Обявиха официално Порошенко за новия президент на Украйна

Украинската ЦИК обяви официално Петро Порошенко за президент на бившата съветска република, съобщи УНИАН. Официалните резултати са станали ясни на днешното заседание на комисията след 100% обработка на протоколите от състоялите се на 25 май избори.

Всичките 15 членове на комисията са се подписали под окончателните документи, които сочат, че Поро Украинската ЦИК обяви официално Петро Порошенко за президент на бившата съветска република, съобщи УНИАН. Официалните резултати са станали ясни на днешното заседание на комисията след 100% обработка на протоколите от състоялите се на 25 май избори. Всичките 15 членове на комисията са се подписали под окончателните документи, които сочат, че Поро

Стейтъм и Стронг се надпреварват за 25-милионен хонорар

Британските екшън звезди Джейсън Стейтъм и Марк Стронг влизат в надпревара за хонорара от 25 милиона долара, който ще получи изпълнителят на главната роля в планирания римейк на историческия епос Британските екшън звезди Джейсън Стейтъм и Марк Стронг влизат в надпревара за хонорара от 25 милиона долара, който ще получи изпълнителят на главната роля в планирания римейк на историческия епос "Бен-Хур", пише в. "Дейли стар". Един от двамата ще се превъплъти в образа на Юда Бен-Хур във високобюджетния римейк на "Парамаунт пикчърс" и "Метро

НЕК с рекордна загуба за миналата година

Рекордно висока за последните 5 години загуба от 338 млн. лв. е натрупала държавната Национална електрическа компания (НЕК) през 2013 г., научи “Труд” от източник от министерството на икономиката. Най-голямата годишна загуба на дружеството за последните 5 години е 99 млн.

Джейсън Стейтъм и Марк Стронг в двубой за 25-милионен хонорар

Британските екшън звезди Джейсън Стейтъм и Марк Стронг влизат в надпревара за хонорара от 25 милиона долара, който ще получи изпълнителят на главната роля в планирания римейк на историческия епос "Бен-Хур", пише в. "Дейли стар".
Един от двамата ще се превъплъти в образа на Юда Бен-Хур във високобюджетния римейк на "Парамаунт пикчърс" и "Метро Британските екшън звезди Джейсън Стейтъм и Марк Стронг влизат в надпревара за хонорара от 25 милиона долара, който ще получи изпълнителят на главната роля в планирания римейк на историческия епос "Бен-Хур", пише в. "Дейли стар". Един от двамата ще се превъплъти в образа на Юда Бен-Хур във високобюджетния римейк на "Парамаунт пикчърс" и "Метро

Каката на Бойко разкритикува идеята за линейки назаем

Когато министър Андреева дойде на власт, заяви, че неин първи приоритет е Спешната помощ. Е, след като е така, трябва да се отдадеш на това, за да има резултати, а не чак сега да обръщаш внимание, заяви сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова в „Часът на Милен Цветков”.

Предстои третото издание на националния фестивал „Четящият човек“

С концерт на Миленита и Funky Miracle на сцена “Охлюва“ ще бъде открито на 12 юни третото издание на националния фестивал „Четящият човек“. По традиция преди концерта ще бъде обявен тазгодишният носител на едноименната награда. Специален гост на събитието ще бъде актьорът Владо Пенев. Началото на церемонията е в 19.30 часа.

Тази година фестивалът ще продължи четири дни – от 12 до 15 юни. В афиша му са включени забележителни експозиции, атрактивни културни прояви за деца и възрастни, концерти, филми и представления. Организатори са Община Бургас и книжарници „Хеликон“.

Ще гостуват и много известни имена от българската литературна сцена – Иво Сиромахов, Любев Дилов-син, Николай Фенерски, Захари Карабашлиев, Палми Ранчев, Радослав Парушев.

В рамките на фестивала ще бъде представена изложба екслибрис „Марио Варгас Льоса в София” и непоказвани репортажни цветни и чернобели фотографии от гостуването на писателя у нас.

Експозицията, посветена на Льоса, е включена във втория ден от фестивала /13 юни/.

Тогава почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност да разгледат още две изложби в КЦ „Морско казино“ – експозиция на селектираните екслибриси от националния студентски конкурс на

тема „Четящият човек” и литографии на Стефан Марков към „Записки по българските въстания” от Захарий Стоянов.

 

Рибери с болки от 7 седмици

Френският ас Франк Рибери е с болки в кръста от 7 седмици и страната трепери. Звездата пропусна приятелски мач с Парагвай - 1:1 в Ница. Антоан Гризман откри в 82-рата минута, а Виктор Касерес изравни в 89-ата.
Рибери почувствал болки преди мача и взел лекарствата, но те не помогнали. И се наложи да изгледа двубоя от резервната скамейка.
 Френския Френският ас Франк Рибери е с болки в кръста от 7 седмици и страната трепери. Звездата пропусна приятелски мач с Парагвай - 1:1 в Ница. Антоан Гризман откри в 82-рата минута, а Виктор Касерес изравни в 89-ата. Рибери почувствал болки преди мача и взел лекарствата, но те не помогнали. И се наложи да изгледа двубоя от резервната скамейка. Френския

ЕК открива наказателна процедура срещу България заради "Южен поток"

Европейската комисия обяви, че открива наказателна процедура срещу България заради започналото у нас изграждане на отсечката от руския газопровод "Южен поток", предаде бТВ. Това потвърди за...

Закопчаха кола на нов евродепутат в Търново

Служители на Служители на "Паркинги и гаражи" в Търново закопчаха колата на новоизбрания евродепутат от ДПС Илхан Кючук. Случката се разиграла в събота. Младият активист на движението спрял в синя зона, където в почивен ден паркирането е безплатно, но 31 май бе работен. Заблуден, Кючук, който е студент във Великотърновския университет, не пуснал есемес,

"Левски" си върна Валери Домовчийски за две години


Ръководството на "Левски" обяви официално завръщането на своя юноша Валери Домовчийски.

Още през миналата седмица нападателят се разбра с новия спортен директор на клуба Георги Иванов-Гонзо, а днес подписа 2-годишен договор.

27-годишният Домовчийски игра за сините между 2004 и 2008 г., като отбеляза 53 попадения в 105 мача. В този период той спечели две шампионски титли в А група и веднъж Купата на България.

Футболистът бе част от отбора, който достигна...

Брюксел отправи препоръки за реформи в шест ключови сектора в България


Европейската комисия отправи днес към България шест конкретни препоръки за подобряване на икономическата и финансова среда за периода 2014-2015 г., засягащи бюджета, пенсионната и образователната система, Агенцията по заетостта, бизнеса и енергийния сектор. Днес Брюксел публикува специфичните за всяка държава препоръки, като на членките се предлагат специално пригодени за тях съвети за по-дълбоки структурни реформи.

В рамките на Европейския семестър, чрез който Еврокомисията...

Намалява броят на затворените магазини

Като най-критична се определя ситуацията на централните търговски улици в центъра на Атина, където три от всеки 10 търговски обекти са вече закрити.

прочети повече

Удариха турски камиони с над 55 хил. дрехи-менте

Над 55 хил. артикула, носещи знаци на известни търговски марки, бяха разкрити при два поредни случая в Пловдив.

Попечителите на „русия ангел” поискаха медиите да не публикуват повече снимката ѝ

Гръцката организация "Усмивката на детето", в чиито ръце съдът повери попечителството на "русия ангел" Мария, призова медиите да спрат да публикуват нейни снимки, съобщи bTV.

Според фондацията само така ще може детето отново да тръгне нормално на училище през септември. Президентът на организацията коментира, че "грешката на България е, че схван Гръцката организация "Усмивката на детето", в чиито ръце съдът повери попечителството на "русия ангел" Мария, призова медиите да спрат да публикуват нейни снимки, съобщи bTV. Според фондацията само така ще може детето отново да тръгне нормално на училище през септември. Президентът на организацията коментира, че "грешката на България е, че схван

Иван Портних: Ще настоявам за демонтаж и пренареждане на паветата в центъра

Участъкът от 215 м. от централната пешеходна зона, която в момента е покрита с нови павета, да бъде пренареден. Не може да се правят експерименти точно с място, което трябва да бъде лицето на града! За това настоя днес кметът на Варна Иван Портних, който свика на терен обществения съвет по устройство и развитие на територията към община Варна, научи Moreto.

Започна черешовата кампания в Кюстендил

Кюстендил /КРОСС/ В Кюстендил започна черешовата кампания. Изкупуването на реколтата ще продължи до 20 юли. В района вече са отворени пунктовете за изкупуване на черешовата реколта. Килограм ще се търгува на цена от 60 стотинки. По всяка вероятност, късните сортове ще бъдат оценени от фирмите изкупвачи на по-високи стойности. Притесненията на производителите са, че заради дъждовете, плодовете ще бъдат гнили, което ще попречи за успешното реализиране на печалба. И тази година черешовите масиви ще бъдат охранявани. Припомняме, че преди години, заради грабежи и вражда между производители загина човек, съобщи ТВ7.

Цитат на деня: Няма да си покажа сметките, ще правите циркаджилъци с тях


Няма да си покажа сметките пред вас, защото ще правите циркаджилъци с тях.

Това заяви лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков, цитиран от агенция "Фокус", на пресконференция днес.

При основаването на партията си през януари новият партиен лидер, считан за близък до банкера Цветан Василев, обяви, че до дни ще стане първият български политик, отворил публично всичките си авоари, държани "не в офшорни сметки, а в български банки". В...

Клисарова слага край на избора на учебници в основното образование

До завършване на основно образование трябва да се учи по един учебник за всеки предмет, а не както досега да се избира между три. Това смята министърът на образованието и науката Анелия Клисарова, цитирана от пресцентъра си в понеделник. В момента учителите в основния и гимназиалния курс на обучение преценяват сами по кой от различните одобрени от министерството учебници по съответния предмет за съответния клас да преподават. Сега Клисарова смята да върне за учениците от ІV до VІІІ клас старото положение на един учебник по един предмет за всички в страната. От думите на Клисарова пред учители от СОУ "Христо Ботев"- Ивайловград става ясно, че целта на ведомството е учебниците да се отпечатват в неговото издателство "Просвета". В съобщението се посочва, че в момента държавата дава милиони левове за учебници, които отиват в частни издателства, и само тази година Министерският съвет е одобрил 42 млн. лева за преиздаване на учебници. "Учебниците трябва да бъдат отпечатвани в печатницата на МОН и да се пишат от авторски колективи, в които участват предимно учители от различни училища. Всеки нов учебник ще бъде широко обсъждан", обяснява Клисарова. В подкрепа на намерението си, тя обяснява, че ако сега дете се прехвърли от едно училище в друго, то трябва да сменя и учебниците, защото те са различни. Според министъра, ако държавата поеме отпечатването на единните учебници, ще бъдат спестени средства, които приоритетно да се използват за модернизация и ремонт на училищата. По думите й в момента се правят изчисления каква ще е сумата, която ще се спести при нови правила за издаване на учебници. Клисарова е съобщила още, че от вторник на страницата на МОН ще започне Отворен форум за Закон за училищното образование. В Ивайловград министърът се е включила в патронния празник на училището, носещо името на Христо Ботев. Клисарова е връчила на учителския колектив учреденото тази година отличие - статуетка "Св.Св. Кирил и Методий", по случай 100 години от създаването на образователната институция и е подарила на училището интерактивна дъска, допълват от пресцентъра на ведомството.

200 безработни патрулират в пернишки села

Те са наети за 8 месеца по новата програма „Сигурност“


Асоциацията на прокурорите защити съда от ексминистъра Цветанов

Три дни след като Съюзът на съдиите в България (ССБ) и Висшият съдебен съвет (ВСС) реагираха в защита на съда от подновените атаки на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов, това направи и Асоциацията на прокурорите.   Двамата опозиционни политици твърдят, че Софийският градски съд (СГС) е изпълнил политическа поръчка, идваща от БСП, като е постановил четиригодишна ефективна присъда на Цветанов по делото му за отказаните от него СРС-та спрямо бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.   По този повод съсловната организация на прокурорите изразява тревогата си "колко бързо и с лекота се посяга публично на независимостта на българския съд, колко бързо и диаметрално в последните дни (по повод постановени присъди) се променят оценките за работата му".   Обвинителите очевидно иронизират резкия обрат в коментарите на Борисов и Цветанов за работата на съда. Двамата преминаха през "катарзис", откакто са в опозиция и неведнъж изразиха убедеността си, че родната съдебна система е обективна.   Бившият вътрешен министър дори призна наскоро, че докато е наблюдавал работата на прокуратурата по неговите дела, разбрал, че е преминал допустимите граници, когато в миналото е коментирал остро магистрати за решения по конкретни казуси. След като бе осъден миналата седмица обаче, той отново обърна палачинката.   "Натискът е чисто политически и съм убеден в това. Разбира се, че политическите ни опоненти искат да ме ударят, на първо място – БСП. От информацията, която ми беше предоставена, мога да смятам, че имат сериозен лостови ресурс, за да го направят", заяви Цветанов в петък.   "Ние сме убедени в принципността, професионалните знания и опит на българските съдии, последователната им и непоколебима практика да провеждат своята независимост при решаването на възложените им дела. Подкрепяме ги и стоим до тях с нашите усилия в тази насока", се казва в декларацията на прокурорската асоциация.   Интересното в случая е, че тази организация не е огласявала нито веднъж подобна позиция, докато Цветанов бе силов вицепремиер, и почти всекидневно громеше неудобни магистрати чрез медиите. По време на мандата на ГЕРБ и ВСС беше далеч по-сдържан в призивите си към политиците, за разлика от настоящия случай, когато реагира мигновено.

Официално: Порошенко е победител в президентските избори

/КРОСС/ Централната избирателна комисия на Украйна официално обяви Петро Порошенко за президент на Украйна, съобщава Интерфакс.Съгласно протокола, който е подписан от всичките 15 членове на комисията, за Петро Порошенко са гласували 9 857 308 души, или 54.7% от избирателите.За лидера на партия „Отечество" Юлия Тимошенко са гласували 2 310 050 избиратели, или 12.81%.

Попечителите на „русия ангел” към медиите: Спрете да публикувате снимката ѝ

Гръцката организация Гръцката организация "Усмивката на детето", в чиито ръце съдът повери попечителството на "русия ангел" Мария, призова медиите да спрат да публикуват нейни снимки, съобщи bTV. Според фондацията само така ще може детето отново да тръгне нормално на училище през септември. Президентът на организацията коментира, че "грешката на България е, че схван

ЕК настоява да спрем "Южен поток"

Започна наказателна процедура срещу България


Задържаха над 55000 фалшиви артикула

Стоката е била натоварена в камиони, идващи от Турция

Задържаха над 55000 фалшиви артикула на митница Пловдив

Стоката е била натоварена в камиони, идващи от Турция

Коко Динев празнува 1 юни с Ивон, Емилия - излишна

Най-нежната певица на "Пайнер" и половинката й съвсем не се радват на семейна идилия, след като на 1 юни се налага да делят децата и да празнуват поотделно.

Обилните валежи нанесоха щети на около 25% от засетия смилянски фасул

Смолян /КРОСС/ Обилните валежи през последните дни оставиха празни лехите на около една четвърт от засетия смилянски фасул. В голяма част от нивите семената не са покълнали, коментират земеделци.Дъждовете забавиха и засаждането на картофите в по-високите части на Смолянско. Земята е обилно напоена и стопаните не могат да изорат и засеят площите си с картофи.В планинската област са засети общо 27 680 дка, което е с 3 300 дка по-малко от миналогодишните площи.Дъждовната пролет е основната причина за оставените от стопаните празни ниви, съобщи БНР.

Училищен директор оцеля на избори

Училищен директор от Шумен оцеля при вот на доверие и призова колегите си в страната да последват примера му, защото "не боли". Честната дума на колектива пък, пусната в урна, е единственият начин да разбереш дали харесват работата ти. В момента въпросът с мандатността не е решен от закона и имало вечни директори.
Както "Труд" писа, Павел Павлов, Училищен директор от Шумен оцеля при вот на доверие и призова колегите си в страната да последват примера му, защото "не боли". Честната дума на колектива пък, пусната в урна, е единственият начин да разбереш дали харесват работата ти. В момента въпросът с мандатността не е решен от закона и имало вечни директори. Както "Труд" писа, Павел Павлов,

Агенция предложи запор на сметки при непроверени измервателни уреди

Председателят на държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Стефан Цаков предложи да отпадат сметките за ток и вода, ако водомерите и електромерите не са проверени в законния срок. Според него непроверените водомери само в София са 40 000, както и 10% от електромерите.

Най-горещите снимки през май

Вижте кадри от най-любопитните и обсъждани събития


Шефът на КНСБ влезе в управлението на МОТ

София /КРОСС/ Президентът на КНСБ Пламен Димитров бе избран за член на Управляващия орган (Governing Body) на Международната организация на труда (МОТ). Това се случи по време на 103-тата Международна конференция по труда, която представлява върховният орган на най-старата организация от Системата на обединените нации - МОТ.Управляващият орган представлява изпълнителният орган на МОТ. Като негов член президентът на КНСБ ще бъде част от приемането на решения, свързани с политиката на МОТ, изготвянето на програмата и бюджета, както и избирането на генерален директор, който е с петгодишен мандат. Управляващият орган се състои от представители на правителства и на представители на работодателите и работниците и заседава три пъти годишно - през март, юни и ноември.Кандидатурата на Пламен Димитров бе издигната от Третия конгрес на Международната конфедерация на профсъюзите. Само правителствата на десет държави имат постоянни представители поради „голямата си индустриална значимост" - Бразилия, Китай, Франция, Германия, Индия, Италия, Япония, Русия, Великобритания и САЩ. Останалите членове на Управляващия орган съвет се избират от Международната конференция на МОТ на всеки три години и са на географски принцип. Представителите на организациите на работодателите и на работниците се избират персонално.

Еврокомисията с шест препоръки към България

Европейската комисия отправя шест препоръки към България за периода 2014-2015 година.
Препоръките са в областта на бюджета, пенсионната реформа, заетостта, образованието, бизнес средата и енергийния сектор, предаде БГНЕС. Те бяха представени в Брюксел от председателя на ЕК Жозе Барозу.
Брюксел ни критикува за това, Европейската комисия отправя шест препоръки към България за периода 2014-2015 година. Препоръките са в областта на бюджета, пенсионната реформа, заетостта, образованието, бизнес средата и енергийния сектор, предаде БГНЕС. Те бяха представени в Брюксел от председателя на ЕК Жозе Барозу. Брюксел ни критикува за това,

Стихове на Ботев звучаха в столичното метро /снимки/

  София /КРОСС/ Стихове на Христо Ботев звучаха в столичното метро пред СУ "Св. Климент Охридски". Така група единадесетокласници, съвместно с Регионален инспекторат по образование и Столична община почетоха паметта и подвига на поета-революционер и загиналите за свободата на България. "Дошли сме тук заради една кауза, за да напомним на българите, че трябва да познават своите национални герои. За да усетиш Ботев като поет и като национален герой трябва да познаваш неговите стихотворения много добре", твърди ученичката Мартина Банкова. Интересът от страна на минувачите не беше особено голям, но учениците не спряха да рецитират произведенията от първото издание на стихосбирката "Песни и стихотворения от Ботьова и Стамболова"."Най-важното послание е, че младото поколение на България има какво да даде още. Те са учили в училище за Ботев, но най-важното е, че те тук са доброволно", заяви Станислав Георгиев от Регионален инспекторат по образование - София. "Обичаме Ботев, обичаме творчеството му и искаме другите хора да го чуят и да разберат, че днес е 2 юни. Има обаче хора, които не спират на сирените", каза учителят от 1 СОУ "Пенчо П. Славейков" Тоня Гинчева.Прознозата на учителката се сбъдна след минути, когато мнозина пренебрегнаха звука на сирените, съобщи ТВ7.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Стихове на Ботев звучаха в столичното метро

София /КРОСС/ Стихове на Христо Ботев звучаха в столичното метро пред СУ "Св. Климент Охридски". Така група единадесетокласници, съвместно с Регионален инспекторат по образование и Столична община почетоха паметта и подвига на поета-революционер и загиналите за свободата на България. "Дошли сме тук заради една кауза, за да напомним на българите, че трябва да познават своите национални герои. За да усетиш Ботев като поет и като национален герой трябва да познаваш неговите стихотворения много добре", твърди ученичката Мартина Банкова.Интересът от страна на минувачите не беше особено голям, но учениците не спряха да рецитират произведенията от първото издание на стихосбирката "Песни и стихотворения от Ботьова и Стамболова"."Най-важното послание е, че младото поколение на България има какво да даде още. Те са учили в училище за Ботев, но най-важното е, че те тук са доброволно", заяви Станислав Георгиев от Регионален инспекторат по образование - София."Обичаме Ботев, обичаме творчеството му и искаме другите хора да го чуят и да разберат, че днес е 2 юни. Има обаче хора, които не спират на сирените", каза учителят от 1 СОУ "Пенчо П. Славейков" Тоня Гинчева.Прознозата на учителката се сбъдна след минути, когато мнозина пренебрегнаха звука на сирените, съобщи ТВ7.

Промените в кабинета не били дискутирани окончателно


Предстоящите промени в правителството не са дискутирани окончателно, обяви премиерът Пламен Орешарски в Калофер в отговор на въпрос какви смени на министри предстоят, съобщи БТА.

"Чета различни интерпретации, сигурно е нормално в напрегнатата обстановка. Не задавайте персонални въпроси, никога не бих ги казал", заяви Орешарски, запитан кои министри предстои да бъдат сменени.

Критерият за това дали един или друг министър ще бъде сменен ще бъдат целите, които предстои да се...

Почина сопраното София Иванова

Спомина се на 65-годишна възраст след тежко боледуване

За възхода на евроскептиците и на мегаградовете


Доколко е цикличен възходът на антисистемните партии от десния и левия край на политическия спектър и до каква степен той е траен и дългосрочен. Дали популярността на антиевропейските партии във Великобритания, Франция, Гърция и Испания е махмурлук от катастрофата през 2007-2008 г., европейската криза от 2010-2013 г. и дългите години стягане на коланите и сваляне на жизнения стандарт. Протест на тези, които се чувстват лишени в икономически смисъл?

Или подемът на Партията за...

ЕС добави Боко Харам в черния списък

Европейският съюз обяви, че налага санкции на нигерийската групировка Боко Харам, тъй като е свързана с терористичната организация Ал Кайда. Решението за добавяне на групировката в черния списък...

Облачно и във вторник, максималните температури се вдигат до 25°

През нощта превалявания са малко вероятни, облачността ще е разкъсана. Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад, още към края на нощта, ще започне ново увеличение на облачността, отначало предимно висока и средна. По-късно през деня тя ще се вплътни и на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще През нощта превалявания са малко вероятни, облачността ще е разкъсана. Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад, още към края на нощта, ще започне ново увеличение на облачността, отначало предимно висока и средна. По-късно през деня тя ще се вплътни и на места, главно в югозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще

Сезонното изглаждане обърка производствената активност в САЩ

Първоначално данните показаха свиване на активността през май, но впоследствие бяха коригирани до ръст


Кметът на Кърджали обяви война на мароканските скакалци

Кърджали /КРОСС/ В продължение на два дни третират по въздух около 7000 декара площи на територията на община Кърджали, които са засегнати от марокански скакалци. Днес два хеликоптера обработваха землищата на селата в района на Чилик и Скална глава. Там нападнатите от скакалци декари са близо 3 500. Кметът на общината инж. Хасан Азис прелетя с хеликоптер този район. Заедно с кметовете на населените места те обсъдиха ситуацията в района, в който основно са засегнати пасища. Въздушно третиране срещу вредителите е имало и през 2010 г. около Чилик.Близо 3500 декара са засегнатите площи в землищата на Бойно, Кобиляне, Велишане и Воловарци. Сигнали за нови огнища са получени от с. Костино.Около 30 хил.лв. ще струва на общината въздушното третиране на огнищата. Очаква се средствата да се осигурят от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване. От общинска администрация твърдят, че работят в синхрон с експертите от отдел „Растителна защита" към Областната дирекция по безопасност на храните.    

Еврокомисията с шест препоръки към България


Европейската комисия отправя шест препоръки към България за периода 2014-2015 година.
Препоръките са в областта на бюджета, пенсионната реформа, заетостта, образованието, бизнес средата и енергийния сектор, предаде БГНЕС. Те бяха представени в Брюксел от председателя на ЕК Жозе Барозу.
Брюксел ни критикува за това, Европейската комисия отправя шест препоръки към България за периода 2014-2015 година. Препоръките са в областта на бюджета, пенсионната реформа, заетостта, образованието, бизнес средата и енергийния сектор, предаде БГНЕС. Те бяха представени в Брюксел от председателя на ЕК Жозе Барозу. Брюксел ни критикува за това,

32 любопитни факта за всички участници в Световното първенство (видео)

Девет дни преди официалното откриване на Световното първенство в Бразилия обръщаме специално внимание към всеки един отбор, който ще вземе участие в надпреварата.  Във видеото на ESPN преди Световното в Бразилия ще намерите куриозни случки, рекорди и любопитни факти , за някои от които дори най-заинтригуваните фенове на играта не са предполагали.  1. Бразилия не е губила домакински мач от 1975г. насам. Това прави точно 57 поредни мача. 2. Испания държи рекорда за най-много поредни мача без загуба - 29 3. Холандия е единствената държава, достигнала 3 финала на Световно първенство, но не спечелила нито един от тях.  4. Седемте участия на Световни първенства на Камерун са рекорд за африканска държава.  5. Коефициентът за титла на Иран от Мондиала е 2500/1 6. Швейцария е единственият отбор, победил шампиона Испания на последното първенство през 2010г. в ЮАР 7. Президентът на Нигерия бе решен да закрие националния отбор на страната след разочароващо представяне на миналото Световно първенство.  8. Защитникът на Хърватия Йосип Симунич е единственият футболист, получавал три жълти картона в един мач.  9. Отборът на Еквадор "замрази" фланелката с номер 11 в памет на починалия национален състезател Кристиан Бенитес през 2013г. 10. Един от най-добрите футболисти в света -  португалецът  Кристиано Роналдо, е кръстен на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън 11. Ако нападателят на Германия Мирослав Клозе отбележи два гола на първенството, ще стане най-резултатният футболист от всички Мондиали. До момента той има 14, колкото и Герд Мюлер, а пред него е само бразилецът Роналдо с 15. 12. Скандалният национал на Италия Марио Балотели сам подпали къщата си в Манчестър, след като запали фойерверки в нея. 13. Французинът Франк Рибери получи прякора си "Scarface", заради белезите си, получени при катастрофа в ранна детска възраст. 14. Японските футболисти Шинджи Кагава и Хироши Киотаке са победили във футболен мач срещу 55 деца.  15. Прякорът на звездата на Уругвай Луис Суарес е "Ел Пистолеро" 16. Братята Коло Туре и Яя Туре ще играят заедно за страната си Кот д'Ивоар на трето световно първенство 17. Прякорът на нападателят на Манчестър Сити Един Джеко е " Босненският диамант" 18. Лионел Меси вече има повече голове за националния отбор от аржентинската легенда Диего Марадона 19. Младият белгийски състезател Ромелу Лукаку има свой собствен интернет мем. (Мем е идея, която се разпространява чрез World Wide Web. Идеята може да e във форма на хиперлинк, видео, снимка, уебсайт, хаштаг или просто дума или фраза) 20. Халфът на Гана Кевин Принс Боатенг и защитникът на Германия Джером Боатенг са полубратя, които ще се изправят един срещу друг в Бразилия на 21 юни. 21. Мексиканецът Хавиер "Чичарито" Ернандес бе най-бързият футболист на Световното първенство в ЮАР през 2010г. В буквален превод прякорът му означава "малко грахче".  22. Само благодарение на един гол, който Алжир допусна, САЩ успя да се класира за 1/8 финалите на последния Мондиал. 23. Фамилията на гръцкия футболист Сократис Папастатопулос не може да се изпише на фланелката му, затова той играе с първото си име на гърба. 24. Англичанинът Джеф Хърст е първият и единствен футболист отбелязал хеттрик на финал на Световно първенство през 1966г. 25. Прякорът на националния отбор на Австралия е "Socceroos", а прякорът на младежката национална гарнитура е "The Joeys" 26. Чили се класира напред в Световното първенство през 1974 г., благодарение на победа в мач срещу Русия, в който руснаците отказват да излязат на терена, заради съображения за сигурност. 27. Южна Корея допусна най-бързия гол в историята на Мондиалите (11 сек.) през 2002г., отбелязан от турския нападател Хакан Шукур.  28. Треньорът на Колумбия Хосе Пекерман е работил като таксиметров шофьор.  29. Отказалият се вече нападател на Русия Олег Саленко държи рекорда за най-много отбелязани голове в един мач - 5, през 1994г., когато заради тези голове в крайна сметка си поделя голмайсторския приз на турнира с българина Христо Стоичков.  30. Националът на Коста Рика Джоел Камбел си е купил 100 пакетчета с лепенки за албума на Световното първенство с цел да намери тази с лика си, но така и не е успял.  31. Джери, Джони и Уилсон Паласиос от Хондурас станаха първото трио братя участници в едно Световно първенство. 32. Нападателят на САЩ Лендън Донован изненадващо се оказва, че има повече голове (5) на Мондиали от Кристиано Роналдо (2), Лионел Меси (1) и Уейн Руни (0) взети заедно. 

25-годишен осъден в Белгия за заслепяване на пилот с лазер

Провинциален съд в Белгия издаде първата осъдителна присъда в страната за заслепяването на пилот с лазер, съобщиха местните медии, цитирани от БТА в понеделник.   Мъж на 25 години е бил осъден на 46 часа принудителен труд за това, че насочил лазерен лъч към пилот на полицейски вертолет по време на акция. Медиите в страната съобщават, че миналата година са били получени общо 199 жалби за подобни инциденти, при които пилоти биват заслепявани в най-критичната част на полета - при приземяване. За сравнение през 2011 г. тези случаи в страната са били 136, а през 2009 г. - едва пет.   Най-често злосторниците действат срещу самолети, кацащи в Брюксел, но са установени случаи и край другите две големи летища в Белгия - в Шарльороа и в Лиеж.   Законодателството предвижда и наказания с лишаване от свобода.   Насочването на лазери срещу въздухоплавателни средства е практика, която се разширява в последните години и застрашава пряко сигурността на полетите. Заплахата не е единствено в непосредственото овладяване на самолета, но понякога е свързана и с трайно увреждане на зрението на пилотите.

Депутатите от ГЕРБ: БСП-Бургас не изпълниха нито едно от обещанията си

„За една година управление гласоподавателите, които са достатъчно интелигентни, могат да видят разликата и да направят сравнение между управлението на ГЕРБ и БСП. Ниските резултати на БСП не само в Бургаска област, но и в цялата страна, се дължат на това, че те не изпълниха нито едно от предизборните си обещания. Реалностите са такива за област Бургас – през 2007 г. на евроизборите ГЕРБ има 21,57% срещу 17.51% на БСП, през 2009 г. ГЕРБ печели 20,46% от вота, а БСП – 14,53%. За да стигнем до смазващата разлика тази година – 34,44% за ГЕРБ срещу едва 15,74% за БСП”. Това заяви общинският лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев по време на пресконференция в морския град днес. На нея присъстваха депутатите Иван Вълков, Ивелина Василева, Снежина Маджарова, Диана Йорданова и д-р Галина Милева. Те обобщиха резултатите от проведените избори на 25 май, които ГЕРБ печели по категоричен начин в област Бургас.

„Вместо разкриване на нови работни места, безработицата се е увеличи с 40 хиляди след едногодишно управление на БСП. Строителството на АМ „Черно море” с бюджетни средства, приоритет за област Бургас, се оказа също поредното празно обещание. Имахме въпрос в петък към министър Терзиева за доизграждането на пътя Бургас-Слънчев бряг, а отговорът беше 2018 г. Така управляващите започнаха да обещават какво ще строят след мандата. Задръстванията вече в този участък са факт и можем само да се надяваме да няма инциденти с фатален край. Строителството на Северния обход категорично също няма надежда да се случи. Около този приоритетен проект се обединиха всички кметове на областта по време на дебатите за Фонда за растеж. Това е и анализът на резултата, който постигнаха БСП на тези избори. Да не говорим и за отварянето на Зонатата за обществен достъп”, коментира Димитър Бойчев. Той припомни, че сегашните управляващи бяха хората, които твърдяха, че тези избори ще са тест за настоящата коалиция в зависимост от постигнатите резултати. „Те твърдяха, че ако ГЕРБ и Реформаторския блок имат по-висок резултат на тези избори, категорично ще се върви в посока предсрочни избори. Но виждаме как в момента правят какви ли не опити да легитимират това правителство и да не изпълнят обещанията си”, допълни областният лидер.

Иван Вълков анализира резултатите от изборите в община Бургас. „Тези избори не се различават по проведените през 2007 и 2009 г. като брой на гласовоподаватели. ГЕРБ бележи категорична победа в община Бургас. Резултатът ни е 46, 35% , като голяма община никой не е постигал такъв резултат. Тези данни означават, че политиката, която водим, е правилна и показва неадекватността на нашите опоненти. Напредъкът в управлението на община Бургас и това, което се направи от ГЕРБ, устойчивостта му и неговата предсказуемост са факторите, които доведоха до поредния ни успех. Друг фактор е, че нашите кметове и общински съветници непрекъснато са в контакт с гражданите, затова им благодаря за усилията. Ние винаги сме водили позитивна кампания въпреки ударите, които получихме от опонентите си. Те преживяха изключително тежка загуба, гласовете на БСП, АТАКА и ДПС не стигат в Бургас 50% от гласовете на ГЕРБ. Това е червен картон за управляващата коалиция, повече няма да спечелят нищо в града с неадекватната си политика”, заяви общинският председател на ГЕРБ в Бургас.

Според анализите от европейските избори ГЕРБ убедително побеждава БСП във всички черноморски общини, а в традиционно „червените” общини е изравнила резултата. Град Несебър заедно с Равда и Свети Влас също се откроява с победа на ГЕРБ. Д-р Галина Милева посочи, че в Айтос например ГЕРБ е спечелила 19.10%, а БСП 13,8% . Ивелина Василева коментира, че сегашното правителство е изправено пред огромна криза и грандиозна катастрофа заради спрените средства по ОП „Околна среда”, а с неадекватните си действия управляващите заплашват и останалите оперативни програми.

Народните представители благодариха на всички, които са подкрепили ГЕРБ на последните избори и са дали своя глас за европейското развитие на страната.

Димитър Бойчев заяви:„Искам да благодаря на всички, които гласуваха на ГЕРБ и на всички, които изобщо дадоха своя вот, защото само с висока избирателна активност може да се спре купуването на гласове. Такъв беше и акцентът на нашата кампания. Ако направим анализ на изминалата година, БСП водеше една кампания за отблъскване на гласоподавателите. Благодаря и на нашите кметове и общински съветници, защото те показаха нов начин на работа”, предадоха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Бургас.

 

И прокурорите скочиха на Цветанов в защита на съда

Асоциацията на прокурорите в България също излезе със становище срещу изказванията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че върху съдът е оказан натиск, той да получи осъдителна присъда от 4 г. затвор по делото за шестте "не"-та.

Москва обвини НАТО, че поощрява Киев да използва сила

Грушко, който се срещна с посланици на страните членки

Расте броят на варненчетата със зрителни проблеми през последните години

Броят на варненчетата със зрителни проблеми се увеличава през последните години. Това споделиха специалисти в областта по време на представянето на резултатите от безплатния масов очен скрининг на деца в яслена възраст, проведен от Лайънс клуб в сътрудничество с община Варна, предаде репортер на Moreto.

Пуснаха и третия задържан за клането на Отвертката

Здравословното състояние обаче наклони везните в полза на бащата на Владимира, заради която всъщност стана убийството на Николай Радев-Отвертката. Пред съда бяха представени множество медицински документи, установяващи лошото здравословно състояние на Николай Карастоянов, както и за предстоящо лечение.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване