УТРЕ! Любим виц на Драгомир Драганов

Разговор между жена и мъж:
- Къде работиш?
- В цирка! Искаш ли да направим един фокус?
 - Искам, какъв е? 
- Взимаме такси, отиваме у нас, правим каквото правим и после ти изчезваш! 
























































Разговор между жена и мъж: - Къде работиш? - В цирка! Искаш ли да направим един фокус? - Искам, какъв е? - Взимаме такси, отиваме у нас, правим каквото правим и после ти изчезваш!

Да се спре процедурата за прекомерен бюджетен дефицит за 6 страни поиска ЕК

Австрия, Белгия, Чешката република, Дания, Нидерландия и Словакия.

Крал Хуан Карлос абдикира, да живее Фелипе V

Новината бе съобщена в понеделник сутринта от премиера Мариано Рахой. На обяд крал Хуан Карлос обясни мотивите си в телевизионно обръщение. Първата в Испания доброволна кралска абдикация от 1885 г. насам е продиктувана от “желание за обновяване, възстановяване и поправяне на грешки, както и за да направя път за решително по-добро бъдеще”, каза той. Новината бе съобщена в понеделник сутринта от премиера Мариано Рахой. На обяд крал Хуан Карлос обясни мотивите си в телевизионно обръщение. Първата в Испания доброволна кралска абдикация от 1885 г. насам е продиктувана от “желание за обновяване, възстановяване и поправяне на грешки, както и за да направя път за решително по-добро бъдеще”, каза той.

Доктори държали шизофреничка вързана, гола и обърната по очи

В психодиспансера в Русе са държали майка ми вързана, обърната по очи, гола и със смъкнати гащи, споделя пред Нова телевизия дъщерята на страдаща от шизофрения жена. "Когато видях това, сестрата ми обясни, че майка ми падала от леглото и тя не можела постоянно да ходи да я вдига", допълва Галина Илиева, чиято майка - Митка през 2012 г. В психодиспансера в Русе са държали майка ми вързана, обърната по очи, гола и със смъкнати гащи, споделя пред Нова телевизия дъщерята на страдаща от шизофрения жена. "Когато видях това, сестрата ми обясни, че майка ми падала от леглото и тя не можела постоянно да ходи да я вдига", допълва Галина Илиева, чиято майка - Митка през 2012 г.

Лекари държали шизофреничка вързана, гола и обърната по очи

В психодиспансера в Русе са държали майка ми вързана, обърната по очи, гола и със смъкнати гащи, споделя пред Нова телевизия дъщерята на страдаща от шизофрения жена. В психодиспансера в Русе са държали майка ми вързана, обърната по очи, гола и със смъкнати гащи, споделя пред Нова телевизия дъщерята на страдаща от шизофрения жена. "Когато видях това, сестрата ми обясни, че майка ми падала от леглото и тя не можела постоянно да ходи да я вдига", допълва Галина Илиева, чиято майка - Митка през 2012 г.

Домовчийски подписа 2-годишен договор с Левски

София /КРОСС/ Нападателят Валери Домовчийски официализира завръщането си в Левски, след като днес подписа договор с клуба за срок от две години.Домовчийски е юноша на „сините". За първия тим е играл между 2004 и 2008 година, като в актива си има 105 мача и 53 гола. С екипа на Левски той е двукратен шампион и носител на Купата на България.

Асоциацията на прокурорите излезе с позиция в защита на съда след критиките на Цветанов

Асоциацията на прокурорите излезе със специална позиция в защита на българския съд. В нея не се споменава името на бившия вътрешен министър, но става ясно, че тя е провокирано от критиките на Цветан Цветанов към съдебния състав, който го осъди на 4 години затвор.
„Тревожен е фактът колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на Асоциацията на прокурорите излезе със специална позиция в защита на българския съд. В нея не се споменава името на бившия вътрешен министър, но става ясно, че тя е провокирано от критиките на Цветан Цветанов към съдебния състав, който го осъди на 4 години затвор. „Тревожен е фактът колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на

Камери заснели стрелеца на Шопа – без маска и пеша

Мъжът, който стреля по "дясната ръка" на Евелин Банев - Брендо - Георги Семерджиев, е бил без маска и се е оттеглил пеша след инцидента в нощта срещу неделя.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Най-интересното от емисията в 17 часа:

- Камерън и Путин ще се срещнат в петък в Нормандия, ще обсъдят критичната ситуация в Украйна.

- Испанският крал Хуан Карлос абдикира в полза на сина си принц Фелипе.

- Босна и Херцеговина е на второ място в света по брой на терористични организации, свързани с "Алкайда". 

-...

Голям бизнес в малката Япония

Клечки за храна, суши, Хирошима, кимоно, икебана и няколко марки автомобили. Горе-долу с това се изчерпва общата култура на българина относно Япония - държавата, за която ползваме и клишето “Страната на изгряващото слънце”.Всъщност тази далечна като разстояние и като манталитет дестинация винаги е вдъхновявала българите. Спомнете си само ... Клечки за храна, суши, Хирошима, кимоно, икебана и няколко марки автомобили. Горе-долу с това се изчерпва общата култура на българина относно Япония - държавата, за която ползваме и клишето “Страната на изгряващото слънце”.Всъщност тази далечна като разстояние и като манталитет дестинация винаги е вдъхновявала българите. Спомнете си само ...

Босна е втора в света по брой терористични организации

Босна и Херцеговина е на второ място в света по брой на терористични организации, свързани с "Ал-Кайда". На територията на страната действат общо 5 подобни групи, колкото има и в Афганистан. Това става ясно от доклад на Съвета за сигурност на ООН.

ЕК ни критикува за съдебната власт, корупцията и сивата икономика

Независимостта на съдебната власт остава основен проблем, който влияе на бизнес средата в България, напредъкът срещу корупцията е ограничен и нестабилен, нужни са възпиращи санкции за конфликт на интереси. Това подчертава Европейската комисия в шестте си препоръки към България за периода 2014-2015 г. в областта на бюджета, пенсионната реформа, заетостта, образованието, бизнес средата и енергийния сектор, съобщава БНР. През тази година България се е отклонила повече от разрешеното от средносрочната си бюджетна цел и Комисията препоръчва засилване на бюджетните мерки и укрепване на стратегията за 2015-а година. Повишаване на събираемостта на данъците и справяне със сенчестата икономика са други препоръки от днес. Европейската комисия отбелязва, че България е отстъпила от ангажиментите за пенсионна реформа, която трябва да продължи с увеличаване на пенсионната възраст, изравняването ѝ за мъже и жени, и намаляване на възможностите за ранно пенсиониране. За здравеопазването констатацията е, че липсва прозрачност във финансирането, а многобройните регламентирани и нерегламентирани плащания изключват част от населението от достъп до здравни услуги. Препоръката е да се осигури ефикасно здравно обслужване. Комисията препоръчва и реформи в образованието, за да се увеличи качеството и пазарната му ориентация, както и по-активни политики за справяне с безработицата. България има нужда от координирана стратегия за реформа на публичната администрация, досегашният подход е бил разпокъсан, пише още в документа. За енергетиката е отбелязано, че са нужни повече конкуренция, прозрачен пазар на газ и електроенергия, по-независим регулатор и ускорено изграждане на междусистемни връзки със съседните страни заради риска от прекъсване на доставките. Тези препоръки трябва да бъдат одобрени и от съвета, повечето от тях присъстваха и в приетия преди една година документ за България, уточнява БНР.

Еврокомисията ни посъветва по 6 точки

Европейската комисия отправя шест препоръки към България за периода 2014-2015 година. Препоръките са в областта на бюджета, пенсионната реформа, заетостта, образованието, бизнес средата и енергийния сектор. Брюксел ни критикува за това, че здравният сектор е недофинансиран. В трудовия пазар най-големият проблем на България е в младежката заетост. Минималната заплата не стимулира растежа и заетостта, установява ЕК. Тя препоръчва и бързо приемане на училищен закон.

След критиките на Цветанов: Асоциацията на прокурорите с позиция в защита на съда


Асоциацията на прокурорите излезе със специална позиция в защита на българския съд. В нея не се споменава името на бившия вътрешен министър, но става ясно, че тя е провокирано от критиките на Цветан Цветанов към съдебния състав, който го осъди на 4 години затвор.
„Тревожен е фактът колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на Асоциацията на прокурорите излезе със специална позиция в защита на българския съд. В нея не се споменава името на бившия вътрешен министър, но става ясно, че тя е провокирано от критиките на Цветан Цветанов към съдебния състав, който го осъди на 4 години затвор. „Тревожен е фактът колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на

Купете си вестник "Всичко за семейството" - вече и с sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Всичко за семейството" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  online@vgb.bg. Вече може да купувате със sms имного други електронни издания от

РФ: Членовете на Съвета НАТО-Русия да призоват украинските власти да спрат спецоперацията

/КРОСС/ По време на заседанието на Съвета НАТО- Русия, руската страна призова членовете на съвета да поискат от украинските власти незабавно спиране на антитерористичната операция."Става въпрос за продължаване на наказателната операция, чиито мащаби, за съжаление, продължават да се увеличават. Умират мирни хора и със сигурност това е грубо нарушение на международното хуманитарно право, нарушение на всички, свързани с него споразумения " , заяви упълномощеният от Министерството на външните работи на Русия по въпросите на правата на човека Константин Долгов.Той подчерта, че руската страна продължава да настоява за разследване на всички престъпления в сферата на хуманитарното право.

Принц Фелипе ще бъде модерен крал на Испания

"Неговата единствена цел е да служи на страната си"


Орешарски: Националните каузи трябва да се отстояват с дела, както ни показа Ботев

За мен е истинска чест и гордост да бъда сред вас в Деня на Ботев и заедно да отдадем почит на великия български поет и революционер, както и на загиналите за свободата на България. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към хората в Калофер, които се събраха на площада за тържественото отбелязване на 2 юни.

„Ботев е неизменна част от историческата ни памет, неговият завет, неговият несломим дух и родолюбие са част от нас“, отбеляза премиерът. Той напомни думите на поета Вапцаров: „Повзри се в живота и ето ти Ботев“, „Не виждаш ли? – Ботев в очите свети, та Ботев е тук, при народа“. „Тези думи звучат особено силно именно в Калофер – родния град на големия българин и патриот“, каза премиерът Орешарски.

Според министър-председателя пътят на Христо Ботев – „страшен, но славен“, ни води в една посока – към нашите общи национални каузи. Той подчерта, че както свободата, така и тези каузи трябва да се отстояват всеки ден не само с думи, а и с дела – както ни показа Ботев със своя пример. Премиерът изтъкна, че единството, грижата за ближния, за добруването и за просперитета на страната са способни да надделеят над страха, малодушието и апатията, които са истинската заплаха за свободата.

„Когато ние българите заговорим, рядко ни се случва да е в един глас. Затова е важно, че на днешния ден е отредено време, в което да се поклоним в знак на почит и заедно да помислим в минутите на мълчание за общия ни идеал – свободата и добруването на „нашата земя хубава“, както я нарича самият Ботев“, каза още премиерът.

„Ботев падна в бой за свобода и затова той не умира, него жалеят земя и небе, звяр и природа и всички ние и днес говорим за него. Нека си спомним и продължим неговите съкровени думи – „О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже – мен в сърцето и в душата…“. Дай на нас, българите, сили и мъдрост – да се грижим за Родината и да бъдем достойни наследници на тези, които дадоха живота си, за да бъдем свободни ние“, добави министър-председателят.

 

Трошат колите ни с корабно гориво

В някои от бензиностанциите в Кюстендилско вместо дизел в автомобилите са наливали корабно гориво, което носи рискове от повреда на двигателите. Това е установила внезапна проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Турнир по футбол за деца в Бургас

Деца от набор 2003/2004 г. ще участват на голям Областен турнир в гр. Бургас, организиран от ОС на БФС -Бургас и Община Бургас с участието на 10 отбора, които ще играят на 2 терена-спортен комплекс “Каменица-Арена” и спортен комплекс “Изгрев” в гр. Бургас.

Нашият отбор – ОФК “Поморие” ще играе на спортен комплекс “Изгрев”, като първата среща е от 9:00 часа с отбора на ОФК “Несебър”.

Останалите отбори в групата са : ОФК “Несебър”, ДФШ “Звездичка”, ФК “Карнобат” ,ПФК “Нефтохимик”.

Закопчаха колата на евродепутат от ДПС в Търново



Колата на евродепутат е била закопчана във Велико Търново и му била наложена глоба от 10 лв. Новоизбраният член на Европарламента Илхан Кючук отнесъл санкцията в събота.
Председателят на младежката организация на ДПС паркирал личния си автомобил на ул. "Стефан Стамболов" в болярския град. Паркоместата в синята зона обаче били платени, Колата на евродепутат е била закопчана във Велико Търново и му била наложена глоба от 10 лв. Новоизбраният член на Европарламента Илхан Кючук отнесъл санкцията в събота. Председателят на младежката организация на ДПС паркирал личния си автомобил на ул. "Стефан Стамболов" в болярския град. Паркоместата в синята зона обаче били платени,

Мъжът, прострелял дясната ръка на Брендо, избягал пеша

София /КРОСС/ Мъжът, стрелял по Георги Семерджиев пред столичен хотел в квартал "Лозенец", е избягал пеша от мястото на инцидента. Това са показали записите от камерите в района на стрелбата.Пред БНР източници от СДВР уточниха, че стрелецът все още се издирва от полицията. Той не е бил маскиран и вероятно е причакал Жоро Шопа на метри от хотела, скрит в някой от близките дворове.За момента не е ясно дали неизвестният нападател е побягнал в посока към резиденция "Лозенец", или е влязъл в някоя от улиците около намиращото се на стотина метра Четвърто РУП.Криминалистите категорично отрекоха появилата се информация, че е имало скандал преди стрелбата.

Водолази от цялата страна премериха сили в Бургас

Два дни водолази от цялата страна мериха сили в републиканското първенство по подводен спорт „Златен делфин“, което се проведе в Бургас този уикенд. Дайвинг състезанието, организирано от Българската национална асоциация по подводна дейност и морски клуб „Приятели на морето“- Бургас, събра любителите на водолазното изкуство в плувен комплекс „Флора“ под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. За отличната организация голяма роля изиграха доброволци от бургаските училища СОУ „Иван Вазов“ и Търговска гимназия, които през двата състезателни дни асистираха на участници и съдии.

Десетки плувци показаха най-доброто от себе си в дисциплините плуване с плавници по повърхността, апнея, комбиниран дайвинг и дайвинг с препятствия.

В дисциплината сто метра плуване с плавници по повърхността в категорията на най-малките- от 12 до 14 години при момичетата най-добре се представи четиринадесетгодишната Калина Дамянова от клуб София с 1:01:27 мин. След нея се нареди Полина Василева от клуб „Юлиян Русев“ с 1:03:74, а на трето място остана Юлия Кръстева от клуб „Бриз“ (1:04:23). При момчетата най-добър резултат постигна Антон Кръстев, следван от Антоний Моралийски и Ивайло Петков. И тримата призьори са възпитаници на клуб „Черно море“. В дисциплината 25 метра апнея (12-14 г.) отново тримата си поделиха призовите места с резултати 0:08:00 за Антон Кръстев, 0:08:95 за Ивайло Петков и 0:09:80 за Антоний Моралийски.

В плуването с плавници по повърхността за участници от 14 до 16 години най-добро представяне при момичетата направи Ивет Шумкова от клуб „Черно море“, заковавайки хронометъра на 0:54:14 мин. След нея с 1:01:27 мин. се нареди Калина Дамянова от клуб „София“, а третото място остана за Росица Динева от клуб „Бриз“ с постижение 1:04:00 мин. При момчетата най-добри резултати дадоха възпитаниците на клуб „Бриз“ Павел Каменов с 0:55:49 мин. и първо място и Габриел Иванов с 0:57:15, който се нареди втори. Едва с няколко стотни по-късно се класира Росен Хараломов от клуб „Черно море“, печелейки третото място с 0:57:72. Павел Каменов триумфира и в дисциплината 25 метра апнея, вземайки разстоянието за 0:08:01. След него с 0:08:67 остана Росен Хараланов от клуб „Черно море“ и Габриел Иванов от клуб „Бриз“, чийто резултат 0:09:53 го нареди трети.

В първия състезателен ден бе връчена и купата на името на европейския шампион по подводно ориентиране и треньор на националния отбор от 1981 г. Емил Попов. Мъже и жени състезаваха в дисциплините 50 метра апнея и 100 метра плуване с плавници по повърхността. Победителка в комплексното класиране и носителка на купа „Емил Попов“ за 2014 година стана младата надежда на българското плуване и на варненския клуб „Черно море“ Ивет Шумкова. При мъжете престижната награда отиде при Димитър Тянков от клуб „София“.

Димитър се оказа печелившето име и в двете дисциплини, които се проведоха във втория ден от турнира. В 100 метра дайвинг с препятствия трите челни позиции си поделиха Димитър Стоянов от клуб „Черноризец Храбър“ с резултат 1:45:94, Димитър Янев от клуб „Нептун“ (1:47:88) и отново Димитър Тянков с 1:59:88. Същият състав, но с Димитър Янев начело (5:07:48) си раздели и първите три места в дисциплината 300 м. дайвинг комбинирано. Там второто място остана за Димитър Тянков с 5:20:81, а третото за Стоянов с 5:21:50.

При жените клуб „Приятели на морето“ безапелационно взе и трите места в дайвинга с препятствия. Най-добро време показаха двете европейски шампионки по подводно ориентиране от 1990 г. Румяна Боева и Нели Ангелова. Боева заслужено се класира на първо място с резултат 1:55:99, а второто място остана за Ангелова с 2:14:71. С 3:45:56 Кристина Ненчева се нареди на трето място.

 

Чавдар Трифонов обяви намеренията си да се бори за кмет на Варна

Чавдар Трифонов, който на частичните местни избори във Варна като независим кандидат регистрира трети резултат, отново ще се кандидатира за кмет на морския град на редовния вот следващата година. В ефира на Дарик той обяви, че в скоро време ще започне кампанията си.

WIZZ AIR назначава нов корпоративен директор

/КРОСС/ Оуен Джонс е назначен на новосъздадената позиция корпоративен директор/ Chief Corporate Officer, считано от 1 юни 2014, съобщиха от Wizz Air. Той ще е базиран в Женева и ще докладва на изпълнителния директор. Кариерата на Оуен започва в Nicholson Graham & Jones преди да се присъедини към Wilde Sapte като адвокат, специализиран в авиацията, става партньор и приемник на фирма Denton Wilde Sapte. След почивка от правото, през която се квалифицира като професионален пилот, се присъединява към Wizz Air през септември 2010 като главен съветник и секретар на съвета на директорите. В новата си роля, Оуен ще отговаря за правните функции на групата, както и човешки ресурси, комуникации и връзки с обществеността, и материалните активи на групата. Позицията на новия корпоративен директор ще засили капацитета на висшия мениджмънт и така ще помогне постигането на бизнес плановете на Wizz Air да се движи напред. "Работейки в ранните години на Wizz Air, аз съм силно развълнуван от назначението ми на ръководни корпоративни функции на Wizz Air през 10тия й юбилей. Чакам с нетърпение да работя с нашите отдели човешки ресурси и корпоративни комуникации и да бъда вавлечен в тези интересни, изискващи и динамични области на бизнеса на Wizz Air", каза Оуен.    

Бъдещата кралица на Испания – Летисия Ортис

Красива, активна, спонтанна, Летисия Ортис Рокасолано изтърси праха от образа на кралското семейство, пише АФП

Какво да очакваме от бъдещото BMW 7-Series?

Седанът остава флагман на баварците, ще го видим догодина


Бъдещата кралица на Испания – Летисия Ортис

Красива, активна, спонтанна, Летисия Ортис Рокасолано изтърси праха от образа на кралското семейство, пише АФП

Изграждането на булеварда между ЦГЧ и кв. “Св. Георги” започва през септември

Вече са доставени палмите, които ще красят крайбрежните алеи това лято. Дръвчетата са взети под наем за летния сезон и са с 22 бр. повече от миналата година. Освен по булевард „Яворов”, палми ще бъдат поставени и по крайбрежната зона в кв. Свети Георги, след като приключат ремонтните дейности по укрепителното съоръжение там, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Инициативата е част от кампанията „Поморие – моят зелен град” и има за цел да подобри визията на крайбрежните зони в града за предстоящия туристически сезон.

През следващото лятото ще бъде увеличена и площта на крайбрежните алеи. Строителството на булеварда, свързващ Централна градска част и кв. “Свети Георги” в гр. Поморие”, ще започне през м. септември 2014 г. В момента тече процедурата по избор на изпълнител, за която Община Поморие предвиди над 1 600 000 лв. в капиталовата си програма за 2014 г. Превръщането на съществуващата дига в пешеходна и велосипедна алея, ще подобри цялостния облик на бреговата линия на гр. Поморие през туристическия сезон 2015.

Строително-монтажните работи включват възстановяване на съществуващата брегозащитна дига до необходимата кота и изграждане на монолитна стоманобетонова конструкция, като от към морето се предвижда да има вълнобоен блок, а от другата страна – парапет с възможност за монтиране на пейки. Общата дължина на съоръжението е около 1560 м’.

 

 

Хлорирана вода натровила децата в Банско?

/КРОСС/ Проверката на инспектори от Агенцията по храните в Благоевград ще излезе с официални резултати в сряда, но днес Михаил Бащавелов, регионален шеф на държавната институция посочи коя е вероятната причина за натравянето на децата от зеленото училище. Според него, в хотела е имало две групи деца, които са яли една и съща храна. В първата група обаче болни няма. Когато пристигнала втората група 9-годишни малчугани в Банско, започнало хлориране на водата, такова каквото се прави и от днес в Благоевград.Въпреки че в хотела коректно са поставили табели, че водата е негодна за пиене, някой от малките ученици може и да я е пробвал, това е и една от най-вероятните причини за състоянието на децата, съобщи struma.com.

Мъж плаща 3 месеца откуп за фалшиво отвличане

Харманлия бил три месеца изнудван и плащал откуп за "отвлечената" си снаха, докато не се усетил и не предал изнудвачите си на полицията. Задържан е 25-годишен мъж, установени са и двамата му помагачи..

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Полицай призна за лъжепоказания пред варненския съд

"С ръка на сърце този път казвам истината", призна пред съда полицай Юри Юриев от II РПУ във Варна. Той се извини и се отрече от дадените от него свидетелски показания по мегаделото срещу морския бизнесмен Лъчезар Братоев, обвинен за хулиганство.

Цветанов се отчете пред Политическата асамблеята на ЕНП

/КРОСС/ ГЕРБ е безапелационният победител на европейските избори в България, защото освен че победихме за пореден път БСП, нашият отбор би и президента на европейските социалисти Сергей Станишев. Това заяви в Брюксел заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който представи анализ на резултатите от евровота в България пред Политическата асамблеята на ЕНП. Цветанов подчерта още, че ГЕРБ е увеличила броя си мандати и вместо 5, изпраща в Групата на ЕНП в Европарламента вече 6 евродепутати от ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ благодари и на ЕНП за подкрепата и добрата комуникация по време на предизборната кампания. Той отчете още, че ГЕРБ е спечелила, защото е заложила на личните срещи с хората в цялата страна. Цветанов подчерта още, че в България националистическите партии не получиха доверието на избирателите и че партия "Атака", която официално крепи управлението на БСП и ДПС, няма да има представители в Европарламента.По време на заседанието президентът на ЕНП Жозеф Дол лично поздрави Цветан Цветанов и ГЕРБ с убедителната победа в България и коментира, че подобни резултати са доказателство за успехите на силните десни управления в Европа

Баща уби сина си с нож

60-годишен мъж от Нови пазар уби с нож сина си при семеен скандал, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Шумен.

EK поиска да спрем "Южен поток", докато не бъде съобразен с правилата на ЕС

Официалното писмо от Брюксел е първа фаза от наказателна процедура, а срокът за отговор на България е един месец


Проф. Близнашки: „Корупция” – думата табу в БСП

Избирателите наритаха БСП. Проблемът не е в това, че ГЕРБ победиха, а че левите избиратели наказаха БСП като останаха вкъщи без да ги подкрепят, а това беше важно и им беше казано многократно по време на предизборната кампания. Кабинетът Орешарски решава големи проблеми, но ден за ден. Левите избиратели обаче са мечтатели – на тях им е нужна дългосрочна програма, която не им беше представена, очерта като един от основните проблеми след изборите за Европейски парламент Александър Симов от БСП.

Мъжът, прострелял дясната ръка на Брендо в "Лозенец", избягал пеша

Мъжът, стрелял по Георги Семерджиев пред столичен хотел в квартал "Лозенец", е избягал пеша от мястото на инцидента. Това са показали записите от камерите в района на стрелбата.
Пред БНР източници от СДВР уточниха, че стрелецът все още се издирва от полицията. Той не е бил маскиран и вероятно е причакал Жоро Шопа на метри от хотела, Мъжът, стрелял по Георги Семерджиев пред столичен хотел в квартал "Лозенец", е избягал пеша от мястото на инцидента. Това са показали записите от камерите в района на стрелбата. Пред БНР източници от СДВР уточниха, че стрелецът все още се издирва от полицията. Той не е бил маскиран и вероятно е причакал Жоро Шопа на метри от хотела,

Ваканция,здравей

Читалище “Просвета-1888” гр. Поморие приюти учениците от І “в” клас – “Пламъче”, с класен ръководител Славена Стоянова в последния им учебен ден. Чрез забавната игра “Не се сърди, човече”, те показаха своите знания и умения и опознаха по-малкия брат на училището – читалището. Детската библиотека и нейните зали станаха сцена на оспорвани игри. Радостта от първите отлични свидетелства изпълни сградата.

Пламъчетата се разделиха с пожелания за редовни срещи през лятната ваканция.

 

ЕК: България не е помръднала в проблемните области за година

/КРОСС/ България не отбелязва особен напредък спрямо миналата година в нито една от областите, наблюдавани от Европейската комисия. Това става ясно от годишните препоръки на Брюксел към София, които бяха представени днес. Те са в 6 области и покриват широк спектър сектори нуждаещи се от реформи - от фискална политика, през пенсионна система, до енергиен сектор и бизнес среда.Въпреки, че езикът в документите на комисията е доста по-мек от този в експертните доклади, защото минава през политическо ниво, е видно че ситуацията в България не е впечатлила особено с развитието си. Единствено в "Устойчивост на публичните финанси", страната отбелязва някакъв напредък, в другите области се говори само за отделни позитивни стъпки, а в две от тях - "Пенсионна реформа" и "Образование и здравеопазване", няма отбелязан никакъв прогрес и има връщане назад.Като цяло, почти всичко в документа е подобно на този от 2013 г., с по-силен език на места. България, с други думи, не е мръднала особено от мястото си за една година.Събирането на данъци остава основно предизвикателство пред българската държава, смята комисията. Според ЕК, бюджетният дефицит ще порасне от 0,8% на 1,9% от БВП и ще остане на горе-долу това ниво през 2014 и 2015 г. Структурния дефицит пък ще е 1,4% през 2014 г. и 1,2 % през 2015 г.Отбелязва се създаването на независима институция, която да надзирава фискалната политика, както бе поискано от Брюксел, но тя все още не е задействана

Спешната помощ ще е с нов временен шеф

Д-р Александър Златанов ще бъде назначен за временно изпълняващ длъжността шеф на Центъра за Спешна медицинска помощ (ЦСМП). Това заяви здравният...

Цветанов от Брюксел: На изборите бихме лидера на ПЕС

ГЕРБ е безапелационен победител, категоричен е той


В Украйна: Нови трупове и нов президент!

Украинската ЦИК обяви официално Петро Порошенко за президент на Украйна. Това става на фона на продължаващите сражения в някои части на страната. По данни на световните медии, при нанасянето на въздушен удар срещу сградата на областната администрация на Луганск са използвани касетъчни бомби. Сградата е частично разрушена. Има жертви и ранени.

Порошенко стана официално президент на Украйна

Украинската ЦИК обяви официално Петро Порошенко за президент на бившата съветска република, съобщи УНИАН. Официалните резултати са станали ясни на днешното заседание на комисията след 100% обработка на протоколите от състоялите се на 25 май избори.

Всичките 15 членове на комисията са се подписали под окончателните документи, които сочат, че Поро Украинската ЦИК обяви официално Петро Порошенко за президент на бившата съветска република, съобщи УНИАН. Официалните резултати са станали ясни на днешното заседание на комисията след 100% обработка на протоколите от състоялите се на 25 май избори. Всичките 15 членове на комисията са се подписали под окончателните документи, които сочат, че Поро

Видео: Честване на Ботев в софийското метро



По случай 2 юни, Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и 138-та годишнина от смъртта на поета-революционер, ученици от столични гимназии прочетоха 19 негови стихотворения в преддверието на метростанция "Свети Климент Охридски" в София тази сутрин. Ченето започна точно в 11 ч. и следваше оригиналния ред, в който творбите са публикувани от Ботев в единствената му стихосбирка, издадена приживе - "Песни и стихотворения" от 1875 г.

Точно преди...

Мъжът, прострелял дясната ръка на Брендо, избягал пеша


Мъжът, стрелял по Георги Семерджиев пред столичен хотел в квартал Мъжът, стрелял по Георги Семерджиев пред столичен хотел в квартал "Лозенец", е избягал пеша от мястото на инцидента. Това са показали записите от камерите в района на стрелбата. Пред БНР източници от СДВР уточниха, че стрелецът все още се издирва от полицията. Той не е бил маскиран и вероятно е причакал Жоро Шопа на метри от хотела,

Американски зам.-министър ще участва в операциите в Югоизточна Украйна

/КРОСС/ Украинската войска прехвърля допълнителни подразделения и техника в Донецка и Луганска области за засилване на бойните действия срещу поддръжниците на провъзгласилите се републики. По данни на РИА „Новости" в разработването и провеждането на операцията участие ще вземе зам.-министърът на отбраната на САЩ Дерек Чолет. Позовавайки се на свой източник в силовите структури на Украйна, агенцията съобщава, че новоизбрания президент е наредил да се прочистят административните сгради в Донецка и Луганска области. Там трябва да се изпрати допълнителна бронетехника, БТР-и от ново поколение, танкове, да се увеличи броят на вътрешните войски и военните единици.Според източника, в разработването и провеждането на операцията участие ще вземе американският заместник-министър на отбраната Дерек Шолет, който е на посещение в Киев.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване