Още три района във Варна останах без вода днес

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в следните райони: - част от ниска зона на кв.Виница до 24 часа; - част от кв.Трошево до 13 часа; - абонатите около Стар хлебозавод до 15 часа; Припомняме, че без вода до 17 часа днес ще са местностите Добрева чешма, Телевизионна кула, Перчемлията, Черноморска панорама, Асмалар, Сълзица, както и селата Каменар и Куманово.

Футболният съдия Бисер Никифоров поряза "Спортист" (Драгичево) два пъти за един сезон

Футболният съдия Бисер Никифоров поряза на два пъти отбора на "Спортист" (Драгичево), споделиха от клуба.

"В събота играхме с "Балкан" в село Банище, но до 15-тата минута получихме два червени картона. Тогава треньорът на отбора реши да изкара футболистите от терена, защото щяхме да станем за подигравка. Не може да играем с 9 човека до края на мача. В първия мач за сезона, когато играхме срещу "Черногорец" в село Ноевци се случи...

Продължава

Болницата в Девин подкрепя министър Андреева, протестите продължават

 Инициативният комитет "За възстановяване дейността на болницата в Девин" застава в подкрепа на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, съобщи неговият председател Валентина Павлова, цитирана от БГНЕС.

От няколко дни следим протестите, които се случват относно здравеопазването. От името на Инициативния комитет, както и от името на обществеността на Девинска и Доспатска община изразяваме твърдата си позиция и заставаме изцяло и безрезервно зад д-р Таня Андреева и сме готови да я подкрепяме, защото случващото се не е плод на нейната работа, каза Павлова.

Лекарите от Спешната помощ поискаха оставката на здравния министър заради предложението директорът им д-р Георги Гелев да бъде уволнен заради поредния смъртен случай след закъсняла линейка.

Днес продължават протестите на лекарите от столичната Спешна помощ срещу уволнението на директора им д-р Георги Гелев.

До момента заявления за напускане на работа са подали 103-ма служители на центъра, каза пред БНР д-р Драгослава Балова от Спешния център в София. Тя коментира, че медиците ще отидат на срещата с министър Андреева, но колегите й не са склонни на компромиси.

До три месеца може да няма кой да оказва спешна помощ в София. Длъжни сме да направим нещо, за да могат следващите да работят по-добре. Промените, които искаме, са в полза и на пациентите, категорична е д-р Балова. Според нея оповестените данни за щатното разписание в Центъра не отговарят на истината.

Д-р Балова коментира и действията на колегите си в защита на директора на Центъра за спешна помощ д-р Георги Гелев: "Не е справедливо да се уволни д-р Гелев заради проблемите в системата".

Ако дойде някой друг, ще има нужда от много време. Не е редно да наказват човек за проблеми, които са се трупали с години. Той пише писмо след писмо, в министерството са бездействали толкова години, отбеляза д-р Балова. Тя поиска и ясна дефиниция за това що е спешност.

Стартира ремонт на пистата в авиобаза "Безмер"

Средствата в размер на 60 млн. лева са осигурени от програма на НАТО


Плаж по време на ремонт

Шумотевица и прах от строежи посрещнаха туристите, избрали да почиват от началото на юни по Южното Черноморие. Докато туроператорите се чудят ще има тази година отлив на туристи или не, строителите не умуват, а продължават с пълна сила.

Младеж без книжка не спря на стоп палка, помете полицай

18-годишен младеж от Петрич без книжка блъсна пътен полицай при опит да избегне полицейска проверка, пише struma.bg.
В събота сутринта Ж.М. младежът се качил на мотоциклета си, но при подаден сигнал със стоп палка заради липса на регистрационна табела отказал да спре.
Неправоспособният водач на мотоциклета не само осуетил полицейската проверка, 18-годишен младеж от Петрич без книжка блъсна пътен полицай при опит да избегне полицейска проверка, пише struma.bg. В събота сутринта Ж.М. младежът се качил на мотоциклета си, но при подаден сигнал със стоп палка заради липса на регистрационна табела отказал да спре. Неправоспособният водач на мотоциклета не само осуетил полицейската проверка,

Над 400 проруски активисти нападнаха граничари в Луганск

Повече от 400 въоръжени проруски активисти нападнаха служители на границата на Луганск, съобщи УНИАН. Около 100 от въоръжените мъже пристигнали до граничната служба 30 минути след полунощ, а първата атака била около 4 часа сутринта. Украинските граничари успели да отблъснат активистите, но нападенията продължили, като към тях се включили и снайперисти, стрелящи от жилищни сгради. Към 7 часа нападателите били вече над 400 души. За момента граничарите успяват да отблъснат атаките. Проруските активисти са блокирали жилищна сграда и стрелят от един от апартаментите. При атаките са загинали трима души. В микрорайона, където текат боевете, е започнала евакуация. Жителите напускат домовете си спешно и много от тях не са успели да вземат никакви вещи. Вчера стана ясно, че в Славянск е започнала евакуация на деца заради боевете в града. Децата са настанени в лагери на Кримския полуостров и ще останат там до успокояване на обстановката.

Лекари дават в "Бърза помощ" платени дежурства

 30 лекари от Видин и Белоградчик дават дежурства в спешния кабинет в граничния град Кула, за да заработват допълнително върху заплатата си. Държавата дава целеви средства за заплащане на труда им. За 12-часово дежурство са предвидени по 100 лв., но след като се платят осигуровките и се направят удръжки за данък общ доход, медиците получават около 60 лв. 

На човек се падат по 2 дежурства в месеца. 120 лв. е добро заплащане, като се има предвид, че брутната заплата на лекар специалист във видинската болница с доплащанията от клинични пътеки е около 700-800 лв., а в Центъра за спешна медицинска помощ - 800 лв., казват доктори.

Кабинетът бе отворен като частична компенсация след закриването на болницата в Кула през 2010 г., когато бяха затворени общо 28 закъсали провинциални заведения. С него 
се осигурява 24-часово присъствие на лекар.

 “Тогава предложихме на колегите, които имат интерес, да сключат граждански договори. Заради доброто заплащане се явиха доста желаещи”, каза директорът на Центъра за спешната медицинска помощ във Видин д-р Станислав Поломски.

Предпочетени са лекари с опит от филиалите на спешна помощ във Видин и Белоградчик и лекари с различни специалности. Така на хората в Кула се осигурява достъп и до специалисти. Месечните графици се обявяват предварително и те знаят в кой ден в града ще има уролог например.

“Парите, които се плащат за дежурство в спешния кабинет, не са за пренебрегване, но го правя не само заради финансовата част”, каза пред “24 часа” д-р Соня Иванова.

От половин година тя е управител на белоградчишката болница, в Кула дава по едно дневно и едно нощно дежурство месечно в събота или неделя. Има специалност “Вътрешни болести”, стаж 27 г. и опит в оказването на спешна помощ - преди реформите 1996 г. е давала дежурства в такъв кабинет в Белоградчик. 

“В Кула има само двама семейни лекари, а във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ работят фелдшери. Затова хората ни търсят и кабинетът има работа и в делнични, и в празнични дни”, обяснява д-р Иванова. Още трима нейни колеги от Белоградчик са включени в графиците.

Д-р Феликс Кабаков от Рудозем не е доволен, че парите за дежурство т.г. са паднали от 100 на 50 лв. СНИМКИ: АВТОРИТЕ

 

Твърдят, че парите си заслужават, въпреки че сумата не е актуализирана от 2010 г., а пътните си покриват сами. 

Доктори в Рудозем пък са изчислили, че парите за спешната помощ са намалели 15 пъти, откакто е закрита болницата им през 2010 г. Дотогава тя е гълтала между 36 000 и 40 000 лв. на месец. 

Тогавашният здравен министър д-р Божидар Нанев разпорежда създаването на кабинет, а дежурствата на лекарите в него да се заплащат по 100 лв. на смяна. Заради големия хонорар дежурства искали да дават дори смолянски лекари. На разположение са две линейки, както и мобилен екип от шофьор и фелдшер.

 “Давахме около 60 дежурства и това правеше 6000 лв. на месец. От една година насам обаче за дежурствата се плащат само по 50 лв.”, казва д-р Феликс Кабаков, специалист по “Уши, нос, гърло”. 

Причината е, че към спешна помощ били назначени двама лекари на щат. Решението е на директора на центъра в Смолян д-р Велин Денев.

“Сега дежурствата ни намаляха до 40 и общо струват 2000 лв. месечно”, казва д-р Кабаков. Той получава по около 230 лв. за дежурствата си към спешния кабинет срещу граждански договор, плаща и данъци. На час реално му се пада по 4,08 лв. Другите му четирима колеги - анестезиолог, акушер-гинеколог, кардиолог и специалист по вътрешни болести, се разписват срещу сходни суми.

“От икономическа гледна точка системата е по-добра за държавата, но не е изгодна за
медика. Продължавам да давам дежурства въпреки ниското заплащане, тъй като живея в Рудозем и нямам разходи, но не знам на колегите, които пътуват от Мадан и Смолян, как им излизат сметките. За 12 часа на смяна все пак не знаеш какво ще се случи - катастрофи, смъртни случаи, инциденти в мините”, казва д-р Кабаков.

В Ардино искат "пироговчета"

НЕНКО СТАНЕВ

“Когато стане дума за проблеми в спешната помощ, се говори само за заплащане. Според мен не по-малко важен е и въпросът с техниката, защото тя е важна както за медика, така и за пациентите”, казва лекарят в спешния център в Ардино д-р Мевлян Мехмед. Той застава изцяло зад идеята за т. нар. малки пироговчета. 

Според 34-годишния доктор и сега разполагат с нужната техника, но тя не е достатъчно компактна и удобна за планински район.

Доскоро местните медици са участвали в пилотен проект за изпробването на апарат, който предава онлайн в реално време показателите на пациента до окръжната болница
 в Кърджали.

“Чувстваш се много по-спокоен, защото имаш възможност да направиш консултация не просто с колега, а със специалист”, твърди д-р Мехмед. Според него по този начин може да се компенсира липсата на лекари в неатрактивната спешна помощ.Той е единственият лекар на пълен щат, други двама лекари от местната болница са на половин бройка в спешното. Има 6-има фелдшери.

Д-р Мехмед получава чисто около 940 лева месечно, но твърди, че напрежението е огромно. Признава, че стандартите за времето, в което трябва да пристигне линейката, са относителни.

В Ардинско проблемът не е трафикът, а тежкият планински район с разпокъсани села и махали. “Ако ни извикат в отдалечено село като Русалско през зимата например, може да пътуваме и час и половина”,  казва медикът. Имал е случаи да гази сняг с километри. 

“Тръгваш с линейката, а изведнъж пътят свършва. Идва да те посрещне с фенер близък или съсед на пациента. Вървиш, натоварен с раница с техника половин-един час, а не знаеш къде отиваш. Извикали са те за високо кръвно, а се оказва, че пациентът е в прединфарктно състояние”, разказва д-р Мехмед. 

Според него именно добрата и компактна техника ще облекчи работата на медиците в тежките планински райони.

Бизнесът с марка назаем расте с 20% годишно

Последното е познатият от десетилетия по света франчайзинг. При него наложилата се на пазара фирма продава не просто идея, а направо работещ бизнес. Въпреки че франчайзингът не е особено добре наложен в България, у нас има близо 200 фирми, които са обявили, че работят по този модел. А всяка година секторът отбелязва ръст от 20%. 

Последното е познатият от десетилетия по света франчайзинг. При него наложилата се на пазара фирма продава не просто идея, а направо работещ бизнес. Въпреки че франчайзингът не е особено добре наложен в България, у нас има близо 200 фирми, които са обявили, че работят по този модел. А всяка година секторът отбелязва ръст от 20%.

Международен фестивал за късометражно кино „В двореца"

/КРОСС/За първи път, паралелно с фестивала „В Двореца", в Балчик ще се проведе детски фестивал за късометражно кино - Ushi Film Festival. Кръстен на любимото куче на фестивала, Ushi, с международен конкурс за анимационни филми, произведени от деца между 5 и 15 години. Филмите са от България, Русия, Италия, Белгия, Сърбия, Индия и Грузия. Фестивалът има състезателен характер и ще се журира от деца. Фестивалът Ushi включва и дискусионни клубове и специализирана уъркшоп секция за най-малките жители и гости на Балчик между 28 юни и 4 юли.  В рамките на шест дни, ще бъдат излъчени повече от 50 анимационни филми и проведени 3 ателиета за анимация, илюстрация и комикс. Ръководители на ателиета ще бъдат аниматорите от Compote Collective, артистът Ясен Григоров и преподавателят по анимация Радост Нейкова, която е и куратор на състезателната секция на фестивала. Всички прожекции и workshop-и ще бъдат със свободен достъп. "Ushi Film Fest e идея, която зрее в нас от няколко години. Децата ни са част от фестивала за „големи", но винаги са искали да се отделят и да имат нещо свое. Сега им отваряме вратата като им възлагаме да поемат и журирането на филми, създадени от техните връстници. Сигурни сме, че всички деца, които дойдат на фестивала със своите родители ще се забавляват и научат много от филмите и ателиетата, които сме им подготвили", сподели Валентина Божичкова, директор на Ushi Film Fest

Храни вместо лекарства

Сергията на пазара е по-богата от аптеката
Колко често на ден посягаме към поредното хапче? Колко различни блистера носим в чантата си за всеки случай?
Колко пъти сами си предписваме препарат, за който сме чули от познати? Лекарствата обаче винаги имат странични ефекти върху здравето.
Затова по-добре да заложим на нещо много по-ефективно - Сергията на пазара е по-богата от аптеката Колко често на ден посягаме към поредното хапче? Колко различни блистера носим в чантата си за всеки случай? Колко пъти сами си предписваме препарат, за който сме чули от познати? Лекарствата обаче винаги имат странични ефекти върху здравето. Затова по-добре да заложим на нещо много по-ефективно -

Дядка побесня и гръмна кучето си посред бял ден

Свидетели на случката подали сигнал в местната полиция, как техен съгражданин е проявил жестокост към кучето си. Не е ясно какво е провокирало тази агресия и защо възрастният мъж е гръмнал животното.

Задава се ново поколение умни ключалки за велосипеди

Все повече компании създават модерни устройства, които предотвратяват така разпространените кражби


Жулиет Бинош се разхожда инкогнито в София

Жулиет Бинош - една от най-изявените френски актриси, се разхожда инкогнито в София. Тя е у нас заради снимките на най-новия си филм Жулиет Бинош - една от най-изявените френски актриси, се разхожда инкогнито в София. Тя е у нас заради снимките на най-новия си филм "Никой не желае нощта", който се снима в студиата на "Ню Бояна филм". През времето, когато не е пред камерите, Бинош обича да разглежда столицата. По-екстремните сцени, в които трябва да участва, се изпълняват от

Юнкер: Аз трябва да съм председател на ЕК

Великобритания обаче е силно критична към кандидатурата му, а италианският премиер Матео Ренци подчерта, че има и други кандидати

Фрейда Пинто: Не готвя, храня се по ресторанти

Индийската актриса краси корицата на Harper's Bazaar, Арабия


Борец без книжка помете полицай при опит да избегне проверка

Национален състезател по борба е блъснал полицейски служител, информира struma.com. Инцидентът се е случил в събота в 10:15 часа.
18-годишният Живко Манчев от Петрич, национал по борба и ученик по охранителна сигурност в София, е блъснал полицая А. Пешев, който подал сигнал със стоп палка заради мотоциклет без регистрационна табела. Национален състезател по борба е блъснал полицейски служител, информира struma.com. Инцидентът се е случил в събота в 10:15 часа. 18-годишният Живко Манчев от Петрич, национал по борба и ученик по охранителна сигурност в София, е блъснал полицая А. Пешев, който подал сигнал със стоп палка заради мотоциклет без регистрационна табела.

Четирима отиват на финала на “Като две капки вода” другия понеделник

Само половината от участниците в имитаторското шоу на Нова тв ще достигнат до финала му. От тях един ще спечели голямата награда - нов автомобил.

Краят на Само половината от участниците в имитаторското шоу на Нова тв ще достигнат до финала му. От тях един ще спечели голямата награда - нов автомобил. Краят на "Като две капки вода" е на 9 юни - другия понеделник, а тази вечер е полуфиналът в шоуто. В него ще стане ясно кои четирима ще отпаднат и кои четирима ще продължат към финала. Досега в

Ангел Антонов е новият шеф на НСО, още промени в ръководството на службата

С указ от 30 май 2014 г. президентът Росен Плевнелиев освободи бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността началник на Националната служба за охрана и назначи на поста генерал-лейтенант Ангел Антонов.
С друг указ на държавния глава за заместник-началници на Националната служба за охрана са назначени полковник Юлиан Харалампиев и полковник С указ от 30 май 2014 г. президентът Росен Плевнелиев освободи бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността началник на Националната служба за охрана и назначи на поста генерал-лейтенант Ангел Антонов. С друг указ на държавния глава за заместник-началници на Националната служба за охрана са назначени полковник Юлиан Харалампиев и полковник

Блеър: Резултатите от евроизборите не трябва да се игнорират


Бившият британски премиер Тони Блеър призовава за радикална промяна на Европейския съю след драматичните резултати на евроскептичните партии на изборите за Европейски парламент през миналата седмица, предаде агенция "Франс прес".

В реч пред Конфедерацията на британската индустрия, части от които бяха публикувани в "Таймс" предварително, Блеър нарича победителите на евроизборите – Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) във Великобритания и Националния фронт във...

САЩ може да изгубят в «междузвездната война» с Русия

/КРОСС/ Сътрудничеството с частните компании е полезно за космическата област на САЩ, но не може да замени сътрудничеството с Русия. Отказът от сътрудничество с Москва може сериозно да повлияе на «космическите» позиции на Вашингтон, отбелязват американските меди. НАСА активно развива програмата за сътрудничество с частни компании, в рамките на която се разработва поколение ракети и космически кораби за доставка на астронавтите на ниската околоземна орбита и завръщането им обратно на Земята. В четвъртък на 29 май, след като руският пилотируем космически кораб "Союз ТМА-13М" с нов екипаж на борда успешно се стикова с МКС, лидерът на компанията SpaceX Алън Маск представи в Калифорния нова пилотируема капсула Dragon V2. Компанията не скрива, че има намерение не само да се конкурира с руския "Союз ТМА-13М", но и да го измести в бъдеще. Първия пуск на Dragon V2 се планира за 2017 година, а това може да означава приключване на сътрудничеството между Русия и САЩ, най-малко в една от областите на космическото сътрудничество. «САЩ не трябва да си мислят, че тяхното технологическо лидерство ще продължава вечно само защото НАСА активно развива сътрудничество с частни компании. SpaceX и други компании ще осъществяват космически научни пускове, без очевидна изгода, но и няма да развиват и ги обслужват

TIESTO – тази събота на летище София

/КРОСС/ Дни преди да издаде петия си поред албум „А Тоwn Called Paradise" TIESTO ще представи на българските си фенове специално шоу под открито небе Хитовият дижей TIESTO ще се завърне в София след броени дни. Шоуто му е на 7 юни, събота, в парка до Терминал 2 на летище София. Партито ще продължи близо 7 часа, като зад пулта преди появата на артиста, ще се качат резидентите на YALTA CLUB - STEFAN POPOV & RUNO. Екипът на TIESTO ще пристигне ден по-рано в София, за да нанесе последни щрихи по организацията на събитието. TIESTO обещава незабравима нощ под звездите с едни от най-силните му тракове, които синтезират творчеството му досега и представят настоящето и бъдещето виждане на артиста за развитието на музиката. Точно 10 дни след шоуто в София, TIESTO ще издаде петия си поред албум А Тоwn Called Paradise. „Новият ми албум има две страни", заявява той. „Винаги съм се стремил да бъда иноватор и това си личи в половината албум. Останалата половина от мен винаги се стреми да удовлетвори публиката. Обичам да задоволявам желанията й. Този албум отразява 20-годишното ми търсене и преживявания на сцената. Това е моят звук. Разбира се това е денс музика, но и мелодична. Тези песни ще ви накарат да се усмихнете, да танцувате и да излезете навън. А Тоwn Called Paradise е всичко това, което един албум на TIESTO трябва да бъде

Българските оператори не могат да се винят за SMS измамите, обяви Божков

Те не трябва да бъдат подозирани, че участват в подобна схема

Цонко Цонев, кмет на Каварна: Исках дъщеря и от третия път успях

Цонко Цонев навършва на 3 юни 47 г., но и до днес не може да обясни кога е решил да става голям човек. Откакто организирал рок фестивалите, цените на имотите се вдигнали, твърди в интервю за Цонко Цонев навършва на 3 юни 47 г., но и до днес не може да обясни кога е решил да става голям човек. Откакто организирал рок фестивалите, цените на имотите се вдигнали, твърди в интервю за "24 часа" кметът на Каварна. Смятам, че всеки българин трябва да тежи на мястото си, не виждам смисъл да съм един от 240-те народни представители, казва още.

Ангел Антонов е новият шеф на НСО

С указ от 30 май 2014 г. президентът Росен Плевнелиев освободи бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността началник на Националната служба за охрана и назначи на поста генерал-лейтенант Ангел Антонов.
С друг указ на държавния глава за заместник-началници на Националната служба за охрана са назначени полковник Юлиан Харалампиев и полковник С указ от 30 май 2014 г. президентът Росен Плевнелиев освободи бригаден генерал Тодор Коджейков от длъжността началник на Националната служба за охрана и назначи на поста генерал-лейтенант Ангел Антонов. С друг указ на държавния глава за заместник-началници на Националната служба за охрана са назначени полковник Юлиан Харалампиев и полковник

Христо Ботев убит за торба жълтици

 
Гибелта на Христо Ботев е най-фалшифицираният епизод в българската история. Повече от столетие драмата е преиначавана и заличавана. В този процес участват авторите на убийството с помощта на историци, политици, писатели, поети и други средностатистически патриоти.
За всенародно ползване е стъкмена една версия в духа на Късния романтизъм,   Гибелта на Христо Ботев е най-фалшифицираният епизод в българската история. Повече от столетие драмата е преиначавана и заличавана. В този процес участват авторите на убийството с помощта на историци, политици, писатели, поети и други средностатистически патриоти. За всенародно ползване е стъкмена една версия в духа на Късния романтизъм,

Дрегери дебнат отвсякъде

/КРОСС/ На територията на всички страни-членки на TISPOL от 2 до 8 юни ще се проведе контролна акция за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и упойващи вещества, съобщиха от МВР. Организираната от Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" в ЕС полицейска операция започва от днес и у нас, съобщават от ГД "Национална полиция". Сред трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви, е управлението на моторни превозни под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. По време на операцията ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. 4288 нарушения на разрешената скорост бяха установени в цялата страна при проверки на шофьорите от 14 до 20 април. Расте броят на младежите, които шофират без книжка, както и на инцидентите с тях. За първите три месеца на миналата година при катастрофи с кола или мотор са пострадали три деца. За същия период на тази година те вече са седем, сочи справката на МВР.  

"Газпром" даде още седмица на Украйна

Едновременно с решението за отсрочка се въвежда режим

Задържани са 25 души на българо-турската зелена граница

За пoследното денонощие на входа на българо-турската зелена граница са задържани 25 души, съобщиха от МВР.

Румънците все повече се опасяват от война в региона

Все повече румънци се притесняват, че може да има въоръжени конфликти в региона заради кризата в Украйна и вечно неспокойната обстановка в Приднестровието. Това сочи социологическо проучване на Румънс...

Ще заемем мястото на ДПС на новата политическа карта на България

С тези думи лидерът на "България без цензура" Николай Бареков направи пореден прочит на европейските избори. Според Бареков, ако всички избиратели с право на глас бяха задължени да гласува...

Анджелина е по-близка с осиновеното си дете, отколкото с родните

Носителката на Оскар Анджелина Джоли в най-новото си интервю разкрива, че от всички деца най-близък й е осиновеният син Мадокс. 38-годишната холивудска актриса и 50-годишният Брад Пит имат шест деца ...

Жан Бернар Помие ще диражира Софийската филхармония

Жан Бернар Помие ще диражира Софийската филхармония на 5-ти юни в зала „България” от 19 часа. Той е носител на най-високите отличия на Франция – „Орденът за за...

Вотът от Ленкница за евроизборите - 100% за ДПС

Изборният алъш-вериш при купуването на гласове на последните избори в България – тези за Европейски парламент, потресе цяла България. Много експерти и политици вкупом и открито казаха, че та...

Милан иска да се отърве от свой нападател

От Милан са решили да продадат нападателя си Марио Балотели. Един от потенциалните купувачи на италианския национал е Арсенал. "Топчиите" трябва да се разделят с 30 млн. паунда ако искат от ...

Негодникът Швайни - гений или шампион по грешни пасове

Когато камерите и обективите не са насочени към Бастиан Швайнщайгер (29 г.), той е съвсем различен човек. Тогава се държи като по времето, когато професионалната му кариера тепърва започваше. Той е не...

Великобритания, Италия и Франция - с резерви към Юнкер за председател на ЕК

Европейският съюз е изправен пред една от най-тежките си битки за власт във връзка с най-влиятелния пост в Брюксел в момент, когато европейските лидери се стремят да възвърнат контрол след изборите,...

Ливърпул официално се подсили с национал на Англия

Ливърпул официално се подсили за новия сезон с английския национал Рики Ламбърт. Футболистът на Саутхемптън подписа договор за две години мърсисайдци. Трансферът на нападателя от Саутхемптън ще коства...

Отстраниха кмета на Своге от длъжност

Днес по искане на Софийска окръжна прокуратура кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд. Това става ясно от информация на прокуратурата. В кра...

Габрово на първо място по усвояемост на европейски средства

Над 100 гости и участници събра събитието „Първите 7 години на Габрово в Европейския съюз“, което се проведе в обновената с европейски средства зала „Възраждане&ldq...

Президентът назначи новия шеф на НСО

С указ на държавния глава Ангел Антонов е назначен за началник на Националната служба за охрана, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Ангел Антонов, който беше директор на главните дирекции „Криминална полиция” (2010-2011) и „Национална полиция” (2011-2013) в МВР, ще заеме поста на бригаден генерал Тодор Коджейков , който е освободен от поста с президентски указ от 30 май. С друг указ на държавния глава за заместник-началници на Националната служба за охрана са назначени полковник Юлиан Харалампиев и полковник Красимир Станчев. Със същия указ полковник Калин Иванов е освободен от длъжност заместник-началник на НСО. Ангел Антонов се изкачи в йерархията на МВР в мандата на Цветан Цветанов. Той често е сочен за дясната ръка на бившия вътрешен министър. В края на миналата година Антонов беше свален от Цветлин Йовчев от поста шеф на Национална полиция. Той обаче не беше уволнен или пенсиониран и остана на работа в системата. За отстраняването му от високия пост се заговори още по време на февруарските протести, когато полицията допусна сблъсъци с протестиращи. Антонов сяда на стола на ген. Коджейков, който подаде оставка на 27 февруари заедно със заместника си полк. Калин Иванов. Като мотиви тогава двамата посочиха лични причини. В мандата на Коджейков беше направен един от най-сериозните пропуски в работата на службата , която допусна въоръженият Октай Енимехмедов да влезе въоръжен на конференция на ДПС и да опре оръжие в главата на Ахмед Доган. Заради инцидента двама служители на НСО бяха отстранени от работа. Шефът на авангарда на охраната на Доган полк. Георги Райков беше уволнен от службата с мотива, че е допуснал нападателят Октай Енимехмедов да се доближи до лидера на ДПС. Няколко месеца по-късно обаче съдът възстанови Райков на работа.

Земеделците в пернишко получават 31 стотинки отстъпка за литър гориво

Стартира приемът на заявления за предоставяне на държавната помощ за намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство. Директорът на Областната дирекция „Земеделие“ в Перник Георги Георгиев уточни, че досега заявления за ваучери са подали 300 бенефициенти, предаде телевизия "Кракра".

Отстъпката за литър газьол е 31 стотинки. В края на месец февруари приключи приемът на декларации за предоставяне на...

Продължава

Асоциация "Банка на годината" стартира гласуването за "Банка на клиента"

Гласуването ще продължи до 12 ч. вечерта на 30 юни, а гала церемонията по връчването на наградите на асоциацията ще бъде на 1 юли


Брюксел вече не рекламира София със снимки от Скопие

Филмчето, което погрешно представяше София със снимки от Скопие, вече е коригирано. Това съобщиха от пресслужбата на Европейския парламент за OFFNews. В началото на месец април наш репортер установи, че българската столица е представена с кадри от Скопие в изложбата в Парламентариума (посетителския център на Европейския парламент), която е открита през 2010/2011 г. На снимките се виждаха летище "Александър Велики", мост, непознат за софиянци, и табела за завършен инфраструктурен проект с финансиране по програма ФАР в Скопие. Сигнализирахме пресслужбата на ЕП на 2 април. Малко по-късно стана ясно, че близо 100-те филмчета за различни населени места в страни от ЕС са били създадени от външна фирма, която не е снимала на място, а е използвала архивни снимки. Всяко от филмчетата е струвало средно по 5267 евро, като сумата включва и дублажите на 23 езика. OFFNews поиска правото да излъчи новото филмче, но от ЕП отговориха, че договорът с външната фирма не го позволява.

КРС: Българските оператори не носят вина за SMS измамите

На все повече хора се случва да получат SMS на мобилния си телефон, който гласи: "Спешно! Обади ми се!”. Оказва се, че това е измама, която може да ни струва доста солено. Един от последните случаи е със служители на цяла фирма, които получават в рамките на няколко часа SMS-и от Босна и Херцеговина.

Бареков иска да извади ДПС от властта с общ алианс

"ДПС е единствената партия, която унищожава с прегръдка"


Сноудън поиска официално убежище в Бразилия

Бившият консултант на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който в момента се намира в Русия, твърди, че е поискал официално убежище в Бразилия. Той каза това в интервю за бразилската телевизия Глобо, излъчено снощи, цитирано от АФП.
"Правото ми на убежище тук (в Русия) изтича в началото на август. Бившият консултант на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който в момента се намира в Русия, твърди, че е поискал официално убежище в Бразилия. Той каза това в интервю за бразилската телевизия Глобо, излъчено снощи, цитирано от АФП. "Правото ми на убежище тук (в Русия) изтича в началото на август.

Едуард Сноудън поиска официално убежище в Бразилия

Бившият консултант на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който в момента се намира в Русия, твърди, че е поискал официално убежище в Бразилия. Той каза това в интервю за бразилската телевизия Глобо, излъчено снощи, цитирано от АФП.
Бившият консултант на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който в момента се намира в Русия, твърди, че е поискал официално убежище в Бразилия. Той каза това в интервю за бразилската телевизия Глобо, излъчено снощи, цитирано от АФП. "Правото ми на убежище тук (в Русия) изтича в началото на август.

Президентът назначи нов шеф на НСО

Бившият директор на главните дирекции "Криминална полиция" и "Национална полиция" Антонов беше предложен за шеф на Националната служба за охрана от правителството

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване