Amazon е увеличил трикратно избора в своя Appstore

Очаква се утре компанията да представи своя смартфон, но според експерти тя не е в състояние да стане глобален играч на този конкурентен пазар


Ген. Стоян Тонев на форума на "Труд": Кое е по-важно - религията или да оцелееш?

Когато се говори за информирано съгласие, трябва да се има предвид, че 25% от мъжете и 11% от жените до 30 г. са неграмотни.
Медицината е една от областите (заедно с професиите на пилотите и на машинистите), където се взема решение без знанието и съгласието на човека. И това е всекидневна практика. Когато един пациент е на операционната маса, но с Когато се говори за информирано съгласие, трябва да се има предвид, че 25% от мъжете и 11% от жените до 30 г. са неграмотни. Медицината е една от областите (заедно с професиите на пилотите и на машинистите), където се взема решение без знанието и съгласието на човека. И това е всекидневна практика. Когато един пациент е на операционната маса, но с

Русия с нова резолюция за Украйна в ООН

/КРОСС/Русия пусна нова резолюция за разглеждане в Съвета за сигурност на ООН във връзка със ситуацията в Украйна, съобщава АП. Посланикът на Русия в ООН Виталий Чуркин обяви, че новата резолюция включва части от две предишни проекторезолюции, които бяха обсъдени този месец, в които се призоваваше за хуманитарна помощ, прекратяване на огъня и национален диалог в Украйна. По думите му резолюцията също включва повдигнати проблеми в Съвета за сигурност на ООН относно суверенитета, независимостта и териториалния интегритет на Украйна. Чуркин подчерта, че Русия, която председателства Съвета за сигурност от юни, е направила промени, „за да се опита да получи колко се може повече подкрепа" и ще работи за бързо спечелване на одобрение в съвета. Но е малко вероятно Русия да спечели подкрепа заради присъединяването на Крим към Руската Федерация. Пример за разцеплението в съвета е „разочарованието" на Русия, че съветът не е подкрепила декларация, осъждаща атаката в събота срещу руското посолство в Киев. Декларацията трябваше да бъде подкрепена от всички 15 страни членки и Чуркин обвини Литва. „Това бе единствената страна, която възрази", каза той. Представителят на балтийската страна в ООН каза, че всички страни осъждат атаката над посолството, но някои искат паралелно или отделно осъждане на сваления украински военен самолет от проруски сепаратисти пак в събота. Тогавa загинаха 49 войници и екипажът.  

Проектирай, прожектирай и сглоби с One Design Week в Пловдив


Спомняте ли си красивия вариант на играта за зрителна памет "Пексесо" с герои от чехословашката анимационна школа – Манка, Румцайс и Ципицек, чешкият Сънчо "Вечерничек"? Днешните, а и порасналите деца имат шанса да се завърнат в този магичен свят с изложбата на големия чешки художник Радек Пиларж, която се открива в рамките на фестивала One Design Week на 20 юни в Пловдив.

Интерактивната експозиция, създадена от чешки център за детски изложби, е едно от 16-те събития в детската...

НАП-Варна продава на търг три магазина в центъра

Днес ще се проведе таен търг , на който ще бъдат разпродадени три магазина. Търгът е обявен от публичните изпълнители на дирекцията на НАП , а магазините се намират в центъра на града. В зависимост от големината началната тръжна цена е от 125 до 155 хиляди лева, научи Moreto.

Изграждат полигон за обучение за реакция при бедствия и аварии в Панчарево

Средствата за полигона са в рамер на 220 хил. лв. и са осигурени от Столична община


Съдът гледа делото Борисов срещу Бареков

/КРОСС/Софийският районен съд (СРС) ще проведе заседание по едно от делата за клевета, заведено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу бившия телевизионен водещ и настоящ председател на "България без цензура". Борисов се почувствал оклеветен, защото на 3 ноември 2013 г. па време на откриването на нов партиен офис на "България без цензура" в София, Бареков заявил: "По време на своето управление Бойко Борисов е натрупал 4 милиарда лева лично богатство". На същата дата по време на гражданско шествие в столицата пред централата на партия ГЕРБ Бареков е запитал публично: "Къде са 4 милиарда, които Бойко Борисов открадна от българския народ?". Делото беше отложено на първи април, защото в партията на Бареков категорично отказват да приемат призовки за лидера си. Така Бареков не беше редовно призован, защото от централата на движението пратили призовкарите в Пловдив, където е домашният адрес на новия политик. Това е едно от няколкото дела, които Борисов води срещу лидера на "Бъглария без цензура".  

Един загинал и 16 пострадали след торнадо в Небраска

Стихията е унищожила половината от малкото градче Пилджър

Колоритът по трибуните в Бразилия

Вижте най-интересните образи сред феновете на Мондиал 2014


Съдът ще гледа делото за клевета на Борисов срещу Бареков, за твърдението, че е натрупал "4 млрд. лв. богатство"


Софийският районен съд (СРС) ще проведе заседание по едно от делата за клевета, заведено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу бившия телевизионен водещ и настоящ председател на "България без цензура". 

Борисов се почувствал оклеветен, защото на 3  ноември 2013 г. па време на откриването на нов партиен офис на "България без цензура" в София, Бареков заявил: "По време на своето управление Бойко Борисов е натрупал 4 милиарда лева лично богатство".  На същата дата по време на гражданско шествие  в столицата пред централата на партия ГЕРБ Бареков е запитал публично: "Къде са 4 милиарда, които Бойко Борисов открадна от българския народ?".

Делото беше отложено на първи април, защото  в партията на Бареков категорично отказват да приемат призовки за лидера си. Така Бареков не беше редовно призован, защото от централата на движението пратили призовкарите в Пловдив, където е домашният адрес на новия политик.

Това е едно от няколкото дела, които Борисов води срещу лидера на "Бъглария без цензура"

Съдът ще гледа делото за клеветеа на Борисов срещу Бареков, за твърдението, че е натрупал "4 млрд. лв. богатство"


Софийският районен съд (СРС) ще проведе заседание по едно от делата за клевета, заведено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу бившия телевизионен водещ и настоящ председател на "България без цензура". 

Борисов се почувствал оклеветен, защото на 3  ноември 2013 г. па време на откриването на нов партиен офис на "България без цензура" в София, Бареков заявил: "По време на своето управление Бойко Борисов е натрупал 4 милиарда лева лично богатство".  На същата дата по време на гражданско...

Израел арестува шефа на палестинския парламент

Председателят на палестинския парламент и член на “Хамас” Азис Дуейк е задържан от израелските военни сили, предаде Си Ен Ен. Арестът е част от мащабна акция за издирването на 3-ма изчезнали израелски младежи.
Над 150 палестинци също са арестувани, главно членове и лидери на “Хамас”. Израелските тийнейджъри са в неизвестност от четвъртък. Председателят на палестинския парламент и член на “Хамас” Азис Дуейк е задържан от израелските военни сили, предаде Си Ен Ен. Арестът е част от мащабна акция за издирването на 3-ма изчезнали израелски младежи. Над 150 палестинци също са арестувани, главно членове и лидери на “Хамас”. Израелските тийнейджъри са в неизвестност от четвъртък.

Украинската армия обстрелва Луганск

Украинската армия е подложила Луганск на мощна артилерийска стрелба, съобщи РИА Новости. В града е обявена тревога, имало е и предупреждение за опасност чрез сирените. Населението е побързало да се укрие на безопасни места. Според очевидци става дума за обстрел на оръдия с голям калибър. За момента не се съобщава за жертви. От щаба на опълченците съобщават, че към Луганск се приближават и украински самолети. Масираната атака идва броени часове, след като лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушили обяви, че заедно с Луганската народна република създават собствена редовна Новоруска армия. Централната власт в Киев започна военна операция срещу сепаратистите в Източна Украйна в средата на април. 

Германия смаза Португалия с 4:0

/КРОСС/Германският експрес прегази Португалия с 4:0 и докара до отчаяние Кристиано Роналдо и компания. Немската машина буквално разпиля отбора, чийто капитан е кавалерът на "Златната топка", като разгромът можеше и да е двойно по-изразителен. Бундестимът започна без втория си капитан Бастиан Швайнщайгер, който имаше оплаквания от контузия. Сред 11-те липсваше и чист нападател. Мирослав Клозе остана резерва и не получи шанс да стане едноличен водач в голмайсторската класация на световни първенства за всички времена (той и бразилецът Роналдо имат по 15 попадения). Португалецът Роналдо пръв стреля опасно към вратата на Германия, но това подейства само като дразнене на лъвовете. В ответната атака Сами Кедира едва не откри след грешка на португалците. В 12-ата минута Томас Мюлер вкара от дузпа за нарушение срещу Марио Гьотце. Португалия отвърна с опасен изстрел на Луиш Нани. Но в 31-ата защитника Матс Хумелс прониза мрежата с глава след ъглов удар - 2:0. В 37-ата португалският защитник Пепе си заработи червен картон, като опита да провокира Томас Мюлер. Нататък въпросът бе колко гола ще вкарат още германците и дали Роналдо ще успее да блесне с нещо. Най-добрият играч в света за миналата година загуби четвърти пореден мач срещу Германия на голямо първенство, без да се разпише. До края Мюлер вкара още два пъти за първия хеттрик на мондиала, съотборниците му изпускаха много, а при 0:3 сръбският рефер Милорад Мажич не видя дузпа за Португалия.  

Русия не отслабва натиска за "Южен поток"

Руският външен министър е на посещение в Белград и основната тема на разговорите ще е проектът за изграждане на газопровода


Вежди Рашидов: Докато Доган е собственик на държавата, ще се леят лой и кръв по улиците

Вежди Рашидов: Докато Доган е собственик на държавата, ще се леят лой и кръв по улиците

"Доган е собственик на държавата. Делян Пеевски е изпълнителен директор", каза в ефира на Би Ти Ви преди минути депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Цветан Василев пък бил банкерът на държавата. 

"Всички показни убийства в България имат политико-финансови интереси. Докато Доган продължава да е собственик на държавата, ще се леят лой и кръв по улиците. Това трябва да се знае", уточни Вежди Рашидов.

Според него, "Доган седи горе в Сараите, пие си уискито и му идват полицейски сценарии от рода на опита за убийство на Пеевски". 

"Държавата е фалирала. Ако ГЕРБ реши да застане редом до ДПС политически, ще изгуби. Няма хляб в тази партия. Българските турци са добри и трудолюбиви хора. И не им е мястото в партията на Доган. Той не може да им е собственик. Мястото им е в целия политически спектър, да гласуват за когото си искат", уточни Рашидов.

Помощта за Гърция е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна

Йотингер: Цената на евентуална гражданска война ще е несравнимо по-висока


Руски генерал се самоуби на разпит

/КРОСС/Руският генерал Борис Колесников се самоуби пред десетки свидетели, като скочи от шестия етаж на сградата на Следствения комитет в Москва, съобщава Лайфнюз.ру. Колесников скочил по време на поредния му разпит в сградата. Той бе един от основните заподозрени по дело за създаването на организирана престъпна група, която се е занимавала с корупционни схеми и фиктивни дела. Колесников е бивш заместник началник на Главното управление по икономическа безопасност и противодействие на корупция към МВР на Русия. Два опита за самоубийство преди това е правил генералът. По време на разпита той поискал да отиде до тоалетната. След като му свалили белезниците, Колесников се насочил към балкона и скочил от 6-ия етаж. Подсъдими по делото са 12 души, бивши оперативни ченгета и техният шеф Денис Сугробов.  

Папа Франциск призова за преустановяване на спекулата с цените на храните

Финансовите пазари формират съдбата на народите, а не обслужват техните нужди, посочи главата на Римокатолическата църква


Чили и Уругвай - сред най-добрите места за ритейл бизнеса

Класация определи най-привлекателните места за компаниите, занимаващи се с търговия на дребно


„Газпром“ заплаши „Нафтогаз“ с нов иск за 18 млрд. долара

Вчера руският държавен гигант внесе иск за 4,5 млрд. долара в Арбитражния съд в Стокхолм, „Нафтогаз“ отвърна с друг – за 6 млрд.

Видео: Най-бързите голове на световни първенства


Нападателят на САЩ Клинт Демпси имаше нужда само от 29 секунди, за да открие резултата в полза на своя отбор в двубоя с Гана, а американците постигнаха много ценна победа с 2:1, дошла в заключителните минути. 

31-годишният футболист отбеляза най-бързия гол на мондиала в Бразилия, както и най-бързия в историята на своята страна на световните първенства. Той вече има 37 попадения в 105 официални срещи с фланелката на националния тим. 

С гола си срещу Гана Демпси зае пето...

Днес да почерпят


Борислав Гуцанов, депутат в 42-рото НС от ПГ на “Коалиция за България”, 47 г.
Бюрхан Абазов, зам.-министър на земеделието и храните, 49 г.
Васил Христов, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, 39 г.
Доц. д-р Лиляна Колаклиева, директор на Централната лаборатория по приложна физика в Пловдив. Борислав Гуцанов, депутат в 42-рото НС от ПГ на “Коалиция за България”, 47 г. Бюрхан Абазов, зам.-министър на земеделието и храните, 49 г. Васил Христов, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, 39 г. Доц. д-р Лиляна Колаклиева, директор на Централната лаборатория по приложна физика в Пловдив.

Фирми вземат ученици на работа

От началото на новата учебна година през септември, младежите, които учат в специализирани училища, ще могат да започнат работа по своята...

Яне Янев: Управляващите бавят оставката, за да прикрият следи

Държавата е на прага на финансов банкрут и това се прикрива от Министерството на финансите, заяви в предаването „Под лупа” на телевизия "Европа" лидерът на РЗС Яне Янев. Той обвини кабинета, че унищожава ударно документи за прикриване на следи.

Спират водата в някои части на София

Спират водата в някои части на София

Във връзка с монтаж и подмяна на спирателни кранове, се налага спиране на водоподаването на 17 юни, съобщиха от пресцентъра на „Софийска вода”. Във връзка с монтаж и подмяна на спирателни кранове в с. Чепинци и ул. „Чепинско шосе”, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Стара планина“, пред кметството. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Във връзка с монтаж на уреди за регулиране на налягането и реконструкция на водопровод в с. Яна, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в селото.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски пред кметството. Във връзка с прекъсване на сградни водопроводни отклонения в кв. „Подгумер“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: Ул. „Стара планина“, ул. „Свети Димитър“, ул. „Враняк“, ул. „Лилячето“, ул. Свети Димитър“ от № 25 до № 1, ул. „Стара планина“ от № 1 до № 23. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Стара планина“ и ул. „Свети Димитър“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Център-Средец“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: Района между ул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Васил Левски“, ул. „Георги С. Раковски“ и ул. „Гургулят“, ул. „Георги С. Раковски“ между ул. „Гургулят“ и бул. „Патриарх Евтимий“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Гургулят“ и ул. „Георги С. Раковски“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Център-Средец“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в: ул. „Гечкенли“ от ул. „Любен Каравелов“ до бул. „Евлоги Георгиев“, ул. „Карнеги“ от ул. „Гречкенли“ до ул. „Георги С. Раковски“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Карнеги“ и ул. „Гречкенли“. Във връзка с прекъсване на уличен водопровод и подмяна на спирателен кран в ж.к. „Сердика“, се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Инж. Иван Иванов“ от ул. „Сини вир“ до ул. „Камен Андреев“, ул. „Камен Андреев“ от бул. „Инж. Иван Иванов“ до ул. „Гюешево“, бл. 16, бл. 16А, бл. 17, бл. 18, бл. 18 А, бл. 19. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски пред хотел „Симона“.

На какво е способна родителската обич

Това е един трогателен разказ за това как едно семейство приема факта, че детето им е различно. Ето как обясняват случилото се самите родители: В началото на 2007 година бяхме изненадани от новината,...

Сингапур планира да изгради най-големия в света плаващ соларен парк

В Сингапур свободното пространство е дефицит, като се има предвид, че държавата е по-малка от Ню Йорк Сити и територията й е напълно разработена, пише FastCompay. По тази причина правителството е реш...

Стойчо също гледа към изхода в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов също обмисля вече да напусне клуба, съобщава вестник "24 часа". След като Емил Гъргоров и Джаксън Менди си тръгнаха от клуба, за напускане намекнали още Пла...

ЦСКА изгони Бай Добри

Изненадващо в тежката обстановка в ЦСКА виновен излезе човекът, на когото целият живот е свързан с ЦСКА. В петък треньорът Стойчо Младенов обявил на легендарния домакин Добри Димов-Бай Добри, че вече ...

Може ли българинът да стане крал на Уимбълдън?

Когато Гиргор Димитров грабва титлата в Куинс, сигурно са го побили тръпки, като е видял имената на шампионите гравирани върху трофея. 23-годишният българин записа вече и своето име до някои от най-го...

Магарета утешават депресиран женски носорог в зоопарка в Тбилиси

В зоопарка в грузинската столица Тбилиси е недопустимо животните да остават самотни, дори това да означава те да се озовават в необичайна компания, предаде Асошиейтед прес. Мануела - женски носорог в...

Лилиан Станева: Чрез "Еврофутбол" отидох на повече състезания

"Благодарение на "Еврофутбол" отидох на повече състезания", това заяви Лилиан Станева, Спортен талант на "Еврофутбол" за 2014 г. В събота и неделя (14-15.06.2014 г.) ...

Запалиха знамето на БСП пред президентството

Протестиращи подпалиха флага на БСП пред сградата на президентството. Първоначално те го хвърлиха на земята и започнаха да го тъпчат. После изляха отгоре му чаша кафе, вестници, боклуци. Десетки крака...

В Германия: Перфектни сме, но къде бе суперзвездата Роналдо?

Германските спортни издания преливат от суперлативи за играта и представянето на Бундестима срещу Португалия. Както е известно, тимът на Йоахим Льов разби иберийците с 4:0, а критиките към треньора бя...

Хазуров: Белгия е фаворит, има сили да бие всеки

Отборът на Белгия е сред фаворитите на настоящото световно първенство, твърди бившият играч на местния Лиерс Костадин Хазуров пред "България Днес". "Червените дяволи" излизат за п...

Извънреден КСНС и заседание в парламента

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Ученици на заплата

/КРОСС/От 15 септември ученици ще усвояват занаят и ще получават заплата. През новата учебна година стартират 29 пилотни проекта за дуално обучение. Според тях младежите ще учат професия в реална работна среда, съобщи просветният министър Анелия Клисарова на дискусия, организирана от в. "Стандарт", в. "Струма" и МОН. Гимназиите ще сключват договори с фирми. Заявка за обучение са дали компании, занимаващи се с транспорт, механотехника, електроника, строителство и архитектура. Има автосервизи и фирма, свързана с морския бизнес. Компаниите сами решават дали и колко ще плащат на учениците, казаха от МОН. Повечето фирми са декларирали, че са заделили средства за стипендии. Дуалното обучение стартира във Варна, Пловдив, Габрово, Асеновград, Пирдоп и София. Държавата дава 8,6 млн. лв. за оборудване на лаборатории в тези училища. Родители настояват гимназията да почва от 9-и клас, 12-и да е предуниверситетски Родители и учители масово искат завършването на основното образование да остане след 8-и клас. Това стана ясно на дискусия в Сандански, организирана от в. "Стандарт", в. "Струма" и МОН. Главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова заяви, че като организатор на кампанията "Чудесата на България" се е убедила, че най-голямото чудо на България са децата й

Шеф на КТБ: Скандалът с банката е турски сериал

Шеф на КТБ: Скандалът с банката е турски сериал

"Скандалът и цялата история около Корпоративна търговска банка (КТБ) е като турски сериал. Режисьорът, продуцентите и спонсорите ще излязат накрая. Атаката срещу банката с едни полуистини и размити обвинения циркулира вече почти 5 г.", каза в сутрешния блок на Би Ти Ви изпълнителният директор на КТБ Илиян Зафиров (на снимката вляво).

Изключително тревожно за държавата бил фактът, че се атакува една институция, каквато е банката, категоричен е Зафиров.

"КТБ не е банката на Цветан Василев. Той е един от акционерите", уточни Зафиров. Делян Пеевски нямал дългове към банката. Фирми около Булгартабак дължали около 28 млн. лв. Дали майката на Пеевски Ирена Кръстева има дългове, Зафиров не пожела да отговори с мотива, че "това е банкова тайна". 

"Айрън Мейдън" отново взривиха София

/КРОСС/Седем години след последното си гостуване у нас "Айрън Мейдън" отново зарадваха многобройните си фенове. Тази вечер около 21:30 ч. Брус Дикинсън взриви зала "Армеец" с мощния си глас и даде началото на един от най-чаканите концерти тази година в България. Два часа по-рано на сцената излезе мистичната шведска банда GHOST, която е съпорт на настоящата част от турнето на британските хеви метъл легенди в Европа. video:http://www.youtube.com/watch?v=TnEgON2Ffj8&list=PL_RYooYBLV-qUiLk-lKrAF5xPtzlRKuXl

Божана Апостолова няма да участва в "Пловдив чете", ако търговията надделява

Основателката на престижния “Пловдив чете” Божана Апостолова предупреди, че ако търговията надделява над литературата, тя ще се откаже да участва във феста, който създаде преди 12 г. “Има издателства, които идват да си продадат продукцията, без да представят автори и да организират четения. Те не плащат командировъчни на творци, нито трупат разходи Основателката на престижния “Пловдив чете” Божана Апостолова предупреди, че ако търговията надделява над литературата, тя ще се откаже да участва във феста, който създаде преди 12 г. “Има издателства, които идват да си продадат продукцията, без да представят автори и да организират четения. Те не плащат командировъчни на творци, нито трупат разходи

Жената, която пропадна в асансьорна шахта, излезе от кома

Ваня Колева, която падна в асансьорна шахта в Бургас, тази сутрин е излязла от кома. 51-годишната жена е контактна и вече няма реална опасност за живота й, съобщи Нова телевизия.  Съпругът на Валя - Валентин Колев заяви: „Никой не ме потърси след инцидента, поне да се извини. Оцапали са се до ушите. Ваня Колева, която падна в асансьорна шахта в Бургас, тази сутрин е излязла от кома. 51-годишната жена е контактна и вече няма реална опасност за живота й, съобщи Нова телевизия. Съпругът на Валя - Валентин Колев заяви: „Никой не ме потърси след инцидента, поне да се извини. Оцапали са се до ушите.

Нов сайт поема сигналите за нередности в София

Нов сайт поема сигналите за нередности в София

Столичани вече могат да качват снимки на дупки и наводнения на сайта sonet04.sofia.bg. „Идеята е отрядът за бързо реагиране да отиде веднага на място и да вземе мерки, така че да бъдат предотвратени нещастни случаи и инциденти”, обясни шефът на дирекцията по сигурността в столицата Красимир Димитров.

„Освен при бедствия и аварии екипите ще се отзовават и при сигнали за липсващи шахти, опасни дървета, катастрофи, пропаднали улици и други проблеми”, обясни Димитров. Дружината ще извършва и частични ремонти и временно ще кърпи опасните участъци. При катастрофи пък отрядът ще помага в разчистването на отломки от шосетата, пише "Монитор".

Всеки гражданин, подал сигнал, ще получава обратно съобщение, когато проблемът бъде отстранен. От общината планират догодина да направят и полигон за бедствия и аварии в район „Панчарево”. Там хлапетата от столичните школа ще минават курс по оцеляване. Уроците ще се провеждат в люлеещи се от земетресение къщи или горящи апартаменти. За да се справят с нахалните шофьори, които минават по пешеходния булевард „Витоша”, са монтирани четири камери.

„Те са мобилни и заснемат всичко, което са случва, а полицаите ще реагират веднага щом засечем нарушение”, обясни Димитров. За една седмица откакто има Биг брадър, на „Витошка” са сгащени девет нарушители. Екипи на Общинска полиция пък обучават фирмите как да доставят поръчки до магазините. Снабдителите имат правото да вършат това само от 15 до 16 ч. За да се справят с шофьорите, от общината планират и поставянето на автоматични антипаркинг колчета на бул. „Витоша” и Борисовата градина.

Така достъп ще имат само автомобили със специален статут или които снабдяват търговските обекти. Преградите ще се свалят само чрез електронни карти или ако номерата на автомобилите се въведат електронно.

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Украинската армия обстрелва Луганск

/КРОСС/Украинската армия е подложила Луганск на мощна артилерийска стрелба, съобщава РИА Новости. В града е обявена тревога, включени са били сирените. Населението е побързало да се укрие на безопасни места. Според очевидци, ако се съди по звука, става дума за обстрел на оръдия с голям калибър. За момента не се съобщава за жертви. От щаба на опълченците съобщават, че към Луганск се приближават и украински самолети. Масираната атака идва броени часове след като лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушили обяви, че заедно с Луганската народна република създават собствена редовна Новоруска армия. В Луганската република обявиха мобилизация на военни специалисти. Централната власт в Киев започна военна операция срещу сепаратистите в Източна Украйна в средата на април. През май операцията бе за кратко прекратена, след което бе подновена отново, с включването на допълнителна въздушна и сухопътна военна техника. До момента опълченците са свалили два украински самолета Су-25.  

Стига мотаене, решете днес за вота!

Все едно къде ще се вземе решението за датата на изборите. Ако БСП не ще да е на КСНС при президента, защо мълча досега? А и президентът можеше да свика партиите в друг формат, включително и с тези, които не са в парламента, но са вече в европарламента. Стига мотаене! Ако трябва, след КСНС партийните водачи да седнат край шадравана на “Дондуков”

Над 130 000 българи са без пенсия заради изчезнали документи

/КРОСС/Доказването на стаж и осигурителен доход за пенсия продължава да бъде сериозен проблем, заради който хиляди българи не могат да се пенсионират. Почти всеки пети служител на закрита фирма получава отказ за доказване на осигурителен стаж и доход от Националния осигурителен институт. Това показват данните на институцията за последните девет години, цитирани от „Сега". За периода от 30 юни 2005 г. до 30 април 2014 г. НОИ е отказал да издаде удостоверение на 133 167 българи за доказване на осигурителния или трудовия им стаж и осигурителния доход. Това са служители на закрити или фалирали фирми, които нямат правоприемник, или на фирми, които са сменили собствеността си. От НОИ обясниха, че отказват да издадат удостоверенията при три случая - когато закритите фирми не са предали ведомостите си при тях, когато в документацията на осигуреното лице има периоди, за които липсват данни, или когато фирмите имат правоприемник. В последния случай всеки трябва да търси документите си от правоприемника на фирмата. Проблемът е най-голям за хората, работили преди промените в предприятия и партийни структури, които нямат правоприемник, но в годините на прехода се усложни допълнително и от хилядите фалирали фирми, изчезнали без да оставят архив и ведомости. Предприятията без правоприемник би трябвало да предадат цялата си осигурителна документация на НОИ. От там отчитат, че за периода са приели ведомостите на 27 687 фирми без правоприемник

Магаре утешава депресирана носорожка

Историята на приятелството се развива в Тбилиси


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване