Великобритания и Китай подготвят бизнес споразумения за 18 млрд. лири

По време на тридневната визита на китайските делови представители

Китайка отглежда 100 000 хлебарки в дома си

37-годишна китайка отглежда в дома си 100 000 хлебарки. Нарича ги "мои деца". Юан Мейшиа ги отглежда не поради странна прищявка, а защото ги продава на фармацевтични компании, които ги използват за направата на медикаменти.
"Мъчно ми е, когато трябва да се разделя с тях. Те всички са мои деца, мои бебета. 37-годишна китайка отглежда в дома си 100 000 хлебарки. Нарича ги "мои деца". Юан Мейшиа ги отглежда не поради странна прищявка, а защото ги продава на фармацевтични компании, които ги използват за направата на медикаменти. "Мъчно ми е, когато трябва да се разделя с тях. Те всички са мои деца, мои бебета.

Какво очаква Шуми в бъдещето

/КРОСС/169 дни след като бе в Кома Михаел Шумахер най-после се събуди. Шампионът реагира на гласове, може да чува и реагира на докосване. Той е със семейството си в рехабилитациония център на Университетската клиника в Лозана. Една чудесна новина в първия ден от седмицата. Но прогнозата за бъдещето все още е твърде неясна. До 25 процента от пациентите с подобна тежка черепно-мозъчна травма като тази на Шумахер се възстановяват без видими поражения. Но много по-често физическото увреждане се запазва и остава до края на живота. "Само между 10 и 30 процента от оцелелите при такъв тежък инцидент имат поносима степен на инвалидност" - коментира за списание Focus Андреас Пингел, главен лекар на Центъра за гръбначна хирургия и невротравматология към Клиниката за професионални злополуки във Франкфурт. В нея всяка година се лекуват близо 2000 души с черепно-мозъчни травми, една четвърт от тях са подобни на нараняването на Михаел Шумахер. „По принцип пациентите са принудени да започнат всичко отначало и трябва да се учат на най-елементарни неща - като това да се хранят и да пият вода" - обяснява д-р Пингел. "Михаел е боец и той ще се справи с всички препятстивя, които зависят от него" - коментира Андреас Цигер от Университетската клинака по неврохирургия в Олденбург

Спипаха 110 бона в чаршафите на турски тираджия

Камионът е пътувал в посока от България за Турция, управляван от турски гражданин. На българския граничен пункт в Лесово шофьорът е обявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената щателна проверка митничарите обаче открили в леглото на шофьора четири увити в хартия пакета с общо 57 080 евро.

Плажът по родното Черноморие излиза между 20 и 100 лева на ден

Плажът по родното Черноморие излиза между 20 и 100 лева на ден

Слабото слънце успя все пак да събере първите ентусиасти за слънчеви бани по нашето Черноморие. Колко струва това през тази година? Цените на плаж "Север" в Бургас са доста прилични и не са се променяли от години. Същото важи и за заведенията за хапване, които са наблизо, съобщава TV7.

Летовниците не са задължени да ползват чадър или шезлонг. Затова средно плажът на човек на ден може да излезе до 20 лв. В зависимост от това обаче къде по Черномрието летуваме, може да се бръкнем и до 100 лв. на ден.

Оставката на Орешарски се отлага, прогнозира Сидеров

Навлизаме в перманентна политическа криза, смята лидерът на "Атака"


Националите пътуваха 30 часа от Сургут до Чикаго

Националният отбор по волейбол пристигна в Чикаго тази нощ. Момчетата щом се настанили и легнали да спят, защото били скапани от 30-часовото пътуване. Това написа в профила си във Туитър звездата на т...

КСНС: Изборите ще се проведат между 28 септември и 12 октомври

Предсрочните избори ще се проведат в периода от 28 септември до 12 октомври. Това обяви президентът Росен Плевенелиев след продължилото над четири часа заседание на Консултативния съвет за национална ...

Контра - Влади Въргала оглави комитет в защита на Цветан Василев

Максимата „контра” в България се спази за пореден път, след като днес, в пресклуба на БТА, беше представен граждански комитет в подкрепа на банкера Цветан Василев. Като говорител ...

Хърделистката Джоунс се състезава на 3 континента за седмица

Само за седмица двукратната световна шампионка на 60 метра с препятствия в зала Лоло Джоунс стартира на три континента. Американка бе най-бърза на 100 м с препятствие в Маракеш (Мароко) на 8 юни и на...

Китайка отглежда 100 000 хлебарки в дома си

37-годишна китайка отглежда в дома си 100 000 хлебарки. Нарича ги 37-годишна китайка отглежда в дома си 100 000 хлебарки. Нарича ги "мои деца". Юан Мейшиа ги отглежда не поради странна прищявка, а защото ги продава на фармацевтични компании, които ги използват за направата на медикаменти. "Мъчно ми е, когато трябва да се разделя с тях. Те всички са мои деца, мои бебета.

Руската Дума предложи санкции срещу Украйна

/КРОСС/ Председателят на комисията по външните работи към Държавната дума на Руската федерация предложи да бъдат въведени санкции против Украйна и украинското управление, съобщи РИА „Новости"". „Необходимо е да разработим система от санкции спрямо Украйна, включително санкции срещу членове на управлението", заяви председателят на комисията Алексей Пушков на заседание на Държавната дума. Той добави, че в настоящата ситуация много от водещите държави в света приемат санкции, а като не ползва този инструмент за натиск, Русия не използва пълния си външнополитически потенциал. „Време е да сложим край на разговорите за партньорство с Украйна, защото Украйна не показва никаква готовност за партньорство, и да преминем към следващия етап на отношения с нея", добави Пушков. Според него Украйна съзнателно цели конфликт с Русия, в „услуга на интересите на администрацията на Обама, на която не се харесва външнополитическата линия на Русия". Пушков е на мнение, че скоро ще се премине към „фаза на сериозен конфликт" между двете държави. Председателят на комисията по външните работи добави, че според него САЩ и Западът като цяло уронват принципите на международното право, а с тях не може да се води какъвто и да било конструктивен диалог

Оставката на Орешарски - не сега, прогнозира Сидеров

Навлизаме в перманентна политическа криза, смята лидерът на "Атака"


Добрич остана без вода заради аварии

Добрич остана без вода заради аварии

Водоподаването в Добрич днес ще бъде нарушено поради отстраняване на аварии по магистрален водопровод, съобщават от "ВиК" ЕООД.

Без вода ще бъде и вилна зона "Златна рибка" край Балчик. Полагане на нов водопровод спира водоподаването в селата Миладиновци и Паскалево, община Добричка, посочват от държавната фирма, цитирани от БТА . Аварии се отстраняват и в село Захари Стояново, община Шабла, Писарово, община Генерал Тошево, и село Александрия, община Крушари.

Жената, която пропадна в асансьор, излезе от кома

51-годишната Ваня Колева, която вчера падна в асансьорна шахта вече е излязла от кома, съобщиха лекарите. Въпреки че е объркана, тя вече е контактна и според тях няма реална опасност за живота й. Съпругът й Вълко Колев коментира в "Здравей, България", че все още не знае с точност какво се е случило и никой не го е потърсил – нито с обяснение, нито с извинение.

Откриха терористи сред сирийските бежанци у нас

Откриха терористи сред сирийските бежанци у нас

България откри, че сред бежанците от Сирия има и терористи, предаде Фокус, позовавайки се на македонското електронно издание Локално.

Директорът на израелският Специализиран институт за антитероризъм Боаз Ганор е заявил във Варна, че групата е съставена от т. нар. хибридни клетки, които може да чакат с години за да получат заповед за атентат.

Шофьор на ТИР укрива 57 080 евро в леглото

Недекларирани 57 080 евро откриха митническите служители на митнически пункт Лесово в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация, съобщиха от ДА Митници.

Учен от БАН: При трус от 7 по Рихтер у нас ще има 4500 жертви и над 2000 ранени

Сградният фонд в България е изключително уязвим от земетресения, обяви проф. Емил Ботев - директор към департамент Сградният фонд в България е изключително уязвим от земетресения, обяви проф. Емил Ботев - директор към департамент "Сеизмология" на БАН, по време на международна конференция за катастрофичните рискове в страната ни. Според учения, цитиран от Дарик, при земен трус около столицата с магнитуд 7 или над 7 по скалата на Рихтер,

И районът около ЖП гарата остава без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в района около ЖП Гара до 14 часа; Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - абонатите живущи между бул."Васил Левски" , бул.

Леков: Сега очакванията към предприемачите са много по-големи

Предприемачи: Успех жънат онези компании, които успяват да правят бизнес с кауза


Вълна на недоволство срещу Пепе заля Twitter


Глупавият червен картон на португалския защитник Пепе при разгромната загуба от Германия с 0:4 отприщи вълна на недоволство срещу поведението на футболиста.

Популярният с твърдата си и често безразсъдна игра бранител заслужи поредно изгонване още в 37-ата минута на мача и насочи тима си към поражението.

Пепе закачи с ръка Томас Мюлер в лицето и след като играчът на Германия падна на тревата, отиде при него и опита да го удари с глава, като в същото време крещеше в лицето...

Професори изпитват Тодор Живков в дома му

Професори от Юридическия факултет на Софийския университет Професори от Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" системно са ходили в дома на Тодор Живков на ул."Оборище" да го изпитват. Академичното ръководство задължаваше колегите. Не приемаше никакъв отказ от тяхна страна. Те неведнъж ми се оплакваха, че са ги притискали в сняг,

Президентът свика консултативния съвет, какви са нагласите на политическите партии?

Президентът Росен Плевнелиев свика в 9.00 часа извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Тема на заседанието при президента е "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза". На срещата при държавния глава ще бъдат обсъдени оставката на правителството и възможната дата за предсрочни избори.

Пред президентството има засилено полицейско присъствие. Събрали са се няколко десетки протестиращи....

Продължава

Виена: Eвросъюзът може да плати украинския газов дълг

Ситуацията с доставките на руски природен газ за Украйна изисква политическо решение с участието на ЕС, включително Брюксел да погаси дълговете на Украйна, заяви австрийският министър на икономиката Райнхолд Митерленер.

Руската Дума предложи да бъдат въведени санкции срещу Украйна


Председателят на комисията по външните работи към Държавната дума (долната камара на парламента – бел. ред.) на Руската федерация предложи да бъдат въведени санкции против Украйна и украинското управление, съобщи РИА "Новости".

"Необходимо е да разработим система от санкции спрямо Украйна, включително санкции от личен характер срещу членове на управлението", заяви председателят на комисията Алексей Пушков на заседание на Държавната дума.

Той добави, че в настоящата...

EVN България с втора спасителна акция за щъркелче в рамките на няколко дни

/КРОСС/ Сътрудници на EVN България в Димитровград спасиха второ малко щъркелче в рамките на няколко дни.  На 9 юни кметът на с. Върбица (община Димитровград) подава сигнал, че силна буря е съборила малко щъркелче от гнездото му. Екип на EVN България в Димитровград организира спасителна акция и чрез специализиран автомобил - автовишка върна щъркелчето в гнездото му. Операцията бeше съгласувана с РИОСВ Хасково. Това е втората поредна акция, след като на 28 майсътрудници на EVN България в Димитровград спасиха малко щъркелче, паднало от гнездото си в с. Долно Белево (община Димитровград).  

Дончева: Някои кръгове искат сближаване ГЕРБ-БСП

В конфликта Пеевски-Василев става дума за толкова пари, че участниците в него не се интересуват от стабилността на държавата и клатят политическата система, коментира бившият депутат от БСП

Откриха 16-годишна, обявена за издирване. Гостувала на приятел

Полицаи от Крумовград установиха 16-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.
Ученичката напуснала дома си на 15 юни и не се прибрала. Гостувала на свой приятел в ивайловградско село. Предадена е на родителите Полицаи от Крумовград установиха 16-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали. Ученичката напуснала дома си на 15 юни и не се прибрала. Гостувала на свой приятел в ивайловградско село. Предадена е на родителите

Джордж Клуни по стъпките на Арни, стяга се за губернатор на Калифорния

Холивудският актьор, режисьор и продуцент Джордж Клуни иска да участва в надпреварата през 2018 г. за губернатор на Калифорния като кандидат на Демократическата партия, съобщи Контактмюзик.
"Джордж Клуни е изключително популярен сред демократите, добър приятел е на президента Барак Обама и за него едва ли има по-подходящ губернаторски пост от този Холивудският актьор, режисьор и продуцент Джордж Клуни иска да участва в надпреварата през 2018 г. за губернатор на Калифорния като кандидат на Демократическата партия, съобщи Контактмюзик. "Джордж Клуни е изключително популярен сред демократите, добър приятел е на президента Барак Обама и за него едва ли има по-подходящ губернаторски пост от този

Откриха 16-годишна, обявена за издирване

Полицаи от Крумовград установиха 16-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали.
Ученичката напуснала дома си на 15 юни и не се прибрала. Гостувала на свой приятел в ивайловградско село. Предадена е на родителите Полицаи от Крумовград установиха 16-годишно момиче, обявено за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали. Ученичката напуснала дома си на 15 юни и не се прибрала. Гостувала на свой приятел в ивайловградско село. Предадена е на родителите

Земеделци кандидатстват онлайн за финансиране през 2015 г.

Единен електронен регистър в аграрния сектор е в процес на разработване. Чрез него проектите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще...

57 080 евро контрабандни откриха на Лесово в ТИР с турска регистрация

/КРОСС/ Недекларирани 57 080 евро откриха митническите служители на митнически пункт Лесово в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация. Камионът е пътувал в посока от България за Турция, управляван от турски гражданин. На българския граничен митнически пункт в Лесово шофьорът е обявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената щателна митническа проверка митническите служители откриват в леглото на шофьора четири увити в хартия пакета с общо 57 080 евро. Контрабандната валута с левова равностойност 111 637 лв., е била скрита под завивките на леглото в шофьорската кабина. Според последвалите обяснения на водача на камиона, валутата е собственост на транспортна фирма. Контрабандната валута е иззета и срещу турския гражданин с инициали I.T. е образувано досъдебно производство по чл. 251 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.Други два опита за контрабанден износ на недекларирана валута са пресечени от митническите инспектори на Малко Търново през последните дни. Иззети са недекларирани 34 900 евро. Нарушителите са двама български граждани, които са пътували с лек автомобил. Общо 91 980 евро недекларирана валута са задържали митническите служители на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново от началото на месеца.

Ако виждах по-далеч от другите, то е защото стоях на раменете на гиганти

/КРОСС/Исак Нютон, английски физик, математик, астроном и университетски преподавател: Ако виждах по-далеч от другите, то е защото стоях на раменете на гиганти.

Дъжд, дъжд и пак дъжд

Времето остава дъждовно, следобед се очакват гръмотевични бури. Силно неустойчиво. По-често облачно, с продължаващи превалявания, на отделни места интензивни, с гръмотевици и с временни усилвания на вятъра. Възможни са и градушки. Температурите ще останат без съществена промяна, и максималните в повечето места ще са между 23° и 28°, в София 23°.Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик...

Продължава

Учен от БАН: 4500 жертви и над 2000 ранени при трус от 7 по Рихтер у нас

Сградният фонд в България е изключително уязвим от земетресения, обяви проф. Емил Ботев - директор към департамент "Сеизмология" на БАН, по време на международна конференция за катастрофичните рискове в страната ни.
Според учения, цитиран от Дарик, при земен трус около столицата с магнитуд 7 или над 7 по скалата на Рихтер, Сградният фонд в България е изключително уязвим от земетресения, обяви проф. Емил Ботев - директор към департамент "Сеизмология" на БАН, по време на международна конференция за катастрофичните рискове в страната ни. Според учения, цитиран от Дарик, при земен трус около столицата с магнитуд 7 или над 7 по скалата на Рихтер,

Джордж Клуни ще се кандидатира за губернатор на Калифорния

Холивудският актьор, режисьор и продуцент Джордж Клуни иска да участва в надпреварата през 2018 г. за губернатор на Калифорния като кандидат на Демократическата партия, съобщи Контактмюзик.
Холивудският актьор, режисьор и продуцент Джордж Клуни иска да участва в надпреварата през 2018 г. за губернатор на Калифорния като кандидат на Демократическата партия, съобщи Контактмюзик. "Джордж Клуни е изключително популярен сред демократите, добър приятел е на президента Барак Обама и за него едва ли има по-подходящ губернаторски пост от този

Ученици от Варна обмениха опит в Германия

През месец юни 1014 г. по програма „Коменски”, дейност „Многостранни партньорства” група ученици и учители от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов” - Варна, бяха на едноседмична заключителна по среща с партньори от Италия, Австрия и Германия в гр.

Църквата зове: Спрете гей парада!

"Кой има интерес грехът да бъде демонстриран"


Първанов: Бързи избори, но не и прибързани

"След Евроизборите мнозина разбраха, в това число и ДПС, че на "Позитано" нямат перспективен партньор. Затова решиха да пренареждат нещата", заяви експрезидентът

Стойчо Василев преговаря за денонощна аптека в Перник

Зам.-председателят на Общински съвет - Перник Стойчо Василев започва преговори с различните институции за отварянето на денонощна аптека в областния град.

„Не може в 100-хиляден Перник, нощем човек да не може да си купи лекарство, понякога и от животоспасяващ характер“, коментира Василев.От дълги години в града няма работеща нощем аптека. Само няколко от фармациите в града, в т.ч. и на територията на квартал Изток, които обслужват граждани до 21 часа, а единствената аптека, която...

Продължава

Полицаи и протестиращи пред президентството

По време на Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев, който тече в момента, се очаква да бъде...

САЩ разполагат 275 военни в Ирак, за да гарантират сигурността на американците в страната


САЩ ще разположат до около 275 военни в Ирак, за да окажат подкрепа на американските представители в страната и на своето посолство в Багдад, съобщиха световните агенции. Мярката идва, след като сунитските бунтовници, водени от свързаната с "Ал Кайда" групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" пое контрол над северни и западни райони и напредват към столицата.

Президентът Барак Обама изпрати съответно уведомление до Конгреса. "Тези сили ще бъдат разположени за защита на...

Дете пострада от токов удар при игра върху електропровод


10-годишно дете пострада при неразумна игра върху електропровод край плевенското село Ракита, информира "Фокус". Инцидентът е станал около 18 часа в неделя. Детето, заедно със своя 13-годишен брат, се е състезавало за бързо изкачване по стълбa, когато се е озовало под напрежение и е паднало на земята.

След инцидента детето е откарано в плевенската болница. Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана.

От ЧЕЗ съобщават, че...

Фукуяма: Няма нова Студена война

Русия се бори за възстановяването на своето национално достойнство, а кризата около Украйна няма никакво отражение над територии извън бившия СССР, твърди световноизвестният американски политолог Франсис Фукуяма

BP подписва 20-годишен договор с Пекин на стойност 20 млрд. долара

Британският петролен и газов гигант ще предоставя втечнен природен газ за втората по големина икономика в света


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване