Стотици британци се сражават в Ирак на страната на джихадистите

Лондон ще обяви "Ислямска държава в Ирак и Леванта" за терористична организация


Прокопиев иска да се спре с "модела КТБ"

За пръв път чувам, че има сигнали от г-н Пеевски срещу „Капитал”. Досега това го правеше г-н Бареков. Това заяви собственикът на Икономедиа Иво Прокопиев. Иначе първата фиксация с...

Конституционният съд гледа делото срещу Плевнелиев заради ЦИК

Конституционният съд ще заседава днес по делото за указа на президента Росен Плевнелиев за членовете на Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде БГНЕС. Делото е във фаза за разглеждане по същ...

Инж. Стоян Братоев: На месец през софийското метро минават над 7 млн. пътници

Около 25% от пътниците с градски транспорт в София вече ползват метрото, твърди изпълнителният директор на Метрополитен АД


Торнадо уби един човек в Небраска, ранени са 15

В североизточната част на щата Небраска в резултат на торнадо загина един човек, а 15 са пострадали.

Св. мъченици Мануил, Савел и Исмаил Персийски

Тия трима братя били родом от Персия и били възпитани от майка си в християнска вяра. По онова време - в ІV век - имало вече твърде много християни в Персия. Персийският цар изпратил тримата братя ...

Русия готви нов колосален газов иск срещу Украйна

"Газпром" може да заведе в Стокхолмския арбитражен съд още един иск срещу "Нафтогаз Украйна" - за 18 млрд. долара, каза ръководителят на "Газпром" Алексей Милер в интер...

Върховният съд на САЩ решава дали заплахите във Facebook са реалност

Върховният съд на САЩ ще се занимае с дело за заплахи със смърт, публикувани във Facebook, за да реши дали те трябва да бъдат обект на съдебно преследване или трябва да се приемат като свобода на и...

Директор на КТБ: Прокуратурата се задейства след като потърсихме дълг от две дружества на "Булгартабак"

Когато започнахме да събираме дълг от две дружества, свързани с „Булгартабак”, започна акция на прокуратурата срещу нашата банка. Това заяви един от изпълнителните директори на КТБ...

Странният град Фарафра в Египет

Той се намира в близост до Бялата пустиня


Жена и дете паднаха в асансьорна шахта

51- годишната Ваня Колева, която вчера заедно с едногодишното си внуче, пропаднаха в асансьорна шахта в болницата, е излязла от кома тази сутрин в 7.00 ч. Според лекарите, вече няма опасност за живота. Бебето е без никакви наранявания.

Инцидентът се е случил в сградата на Четвърта поликлиника, намираща се в ж.к. “Славейков”. При посещението си в болницата, тя отворила вратата на асансьора на третия етаж и бутайки пред себе си количка с едногодишното си внуче- Александър. Вместо да влезе в кабината, жената полетяла в асансьорната шахта, падайки на тавана на кабината.

Към мястото на инцидента веднага се отправили два екипа от РС “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, съставени от спасители и пожарникари и един полицейски автопaрул от 2-ро РПУ – Бургас.

Екипите отворили асансьорната шахта на първия етаж, но констатирали че асансьорната кабина се намира на втория. В резултат на спасителните действия успели да изтеглят жената и внучето й.

 

Подсъдим за САПАРД забегна в чужбина

Подсъдим за САПАРД забегна в чужбина

Единият от подсъдимите за изпирането на 13 млн. лв., източени от програма САПАРД, е напуснал България на 1 май и оттогава не се е връщал. Иван Иванов не е идвал в страната ни, въпреки че делото срещу него беше насрочено за 9 и 16 юни. Това стана ясно в Софийския апелативен съд (САС), който направи втори опит да даде ход на процеса срещу Марио Николов, Людмил Стойков и още петима души, съобщи "Труд".

Съдът е издирвал Иванов на адреса му в Ямбол. Майка му е казала, че е в чужбина. Търсен бил и в апартамент, който бил наел в София. Справка на Гранична полиция показала, че Иванов е излязъл от страната около 9 ч на 1 май през пункт Лесово.

Той не е длъжен да се яви лично в съда, но за да не спъва процеса, трябва да изпрати адвокат. В САС обаче втори път не идва защитник на Иванов. Затова магистратите решиха да му назначат служебен адвокат и да гледат делото срещу него задочно. 
Това решение не помогна на САС да даде ход на процеса, тъй като се оказа, че не са дошли призованите експерти и свидетели. Затова делото бе отложено за 23 юни.

Процесът за втори път стига до САС. Той го гледа и през 2012 г. и отмени осъдителните присъди по случая, включително и десетте години затвор за сочения за мозък на схемата Марио Николов. Изненадващо прокуратурата отказа да протестира и се наложи процесът да бъде възобновен от върховния съд. Прокурорът бе уволнен.

Гени определят как залагаме или инвестираме

Начинът, по който хората залагат или инвестират, се определя от различни генетични варианти, които регулират нивото на допамин /свързан с чувството на удоволствие/ в мозъка.

Абитуриентка на годината - Деси Чушева от гр. Рила

Абитуриентка на годината - Деси Чушева от гр. Рила

Тя е от малкото градче Рила, в подножието на едноименната планина, играе народни танци, модерен балет, слуша рок, а когато чете Селинджър, си пуска класика. Обича математиката, рисува и това автоматично я прави кандидат-студентка по архитектура.

Кое е това момиче?

Деси Чушева - абитуриентка на 2014, според “лайкванията” в социалната мрежа Фейсбук.

Малко след като споделя снимките от бала си в своя профил, снимката на Деси започва да бъде споделяна стотици пъти. Само за ден няколко хиляди души я харесват и...

... На следващата сутрин в спалнята  влиза мама Детелина и казва: “Добро утро на абитуриентката на годината”. Деси дори не знае какво се случва. В света на социалните мрежи понякога нямаш власт над събитията. Мнозина пишат прекрасни коментари, но тя така си остава и непозната за нейните фенове.
Къщата, в която живее Деси Чушева, е в покрайнините на градчето, близо до стадиона. Домът е уютен, подреден. От терасата може да се видят планините чак до македонската граница, пише "Труд". В момента тя активно рисува, за да бъде подготвена за кандидатстудентските изпити. Мечтае да стане архитект. Художествените  заложби карат нейните приятели и съученици да са подготвени за всякакви изненади... като абитуриентския бал.

Както можете да видите от снимките с червената рокля, нейният... винтидж е вдъхновен от ретрото и фолка, пречупен през собствените  виждания за живота - невинност и провокация, ретро и фолк.

“Знаех, че роклята трябва да е къса. За червения цвят изобщо никога не е имало колебание. Най-важното беше, че исках да има истински пафти”, разказва Деси. С вродения си инстинкт на художник, момичето вплита цялата българска история в една рокля. Макар името да е персийско, пафти се носят в България от времето на Борис и Симеон Велики. Те отмират в началото на XX век с навлизането на новата градска култура у нас - символично присъствие на прическата, която Деси е избрала. Провокацията на абитуриентка номер едно у нас идва с елегантната декларация: свобода. По традиция пафтите са дарявани само на сватби и само на омъжени жени. Девойките се украсявали с мъниста.

Първоначално майка  предложила да ги избродира, за да се маркира наличието им, но Деси настоявала за истински. Така намират и ателието, което ги изработва. В същия стил са и аксесоарите към тоалета. Деси Чушева е представителна извадка на ново поколение, за което можем само да мечтаем. Тя не желае да напусне България. Иска да създава красиви сгради тук. Иска да работи, докато следва, за да може да помага на себе си, но и на родителите си. Иска да стане много добра в професията си, но не на всяка цена, защото “иска да създаде красив дом и хубаво семейство, но да има много време за него”.

Славата на абитуриент на годината е ласкателство, но нищо повече за Деси. Била е щастлива, когато е получила стотици поздравления, доброжелателни коментари и покани за приятелство. И това е. Другото тепърва предстои. Надявам се: студентка на годината, архитект на годината... Заслужава го.

Обрани туристи, докато обядват

На 15.06.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 34- годишна руска туристка, отседнала в Поморие, за това, че от хотелската й стая по неустановен начин е извършена кражба на сумата от 8 000 рубли и 12 лв., съхранявани в портмоне в гардероба. От съседната стая, обитавана от 59 -годишна руска туристка, е извършена кражба на сумата от 50 лв., съхранявана в портфейл, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Констатирано е, че кражбите са извършени, докато туристките обядвали в ресторанта на хотелския комплекс. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

700 лв. и мобилни телефони откраднаха от пловдивчанка

30- годишна пловдивчанка, отседнала в почивна станция «Подкрепа» в Поморие се оплака в РУП за това, че от бунгалото й, в което е проникнато, чрез срязване на противокомарната мрежа, е извършена кражба на сумата от 700 лв. и два мобилни телефона. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Торнадо удари градче в щата Небраска

Един човек е загинал, а 16 са в тежко състояние


Дилър с бебе предлага трева на полицаи

Във Флорида наркодилър предложи марихуана на полицаи, в резултат на което незабавно бе арестуван.

САЩ ще разположат близо 275 военни в Ирак

Те трябва да окажат подкрепа на американското посолство в Багдад


Иран отказа да сътрудничи на САЩ за кризата в Ирак

Иран е отказал сътрудничество със САЩ за конфликта в Ирак вчера, съобщи АП.
САЩ обмисляха преки преговори с Иран заради кризата в съседен Ирак, съобщи Би Би Си, позовавайки се на източник от Белия дом. И макар че двете страни са стари противници, те имат интерес да спрат заплахата, която представлява “Ислямска държава на Ирак и Леванта” (ИДИЛ). Иран е отказал сътрудничество със САЩ за конфликта в Ирак вчера, съобщи АП. САЩ обмисляха преки преговори с Иран заради кризата в съседен Ирак, съобщи Би Би Си, позовавайки се на източник от Белия дом. И макар че двете страни са стари противници, те имат интерес да спрат заплахата, която представлява “Ислямска държава на Ирак и Леванта” (ИДИЛ).

КСНС ще заседава днес, датата на евентуалните избори е обвита в мъгла

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно днес Консултативния съвет на национална сигурност (КСНС). Тема на заседанието е "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерк...

Затварят напълно за коли ул. "Витоша" в София?

Столичната община обмисля да забрани коли да пресичат бул. "Витоша". Това каза вчера директорът на дирекция "Обществен ред" Красимир Димитров. "Нашето предложение е да се затв...

Консултативният съвет по национална сигурност обсъжда дата за предсрочен вот

Политиците ще коментират избора на български еврокомисар и важни инфраструктурни проекти


САЩ прониза прокобата на "черните звезди"

Американците взеха победата над Гана след 2:1


Прокуратурата се заема с психоболен след палеж

Прокуратурата се заема с психоболен след палеж

Психично болен мъж тормози жителите на бургаския комплекс "Славейков", оплакаха се самите те.

36-годишният Димитър Тенев, който по думите на майка му страда от шизофрения, злоупотребявал с алкохола, ставал раздразнителен, преследвал млада съседка, заяждал се с други и плашел даже малките деца по детските площадки.

Тенката, както го наричат, запалил апартамента на баба си на 13 юни. Пламналият пожар принудил негови съседи от блок 68 да се евакуират. Те разказаха вчера пред "Труд", че внукът подпалил жилището, след като поискал от баба си Иванка 200 лева, а тя не му дала.

Възрастната жена обаче заявява, че Тенката няма вина, а пожарът тръгнал от късо съединение в малък китайски телевизор.

"Имах много натрупани стари дрехи в стаята и те се подпалиха като факли", каза баба Иванка.

"Самосезирали сме се по този случай. Още днес Димитър ще бъде заведен за преглед, след което ще се реши къде да се проведе неговото лечение", каза прокурор Георги Чинев вчера.

Хората от блока се оплакаха, че Тенката преследвал и момиче от входа си. "Семейството живее в тих ужас", казаха комшии.

"Често се случваше да ме преследва. Затова спрях да излизам сама. Като се прибирам от училище, чакам баща ми да дойде да ме вземе. Страх ме е. Не знам какво може да ми каже и да ми направи", сподели девойката пред Нова телевизия.

"Ние сме тук заложници. Всеки трябва да се движи като се съобразява дали тоя младеж е наоколо, дали е трезвен. Има жени с малки деца, които излизат редовно и се оглеждат дали има мъж, който да може да им помогне, ако лудият ги нападне", добавя гневно бащата на преследваното момиче. Според него често край детската площадка до блока млади мъже го засичали да обикаля и да плаши деца. Понякога Тенката отнасял бой, но това не му пречело след няколко часа да се връща пак при малчуганите.

"Не знаем да се местим ли, други жилища ли да си търсим. Непрекъснато живеем в страх. Особено след пожара... Като си легнем, само се ослушваме - да не ни дойде нещо друго на главите от този човек. Животът ни е кошмарен", оплакаха се хората от блок 68. Те се надяват прокуратурата да удържи на обещанието си и да се заеме с психоболния им съсед.

"Труд"

КСНС при президента мисли датата на предсрочния вот

Последните две недели на септември – най-спрягания вариант


Японските фенове почистили след себе си на стадиона в Ресифе


За безупречната култура на японците сте чували много неща. И все пак те винаги имат с какво да ви впечатлят.

Пропътувалите хиляди километри японски привърженици подкрепиха любимия си отбор срещу Кот д'Ивоар (1:2) в Ресифе. Да, това е нещо обичайно.

Възхитителното в случая е поведението на азиатската публика след двубоя. Японците внимателно почистили собствените си отпадъци в сектора на "Арена Пернамбуко", на който бяха настанени.

Действията им предизвикаха много...

Гана - САЩ 1:2

"24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното     90+5' Край на мача 90' Пет минути добавено време 86' САЩ шокира Гана! 1:2 с гол на резервата Джон Бруукс след центриране от корнер. 82' Гол за Гана - 1:1! Андре Аю завършва брилянтна атака на африканците. 71' И Микаел Есиен влиза в игра - сменя Рабиу 65' И

Внимание! Сливенска банда мами чужденци в Слънчев бряг

Внимание! Сливенска банда мами чужденци в Слънчев бряг

Двама руски туристи останали измамени след като си закупили череши от мними български търговци. Килограмът струвал 10 лева, а чужденците дали банкнота от 50 лева. Вместо да върнат 40 лева на руснаците, търговците им подали само 11, като останалите задържали за себе си и побегнали.

В резултат на полицейските действия, отново в района на същия хотел е бил спрян за проверка лек автомобил „Фиат Марея“, със сливенска регистрация, съобщи флагман. В него се придвижвали циганите: 40-годишният Д.Г., 30-годишният И.В. И 29-годишният, за които е установено, че продават плодове в кошници на улицата.

И на тримата са изготвени заповеди за полицейско задържане за срок от 24 часа. По случая е образувана преписка. Работата продължава от служители на Районно управления „Полиция“- Несебър.

Видео: САЩ измъкна успех с 2:1 срещу Гана


САЩ постигна победа с 2:1 срещу Гана във втората среща от група G на световното първенство в Бразилия. Американците поведоха със скоростен гол на Клинт Демпси в първата минута. В последните минути африканците изравниха чрез Андре Аю, но малко след това Джон Брукс донесе успеха за водения от Юрген Клинсман състав.

Начело в групата е Германия след убедителната победа с 4:0 срещу Португалия.

Това беше третата поред среща между САЩ и Гана на световни първенства. В предишните...

Жена скри парите си от крадци, забрави къде са

Жена скри парите си от крадци, забрави къде са

Разсеяна жена вдигна на крак полицията в Лом с жалба, че е обрана от крадци. Часове по-късно обаче сама откри обявените за задигнати пари, които се оказа, че е забравила къде е скрила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В събота 58-годишната Елза Н. от село Трайково отишла до магазина. Когато се върнала, видяла, че дамската й чанта с 500 евро, 200 лева и лични документи я няма, съобщи "Труд". Жената веднага се обадила в полицията и съобщила, че в нейно отсъствие апаши се вмъкнали в къщата й и откраднали спестяванията й.

В полицията образували досъдебно производство и започнали разпити и издирване на крадците. Няколко часа по-късно обаче Елза сама се обадила в управлението на МВР и сконфузено обяснила, че докато подреждала гардероба си, намерила дълбоко между дрехите пъхната чантата с парите.

Стопанката толкова се бояла от набезите на апаши, че криела всичко ценно и често сменяла скривалищата, докато накрая и сама забравила къде са авоарите й, казаха криминалисти. Полицаите разпитали отново разсеяната стопанка, за да приключат започнатото вече безмислено разследване.

Руски генерал се самоуби на разпит

Руският генерал Борис Колесников се самоуби пред десетки свидетели, като скочи от шестия етаж на сградата на Следствения комитет в Москва, съобщава Лайфнюз.ру. Колесников скочил по време на поредния му разпит в сградата. Той бе един от основните заподозрени по дело за създаването на организирана престъпна група, Руският генерал Борис Колесников се самоуби пред десетки свидетели, като скочи от шестия етаж на сградата на Следствения комитет в Москва, съобщава Лайфнюз.ру. Колесников скочил по време на поредния му разпит в сградата. Той бе един от основните заподозрени по дело за създаването на организирана престъпна група,

ФИФА обеща затягане на мерките за сигурност след инцидент на "Маракана" (видео)


ФИФА обяви, че сигурността на зрителите по стадионите на световното първенство е гарантирана. От международната федерация все пак ще затегнат допълнително мерките.

Изявлението идва след инцидент преди мача между Аржентина и Босна и Херцеговина (2:1). Тогава група от около 30 привърженици на южноамериканците се възползва от пропуск в охраната на "Маракана" и пробва да нахлуе без билети на стадиона.

Инцидентът беше последван от ареста на деветима души. "Тези, които...

Протестиращи запалили американско знаме преди мача Гана - САЩ


Около 300 души са протестирали в Натал преди мача между Гана и САЩ от световното първенство в Бразилия. Те са изразили недоволството си от високите разходи около организацията на турнира.

Протестиращите се събрали на два от основните булеварди в града. Според местните власти действията били мирни и до инциденти не се е стигнало, пише бразилският "Глобо".

Според Sports Illustrated при протеста са изгорени американското знаме и флаг на ФИФА. Недоволните скандиарли срещу...

16 300 са ядрените бойни глави в света

Броят на ядрените бойни глави в света е 16 300 през 2014 г., съобщи Институтът за изследване на международния мир (СИПРИ) в Стокхолм. Той е спаднал от 17 270 през 2013 г. и 20 530 през 2011 г.
САЩ и Русия, които държат над 93% от целия ядрен арсенал, са притежавали съответно 7300 и 8000 ядрени бойни глави в началото на годината. Броят на ядрените бойни глави в света е 16 300 през 2014 г., съобщи Институтът за изследване на международния мир (СИПРИ) в Стокхолм. Той е спаднал от 17 270 през 2013 г. и 20 530 през 2011 г. САЩ и Русия, които държат над 93% от целия ядрен арсенал, са притежавали съответно 7300 и 8000 ядрени бойни глави в началото на годината.

Банки пуснаха жилищни кредити без такси

Банки пуснаха жилищни кредити без такси

Ипотечни кредити без такси за усвояване, годишно обслужване и предсрочно погасяване вече се предлагат от някои банки на българския пазар. Тези нововъведения са вследствие на промените в Закона за потребителския кредит, чиито нови текстове ще влязат в сила на 23 юли, съобщи "Стандарт". След тази дата всички нови ипотечни заеми ще бъдат без такси. Това гласи анализ на консултантската компания "Кредит Център". "Няколко банки вече са готови с новите продукти, които са без таксите, изрично посочени в промените на Закона за потребителския кредит.

Както се очакваше, премахването на таксите доведе до леко повишение на лихвите, но общата цена на кредита се запазва, дори в някои случаи леко се понижава", каза Тихомир Тошев, изпълнителен директор на компанията. По думите му, все още на родния пазар няма заем, при който затруднените кредитополучатели да могат да върнат имота без да се налага да доплащат сума по заема. Според Тошев, тези заеми ще се появят в бъдещето, но вероятно ще предвиждат по-нисък процент на финансиране и по-висока цена. "При бързите кредити, които също бяха засегнати от законовите промени, засега не се виждат промени, свързани с поставения таван на оскъпяването.

Тъй като промените бяха направени прибързано, предвид приближаващите избори, много експерти смятат, че има доста вратички, които ще позволят заобикалянето им, но дали това е така ще разберем на 23 юли", допълни Тошев.

Изкуствен панкреас създаде бащата на дете с диабет тип 1

Изкуствен панкреас създаде бащата на дете с диабет тип 1 в САЩ. Според американското радио Ен Пи Ар създаденото от Ед Дамиано устройство позволява в автоматичен режим да се поддържа нужното съдържание на захар в кръвта.

Съдът отхвърли иска на мюфтийството за сградата на музея в Кърджали

Окръжният съд в Кърджали отхвърли като неоснователен предявения иск от Главно мюфтийство, което претендираше за собственост върху земята и сградата на Регионалния исторически музей в родопския град. Делото е решено в полза на държавата. Мотивите и решението на съдията по делото са изложени на 32 страници.
Строежът на сградата на музея в Кърджали е Окръжният съд в Кърджали отхвърли като неоснователен предявения иск от Главно мюфтийство, което претендираше за собственост върху земята и сградата на Регионалния исторически музей в родопския град. Делото е решено в полза на държавата. Мотивите и решението на съдията по делото са изложени на 32 страници. Строежът на сградата на музея в Кърджали е

Самоуби се високопоставен руски военен

В Москва се самоуби се бившият зам.-началник на Главното управление по икономическа безопасност и противодействие на корупцията ген. Борис Колесников.

"Айрън Мейдън" ни накараха да се страхуваме от тъмното

За малко повече от час и половина чухме едни от най-големите хитове на хеви метъл легендите - Run to the Hills, Seventh Son of a Seventh Son, The Trooper, Can I Play with Madness, Fear ot the Dark

Ислямисти свалиха хеликоптер на ВВС в Ирак

Бойци на "Ислямска държава в Ирак и Леванте" са свалили хеликоптер на ВВС, съобщава АФП.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване