Яна Маринова: Стефан Данаилов ще играе още роли

“Аз мисля, че Стефан Данаилов ще играе още роли. Той е толкова силен, колкото много други не са”. Това каза актрисата Яна Маринова от ефира на bTV по повод финала на сериала „Фамилията“, който довечера ще излъчи последния си епизод.
И продължи: „Това е зодия стрелец, мъж, който е идол на поколения българки и го обожавам“, каза още Маринова. “Аз мисля, че Стефан Данаилов ще играе още роли. Той е толкова силен, колкото много други не са”. Това каза актрисата Яна Маринова от ефира на bTV по повод финала на сериала „Фамилията“, който довечера ще излъчи последния си епизод. И продължи: „Това е зодия стрелец, мъж, който е идол на поколения българки и го обожавам“, каза още Маринова.

Mарихуана расте в Морската градина на Варна

“Може да ви звучи невероятно или като шега, но е факт, че в Морската градина на Варна, в района на Пантеона, по пряснообработените зелени площи расте марихуана”. Това съобщи варненката Миглена Христова, която всеки ден тренира и се разхожда в Морската градина.

Кметът на Своге е отстранен от длъжност

По искане на Софийска окръжна прокуратура днес кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд.Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба за това, че в периода от 09.01.2011 г. – 22.07.2013 г. при условията на продължавано престъпление е нарушил служебните си задължения, визирани в Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с организирането и изпълнението на общинския бюджет, както и за нарушения на Закона за обществените поръчки, уточняват от прокуратурата.

Как се приготвя успех (рецепта)


Успехът е много странно нещо, но само когато човек се докосне реално до него, може да разбере каква е същността му. Това да си музикант и да имаш пари за ядене само по себе си пак е успех. Това каза световноизвестният диригент и цигулар Максим Ешкенази, който взе участие в деветнадесетото издание на инициативата "Рецепти за успех" − поредица от срещи с вдъхновяващи лектори, които споделят своите тайни по пътя към успеха. 

Тайната на всеки успех е да видиш цялата картина и да правиш...

Яна Маринова: Стефан Данаилов ще играе още роли

“Аз мисля, че Стефан Данаилов ще играе още роли. Той е толкова силен, колкото много други не са”. Това каза актрисата Яна Маринова от ефира на bTV по повод финала на сериала „Фамилията“, който довечера ще излъчи последния си епизод.
И продължи: „Това е зодия стрелец, мъж, който е идол на поколения българки и го обожавам“, каза още Маринова. “Аз мисля, че Стефан Данаилов ще играе още роли. Той е толкова силен, колкото много други не са”. Това каза актрисата Яна Маринова от ефира на bTV по повод финала на сериала „Фамилията“, който довечера ще излъчи последния си епизод. И продължи: „Това е зодия стрелец, мъж, който е идол на поколения българки и го обожавам“, каза още Маринова.

Ново пространство за изкуство провокира сетивата с проекта In the sky

/КРОСС/ A+ gallery отвори врати. Едно ново алтернативно пространство за изкуство и култура, където малки и големи ще имат възможост да обогатяват своя свят, стартира с проект, наречен In the sky. Целта на A+ е да насърчава български артисти, работещи в сферата на съвременното изкуство да представят своите творби пред широката публика.Другата основна посока е развитие на отношение към изкуството чрез достъпни форми на представяне на деца от различни възрасти. В две групи от 3-7 и 8-12 години, младите творци се срещат с чудния свят на модерното и съвременно изкуство, за да го претворяват по свои начин в произведенията си.А+ обогатява, разнообразява и оцветява културния живот на София катопредставя експозиции, скулптури, инсталации и различни видове изкуства, специално създадени, поставени и курирани за пространството на галерията.  

Църквата в Англия на бунт срещу бързия влак, осквернявал гробове

Църквата на Англия се обяви против строежа на нова скоростна влакова отсечка под предлог, че почти 200-километровия път за 43 млрд. биртански лири ще оскверни хиляди християнски гробове, пише британският "Телеграф". Съветът на британските архиепископи се обяви против строежа заради това, че човешките останки няма да бъдат "третирани по достоен и благоговеен начин". Църквата смята, че строежът трябва да бъде спрян, докато от държавата не представят нужните "църковни гаранции", че гробовете няма да бъдат осквернени. Притеснението расте и сред малките църкви в близост до строежа, защото заради звука и вибрациите те може да затворят врати. Само за разширението на гарата Юстън ще бъдат разкопани над 30,000 гробове от 18 век. Сред тях са на известните британски художници Джордж Морланд и Джон Хопнър и на първия барон на Саутхемптън Чарлз Фицрой. От британското транспортно министерство заявиха, че са наясно с исканията на църквата и че премахването на гробове е действие, чувствително за всички, но е за целта е разпространен и документ, който разяснява точно как ще бъдат премахвани гробовете, за да бъдат сигурни всички, че моралните и христянски закони ще бъдат спазени.

Работят по няколко версии за удавянето на адвоката от Банско

Има някoлко версии за смъртта на изчезналия край Банско адвокат, съобщи БГНЕС. Тялото на изчезналия преди 10 дни адвокат Здравко Гоцевски изплава тази сутрин от водоема край Банско.
По случая е образувано досъдебно производство и назначена съдебно-медицинска експертиза. Тялото на бившия полицай Гоцевски бе забелязано тази сутрин от служители на Има някoлко версии за смъртта на изчезналия край Банско адвокат, съобщи БГНЕС. Тялото на изчезналия преди 10 дни адвокат Здравко Гоцевски изплава тази сутрин от водоема край Банско. По случая е образувано досъдебно производство и назначена съдебно-медицинска експертиза. Тялото на бившия полицай Гоцевски бе забелязано тази сутрин от служители на

Вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева връчи специален плакет на компанията

 С ретроспекция от най-значимите събития започна тържестваната част, посветена на 80-годишнината на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Поглед в миналото и визия за бъдещето присъстваха в изказването на инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на компанията. Развълнувано обръщение направи и вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Тя разказа за далечната 92-ра година, когато е била първата й среща с тогавашния директор Васил Кънев. „Много усилия ни костваха тогава да създадем и удържим първото смесено дружество в страната”- заяви тя. Искрени поздравления отправи тя към екипа на фирмата и към всички, които работят там. От името на Правителството и премиера Пламен Орешарски Даниела Бобева връчи плакет на компанията, който бе получен от вицепрезидента Марк Макрей. Тя подчерта, че за първи път този специален плакет попада в производствена фирма.

Поздравления по повод годишнината отправи и областният управител на Габрово Николай Григоров. „За нас е чест да работите в област Габрово и да сте фактор, който влияе върху икономическото и социалното й развитие” каза той и изрази удовлетворението си от това, че визията на фирмата за високи резултати и успехи включва и обществено значими каузи, споделяне на ценности и активна социална ангажираност.

Вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева и областният управител на Габрово Николай Григоров бяха гости на 80-годишнината от създаването на „Идеал Стандарт – Видима” АД.

След тържествената част бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство г-н г-н Григорий Великотърновски митрополит.

Малко по-късно гостите на тържеството имаха възможност да посетят самите заводи и да се запознаят с производството на фирмата. Те посетиха производствените площадки за арматура в Севлиево и с. Градница и завода за производство на санитарна керамика в Севлиево.

След това бяха гости и на коктейла, посветен на годишнината.

На него присъстваха бизнес партньори, приятели, ветерани, колеги.

Снимки: Деяна Денева

IMG_3943IMG_3918IMG_3916IMG_3894IMG_3870IMG_3831IMG_3829IMG_3804IMG_3740IMG_3726IMG_3720IMG_3707IMG_3692IMG_3683

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3991IMG_4015IMG_4023IMG_4030

 

- See more at: 

Кой ще спечели Световното първенство по футбол според икономистите

Прогнозите на Goldman Sachs сочат убедително Бразилия, следвана от Аржентина, Германия и Испания


Кой ще спечели Световното първенство по футбол според икономистите

Прогнозите на Goldman Sachs сочат убедително Бразилия, следвана от Аржентина, Германия и Испания


Студент се оплака, че е бит заради непродупчен билет

София /КРОСС/ Студент обвини Столичната дирекция на вътрешните работи, че е станал жертва на полицейско насилие заради един непродупчен билет в градския транспорт, съобщава bTV.От пресцентъра на МВР и СДВР отказват коментар и подробности с мотива, че тече разследване.Илия Великов се качва в автобуса на път за университета, в който учи, когато при проверка, извършена от шестима контрольори и един полицай, е свален като нередовен пътник. Спорът се превръща в скандал, част от който Илия успява да запише с мобилния си телефон.„Кво искаш, кво искаш, ти ми кажи, кво искаш? Искаш да те заключа ли? Ела тука, бе, момче, ела тука. Изтрий всичко", казва полицаят във видеото и бута ръката на снимащия.„В момента, в който си вадя телефона, вижда се от самото клипче как полицаят ме блъска в оградата", обяснява студентът.Минувачи стават неволни свидетели и се обаждат на телефон 112 за намесата на полицейски патрул, който да ги разтърве. „Не искам да виждам насилие по улицата. Това беше бой. Това беше бой", настояват свидетелите във видеото.„Не съставиха протокол по случая. Аз бях освободен, понеже явно усетиха, че са прекалили много с правомощията си", допълва Илия.Според правозащитната организация Български хелзинкски комитет оценката на Европейския съд за правата на човека не се подобрява

"Една усмивка прави чудеса" - детско шоу за 1 юни в младежки дом - Мошино

 

С шарено шоу беше отбелязан Денят на детето – 1 юни пред Младежки дом - Мошино.

Знайко-Незнайко, инспектор Разсейкова, камиларя и мишлето – куклени актьори от

„Илкова театър”, забавляваха малките и по-големи деца....

Продължава

"Една усмивка прави чудеса"

за 1 юни

С шарено шоу беше отбелязан Денят на детето – 1 юни пред Младежки дом - Мошино.

Знайко-Незнайко, инспектор Разсейкова, камиларя и мишлето – куклени актьори от

„Илкова театър”, забавляваха малките и по-големи деца. Малчуганите твориха,

рисуваха и участваха в...

Продължава

Съдът отстрани от длъжност кмета на Своге

Жоро Цветков е обвинен в присвояването на 150 хил. лева

Пловдивски отбор спечели голямата награда на Sofia Ring Graffiti Fest

Най-новият мол в столицата София Ринг Мол и Сдружение "Радар“ организираха първото по рода си състезание за графити рисунки „Sofia Ring Graffiti Fest“ и наградиха на...

Зико: Оскар ще бъде по-важен от Неймар

Легендата на Бразилия Зико очаква на предстоящото световно първенство в родината му да блесне звездата на младия играч на Челси Оскар. В своята рубрика за "The Guardian" той посочва, че с ка...

Играй и спечели с Actualno.com и "Който оцелее ще разказва"

Actualno.com и „Форум Филм България” ти дават уникалния шанс и тази седмица да спечелиш специални брандирани награди от най-новия филм на Сет Макфарлан („Прятелю, Тед&...

Безмилостен Надал пусна само 4 гейма на Лайович

Поставеният под номер 1 в световната ранклиста Рафаел Надал бе абсолютно безпощаден срещу сърбина Душан Лайович и го отнесе с 6-1, 6-2, 6-1. С победата испанцеът се класира за четвъртфиналите на Ролан...

БСК: Общините саботират отчитане на реална такса смет

Стопанската камара разпространи остра позиция по отношение на неподготвеността на общините за въвеждане на европейски методи за изчисляването на местната такса

КНСБ и ФСЗ подкрепиха исканията на работещите в спешната помощ

София /КРОСС/ КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) - КНСБ подкрепят исканията на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП). Това заявяват ръководствата на КНСБ и ФСЗ - КНСБ в обръщение до своите регионални структури, като ги призовават за солидарност и оказване съдействие на работещите.В обръщението си ръководствата на КНСБ и на ФСЗ - КНСБ заявяват, че са обезпокоени от изострящите се проблеми, свързани със забавянето на реформите в системата на ЦСМП, както и с влошаващото се качеството на оказаната помощ. „Расте дефицитът на екипите, налице са лоша комуникация между спешния телефон 112 и екипите на центровете, както и чести случаи на физическа и психическа агресия към работещите", се казва още в обръщението.Ръководствата на КНСБ и ФСЗ - КНСБ изтъкват, че синдикатите винаги са били съпричастни с проблемите на ЦСМП, което е видно от многобройните становища за бюджета на Министерство на здравеопазването за 2014 г., за Стратегията за реформа в системата на спешната медицинска помощ и т.н.В обръщението си ръководствата на КНСБ и ФСЗ - КНСБ подчертават още участието на представители на синдикатите в всички срещи, организирани от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ в България. „Старали сме се да отстояваме интересите на работещите в ЦСМП и в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество", казват още синдикатите в обръщението си. Снимка: Булфото, всички права запазени

Ветеринарите се готвят за протест

Българският ветеринарен съюз обяви, че след 30-и юни започва ефективни протести. Недоволството на ветеринарите е породено от факта, че цените, които държавата определя за профилактични дейности за 2014-а година, са занижени 3-4 пъти.

„Дни на БАН” в Македонската академия на науките и изкуствата

/КРОСС/ На 29 май 2014 г., по покана на Председателя на Македонската академия на науките и изкуствата /МАНУ/, акад. Владо Камбовски, делегация на Българската академия на науките, водена от нейния председател акад. Стефан Воденичаров посети Македонската академия на науките и изкуствата. Посещението е по повод честванията на Дните на БАН в МАНУ.На 30 май 2014 г. в сградата на МАНУ бе проведена работна среща, на която освен българската делегация, присъстваха и членовете на председателството на МАНУ, както и трима бивши председатели на МАНУ. На срещата беше направен преглед на досегашната работа по съвместните проекти, одобрени с Анекса към Спогодбата за научно сътрудничество между БАН и МАНУ, подписан в София на 11 май 2014 г. Бяха обсъдени и различни идеи за бъдещо сътрудничество.Програмата на посещението продължи с тържествено събрание под надслов „145 години от основаването на Българската академия на науките", което се проведе в Големия салон на МАНУ. В приветственото си слово акад. Владо Камбовски отдаде почит към БАН, като към една от най-старите и уважавани академии на Балканите с огромен принос към науката и изрази надеждите си, че интензивното сътрудничество между БАН и МАНУ ще се превърне в образец за сътрудничество на академиите от региона и Европа.Акад. Стефан Воденичаров благодари за гостоприемството и разказа за създаването, развитието и успехите на БАН през нейната 145-годишна история

Клисарова иска по един учебник за предмет

В момента държавата дава милиони левове за учебници, които отиват в частни издателства, като само тази година са дадени 42 млн. лв. за преиздаване на учебници


Red Bull Soapbox за първи път в България

Състезание за оригинални идеи и силни усещания


Удавеният адвокат наскоро започнал да пие

Има някoлко версии за смъртта на изчезналия край Банско адвокат, съобщи БГНЕС. Тялото на изчезналия преди 10 дни адвокат Здравко Гоцевски изплава тази сутрин от водоема край Банско.
По случая е образувано досъдебно производство и назначена съдебно-медицинска експертиза. Тялото на бившия полицай Гоцевски бе забелязано тази сутрин от служители на Има някoлко версии за смъртта на изчезналия край Банско адвокат, съобщи БГНЕС. Тялото на изчезналия преди 10 дни адвокат Здравко Гоцевски изплава тази сутрин от водоема край Банско. По случая е образувано досъдебно производство и назначена съдебно-медицинска експертиза. Тялото на бившия полицай Гоцевски бе забелязано тази сутрин от служители на

"Отче наш", или колко пъти може да сбърка Орешарски в една молитва


Датата е 6 май 2014г. Навръх Гергьовден премиерът Пламен Орешарски посещава българския Зографски манастир в Света гора, където е поканен да прочете Господнята молитва "Отче наш". 

Всичко върви добре до момента, когато премиерът трябва да произнесе думите "...както и ние прощаваме на длъжниците си; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия". Чуйте какво казва вместо това. 

Аудиофайлът се разпространява в мрежата за споделяне на съдържание YouTube и е качен от...

Серина Уилямс цъфна на сватба по бански

/КРОСС/ Най-добрата тенисистка в света Серина Уилямс цъфна неканена на сватбата на непознати. Спортистката разпускала на плажа в Маями в компанията на датската си колежка Каролин Вознячки. В един момент забелязала, че недалеко от тях има сватбена церемония. Тенисистката решила да зарадва младоженците със своето присъствие и без да има покана, цъфнала на купона им, облечена в леопардов бански. След като си направила няколко снимки с младото семейство, Серина се върнала при приятелката си.

Подкупи са помогнали за избора на Катар за световното по футбол през 2022

Тези дни за първи път бе нагледно показано, че изборът на Катар за организатор на световното футболно първенство през 2022 г. е бил подпомогнат с подкупи. За това свидетелстват хиляди документи, попаднали в редакцията на британския вестник "Сънди Таймс" (The Sunday Times).   "Тези документи разкриват, че удивителната победа на Катар в избора за страна домакин на шампионата през 2022 г. е била подсигурена от тайната кампания на Мохамед бин Хамам, високопоставен катарски футболен функционер", пишат авторите на статията Джонатан Калверт и Хайди Блейк.   Катарският вицепрезидент на ФИФА използвал "фондове за подкупи", за да направи десетки раздавания на пари на високопоставени футболни чиновници. Изплатени са повече от 5 млн. долара с цел да се обезпечи широка поддръжка на катарския план да бъде покорен световният футбол", продължава изданието.   "Документите, създадени на основата на анализа на стотици хиляди електронни писма, сметки и други, разкриват загадката как малка държава в пустинята без футболна инфраструктура извоюва правото да проведе най-голямото в света спортно съревнование", пише "Сънди Таймс".   Авторите обещават да публикуват няколко разобличителни материала в следващите седмици. Тази неделя те разкриват, "как Бин Хамам е използвал десет "фонда за подкупи", контролирани от негова компания, за да направи десетки преводи, достигащи 200 хиляди долара, по сметките на президентите на 30 африкански футболни асоциации, които са можели да повлияят на гласуването на четирима членове в изпълкома (на ФИФА) от континента".   Освен това Бин Хамам е организирал ред пищни тържества за президентите на футболните клубове в цяла Африка, на които е раздал почти 400 хиляди долара в брой, пишат авторите Калверт и Блейк.   Бин Хамам "е платил най-малко 305 хил. паунда за частни детективи и съдебни разходи на Рейналд Темарии, член на изпълкома от Океания. Той бе предложен за изключване, след като съобщи на работещи под прикритие репортери, че са му обещали 12 млн. долара за неговия глас". Темарии отказа да подаде оставка и обжалва, което предотврати подготвената му смяна за гласуването на съперника на Катар - Австралия.   "Предишния уикенд високопоставени футболни чиновници, политици и антикорупционни експерти призоваха да се проведат нови избори за страна домакин на първенството през 2022 г.", се казва в статията.   "Тези разкрития бяха направени на фона на изясняването в Оман на отношенията на конкурсната комисия на Катар и ръководителя на разследванията във ФИФА Майкъл Гарсия. За първи път през двегодишното разследване на случаите на корупция на конкурсите за провеждане на световните шампионати през 2018 и 2022 г. ще има разговори "лице в лице" с конкурсна комисия", пише изданието.   Стана известно, че Гарсия няма да се среща с Бин Хамам, защото официалната комисия по конкурсите на Катар твърди, че той няма никакво отношение към кампанията по провеждането на шампионата в Катар, отбелязват авторите.   Сблъсквайки се с настояването да бъдат проведени повторни избори, президентът на ФИФА Сеп Блатер призна миналия месец, "че изобщо беше грешка да се поверява на Катар провеждането на шампионата след като техническите инспектори на ФИФА заявиха, че Доха ще е "голям риск" заради изпепеляващите температури в пустинята - 50 градуса жега могат да са опасни за спортистите.   "Бин Хамам отказа да отговори на нашите писма и позвъняванията миналата седмица. Синът му прати имейл на "Сънди Таймс", че той и семейството му няма да правят коментари", отбелязват журналистите.   "Миналата вечер (събота вечерта - бел. ред.) членове на конкурсната комисия на Катар отрекоха да имат каквито и да било връзки с Бин Хамам и казаха, че не са играли тайни роли в кампанията на страната им. По думите им те не са знаели за никакви подкупи, които той е раздал, и не са свързани с каквито и да било незаконни действия", съобщи още изданието.

Новото палестинско правителство положи клетва

Абас каза, че кабинетът, който включва 17 министри

Заради финансите на страната реформаторите поискаха Консултативен съвет и настояха за място в него


Финансовата дупка, която се е образувала за една година управление на това правителство, е над 10 млрд. лв., обяви на пресконференция днес Мартин Димитров от гражданския съвет на Реформаторския блок. Реформаторите предупредиха, че е възможен "гръцки сценарий по български" пред България, и настояха за спешно разширено заседание на Консултативния съвет за национална сигурност с участието на партиите, получили места в Европарламента.

Мартин Димитров подчерта, че за година управление...

Кметът на Своге е отстранен от длъжност

На 2 юни 2014 г. по искане на Софийска окръжна прокуратура кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд, съобщиха от прокуратурата. Цветков е разследван за това, че в периода от 09.01.2011 г. – 22.07.2013 г. е нарушил служебните си задължения, като е ощетил бюджета на общината. Прокуратурата е констатирала и нарушения на Закона за обществените поръчки. Градоначалникът от ГЕРБ в Своге се разследва още от декември миналата година. Тогава служителите на реда проведоха специализирана акция в Община Своге и направиха обиски за нарушения след сигнал от ВМРО, според който градоначалникът с години не е подавал данъчни декларации и е въртял далавери и с обществени поръчки.  Жоро Цветков е пуснат под гаранция в размер на 3000 лева. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на затвор до 8 години и лишен от право да заема определена държавна или обществена длъжност. Градоначалникът от 1991 г. управлява собствената си фирма ЕТ „ЖАК – 13″. През октомври 2007 г. става общински съветник от ГЕРБ.

Путин включва Крим в руските учебници по история

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин нареди на правителството съвместно с Руското историческо общество да включи в новите учебници по история ролята на Крим и Севастопол в съдбата на Руската империя, СССР и съвременна Русия, съобщи ИТАР-ТАСС. Сигурен съм, че Крим и Севастопол ще бъдат включени в учебниците. Това е сред нещата, на които трябва да учим нашите млади хора, посочи Путин. Срокът за включване на Крим в учебниците е 15 август тази година, като обучението по тях ще започне през 2015 г., когато ще бъдат въведени нови учебни програми. Крим и Севастопол се присъединиха към Русия през март, след като беше проведен референдум, на който над 96% от жителите посочиха, че искат полуостровът да се отцепи от Украйна и да се присъедини към Русия. Анексирането на Крим не е признато от Украйна, от страните от Западна Европа и САЩ.  

Все повече пияни шофьори засичат по пътищата в Кърджалийско

Зачестяват случаите на водачи на автомобили в Кърджалийска област, употребили алкохол, става ясно от полицейските статистики, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

7 плода за красива и сияйна кожа

Кожата на лицето е единственият видим орган на човека, който се променя при всяко изменение вътре в организма. Нейното състояние е индикатор за различни заболявания и състояния на тялото ни.
Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето.
Плодовете могат да бъдат прилагани както вътрешно - Кожата на лицето е единственият видим орган на човека, който се променя при всяко изменение вътре в организма. Нейното състояние е индикатор за различни заболявания и състояния на тялото ни. Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето. Плодовете могат да бъдат прилагани както вътрешно -

Разреждат бензина и дизела с корабно гориво

12 бензиностанции в Кюстендилско са затворени поради 25-процентово несъответствие в качеството на горивата, обяви Стефан Цанков, председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Бензинджиите разреждали дизела и бензина с корабно гориво, а биодобавките били изключително малко. Шашмата се правила, за да се свали цената на горивата – те се продавали с 10 стотинки по-евтино.

Отстраниха от длъжност кмета на Своге Жоро Цветков

По искане на Софийска окръжна прокуратура днес кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд, съобщи БГНЕС.
Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба за това, че в периода от 09.01.2011 г. – 22.07.2013 г. По искане на Софийска окръжна прокуратура днес кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд, съобщи БГНЕС. Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба за това, че в периода от 09.01.2011 г. – 22.07.2013 г.

Кметът на Своге временно е отстранен от длъжност

Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство

Фондация "Нашите недоносени деца" отбеляза 1 юни с благотворителен базар в София

 Днес деца и родители отбелязаха Деня на детето – 1 юни, като подкрепиха недоносените деца в България. По време на благотворителния базар „Подари мъничко вълшебство” имаше много изненади за малки и големи – безплатен грим за децата, балони, оригинални, ръчно изработени предмети и сладки.

Благотворителният базар беше подкрепен и от Петър Бакърджиев, който се присъедини като лице на информационната кампания "Най-големи герои са най-малките". Всички желаещи се снимаха на специално създаден фото кът, като снимките от събитието ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата "Недоносени бебета"

КЗК спря процедура за обществена поръчка на "Мини Марица-изток"

Комисията за защита на конкуренцията спря откриването на процедура за възлагане на обществена поръчка на изпълнителния директор  на „Мини...

Двоен концерт на ДВГ ”Сребърни звънчета” се състоя във Варна

На 31.05. в Аулата на ИУ-Варна се проведе Годишният концерт на ДВГ ”Сребърни звънчета” към ОДК- Варна. Гости на тържеството бяха г-жа Лилия Христова- Директор Дирекция ”Образование, младежки дейности и спорт”, г-жа Монка Николова- Директор на ОДК- Варна, много родители и приятели на звънчетата.

Отстраниха от длъжност кмета на Своге

По искане на Софийска окръжна прокуратура днес кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд, съобщи БГНЕС.
Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба за това, че в периода от 09.01.2011 г. – 22.07.2013 г. По искане на Софийска окръжна прокуратура днес кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд, съобщи БГНЕС. Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба за това, че в периода от 09.01.2011 г. – 22.07.2013 г.

Кметът на Своге е отстранен от длъжност по искане на прокуратурата


Кметът на община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд. Това е станало днес, по искане на Софийската окръжна прокуратура, съобщиха оттам.

Спрямо Цветков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по служба. Градоначалникът е обвинен по чл. 282 от Наказателния кодекс, който се отнася за нарушения на служебните задължения с цел набавяне на облаги.

Според прокуратурата в периода 9 януари 2012 - 22 юли 2013 година...

БАН представя том 2 на „Златен фонд на българската наука"

/КРОСС/„Златен фонд на българската наука" - том втори, който включва откъси от видеоинтервютата, както и самият видеоархив, ще бъде представен на 3 юни 2014 г. (вторник) от 10:00 ч. в Големия салон на Българска академия на науките (гр. София, ул. „15-ти ноември"). Ще бъде презентиран и сборникът с доклади „The role of egology in the history of science" . Специални гости на събитието ще бъдат председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров и ректорът на УНИБИТ проф. Стоян Денчев. Дуото виртуози-цигулари проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов ще отправят музикален поздрав към присъстващите. Вторият том на сборника „Златен фонд на българската наука" представя живота и работата на 63-ма големи български учени. В специални видеоинтервюта, проведени от екипа на едноименния проект, ръководител на който е доц. дфн Ерика Лазарова, учените разказват подробности за своя житейски път, за научните си търсения, за учителите си в науката, идеологическите противоречия и др. Така уникалният видеоархив съхранява за поколенията живата памет на българската наука през погледа на личностите, които са я градили през последните десетилетия. Сред тях са известни български учени като акад. Николай Кауфман, акад. Ангел Гълъбов, проф. Анн-Мария Тотоманова, проф. Кирил Топалов, проф. Андрей Пантев, проф. Христо Пимпирев, настоящият председател на БАН акад. Стефан Воденичаров и много други

Гръцкият финансов министър вероятно ще оглави централната банка


Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас по всяка вероятност ще оглави централната банка в рамките на готвения от премиера Андонис Самарас ремонт на коалиционното правителство, съобщи вестник "Вима", цитиран от БТА.

Въпросът за смяната на Стурнарас се породи след негативния за управляващата партия Нова демокрация резултат от евроизборите в Гърция, дал повод на нейни членове да настояват за смяна на финансовия министър, сочейки го като отговорен за меморандумите с международните...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване