1 млрд. лева повече приходи са заложени в Бюджет 2014

Увеличаване на приходната част с над 1 млрд. лв. е заложено в Бюджет 2014. Това съобщи председателят на социалната комисия в НС Корнелия Нинова. ...

Полицаи гледат турски сериали по работа

Турските полицаи усилено гледат сериали, за да следят за пътни нарушения

Скандален клип: ученичка шмърка кокаин от учебник в междучасието (видео)

Рап групата СтЗ-отбора шокира с песента Рап групата СтЗ-отбора шокира с песента "Да се ши’йш, да се пра’йш", съобщи struma.bg. Клипът към песента показва как момиче, получило дрогата от дилър, решава да я опита още в училище. Сяда на чина си, свива си банкнота от два лева и след като изсипва "стоката" върху учебника, приема кокаин в междучасието. По-късно осмокласничката, която отива

Пускат водата в Омуртаг, протестиращи са недоволни от срещата с кризисния щаб

По инициатива на областния управител на Търговище Емел Расимова бе организирана среща между представители на протестиращите в Омуртаг с кмета на града Неждет Шабан и ръководството на „ВиК"-дружеството. Срещата бе закрита за медиите. От изявления след края на срещата стана ясно, че от „ВиК" Търговище са обещали днес вода по чешмите да бъде пусната от 17 до 23 часа. Благодарение на валежите и на допълнително извозената с цистерни вода от Търговище, напорния водоем на Омуртаг е запълнен почти на 100%. Това дава възможност от понеделник в Омуртаг д...

НОИ с 4 нови електронни услуги

Националният осигурителен институт (НОИ) разширява списъка на електронните услуги, предлагани през интернет страницата на институцията (www.nssi.bg). В онлайн пространството вече са активни четири нови е-услуги, насочени към осигурените лица и позволяващи дистанционното им обслужване при издаването на редица важни документи. Две от услугите са свързани с пенсионното обслужване на лицата. С тях се обогатява наборът от заявяваните и издаваните по електронен път удостоверения, свързани с изплащането на пенсиите. Вече онлайн може да се подава “Заяв...

Близо 100 мостове и виадукти се нуждаят от ремонт

Близо 100 са виадуктите и мостовете, които се нуждаят от спешни ремонти, съобщи по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя информира още, че при налични бюджетни средства ще се работи през следващата година за отстраняване на тези дефекти.

Бивш депутат от НДСВ поема Агенцията по храните

Премиерът Пламен Орешарски е назначил на проф. Пламен Моллов за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Назначението идва по предложение на земеделския министър.

Управляващите изненадващо откриха в себе си залежи от съвест - разкопките продължават

Вие може би си мислите, че напоследък няма важни новини в българската политика, зациклила върху баналните взаимни обвинения в това Народно събрание кой има най-големи заслуги за заслуженото ни първо място в най-черните статистики на ЕС. Грешите! Научно съобщение на управляващи, направено поотделно, за да не личи много коалиционния му характер, оповести един нов феномен в този парламент: опитите да бъде замазана истинската причина за връщането на темата за ползата от цигарения дим доведоха да откриване на наченки на съвест сред депутатите, които досега гласуваха по „съвет", а не по съвест. Разкопките продължават и можем да очакваме нови вампирясали ценности, погребани с раждането на този парламент, да бъдат извадени на показ с пропагандна цел в музея на ретоградната слава. Давайки си сметка за уязвимостта на популизма да представят корупционното си поведение като „правозащитна дейност" в полза на пушещите българи, от трите парламентарни групи на властта заговориха в един глас как щяло ( да бъде разрешено) да се гласува внесеното преразглеждане на закона „по съвест". Моля? По какво? Условието за гласуване по съвест е преди всичко тя да съществува, което досега не се забелязва

Съдия Крънчева отново внезапно се разболя за дело, отново срещу Вальо Топлото


Делото  срещу бившия изпълнителен директор на столичната "Толофикация" Валентин Димитров  за пране на пари и данъчни престъпления се отложи за пореден път - този път за началото на  декември. Председателят на съдебния състав съдия Петя Крънчева не се появи на заседанието от 9:30, като посочената причина беше, че се е разболяла, съобщиха от Софийски граски съд. За отсъствието й тя е посочила "внезапно възникнали медицински причини".

Няколко часа по-късно тя е била забелязана в...

Пламен Моллов е новият шеф на Агенцията по храните

Досегашният изпълнителен директор на БАБХ Венцеслава Тасева - Соколова е преназначена като заместник- изпълнителен директор на агенцията

След 5 г. тръгна делото за убийството на Михаил Стоянов

Майката иска максималното наказание за смъртта на сина си и сподели, че ако е имало смъртна присъда, дори и нея би поискала

Дават 10 млн. лв., за да не ни изненада зимата

Агенция „Пътна инфраструктура” е отделила почти 10 милиона лева, за да подготви републиканските пътища за зимата. Това стана ясно от думите на регионалния министър Десислава Терзиева в парламента.

ГЕРБерът Сашо Диманов гласувал "въздържал се" за махането на шефа на Тролеите - онзи с ядене за 3500 лева

Общинският съветник Сашо Диманов от ГЕРБ не пожела да отговори защо е гласувал въздържал се за уволнението на скандалния директор на „Тролейбусен транспорт” Александър Шаламанов – Шами. До тази информация се добрахме след справка на съветниците в Перник кой как е гласувал за махането на шефа на тролеите.

Както zaPernik.com писа Шами бе хванат с фактура за 3500 лева от несъществуващ вече ресторант „Фламинго”.

Диманов каза, че си...

Продължава

Биш кмет на Кюстендил сложи край на живота си

Преди минути приключи огледа в дома на самоубилия се бивш кмет на Кюстендил, Кирил Алексов, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Църквата ще учи кубинците на предприемачество


Католическата църква в Куба обяви, че пуска курсове по предприемачество, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на архиепископията в Хавана.

Църквата ще обучава кубинците как да управляват малки предприятия, каквито кубинските власти разрешиха да бъдат създавани като част от икономическите реформи. Занятията ще се провеждат по тримесечни и двегодишни програми и ще включват най-вече основи на частното предприемачество, счетоводство и данъчно регулиране.

През последните...

Торес: Челси може да спечели всичко през този сезон

Нападателят на Челси Фернандо Торес заяви, че тимът му може да обере всички трофеи, за които се бори през този сезон. В момента лондончани заемат 3-то място във Висшата лига, на две точки от лидерите Арсенал и Ливърпул В Шампионската лига, възпитаниците на Жозе Моуриньо имат една победа и една загуба. „Надявам се да спечелим всичко през този сезон и мога да кажа, че това е съвсем реалистично. Имаме отличен състав и трябва да мислим позитивно. Най-важното нещо е да вървим напред стъпка по стъпка. Не можем да кажем, че основен приоритет за нас е ...

Президентът сезира КС по казуса „Пеевски“

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд (КС) по казуса „Делян Пеевски“, научи OFFNews от източници на „Дондуков“ 2.

Решението идва, след като миналата седмица Реформаторския блок внесе правно становище до държавния глава по случая с искане той да сезира съда.

Президентът е приел изцяло мотивите в становището на Реформаторския блок, които настояват да се обяви за противоконституционно решението на парламента за отмяна на решението за избор на Пеевски за шеф на ДАНС. Държавният глава е подготвил и допълнителни мотиви към това искане, което се очаква да бъде внесено следващата седмица.

Освен до президента Реформаторският блок внесе предложението си и до всички останали институции, които имат право да сезират Конституционния съд – главния прокурор, Министерски съвет, председателя на парламента, Върховния касационен и Върховния административен съдилища.

Президентът вече има официално становище по случая, като заинтересувана страна по делото по искане на депутати от ГЕРБ. В президентското становище сеотбелязва, че “трудовото правоотношение на Делян Пеевски като председател на ДАНС е възникнало на 14 юни 2013 г. с избирането му от Народното събрание на този пост и полагането на клетва по чл. 8а ЗДАНС. С това е настъпила несъвместимост с положението му на народен представител, поради което предлага искането като основателно да бъде уважено.” В становището си президентът поставя и въпрос за неконституционност на решението на парламента от 19 юли 2013 г. за отмяна на избора. Последното обаче остана извън предмета на делото, тъй като решението на парламента не беше оспорено в искането на ГЕРБ. 

Това, което ние днес питаме, е има ли право Народното събрание да нарушава Конституцията, коментира след внасянето на мотивите Петър Москов от ДСБ.

Йонко Грозев от Движение България на гражданите смята, че едно ново решение на КС за Делян Пеевски ще бъде важно не само, „за да каже ясно, че той не може да е депутат, но и също би могло да оправи кашата, която парламентът създаде, опитвайки се да спаси мандата на Пеевски“.

На 8 октомври КС се произнесе по искането на 96 народни представители от ГЕРБ за предсрочно прекратяване пълномощията на Делян Пеевски като депутат от ДПС. Против него се произнесоха шестима от общо 12-те конституционни съдии – председателят на съда Димитър Токушев и членовете Пламен Киров, Красен Стойчев, Стефка Стоева, Борис Велчев и Гроздан Илиев. В решението им се казва, че пълномощията на Пеевски като депутат не са прекратени автоматично с полагането на клетва за избора му на друг пост. В интервю за в. „Преса“ шефът на съда проф. Токушев обясни, че КС е върнал Пеевски в парламента. „Той не е преставал да бъде народен представител, след като не е бил освободен от Народното събрание“, обясни той.

По думите му нито едно от основанията за предсрочно освобождаване на депутат, записани в Конституцията, не е било настъпило. “Основанията за предсрочно прекратяване на пълномощията на народен представител са посочени в чл. 72 от конституцията. Доколкото нито едно от тях не е настъпило, г-н Пеевски е народен представител. Искането на 96-те народни представители не събра подкрепата на седем или повече съдии, поради което е отхвърлено”, обяснява шефът на КС.

Ден преди това колегата му и докладчик по делото Александър Ненков изрази съмнения, че КС работи независимо. „Досега не съм се убедил, че Конституционният съд действа независимо. Не ми се иска да казвам дали съдът е компрометиран. Поставен е под въпрос авторитетът му, мога само да подозирам за политически влияния“, коментира той пред bTV, ден след произнасянето на съда.

След връщането му в Парламента Пеевски още не е идвал на работа. Той обаче успя да внесе законопроект, който регулира собствеността на медиите. Заедно с колегата си от ДПС Йордан Цонев той написал текстовете с промени в Закона за икономическите и финансови взаимоотношения, с който ще се забрани офшорни фирми да участват в управлението на медиите, банките, пенсионните дружества, застрахователните компании, здравноосигурителни фондове, инвестиционни посредници, професионални спортни клубове, ЕРП-та, мобилни оператори и ВиК дружества.

Статията "Президентът сезира КС по казуса „Пеевски“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цветанов : Сидеров ни псуваше през цялото време! Добре, че не стана сбиване!

 "Недопустимо е да се стига до такива провокации и не може по този начин да се скача срещу народен представител, още повече жена. Представете си, ако се бяхме сбили, как тези кадри щяха да се въртят в световния видеообмен", заяви Цветанов. По думите му председателят на парламента Михаил Миков за пореден път не е спазил правилника на Народното събрание.

 

 

Цветанов заяви, че Волен Сидеров е използвал нецензурни думи.

 

 

"Постоянно, през цялото време той псуваше. Няма как да отговорим на подобна провокация. Исках да спрем тази провокация и тя да не прерасне в сбиване. Помолих и колегите да оставим емоцията малко настрана. Той се обръщаше с нецензурни думи към всички и най-вече към Цвета Караянчева и всички, които бяха там", обясни Цветанов. По думите му не се е стигнало до физически сблъсък.

 

 

"Винаги в такива действия всеки се стреми да провокира колкото е възможно по-голям скандал, а това е целта на ПГ на „Атака”. Благодаря на колегите от ПГ на ГЕРБ, че не се подадоха на тази провокация и тя беше неутрализирана”, каза той.

http://pik.bg
 

И австралийци с инвеститорски интерес към Сливен

Предложение за инвестиция, свързана с развитието на семейния им бизнес в България са представили пред кмета на община Сливен Ерик Дюран и Филип Шабер, представители на австралийската фирма за вълна „Ламприер”. Срещата им е по инициатива на Едоардо Миролио, съобщават от общинския пресцентър. Предприемачите предвиждат да инсталират свои машини в Сливен до април 2014 г., като в началото на 2015 г. да започне производството. Първоначалните намерения са да осигурят между 100 и 120 работни места. При втори етап на производство готовността е за още 15...

Маскирани тийнейджъри откраднаха телефона на връстник

14-годишно дете от Монтана бе нападнато посред бял ден пред парка "Слънчева градина", съобщиха от полицията в областния град. Двамата маскирани отмъкнали от непълнолетния Т.В. мобилния телефон и избягали, съобщи „Конкурент". 

След получен сигнал в полицията е започнато незабавно разследване. Буквално минути по-късно извършителите са били 14-годишно дете от Монтана бе нападнато посред бял ден пред парка "Слънчева градина", съобщиха от полицията в областния град. Двамата маскирани отмъкнали от непълнолетния Т.В. мобилния телефон и избягали, съобщи „Конкурент". След получен сигнал в полицията е започнато незабавно разследване. Буквално минути по-късно извършителите са били

Търсят съкровище в Индия след сън на мистик

Според местните на мястото са заровени скъпоценности

Адемов предлага минималната заплата да се актуализира всяка година

Минималната работна заплата да се актуализира всяка година на базата на размера на средното трудово възнаграждение, линията на бедността и инфлацията. Такава идея на социалното министерство за промяна в реда и критериите за определяне на минималното възнаграждение представи в петък министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов   Предвижда се минималната заплата не само да се обвърже с инфлацията, но и да поддържа ниво над определената линия на бедност след облагането с данъци и осигуровки.   Според Адемов размерът на минималната заплата трябва да се движи между 35 и 55 процента от средната заплата за страната през последното тримесечие според статистическите данни. При извънредни икономически обстоятелства минималната заплата ще може да се променя още, ако инфлацията надхвърли 10 процента след актуализирането, добави Адемов.   Предложението е новият размер на минималната работна заплата да влиза в сила в началото на всяка година, като правителството ще определя месечния и почасовия й размер. За целта, до 30 ноември предходната година министърът на труда ще трябва да предлага новия размер, одобрен от социалните партньори и бизнеса, предвижда още проектът на постановлението.   Социалните партньори предстои да обсъдят предложението през следващата седмица на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.   Подобна идея имаше и при мандата на министъра на труда и социалната политика в правителството на ГЕРБ Тотю Младенов, но тогавашният финансов министър и вицепреимер Симеон Дянков отхвърли идеята.

Какво показа Панаирът на книгата във Франкфурт

/КРОСС/ Как да запазят конкурентоспособността си в дигиталния свят, където за душата и портмонето на клиентите се борят видео, аудио и компютърни гиганти? Отговор на този въпрос търсиха издателите на завършилия на 13 октомври във Франкфурт най-голям панаир за книги в света. Тази година Франкфуртският панаир на книгата, който се проведе от 9 до 13 октомври, бе посетен от над 275 хиляди души - с 2% по-малко, отколкото през миналата година. На изложението имаше 7300 щанда от 100 страни. Събитието бе отразявано от над 9000 журналисти.Според директора на панаира Юрген Боос (Juergen Boos), тази година се забелязват „нови тектонични размествания" в издателския бизнес: „В книгоиздателския сектор продължава процесът на концентрация, но в същото време се появяват и много нови, иновативни играчи", каза той.Представените на панаира издатели, независимо от коя страна идват, стоят пред общи проблеми и предизвикателства

Жена бе спасена след 8-часова операция на тумор

/КРОСС/ 60-годишна жена от Сандански бе спасена след 8-часова операция на тумор. Първоначално жената потърсила лекарска помощ след изкарано вирусно заболяване. Преди пет дни пациентката започнала да се оплаква от подут корем, след което постъпила за лечение в болницата в Сандански, пише Struma.bg. „При нас жената постъпи с преплетени черва, без никакви оплаквания, преминала преди 20 дневно вирусно заболяване. Преди пет дни коремът й започва да се подува и жената започва да повръща. Установихме, че ситуацията е доста сложна, разказва д-р Алексиев, който заедно със своя екип извършва сложната интервенция. Той поясни, че след преглед, лекарите установили, че жената има тумор, който е засегнал яйчниците, пикочния мехур, тънкото и дебелото черво на пациентката. Специалистите от хирургичното отделение веднага предприели мерки за оперативно лечение, което е единствения шанс за спасение на жената. Операцията, която продължила 8 часа се оказала успешна. „Жената е спасена, даден й е шанс да живее", казва д-р Георги Алексиев. По време на следоперативния период пациентката е нямала никакви оплаквания. Сега се чака решението на онколозите от София, които трябва да преценят какво да правят оттук нататък.  

Повторно мамят баба по телефона

Възрастна жена на 85 години се размина на косъм с измама за 8 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР-Хасково. Таксиметров шофьор и свиленградски полицаи разконспирирали измамниците. 

В 10.00 часа вчера на стационарния телефон на 85-годишната свиленградчанка позвънил мъж. Представител се за хирург. Той съобщил на бабата, че дъщеря й Възрастна жена на 85 години се размина на косъм с измама за 8 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР-Хасково. Таксиметров шофьор и свиленградски полицаи разконспирирали измамниците. В 10.00 часа вчера на стационарния телефон на 85-годишната свиленградчанка позвънил мъж. Представител се за хирург. Той съобщил на бабата, че дъщеря й

Сидеров: ГЕРБ трябва да бъдат заличени от политическата карта!

 „Смятам, че ГЕРБ е една престъпна групировка, която трябва да бъде заличена от политическата сцена, разбира се, чрез вота на избирателя, така, както стана с техния предшественик НДСВ“. Това обясни на брифинг в парламента председателят на „Атака“ Волен Сидеров, след като предизвика скандал в залата, който едва не прерасна в бой между неговите депутати и тези на ГЕРБ.

 

 

Сидеров каза, че хората на Бойко Борисов вече не заслужавали нормално отношение. Преди той мислел, че има шанс да ги превъзпита, но вече се убедил, че това е невъзможно. Така лидерът на „Атака“ обясни агресията, с която се е отнесъл днес към депутатката Цвета Караянчева.

 

 

„Обръщам се лично към главния прокурор: Г-н Цацаров, не се туткайте повече. Ако искате да бъдете главен прокурор, направете каквото трябва, защото тези престъпници, които оглавяват ГЕРБ, водят България към разруха. Това е, което искам да ви кажа...“, заяви още Волен Сидеров, след което се оттегли, за да не му задават журналистически въпроси.

 

 

Лидерът на „Атака“ припомни как правителството на ГЕРБ провело изнесено заседание в Турция, а Бойко Борисов се прегръщал братски с премиера Ердоган, което според Сидеров е укоримо.

 

 

Белокосият водач припомни и как ГЕРБ са се дистанцирали от „Атака“ след скандала на софийската джамия. Волен Сидеров изрази недоволството си от озвучаването, идващо от джамията, за което били виновни ГЕРБ и техният кмет Йорданка Фандъкова.





http://pik.bg/








 

Денят в снимки

Ежедневието на бежанците у нас и фестивалът "Малешево пее и танцува"

    


След 5 г. тръгна делото за убийството на студент в Борисовата градина

Повече от пет години след убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина, Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото. И на първото заседание бяха направени опити то да не се състои, пише сайтът на "Правен свят".

Подсъдими за умишленото убийство по хулигански подбуди са 23-годишният Александър Георгиев и 22-годишният Радослав Кир Повече от пет години след убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина, Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото. И на първото заседание бяха направени опити то да не се състои, пише сайтът на "Правен свят". Подсъдими за умишленото убийство по хулигански подбуди са 23-годишният Александър Георгиев и 22-годишният Радослав Кир

Изборният кодекс не е панацея

Черешката на тортата на 42-рия парламент - проектът за нов Изборен кодекс, вчера видя бял свят. Епохалният труд, който червената депутатка Мая Манолова положи три месеца без сън, без покой и без почивка на морето, вече е в ръцете на управляващите, опозицията и критиците.На пръв поглед има няколко нововъведения, които галят окото. Ще се въведат постепенно електронен регистър и активна регистрация на избирателите, които могат да се окажат успешно решение срещу шашмите с двойното гласуване на ромски тумби, обикалящи с рейсове избирателните райони като на турне. От друга страна, ще помогнат и за отстраняването на т.нар. мъртви души, които винаги се превръщат в ябълка на раздора и се привеждат като категорично доказателство, че вотът е опорочен.Определено има здрав разум и в намерението за "създаване на професионална изборна администрация и превръщането на Централната избирателна комисия в независим държавен орган". На ниво лозунги това звучи прекрасно, но на практика е твърде съмнително. В сегашния ЦИК, както и в районните и секционните избирателни комисии участват представители на всички парламентарни партии. Именно обстоятелството, че около урните политическите врагове се гледат в ръцете даваше известни гаранции за честността на изборния процес. Предвидено е занапред независимостта на ЦИК да се осигури, като нейните членове се избират от Народното събрание, където обаче важи правилото на партийните квоти

Липсват протоколи с описание на печати на СИК в Гърмен

Няма протоколи с описание на уникалните печати в 9 от общо 21 СИК в община Гърмен. Това стана ясно в Административен съд – Благоевград на третото заседание на делото за касиране на частичните избори за кмет, предаде Стандарт нюз. В петък на процеса се яви новоизбраният кмет Минка Капитанова от ДПС, която победи на вота на 29 септември Верхад Ислямов от ГЕРБ. От ОИК - Гърмен донесоха трите чували с действителните и недействителните бюлетини, както и 21 пликове с изборните протоколи. Целта бе да се видят протоколите, в които са описани оригиналните номера на печатите, използвани във всяка една секционна избирателна комисия. В 9 плика тези документи липсваха. Делото е образувано по жалба на ГЕРБ и на загубилия кандидат за кмет Верхад Ислямов. Техният основен мотив е нарушена...

Маскирани откраднаха телефона на 14-годишен

14-годишно дете от Монтана бе нападнато посред бял ден пред парка 14-годишно дете от Монтана бе нападнато посред бял ден пред парка "Слънчева градина", съобщиха от полицията в областния град. Двамата маскирани отмъкнали от непълнолетния Т.В. мобилния телефон и избягали, съобщи „Конкурент". След получен сигнал в полицията е започнато незабавно разследване. Буквално минути по-късно извършителите са били

С викторина и фотоконкурс приключва кампания за превенция на трафика на хора във Варна

От 14 до 18 октомври 2013 г. във Варна се провежда кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Тя е организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна и община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора.

Радио София с награда за успешна зелена кампания

/КРОСС/ Район „Нови Искър" на Столична община присъди на Радио София - БНР почетна грамота за социално отговорен партньор за 2013 г. Признанието за екипа е по повод кампанията „Засади дърво, за да бъде столицата ни по-зелена", която бе стартирана навръх шестия рожден ден на столичната програма на Българското национално радио. На 17 септември от централния площад на кв."Курило" бе дадено началото на зелената инициатива със залесяването на над 70 брези. В кампанията, редом с журналистите и общинарите се включиха ученици, граждани и общественици. Почетната грамота на Радио София - БНР бе присъдена по време на официална церемония в рамките на форума „Бизнес и администрация заедно". Кметът на район „Нови Искър" Даниела Райчева посочи, че освен партньор, Радио София - БНР е и верният показател, който отчита точно и обективно работата на местната администрация. „Разчитаме, че столичната програма на БНР ще бъде наш коректив, а когато е необходимо ще ни критикува и ще задава неудобни въпроси", заяви Даниела Райчева. По думите й жителите на квартал „Курило" ентусиазирано подкрепят зелената кампания на Радио София, като ежедневно ще продължат да полагат грижи за посадените млади дървета.  

Кирил Алексов се застрелял в главата с личния си пистолет, оставил предсмъртно писмо

Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се е застрелял с личния си пистолет в главата след лекарска прогноза, че му остават от 6 месеца до 1 година живот, съобщи Struma.bg. 

Заради болест на бъбреците той е бил в болница в Израел, където докторите открили и автоимунно заболяване, което го приковало в инвалидна количка. 

За да не тежи на близк Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се е застрелял с личния си пистолет в главата след лекарска прогноза, че му остават от 6 месеца до 1 година живот, съобщи Struma.bg. Заради болест на бъбреците той е бил в болница в Израел, където докторите открили и автоимунно заболяване, което го приковало в инвалидна количка. За да не тежи на близк

След 5 г. тръгна делото за убийството на студента Михаил Стоянов

Повече от пет години след убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина, Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото. И на първото заседание бяха направени опити то да не се състои, пише сайтът на Повече от пет години след убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина, Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото. И на първото заседание бяха направени опити то да не се състои, пише сайтът на "Правен свят". Подсъдими за умишленото убийство по хулигански подбуди са 23-годишният Александър Георгиев и 22-годишният Радослав Кир

Пожар унищожи служебния автомобил на екипа на БНТ в Плевен

Днес, около 11:30 часа служебният автомобил на екипа на БНТ в Плевен беше изгасен от огнеборци, пристигнали за по-малко от пет минути на мястото на инцидента - входа на служебния паркинг на Община Плевен. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение в двигателния отсек, откъдето по думите на очевидци са тръгнали пламъците. Навременната реакция на екипа от РСПБН - Плевен предотврати разрастването на пожара и евентуално възпламеняване на горивото в колата....

Конституционен съдия обвини колега в инсинуации

Конституционният съдия Гроздан Илиев обвини своя колега Румен Ненков в инсинуации покрай тезата му, че Конституционният съд не е убедил обществото в своята независимост. Илиев и Ненков застанаха от двете страни "на барикадата“ покрай казуса "Пеевски". Първият подкрепи връщането на депутата от ДПС в парламента, а другият остро критикува решението на мнозинството в КС. "Недоумявам как един член на КС може да обвинява колегите си и институцията в такива политически грехове. Ако има конкретни данни, да ги представи. КС е призван да опазва върховенството на конституцията. И макар да включва съдии, излъчени от останалите власти, той защитава конституцията само с правни средства. Политиката е далече от нашата дейност", казва Гроздан Илиев в интервю за вестник "Сега" в петък.   Той критикува Румен Ненков за позицията му след решаването на делото. Според Илиев делото не се е бавило, а самият Ненков се е опитал да реши делото с "необяснима бързина".   "Не е вярно и това, че колегата Ненков не знае защо е определен за докладчик (по делото "Пеевски"). Той много добре знае. Ето как стана. Той бе докладчик по делото за Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Колегата бързо представи проект за решение, който не се прие от мнозинството. Тогава той отказа да пише друг проект и да работи по решението на мнозинството. И делото се възложи на друг съдия (Цанка Цанкова, бел.ред.) с уточнението, че следващото, което дойде, ще се поеме от Ненков. Следващото бе делото "Пеевски". Той го прие на доклад без възражения. И когато бе внесено за разглеждане по допустимост, бе пропусната процедурата да бъде поканен депутатът за лични обяснения. Това се случи именно заради необяснимата бързина, с която колегата искаше да приключи по делото", разказва Илиев.   Бившият заместник-председател на Върховния касационен съд, който стана член на КС с подкрепата на ГЕРБ, твърди, че никой в институцията не би жертвал ценностите си заради "моментно политическо щение".   "Ако КС се превърне в политическо продължение на битките, които се водят навън, той ще се самоотрече, ще загуби легитимност. Не мога да си представя, че някой от колегите ще тръгне да изпълнява политическа поръчка", казва Илиев.   По думите му най-лесно за всички съдии е щяло да бъде да гласуват за предсрочното прекратяване на правомощията на Пеевски като депутат.   "Обществото щеше да ликува. Само че разумът на конституцията не е такъв. Решението по казуса не е изолирано, то е предшествано от поредица решения и на предходни състави на КС. Да, има несъвместимост. Но тя не поражда автоматично прекратяването на пълномощията на депутата. Иначе във всеки нов парламент голяма част от депутатите щяха да изгубят мандатите си, защото към датата на избора им са декларирали несъвместимости със статута им на народни представители", обяснява той.   Според него нито практиката на КС, нито основният закон казват, че депутатите автоматично престават да бъдат такива, ако настъпи състояние на несъвместимост. В случая това е прословутият избор на Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни.   "Нямам вашето въображение, за да си представя как един депутат, та бил той и Делян Пеевски, получава ей така - поискал, дали му, или предложили му КС и той си го получил на тепсия едва ли не. Освен това с този успял мъж аз не съм имал никакви контакти. Ние не разсъждаваме по казуса на базата на лични симпатии и антипатии, а само в правни конституционни измерения", казва Илиев.

Саудитска Арабия отказа мястото в Съвета за сигурност на ООН

/КРОСС/ Саудитска Арабия отказа мястото в Съвета за сигурност на ООН и обяви, че международната организация е неспособна да разрешава конфликти. „Кралството смята, че методите и механизмите на работа, както и двойните стандарти на Съвета за сигурност му пречат да носи отговорността си за световния мир", се казва в съобщение на външното министерство в Рияд. В него пише още, че страната няма да заеме мястото си, докато институцията не се реформира, но не се уточнява какви точно реформи са необходими, съобщава Ройтерс. Страната беше избрана от Общото събрание на ООН заедно с Чад, Чили, Литва и Нигерия за пет от ротационните места в Съвета за сигурност в четвъртък. Правозащитни организации протестираха срещу избора на Саудитска Арабия, Нигерия и Чад, заради състоянието на човешките права в двете държави. Международният орган има 15 членове, пет от които са постоянни и с право на вето - САЩ, Русия, Китай, Великобритания и Франция. Останалите десет се сменят през две години. Избраните във вторник държави ще заемат местата си на 1 януари и ще сменят Азербайджан, Гватемала, Мароко, Пакистан и Того.  

Осем български града в битка за Европейска столица на културата

8 български града ще се съревновават за ’’Европейска столица на културата’’ през 2019 година. 

Градовете, влизащи в надпреварата, са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен. Това стана ясно от презентацията на кметовете на съответните градове в Министерство на културата.

Министърът на културата Петър Стоянович 
8 български града ще се съревновават за ’’Европейска столица на културата’’ през 2019 година. Градовете, влизащи в надпреварата, са: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен. Това стана ясно от презентацията на кметовете на съответните градове в Министерство на културата. Министърът на културата Петър Стоянович

Преговорите с тройката за военната промишленост на Гърция отново отложени

Министерствата на финансите и на отбраната отложиха за следващата седмица и предвидената за вчера видеоконферентна връзка

прочети повече

Тестваха WiFi под водата

/КРОСС/ Първата подводна мрежа за достъп до интернет е била тествана в Ню Йорк. Учени от университета на Бъфало в Ню Йорк съобщиха, че са направили първите тествове по WiFi-a. БиБиСи съобщи, че системата е част от работата за по-добра комуникация между научните центрове и техните изследователски уреди в океаните. Специалистите искат да създадат единен стандарт за достъп до интернет под вода. Той трябва да улесни споделянето на информация. По този начин по-лесно ще могат да следят данни от уредите в реално време, смятат учените. "Информацията може да е достъпна за всеки със смартфон или компютър и това може да помогне за спасяването на животи в случай на опасност от цунами или друго бедствие", обяснява ръководителят на проекта Томасо Мелодия. Учените са решили да използват звукови вълни, тъй като радиовълните, които се ползват от традиционните WiFi мрежи, имат ограничен обсег под вода. Много научни организации ползват този метод, но ползват собствени стандарти и системи. Ако те се обединят помежду си, ще бъде една по-богата информация за случващото се в океаните. Тестът, който са провели учените от университета в Бъфало, се състоял в потапянето на 18-килограмови сензора под водата. Преподавателите са им изпратили данни от лаптоп на повърхността, които те са получили и обменили помежду си

Тренто загуби на Световното, въпреки убийствен Соколов

Четирикратния световен шампион, италианския Диатек Трентино (Тренто) с Цветан Соколов в състава си загуби от аржентинския УПЦН с 2:3 гейма в мач от група А на световното клубно първенство, което се провежда в бразилския град Бетим.

Сюрреализъм в Галерия „Поморие“

anton_kanchev1

Изключителен интерес предизвикаха тринадесетте творби на Антон Кънчев, с които младият сливенски художник гостува в Галерия „Поморие“ .
С всяка своя картина, авторът сякаш ни въвежда в неочаквания свят на фантазното. Образите, населяващи това неподвластно на физичните закони пространство, са пресъздадени впечатляващо реалистично и с изключителна прецизност, граничеща със съвършенство. Като прибавим към това смайващите сюжети и мощния колорит на Антон Кънчев, той сякаш преобръща всички наши стереотипи и представи и ни провокира към размисъл и преоценка на ординарното.
Изложбата живопис на Антон Кънчев може да бъде видяна до 12.11.2013г.
Заповядайте!

anton_kutev1

Англичанин дава работа на деца от домове за сираци

Кафене, създадено от англичанин във Видин, дава възможност на деца от домове за сираци да работят в него, съобщи Фокус. 

Мик Купър от Англия регистрира проекта си „Феникс инспайер” от 2009 г. в България. Той е насочен към децата в Ново село, Видинско. 

През 2009 г. домът за деца в Ново село беше в много лошо състояние Кафене, създадено от англичанин във Видин, дава възможност на деца от домове за сираци да работят в него, съобщи Фокус. Мик Купър от Англия регистрира проекта си „Феникс инспайер” от 2009 г. в България. Той е насочен към децата в Ново село, Видинско. През 2009 г. домът за деца в Ново село беше в много лошо състояние

Пулев ще рискува претендентското си място с мач през декември

/КРОСС/ Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще рискува претендентското си място с мач през декември. В него той ще заложи интерконтиненталната титла на IBF, пише dnevnik.bg "Ще играя през декември в Германия. Съперникът все още не е ясен, ще обявим името му в близките дни", каза Пулев пред "7 дни спорт". С победата си срещу американеца Тони Томпсън в края на август българинът стана претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Очакванията бяха той да стигне до мач срещу настоящия шампион Владимир Кличко. Твърденията са, че британците Дейвид Прайс и Дерек Чизора искат да срещнат Пулев на ринга. Той обаче заяви, че те не са сред вариантите за съперник. Пулев е уверен, че може да стъпи на световния връх. Той вече призова българите да вярват, че техен сънародник може да е човекът, който ще детронира Кличко.  

Мая Манолова към ГЕРБ: Яд ви е, че не можахте да осъществите изборната си измама

В отговор на декларацията на ГЕРБ, представена от Цвета Караянчева по казуса с печатницата "Мултипринт", Мая Манолова заяви от парламентарната трибуна, че било неин дълг, като български гражданин, да пусне сигнала за нарушения в печатницата: „Във времето на "империята на Борисов и Цветанов" нямаше много куражлии, които да пуснат подобен сигнал. "След като три и половина години гледахме бившия вътрешен министър и настоящ депутат в ролята на съдия, доживяхме да гледаме Цвета Караянчева в ролята на прокурор", каза още Манолова, цитирана от БТА. Тя...

Пускат водата в Омуртаг тази вечер

По инициатива на областния управител на Търговище Емел Расимова днес в Търговище бе организирана среща между представители на протестиращите в Омуртаг с кмета на града Неждет Шабан и ръководството на „ВиК”-дружеството. Срещата бе закрита за медиите. От изявления след края на срещата стана ясно, че от „ВиК” Търговище са обещали днес вода по чешмите да бъде пусната от 17 до 23 часа. Благодарение на валежите и на допълнително извозената с цистерни вода от Търговище, напорния водоем на Омуртаг е запълнен почти на 100 %. Това дава възможност от поне...

Моника Белучи като истинска кралица на красотата

Дружбата между нея и Dolce & Gabbana датира от 20 години

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване