Левски предлага ненужния Генков на кипърци

Ръководството на Левски е предложило на Омония (Никозия) нападателя Цветан Генков, пише "Тема Спорт". Таранът е ненужен на "Герена". Освен че няма да е титуляр през новия сезон, то...

Варненската пожарна ще получи още 6 нови автомобила

Програма за поетапно обновяване на техниката се извършва в Пожарната служба във Варна. Това каза за „Фокус” комисар Тихомир Тотев, началник на „Пожарна безопасност и защи...

Протестиращи в Натал гориха знамето на САЩ

Участници в пореден протест в Бразилия, този път в град Натал, запалиха американския национален флаг на постъпите към стадиона "Арена дас Дунас", където САЩ игра срещу Гана и се наложи с 2:1...

Животновъдите на протест на площад "Независимост"

Съюзът на животновъдите организира национален протест в София заради неизпълнени ангажименти на Министерство на земеделието и храните, съобщи БНР. Протестът е организиран в кратки срокове и някои от фермерите няма да могат да се включат.

Татяна Дончева: Политическото ни бъдеще е заложник на битката между Василев и Пеевски

/КРОСС/ Политическото ни бъдеще е заложник на битката между Цветан Василев и Пеевски. Групата, която създаде правителството, има тежък вътрешен конфликт, свързан с много пари. Става дума за подялба на много пари, част от които са от минали сделки, каза лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева в интервю за BTV. „Разпределението на тези пари не ни интересува. Стабилността на банковата система може да бъде разклатена, тя е косвено свързана с притесненията на гражданите. Вежди Рашидов много точно обясни конфликта. Играчите в този сблъсък не се интересуват от проблемите на страната. Тази група създаде правителството, за да може да източва „Южен поток", отбеляза Дончева. Предстои разделение на структурите. По-голяма част от хората ще застанат на страната на Пеевски, защото той, заедно с Доган, държат политическите лостове, категорична е Дончева. Проблемът се състои в това, че Делян не иска да върне едни пари на банката. Той знае, че има политически и съдебни лостове и ще застави Цветан Василев да не си иска парите. Василев е трябвало да си спомни по-рано какво са правили нацистите с еврейските банкери - вземали са парите им и след това са ги убивали, заяви Дончева. Като адвокат мога да кажа, че разводът е тежък процес, а когато става дума за пари, скандалите са още повече. Тези милиарди ще бъдат изпръскани с кръв, посочи Дончева

Цитат на деня: Цветан Василев трябва да си спомни какво нацистите са правели с банкерите


"Цветан Василев е трябвало да си спомни по-рано какво нацистите са правели с еврейските банкери – взимали са им парите и са ги унищожавали".

Това коментира в сутрешния блок на БиТиВи Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" по повод сблъсъка между депутата от ДПС Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

Тя сподели от практиката си на адвокат, че разводът е "тежка работа" и почти няма случаи на двойката толкова да й е омръзнало, че да се раздели по джентълменски, особено когато става дума за много пари и голямо имущество. "Те ще си откъснат главата, когато става дума за имущество", илюстрира тя. 

Вижте Бойко Борисов и Цветелина Бориславова – хем са разделени, но трябва да се поддържат някакви взаимоотношения.

Групата Доган, Пеевски, Василев направи сегашното управление и съдебната система, но днес не може да се каже кой към кого ще се прикачи, анализира Дончева. Според нея все пак повече хора ще бъдат на страната на Пеевски в този конфликт, защото те са били "на хранилката", за която Пеевски и Доган имат политическите лостове каквито Цветан Василев няма.

Украинската криза спря руски влакове до Варна

Влакът Саратов-Варна е спрян заради закриването на украинския граничен пункт "Красная могила", съобщиха руските държавни железници (РЖД). Става дума за влака №52/51 Саратов-Варна, чието спиране ще продължи ориентировъчно до 6 септември, съобщиха от РЖД за ИТАР-ТАСС.

Прокопиев: Сливането на медии и съдебна власт е уродливо формирование

За първи път чувам, че има сигнали срещу мен от Делян Пеевски. Досега знаех, че та са подавани от г-н Бареков. Фиксацията на Пеевски върху мен е откакто излезе първата статия за него и Цветан Василев в „Капитал”. Това е от 16 април 2010 г. От тогава за мен са изписани хиляди глупости и лъжи в техните медии. Това коментира пред Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев. Той отговори на твърденията на Делян Пеевски от вчера, че е има подадени сигнали срещу бизнесмена, но по тях не е работено.  "Аз нямам конфликт нито с Пеевски, нито с Василев. Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал никога и не искам и да го виждам. В този смисъл това не е личен конфликт, а принципен", допълни Прокопиев. "Ние устойчиво показваме, че сливането на медии и съдебна власт е едно уродливо формирование, което клати цялата държава, защото е хванало в едни и същи ръце институции, които са призвани да се контролират взаимно", коментира още бизнесменът. "Една такава пирамида започва да се срива от собствената си тежест, когато основата й спре да расте. България в един момент се оказа много малко място, за да може това огромно животно да се храни с ресурсите й", каза още Иво Прокопиев. "И Пеевски, и Василев не разбраха, че с разрушаването на институциите в България, те всъщност режат клона, на който стоят. Ако институциите са по този начин подчинени на политическата корупция, всъщност у нас няма нормална бизнес среда и всичките активи, които са изкупили, не им вършат никаква работа, защото няма на кого да ги продадат", на мнение е бизнесменът. Според Прокопиев отговорността за Кооперативна търговска банка (КТБ) е на политическите партии, които са хранили този феномен и са го подкрепяли с действията си. По думите му оттук нататък би следвало да се промени системата. "Въпросът е да няма повече КТБ схеми, защото в момента наблюдаваме опити за реконструкция на модела от страна на всеки участник в този сценарий", допълни Прокопиев. На въпрос има ли опасност за финансовата стабилност на страната ни, той заяви, че БНБ трябва да се намеси в казуса с КТБ, а Комисията за финансов надзор в казуса с "Булгартабак".

Експерти: Пълни глупости са, че резервът ни намалява

"Пълни глупости, няма такова нещо", заяви финансистът Емил Хърсев по повод изказванията на лидера на РЗС, че резервът ни намалява.
Естествено, аз мога да дойда и да твърдя, че сте откраднали цялата телевизия, без доказателства и без документи, направи шеговито сравнение той.
Действително няма никакво напрежение. "Пълни глупости, няма такова нещо", заяви финансистът Емил Хърсев по повод изказванията на лидера на РЗС, че резервът ни намалява. Естествено, аз мога да дойда и да твърдя, че сте откраднали цялата телевизия, без доказателства и без документи, направи шеговито сравнение той. Действително няма никакво напрежение.

Учение на полицията в столицата

Учение на полицията в столицата

Учение на СДВР ще се проведе днес на територията на столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.

В разиграването на сценария под надслов „Действия на ученици и учители при възникнал инцидент и реакция на полицията при възникналата ситуация” ще се включат служители на столични районни управления и СДВР.

Nissan разкри бъдещето на спортните си коли

Компанията представи своя виртуален модел Vision Gran Turismo


Експерти: Пълни глупости са, че резервът ни намалява

"Пълни глупости, няма такова нещо", заяви финансистът Емил Хърсев по повод изказванията на лидера на РЗС, че резервът ни намалява. Естествено, аз мога да дойда и да твърдя, че сте откраднали цялата телевизия, без доказателства и без документи, направи шеговито сравнение той. Действително няма никакво напрежение.

Първанов: Не "Южен поток" е виновен за разрива между ДПС и БСП

Първанов: Не "Южен поток" е виновен за разрива между ДПС и БСП

„Датата за едни предсрочни избори е функция на политиката, която трябва да правим, а политиката е за укрепване на държавата“. Това каза в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002 – 2012 година.

На въпрос кой е допуснал държавата да е част от корпоративни битки, Първанов отговори, че се надява прокуратурата и разследващите органи да кажат това. Според него едва ли „Южен поток“ е причината за влошените отношения между ДПС и БСП. Относно защо двете управляващи партии са отнели правото на Пламен Орешарски да си подаде оставката, Първанов заяви, че съжалява за това. „За една година той не намери нито един повод да удари по масата и да наложи своята воля“, поясни той.



Прокопиев: Не знаех, че Делян Пеевски е подавал сигнали срещу мен

Прокопиев: Не знаех, че Делян Пеевски е подавал сигнали срещу мен

"Нямам нищо против Делян Пеевски. Не го познавам, дори и не искам да го познавам", каза по Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев.

Както е известно, вчера след като бе разпитан в следствието Пеевски попита прокуратурата защо не разпитва и Прокопиев, при положение, че "сме пускали много сигнали срещу него".

"За първи път чувам, че срещу мен има сигнали, подадени от Пеевски. Това просто не е вярно", заяви той, допълвайки, че досега знаел само за сигналите, подадени от Николай Бареков.

Прокопиев каза, че не знае дали е вярно, че Цветан Василев е поръчал убийството на Делян Пеевски, но допълни, че го имал елементът на това Делян Пеевски да бъде изкаран жертва.

"Очевидно групата на Пеевски удря фронтално КТБ и иска да я разклати. Това е вредно", коментира шефът на "Капитал", който коментира заглавие на заглавната страница на в. Телеграф, според което Цветан Василев е източвал чрез подставени фирми банката.

 

Жената, която падна в асансьорна шахта, излезе от кома

51-годишната жена, която падна в асансьорна шахта в бургаска поликлиника, вече е контактна, а животът й е вън от опасност. Жената вече е излязла от кома, съобщиха лекарите. Тя все още е объркана и неадекватна, каза д-р Геренов от реанимацията на бургаската болница, цитиран от БНР. Той уточни, че за контузиите, които е получила, не се налага оперативна намеса. Агенцията по метрология и технически надзор снощи извършиха проверка на асансьора в четвърта поликлиника, където стана инцидентът. Те твърдят, че съоръжението не е с повишена степен на опасност, тъй като височината му е под 3 метра. Асансьорът е само за инвалиди и има стикер и указание за ползването му. По думите на експерти, от гледна точка на агенцията, асансьорът не подлежи на контрол. Те обаче предположиха, че по всяка вероятност токов удар е повлиял на системата. Сега е спряно електрическото захранване на подемното съоръжение, поставени са ограждения и табели, на които пише, че не работи. Днес се очаква проверка да извършат и от община Бургас.

Михаил Константинов: Напълно е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ

БСП правилно няма да предлагат дата днес, защото вече веднъж го направиха и сега ги е страх. За мен най-добрата дата е 12 октомври, но най-вероятно изборите ще се проведат в края на септември. Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социологът Иво Христов. БСП правилно няма да предлагат дата днес, защото вече веднъж го направиха и сега ги е страх. За мен най-добрата дата е 12 октомври, но най-вероятно изборите ще се проведат в края на септември. Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социологът Иво Христов.

Първанов: Нужни са бързи, но не прибързани избори

Трябва да се организират бързи, но не прибързани избори, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред Нова телевизия в отговор на въпрос кога трябва да се проведат предсрочните парламентарни избори. Очаква се днес на консултации при президента Росен Плевнелиев да се постигне съгласие за дата за вота. От БСП обявиха в последния момент, че консултативния съвет при президента не е мястото за насрочване на избори, след като миналата седмица поискаха вот на 25 юли. За избори на 25 или 30 юли ще са готови само технолозите Цветан Цветанов и Делян Пеевски , коментира Първанов. Това са хора, които могат да печелят избори без съдържателна кампания, уточни той. По думите на бившия президент не само "Южен поток" е причината за разрив в отношенията между БСП и ДПС. Увеличаването на цената на проекта от 1.8 млрд. лв. на 3 млрд. лв. според него се дължи донякъде на забавянаето, но не само на това, а и на интереси на фирмите-изпълнители. "Като видим кои са изпълнителите. Мога да кажа това, което пише във вестниците, не съм виждал документи, но отново кръгът се върти около лицето Делян Пеевски . Фирмите, които са определени за изпълнители от българска страна са свързани с него, като "Водстрой", коментира Първанов.

САЩ ще правят свой ракетен двигател вместо руския

Създадената от компаниите "Боинг" и "Локхийд Мартин" корпорация "Юнайтед лонч алайънс" /ЮЛА/ подписа споразумения с редица американски фирми за производство на ракетен двигател от ново поколение, който трябва да замени руския двигател с течно гориво РД-180.

Саудитска Арабия може да увеличи инвестициите в имоти зад граница

Капитал от Иран също може "да се завърне на световната сцена заради политически решения през следващите няколко години", прогнозира експерт


Ил. Зафиров: Сценарият е абсурден, като в турски сериал

Атакуват КТБ с откровени лъжи, косвени доказателства и полуистини. Нека не спекулираме, банката е публично дружество, има много силен вътрешен контрол, има одити, надзор, оценка на рейтинга и т.н.

50 човека охраняват Роналдо с 2 бронирани коли и хеликоптер

Освен футболист номер 1 в света през миналата година португалецът Кристиано Роналдо със сигурност заема лидерската позиция и по друг параграф, и то с огромна преднина.
Освен футболист номер 1 в света през миналата година португалецът Кристиано Роналдо със сигурност заема лидерската позиция и по друг параграф, и то с огромна преднина. "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното     За сигурността на голямата звезда на “Реал” (Мадрид) по време на мондиала в Бразилия се

Михаил Константинов: Възможна е коалиция между БСП и ГЕРБ

БСП правилно няма да предлагат дата днес, защото вече веднъж го направиха и сега ги е страх. За мен най-добрата дата е 12 октомври, но най-вероятно изборите ще се проведат в края на септември. Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социологът Иво Христов. БСП правилно няма да предлагат дата днес, защото вече веднъж го направиха и сега ги е страх. За мен най-добрата дата е 12 октомври, но най-вероятно изборите ще се проведат в края на септември. Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социологът Иво Христов.

Норвегия забранява просията

/КРОСС/ Норвежкият парламент започна дебат по спорен законопроект за забрана на просията, съобщава AFP. Критиците смятат, че той е насочен срещу циганското малцинство в страната. Предложението е на крайнодясното правителство. То се очаква да бъде прокарано и да стане закон в петък, с което се позволява на местната власт да забранява просията от началото на лятото. Като национална забрана ще влезе в сила от началото на 2015 година. Три месеца затвор или глоба грози нарушителите на закона,. Има връзка между просията и престъпленията, отбелязва правосъдният министър на страната. Просещите в Норвегия са предимно цигани от България и Румъния. Късно вчера законопроектът бе одобрен на първо четене. Второто четене ще се проведе в четвъртък, а в петък се очаква норвежкият крал формално да одобри закона.  

Високи наеми стряскат търговците на Женския пазар

Конкурсът за избор на нови наематели на Женския пазар в София приключи. Претрупаните сергии и хаосът липсват, но наред с новата европейска визия на...

1000 фенове крещят на бразилците: Дребни душици

Скандирания “Дребни душици!, Дребни душици!” посрещнаха бразилските национали пред хотела във Форталеза. Селесао пристигна в града за днешния дуел с Мексико от група “А” на световното.

Над 1000 запалянковци чакаха с часове “златистите” пред хотела. Народът пееше и скачаше пред главния вход. Кънтеше: “Неймар, Неймар!”

Щом щабът на отбора разбр Скандирания “Дребни душици!, Дребни душици!” посрещнаха бразилските национали пред хотела във Форталеза. Селесао пристигна в града за днешния дуел с Мексико от група “А” на световното. Над 1000 запалянковци чакаха с часове “златистите” пред хотела. Народът пееше и скачаше пред главния вход. Кънтеше: “Неймар, Неймар!” Щом щабът на отбора разбр

Преглед на печата, вторник, 17 юни

Стандарт: Появиха се жилищни кредити без такси Ипотечни кредити без такси за усвояване, годишно обслужване и предсрочно погасяване вече се...

Президентът свиква извънредно КСНС

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно днес, 17 юни, Консултативния съвет на национална сигурност (КСНС). Тема на заседанието е „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза”.

Предоговаряне на дългосрочните договори за ток - точно попадение за енергетиката

Броени седмици преди новия регулаторен период преговорите с ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и ТЕЦ „Марица Изток“ 3 още не са започнали


Станишев предлага Шулц за шеф на червените

/КРОСС/Веднага след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев соцлидерът Сергей Станишев заминава за Брюксел. Там ще участва в заседанието на бюрото на групата социалистите и социалдемократите (S&D), пише „Стандарт". Очакванията са Станишев лично да предложи досегашния шеф на Европарламента Мартин Шулц за председател на групата на S&D. Според запознати, Шулц е с големи шансове да оглави отново ЕП. Пак днес в Брюксел заседава бюрото и на либералите, за да избере ръководство на АЛДЕ и на него ще присъства Филиз Хюсменова (ДПС). От АЛДЕ ще изберат вероятно Ги Верховщат за шеф на групата си. Това са последните заседания на отделните парламентарни групи в Европарламента, преди да се оформят ръководствата им и да се пристъпи към поредните совалки за избор на президент на ЕК. От ЕНП вече избраха свое ръководство и за зам.-председател беше гласувана Мария Габриел (ГЕРБ). Лидерът на България без цензура Николай Бареков от снощи е в Хърватска за заседание на бюрото на Европейските консерватори и реформисти (ECR). По време на заседанието ще се стартира процедура за членство на ББЦ в Алианса на Европейските консерватори и реформисти. Очаква се в групата на ECR да бъде приет и вторият в листата на ББЦ Ангел Джамбазки. Джамбазки изненадващо отпадна от гласуване миналия четвъртък, когато трябваше да влезе в групата на консерваторите заедно с Бареков.  

Цялата работа зацикли в едно тотално безпаричие, обяви Парамов

Цялата работа зацикли в едно тотално безпаричие, обяви Парамов

Пълни глупости, няма такова нещо. Така финансистът Емил Хърсев коментира изказванията на лидера на РЗС, че резервът ни намалява. Естествено, аз мога да дойда и да твърдя, че сте откраднали цялата телевизия, без доказателства и без документи, направи шеговито сравнение той. Действително няма никакво напрежение.

Абсурдно е да се занимаваме с резерв, защити тезата на Хърсев и икономистът Кольо Парамов. Яне е имал друго предвид, по думите му. Наистина състоянието на бюджета е в малко тежко състояние и в тази точка общото финансово състояние е нарушено, тъй като не се знае какво ще прави това правителство, коментира Парамов. Политиката взе един много негативен връх и промени съзнанието на нашите хора, които всеки ден се сблъскват с едно уникално безпаричие. Цялата работа зацикли в едно тотално безпаричие. Категоричен бе финансистът.

Поръчаният Пеевски - турски сериал с интересни надписи в края

/КРОСС/ Атакуват КТБ с косвени доказателства, полуистини и откровени лъжи, каза изпълнителният директор на банката Илиян Зафиров в коментар на публикациите, че банката е източвана от Цветан Василев. Нека не спекулираме - банката е публично дружество, има много силен вътрешен контрол, одити, надзор, оценка на рейтинга и т.н., отбеляза Зафиров в интервю за ВTV. Самият факт на атаката срещу банката е тревожен, но не смятам, че има риск за банковата система, каза той. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е непряк собственик на „Булгартабак" и други фирми и това е публично известно. Към този момент гарантът „Булгартабак" няма неизплатени кредити. Две от дружествата, свързани с БТ, имат кредити към банката в размер на 28 млн. лева. Обслужването на тези кредити спря от един месец. Атаките срещу банката започнаха, след като предприехме събиране на задълженията, посочи Зафиров.  Между Пеевски и Василев явно има някакво напрежение, но не мога да коментирам лични контакти, посочи Зафиров. КТБ не е на Цветан Василев, а на акционерите, допълни той. Василев е на отдавна планувано бизнес-пътуване в чужбина. Чуваме се редовно, ще се върне до 10 дни, коментира Зафиров. „Турски сериал”, чиито крайни надписи ще бъдат много интересни, каза Зафиров в коментар на сюжета за поръчаното от мажоритарния акционер в банката – Цветан Василев, покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски

Момчил Колев и синът му Калоян направиха песен на Ирина Флорин

Момчил Колев - бившата дуетна половинка на Дони, написа музиката за новата песен на Ирина Флорин Момчил Колев - бившата дуетна половинка на Дони, написа музиката за новата песен на Ирина Флорин "Очакван непознат". Автор на аранжимента стана 18-годишния му син Калоян. В мелодията се преплита модерно поп звучене с малко носталгия. Колев и преди е работил с талантливата певица. Той написа музиката и за "Докога"

Имам от Осло бе нападнат и тежко ранен

Нехма Али Шах е бил атакуван с хладно оръжие близо до дома си


Възстановиха водоподаването в Шумен

Водоподаването в Шумен е възстановено след вчерашната авария на захранващ водопровод от яз. „Тича”. Това съобщи за  „Фокус дежурният диспечер във ВиК. Отстраняв...

Великобритания отново отваря посолството си в Иран

Нов план на британското външно министерство предвижда посолството на Великобритания в Иран да бъде отворено отново, съобщи BBC. Дипломатическите връзки между двете страни бяха прекъснати през 2011 г....

Димо Момиров: Технологиите опорочават играта

Новата гол технология, която се използва за сефте във футбола, породи куп спорове още при първата заплетена ситуация на световното първенство. Отборът на Хондурас оспорва второто попадение на Франция,...

Гонзо пришпори селекцията

Левски форсира преговорите с набелязаните чужденци. Те се забавиха доста заради разговорите, които се водеха с Павел Чмовш и Цветан Генков за раздялата им със "сините", както и с Владимир Га...

Сколари: Срещу Мексико никога не е лесно

Селекционерът на Бразилия Фелипе Сколари призна, че на отбора му няма да бъде лесно в мача срещу Мексико от група "А" на Мондиал 2014. Миналото лято "селесао" изпита сериозни труд...

Данчо Лазаров: Нещата не вървят, ще обсъдим играта на състезателите

Федерацията вика на спявка селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи. Това ще стане след завръщането на лъвовете от турнето до САЩ и Сърбия, където играят този и следващия уикенд моч...

Дончева: Цветан Василев да си спомни какво са правели нацистите с еврейските банкери

Цветан Василев е трябвало да си спомни по-рано какво нацистите са правели с еврейските банкери – взимали са им парите и са ги унищожавали. С това сравнение бившият депутат от БСП Татяна Донч...

ВР ще доставя газ на Китай за 20 млрд. долара

"Бритиш петролиум" ще подпише дългосрочен договор с Китай за доставки на втечнен газ, заяви шефът на концерна Боб Дъдли, предаде БГНЕС. Договорът е за 20 млрд долара и ще обхваща 20-годишен...

Как да се ограничи достъпът на Facebook до лични данни


Все повече интернет потребители забелязват, че рекламите на Facebook напоследък започнаха да са твърде конкретни и да знаят какво точно е търсил човек в мрежата преди да посети профила си. Facebook вече ще събира данни за потребителите и от други сайтове, като ще ги използва за рекламите си и други услуги.

По дефиниция тази "услуга" е активирана за всички потребители. Добрата новина за тези, които предпочитат да ограничават достъпа на компаниите до личните им данни е, че ще имат тази...

Коритаров: Има ли държавник, който гали Пеевски по главата и го нарича „бебчо”?

/КРОСС/„Най-добре е да се намерят разследващи журналисти и да се потърси отговор на въпроса: Има ли български политик, с качествата на много голям държавник, който при конфликта си с Пеевски, в същото време му ходи на гости, прегръща го, целува го по челото и го нарича „бебчо", заяви в предаването „Здравей, България" журналистът Георги Коритаров. Според журнлиста има пряка обвързаност между скандалите, които тресат държавата, и това дали и кога ще има предсрочни избори. „Имам усещане, че партиите, които подкрепят правителството на Орешарски, изпитват известни опасения, че ако се оттеглят, войната между двата колоса на българската демокрация и българската стабилност може да доведе до неприятни последици и за политическата класа", коментира Коритаров. И продължи: „Искам да привлека вниманието на хората върху едно откритие, което господата Василев и Пеевски поднесоха на цялото човечество и то трябва да им бъде благодарно за това и занапред. Ако се анализира лингвистично и семантично, това което казва Пеевски пред пресата: „Ако бях началник на прокуратурата, моите убийци нямаше да бъдат пуснати". Би трябвало да направим извода, че той е покойник и говори покойният Пеевски, с други думи нещо като духът на бащата на Хамлет. И тези двамата господа са доказали задгробния живот", коментира журналистът

Как да се ограничи достъпа на Facebook до лични данни


Все повече интернет потребители забелязват, че рекламите на Facebook напоследък започнаха да са твърде конкретни и да знаят какво точно е търсил човек в мрежата преди да посети профила си. Facebook вече ще събира данни за потребителите и от други сайтове, като ще ги използва за рекламите си и други услуги.

По дефиниция тази "услуга" е активирана за всички потребители. Добрата новина за тези, които предпочитат да ограничават достъпа на компаниите до личните им данни е, че ще имат тази...

Таксата за обжалване на обществени поръчки ще се обвърже със стойността им

Бобева: Държавата ще има ангажименти към изграждането на индустриална инфраструктура


PR компании лъскали имиджа на клиенти

Пиар компании са трили от уикипедия неблагоприятна за клиентите си информация. Порочната практика обаче е на път да свърши, пише в. “Индипендънт”.
Големи международни PR компании подписаха преди дни споразумение, съгласно което се задължават да спазват правилата за редактиране на онлайн енциклопедията.
Началото било дадено миналата година. Пиар компании са трили от уикипедия неблагоприятна за клиентите си информация. Порочната практика обаче е на път да свърши, пише в. “Индипендънт”. Големи международни PR компании подписаха преди дни споразумение, съгласно което се задължават да спазват правилата за редактиране на онлайн енциклопедията. Началото било дадено миналата година.

Хиляди не могат да се пенсионират

Хиляди българи са хванати в клопката на Националния осигурителен институт. Доказването на стаж и осигурителен доход за пенсия продължава да бъде сериозен проблем, заради който мнозина не могат да се пенсионират. Почти всеки пети служител на закрита фирма получава отказ за доказване на осигурителен стаж и доход от Националния осигурителен институт.

"Газпром" с иск от $18 млрд. срещу Киев

/КРОСС/"Газпром" може да внесе нов съдебен иск срещу "Нафтогаз на Украйна" в Стокхолмския арбитраж в размер на $ 18 млрд., заяви ръководителят на холдинга Алексей Милер, цитиран от РИА "Новости". "Що се отнася до действията на "Газпром", ние все още можем да представим в Стокхолм арбитражни искове в размер на $ 18 млрд. Сумата е за неизползвани, но договорени количества от синьо гориво от Украйна", заяви Милер. Руският енергиен гигант въведе режим за авансово плащане на газовите доставки от страна на Украйна. Междувременно "Газпром" е подал иск пред арбитража в Стокхолм срещу украинската "Нафтогаз" в размер на 4,5 млрд. долара. "Нафтогаз" пък им отговори с иск за 6 млрд. долара.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване