Сутеньори пребиха финландци: Не си платили за разговор с проститутки

Финландски туристи са били жестоко пребити от сутеньори в Слънчев бряг, тъй като отказали да си платят за сладък разговор с красавици в еротичен бар в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.
18-годишните момчета попаднали в обичайната схема на българските сводници без да подозират. Финландски туристи са били жестоко пребити от сутеньори в Слънчев бряг, тъй като отказали да си платят за сладък разговор с красавици в еротичен бар в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас. 18-годишните момчета попаднали в обичайната схема на българските сводници без да подозират.

Станишев за конфликта между Пеевски и Василев: Всичко, което изостря ситуацията, не помага на страната


Следя конфликта през медиите, знам не повече, отколкото вие. Всякакви действия, които изострят ситуацията, не помагат за стабилизацията на страната – и икономическа, и политическа.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира пред журналисти в парламента конфликта между депутата от ДПС Делян Пеевски и собственика на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) Цветан Василев.

В последната седмица прокуратурата извърши няколко проверки срещу банкера Цветан Василев, смятан доскоро...

БНБ: КТБ е с висока ликвидност, функционира нормално

Българската народна банка внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на Корпоративна търговска банка, посочват в прессъобщение от БНБ по повод "публикации и предположения в медиите" за КТБ.

Бионичен панкреас осигурява автоматизирани грижи за диабетици (видео)


Диабетът е коварна и тежка болест, която изисква много специфични грижи. Развитието на технологиите постепенно започва да помага на пациентите, като отнема част от грижите, като пример за това е новата разработка Bionic Pancreas, съобщава онлайн изданието Mashable.

Устройството е създадено от учени от Университета на Бостън и главната болница в Масачузетс. То вече е тествано на 52-ма души, като е показало, че може да се грижи по-добре за нивото на глюкозата отколкото това е възможно...

Защитници на собственици на имоти осуетиха в Бургас обсъждането на парк "Българско Черноморие"


Насроченото за днес в 13 часа в Бургас обществено обсъждане на проекта за национален парк "Българско Черноморие" беше провалено от активисти, обединени в Национална асоциация Българско Черноморие. С аргумент, че паркът ще засегне интересите на собственици на терени по крайбрежието, представителите на асоциацията скандираха "Мафия" и "Вън" и попречиха дискусията да се състои. 

За обсъждането бяха дошли експертът от Министерството на околната среда и водите Михаил Михайлов, главните...

Корейци инвестират в гъби и биококошки у нас

Проектите ще се реализират в плевенското село Телиш

Животновъди протестираха на жълтите павета

София /КРОСС/ България забавя подготовката на новата Програма за развитие на селските райони и на директните плащания за обработваема площ, което ще лиши земеделците от единствената възможност да бъдат подпомогнати с европейски пари. Това заявиха от Съюза на животновъдите, чиито представители се събраха на протест на пл. „Независимост" в столицата по време на Консултативния съвет при президента. Повод за протеста е безразличието на институциите към проблемите в сектора. „Тези тука ни закопаха, да се махат. Нямаме достъп до министерства, нямаме достъп до нищо", каза Иван Чалъков.Според протестиращите сегашните управляващи оставят хаос в сектора. По думите им се залагат нови капани за следващия управляващ, който ще дойде, за да могат хората да скачат срещу него.    

Свлачищата във Варна засега остават стабилни

Няма раздвижване на земни маси в свлачищните райони на територията на община Варна след падналите обилни валежи, съобщи ресорният общински специалист инж. Олег Колев. Той обаче предупреди, че опасността може би ще стане по-сериозна след края на пороите, когато земята започне да изсъхва.

Взривът на газопровода е саботаж на Москва!

Руските газови доставки за Европа не са засегнати


Станишев: Няма да има празен ден без правителство

 Оставката на правителството е функция на политическите консултации, които предстоят, но няма да има празен ден без правителство, заяви на брифинг в НС лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС.

Станишев веднага добави,че не е и добра практика правителство в оставка да работи дълго време. Според него днес на Консултативния съвет по национална сигурност становището и декларацията на президента излизала извън пълномощията на президентската институция. Станишев каза,че много теми ще бъдат обект на политическите консултации, защото сами по себе си предсрочните избори не решават всичко. В тези консултации, които инициираме, ще питаме кое е полезно за страната. Той призна,че евроизборите не са дали шанс на правителството на Орешарски да продължи напред уверено, но те не са задали и ясна алтернатива. Ние се съгласихме на КС, че е необходим плавен преход към политическа стабилност, посочи Станишев.

Съгласихме се на КСНС предсрочните избори да бъдат в периода 28 септември-12 октомври, каза той. Според Станишев за български еврокомисар трябва да се търси силна фигура, която да получи шанс да представлява страната ни в ЕК.

На въпрос какво е отношението му към конфликта между Цветан Василев и Делян Пеевски лидерът на БСП и ПЕС заяви,че следи развитието му по медиите. Всякакви такива действия не помагат на стабилността на страната, бе категоричен той. /БГНЕС

София / България

Най-голям ръст на цените в САЩ от година насам

Потребителските цени в САЩ през май са се повишили най-много за последната над една година заради силното поскъпване на храните и бензина и най-големия от 15 години скок при самолетните билети, съобщиха световните агенции. Американското министерство на труда съобщи, че индексът на потребителските цени се е покачил с 0.4 на сто през май, отчитайки най-големия си едномесечен скок след февруари 2013 година (0.6 на сто). При цените на храните скокът е най-голям от август 2011 година. За последните 12 месеца цените са нараснали с 2.1 на сто. Макар това е най-голямото 12-месечно увеличение от октомври 2012 година, цените все още нарастват с умерен темп близо до целевите 2 процента на Управлението за федерален резерв (УФР). Без отчитане на силно променливите категории на храните и енергията, основната инфлация е 0,3 на сто за май - най-голямо едномесечно покачване от август 2011 година. За 12 месеца е отчетено 2-процентово нарастване на основните цени.

БСП ще разговаря за приоритетите на страната и с партии извън парламента


БСП ще започне без отлагане консултации с всички политически сили както в парламента, така и извън него, по темите, определени като приоритетни днес на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на социалистите Сергей Станишев.

На днешното заседание на съвета по сигурността партиите се съгласиха на предсрочни парламентарни избори между 28 септември и 12 октомври, както и че трябва да се споразумеят по няколко въпроса –...

Лекарите искат спешна среща с властта

Българският лекарски съюз е поискал спешна с премиера и финансовия министър, за да се гарантира устойчивото функциониране на сектора.

Да не плюем в екрана, който гледаме,че ослепяваме

Продължаваме дискусията за състоянието и развитието на БНТ като обществена медия. Досега ви представихме мненията на медийните експерти Иво Инджов и Георги Неделчев. В следващи броеве ще ви предложим още гледни точки по темата.

В България всички разбират от две неща - футбол и политика. Към тях вече може да добавим и трето, което - особено в тия Продължаваме дискусията за състоянието и развитието на БНТ като обществена медия. Досега ви представихме мненията на медийните експерти Иво Инджов и Георги Неделчев. В следващи броеве ще ви предложим още гледни точки по темата. В България всички разбират от две неща - футбол и политика. Към тях вече може да добавим и трето, което - особено в тия

Сутеньори пребиха туристи, отказали да платят за разговор с проститутки

Финландски туристи са били жестоко пребити от сутеньори в Слънчев бряг, тъй като отказали да си платят за сладък разговор с красавици в еротичен бар в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.
18-годишните момчета попаднали в обичайната схема на българските сводници без да подозират. Финландски туристи са били жестоко пребити от сутеньори в Слънчев бряг, тъй като отказали да си платят за сладък разговор с красавици в еротичен бар в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас. 18-годишните момчета попаднали в обичайната схема на българските сводници без да подозират.

Лекарите искат среща с Пламен Орешарски

Искането е по повод създалата се сложна обществено-политическа обстановка в страната, както и задълбочаването на финансовата нестабилност в системата на здравеопазване, съобщават от БЛС

Видео: Защо шофирането и телефоните не са добра комбинация


Мислите си, че на вас не може да се случи. Пренебрегвате предупрежденията и не можете да устоите да погледнете кой ви е писал или кой се обажда, докато шофирате.

Нова и много хитра кампания на Volkswagen демонстрира нагледно и емоционално какво може да се случи за няколко секунди невнимание при шофиране на автомобил, ако обърнете внимание на мобилния си телефон вместо на пътя. Ако не сте си представяли как точно се стига до такива инциденти, видеото на име "Очи на пътя" представя...

Ужас! Тройна мълния порази Карлово (видео)

Ужас! Тройна мълния порази Карлово (видео)

Тройна мълния удари три квартала в Карлово. Пострадали са над 40 жилища – къщи и апартаменти в жилищни блокове. Днес десетки жители на трите карловски квартала – 94, 103, 104, започнаха подписка до EVN, с която настояват екип на електроразпределителното дружество да оцени и изплати щетите им, причинени от тройната мълния, която ги удари миналата вечер между 21,30 и 22,00 ч., пише "Марица".

В резултат са унищожени десетки електроуреди – телевизори, рутери, хладилници, компютри, електрически ключове и контакти.

 По време на гръмотевичните удари нямаше порой, дъждът бе отминал преди час и половина-два. Три мълноеносни лъча прорязаха небето, сляха се в кълбо и удариха последователно жилищни блокове и къщи, описват явлението потърпевшите.

Те смятат, че една от причините за сполетялото ги бедствие е електропреносната мрежа в кварталите. Според хората тя е изградена от подземен тип кабели, но прекарани въздушно, някои от които висящи. В района няма и гръмоотводи на жилищните сгради.

Подписката на жителите и обитателите на трите квартала набира темп и ще бъде предоставена на карловския клон на EVN.

КС: Президентският указ за ЦИК не е незаконен

София /КРОСС/ Конституционният съд отклони искането за установяване на противоконституционност на указа, с който президентът Росен Плевнелиев назначи членове на Централната избирателна комисия на 20 март.  Делото бе образувано по искане на 117 народни представители от БСП и ДПС. Конституционният съд (КС) е отклонил искането единодушно, като в гласуването са участвали 10 от общо 12-ма съдии. Отсъствали са Красен Стойчев и Пламен Киров, които не са участвали нито в обсъжданията, нито в гласуването. Докладчик по делото беше Стефка Стоева.Указът на президента беше от 20 март, като вносителите твърдяха, че Плевнелиев не е спазил съотношението между кандидатите на различните партии и коалиции, такова, каквото е регламентирано с Изборния кодекс.      

Властите в Багдад обвиниха Саудитска Арабия в "насърчаване на геноцид" в Ирак


Иракското шиитско правителство обвини Саудитска Арабия, че насърчава геноцид в Ирак, като подкрепя сунитските бунтовници. Изявлението на Багдад заплашва да още повече да увеличи религиозната поляризация в Близкия изток, предупреждава агенция "Ройтерс".

Иракските власти се оказаха неподготвени да отговорят на опустошителната офанзива на групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) миналата седмица, при която под контрола на джихадистите паднаха редица градове, сред които...

Фотоволтаичната асоциация се закани да сезира Брюксел

Българската фотоволтаична асоциация е готова да сезира Европейската комисия и всички компетентни институции за намерението на Държавната комисия за...

Арестуваха Китаеца, Зелката и Кучето при акция в София

15 души, участвали в организирана престъпна група бяха задържани след полицейска акция в столицата на 12 юни, съобщиха от МВР.
Проверка показала, че всички членове от групата живеят на територията на столицата, някои без адресна регистрация. След като били разпитани като свидетели, шестима са освободени. 15 души, участвали в организирана престъпна група бяха задържани след полицейска акция в столицата на 12 юни, съобщиха от МВР. Проверка показала, че всички членове от групата живеят на територията на столицата, някои без адресна регистрация. След като били разпитани като свидетели, шестима са освободени.

БНБ успокои: Банковата система функционира нормално

По повод на публикации и предположения в медиите относно Корпоративна търговска банка Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на споменатата банка. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система.

Кога?


Нещо сюрреалистично се случи в държавата през изминаващия политически сезон. Не, нямам предвид Пеевски за шеф на ДАНС. Нито едногодишния протест. Нито атакистката подкрепа за ДПС. Не и неподадената оставка на Станишев. Нито даже "Щастливеца 15". Не става дума и за незнаещата, че "Южен Поток" е спрян БСП, нито за незнаещия, че е подал оставка Орешарски. Всъщност май не е подал оставка, така че пак БСП не е съвсем наясно. Но от друга страна поне социалистите са сигурни, че искат задължително...

Задържаха Китаеца, Зелката и Кучето при акция в София

15 души, участвали в организирана престъпна група бяха задържани след полицейска акция в столицата на 12 юни, съобщиха от МВР.
Проверка показала, че всички членове от групата живеят на територията на столицата, някои без адресна регистрация. След като били разпитани като свидетели, шестима са освободени. 15 души, участвали в организирана престъпна група бяха задържани след полицейска акция в столицата на 12 юни, съобщиха от МВР. Проверка показала, че всички членове от групата живеят на територията на столицата, някои без адресна регистрация. След като били разпитани като свидетели, шестима са освободени.

Тройна мълния удари Карлово

/КРОСС/ Тройна мълния удари три квартала в Карлово. Пострадали са над 40 жилища - къщи и апартаменти в жилищни блокове. Днес десетки жители на трите карловски квартала - 94, 103, 104, започнаха подписка до EVN, с която настояват екип на електроразпределителното дружество да оцени и изплати щетите им, причинени от тройната мълния, която ги удари миналата вечер между 21,30 и 22,00 ч. В резултат са унищожени десетки електроуреди - телевизори, рутери, хладилници, компютри, електрически ключове и контакти.По време на гръмотевичните удари нямаше порой, дъждът бе отминал преди час и половина-два. Три мълноеносни лъча прорязаха небето, сляха се в кълбо и удариха последователно жилищни блокове и къщи, описват явлението потърпевшите. Те смятат, че една от причините за сполетялото ги бедствие е електропреносната мрежа в кварталите. Според хората тя е изградена от подземен тип кабели, но прекарани въздушно, някои от които висящи. В района няма и гръмоотводи на жилищните сгради. Подписката на жителите и обитателите на трите квартала набира темп и ще бъде предоставена на карловския клон на EVN, пише "Марица".   video:http://www.youtube.com/watch?v=dKpmejp2-tE

БСП: Да ни палят знамето е фашизъм

"БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм." Това се посочва в декларация на социалистите, изпратена от "Позитано" 20. От парламентарната трибуна Янаки Стоилов също излезе с декларация от името на "Коалиция за България", в която се призовава "да не се разпалва омраза в обществото". Да бъдем на нивото на нашите отговорности - ръководствата на партиите да не дават основание за разпалване на омраза, особено когато има политическа нестабилност в страната, заяви Янаки Стоилов. Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел, категорични са от  "Позитано" 20. Изгарянето на знаме - независимо чие е - е нихилистичен и антидемократичен акт. Това зверство над морала и личната свобода е свидетелство за съществуването и развитието на фашизъм на територията на Република България. Когато фашизоидни и екстремистки настроени елементи изгарят публично и цинично знамето на Българската социалистическа партия, не само ние социалистите, но цялото българско общество трябва да бъде притеснено от задълбочаващите се антагонизъм и социална поляризация, пише в позицията на Младежкото обединение в БСП София-град. Младите социалисти се обръщат „към президента и към всички отговорни институции и държавници, да бъде свикан Консултативен съвет по национална сигурност за истинските и съществени заплахи за националната сигурност, какъвто е този акт.”

Бареков: Изборът за премиер е само между мен и Борисов

Бареков: Изборът за премиер е само между мен и Борисов

С днешна дата има двама кандидати за министър-председател – аз и Борисов. Хората трябва да избират само между нас двамата, заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Той посочи, че ако избирателите му дадат достатъчно мандати в следващия парламент, ще разруши порочния модел на ГЕРБ, БСП и ДПС и направи управление в интерес на хората. ГЕРБ, ДПС и БСП са еднакво вредни, продуцират бизнеси и създават богати хора, след което се скарват и започват да разрушават тези бизнеси, коментира лидерът на ББЦ.

Очевидно ГЕРБ и ДПС са постигнали задкулисната договорка кога да са изборите, казали са го на президента и днес той го съобщи, каза Бареков по повод днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при държавния глава.



Лидерът на ББЦ уточни, че партията ще предложи експерти за служебно правителство, което да осигури честен вот, припомняйки злополучния опит с предишния временен кабинет на ГЕРБ, назначен от Плевнелиев, който опорочил изборния процес. Бареков коментира и обявените консултации с парламентарни и извънпарламентарни сили за посоката, в която ще върви страната. „Все още нямаме покана, а и не е ясно тези разговори двустранни ли ще са, тристранни или ще са кръгли маси. Всяка покана, която получим ще бъде оповестена публично, ще искам разговорите да водим в парламента пред медии, а не задкулисно или в политическите централи“, каза лидерът на ББЦ.

От Хърватска, където е на форум на Изпълнителното бюро на Европейската консервативна партия, Бареков предупреди, че заради постоянните ежби между партиите България закъснява с номинацията си за еврокомисар. В момента се разпределят ключовите постове в Европарламента и Европейската комисия, а ние сме тотално неподготвени. Нямаме кандидати за такива постове, нито дори визия какъв еврокомисар искаме. Това са болните въпроси към нашата политическа система с днешна дата, обясни той.

Борисов: Удовлетворен съм, че се постигна дата за избори

 Удовлетворен съм, доколкото се постигна дата за избори, което обществото иска и което резултатите от изборите показаха. Това заяви в кулоарите на НС председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Така Борисов коментира заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Другите теми – за "Южен поток", за еврокомисар, ще бъдат обсъдени на консултациите между парламентарно представените партии, добави той. Това го записахме в споразумението.

Иначе съм крайно неудовлетворен от отговорите на г-н Орешарски. "Той включително стигна дотам да ми каже, че не е чел пълномощното и какво точно сме отказали да преговаряме ние в ЕК, по-точно сме дали те да преговарят, но не бил чел пълномощното, не чел договора, не чел това, не чел онова", каза Борисов. Не знаел какво пише в рамковото споразумение за седми реактор – тепърва ще чете, добави той.

"Не съм удовлетворен от това и то до голяма степен още повече ме плаши, защото няма как да не ги е чел, няма как да не ги знае, но, може би, са толкова нелицеприятни, че не посмя да ни каже", коментира Борисов.

Борисов съобщи,че е поел ангажимент след председателски съвет, на който ще участва Цецка Цачева, да се изброят 10-15 закона, ратификации, което биха могли да се придвижат. "Изрично съм подчертал, че искам изпълнителната власт да не взима никакви решения, които имат дългосрочен характер – така, както направиха със Сметната палата", каза той. " Поели са този ангажимент, надявам се след консултации да го спазят и когато имаме този списък, огласен публично в парламента, ще влезем и ще гласуваме така, както е добре за страната", уточни Борисов.

Според него вече имаме нова хипотеза за референдума. "Ако, примерно, днес се гласува да има референдум, той трябва до три месеца да се проведе - това означава да се проведе до 17 септември. Договорили сме се за другите избори – да са от 28 септември до 12 октомври. Това означава, че ако днес се вземе това решение, трябва да се похарчат още 30 милиона в рамките на 2-3 седмици", коментира Борисов. Дотук ни доведе този кабинет и този парламент, обобщи той. Неговото мнение е, че всяко нещо, което се предлага, е капан. Неслучайно ни свикват извънредно днес, надявам се г-н Миков да прояви разум и да се направят консултации по тази тема, подчерта лидерът на ГЕРБ . Не може от трите точки само една да бъде гласувана - нали затова искаме тези 2 милиона, които са навънка, да имат право да гласуват, да участват, да има електронно гласуване , твърди лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

София / България

Време за борба с корупцията в Украйна

Новият президент на Украйна, милиардерът Петро Порошенко, проведе предизборната си кампания, обещавайки на гласоподавателите реформи за прекратяване на клептокрацията, която бе характерна за управлени...

Сърбия е получила 26,8 млн. евро помощ за наводненията

По сметката на сръбското правителство са постъпили 3,1 милиарда динара или 26,8 милиона евро помощ за пострадалите от наводненията, съобщи Министерството на финансите на Сърбия, предаде БГНЕС. Спор...

Предаваме на Кипър българин, обвинен в обир

Бургас /КРОСС/ Окръжен съд - Бургас допусна предаване на Радослав Маджиров на Република Кипър в изпълнение на Европейска заповед за арест. Съдът отложи предаването до приключване на наказателно преследване срещу него в България.Европейската заповед за арест срещу Маджиров е издадена от Областен съд в град Никозия, който иска задържането и предаването му, с цел провеждане на наказателно преследване за шест деяния, квалифицирани като умишлени престъпления. съд БургасПо наказателния закон на Република Кипър Маджиров е обвинен в извършване на обир от сериозен характер, фалшификация, пускане в обръщение на фалшив документ, осигуряване на блага чрез фалшиви обстоятелства, както и заговор за извършване на престъпление. Той е разследван и за опит за сдобиване с пари, чрез фалшиви обстоятелства, наказуем съгласно Закона за предотвратяване и борба с узаконяването на доходи от незаконни дейности.По законодателството на Република Кипър престъпното деяние грабеж, което е вменено на Маджиров се наказва с доживотен затвор, но държавата допуска преразглеждане на наложеното наказание след изтичане на 20 години.Днес Маджиров заяви, че не е извършил престъпленията, за които е обвинен и не желае да бъде доброволно предаден на Република Кипър.Окръжен съд - Бургас намери, че са налице всички основания за изпълнение на Европейската заповед за арест, но установи, че срещу Маджиров има наказателно производство образувано в град Сандански

Местан: Доволен съм, че политическият разум надделя

 Не може да очаквате от мен да влизам в подробен коментар при положение, че има консенсусно становище на КСНС, коментарите са излишни при положение, че сме постигнали съгласие за окончателно становище. Това заяви в кулоарите на НС лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на БГНЕС.

Според Местан би било некоректно да се представят и партийни прочити. Доволен съм, че политическият разум надделя. Днешното заседание и становище на КСНС е класически пример за онова, което определихме като необходимост от плавен преход към политическа стабилност. Ако изразът ви се струва стилистично маркиран и отключва асоциации с пресконференцията на ДПС през онзи знаменит четвъртък-чувството ви не е измамно, коментира Местан.

Той коментира, че е особено доволен, че в становището на КСНС се съдържали 2 признания, еднакво верни - "че евровотът, както не прелегитимира кабинета "Орешарски" с нов кредит на доверие, за да е възможно той да премине от стратегия на оцеляване - към ефективно управление със силни реформи, така и се съдържа не по-малко вярната констатация, че евровотът не зададе ясна алтернатива". При това положение решение за провеждане на предсрочни избори не е израз на признание за провал, а е израз на една друга степен на политическа зрялост и отговорност пред публичния интерес, заяви лидерът на ДПС. Очаквайте подробности. /БГНЕС

София / България

25-годишен мъж наръган с нож в Бургас заради куче

Раненият и нападателят били закарани в спешния център, където се оказало, че са без сериозни наранявания

Местан: Орешарски се оттегля на 28 юли, или на 5 август, или на 12 август

"Дори утре да има оставка на кабинета, този кабинет ще работи точно до датата, след която започват 60-те дни до определената дата за предсрочни избори. Конституцията урежда фигурата на кабинета в оставка. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. "Уверявам ви – ако изборите са на 28 септември, 5 октомври или 12 октомври, респективно този кабинет ще изпълнява своите функции в единия случай до 28 юли, във втория до 5-ти август или до 12-ти, независимо дали оставката е подадена предния ден или месец или два преди това”, обясни Местан. Според него е по-разумно изборите да са през октомври, а не в края на септември: „Ако считаме за нормално кампанията да започне на 28 август и има съгласие затова, могат да бъдат на 28 септември. Ако искаме все пак кампанията да се разполага в едно по-нормално време, може да бъде 5 или 12. Нека не изпреварваме събитията”. По думите на Местан на консултативния съвет е обсъждана кандидатурата на България за еврокомисар, но само принципно. „Колкото по-бързо се постигне съгласие за принципите за номиниране, критериите, на които да отговаря нашият еврокомисар, за да не ни споходят отново не дотам лицеприятни сцени в ЕП, защото станахме свидетели на провалени кандидатури за български еврокомисар на ЕК. Това трябва да се избегне и точно затова преди да се постави въпросът за персоната или персоните, трябва да се обединим за принципите и критериите, на които трябва да отговарят съответните персони. Винаги е по-добре, когато принципите и критериите са ясни предварително и едва тогава след като имаме съгласие за принципите и критериите да се опитаме да ги подплатим персонално”, коментира Местан.

Разбиха престъпна банда в столицата, арестувани са 15 души

Столични полицаи от сектор „Наркотици” задържаха организирана престъпна група. На различни места в София били задържани 15 души. Всички те живеят там, някои без адресна регистрация, съобщиха от полицията.

БСП започва консултации с всички

Оставката на кабинета – функция на политическите консултации

Моуриньо: Победите на Холандия и Германия се надценяват, Англия впечатли


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо определи Англия като един от най-впечатляващите отбори от началото на световното първенство, въпреки загубата с 1:2 от четирикратният световен шампион Италия в първия си мач. 

Според португалския специалист това е бил най-качественият двубой на мондиала до момента. Той смята, че убедителните победи на Холандия срещу Испания (5:1) и на Германия срещу Португалия (4:0) се оценяват прекалено високо. 

По думите му двата отбора от Пиренейският...

Обновление на техниката се извършва в Пожарната служба във Варна

Програма за поетапно обновяване на техниката се извършва в Пожарната служба във Варна. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна комисар Тихомир Тотев, началник на „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна. Само през тази година са получени шест нови пожарни автомобила.

Пуснаха на свобода англичанин-педофил

Съдът счел, че няма опасност мъжът да се укрие

Зелената светлина се завърна на европейските фондови пазари

Сред големите печеливши днес са автомобилните компании, подкрепени от данните за ръст на продажбите на автомобили в Европа


Виц на деня - 17 юни

Предвид обстоятелствата от последните дни ПП България без цензура (ББЦ) свиква извънреден конгрес, на който партията ще се преименува на България без спонсора (ББС). За да се съхрани абревиатурата, някои членове предлагат просто България без Цецо. (Статус на журналиста Иво Христов във фейсбук)

Сигнал за бомба в словенския парламент

Получен е сигнал за бомба в словенския парламент.

По какво Пеевски и Борисов си приличат


"Вчера се зарадвах, че са задържали убийците. Това не е да са обрали някой плод-зеленчук. Това е заплаха за убийство и аз не вярвам да се арестуват хора без никакви доказателства".

Бойко Борисов, на летище София, 15 юни

"Другото нещо, което се носи, как съм бил началник на съдебната власт... Ако бях такъв, надали моите убийци щяха да бъдат пуснати, вместо аз да съм тук, а другите да ги няма."  

Делян Пеевски, след разпит в следствието, 16 юни
...

КСНС: Изборите ще се проведат между 28 септември и 12 октомври

 Предсрочните избори ще се проведат в периода от 28 септември до 12 октомври. Това обяви президентът Росен Плевенелиев след продължилото над четири часа заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) с участието на парламентарно представените партии.

Той допълни: "КСНС обсъди актуалната политическа обстановка в страната и като отчитат, че европейските избори не зададоха ясна алтернатива се обединиха за необходимостта за плавен преход и за нуждата от провеждане на политически консултации за предсрочни парламентарни избори".

Стана ясно, че има съгласие между политическите партии по пет теми:

1. Датата на предсрочни парламентарни избори в периода от 28 септември до 12 октомври 2014 г.

2. Определяне на приоритетни задачи на парламента и на изпълнителната власт.

3. Ускоряване на процеса на финализиране на Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от европейските структурни фондове за периода 2014-2020 г..

4. Определяне на ясни принципи и правила за номиниране на българския еврокомисар.

5. Създаване на гаранции за провеждане на честни и свободни избори.

От краткото изявление на държавния глава не стана ясно кога ще бъде подадена оставката на настоящия кабинет.

Впоследствие лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни, че премиерът Орешарски ще реши кога да подаде оставка. Точно кога ще се случи това ще бъде решено на допълнителни консултации. Сидеров очаква те да се случат до края на седмицата.

Депутатът обясни, че по време на заседанието на КСНС не са обсъждани имената на потенциални бъдещи еврокомисари. Според него договорките по въпроса тепърва ще започнат.



ГЕРБ и ДПС казаха на президента кога да е вотът

ГЕРБ и ДПС продиктуваха на Плевнелиев кога да са изборите, смята Николай Бареков.

Багдад обвини Саудитска Арабия, че поощрява геноцида в Ирак

/КРОСС/ Шиитското ръководство на Ирак обвини Саудитска Арабия в насърчаване на бойците-сунити от групата "Ислямска държава в Ирак и Леванта", съобщи „Ройтерс". "Смятаме ги за отговорни в подкрепата на ислямистките групировки - финансово и морално. Резултатът от тази помощ, по-специално, се проявява във военни престъпления, класифицирани като геноцид ", подчертаха от Багдад.В допълнение, иракското ръководство вярва, че Саудитска Арабия е косвено виновна, че тази помощ е завършила с проливане на иракска кръв, унищожаване на иракските държавни институции и исторически и религиозни обекти.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване