусна. Това се отрази негативно на подкрепата за Реформаторския блок, защото създаде впечатление, че личностните разпри там много приличат на скандалите при разцепването на СДС. С напускането на Синьо единство спряха и публичните разправии.   На изборите листата, водена от Надежда Нейнски, получи 0.5 процента (около 11 000 гласа).   В сряда Христо Панчугов каза, че неговата партия отново е готова да започне разговори с общото бъдеще на десните.

Гранд Мол празнува 4 години с Жана Бергендорф и Васил Найденов

Най-големият търговски център във Варна – Grand Mall отбелязва четвърти рожден ден с четиридневни празнични събития, всички с вход свободен. Началото на празненствата е на 29 май, когато в три от любимите на посетителите заведения ще излязат знакови музиканти.

Орешарски: Да бъда премиер не бе детската ми мечта, подкрепата на двете партии е ключ

Винаги съм подчертавал, че подкрепата за кабинета на двете партии (б.р. БСП и ДПС) е ключ. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в парламента.

На въпрос дали има усещане, че ДПС не подкрепя правителството, Орешарски каза: „Ще отговоря, след като аз лично си направя консултации с ръководствата на двете парламентарни групи. Винаги съм подчертавал, че подкрепата за кабинета на двете партии (б.р. БСП и ДПС) е ключ. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг в парламента. На въпрос дали има усещане, че ДПС не подкрепя правителството, Орешарски каза: „Ще отговоря, след като аз лично си направя консултации с ръководствата на двете парламентарни групи.

10 номера на психиатри имало в телефона на Валя

Десет номера на психиатри са били открити в телефона на 25-годишната красавица Валентина, която се удави в Черно море, предаде flagman.bg. При разследването било установено, че в апарата има общо около 70 номера, твърди източник от разследването.
Апаратът, цигарите и запалката на Валя, бяха намерени случайно от рибар в края на моста. Десет номера на психиатри са били открити в телефона на 25-годишната красавица Валентина, която се удави в Черно море, предаде flagman.bg. При разследването било установено, че в апарата има общо около 70 номера, твърди източник от разследването. Апаратът, цигарите и запалката на Валя, бяха намерени случайно от рибар в края на моста.

Разговорите ни с българските власти за Южен поток са положителни, увери Йотингер

За да се приведе изграждането на газопровода в съответствие с европравилата

Реформаторският блок настоява за незабавни избори


"Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка", пише в разпратена до медиите позиция на Реформаторския блок, в която те искат незабавни избори. Ето и останалата част от текста:

Тук сме, защото виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква "кратка ударна програма" на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата.

Ние от Реформаторския блок настояваме за незабавни избори. Служебното правителство да спре всички афери на сегашното правителство и енергийната мафия, а прокуратурата да започне незабавно разследване.  

Всеки час от продължаващото управление на това правителство задълбочава кризата и нестабилността на страната. 

Управляващите разсрочиха дълговете на Ковачки, избраха консорциум на българската и руската мафия да строят "Южен Поток" в нарушение на Европейското право, фалираха НЕК и загробиха бюджета.

Ограбиха страната и направиха българите още по-бедни, за да могат с откраднатите пари да купуват гласове.

Англия печели Мондиала при червени екипи и хладно време

/КРОСС/ Един от най-великите научни умове на нашето време - професор Стивън Хокинг, представи свое изследване, в което обяви какви са шансовете на Англия да спечели световната купа в Бразилия. Според физика най-голяма вероятност това да се случи има, ако Сти Джи и компания играят във формация 4-3-3 и с червени фланелки. Въз основа на събитията от 1966 г. неговото заключение е, че английските футболисти ще се представят най-добре, ако температурите са по-ниски и близки до средноевропейските. При повишаване с едва 5 градуса обаче шансовете намаляват с цели 59%. Ако мачовете се играят на терени под 500 м надморска височина, тимът има два пъти по-големи шансове за успех. Най-добрият час за започване на двубоите е 15 ч. бразилско време, пише Новинар.  

Заговори ли Местан за предсрочни избори? Чуйте аудиозаписа на BNews!

Специално изявление на лидера на ДПС Лютви Местан разпрати пресцентърът на движението. В него твърдят, че Местан не е бил разбран правилно от медиите и не е повдигал въпроса за предсрочни избори. Какво точно е казал Лютви Местан - чуйте аудиозаписа от кулоарите на парламента днес!

Италия ни подкрепя за "Южен поток"

Италианският министър-председател Матео Ренци е потвърдил подкрепата на своята страна за изграждането на проекта „Южен поток“. Това каза премиерът...

10 номера на психиатри имало в телефона на Валя

Десет номера на психиатри са били открити в телефона на 25-годишната красавица Валентина, която се удави в Черно море, предаде flagman.bg. При разследването било установено, че в апарата има общо около 70 номера, твърди източник от разследването.
Апаратът, цигарите и запалката на Валя, бяха намерени случайно от рибар в края на моста. Десет номера на психиатри са били открити в телефона на 25-годишната красавица Валентина, която се удави в Черно море, предаде flagman.bg. При разследването било установено, че в апарата има общо около 70 номера, твърди източник от разследването. Апаратът, цигарите и запалката на Валя, бяха намерени случайно от рибар в края на моста.

Димитър Бербатов ще играе в демонстративен мач в Благоевград


Нападателят на "Монако" Димитър Бербатов ще вземе участие в демонстративен мач в Благоевград.

Бившият национал отново ще облече екипа на първия си клуб "Пирин" за двубой на малък терен с по 7 души в отбор. който ще е част от детския турнир за Купата на "Лукойл".

Срещата между "Бербатов и приятели" и сборен отбор от Благоевград ще бъде на 2 юни от 16.00 часа. В състава на нападателя ще бъдат още Александър Томаш, Константин Мирчев, Тодор Кючуков, Борислав Георгиев и Емил...

Проливни дъждове отново заплашват Германия с наводнения

Поройни дъждове, придружени с бурен вятър, нанесоха сериозни щети на множество градове в Източна и Южна Германия. Наводнени са жилища, улици, в някои населени места е прекъснато електричеството, нарушен е въздушният трафик. Няма сведения за жертви, предават осведомителните агенции.   Поради непреставащите валежи обстановката в страната, главно в източната й част, може да се влоши, предупреди Германската метеорологична служба.   Най-пострадал е град Майсен в провинция Саксония, където свлачище отнесе снощи пътната настилка на някои улици. Оперативните служби се опитват да се справят с последиците от стихията и да извадят отнесените от калните потоци автомобили.   Нарушено е движението на обществения транспорт в град Лайпциг. В Дрезден и околностите му противопожарната служба е получила близо 200 повиквания за помощ през нощта и тази сутрин.   Специалистите предупреждават, че има опасност от коритата си да излязат всички реки на територията на Саксония с изключение на Елба. Спасителните служби в Източна Германия подготвят чували с пясък за укрепване на бреговете на водоемите.   Заради пороите и силните пориви на вятъра на летището в Мюнхен, провинция Бавария, тази нощ и сутринта бяха отменени общо над 50 полета, а други 100 имаха закъснение с час и повече. Под вода са улиците на близкия град Фрайзинг.   Подобно е положението и в столицата на провинция Хесен - Висбаден. На най-голямото германско летище, Франкфурт на Майн, снощи бяха задържани около 30 полета, които бяха изпълнени по-късно през нощта.   Тазгодишната стихия връхлетя Германия почти по същото време като миналата година. Юнските наводнения тогава нанесоха огромни щети на селското стопанство, пътната и градската инфраструктура, на частния бизнес. Река Елба преля и в бедствено положение се оказаха провинции Саксония, Бавария, Саксония-Анхалт, Долна Саксония, Бранденбург, Мекленбург-Предна Померания.   Германското правителство реши да създаде специален фонд от 8 милиарда евро в помощ на жертвите и пострадалите от наводненията. Експертите се надяват, че миналогодишният сценарий няма да се повтори.

Подвижна дискотека с 5000 вата мощност

Днес започна VW-фестивала край езерото Вьортерзее в Австрия – земният рай за феновете на VW (и на всички негови марки). За този фестивал концернът създава специални автомобили, като един от ...

Обама: САЩ трябва да бъдат сдържан световен лидер

Американският президент Барак Обама каза, че Съединените щати трябва да бъдат лидер на световната сцена, но също така да бъдат сдържани, преди да се впуснат във военни операции в чужбина, предаде Асош...

ЦИК обяви официалните резултати

Централната избирателна комисия обяви резултатите от гласуването и разпределението на мандатите от проведените на 25 май 2014 г. избори за членове на Европейския парламент от България, предаде БГНЕС...

Цонев: Ремонт на кабинета ще има

„Прочитът на вота от гледна точка на ДПС показва, че хората са ни подкрепили и в участието ни в управлението. Ние нямаме основание да искаме оставка или предсрочни избори. Основният мотив, к...

Уволняват шефа и зам.-шефа на Столичната спешна помощ

Решението е на база проблемите в ръководената от тях служба

10 номера на психиатри открити в GSM-а на Валя

/КРОСС/ Десет номера на психиатри са открили разследващите полицаи в телефона на 25-годишната Валентина Иванова. В него имало общо около 70 номера, съобщи за „Флагман" източник от разследването. Апаратът, заедно с цигарите и запалката на младата жена, бяха намерени случайно от рибар в края на моста. Без да подозира, че това са вещи на издирвано от МВР лице, той взел телефона и се прибрал. Полицаите няколко пъти набирали номера на Валя и звънили настойчиво, но рибарят не отговарял. Тогава те използвали кетчър, за да локализират мобилната клетка и да открият къде се намира телефонът в радиус от няколко метра. Така стигнали до рибаря. Отначало той твърдял, че джиесемът си е негов и го купил от магазина. По-късно, когато разбрал за какво става въпрос, признал всичко и дори завел разследващите на мястото, където го е намерил. Обяснил, че намерените вещи на Валя не били хвърлени безразборно, а старателно подредени една до друга.Още на 17 април ОД на МВР - Бургас разпространи съобщение, че случаят с изчезналата млада жена от кв. Лозово е изяснен, но близките й не разрешават той да бъде оповестен. Разследващите вече са знаели, че Валя е имала проблеми с психиката и сама е решила да сложи край на живота си.

Орешарски дойде в края на дебатите по вота, опозицията призова за оставка и напусна


За пет часа приключиха дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството заради провал в енергетиката. Гласуването ще е в петък сутринта. 

Десет минути преди края на заседанието в пленарната зала влезе премиерът Пламен Орешарски, който закъсня заради планирана визита в Италия. С появата на министър-председателя групата на ГЕРБ започна да скандира "Оставка", след което повечето от депутатите й излязоха. 

Премиерът изрази изненада от напускането на опозицията,...

Доклад на ЕК: България би била сред най-засегнатите в ЕС от спиране на руския газ

България, както и Румъния, Унгария и Гърция са особено застрашени през зимата при прекъсване на доставките на газ през Украйна. Това се посочва в доклад на ЕК за стратегията за европейската енергийна сигурност. Прекъсването на доставките, дори за кратко, би имало сериозни последици, пише в документа.

Европол: Терористичната заплаха в ЕС е сериозна

Междувременно държавният секретар на САЩ – Джон Кери, заяви, че Вашингтон ще създаде „партньорски фонд за борба с тероризма“

Орешарски решава за оставката след разговор с БСП и ДПС

София /КРОСС/ В близките няколко дни ще съм готов с отговор на въпроса дали ще подам оставка. Това заяви на брифинг в кулоарите на парламента министър-председателят Пламен Орешарски. Той още веднъж припомни, че животът на кабинета зависи от подкрепата на двете партии - БСП и ДПС. След като направя консултации с двете парламентарни групи, ще дам отговор на въпроса ви, каза Орешарски. Премиерът не пожела да отговори дали ще има промени в кабинета. Не стана ясно и кой ще заеме мястото на министъра на екологията Искра Михайлова, която по волята на гражданите ще стане депутат в Европейския парламент.

Искали сме „Набуко", като не станал сме започнали „Южен поток"

Единствената държава сме били, в която опозицията говори против обект, който сама е определила като национален приоритет

Орешарски решава за оставката след разговор с БСП и ДПС

София /КРОСС/ В близките няколко дни ще съм готов с отговор на въпроса дали ще подам оставка. Това заяви на брифинг в кулоарите на парламента министър-председателят Пламен Орешарски. Той още веднъж припомни, че животът на кабинета зависи от подкрепата на двете партии, БСП и ДПС. След като направя консултации с двете парламентарни групи, ще дам отговор на въпроса ви, каза Орешарски. Премиерът не пожела да отговори дали ще има промени в кабинета. Не стана ясно и кой ще заеме мястото на министъра на екологията Искра Михайлова, която по волята на гражданите ще стане депутат в Европейския парламент

Народът на Украйна е тласкан към братоубийствена война!

Лавров: Западът опита да използва страната като вододел


Шмекер прави от кило злато - три

РОСЕН ТАХОВ
Изкусен мошеник обира богати лапнишарани през 1930 г. 
“От кило злато правя три!”,подшушва на лековерни Никола Наумов-Американеца. Очите на лакомите светват и те инвестират в алхимичната далавера. Кольо прибира сумите и изчезва, а ужилените излизат на светло един по един.
Първи се обажда търговец от Станимака (Асеновград). РОСЕН ТАХОВ Изкусен мошеник обира богати лапнишарани през 1930 г.  “От кило злато правя три!”,подшушва на лековерни Никола Наумов-Американеца. Очите на лакомите светват и те инвестират в алхимичната далавера. Кольо прибира сумите и изчезва, а ужилените излизат на светло един по един. Първи се обажда търговец от Станимака (Асеновград).

Стойнев: Не можем с магическа пръчка да поправим всичко, което ГЕРБ съсипаха

/КРОСС/ "Приходите в „Мини Марица изток" за първото тримесечие на 2014 г. спрямо същия период на 2013 г. нарастват с 30% - от 99,5 млн. лв на 129 млн. лв." Това каза министърът на икономиката и енергетиката по време на дебатите за вота в НС. „При стъпването ми в длъжност миньорите и синдикатите бяха притеснени, защото нямаха работа. Те бяха в стачна готовност, заради политиката, която водеше предишното управление. В момента в държавните мини всички работят и регулярно получават своите заплати", каза още Стойнев и добави: „Долна лъжа е, че се теглят кредити, за да се плащат заплати. Това са два оувърдрафта, които не се ползват за плащане на месечни възнаграждения. С инвестиционен кредит не може да се плащат заплати", заяви Стойнев. Като пример за доброто състояние на държавното дружество министърът даде рекордния добив на въглища през месеците октомври и декември 2013. Относно „Химко" АД Драгомир Стойнев каза, че вече има заявен инвеститорски интерес, а приходите от продажбата ще се върнат в НЕК, БЕХ и НАП. Според министъра заводът се е подготвял за скрап, което е било част от водената политика на предишното управление. „Не можем с магическа пръчка да поправим всичко, което вие съсипахте за 3,5 години

ДПС взе последния мандат за Европейския парламент

ЦИК обяви: ГЕРБ ще има 6 представители, БСП - 4, ДПС - 4, ББЦ - 2, РБ - 1


Отвод провали старта на втората дисциплинарка срещу Ситнилски

София /КРОСС/ Член на състава по второто дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски си е направил отвод, научи "Правен свят".За днес бе насрочено първото заседание на дисциплинарката, образувана след интервю на заместник-главния прокурор Ася Петрова във в. "Труд" от края на м.г., където тя казва, че Ситнилски ѝ вдигнал скандал заради делото "Килърите" и конкретно заради ареста на Георги Вълев.В дисциплинарния състав са Румен Георгиев, Камен Иванов и Светла Петкова.Още в началото на заседанието обаче Ситнилски е поискал отвод на Светла Петкова с два мотива. Най-напред, защото тя е сред вносителите на предложението за образуване на дисциплинарното производство, с което Петкова е изразила несъгласие.Вторият, основен мотив, е свързан с т.нар. "синя метла" в началото на 90-те години на миналия век. През далечната 1992 г. стотици прокурори, съдии и следователи бяха освободени от съдебната система поради "непригодност" на основание прословутия § 5 от Преходните и заклюителните разпоредби на Конституцията, създаден с цел чистка на съдебната система по политически мотиви, макар че формулировката бе по-витиевата. Текстът гласи, че съдиите, прокурорите и следователите стават несменяеми, ако в тримесечен срок от образуването на първия Висш съдебен съвет, той не постанови, че за конкретен магистрат "не са налице необходимите професионални качества"

Феновете на "Левски" са номер 1 в света

/КРОСС/ Привържениците на "Левски" бяха избрани за № 1 в света за изминалата седмица. Те спечелиха първото място в класацията на специализирания канал на "Ultras World" в Youtube. Феновете на "Левски" направиха уникална хореография и пирошоу по време на 100-годишния юбилей на клуба, с което спечелиха уважението и поздравленията на свои колеги от всички краища на света. След "сините" привърженици останаха тези на "Легия" (Варшава), "Цървена звезда", "Юргорден" и ФК "Сараево". Каналът на "Ultras World" е най-популярен сред феновете по света. Близо 100 000 човека следят публикациите им, а за всяка фенфракция е истинска гордост да попадне в Топ 5. Отделно "Ultras World" има страница във Фейсбук с над 320 000 харесвания.  

Новият облик на София вече е в бъдеще неизвестно време


Конкурсът за новия облик на центъра на София е атакуван в съда и така вече не е известно кога ще бъде реализиран. И дали изобщо ще започне, защото европейските средства, които Столичната община планираше да усвоява, могат да бъдат изгубени.

Преди около месец Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви като незаконосъобразна част от заповедта на главния архитект на София Петър Диков за класиране на участниците в конкурса за нов облик на центъра на столицата - втора и трета зона,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване