"Москоу таймс": Дори Достоевски предвиди, че българите коварно ще ни забият ножа за "Южен поток"


"България бе подложена на външен натиск и заради това се отказа от "Южен поток". Ясно е кой оказа и защо оказа този натиск. Само наивник може да не види връзката между посещението на американски сенатори и последвалото изявление на премиера Пламен Орешарски. Но въпросът е за това можеше ли да се предвиди отстъплението на България - нещо, което тя е правила неведнъж от векове насам. "Братушките" са продавали Москва на няколко пъти в историята."

Това пише Пьотр Романов, "журналист и...

Близнашки: В референдума няма нищо противоконституционно

С провеждането на референдум за изборна реформа по никакъв начин не се ограничават избирателните права на гражданите. Това каза председателят на Инициативния комитет за провеждане на национален рефере...

Местан: Задължителният вот не е решение

Дълбоко вярвам, че задължителният вот няма да излекува нито един порок на политическа система, но ще задълбочи редица нейни пороци. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Мес...

България е 46-та в света по бизнес среда

България е поставена на 46-о място в света по бизнес среда за периода 2014-2018 г. в класация на Economist Intelligence Unit, като изпреварва Румъния и Италия, съобщи БГНЕС.
Страната ни е скочила с едно място спрямо предишната класация за периода 2009-2013 г. От съседите ни на Балканите Турция е поставена на 44-то място, а Румъния, България е поставена на 46-о място в света по бизнес среда за периода 2014-2018 г. в класация на Economist Intelligence Unit, като изпреварва Румъния и Италия, съобщи БГНЕС. Страната ни е скочила с едно място спрямо предишната класация за периода 2009-2013 г. От съседите ни на Балканите Турция е поставена на 44-то място, а Румъния,

Кравар откри дядо в безпомощно състояние


Възрастен мъж, в безпомощно състояние, но в съзнание е бил открит от кравар в гориста местност, съобщиха от полицията в Монтана. Незабавно е изпратен екип на група Възрастен мъж, в безпомощно състояние, но в съзнание е бил открит от кравар в гориста местност, съобщиха от полицията в Монтана. Незабавно е изпратен екип на група "Спасителни дейности", които са съдействали на пристигналата линейка. Служителите на реда са помогнали за транспортирането на пациента до автомобила,

Лионел Меси бе обвинен, че игнорирал дете, подало му ръка


Нападателят на Аржентина Лионел Меси отхвърли обвиненията, че умишлено е игнорирал едно от децата, които са излезли на терена заедно с футболистите преди мача с Босна и Херцеговина.

Прякото предаване преди началото на срещата показа как още в тунела малко момченце подава ръка на звездата на "Барселона". Въпреки че е на сантиметри от малчугана, Меси не му обръща никакво внимание и директно се насочва към съдията.

Аржентинските журналисти повдигнаха въпроса към четирикратния...

Насрочиха делото срещу Сидеров

София /КРОСС/ Делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров е насрочено за 21 юли, научи "Дневник". Това се случва повече от два месеца след внасянето на обвинителен акт срещу Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.Делото беше разпределено на 11 състав с председател съдия Мариета Райкова, като според Наказателно -процесуалния кодекс след образуване на делото, (което се е случило на 10 април) съдията има два месеца да го насрочи. Ако то е с фактическа или правна сложност, или при други изключителни случаи този срок може да бъде удължен от председателят на съда с не по-вече от три месеца.Неофициално причина за забавянето е било кандидатирането на Сидеров за евродепутат, заради което той се ползваше с имунитет. Ако делото беше насрочено в периода преди изборите, то трябваше да бъде отложено, заявиха от съда. По обвинението си за хулиганство лидерът на "Атака" е заплашен от наказание до пет години лишаване от свобода. По обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години затвор.Инцицентът е от началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който е бил ударен. Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров два дни след инцидента, а депутатът сам се отказа от него

Ученичка от Варна спечели конкурс с проект за социално предприятие за безработни майки

Единайсетокласничката от Варненската търговска гимназия „Г.С.Раковски“ Михаела Тодорова спечели първо място в регионалния кръг на националния младежки конкурс „Да създаваме заедно европейски проекти“, обявен от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на възможностите за европейско финансиране в България.

Делото срещу Волен Сидеров е насрочено за 21 юли


Делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров е насрочено за 21 юли, научи "Дневник". Това се случва повече от два месеца след внасянето на обвинителен акт срещу Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

Делото беше разпределено на 11 състав с председател съдия Мариета Райкова, като според Наказателно -процесуалния кодекс след образуване на делото (което се е случило на 10 април) съдията има два месеца да го насрочи. Ако то е с фактическа или правна сложност, или при...

"Булгартабак" предупреди, че може да съди КТБ за тиражиране на невярна информация

"Булгартабак" предупреди, че може да съди КТБ за тиражиране на невярна информация

Разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика. Това се посочва в позицията на „Булгартабак“ във връзка с направените коментари на Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии. 

„Още веднъж декларираме, че „Булгартабак“ и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно. Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната. Недопустимо е представители на сериозна финансова институция да въвеждат съзнателно в заблуждение всички граждани, чрез средствата за масова информация, използвайки неверни данни и боравейки с недостоверна информация", се посочва в изявлението.

Мениджмънтът на “Булгартабак” призовава представителите на Корпоративна търговска банка в тридневен срок да предоставят факти или опровергаят неверните твърдения, направени вчера за “Булгартабак”.

"Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път“, се посочва още в позицията на „Булгартабак“.

Декларациите с подписа на Пеевски идентични с данните в сайта на Сметната палата

София /КРОСС/ Няма разминаване между данните за имотното състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски, обявени на сайта на Сметната палата и тези, които той сам е попълнил в декларацията си, информира във вторник "Биволъ", позовавайки се на справка, получена по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).От Сметната палата са предоставили на електронното издание заверени копия от декларациите на Делян Пеевски като депутат в Народното събрание за периода 2009 - 2013 г., за което са спомогнали и активисти от "Протестна мрежа".Анализът на данните, попълнени от Пеевски в декларациите му и тези, качени на ведомствения сайт, показва, че информацията за имотното му състояние е една и съща на двете места.Проверката на "Биволъ" е по повод думите на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева, която преди няколко дни обяви, че неназована служителка в Сметната палата подменяла декларациите на депутата от ДПС, преди да бъдат огласени публично."Питате ли се защо още не е избран състав на Сметната палата? Ами защото казват, че Делян Пеевски иска да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени. И затова журналистическите разследвания, които са върху интернета (на базата на информация от Интернет, б.ред

Закопчаха Китаеца, Зелката и още 13 души с дрога

При направените обиски и претърсвания от различни адреси в София и от автомобили били иззети мобилни апарати, електронни везни, пари, тревиста маса, таблетки и прахообразни вещества. Иззетите вещества са марихуана с тегло 1 килограм, 47 таблетки „Екстази”, 70 грама кокаин и 50 грама амфетамин.

Митьо Очите се готви за таксиметров бос

Митьо Очите се готви за таксиметров бос

Несебърският бивш наркобос Димитър Желязков-Очите върти нов бизнес.

Той е регистрирал фирма за таксиметрови услуги. Районът на действие е Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. Официално фирмата се води на голямата му дъщеря Станислава. Тя е и оперативният мениджър на компанията, пише e-burgas.
Инвестициите обаче са направени именно от Очите. Клиентите и партньорите са много доволни от работата на Станислава, като младата дама пробива все повече в бранша.

Цените и условията на превоз са много добре, което дърпа много клиенти именно към фирмата на Очите. Лятото е особено добър сезон за таксиметровите компании, които работят усилено с чуждестранни клиенти и богати туристи от страната.

Димитър Желязков развива успешно още няколко бизнеса. След като излезе от затвора, той упорито отказва да се върне към стария занаят и все повече налага имиджа на добър бизнесмен и предприемач.

Цветан Василев удари на камък в Агенцията по вписванията за "Булгартабак"


Агенцията по вписванията е отказала да да обяви допълнителните точки, поискани от Корпоративна търговска банка като част от дневния ред на общото събрание на акционерите на холдинга, насрочено за 30 юни. Това показват публикувани в Търговския регистър документи, съобщава "Капитал".

С това се блокира опитът на банкера Цветан Василев да овладее контролирания от депутата Делян Пеевски "Булгартабак холдинг".

В края на миналата седмица банката, която е миноритарен акционер,...

Как да намалите потенето през лятото

Градинският чай спомага за регулирането на обилното потене през лятото


Сприхав бургазлия намушка съсед, преби комшийка

Сприхав бургазлия намушка съсед при комшийска свада вчера сутринта. Само няколко дни преди да намушка с нож 25-годишния Георги Атанасов обаче, 40-годишният Пламен Радев, е пребил друга своя комшийка от блок 19, вход 2 в бургаския комплекс Сприхав бургазлия намушка съсед при комшийска свада вчера сутринта. Само няколко дни преди да намушка с нож 25-годишния Георги Атанасов обаче, 40-годишният Пламен Радев, е пребил друга своя комшийка от блок 19, вход 2 в бургаския комплекс "Изгрев". Причината била, че съседката Елена дразнела детето му, пише "Флагман".

Цистерна затистна и уби 25-годишен младеж

Инцидентът е станал на бензиностанция на пътя Гоце Делчев - Банско

Цистерна затистна и уби 26-годишен младеж

Инцидентът е станал на бензиностанция на пътя Гоце Делчев - Банско

От ТЕЦ "Сливен" скочиха на ДКЕВР

/КРОСС/ С поредното си предложение за новия ценови период Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ окончателно смазва енергетиката на страната, повежда топлофикационните дружества към фалит и връща стандарта на живот в България към каменната епоха. За да оцелеят, топлофикациите ще трябва да предложат неконкурентни цени на услугите си, ще загубят клиенти и ще бъдат принудени да спрат работа. Ще бъдат закрити работни места в страната, но ще бъдат открити нови работни места в Русия. Това стана ясно от извънреден брифинг за медиите даден от ръководството на "Топлофикация Сливен".В доклада на ДКЕВР за периода от 1.07.2014 г. до 1.07.2015 г. се намалява драстично изкупната цена на еленергията, произвеждана от топлофикациите по комбиниран метод. Предлогът е, че се търси равнопоставеност между интересите на клиентите, ползващи топлинна енергия и тези, ползващи електрическа енергия. Предложението е икономически необосновано и тенденциозно насочено срещу обществения интерес, считат в „Топлофикация Сливен". ТЕЦ-ът е поставил важни въпроси, пред ДКЕВР, но отговор не е получен. Според ДКЕВР с най-голям процент - 16%, трябва да се понижи изкупната цена на еленергията именно от ТЕЦ - Сливен. „Търсим някаква логика в предложенията на комисията и не я намираме

БФС прекрати договорите на Гъргоров и Менди

/КРОСС/ Емил Гъргоров и Джаксън Менди вече са свободни агенти. Спортно-техническата комисия към БФС констатира прекратяване на трудовите договори на двамата футболисти без предизвестие. Гъргоров и Менди напуснаха червения клуб заради забавените заплати. Полузащитникът Галин Иванов и Славия пък се разделиха по взаимно съгласие, съобщиха от белия клуб. Договорът на играча бе разтрогнат и той е свободен агент.    

Актуализация на бюджета на НЗОК в рамките на този парламент иска БЛС

Съсловната организация настоява за спешна среща с премиера и финансовия министър


Ключовият фактор за инвеститорите на БФБ е политическият

Пазарните участници изчакват, като по-скоро умуват какво да се купи, отколкото да се излиза от позиции, смята Цветослав Цачев от Елана Трейдинг


Болотов: в сваления Ил-76 не е имало хора

/КРОСС/ По думите на главата на Луганска народна република (ЛНР) Валери Болотов, военните са използвали телата на загинали войници в сблъсъка между днепропетровски и лвовски десантчици на територията на летището в Луганск, предаде телевизионния канал lifenews. По думите на Болотов, на мястото на крушението на военния самолет Ил-76 не са открити нито военна техника, нито фрагменти от телата на загиналите в самолета. Според него, по всичко личи, че украинците са устроили провокация. Самолетът наистина е бил свален от опълченците. При липсата на съществени доказателства за смъртта на 40 пътника, е напълно възможно, самолетът да е летял към летището, след сблъсъка между десантчиците, с цел да прибере телата им. „Разследването показа, че на мястото на крушението на военния самолет Ил-76, не е открит нито един фрагмент от телата. Преди приземяването на самолета е имало сражение в района на самото летище. Според данните на разузнаването, там е станал силен сблъсък между днепропетровска и лвовска десантни групи", поясни Валери Болотов.Според него, киевските власти обявявайки числото на загиналите в сваления от опълченците Ил-76, по този начин се опитали да прикрият загиналите в боя. По данните на Болотов, самолетът е бил празен, тъй като е абсолютно невъзможно за толкова кратко време да бъде събрана военната техника и телата на загиналите в самолета. „Чакаме помощ от Русия, но засега сме длъжни да разчитаме единствено на себе си

Изпълнителна агенция по лекарствата спря износа на лекарство за Болест на Бехтерев

С протокол от 28.05.2014 г. от заседание на комисия, определена със заповед на Изпълнителния директор на ИАЛ, беше взето решение да бъде спрян износът на лекарствения продукт „Енбрел 50 мг". Мярката беше наложена след проверки от страна на агенцията на постъпили многобройни сигнали от аптеки и пациенти за недостиг на медикамента.

БФС прекрати договорите на Гъргоров и Менди с ЦСКА


Напусналите вчера лагера на ЦСКА Емил Гъргоров и Джаксън Менди вече са свободни агенти.

Спортно-техническата комисия към БФС констатира прекратяване на трудовите договори на двамата футболисти без предизвестие. 

Те напуснаха червения клуб заради забавените заплати, а Гъргоров е имал и неразбирателство със старши треньора Стойчо Младенов.

Двамата бяха сред основните играчи на ЦСКА през миналия критичен сезон, в който отборът успя да завърши на второ място в...

В Пловдив крадат коледна украса посред лято

Двама младежи са задържани в пловдивската полиция минути след като демонтирли част от коледната украса в града.

Нелепа смърт: Цистерна затисна работник на бензиностанция

26-годишен работник загина при инцидент на бензиностанция в Гоце Делчев.

БНБ: КТБ АД е с висока ликвидност и функционира нормално

Българска народна банка следи внимателно и отблизо развитието на целия банков сектор, включително и КТБ АД. Това съобщиха от финансовата институция...

Местан: Доволен съм, че политическият разум надделя

В началото на следващата седмица остава да определим точната дата – 28 септември, 5 или 12 октомври, за нас са отворени и трите опции, каза лидерът на ДПС

Тениски с брандове на футболни отбори задържаха митничари на „Капитан Андреево”

/КРОСС/ Само пет дни от началото на Световното първенство по футбол в Бразилия митническите служители на Капитан Андреево установиха, че интересът на футболните фенове от Босна и Херцеговина е изключително голям. Митничарите задържаха 5 706 броя фланелки и спортни екипи с логото на футболния отбор на Босна и Херцеговина, както и на още 5 страни, участнички в първенството. Сред задържаните спортни артикули има и с логото на популярни футболни клубове от Европа. Екипировката е открита в товарен камион с турска регистрация пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. При щателната проверка митническите инспектори установяват, че сред превозваните различни артикули текстилни изделия има 3 986 детски спортни комплекти и 1720 броя тениски, брандирани с фигуративни знаци и надписи на световното първенство по футбол „FIFA WORLD CUP BRASIL 2014", както и на световноизвестни клубни отбори „Barcelona", „Real Madrid". На част от тениските са изписани и имената на футболни легенди като Роналдо и Меси и национала на Хърватска Марио Манджуков. Друга част от тениските носят емблемите на националните футболни отбори на Аржентина, Германия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Испания, Португалия, претенденти за световната купа на провеждащото се първенство.Спортните артикули са иззети

Com Hem набра 850 млн. долара при IPO-то си

Заради силното търсене цената на акциите скочи временно с 11%


Митьо Очите стана таксиметров бос

/КРОСС/ Несебърският бивш наркобос Димитър Желязков-Очите върти нов успешен бизнес. Той е регистрирал фирма за таксиметрови услуги. Районът на действие е Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас. Официално фирмата се води на голямата му дъщеря Станислава. Тя е и оперативният мениджър на компанията. Инвестициите обаче са направени именно от Очите. Клиентите и партньорите са много доволни от работата на Станислава, като младата дама пробива все повече в бранша.Цените и условията на превоз са много добре, което дърпа много клиенти именно към фирмата на Очите. Лятото е особено добър сезон за таксиметровите компании, които работят усилено с чуждестранни клиенти и богати туристи от страната.Димитър Желязков развива успешно още няколко бизнеса. След като излезе от затвора, той упорито отказва да се върне към стария занаят и все повече налага имиджа на добър бизнесмен и предприемач, пише e-burgas.com.

БНБ: КТБ е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално

По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка, съобщиха от пресцентъра на БНБ.
БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка, съобщиха от пресцентъра на БНБ. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система.

Фиксинг на БНБ за вторник, 17 юни

Валутните курсове на БНБ за 17 юни в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Запорираха имоти за близо 400 бона на организатор на „черно тото“

София /КРОСС/ Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира недвижими имоти на стойност 385 737 лв. на Тошко Пачев. Той е обвиняем за организиране на „черно тото" през 2012 г.По искане на КОНПИ Бургаският окръжен съд е наложил възбрана на два апартамента и два гаража в Бургас, апартамент в Несебър и идеални части от къща и ниви в землището на с. Воден, общ. Болярово на обща стойност 385 737 лв. на името на Тошко Пачев.Обект на запор са и средствата по банковите му сметки.По време на проверката инспекторите на КОНПИ са установили разминаване между доходите и разходите на Тошко Пачев за над 1 000 000 лв.Цената на бъдещият иск е 1 184 489 лв. В нея влизат още средствата от продаден недвижим имот и два автомобила, суми за захранване на банкови сметки, включително и от трети лица и лихви от депозити.Процедурата е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите разпоредби, в тримесечен срок КОНПИ трябва да внесе в съда и иск за отнемане на имуществото на Тошко Пачев.    

България е 46-та в света по бизнес среда

България е поставена на 46-о място в света по бизнес среда за периода 2014-2018 г. в класация на Economist Intelligence Unit, като изпреварва Румъния и Италия.

БНБ: КТБ е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално

По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка, съобщиха от пресцентъра на БНБ.
БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка, съобщиха от пресцентъра на БНБ. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система.

Сигнал: Агресивно куче плаши варненци в ж.к. "Чайка"

За много опасно и агресивно куче, което хапе и напада всички дръзнали да минат покрай бл.30, вх.Г в жк. "Чайка" сигнализира читател на Moreto.net. "Кучето е агресивно и напада без причина хора и автомобили. По него има червени петна по козината, които са признак на някаква болест.

"Лудогорец" смени екипировката с "Макрон" и започва ремонт на стадиона


"Лудогорец" смени екипировката за новия сезон и занапред ще използва италианската марка "Макрон", който облича "Лацио", "Парма", "Наполи", "Монако" и "Астън вила". Договорът е определен като много изгоден и всички са доволни. 

Общинска банка и "Алианц" остават партньори на клуба, като ще спонсорират различни техни инициативи извън чужбина. 

"Общинска банка и "Лудогорец" продължават партньорството си. Тази финансова институция ще бъде спонсор на турнето ни във...

Местан е доволен, че разумът надделял (видео)


Доволен съм, че политическият разум надделя. Мисля, че днешното заседание и становището на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента е класически пример за онова, което ние определихме като необходимост от плавен преход към политическа стабилност. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента, помолен да коментира решението на съвета за предсрочни избори между 28 септември и 12 октомври.

"Ако изразът ви се струва стилистично маркиран и...

"Лудогорец" смени екипировката с "Макрон"


"Лудогорец" смени екипировката за новия сезон и занапред ще използва италианската марка "Макрон", който облича "Лацио", "Парма", "Наполи", "Монако" и "Астън вила". Договорът е определен като много изгоден и всички са доволни. 

Общинска банка и "Алианц" остават партньори на клуба, като ще спонсорират различни техни инициативи извън чужбина. 

"Общинска банка и "Лудогорец"...

Обсъждането на референдума - в 16:30 часа, канят президента

Парламентът отложи обсъждането на решение по двете предложения за произвеждане на национален референдум за изборните правила - едното е внесено от президента Росен Плевнелиев на 30 януари 2014 г., а второто от Инициативен комитет на 10 март 2014 г.
Отлагането беше направено по искане на депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров. Парламентът отложи обсъждането на решение по двете предложения за произвеждане на национален референдум за изборните правила - едното е внесено от президента Росен Плевнелиев на 30 януари 2014 г., а второто от Инициативен комитет на 10 март 2014 г. Отлагането беше направено по искане на депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров.

Местан: Приемаме и трите дати за избори

Отворени сме и за трите възможни дати за предсрочни избори, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в парламента.

БНБ: Банковата система функционира нормално

Банковата система, включително Корпоративна търговска банка, функционира нормално. Това се казва в съобщение на БНБ по повод публикации и предположения в медиите относно КТБ. "Българската нар...

Румъния: Иззеха 1 млн. пакета цигари, пратени за България

Става въпрос за 993 110 пакета с цигари с марки Ashima и Marble, вероятно фалшиви

БСП за подпаленото знаме: След огъня на омразата остава само пепел

БСП за подпаленото знаме: След огъня на омразата остава само пепел

БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. Това се казва в декларация на БСП, изпратена до медиите.

"БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността. Категорично се противопоставяме на всеки опит за насаждане на омраза и агресия в обществото ни, както и за налагане на изкуствено разделяне на нацията. Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена.

Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия. Настояваме политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт. Нека се противопоставим на подобни грозни действия, които са не просто израз на омраза или незнание, но и на духовното падение на нацията. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел", заявяват от БСП. 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване