Яценюк даде на “Газпром” два дни да намали цените

Преговорите между Русия и Украйна за доставките на руски газ на Киев напредват и има добри шансове двете страни да стигнат до споразумение до 1 юни, заяви еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Франс прес.
Двете страни имат срок до днес вечерта да приемат условията на компромис, който предвижда украинската компания “Нафтогаз” да Преговорите между Русия и Украйна за доставките на руски газ на Киев напредват и има добри шансове двете страни да стигнат до споразумение до 1 юни, заяви еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Франс прес. Двете страни имат срок до днес вечерта да приемат условията на компромис, който предвижда украинската компания “Нафтогаз” да

Малайзия публикува нови данни за изчезналия лайнер

Управлението на гражданската авиация – Inmarsat, публикува спътникови данни

Малък самолет се разби в Уругвай

Петима души загинаха при катастрофа на малък частен самолет в Уругвай, съобщиха във вторник властите.

ЕС подписва с Украйна на 27 юни в Брюксел

Предварително беше планирано икономическата част от споразумението да бъде подписана след президентските избори

Оланд иска да реформира Франция

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ще продължи с реформите в страната и ще оказва натиск върху ЕС да направи растежа и създаването на работни места свои приоритети, предаде Ройтерс.
“Аз съм европеец, мой дълг е да реформирам Франция и да променя фокуса на Европа”, заяви той в тв изявление, ден след поражението на неговата Социалистическа Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ще продължи с реформите в страната и ще оказва натиск върху ЕС да направи растежа и създаването на работни места свои приоритети, предаде Ройтерс. “Аз съм европеец, мой дълг е да реформирам Франция и да променя фокуса на Европа”, заяви той в тв изявление, ден след поражението на неговата Социалистическа

Запалиха четири коли на ромски бизнесмен

Четири коли изгоряха в ромската махала “Хумата” в Лом. Те са собственост на Недко Антов, който има магазин в квартал “Хумата”, казаха от полицията. Според съседи палежът може да е в резултат на скандали, свързани с изминалите евроизбори. 
Автомобилите “Ауди А8”, “Рено Сценик”, “Опел Вектра” и “Фолксваген Голф 3” били обхванати от пламъци около 3 ч Четири коли изгоряха в ромската махала “Хумата” в Лом. Те са собственост на Недко Антов, който има магазин в квартал “Хумата”, казаха от полицията. Според съседи палежът може да е в резултат на скандали, свързани с изминалите евроизбори. Автомобилите “Ауди А8”, “Рено Сценик”, “Опел Вектра” и “Фолксваген Голф 3” били обхванати от пламъци около 3 ч

92-годишен грък ще е най-старият евродепутат

Новата “реколта” депутати, която влиза в Европейския парламент от това лято, включва всякакви екзотични личности, сред които има фашисти, ксенофоби, крайнолеви и такива, които отричат холокоста, пише британският в. “Гардиън”.
Най-възрастният евродепутат ще е 92-годишният грък Манолис Глезос, лидер на листата на крайнолявата СИРИЗА. Новата “реколта” депутати, която влиза в Европейския парламент от това лято, включва всякакви екзотични личности, сред които има фашисти, ксенофоби, крайнолеви и такива, които отричат холокоста, пише британският в. “Гардиън”. Най-възрастният евродепутат ще е 92-годишният грък Манолис Глезос, лидер на листата на крайнолявата СИРИЗА.

Сепаратистите в Донецк въведоха комендантски час

Комендантският час последва обявяването преди това на военно положение

ЕК ще вкарва "Южен поток" в европейските норми

Европейската комисия ще вземе мерки по отношение на "Южен поток", за да постигне покриване от страна на газопровода на всички европейски норми. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу на заключителната пресконференция след неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС в Брюксел.

Задължиха Тити да “паркира самолетчето”


Генералният мениджър на Адриатическата лига по баскетбол Роман Лисац призова Константин Папазов за по-сдържано поведение. Вчера “Левски” стана официално първият български отбор, който ще участва в престижното регионално състезание.
Лисац изгледа на живо втория мач между “сините” и “Лукойл Академик” от финала на Националната лига. Генералният мениджър на Адриатическата лига по баскетбол Роман Лисац призова Константин Папазов за по-сдържано поведение. Вчера “Левски” стана официално първият български отбор, който ще участва в престижното регионално състезание. Лисац изгледа на живо втория мач между “сините” и “Лукойл Академик” от финала на Националната лига.

ГЕРБ към БСП: "Честита баня"!

Хавлия с надпис "Честита баня!" посрещна вчера в залата за заседания общинските съветници от БСП в Бургас. Донесе я общинарят от ГЕРБ Николай Иванов.Изборните резултати от евровота, според които ДПС изпревари БСП в Бургас и я остави трета сила в региона, вдъхновили Иванов за шегата. Той самият работи като шеф на плажните спасители Хавлия с надпис "Честита баня!" посрещна вчера в залата за заседания общинските съветници от БСП в Бургас. Донесе я общинарят от ГЕРБ Николай Иванов.Изборните резултати от евровота, според които ДПС изпревари БСП в Бургас и я остави трета сила в региона, вдъхновили Иванов за шегата. Той самият работи като шеф на плажните спасители

Опозицията в Абхазия поиска оставката на президента

Демонстранти обградиха сградата на президентската администрация

Финансов скандал тресе партията на Саркози


Жан-Франсоа Копе, лидер на основната опозиционна партия във Франция – “Съюз за народно движение”, подаде оставка вчера след избухнал скандал за измами при финансирането на партията, съобщиха световните агенции.
През март във Франция започна разследване на твърденията, че ръководители на партията са наредили на пиар агенцията “Бигмалион”, Жан-Франсоа Копе, лидер на основната опозиционна партия във Франция – “Съюз за народно движение”, подаде оставка вчера след избухнал скандал за измами при финансирането на партията, съобщиха световните агенции. През март във Франция започна разследване на твърденията, че ръководители на партията са наредили на пиар агенцията “Бигмалион”,

Биха лекар в спешен център

Варненец бе арестуван за денонощие, след като забил юмрук в лицето на ортопеда д-р Преслав Пенев. Нападението станало в неделя малко преди полунощ.
Д-р Пенев бил дежурен в Спешния център на болницата “Св. Анна”, когато при него нахлул окървавен 27-годишен мъж с порязани длан и два пръста на ръката. 
“Почвай да шиеш!”, наредил агресивно раненият н Варненец бе арестуван за денонощие, след като забил юмрук в лицето на ортопеда д-р Преслав Пенев. Нападението станало в неделя малко преди полунощ. Д-р Пенев бил дежурен в Спешния център на болницата “Св. Анна”, когато при него нахлул окървавен 27-годишен мъж с порязани длан и два пръста на ръката. “Почвай да шиеш!”, наредил агресивно раненият н

Санитар в морга хванат с 500 лв. подкуп

Санитар в плевенската морга е арестуван, докато получавал 500 лв. подкуп от съпругата на загинал в потънал джип в река Вит в деня на вота. Полицаите сложили белезниците на Николай Антонов, на 41 г., когато прибирал белязаните банкноти на оживена улица в Плевен около 18 ч в понеделник. Антонов поискал 3 хил. лева от вдовицата... Санитар в плевенската морга е арестуван, докато получавал 500 лв. подкуп от съпругата на загинал в потънал джип в река Вит в деня на вота. Полицаите сложили белезниците на Николай Антонов, на 41 г., когато прибирал белязаните банкноти на оживена улица в Плевен около 18 ч в понеделник. Антонов поискал 3 хил. лева от вдовицата...

Патентно вече с нов портал за електронно разплащане, финансиран от OHIM

Патентно ведомство на Република България уведомява потребителите, че от 28 май 2014 г. е достъпна новата версия на портала за електронни услуги. Тя предоставя допълнителни функционалности и улеснения за онези, които желаят да заявяват марки и дизайни по електронен път.
Едно от важните нововъведения е възможността за електронни разплащания. Патентно ведомство на Република България уведомява потребителите, че от 28 май 2014 г. е достъпна новата версия на портала за електронни услуги. Тя предоставя допълнителни функционалности и улеснения за онези, които желаят да заявяват марки и дизайни по електронен път. Едно от важните нововъведения е възможността за електронни разплащания.

Камелия Тодорова записа нова песен по музика и текст на дъщеря си

"Отначало" се казва новата балада на Камелия Тодорова, която ще се завърти в ефира от тази седмица. Другия месец певицата ще снима и клип. Парчето е по музика и текст на дъщеря Рейчъл Роу. Самата тя пусна вчера видеото си към авторската песен L Squarе, в което за първи път се изявява и като танцьорка. Режисьори на новия клип са Петър Вълчев и Ян

Орешарски ще бъде на аудиенция при папата и ще се срещне с италианския премиер


Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на аудиенция при главата на Римокатолическата църква Негово Светейшество папа Франциск на 28 май 2014 г. във Ватикана. Премиерът ще се срещне и с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролини, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Същия ден в Рим министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с министър-председателя на Италианската република Матео Ренци, продължава съобщението.

Ново нещастие сполетя Южна Корея

Нов инцидент се подреди в черната поредица, която обхвана Южна Корея.

Видео: Франция победи с 4:0 Норвегия, Жиру с два гола


Френският национален отбор по футбол победи с 4:0 Норвегия в приятелска среща преди световното в Бразилия. Воденият от Дидие Дешан състав се представи на добро ниво и остави положителни впечатления с играта си.

Два гола отбеляза нападателят на "Арсенал" Оливие Жиру, а по един добавиха Пол Погба и Лоик Реми. Матио Валбуена подаде за три от четирите попадения.

Франция поведе в 15-ата минута, когато след центриране от ляво Погба беше на добра позиция и се разписа с глава....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване