Близо една трета от децата във Варна имат проблем със зрението

Близо една трета от децата във Варна имат някакъв проблем със зрението, съобщи днес Силвия Балтаджиева, президент на Лайънс клуб в крайморския град, която представи резултатите от проведена през април...

Манчестър Сити с оферта към легенда на Челси

Живата легенда на Челси Франк Лампард ще получи предложение за шестмесечен договор с шампиона Манчестър Сити, твърди "Мирър". Както е известно, най-резултатният халф в историята на Висшата ...

Ето'О: На 33 съм по-добър от някои млади

Нападателят на Челси и Камерун Самуел Ето'О отново повдигна въпроса за своята възраст. Африканската звезда е явно засегната от думите на клубния си мениджър Жозе Моуриньо, който предположи, че Ето'О н...

Operator.bg – как да изберем по-добър план

Интернет, телефонни разговори или телевизия – нов сайт прави сравнението на офертите лесно

Масово ядем вносни плодове и зеленчуци

 Голяма част от плодовете, които присъстват на трапезата ни, са чуждо производство. Български са единствено част от доматите и краставиците, зелето, пресния лук и чесъна. Това признават търговци от най-голямата борса у нас, съобщава вестник "24 часа".

За сметка на това обаче се предлагат картофи от цели 6 държави – Австрия, Франция, Германия, Хърватия и Сърбия. Най-скъпа е френската стока, която на едро достига до 1,20 лв./кг, а най-евтина – сръбската по 60 ст.

Традиционното по-голямата част от доматите продължават да идват от Турция и Гърция. Тук отново цената на вносния продукт е в пъти по-ниска от българския – 1-1,50 лева за килограм спрямо 2,50 лева. Домати има още и от Македония и дори Албания.

Стария лук също рядко е родно производство, като главно такъв може да се намери наесен. През останалото време се продава вносен, като най-големите количества идват от Египет. Продукция идва още от Турция, Австрия и Холандия.

Отдавна няма и български чесън. В момента се предлага предимно от Испания, който по тържищата струва между 3 и 4,20 лв. за килограм. Големи пратки зрял чесън влизат периодично и от Китай. Македонското зеле пък категорично бие българското по цена. Разликата е почти 2 пъти - 25 ст./кг срещу 40 ст.

Българските краставици в момента се  конкурират със стока от Албания, Гърция и Македония. Продават се от 50 ст. до 1,20 лв./кг на едро в зависимост от качеството. Чушките пък са предимно от Турция, но се срещат и гръцки. Цената е от 2 до 2,40 лв. за червения пипер.

Вносът е много силен и при плодовете. По борсите в момента на практика няма български ябълки, но е пълно с такива от Полша, Италия, Австрия и др. Родните круши също са дефицит.

Бербатов награждава таланти на България

Звездата на българския футбол Димитър Бербатов гостува в bTV преди днешната церемония по връчване на годишните награди на Фондация „Димитър Бербатов“. Нападателят на Монако призна, че преди награждаването си притеснява като преди важен мач. Церемонията ще бъде тази вечер от 20:00 часа.

Българските оператори не носят вина за есемес измамите

На все повече хора се случва да получат съобщение "Спешно! Обади ми се!"

Един лидер на реформаторите искат от движението на Кунева

/КРОСС/Промени в организацията и дейността на Реформаторския блок искат от движение "България на гражданите". Решението за това хората на Меглена Кунева взеха на Националния си съвет в неделя. В момента Реформаторският блок работи малко хаотично, трябва да е ясно кой орган какви решения взима, както и дали те минават през различните партии за одобрение или не, каза Даниел Вълчев от ДБГ. Освен това от движението на Меглена Кунева искат да се изясни и въпросът с лидерството на блока. Трябва да помислим за по-ясно лидерство, в момента блокът се управлява от пет лидери. Смятам, че трябва да е един, обясни Вълчев. Той допълни, че не е задължително този лидер да бъде някой от председателите на петте партии в коалицията. От ДБГ отново заявиха, че отчитат резултатите от изборите за европарламент като успешни и няма да напуснат реформаторите. Искам да стане съвсем ясно, няма търкания между нас и ДСБ, добави Вълчев. Тези избори трябваше да покажат единство, затова и не съм водила преференциална кампания, обясни пък председателят на ДБГ Меглена Кунева. Тя допълни, че тепърва ще се направи анализ на слабите места на кампанията, тъй като за втори мандат не са им достигнали само 1000 гласа. За това от партията обвиниха и слабия изборен кодекс, който управляващите приеха. Купеният и корпоративният вот на тези избори от 25 % по време на парламентарните достигна до 30, каза Найден Зеленогорски

Лондон отрича, че Великобритания ще напусне ЕС, ако Юнкер оглави Еврокомисията


Говорител на британското правителство отрече съобщенията в германски медии, че премиерът Дейвид Камерън е заплашил да проведе по-рано референдума за членство на Великобритания в Европейския съюз, ако Жан-Клод Юнкер стане председател на Европейската комисия.

Германското списание "Шпигел" разпространи новината, че Камерън е заявил, че не може да гарантира оставането на Великобритания в ЕС, ако Жан-Клод Юнкер оглави Европейската комисия. Според информация на изданието британският...

След скандалите - испанският крал абдикира

Абдикацията на краля ще сложи край на 39-годишното му царуване, което завършва с поредица от скандали. 76-годишният крал Хуан Карлос управлява от 1975 г. В по-голямата част от царуването му той беше смятан за един от най-популярните монарси в света. Мнозина испанци обаче загубиха доверие в него, главно заради дългогодишното разследване за корупция на дъщеря му и нейния съпруг.

България почете паметта на Ботев

Венци и цветя бяха поднесени пред паметниците на поета в страната


България почете Ботев и загиналите за свободата й

Венци и цветя бяха поднесени пред паметниците на поета в страната


Задържаха двама във Варна за опит за кражба от магазин

Вчера е бил подаден сигнал за опит за кражба от магазин за промишлени стоки, намиращ се на ул. «Дубровник», съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.net. Неизвестно лице се е опитало да проникне в търговския обект, като е повредило входна врата на складово помещение.

Русия внася проекторезолюция за Украйна в ООН

Русия предлага да се създадат хуманитарни коридори

Черквите - на църквата


Похвално е решението на Великотърновския окръжен съд пет средновековни храма - национални паметници на културата в Арбанаси, да бъдат върнати на Българската православна църква. 
Така не само ще бъде възстановена справедливостта, защото преди няколко века черквите са изградени от енорийското настоятелство, Похвално е решението на Великотърновския окръжен съд пет средновековни храма - национални паметници на културата в Арбанаси, да бъдат върнати на Българската православна църква. Така не само ще бъде възстановена справедливостта, защото преди няколко века черквите са изградени от енорийското настоятелство,

С вой на сирени почетохме загиналите за свободата на България

 С 3-минутен вой на сирени точно в 12 ч. днес почетохме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, предаде репортер на БГНЕС.

Столичани се спряха в памет на загиналите знайни и незнайни воини за свободата на България. Много граждани спряха автомобилите си и излязоха от тях в знак на почит.

На 2 юни отбелязваме 138 години от гибелта на Христо Ботев и неговата чета.

Русия отложи с 6 дни предплащането на газа за Украйна

Руската компания „Газпром“ реши да отложи с 6 дни въвеждането на предплащане за газа за Украйна, след като Киев изплати първия транш от дълга си към Русия, съобщи РИА Новости. Така режимът за предплащане ще влезе в сила на 9 юни и ще зависи от изплащането на целия дълг за руски газ, доставен до началото на април, в размер на 2,2 млрд. долара, обясни директорът на „Газпром“ Алексей Милер. Украйна изплати първия транш за погасяване на дълга си, като в компанията постъпиха 786 млн. долара. Въвеждането на режима на предплащане на газа ще зависи от изплащането на целия дълг за доставения газ до 1 април и от изплащането на доставения газ за април и май, което трябва да стане до 9 юни, посочи Милер. До края на април Киев дължи на Русия 3,5 млрд. долара за газ, а до 7 юни дългът може да стигне до 5,2 млрд. долара. Заради това беше взето и решението за въвеждане на режим на предплащане, като договорката гласеше, че ако до 3 юни не бъде преведена сума за доставка на газ, ще бъдат доставени количества, необходими само за транзита за Западна Европа. Продължават и преговорите по газовия проблем. Поредната среща между Русия, Украйна и ЕС на ниво министри ще се състои в понеделник в Брюксел.

Бюджетният дефицит в края на април е 864,5 млн. лв.

Разходите по бюджета растат заради по-високи социални разходи и ускорено усвояване на еврофондове, съобщава Министерството на финансите

В Сибир евакуираха над 23 хиляди души

/КРОСС/ Близо 23700 души вече са евакуирани от Алтайския край заради мощните наводнения от прииждащите води на реките, съобщи РИА Новости. В резултат от стихията са пострадали жителите на 60 селища, съобщават регионалните власти. Загинали са четирима души - съгласно предварителни данни, на река Чариш се преобърнала лодка, в която те са се намирали. В неделя в Алтайския край, република Алтай и Хакасия е въведен режим за извънредно положение. Служители на Министерството за извънредни ситуации на Русия продължават да доставят хуманитарна помощ на пострадалите. Продължава евакуирането на местното население на републиките Алтай, Хакасия и Тува в Алтайския край.

Елена Паришева и Ивелин: Работим за второ дете

Тя последва своята половинка Ивелин и в момента двамата живеят в Русия, където Попето играе в местен клуб.

Тайните финансови оръжия на Америка

Финансовото министерство на САЩ е единственото в света с шпионски отдел


Следизборно напомняне на Волен за стара сметка

/КРОСС/Евроизборите минаха. Една от партиите, която бе заляла с визуална реклама почти цялата страна бе „Атака". Колко пари ще отчете Волен за реклама и медии ще се види, задължен е. Както и Бареков. Важно за медиите е дали наистина ще си получат парите по сключените договори. Пускам тази информация, за да се знае, че има и некоректни. Волен, който се оказва е плащал хиляди евро за нощувки в парижки хотели и други луксове, се оказва, вече е бил осъден на първа инстанция за неплащане по стар медиен договор още от местните избори преди 3 години. Искът за 3000 лева е на фирмата „Ивент медия мениджмънт". Съдът се е произнесъл на първа инстанция, че „Атака" трябва да се издължи с полагаемите се лихви, съдебните разноски, хонорар на вещо лице. Решението е от 6 януари 2014 г. На втора инстанция - Софийски градски съд, делото мина непосредствено преди евроизборите - на 22 май. Адвокат на „Атака" бе обжалвал решението на СРС, излязло 5 месеца по-рано.Не публикувах тази информация в дните преди изборите за нови членове на Европейския парламент, за да не навредя на политическата битка. Източник: vevesti.com   

Евроскептичните депутати ще имат периферно влияние


Броят на евроскептичните депутати се увеличи значително след изборите за Европейския парламент, но липсата на малцинство, което може да блокира вземането на пленарни решения по време на гласуванията означава, че тяхното влияние в парламента ще остане маргинално, коментира EurActiv.

Победата на евроскептиците е най-забележима във Франция, Великобритания и Дания, но тя не би трябвало да засегне драстично работата на Европарламента. Със 140 евродепутати в следващия мандат, тези партии...

Над 15 вида безплатни здравни прегледи в София от 6 до 8 юни

Безплатните прегледи, изследвания и консултации ще бъдат проведени по време на Изложение „Мисия Здраве”, което започва този петък в Борисовата градина, пред Паметника на Съветската армия. Кампанията продължава до 8 юни - понеделник. Посетителите на изложението ще имат възможност да се възползват от над 15 вида прегледи, консултации и изследвания. Част от тях ще бъдат проведени на място, по време на изложението, а за по-специфичните прегледи и изследвания, желаещите ще получат безплатни талони, от които ще могат да се възползват в медицинските заведения. Безплатни кардиологични прегледи на място ще бъдат осигурени от Националната кардиологична болница и Болница „Света Екатерина”. Техни специалисти ще преглеждат пациенти и в трите дни на изложението по предварително установен график. Тази година фокусът на скрининговата кампания е върху младите хора, които все по-често и на все по-млада възраст се оказва, че страдат от болести на сърцето. Ще има и безплатни очни прегледи, осигурени от Националната пациентска организация, която е партньор на изложението, съвместно със Специализирана очна клиника „Вижън”. Желаещите ще могат да получат и ваучери за безплатни очни прегледи от Медицински център „Пентаграм”, специализиран в предоставянето на медицински грижи в областта на офталмологията, акушер-гинекологията и кардиологията. Медицински комплекс „Д-р Щерев” ще осигури за две дами, избрани с жребий по време на изложението, ваучер за безплатно раждане и за безплатно проследяване на бременността. От болницата ще предоставят и 100 ваучери със 70% намаление за Пакет „Скрининг-стандарт” изследване за HPV – цена 29.50 лв. вместо 99.00 лв. Пакетът включва гинекологичен преглед, цитонамазка и изследване за HPV (изследване за Човешки папилома вирус). Медицински комплекс „Д-р Щерев”, в партньорство с лаборатории CibaLab, предлагат и 100 ваучера с 66% намаление за ехография на щитовидна жлеза изследване на хормони на щитовидната жлеза FT4 и TSH (цена 19.50 лв. вместо 57.90 лв.). Безплатни консултации със специалист-ендокринолог ще бъдат осигурени и от Хроно ООД и от Вьорваг Фарма. Поне на три места на изложението посетилите ще могат да се изследват безплатно и за кръвна захар. Ще има и безплатни прегледи от дерматолози, ортопеди и стоматолози. Входът за Изложение „Мисия Здраве” е свободен за всички желаещи, а работното време в петък и събота е от 10:00 до 20:00, а в неделя от 10:00 до 17:00 часа.

Новите стари трамваи на София с облекло от графити (галерия)

Артисти преобразиха столичните трамваи, като ги изрисуваха с графити. Инициативата е в рамките на фестивала за изкуства "Зона Култура". В София вече се движи преобразен като "ватмобил" трамвай, има и мотриси с истински природни пейзажи. Арт акцията се проведе вчера в депото на бул. "Мария Луиза". Тя бе сред събитията, подкрепящи кандидатурата на София за Европейска столица на културата за 2019 г.

Google ще предлага интернет достъп чрез сателити


Google подготвя още един амбициозен план за осигуряване на интернет достъп до отдалечени региони. Компанията планира да използва и сателити, съобщава в. The Wall Street Journal.

Засега интернет гигантът е отделил 1 млрд. долара, които ще инвестира в проекта. Първоначално ще се използват 180 малки сателита, които ще бъдат изведени в по-ниска от традиционната за изкуствените спътници орбита. Ако първоначалните тестове са успешни, броят на сателитите може да бъде увеличен.
...

„Газпром” отсрочи режима за авансово плащане на газовите доставки за Украйна

Руската компания „Газпром” е отложила режима за разплащане на газовите доставки за Украйна, като датата за активиране на плащането е 9 юни. Украинската страна обаче има готовност в течение на 10 дни да погаси целия си дълг при старата цена, която възлизаше на 268 долара за 1000 кубични метра газ.

Бъдещата кралица на Испания - внучка на шофьор на такси

Без благородно потекло, внучка на шофьор на такси, бивша телевизионна журналистка - бъдещата кралица на Испания Летисия още от сватбата си с принц Фелипе съумя да наложи своя модерен стил и да донесе ...

Почина оперната певица София Иванова

В 6 часа сутринта на 2 юни (понеделник) почина известната българска оперна певица София Иванова. Тя е последната ученичка на големия български педагог, професор Христо Бръмбаров и специализант в студ...

Монтоливо бе опериран успешно

Полузащитникът на италианския национален отбор по футбол Рикардо Монтоливо, който получи травма по време на приятелския мач с Ирландия (0:0), бе опериран успешно, съобщава "Гадзета дело Спорт&quo...

Бележник 2014 - Област "Семейство"

За пръв път през 2014 г. Бележникът беше издаден в две версии – експертна и популярна. Популярната версия разказва на по-достъпен, неекспертен език за ежедневните ...

Ромуло изуми: Помолих Прандели да не ме взима в Бразилия

Халфът на Верона и Италия Ромуло обяви, че първоначално е бил сред повиканите 23-ма от селекционера за световното първенство в Бразилия. Въпреки това той е отпаднал по собствено желание. "Пранде...

Даниеле Де Роси: Имаме потенциал да играем финал на Световното

Според полузащитникът на Италия Даниеле де Роси ,отборът има сили да стигне до финала на Мондиал 2014. Халфът на Рома е един от най-опитните в състава на Чезаре Прандели. Срещу Ирландия онзи ден, той ...

В Русия създават балистична ракета, преодоляваща всяка ПРО

/КРОСС/ Мощна междуконтинентална балестична ракета (МБР), която се разработва в Русия може да преодолява всякаква противоракетна отбрана, заяви зам.-министърът на отбраната на Русия Юри Борисов. «Тази ракета наистина е уникално оръжие, в САЩ все още нямат подобно. Ракетата може да преодолява различни ПРО и има такъв запас от енергия, че да може да прелети през Северния и Южния полюси». По думите му, тази разработка ще има «маневриращи бойни части», предаде ИТАР-ТАСС. Тук е моментът да добавим, че тази разработка се реализира и в качеството си на отговор на програмата за мигновен глобален удар на САЩ, която предполага възможност в рамките на един час да може да се поразяват обекти в различни точки на света.  

Ипотечните заеми във Великобритания с трети пореден месечен спад

Забавянето вероятно се дължи на по-строгите мерки при одобряването за ипотечен кредит


Пролетен базар на книгата ще се проведе от 3 до 8 юни

В тазгодишния Пролетен базар на книгата ще се включат рекорден брой участници. Събитието ще се проведе от 3 до 8 юни, от 10:00 до 20:00 ч. в НДК. Издателство „Труд” кани любителите на хубавата книга на своя щанд № 308, етаж III. Гарантираме Ви качествени издания на супер цени и, разбира се, компетентни съвети, В тазгодишния Пролетен базар на книгата ще се включат рекорден брой участници. Събитието ще се проведе от 3 до 8 юни, от 10:00 до 20:00 ч. в НДК. Издателство „Труд” кани любителите на хубавата книга на своя щанд № 308, етаж III. Гарантираме Ви качествени издания на супер цени и, разбира се, компетентни съвети,

Пролетен базар на книгата ще се проведе от 3 до 8 юни

В тазгодишния Пролетен базар на книгата ще се включат рекорден брой участници. Събитието ще се проведе от 3 до 8 юни, от 10:00 до 20:00 ч. в НДК. Издателство „Труд” кани любителите на хубавата книга на своя щанд № 308, етаж III. Гарантираме Ви качествени издания на супер цени и, разбира се, компетентни съвети, В тазгодишния Пролетен базар на книгата ще се включат рекорден брой участници. Събитието ще се проведе от 3 до 8 юни, от 10:00 до 20:00 ч. в НДК. Издателство „Труд” кани любителите на хубавата книга на своя щанд № 308, етаж III. Гарантираме Ви качествени издания на супер цени и, разбира се, компетентни съвети,

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Най-интересното от емисията в 12 часа:
Продължават протестите на лекарите от столичната Спешна помощ срещу уволнението на директора им д-р Георги Гелев.

На киевския площад "Независимост" бе проведен поредният митинг, на който се реши протестите да продължат до пълното изпълнение на всички искания

Малък частен самолет  излезе от пистата...

Испанският крал Хуан Карлос абдикира

Крал Хуан Карлос абдикира в полза на сина си принц Фелипе. Новината съобщи премиерът Мариано Рахой.В. „Мундо“ пише, че 76-годишният крал обмислял тази стъпка от около месец и взел решението през почивните дни.

Татяна Дончева: Цветан Василев е във война с Пеевски, но е в губещата позиция

Банкерът Цветан Василев във войната с Пеевски е в губеща позиция към момента и по-скоро трябва да спасява себе си, каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред Нова телевизия в понеделник в анализ на силите, определящи българската политика днес.   Така тя даде своето обяснение какви са отношенията на банкера с депутата от ДПС Делян Пеевски, с когото открито бяха близки в последните години,. Според косвени белези отношенията на двамата са охладнели, но не дотам да влязат в открита война заради връзките на двамата с бившия лидер на ДПС Ахмед Доган.   Според Дончева "там има разделяне. Не е страшно. Това са частни отношения. Цветан Василев е в позиция не да диктува условия, а да си брани остатъчните позиции. Делян Пеевски и ДПС са в по-силната позиция и те ще диктуват. Те ще си приберат част от общите сделки без промени в кабинета или ще направят на по-ниски позиции."   Лидерът на "Движение 21" прогнозира, че ако има промени в кабинета извън избора на нов екоминистър на мястото на Искра Михайлова, която отива евродепутат, те ще засегнат и социалния министър Хасан Адемов, здравния министър Таня Андреева, а ДПС ще отстъпят мястото на Искра Михайлова на БСП, заради проблемите в сектора и да не се занимават те с тях.   Дончева не даде обяснение защо ще бъде сменен Адемов, сочен по общо мнение като успешен социален министър, само каза, че причините за това ще са "обективни".

Стари, но златни - Porsche Panamericana

Концепцията от 1989 г. си печели слава с оригинален дизайн и тяло от карбон


Обама предвижда нови правила за електроцентралите на въглища


Президентът на САЩ Барак Обама предстои да обяви нови правила за топлоелектроцентралите на въглища, чиято цел е драстично да се намалят вредните въглеродни емисии, съобщи Би Би Си. Идеята е замърсяването от около 1600 теца да се намали с 30% от нивата през 2005 г. до 2030 г.

Китай и Индия са сред нациите, които направиха сходни стъпки за справяне с глобалното затопляне. Критици на предложението в САЩ обаче твърдят, че реализирането му ще доведе до затварянето на централи и до...

Екатерина Михайлова: Станишев ще изпадне в процедура по несъвместимост

Отказът на лидера на БСП Сергей Станишев да се откаже от мястото си в Европейския парламент, както и от депутатското място в Националния парламент, ще го изправи пред процедура по несъвместимост. Това коментира бившата председателка на Народното събрание Екатерина Михайлова (ДСБ), която в момента е преподавател в Нов български университет. Въпреки че месеци наред Станишев твърдеше, че няма да ходи в Брюксел, той не се отказа от мястото си пред ЦИК до петък, когато беше крайният срок да го стори. Сега би могъл да подаде заявление за оттегляне пред Европарламента до 23 юни, което са 7 дни преди първото заседание на Европейския парламент. "Дотогава можеш да вземеш решение, но не може да си евродепутат за малко. Ако не си обявиш оставката в националния парламент, може да започне процедура за обявяване за несъвместимост. Станишев трябва да се откаже да бъде евродепутат, ако иска да остане депутат в националния парламент и обратното. Няма как да е и двете неща едновременно”, обясни Михайлова. На въпрос има ли нарушение на закон при оттеглянето на Делян Пеевски от листата с решение на ЦИК, тя заяви, че има правен казус, който е създаден от самата комисия, която си противоречи в решенията си. Относно преференциалния вот тя коментира, че при него съществуват два риска - първият възниква при коалиционните листи, тъй като там сметките никога не излизат, а вторият риск е при малките партии, защото с много малки разлики може да бъде обърната листа, което отваря възможности за купен вот.

Президентът назначи новия шеф на НСО

 С указ на държавния глава Ангел Антонов е назначен за началник на Националната служба за охрана, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Ангел Антонов, който беше директор на главните дирекции „Криминална полиция” (2010-2011) и „Национална полиция” (2011-2013) в МВР, ще заеме поста на бригаден генерал Тодор Коджейков. Коджейков е освободен от поста с президентски указ от 30 май.

С друг указ на държавния глава за заместник-началници на Националната служба за охрана са назначени полковник Юлиан Харалампиев и полковник Красимир Станчев. Със същия указ полковник Калин Иванов е освободен от длъжност заместник-началник на НСО.

Ангел Антонов се изкачи в йерархията на МВР в мандата на Цветан Цветанов. Той често е сочен за дясната ръка на бившия вътрешен министър. В края на миналата година Антонов беше свален от Цветлин Йовчев от поста шеф на Национална полиция. Той обаче не беше уволнен или пенсиониран и остана на работа в системата.

За отстраняването му от високия пост се заговори още по време на февруарските протести, когато полицията допусна сблъсъци с протестиращи.

Антонов сяда на стола на ген. Коджейков, който подаде оставка на 27 февруари заедно със заместника си полк. Калин Иванов. Като мотиви тогава двамата посочиха лични причини.

В мандата на Коджейков беше направен един от най-сериозните пропуски в работата на службата, която допусна въоръженият Октай Енимехмедов да влезе въоръжен на конференция на ДПС и да опре оръжие в главата на Ахмед Доган. Заради инцидента двама служители на НСО бяха отстранени от работа. Шефът на авангарда на охраната на Доган полк. Георги Райков беше уволнен от службата с мотива, че е допуснал нападателят Октай Енимехмедов да се доближи до лидера на ДПС. Няколко месеца по-късно обаче съдът възстанови Райков на работа.

Изплащат пенсиите от 6 юни до 20 юни

През юни изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 6-и, петък, и ще приключи на 20-и, петък, съобщиха от Националния осигурителен институт.

Изплащането на пенсиите ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция.

Преводите на сумите за юнските пенсии по сметки на п През юни изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 6-и, петък, и ще приключи на 20-и, петък, съобщиха от Националния осигурителен институт. Изплащането на пенсиите ще бъде извършено съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметки на п

Жена пострада тежко при катастрофа в Хасковско

"Мерцедес" влязъл в насрещното и ударил управлявания от нея "Фолксваген"


Испанският крал Хуан Карлос се отказва от трона

76-годишният испански крал Хуан Карлос ще абдикира в полза на сина си принц Фелипе, съобщи премиерът на страната Мариано Рахой, цитиран от Би Би Си.
76-годишният испански крал Хуан Карлос ще абдикира в полза на сина си принц Фелипе, съобщи премиерът на страната Мариано Рахой, цитиран от Би Би Си. "Негово величество крал Хуан Карлос току-що ме информира за желанието си да се откаже от трона и да започне процес на наследяване", заяви Рахой. Абдикацията на краля ще сложи край на 39-годишното му

Испанският крал Хуан Карлос абдикира

Кралят на Испания Хуан Карлос планира абдикация, съобщи испанският министър-председател Мариоано Рахой, цитиран от АП.
По всяка вероятност короната на Испания ще вземе принц Фелипе, трето дете и първи син на крал Хуан Карлос.
Въпреки че е един от най-популярните монарси в света, Хуан Карлос изгуби доверие сред своите поданици през последните Кралят на Испания Хуан Карлос планира абдикация, съобщи испанският министър-председател Мариоано Рахой, цитиран от АП. По всяка вероятност короната на Испания ще вземе принц Фелипе, трето дете и първи син на крал Хуан Карлос. Въпреки че е един от най-популярните монарси в света, Хуан Карлос изгуби доверие сред своите поданици през последните

Пъргава домакиня се потроши докато чисти къщата си

Жената си е счупила ръката, има травма на гърдите и гръбнака, след като паднала от високо, докато чисти.

Ангел Антонов е новият шеф на НСО

С указ на държавния глава Ангел Антонов е назначен за началник на Националната служба за охрана, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. С указ от 30 май 2014 г. президентът Росен Плевнелиев освободи бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността началник на Националната служба за охрана и назначи на поста генерал-лейтенант Ангел Антонов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване