Асоциацията на банките: Необоснованото намесване на банки е неприемливо и опасно

Управителният съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) изразява безпокойство от публичните опити за необосновано замесване на банкови...

Делото срещу Сидеров за скандала в самолета София- Варна е насрочено за 21 юли

Делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров е насрочено за 21 юли, потвърдиха от прокуратурата. Това се случва повече от два месеца след внасянето на обвинителен акт срещу Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство по време и след полет от София до Варна.

Стоилов за запаленото знаме: Не си мислете, че с подобни действия може да сплашите БСП

Изявление на зам.-председателя на ПГ на Коалиция за България Янки Стоилов от името на парламентарната група Разбирам, че засега се отлага обсъждането на въпросите за референдума. Искам да отбележа, че ако днес се блокира обсъждането на този въпрос, ние ще преосмислим сериозно неговото обсъждане в следващи дни. Парламентът няма да бъде разиграван и някой да се опитва да диктува неговата работа. За трети път председателят включва в дневния ред този въпрос. Възниква въпросът дали е целесъобразно да се занимаваме с тази тема, ако днес тя не бъде разисквана и по нея не се приеме решение.Днес по време на заседанието на КСНС беше запалено знаме на БСП на площада пред сградата на президентството. Искам ясно да изразя неодобрението и възмущението от страна на нашата парламентарна група, зад което сигурен съм, че стои същото отношение на хилядите членове, симпатизанти, избиратели на БСП. Опитвам се да разсъждавам дали такъв акт на поведение може да има някакво оправдание. Връщам се в годините и си спомням за едно интересно решение през 90-те години на американския върховен съд. По дело, което стига до него, при което на съд са изправени лица, запалили американския флаг. Тогава съдът с минимално мнозинство решава, че това действие само по себе си не е наказуемо, защото то изразява форма на изразяване на свободата на мнение и лицата, които са го направили по своя начина са изразили своето критично отношение към тогавашното управление на страната

Бареков: Няма да подкрепя Станишев за еврокомисар

Като български гражданин и евродепутат няма да подкрепя кандидатурата на спорна личност като Сергей Станишев за еврокомисар. Това се казва в съобщение на Николай Бареков - лидер на "България на г...

"Хилядолетният сокол" е счупил глезена на Харисън Форд


Харисън Форд е счупил глезена си по време на снимките на "Междузвездни войни 7" миналия четвъртък и ще отсъства от снимачната площадка 2 месеца, съобщи "Холивуд Рипортър", позовавайки се на анонимен източник, близък до продукцията.

Според изданието 71-годишният американски актьор, който беше откаран в болница на 12 юни заради "инцидент с хидравлична врата", е бил наранен от люка на "Хилядолетния сокол", любимия на поколения почитатели на поредицата междузвезден кораб на героя му Хан...

"Хилядолетния сокол" е счупил глезена на Харисън Форд


Харисън Форд е счупил глезена си по време на снимките на "Междузвездни войни 7" миналия четвъртък и ще отсъства от снимачната площадка 2 месеца, съобщи "Холивуд Рипортър", позовавайки се на анонимен източник, близък до продукцията.

Според изданието 71-годишният американски актьор, който беше откаран в болница на 12 юни заради "инцидент с хидравлична врата", е бил наранен от люка на "Хилядолетния сокол", любимият на поколения почитатели на поредицата междузвезден кораб на героя му Хан...

ГЕРБ подариха 3 картини за ЧРД на Миков, символизирали нереализираните години от мандата му

Три картини с парламента подариха от ГЕРБ на председателя на Народното събрание Михаил Миков за рождения му ден, който бе вчера, съобщи bTV.
Пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че картините са за трите нереализирани години от мандата на председателя. Три картини с парламента подариха от ГЕРБ на председателя на Народното събрание Михаил Миков за рождения му ден, който бе вчера, съобщи bTV. Пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че картините са за трите нереализирани години от мандата на председателя.

Шок: Раян Гослинг крие таен син?

Говорителят на холивудкста звезда увери, че красавецът все още не е баща и не е осиновявал малко момченце, като категорично заклейми написаната история за невярна.

Да се гласуват отделно въпросите за референдума!

Манолова щяла да подкрепи само задължителното гласуване


ГЕРБ подариха 3 картини за ЧРД на Миков, върнаха му го за неговия подарък към Борисов

Три картини с парламента подариха от ГЕРБ на председателя на Народното събрание Михаил Миков за рождения му ден, който бе вчера, съобщи bTV.
Пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че картините са за трите нереализирани години от мандата на председателя. Три картини с парламента подариха от ГЕРБ на председателя на Народното събрание Михаил Миков за рождения му ден, който бе вчера, съобщи bTV. Пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев заяви, че картините са за трите нереализирани години от мандата на председателя.

Забраниха на турските медии да пишат за похитените в Ирак дипломати

/КРОСС/ Забраниха на турските медии да публикуват всякаква информация за 49 служители на турското консулство в Мосул, които бяха отвлечени от бунтовниците. Решението е на съда в Анкара и вече е сведено до вниманието на ръководителите на турските вестници, телевизии и сайтове. В случай на нарушение на забраната, на медиите може да бъде наложена глоба. В изявлението на Висшият съвет за радио и телевизия на Турция се посочва, че забраната е важна за "за безопасността на турските граждани". По-рано министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган поиска от медиите да не публикуват информация, която "заплашва живота на турските граждани." В допълнение, Ердоган разкритикува иракското правителство за това, че не са могли да предоставят необходимата сигурност за турското посолство.

Реванш: ГЕРБ връчва на Миков картини за недовършен мандат

Депутатите от ГЕРБ ще подарят три картини на председателя на Народното събрание Михаил Миков. „Връщаме жеста от петък”, обясни Димитър Главчев.

Съдът прекрати делото за избор на членове от ЦИК

Конституционният съд прекрати делото, образувано по искане на депутати от БСП и ДПС за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев, с който бяха определени членовете на ЦИК.  Определението е взето на заседание днес и е прието единодушно от присъствалите на заседанието 10 конституционни съдии.  Според искането на депутатите от БСП и ДПС при назначаването на 15 –те членове на ЦИК, Росен Плевнелиев не се е съобразил с текст от Изборния кодекс, който изисква да се спази "съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, като партиите и коалициите,които имат избрани с техните кандидатски листи членове на ЕП, но не са парламентарно представени, имат право на по един свой член в Централната избирателна комисия. И това е така, защото членовете на ръководството се избират независимо от броя на народните представители в съответните парламентарни групи". В искането на депутатите се казва още, че президентът се отклонява от законовия ред за определяне състава на Централната избирателна комисия като не спазва съотношението на парламентарно представените партии и коалиции в Народното събрание. "Извън рамките на своите компетенции президентът ревизира волята на законодателя", казват депутатите. Те цитират част от съобщение на прессекретариата на държавния глава и казват, че "президентът предписва на Народното събрание критерии, въз основа на които то да формира ръководството на ЦИК, т.е. въвежда 3 правила, които ги няма в Изборния кодекс и с това президентът се изявява като законодател. Според управляващото мнозинство президентът е нарушил императивен текст на Изборния кодекс, което нарушава принципа на правовата държава. Със своя указ Плевнелиев вменява на Народното събрание критерии за избор на ръководството на ЦИК, които не са записани в Изборния кодекс, като по този начин, според Манолова, той се е изявил като законодател и е нарушил и принципа на разделение на властите. От изказването на Росен Плевнелиев на 1 април е станало ясно, че той напълно разбира онова, което законът му налага, обясни Манолова. "То не му харесва и той не го спазва, защото според него не дава достатъчно членове на неговата партия - ГЕРБ", добави тя и бе категорична, че с изказването си Плевнелиев сам е признал, че смята балансите в ЦИК за нарушени и поради тази причина си позволява да даде на ГЕРБ един член повече. Докладчик по делото е съдия Стефка Стоева. Пълният текст на определението ще бъде публикуван по-късно, съобщиха от съда.

Кравар откри дядо в безпомощно състояние

Кравар откри дядо в безпомощно състояние

Възрастен мъж, в безпомощно състояние, но в съзнание е бил открит от кравар в гориста местност, съобщиха от полицията в Монтана. Незабавно е изпратен екип на група "Спасителни дейности", които са съдействали на пристигналата линейка.

Служителите на реда са помогнали за транспортирането на пациента до автомобила, тъй като тялото му е било в трудно проходима и гориста местност край село Николово, Монтанско.

Асоциация е готова да сезира ЕК за намерението да се "орежат" преференциалните цени на екоенергията

Ще сезираме ЕК и всички компетентни институции, които следят за спазването на европейското и българското законодателство, ако ДКЕВР приеме проекторешението си за преференциални цени на енергията от възобновяеми източници от 1 юли 2014 г.

Една трета от щетите при природни бедствия са от земетресения

35% от щетите и жертвите на природни катаклизми в световен мащаб са вследствие на земетресения. През последните години се наблюдава тенденция за...

Една трета от щетите при природни бедствия са вследствие на земетресения

35% от щетите и жертвите на природни катаклизми в световен мащаб са вследствие на земетресения. През последните години се наблюдава тенденция за...

Висенте дел Боске: Играчите вече са с вдигнати глави


Селекционерът на Испания Висенте дел Боске заяви, че неговите футболисти вече са превъзмогнали шокиращата загуба с 1:5 от Холандия и са готови за следващия си мач с Чили.

Наставникът ще направи някои промени в стартовия си състав и вече е наясно с титулярите срещу южноамериканския отбор.

Очаква се смените да засегнат вратаря Икер Касияс и защитника Серхио Рамос, които получиха най-много критики след срещата в петък. Дел Боске настоя, че футболистите му вече са преглътнали...

Клисарова: Да обвържем висшето образование с производството и с бизнеса

Плевен /КРОСС/ Трябва да обвържем висшето образование с работните места и с бизнеса и това е залегнало в Стратегията за висшето образование, която е вече в Министерски съвет. Това каза пред журналисти в Плевен министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.Тя поясни, че в промяната, предвидена в Стратегията, основно се обръща внимание на това, как и защо бизнесът може да участва във висшето образование, като нещо изключително важно за реализацията на младите хора на пазара на труда.„Имаме вече примери за това, как бизнесът участва в определени магистърски програми както в Техническия университет в София. Плановете на тези програми се изработват заедно така, че с уменията, които студентите получават в края на обучението, да могат да бъдат включени направо в работна среда и така да се избегне допълнителната квалификация", поясни тя.Министърът добави, че бизнесът ще участва в учебни планови програми с реални работни места като ще осигурява възможност за отпускане на стипендии на студентите.Проф. Клисарова очерта два основни пункта в Стратегията. „В нея ние залагаме по-добро управление на университетите с по-голямо участие на държавата в управлението на държавните университети, което ще регулира и качеството. Ние залагаме също 20% от държавната субсидия да отива за качество, вместо досегашните 4%", каза още министърът

Станишев: Не е хубаво кабинетът да работи дълго в оставка

Не е хубаво правителството да работи твърде дълго в оставка. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на въпроса докога ще работи правителството на Пламен Орешарски. Малко по-рано лидерът на ДПС Лютви Местан обави, че може правителството да подаде оставка и утре, но в крайна сметка ще работи в оставка до 28 юли, 5 август или 11 август в зависимост от датата на предсрочния вот - 28 септември, 6 октомври или 11 октомври. На въпроса дали ще участва като кандидат за депутат на следващите парламентарни избори той отговори: "Това е далеч в бъдещето". Това означава, че може и да не се е отказал от мястото в Европейския парламент. По думите на Станишев датата и предсрочните избори не решават нищо само по себе си "автоматически", нужни били диалог и политическа воля. На въпрос как ще коментира конфликта между Делян Пеевски и Цветан Василев той отговори: "Всякакви действия, които изострят ситуацията, не помагат за стабилизиране на ситуацията в страната".

Ремонтираната ул. "Брегалница" устоя на поройния дъжд

Ремонтираният участък на ул. "Брегалница" във Варна е устоял на проливния дъжд. Обновената настилка от бул. "Васил Левски" до "Пикадили" е в идеално състояние след пороя, показа репортерска проверка. Не такава обаче е картинката на неремонтирания участък между хипермаркета и МБАЛ "Света Анна", където дупките стават все по-големи.

Агенция: Цветан Василев контролирал рейтингите на телевизиите чрез сложна плетеница от фирми

Фирмата „ГАРБ Аудиенс Рисърч България“ АД, която измерва телевизионната зрителска аудитория у нас и по този начин диктува и рекламните постъпления в телевизиите, е контролирана от банкера Цветан Василев. Това съобщава агенция ПИК, позовавайки се на свое разследване и разпраща и документи до медиите. Фирмата „ГАРБ Аудиенс Рисърч България“ АД, която измерва телевизионната зрителска аудитория у нас и по този начин диктува и рекламните постъпления в телевизиите, е контролирана от банкера Цветан Василев. Това съобщава агенция ПИК, позовавайки се на свое разследване и разпраща и документи до медиите.

Спипаха 25 пияни шофьори при акция

Спипаха 25 пияни шофьори при акция

25 водачи, употребили алкохол, са заловени при акция на Пътна полиция. Проверени са 1157 моторни превозни средства и са съставени 601 акта. 161 души са глобени с фиш, пише "Марица".

По време на проверките са били установени 1186 нарушения.

С несъобразена скорост са се движили 77 шофьори, 50 са изпреварвали неправилно, а неправоспособните са били 51.

По време на извършвания контрол на пътя са образувани 9 досъдебни производства.

 

Плевнелиев се покри от дебатите за референдума

В писмо до председателя на НС Михаил Миков държавният глава подчертал ясно, че вече е изложил мотивите си, които са станали достояние не само на НС, но и на обществото и затова не се налага присъствието му по време на дебатите.

Прокуратурата се отказа от задържането на британец-педофил

Бургас /КРОСС/ Окръжна прокуратура - Бургас оттегли предложението си за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" на британския гражданин Алън Доу, който е разследван по досъдебно производство за блудство с малолетни. Това стана основание Окръжен съд - Бургас да прекрати наказателното производство за вземане на мярка за неотклонение спрямо него. Съдът се аргументира, че липсват основания за налагането й, тъй като не е налице реална опасност лицето да се укрие, да извърши друго деяние или да препятства наказателното производство срещу него.Доу е привлечен като обвиняем за това, че през периода от месец септември 2013 г. до края на април 2014 г. в с. Оризаре, община Несебър е извършил непристойни действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 3 ненавършили 14-годишна възраст момичета. Снимка: Булфото, всички права запазени  

При трус около 7 по скалата на Рихтер 40 хиляди сгради в София ще се струтят, обявиха сеизмолози


Сградният фонд в България е изключително уязвим от земетресения. При земен трус около столицата с магнитуд 7 или над 7 по скалата на Рихтер над 2 милиона души ще бъдат засегнати. Това обяви проф. Емил Ботев - директор към департамент "Сеизмология" на БАН, по време на международна конференция за катастрофичните рискове в страната ни, съобщи "Дарик нюз".

Емил Ботев каза още, че при такъв трус около 4500 души ще загинат, а над 20 000 ще бъдат ранени. По думите му разрушените сгради само...

Банкерът Цветан Василев контролирал рейтингите на телевизиите чрез сложна плетеница от фирми?

Фирмата „ГАРБ Аудиенс Рисърч България“ АД, която измерва телевизионната зрителска аудитория у нас и по този начин диктува и рекламните постъпления в телевизиите, е контролирана от банкера Цветан Василев. Това съобщава агенция ПИК, позовавайки се на свое разследване и разпраща и документи до медиите. Фирмата „ГАРБ Аудиенс Рисърч България“ АД, която измерва телевизионната зрителска аудитория у нас и по този начин диктува и рекламните постъпления в телевизиите, е контролирана от банкера Цветан Василев. Това съобщава агенция ПИК, позовавайки се на свое разследване и разпраща и документи до медиите.

Агенцията по лекарствата спря износа на медикамент

Установено е, че наличните количества от лекарството в България не са достатъчни


Булгартабак: В тридневен срок чакаме извинение от КТБ, или ги съдим

Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения, съобщиха от пресцентъра:
Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения, съобщиха от пресцентъра: Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент

БСП: Остро възразяваме срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството

"БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността". "БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността".

БСЛ иска спешни срещи на всички нива в управлението

София /КРОСС/ Българският лекарски съюз поиска срещи на всички нива в управлението на страната.Във връзка със създалата се сложна обществено-политическа обстановка в страната, както и задълбочаването на финансовата нестабилност в системата на здравеопазване, Българският лекарски съюз се обърна с искане за спешна среща към премиера, финансовия министър и председателите на всички парламентарни групи, представени в Народното събрание. Ръководството на съсловната организация смята, че са необходими бързи мерки за гарантиране устойчивото функциониране на сектора, тъй като дефицитът на Националната здравноосигурителна каса расте, а дълговете на болниците непрекъснато се увеличават. „На срещата бихме желали да обсъдим всички възможности за преодоляване на рисковете, свързани със здравето на нацията", се казва в писмото, подписано от председателя на УС на БЛС д-р Цветан Райчинов.    

Хауърд Уеб стартира на световното с мача Колумбия - Кот д'Ивоар


Английският съдия Хауърд Уеб получи първото си назначение на световното първенство в Бразилия. Най-популярната фигура в съдийството в последните години ще ръководи очертаващия се като ключов мач в група С между Колумбия и Кот д'Ивоар. 

Двата отбора ще се срещнат в четвъртък от 19.00 часа на "Ещадио Насионал" в столицата Бразилия. В първия кръг Колумбия разби Гърция с 3:0, а Кот д'Ивоар победи след обрат Япония с 2:1. Победителят в двубоя помежду им до голяма степен ще си гарантира...

Цачева: ГЕРБ подкрепя референдума по трите въпроса

Позицията на ГЕРБ е в подкрепа на предложението за провеждане на национален референдум по трите въпроса, предложени от президента и подкрепени от Инициативния комитет. Това каза заместник-председателя...

Сняг заваля в Естония

Юнски сняг изненада жителите на Естония, предаде Франс прес. За първи път подобно нещо се е случило на тази дата преди 32 години, през 1982 г. Тази нощ температурите са паднали под нулата и е завалял ...

Буфон и Де Шилио в строя срещу Коста Рика

Капитанът на Бразилия Джанлуиджи Буфон и защитникът Матиа де Шилио подновиха тренировки и Италия е съвсем близо до пълната си сила.Полузащитникът Даниеле де Роси и Андреа Бардзали също тренираха с отб...

Манолова "за" референдум за задължителното гласуване

Факт е, че проведените избори показаха изключително високо ниво на контролиран вот и купуване на гласове. Затова много от българските граждани, са на мнение, че задължителното гласуване ще намали конт...

САЩ изпращат войници в Ирак за охрана на посолството си

Американският президент Барак Обама съобщи, че САЩ разполагат 275 американски военни в Ирак, за да охраняват посолството в Багдад и намиращите се в него американски граждани, съобщава Би Би Си. Държавният департамент съобщи в неделя за изпращането на подкрепления за охрана на посолството, но без да уточнява броя им.

КС определи като недопустимо искането на депутатите за указа на Плевнелиев за ЦИК

Конституционният съд (КС) отклони като недопустимо искането на 117 депутати от БСП и ДПС за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев за назначаване на членове на Централната избирателна комисия (ЦИК).
Става дума за първия указ, с който Плевнелиев назначи членовете на Комисията на 20 март т. г. Конституционният съд (КС) отклони като недопустимо искането на 117 депутати от БСП и ДПС за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев за назначаване на членове на Централната избирателна комисия (ЦИК). Става дума за първия указ, с който Плевнелиев назначи членовете на Комисията на 20 март т. г.

Булгартабак: В тридневен срок чакаме извинение от КТБ, или ги съдим

Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения, съобщиха от пресцентъра:
Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения, съобщиха от пресцентъра: Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент

БСП: Остро възразяваме срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството



"БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността".

Лили Павлова: Кабинетът успя да изпълни задачата си - бетонира цялото Черноморие

Лили Павлова: Кабинетът успя да изпълни задачата си - бетонира цялото Черноморие

Правителство успя да изпълни своята кауза да бетонира и последните останали зелени кътчета от Черноморското крайбрежие. Това коментира на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.

„То направи каквото можа, започвайки с предумишлената загуба на дела, за да може общият устройствен план на Царево да има одобрение във вида, в който е, а именно да се застрои и Корал, и всички останали зелени кътчета. Това се случи и с терена на „Дюнигейт” в Иракли, Камчийски пясъци, Карадере. Всичко това се реализира поетапно през изминалата година. Лицемерието, наречено мораториум, приет преди една година, чийто срок изтича в идните седмици, даде възможност в мътните води на тази година всички стари заменки по черноморския бряг да бъдат реализирани и на тях да започнат строителни дейности”, заяви депутатът.

„Имам документи, с които поредна огромна лъжа, лично произнесена от министъра на инвестиционното проектиране Данов, когато той каза, че всичко случващо се в Карадере, е фотошопска идея и нищо повече. Това не е така. Като бивш регионален министър знам какво имаше там. Пуснах парламентарни запитвания до общината и до министерството и лично с подписа на Данов сам потвърди, че излъга, когато ми предостави в писмен вид документ, в който пише, че това вече не е фотошопска картинка. За Карадере си има и проект, и издадени разрешения за строеж и те могат да бъдат подновени до края на юли. Надявам се всички заедно да спрем всичко това, което се случва”, добави Павлова.

„Предвиденото предложение за парк „Българско Черноморие” включва много зони – частни терени, за които ще трябват стотици милиони и милиарди, както изчисляват някои, да бъдат отчуждени или национализирани, ако ще се връщаме в една друга държавна система на управление. Много удобно в списъка на този парк именно тези имоти – Карадере, Камчийски пясъци, Корал, Иракли – просто не влизат. Това е много удобно и хитро – в мътната вода е най-лесно да могат да се оправят всички тези неща. Нека това правителство да преустанови тези действия, за да защитим Българското Черноморие, новото управление незабавно да закрие Министерство на инвестиционното проектиране, да се приемат тези заповеди за защита на черноморските територии, за да се спазва законът и да не се позволява това строителство”, подчерта Лиляна Павлова.

„С приетите промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие дават възможност да се строи и в стометровата ивица на крайбрежието в параметри за ниско и средно строителство, а не както е удобно записано – уж като преместваеми обекти, което не е вярно. Това лято ще има много повече неохраняеми морски плажове”, каза още Павлова.

Бареков: Изборът за премиер е само между мен и Борисов

С днешна дата има двама кандидати за министър-председател – аз и Борисов. Хората трябва да избират само между нас двамата, заяви по радио „Фокус“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.
Той посочи, че ако избирателите му дадат достатъчно мандати в следващия парламент, ще разруши порочния модел на ГЕРБ, С днешна дата има двама кандидати за министър-председател – аз и Борисов. Хората трябва да избират само между нас двамата, заяви по радио „Фокус“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той посочи, че ако избирателите му дадат достатъчно мандати в следващия парламент, ще разруши порочния модел на ГЕРБ,

Конституционният съд: Недопустимо е искането на депутатите за указа на Плевнелиев за ЦИК

Конституционният съд (КС) отклони като недопустимо искането на 117 депутати от БСП и ДПС за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев за назначаване на членове на Централната избирателна комисия (ЦИК).
Става дума за първия указ, с който Плевнелиев назначи членовете на Комисията на 20 март т. г. Конституционният съд (КС) отклони като недопустимо искането на 117 депутати от БСП и ДПС за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев за назначаване на членове на Централната избирателна комисия (ЦИК). Става дума за първия указ, с който Плевнелиев назначи членовете на Комисията на 20 март т. г.

Бареков: Изборът за премиер е само между мен и Борисов

С днешна дата има двама кандидати за министър-председател – аз и Борисов. Хората трябва да избират само между нас двамата, заяви по радио „Фокус“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.
Той посочи, че ако избирателите му дадат достатъчно мандати в следващия парламент, ще разруши порочния модел на ГЕРБ, С днешна дата има двама кандидати за министър-председател – аз и Борисов. Хората трябва да избират само между нас двамата, заяви по радио „Фокус“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той посочи, че ако избирателите му дадат достатъчно мандати в следващия парламент, ще разруши порочния модел на ГЕРБ,

Започна лондонската Седмица на мъжката мода

Организаторите искат да покажат както нови таланти, така и статута на Лондон като исторически дом на мъжката мода

Тартор на черно тото се прости с имоти за 400 бона

По време на проверката инспекторите са установили разминаване между доходите и разходите на Тошко Пачев за над 1 000 000 лв.

Сърбия подписва договора за "Южен поток" до края на юни

До края на месеца се очаква да приключи тръжната процедура за избор на изпълнител на проекта на сръбска територия


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване