Да оставим на бъдещите поколения един мирен свят

"Мислете за мира, действайте в полза на мира и разпространявайте мира. Ние трябва да оставим на бъдещите поколения един мирен свят!", каза Йоко Оно

Осем български града в битка за Европейска столица на културата

/КРОСС/ Кметовете на градовете, които ще се включат в надпреварата за „Европейска столица на културата" през 2019 година, представиха своите кандидатури в Министерството на културата. Градовете, които ще мерят сили в съревнованието, са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен. Министърът на културата Петър Стоянович поздрави кандидатите и им пожела успех, като подчерта, че времето за подготовката е достатъчно, а градът, който спечели, ще представи не само региона си, но и цяла България. Целта на инициативата „Европейска столица на културата" е да се представи културата на Европа, като спомогне за по-доброто опознаване между държавите и гражданите на страните. Домакини за 2019 ще бъдат България и Италия, а изборът ще се направи от 13-членно жури от независими експерти. 8-те български града, които кандидатстват, бяха представени от своите кметове в Министерството на културата. Министърът на културата Петър Стоянович подчерта, че състезанието ще донесе плюсове за всички кандидатстващи общини: „Има доста време за подготовка на вашите градове. Този, който спечели, това съм го говорил с повечето от вас, е както голяма чест и една изключителна отговорност. Мисля, че онзи град, който стане културна столица след няколко години, ще представлява не само своя регион, а и цяла България"

Лета и Обама форсират създаването на свободна икономическа зона

Търговското и инвестиционно партньорство между САЩ и ЕС ще е най-голямата зона за свободна търговия в света

    


200 сирийски бежанци лагеруват на гарата в Милано

Повечето от тях искат да се придвижат към централна Евриоа

8 български града се борят за Европейска столица на културата

8 български града ще се съревновават за ''Европейска столица на културата'' през 2019 година. 

Градовете, влизащи в надпреварата, са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен. Това стана ясно от презентацията на кметовете на съответните градове в Министерство на културата.

Министърът на културата Петър Стоянович 
8 български града ще се съревновават за ''Европейска столица на културата'' през 2019 година. Градовете, влизащи в надпреварата, са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен. Това стана ясно от презентацията на кметовете на съответните градове в Министерство на културата. Министърът на културата Петър Стоянович

С личния си пистолет екскметът К. Алексов се застреля в главата

 Екскметът Кирил Алексов се е застрелял с личния си пистолет в главата след лекарска прогноза, че му остават от 6 м. до 1 г. живот. Заради болест на бъбреците той е бил в болница в Израел, където докторите открили и автоимунно заболяване, което го приковало в инвалидна количка. За да не тежи на близките си, бившият управник посегнал на оръжието, за което имал издадено разрешение още когато бил кмет.

К.Алексов е роден на 31 май 1945 година в кюстендилското село Ломница. През 1999 г. е избран за кмет на Кюстендил от листата на БСП. След края на мандата му през 2003 г. става председател на ОбС – Кюстендил.

Трагичният инцидент е станал днес в кюстендилското село Лозно, където семейството има къща.



http://struma.bg

Семейство в Китай продаде бебето си, купи си iPhone

Младо китайско семейство е дадено под съд за това, че е продало детето си и с парите си купило iPhone, съобщава АФП, цитирайки официалният печат.

Бащата и майката на момиченце са заподозрени, че чрез интернет предложили дъщеричката си и сключили сделката. Те поискали 30 000 юана (3600 евро), но окончателната цена след преговорите не става ясна Младо китайско семейство е дадено под съд за това, че е продало детето си и с парите си купило iPhone, съобщава АФП, цитирайки официалният печат. Бащата и майката на момиченце са заподозрени, че чрез интернет предложили дъщеричката си и сключили сделката. Те поискали 30 000 юана (3600 евро), но окончателната цена след преговорите не става ясна

Робер Пирес: Българският национален отбор се нуждае от повече опит (видео)


Световният шампион с Франция Робер Пирес смята, че българският национален отбор се нуждае от повече опит, за да има успех. Игралият в "Арсенал" и "Виляреал" бивш състезател дойде в София за представянето на купата, която получава победителят в Шампионската лига.

"Този момент е труден за вашия отбор, но вие трябва винаги да вярвате в играчите и в мениджъра - той е най-важният. Имате млад отбор, сега ви трябва повече опит", каза Пирес.

Според него във всеки отбор трябва да...

Тежки боеве в източната част на Сирия, докато САЩ натискат за мир

Сериозни боеве се водят в източната част на Сирия, където бунтовници убиха

Предлагат обвързване на минималната заплата със средната заплата, инфлацията, линията на бедност

Размерът на минималната работна заплата ще бъде обвързан с размера на средната за страната работна заплата, с линията на бедността и с инфлацията за съответната година. Това предвижда предложение на социалното министерство за реда и критериите, по които да се актуализира размерът на минималното възнаграждение.

Нов шеф на Нaдзорния съвет на bTV Media Group

Кристоф Майнуш Снимка: СМЕ

Надзорният съвет на bTV Мedia Grоup има нов председател – Кристоф Майнуш.

Промянате беше вписана днес в Търговския регистър.

През септември тази година Майнуш зае поста главен изпълнителен директор на Central European Media Enterprises (СМЕ) – международната компания собственик на bTV.

От Надзорния съвет на bTV Мedia Grоup излиза Антъни Чой, а другите двама членове Красимир Гергов и Дейвид Стържън остават в ръководния орган.

Преди да оглави СМЕ, Кристоф Майнуш е работил за Turner Broadcasting International – дъщерно дружество на Time Warner Inc., която по-рано тази година придоби CME.

Статията "Нов шеф на Нaдзорния съвет на bTV Media Group" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дайнов: Предсрочни избори ще има, правителството няма доверие

Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС

Правителството не може да изкара мандата си по една много проста причина – няма нито достатъчно доверие, нито достатъчно сила, за да управлява, да упражнява властта. Така че избори ще има, независимо вотове на доверие или недоверие. Това коментира политологът Евгений Дайнов пред Фокус след днешния парламентарен ден, в който депутати от ГЕРБ и Атака бяха на път да се сбият.

„Правителството очевидно е сбор от различни индивиди, всеки от които прави свои си неща, няма обща насока, обща политика, която да се следва. Така че това е още една причина да прогнозираме, че не може да изкара мандата си. Всеки е с различна мотивация и гласува различни неща, което го прави непредсказуемо, което е лошо и винаги отслабва едно правителство, и кара хората да не очакват от него кой знае какви неща, което пак е пагубно за едно правителство”, каза Дайнов.

„За съжаление, властта не е в ръцете на правителството. То не упражнява достатъчно власт. Власт винаги има. Тя се оттича нанякъде. Тази слабост и хаос винаги работят за онези хищници, които винаги бродят около светлината на цивилизацията – бандити, групировки и други”, добави политологът.

Статията "Дайнов: Предсрочни избори ще има, правителството няма доверие" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пламен Моллов получи заповед да оглави Агенцията по храните


Министър-председателят Пламен Орешарски е издал заповед за назначаването на Пламен Моллов за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, съобщи правителственият пресцентър. Предложението е на министъра на земеделието и храните Димитър Греков.

В съобщението се посочва, че Пламен Моллов е инженер-технолог от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост – Пловдив. Специализирал е в Института по физикохимия при БАН, Изследователския институт по вина и...

Ротарианец №1 пристига в Русе на годишната асамблея

Ръководителят на българските ротарианци пристига в Русе. Гуверньорът на дистрикт 2482 (България) д-р Валентин Стоянов, ще уважи годишната Ротаракт асамблея, която ще се проведе в града ни през уикенда. На нея повече от 180 представители на десетки Ротаракт клубове от цяла България се събират, за да споделят своя опит и проекти в служба на обществото. Като част от Ротари Интернешънъл, Ротаракт клубовете по света обединяват млади хора (между 18 и 30 годишна възраст), изповядващи изконни ротариански ценности – приятелство, лидерство и социална анг...

КНСБ са недоволни от бюджетите за здраве и пенсии

След срещата си от КНСБ и от Реформаторския блок заявиха, че имат сходни виждания и изразиха убеденост, че предстоят предсрочни избори

Алаксандър Нанков: Кадри на "Етър" трябва да са основата на отбор в професионалния футбол

Александър Нанков бе избран за председател на Управителния съвет на Футболен клуб „Етър В. Търново” в края на юли. От тогава до сега изминаха близо два месеца и половина. През този период започналият от нулата клуб трябваше да селектира и изгради мъжки отбор, да формира детско- юношеска школа, да си набави екипировка, да реши проблема с липсата на терени във В. Търново, като в същото време води тренировъчен процес и играе официални мачове на ниво първо Северозападна „В” група, а след това и при подрастващите. Доколко структурата е изградена, ос...

Айнщайн е ускорил смъртта си

Въпреки, че за известния учен много факти са станали изявестни за хората, електронното издание на Хъфингтън Поуст е събрало още 9 непознати факта, които вероятно ще учудят и вас:

Факт 1: Айнщайн не е бил красиво бебе. Когато Айнщайн се е родил (14 март 1879 г.), задната част на главата му е била толкова голяма, че семейството му разтревожило, Въпреки, че за известния учен много факти са станали изявестни за хората, електронното издание на Хъфингтън Поуст е събрало още 9 непознати факта, които вероятно ще учудят и вас: Факт 1: Айнщайн не е бил красиво бебе. Когато Айнщайн се е родил (14 март 1879 г.), задната част на главата му е била толкова голяма, че семейството му разтревожило,

Йоко Оно получи награда за мир

/КРОСС/ Вдовицата на легендарния музикант Джон Ленън - Йоко Оно бе отличена с наградата за мир и разбирателство между народите, връчена от Германския институт за международни отношения. На церемонията по награждаването присъства и германския външен министър Гидо Вестервеле. "Мислете за мира, действайте в полза на мира и разпространявайте мира. Ние трябва да оставим на бъдещите поколения един мирен свят!", заяви тя по време на събитието. Награда ще получи и известната холивудска актриса Шарън Стоун за активната й дейност в помощ на жертвите на СПИН по света. Това ще стане по време на 13-ата Световна среща на Нобеловите лауреати за мир във Варшава, която ще се състои от 21 до 23 октомври. Очаква се на събитието в полската столица да присъстват лауреатите Далай Лама, Лех Валенса, Фредерик де Клерк, Михаил Горбачов и др. Предишни носители на награди от Световната среща на Нобеловите лауреати за мир са били Шон Пен, Ани Ленъкс, Боно, Джордж Клуни, Дон Чийдъл, Боб Гелдоф, Роберто Баджо, Питър Гейбриъл, Кат Стивънс, Роберто Бенини.  

С благотворителен концерт днес събират пари за малката Ели от Варна

С подкрепата на Община Варна е организиран благотворителен концерт за събиране на средства за лечение на едно 6-годишно момиченце - Елеонора от Варна. Събитието ще се проведе днес - 18 октомври в Община Варна от 18:30 часа. Преди няколко месеца, г-н Валентин Димов отново подава ръка, за да затвърди за пореден път мотото на Сдружение „Лудогорие” 2012 – „Заедно можем повече” и се свързва с Анелия Илиева, виждайки зова й за помощ във Facebook.

Китайци продадоха дъщеря си за iPhone

Семейството е пуснало обява в интернет за

С децата в почивните дни (19 - 20 октомври )


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg.
СЪБОТА, 19 ОКТОМВРИ

- София - Кръжок по правене на екосвещи от пчелен восък "Свещарят в мен" се провежда...

Череп на 2 млн. години обръща идеите за еволюцията

Предшествениците на човека принадлежат на един и същ вид, но изглеждат различно, сочат нови доказателства

Иззеха цигари без бандерол

Над 4900 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети при специализирана полицейска акция в Стара Загора. В подземен гараж, намиращ се на ул. „Дравска Епопея" са намерени и иззети около 2000 кутии цигари без бандерол. Задържан е 30-годишен старозагорец. От къща в с. Маджерито, собственост на 33-годишен мъж и 24-годишна жена са открити и иззети 2000 кутии цигари без акцизен бандерол. 600 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети от къща в Стара Загора, собственост на 44-годишен мъж. От къща в кв. „Лозенец" в Стара Загора, собственост на 67-год...

Без маскирани на мача ЦСКА – Левски

Пропускането на стадиона утре започва 2 часа по-рано

    


МВР призовава за спокойствие преди дербито Левски - ЦСКА

Спешно заседание заради сигналите за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между ултрасите на футболни отбори преди утрешното дерби в София се проведе при главния прокурор Сотир Цацаров, съобщават от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС. На заседанието, в което участва и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, са съгласувани мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред. В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача. Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион "Васил Левски" и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата. Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят з...

Алекс Раева задържа самолет заради X Factor

Днес сцената на X Factor ще се премести на… летището. Първият повод за това е водещата Алекс Раева, която веднага след концерта довечера заминава за Варна. Именно заради нея полетът до морската столица ще бъде задържан и ще я изчака да приключи с третите елиминации в шоуто. Причина за авиационните промени е предстоящо участие на водещата във Варна. За да бъде там още в петък вечер, организаторите били готови на всичко, включително да задържат самолета. Тази сутрин летището ще бъде арена и на още един повод, свързан с X Factor. Днес в България пристига синът на Жана – Леон, когото тя не е виждала от близо година. Той идва специално за рождения ден на майка си на 20 октомври и е нейният най-голям подарък. Малкият ще подкрепи Жана в елиминациите довечера, когато тя ще се бори з...

Малинов: Управляващите се опитват да скрият мръсните тайни на прехода

/КРОСС/ Комисията за досиетата на бившата ДС е изключително важна институция, която разкрива порочните влияния на комунистическите служби върху политиката, икономиката и медиите. Управляващите отново се опитват да скрият мръсните тайни на прехода и ролята на ДС в него. В същото време не спират да обвиняват "демокрацията" за уродливите резултати на този преход. Това пише на страницата си във Фейсбук евродепутатът Светослав Малинов по повод закриването на комисията и допълва: Убеден съм, че ако действително БСП ДПС и Атака подготвят закриването на Комисията, това ще има оглушителен отзвук в Европейския парламент и Европейската комисия. Нека не забравяме, че България все още е обект на мониторинг от ЕС. Слухове за закриване на комисията бяха тиражирани в медиите. Според неофициалната информация това предложение е обсъждано от министри "Не съм чул да се подготвя закриване на Комисията по досиетата", заяви премиерът Пламен Орешарски.  

Робер Пирес: Стилиян беше най-добрият капитан

Бившият футболист на Арсенал Робер Пирес представи трофея в Шампионската лига в София заедно с Фабио Капело. Французинът е официален посланик за България на Обиколката на Купата на UEFA Champions League дадоха старт на тридневното събитие пред Народния театър „Иван Вазов“. Той говори обширно и пред българските журналисти: „Знам малко за Вашия национален отбор. В момента е малко трудно за тима Ви, но трябва да вярвате в играчите и в мениджъра. Вие имате млад отбор. Вижте в националния отбор е като в клубовете – трябва да миксирате нещата – млади...

Реформаторският блок и КНСБ единодушни: Ще има предсрочни избори

/КРОСС/ Неочаквано широко поле на съгласие достигнаха Реформаторския блок и КНСБ след срещата между Радан Кънев, Найден Зеленогорски и други членове на политическото обединение със синдикатите. Реформаторският блок и КНСБ са единодушни, че ще има предсрочни избори, пише днес в социалната мрежа Петър Москов. В същото време лидерът на ДСБ, част от блока, Радан Кънев коментира резултатите от срещата с КНСБ така: Очаквани различия с КНСБ за реформа и нови правила в трудовото законодателство, нивата на данъци и осигуровки, минимални осигур. прагове. На срещата се обсъждаха позициите на двете страни за законността като условие за растеж, темите за кредитирането, необлагаем минимум и държавните регулатори. Лидерът на ДСБ обяви, че е нормално да има определени разлики в позициите на политически партии от дясното пространството и синдикатите, но от разговора с президента на КНСБ Пламен Димитров е станало ясно, че различията не са толкова големи. Основните допирни точки са намерени между реформатори и синдикати по отношение на антимонополното законодателство и ролята на регулаторите, както и отношенията между банките и кредитополучателите, посочи след срещата Пламен Димитров. От КНСБ са съгласни с голяма част от мерките, които Реформаторския блок предлага по отношение функционирането на всички регулатори, като споделят визия за граждански контролен орган, който да има право на еднократно отлагателно вето

Новият шеф на Агенцията по храните е Пламен Моллов

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповед за назначаването на проф. Пламен Моллов за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, като предложението за него дойде от министъра на земеделието и храните Димитър Греков.

Две перничанки смесват народна музика и модерни ритми в Лондон

Популярната българска певица София, която е родом от Перник вече живее в Лондон, научи zaPernik.com.

София работи заедно по музикален проект заедно с още една перничанка – Виктория Манчева.

Манчева е пяла в българския народен хор към посолството ни в Лондон и една от учредителките на трио „Перуника”.

Двете перничанки свързват българския фолклор с модерните ритми. Вече имат две общи песни.

Певицата София стана популярна сред...

Продължава

От събота започва строителството на кръстовището на две нива при Семинарията


След протести на недоволни граждани и последвалото поправянето на проекта, от утре започва строителството на кръстовището на две нива при Семинарията в София. От Столичната община обещават да няма нито едно изсечено дърво, да има шумоизолираща стена до близките сгради и преминаването от оттам да бъде намалено от 10-15 на 1-2 минути. Проектът беше представен днес на пресконференция от зам.-кмета по транспорта Любомир Христов и представители на проектантите и изпълнителя.

Какво се...

Данък „Лихва” ще пада с по 2% на година

Данък „Лихва” ще пада с по 2% всяка година докато не стане 0% в края на мандата на БСП. Това обяви соцдепутатката Корнелия Нинова.

Европарите крайно недостатъчни за пътните ни проекти

Европейският съюз ще отпусне на България 482 млн. евро за пътни проекти,

Реформатори и синдикати с общи идеи за борба с монополите

/КРОСС/ Има сходни виждания между Реформаторския блок и КНСБ по отношение на борбата с монополите и корупцията, защитата на потребителите и кредитополучателите и защитата на работниците. Това стана ясно днес от среща между представители на Блока и синдиката, на която реформаторите представиха мерките си за икономическа стабилност на страната. От страна на реформаторите присъстваха Радан Кънев (ДСБ), Найден Зеленогорски (ДБГ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Пламен Антов (СДС) и Евгени Кънев от Гражданския съвет. КНСБ пък беше представена от своя председател Пламен Димитров. Мерките на блока бяха изложени от Найден Зеленогорски. „Голяма част от предложените от нас мерки са сходни с вижданията на КНСБ. Различията обаче също са много важни, особено когато говорим за отношения дясно-център и синдикати. Това е сигурен знак, че и двете страни си вършат работата", коментира на пресконференция след края на разговорите Радан Кънев. Различията между синдикатите и реформаторите са най-вече по отношение на преразпределението на бюджетните разходи, осигурителните прагове и предлаганата от блока пенсионна реформа. Той обаче беше категоричен, че никой не може да е толкова десен, за да е съгласен работниците да стоят без заплати или единствено изрядните данъкоплатци да стават жертва за сметка на неспособността на държавата да събира приходите си

Цветанов: Сидеров псуваше

/КРОСС/ Недопустимо е да се стига до такива провокации и не може по този начин да се скача срещу народен представител, още повече жена. Представете си, ако се бяхме сбили, как тези кадри щяха да се въртят в световния видеообмен". това заяви днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със скандала, който се разрази в парламента между Цвета Караянчева и Волен Сидеров. По думите му председателят на парламента Михаил Миков за пореден път не е спазил правилника на Народното събрание. "Това, което призова нашият лидер, е - нека да не се регистрират, когато излизат и защитават уж принципна позиция, различна от управляващите. Когато няма кворум от 121 регистрирани души за дадено пленарно заседание, парламентът преустановява своята дейност, което означава, че ще отговори на очакванията на българските граждани и желанието на над 70 % от българските граждани за предсрочни парламентарни избори. Надявам се, че тогава вече всяка една от партиите ще анализира поведението си, ще осъзнае грешките и поводите или провокацията, която се цели от дадени политически формации, да не се случва в един бъдещ парламент и действително да седнем да работим като едни парламентарно представени партиите на българските граждани", каза още Цветан Цветанов. По думите му днес в пленарна зала Волен Сидеров е използвал нецензурни думи. "Постоянно, през цялото време той псуваше. Няма как да отговорим на подобна провокация

Канада и ЕС постигнаха споразумение за свободна търговия

Сделката обаче трябва да бъде одобрена от всички страни членки на ЕС и от Европейския парламент

    


ОУ „Проф. Марин Дринов" празнува днес

ОУ „Проф. Марин Дринов" чества 105 години от създаването си и 175-годишнината на своя патрон днес.         Учениците от началния етап и подготвителните групи поднесоха цветя и венци на паметната плоча на М.Дринов, посетиха историческия музей, римските терми и художествената галерия, старата сграда на училището- бившият пионерски дом, който се намира на ул."Марин Дринов"."Много години са това, наистина нашите възпитаници са навсякъде, цели семейства...

Спасиха 60-годишна жена с тумор

8-часова операция спаси живота на 60-годишната санданчанка Надка Каралежкова.

Завеждащ хирургичното отделение в болницата в Сандански д-р Георги Алексиев и екипът му направиха уникална операция на тумор, засегнал яйчниците, пикочния мехур, тънкото и дебелото черво на пациентката.

Сложната операция е извършена за първи път от екип в болницата 8-часова операция спаси живота на 60-годишната санданчанка Надка Каралежкова. Завеждащ хирургичното отделение в болницата в Сандански д-р Георги Алексиев и екипът му направиха уникална операция на тумор, засегнал яйчниците, пикочния мехур, тънкото и дебелото черво на пациентката. Сложната операция е извършена за първи път от екип в болницата

Нова авария по водопровода вероятно ще отложи пускането на водата в Шумен

Нова авария е възникнала по водопровода на Шумен при възстановяването на водоподаването, съобщават от ВиК. Аварията е възникнала около 13:00 ч., като в момента екити на дружеството продължават работата си до възстановяване на водоподаването за града и селата Дибич, Панайот Волов и Белокопитово. От информацията в сайта на ВиК не става ясно кога ще бъде пусната водата за града и останалите населени места, които вече втори ден са с прекъснато водоподаване....

Таксиметровите шофьори остават в готовност за протест

Таксиметровите шофьори остават в готовност за нови протести. Те настояват за законови промени, които касаят ползването на стари автомобили за таксита, за да могат да работят и с коли, които са на 15 години. В противен случай много от шофьорите няма да имат избор и ще останат без работа.

Броят на жертвите на циклона "Файлин" в Индия стана 43

Броят на жертвите на циклона „Файлин”, който преминава през източното крайбрежие на Индия достигна 43 души, предаде ИТАР-ТАСС.  Вследствие на наводненията в щата Ориса през изминалата нощ, спасителните екипи са открили телата на още няколко загинали.  Властите на щата са започнали подготовка за извършване на възстановителни работи... Броят на жертвите на циклона „Файлин”, който преминава през източното крайбрежие на Индия достигна 43 души, предаде ИТАР-ТАСС. Вследствие на наводненията в щата Ориса през изминалата нощ, спасителните екипи са открили телата на още няколко загинали. Властите на щата са започнали подготовка за извършване на възстановителни работи...

Жертвите на циклона "Файлин" в Индия станаха 43

Броят на жертвите на циклона „Файлин”, който преминава през източното крайбрежие на Индия достигна 43 души, предаде ИТАР-ТАСС.  Вследствие на наводненията в щата Ориса през изминалата нощ, спасителните екипи са открили телата на още няколко загинали.  Властите на щата са започнали подготовка за извършване на възстановителни работи... Броят на жертвите на циклона „Файлин”, който преминава през източното крайбрежие на Индия достигна 43 души, предаде ИТАР-ТАСС. Вследствие на наводненията в щата Ориса през изминалата нощ, спасителните екипи са открили телата на още няколко загинали. Властите на щата са започнали подготовка за извършване на възстановителни работи...

Условна присъда и глоба заради незаконна сеч в "Аспарухово"

26-годишен мъж получи условна присъда и глоба заради незаконна сеч и извозване на дърва от горския фонд. В седем отделни случая през миналата година, в землището на кв. „Аспарухово”, Х. Сашев е бил засичан от служители на Държавно горско стопанство – Варна да сече без редовно писмено позволително или да извозва с каруца без превозен билет дърва от горския фонд. Общото количество на отсечените и превозвани дърва за огрев се равнявало приблизително на 4,5 кубика, на стойност 126 лева. За всеки от случаите в периода 20 януари – 4 октомври 2012 г. ...

Сидеров: ГЕРБ е криминална групировка, която търси разруха

В този парламент ГЕРБ търсят скандал и разправия от първия ден, заяви пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод на днешните безредици в пленарната зала. Според него става дума за поредното арогантно и скандално поведение на представители на ГЕРБ. Реагирахме на вулгарното изказване на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, която заяви, че "Атака" и ДПС са едно, обясни Сидеров. Тази спекулация я чуваме, откакто ГЕРБ загубиха властта, но няма да позволим да се спекулира с нашата кауза, заяви той, цитиран от

Цеца си прави PR със смъртта на Тоше

Сръбската звезда Цеца Величкович си навлече гнева на македонската общественост, след като навръх годишнината от смъртта на Тоше Проески, на страницата й във Фейсбук се появиха снимки от погребението на певеца, на който е и тя.

Volkswagen пускат юбилеен модел на Caddy

/КРОСС/ Популярната баничарка навърши 30 години през миналата година - a Volkswagen го отпразнува с юбилейния модел Caddy Edition 30. През последните 3 десетилетия Caddy се наложи като надежден и функционален автомобил с изключителна гъвкавост и безброй варианти на каросерията - лекотоварен, фургон, товарна платформа с множество надстройки, подходящ за отпуската кемпер, а от 2004 година дори и като семеен ван под името Life. Разработеният на базата на Caddy Trendline юбилеен модел е насочен предимно към индивидуалистите и спортуващите активно водачи и впечатлява най-вече с изискания си дизайн и богатото оборудване. Специален акцент са 17-цоловите черни алуминиеви джанти с полирани елементи, както и множеството лакирани в черно детайли по бялата каросерия. Изисканата атмосфера в интериора се осигурява от серийната тапицерия Alcantara в цвят Classicgrey, както и автоматичната климатична инсталация Climatronic и радиото RCD 210. Кожени са и воланът, маншонът на скоростния лост и ръчната спирачка. Тестовият автомобил бе оборудван с 1,6-литров TDI двигател с мощност 102 к.с, максимален въртящ момент от 250 Нм и 7-степенна скоростна кутия с два съединителя - и дори с лостчета за превключване на волана. Много приятно, тихо и икономично задвижване

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване