Орешарски: Промените в кабинета ще зависят от поставените цели

БСП и ДПС анализират ситуацията след евроизборите, обясни премиерът


Засилват полицейските проверки по пътищата в ЕС за седмица

Полицията в 25 от 28-те държави в Евросъюза започва общоевропейска операция за контрол на скоростта на автомобилите по магистралите и в градовете на Европа. Това съобщават от сдружението за европейски пътни полицаи "Тиспол”.
Тя ще се проведе от 2 до 8 юни, като у нас акцията стартира от днес. Сред трите основни причини за възникване на тежки Полицията в 25 от 28-те държави в Евросъюза започва общоевропейска операция за контрол на скоростта на автомобилите по магистралите и в градовете на Европа. Това съобщават от сдружението за европейски пътни полицаи "Тиспол”. Тя ще се проведе от 2 до 8 юни, като у нас акцията стартира от днес. Сред трите основни причини за възникване на тежки

Засилени полицейски проверки по пътищата в ЕС

Полицията в 25 от 28-те държави в Евросъюза започва общоевропейска операция за контрол на скоростта на автомобилите по магистралите и в градовете на Европа. Това съобщават от сдружението за европейски пътни полицаи Полицията в 25 от 28-те държави в Евросъюза започва общоевропейска операция за контрол на скоростта на автомобилите по магистралите и в градовете на Европа. Това съобщават от сдружението за европейски пътни полицаи "Тиспол”. Тя ще се проведе от 2 до 8 юни, като у нас акцията стартира от днес. Сред трите основни причини за възникване на тежки

Варненската Първа езикова е №1 на плуване и плажен волейбол

215 ученици от 20 училища взеха участие в традиционния "Общински ученически турнир по плуване" по повод Деня на детето 1 юни, организиран от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" при община Варна. По правилата на наредбата на турнира, децата бяха разделени на три възрастови групи 5-6, 7-8 и 9-11 клас.

Кралят на Испания абдикира

Кралят на Испания Хуан Карлос абдикира от престола. Информацията бе потвърдена от министър-председателя Мариано Рахой. На мястото на...

Кметът на Своге е временно отстранен от длъжност

Срещу Жоро Цветков има образувано досъдебно производство за нарушения


Нямаме колебания към Реформаторския блок, рече Кунева

"Направихме пробив, но не разгърнахме потенциала си на евровота"


Очакваме много нови таблети с Windows 8.1 към края на годината

 DigiTimes споделя, че повечето партньори на Microsoft работят по богато портфолио от таблети с Windows 8.1, които ще влязат в продажба малко преди началото на празничния сезон.

Повечето устройства са с диагонал на дисплея между 7 и 9 инча, а сред по-активните производители са Asus и Acer, които ще анонсират част от новите си продукти още на Computex. Причината в скока на интереса къмWindows 8.1 е, че платформата вече може да се лицензира напълно безплатно за таблети с диагонал на дисплея под 9 инча. Това позволява на хардуерните компании да осигурят значително по-ниски крайни цени и да конкурират Android моделите, позиционирани между ниския и средния клас.

Дават пенсиите с ден по-рано

Изплащането им ще продължи до 20 юни

Испанският крал Хуан Карлос абдикира

Кралят на Испания Хуан Карлос планира абдикация, съобщи испанският министър-председател Мариоано Рахой, цитиран от АП. По всяка вероятност короната на Испания ще вземе принц Фелипе, трето дете и първи син на крал Хуан Карлос. Въпреки че е един от най-популярните монарси в света, Хуан Карлос изгуби доверие сред своите поданици през последните години заради дъщеря му, която е разследвана за корупция заедно със съпруга си.

Изплащането на пенсиите започва на 6 юни и ще приключи на 20 юни

През юни изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 6-и, петък, и ще приключи на 20-и, петък, съобщиха от Националния осигурителен институт.

Изплащането на пенсиите ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция.

Преводите на сумите за юнските пенсии по сметки на п През юни изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 6-и, петък, и ще приключи на 20-и, петък, съобщиха от Националния осигурителен институт. Изплащането на пенсиите ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметки на п

Кралят на Испания абдикира

/КРОСС/ Кралят на Испания Хуан Карлос планира абдикация, съобщи испанският министър-председател Мариоано Рахой, цитиран от АП. По всяка вероятност короната на Испания ще вземе принц Фелипе, трето дете и първи син на крал Хуан Карлос. Въпреки че е един от най-популярните монарси в света, Хуан Карлос изгуби доверие сред своите поданици през последните години заради дъщеря му, която е разследвана за корупция заедно със съпруга си.  

Борисов вещае избори наесен, когато ще се прави бюджетът

 Предсрочни избори ще има наесен поради една причина - не че ГЕРБ ще ги предизвика. Ще дойдат, когато ще дойде времето да се прави новият бюджет. Такава прогноза направи в интервю за bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му приходните агенции не събират данъци, нито митниците работят както трябва и няма откъде да дойдат парите в бюджета: "В същото време трябва да се плащат в железниците огромни пари, за мотрисите, "Сименс"-ите, още 300 милиона не са платени, падежите 2015 година по-големите кредити".

"Тези сладури наесен ще искат някой да им обере негативите", допълни Борисов. Според него предсрочните избори зависят само от ДПС, защото "Атака" нямат интерес от тях, поради фактът, че няма да влязат в следващия парламент.

Прогнозата на лидера на ГЕРБ е, че кабинетът ще се откаже да управлява "след като доокрадат бюджета", което щяло да стане след ноември. "Помнете ми думата - тогава всички политолози, коментатори ще започнат да говорят, че ГЕРБ, ако са социално отговорни, трябва да влязат в коалиция", каза Борисов. Тогава, според него, БСП ще искат да вкарат ГЕРБ във властта.

Борисов така и не отговори на неколкократно зададеният му въпрос, дали партия ГЕРБ би се отказала от управлението на изпадналата в толкова тежко положение страна.

Единствената партия, която Бойко Борисов изключи като възможна за сътрудничество, е "България без цензура", заради обидите и поведението й. Лидерът на ГЕРБ заяви, че с Николай Бареков не си е говорил от години и с него категорично "не би си играл".

Попитан каква оценка дава на кабинета "Орешарски", след година работа, той посочи, че дори двойка не може да му пише и му слага нула.

Избрани от лукавия


Анализът е публикуван в портала "Култура". Заглавието и вътрешните заглавия са на "Дневник". Оригиналното е "По повод евроизборите".

Макар това да не беше главната "интрига" на току-що отминалите европейски избори, любопитно ми беше колко процента от гласовете на избирателите все пак ще привлече новоизлюпената "партия на Бареков" след небивалите социологически, медийни и всякакви други нейни преекспонирания през последните два-три месеца. Любопитно ми беше да разбера колко пъти една...

Бащата на Таня Масалитинова също починал, докато чете "Война и мир"

Една жена с изключителен талант, финес. Актриса с много богата култура, което й личеше на сцената. Така актрисата Нина Димитрова описа колежката си Таня Масалитинова, която почина в събота на 92 години.
„Както вчера си говорихме с една моя приятелка театроведка, да, тя наистина беше от дамите в българския театър“, каза още Нина Димитрова по bTV. Една жена с изключителен талант, финес. Актриса с много богата култура, което й личеше на сцената. Така актрисата Нина Димитрова описа колежката си Таня Масалитинова, която почина в събота на 92 години. „Както вчера си говорихме с една моя приятелка театроведка, да, тя наистина беше от дамите в българския театър“, каза още Нина Димитрова по bTV.

Кралят на Испания абдикира

Хуан Карлос I ще отстъпи трона на сина си Фелипе

Испанският крал Хуан Карлос абдикира

Новината съобщи министър председателят Мариано Рахой

Президентът назначи нов шеф на НСО


Президентът назначи генерал-лейтенант Ангел Антонов за началник на Националната служба за охрана (НСО), съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Той заема мястото на бригаден генерал Тодор Коджейков, който подаде оставка през февруари по лични причини.

С друг указ държавният глава назначи за заместник-началници на НСО полковник Юлиан Харалампиев и полковник Красимир Станчев.

Бившият директор на главните дирекции "Криминална полиция" (2010-2011) и "Национална...

Бащата на Таня Масалитинова също починал, докато чете "Война и мир"

Една жена с изключителен талант, финес. Актриса с много богата култура, което й личеше на сцената. Така актрисата Нина Димитрова описа колежката си Таня Масалитинова, която почина в събота на 92 години.
„Както вчера си говорихме с една моя приятелка театроведка, да, тя наистина беше от дамите в българския театър“, каза още Нина Димитрова по bTV. Една жена с изключителен талант, финес. Актриса с много богата култура, което й личеше на сцената. Така актрисата Нина Димитрова описа колежката си Таня Масалитинова, която почина в събота на 92 години. „Както вчера си говорихме с една моя приятелка театроведка, да, тя наистина беше от дамите в българския театър“, каза още Нина Димитрова по bTV.

Наводнения в Сибир

В редица региони на Русия от няколко дни продължават проливните дъждове като на територията на република Алтай и Хакасия е обявено все още бедствено положение. Жителите на над 60 населени места в руския Алтайски край са пострадали от силните наводнения, предизвикани от проливните дъждове.

Хората на Кунева търсят лидер на реформаторите

„България на гражданите” оцени резултата от евроизборите като успех и съжали, че малко гласове не са достигнали на РБ за втори евродепутат. Все още не е ясно дали новият водач на дясната коалиция ще бъде човек от блока, или външен експерт

В общ алианс да извадим ДПС от властта за 2 мандата

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков отправи политическо послание към всички партии в общ алианс да извадят ДПС от властта поне за два мандата.

Нивото на Дунав при Лом вече спада

Отменена е третата степен на готовност за защита на населението от наводнение в Лом. Това каза за Красимир Христов, началник управление „Кризи” в община Лом, предаде Агенция "...

Финалът на Шампионска лига виновен за контузията на Роналдо

Мачът срещу Атлетико (Мадрид) на финала на Шампионска лига (4:1) е утежнил контузията на звездата на Реал (Мадрид) и Португалия Кристиано Роналдо, съобщава "Марка". Както е известно, нападат...

Националките в почивка, "Б" отборът играе в Евролигата

Старши треньорът на женския национален отбор Владимир Кузюткин пусна момичетата в почивка след тежката квалификация в Баку. България се класира за Европейското първенство през 2015 г. в Холандия и Бел...

Изненади в окончателния състав на Русия за Световното

Селекционерът Фабио Капело обяви окончателната група на руския национален отбор по футбол за предстоящото световното първенство в Бразилия. Сензационно, от състава отпадат Денис Черишев и Павел Могиле...

ГОСПОДАРКА НА ЗЛОТО е най-касовата кинопремиера на Анджелина Джоли

Дългоочакваното завръщане на Анджелина Джоли към света на голямото кино се увенча с грандиозен успех, който превърна Злодеида в най-доходоносната героиня на актрисата у нас с боксофис от 330,576 лв. з...

Льов обяви състава на Германия, Клозе пред топрекорд

Селекционерът на Германия Йоахим Льов обяви окончателния състав за световното първенство в Бразилия. Специалистът избра имената на 23-мата играчи, на които ще разчита за спечелването на четвъртата све...

Рояк пчели вдигна на крак пожарната в Благоевград

Рояк пчели вдигна на крак екип на пожарната служба в Благоевград. Повече от два часа продължи акцията по прибирането на пчелното семейство настанило се на дърво в центъра на града. Раздвижването събр...

Видинско с четири екопътеки

Четири екопътеки има в района на село Киреево, каза кметският наместник на населеното място Герго Гергов пред Радио Фокус. Две от тях тръгват от центъра на Киреево и са насочени към Раковишкия манаст...

Китайци инвестират в създаването на плаващ град


Британското архитектурно и дизайн студио AT Design Office разработи концепция за изкуствен плаващ остров, върху който в морето може да бъдат побрани жителите на цял квартал.

Концепцията е по поръчка на китайската строителна компания СССС и предвижда островът да е съставен от шестоъгълни модули, каквито се използват при изграждането на 50-километровия мост Хонконг-Джухай-Макао. Строителството на моста започна през 2009 г. и се очаква да приключи през 2015-2016 г.

Идеята за...

№15 Момчил Неков има връзка с дъщеря на активистка от ГЕРБ

 №15 от червената бюлетина на БСП Момчил Неков имал връзка с Искра Василева – дъщерята на организационния секретар на ГЕРБ в Кюстендил Гергана Василева. Софиянецът излезе с едни гърди пред Станишев в преференциалния вот на евроизборите и излита с кюстендилката за Брюксел. Новината за топлата връзка между БСП и ГЕРБ е хит в областта, твърди viaranews.com.

Гергана Василева, или както я наричат Гери, влезе в местното ръководство на ГЕРБ през януари 2013 година.

„Да, вярна е мълвата. Действително дъщерята на Гери живее с Момчил Неков в София“, казаха членове на ПП ГЕРБ. На фейсбук профила Гергана е отбелязала, че харесва Момчил Неков. За дъщеря й Искра обаче почти нищо не се знае в областния град.

На преференциалният вот в Кюстендилска област за Момчил Неков отчита 1528 гласа, водачът Станишев получава наполовина по-малко, или 751 според данните на Районната избирателна комисия.

http://www.24chasa.bg/

 

Пернишка фирма се отказа от търг за обект в парк "Рила", след като цената скочи 10 пъти

Почти 10 пъти над началната цена стигна наддаването за търговски обект в Парк "Рила".

На процедурата в Община Дупница се явиха 5 фирми, които наддаваха със стъпка 15 лева за 38 квадрата обект намиращ се в непосредствена близост до барбекютата. Срокът на договорът е за 10 години и касае работа за 5 месеца в летния сезон, за когато се и заплаща наемната цена. Началната цена бе 150 лева без ДДС, пише struma.com. В крайна сметка "Транспорт Евро Карс"...

Продължава

Преди сирените:Един англичанин пише за Деня на Ботев

Българи, точно днес, в деня, когато трябва да почетем паметта на един от най-големите революционери, ние ще ви споделим едно писмо на англичанин. И го правим, защото се надяваме... вярваме, че именно то ще ви вдъхне онази гордост, която ви принадлежи по право само, защото сте поели първия си дъх на нашата райска земя - ГОРДОСТТА, че сте българи.

Върлува туберкулоза по говедата, а се мълчи!

Пет огнища на турберкулоза по говедата има в страната, а пети месец нито животните се изследват, нито до нас идват инструкции от министерството какво да правим.Това заявиха пред медиите ветеринарни лекари от Българския ветеринарен съюз.

Цените на земята в Лондон затрудняват строителството на достъпни жилища

Цените в момента са с 27% по-високи в сравнение с предишния рекорд, отчетен през 2007 г.


Popa Sapka се завръщат с турне у нас

Румънците с концерти в София, Пловдив и Велико Търново


Слаб растеж на производствената активност в еврозоната

Производствената активност на еврозоната е нараснала с най-бавни темпове за последните 6 месеца през май. Единствените две страни, в които се...

76-годишен велосипедист бере душа, блъснат от неправилно изпреварваща кола

Възрастен велосипедист е с опасност за живота след катастрофа на пътя между Пловдив и Смолян, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив за „Фокус". Към 16.00 часа преди мост на река Първенецка 76-годишен пловдивчанин бил блъснат с колелото си от лек автомобил „Опел", който предприел неправилно изпреварване.

Пострадалият е настанен в болница с Възрастен велосипедист е с опасност за живота след катастрофа на пътя между Пловдив и Смолян, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив за „Фокус". Към 16.00 часа преди мост на река Първенецка 76-годишен пловдивчанин бил блъснат с колелото си от лек автомобил „Опел", който предприел неправилно изпреварване. Пострадалият е настанен в болница с

76-годишен велосипедист е с опасност за живота, блъснат при неправилно изпреварване

Възрастен велосипедист е с опасност за живота след катастрофа на пътя между Пловдив и Смолян, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив за „Фокус Възрастен велосипедист е с опасност за живота след катастрофа на пътя между Пловдив и Смолян, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив за „Фокус". Към 16.00 часа преди мост на река Първенецка 76-годишен пловдивчанин бил блъснат с колелото си от лек автомобил „Опел", който предприел неправилно изпреварване. Пострадалият е настанен в болница с

Николай Бареков: Не искам да съм в един отбор с Борисов и Костов, искам избори

- Г-н Бареков, управляващите все още правят своя анализ на изборите. Какви са изводите от вашия?
- Нашият резултат беше най-успешен, защото от 0% стигнахме до 11% само за 3 месеца и имаме близо 250 хиляди избиратели зад гърба си. Според анализаторите това са предимно млади хора от градовете, а 85% са хора със средно и висше образование. Всички д - Г-н Бареков, управляващите все още правят своя анализ на изборите. Какви са изводите от вашия? - Нашият резултат беше най-успешен, защото от 0% стигнахме до 11% само за 3 месеца и имаме близо 250 хиляди избиратели зад гърба си. Според анализаторите това са предимно млади хора от градовете, а 85% са хора със средно и висше образование. Всички д

Балъков с най-красвия гол в историята на Спортинг

/КРОСС/Феновете на Спортинг (Лисабон) определиха най-красивия гол в историята на тима. С 31% от гласовете убедително първото място е за легендата на клуба Красимир Балъков и гола му отбелязан срещу „Витория" Сетубал през сезон 1993/94-та година. За новия треньор на Литекс са гласували 1125 привърженици на клубния сайт на лисабонските лъвове. Второто място е за Шчербаков с 20 % от гласовете, а третото за Пайто с 16% от гласовете. В анкетата на феновете могат да се прочетат и много интересни коментари за българския футболист. Феновете го определят като най-добрия чужденец в историята на Спортинг, а други го поставят още по-високо в класацията, като го определят за най-добър в цялата история на клуба. В Спортинг са играли още звезди като Луиш Фиго, Марио Жардел, Кристиано Роналдо и много други. Клубът е 18-кратен шампион на Португалия, а във витрината си има още 14 купи на страната и една КНК (1963/64). Балъков прекара 4 сезона и половина (1991-1995 г.) в гранда от Лисабон преди да премине в Щутгарт през лятото на 1995-а, като за това време отбеляза 43 гола в 138 мача от португалското първенство. video:http://www.youtube.com/watch?v=SYQRGLBehGo

Плевнелиев издаде указ за новия шеф на НСО

Ангел Антонов официално замени Тодор Коджейков

Асоциация "Банка на годината" обявява старт на гласуването за "Банка на клиента"

/КРОСС/ Асоциация "Банка на годината", която традиционно връчва вече две десетилетия банковите награди в България, стартира гласуването за определяне "Банка на клиента" за всички клиенти, партньори и служители на банките на своята страница www.bankoftheyеar.bg и на уеб страниците на медийните партньори на събитието. "Банка на клиента" се определя от потребителите, докато в останалите категории на конкурса победителите се излъчват на базата на проучвания и финансови резултати, направени от експерти във финансовия сектор, припомни председателят на Асоциация "Банка на годината" Валентин Панайотов. Гласуването ще продължи до 24 часа на 30-и юни. Гала церемонията за обявяване на носителя на голямата награда "Банка на годината" и победителите в отделните категории ще бъде на 1-ви юли. Снимка За втори път тази година класацията вече има 8 категории, след като през 2013-а г. към основните "Банка на клиента", Пазарен дял, Динамика и Развитие, Чуждестранен Банков клон, Ефективност, Банка на "Тайния Клиент", големия приз "Банка на годината", се добави награда "Най-добър банков бранд". Наградите "Банка на годината" в различните категории са се превърнали в символ на успех и доказателство за стабилността както за банковите институции, така и за техните клиенти. През годините престижната класация се развива заедно с банковия пазар

Да помогнем на Дани да пребори рака

Младата майка има нужда от помощ, за да запази живота си и да отгледа невръстното си дете!


Полицейски шеф от времето на Цветанов пое НСО

Росен Плевнелиев назначи с указ бившият шеф на Национална полиция Ангел Антонов за директор на НСО.

За финансова дупка в бюджета от 10 млрд. лева предупреждават "реформаторите"

От "Реформаторския блок" поискаха свикване на съвета по национална сигурност, на който да бъде изработен спасителен план за икономиката


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване