ВИДЕО: Милиардер от Хонконг е новият спонсор на ЦСКА

Милиардерът Стивън Ло е новият генерален спонсор на ЦСКА. Силният човек в ЦСКА Александър Томов е подписал договор за сътрудничество с бизнесмена от Хонконг, който е собственик на местния Саут Чайна. В специално видеообръщение Стивън Ло позира с фланелка на ЦСКА с номер 9 на гърба.

Здравната комисия не подкрепя отпадането на забраната за пушене

Председателят на здравната комисия в парламента Нигяр Джефер заяви, че принципната им позиция е да не се либерализира сегашният режим на забрана за пушене на закрити обществени места. Голямата интрига обаче била какво ще се случи в пленарна зала.

Училищен директор в САЩ изнасилил момче в кабинета си, родителите чакали отпред

Бивш директор на училище е арестуван по подозрение в сексуално нападение срещу ученик, извършено, докато родителите на момчето седели в съседна на кабинета му стая, съобщават от Huffington Post .

49-годишният Дейвид Елис Едуардс е обвинен в нападение на най-малко три момчета, докато е бил начело на две училища в град Фаятвил в американския щат Бивш директор на училище е арестуван по подозрение в сексуално нападение срещу ученик, извършено, докато родителите на момчето седели в съседна на кабинета му стая, съобщават от Huffington Post . 49-годишният Дейвид Елис Едуардс е обвинен в нападение на най-малко три момчета, докато е бил начело на две училища в град Фаятвил в американския щат

Ромите от Пловдив - дискриминирани?

Пловдивските роми се чувстват дискриминирани. Пловдивският общински съвет забрани ползването на животинска тяга и каруци на територията на целия град с решение от вчера. По този начин стотиците впрягове в ромските гета Столипиново, Шекер и Аджисан махали стават незаконни. Забраната обаче не лови събратята им от Асеновград, Стамболийски и Съединение.

“Опел Вектра” блъсна възрастен мъж на кръстовище в Хасково

74-годишен мъж от Хасково е настанен в болница след като бе блъснат от лек автомобил “Опел Вектра”, вчера в 15 часа на пешеходна пътека. Инцидентът стана на  кръстовището на булевардите „Съединение” и „България” в Хасково. Лекият автомобил е управляван от 76-годишен мъж от областния град.

Пострадалият мъж е настанен в Ортопедия в многопрофилната болница в Хасково със счупване на “лателарния кондил на дясна тибия” и охлузни и контузни рани по тялото и главата, без опасност за живота.

Работата по изясняване на случая продължава.

Хасково Новини

Азиатски милиардер размахва екип на ЦСКА, може да стане спонсор (ВИДЕО)

Хонконгският милиардер Стивън Ло може да е новият спонсор или дори собственик на ЦСКА. Това се вижда от клип в ютюб, на който азиатецът размахва екип на "червените" с името си на гърба и обяснява, че се очертава сътрудничество с българския рекордьор по титли. От Хонконг тези дни се върна бившият президент и настоящ силен човек в управата на ЦСКА.

Жълт код заради силен вятър

/КРОСС/ Жълт код заради силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек е обявен за 18 области на страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението за потенциално опасни метеорологични явления е за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. Преди обяд в източните райони все още ще бъде с превалявания, но в процес на отслабване и спиране. От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, за София - 14 градуса. По Черноморието преди обяд ще продължи да превалява, но вече валежите ще са по-слаби и ще спират. След пладне и облачността ще се разкъса. Ще остане обаче ветровито - с умерен и силен северозападен вятър. Над планините сутринта облачността ще е значителна, но през деня от запад бързо ще намалее. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра - около 8 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус. В района на Пампорово вече се е образувала тънка снежна покривка, на места до 3-5 см. На Черни връх обаче снегът е 20 см.

Протест и контрапротест до парламента

Пред храм-паметника "Св. Александър Невски" се събраха протестиращи

Кипърският президент е предприел стъпки за отстраняване на шефа на централната банка


Кипърският президент Никос Анастасиадис съобщи пред журналисти в четвъртък, че е представил на правосъдните органи информация, доказваща, че управителят на централната банка Паникос Димитриадис не отговаря на условията за заеманата от него длъжност, предаде БТА, позовавайки се на световните агенции.

Президентът обяви намерението си да настоява за сваляне на Димитриадис от поста въпреки предупрежденията на ръководството на Европейския съюз да не се ограничава независимостта на...

Заради бързо каране шофьор обърна колата си в храстите

Катастрофата спря за кратко движението по пътя Русе-Бяла

    

„Тренто” падна на световното

След 4 световни титли „Тренто” с Цветан Соколов допусна първа загуба на клубен мондиал висторията си – 2:3 (25:22, 23:25, 22:25, 25:16, 13:15)  от аржентинския „Сан Хуан”. Българинът отново бе нй-резултатен за своя тим – 33 точки.
Все пак италианският отбор остава на второ място в група „А” на турнира в Бетим (Бразилия). Соколов и компания трябв След 4 световни титли „Тренто” с Цветан Соколов допусна първа загуба на клубен мондиал висторията си – 2:3 (25:22, 23:25, 22:25, 25:16, 13:15) от аржентинския „Сан Хуан”. Българинът отново бе нй-резултатен за своя тим – 33 точки. Все пак италианският отбор остава на второ място в група „А” на турнира в Бетим (Бразилия). Соколов и компания трябв

Новаторски идеи се оценяват на 5 млн. евро

Община Варна обяви конкурс за новаторски идеи, които могат да бъдат финансирани с до 5 млн. евро. Местната власт ще се включи в инициативата “Предизвикателство за кметовете”, която се субсидира от фондацията на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Тя ще финансира най-добрата концепция, дошла от европейски град с над 100 000 души население с до 5 млн. Община Варна обяви конкурс за новаторски идеи, които могат да бъдат финансирани с до 5 млн. евро. Местната власт ще се включи в инициативата “Предизвикателство за кметовете”, която се субсидира от фондацията на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Тя ще финансира най-добрата концепция, дошла от европейски град с над 100 000 души население с до 5 млн.

Стоичков: Никога не съм се занимавал с дърва. С дърводелци -да, във футбола са много

Христо Стоичков се яви в ефира на Би Ти Ви, за да коментира обвиненията, че е замесен в нелегалния дърводобив в страната. Заедно с него беше бившият депутат на ГЕРБ Емил Димитров.

’’Никога не съм се занимавал с дърва. С дърводелци - да, по футболните терени съм срещал много дърводелци. Може би някога във времето, през годините съм имал участие Христо Стоичков се яви в ефира на Би Ти Ви, за да коментира обвиненията, че е замесен в нелегалния дърводобив в страната. Заедно с него беше бившият депутат на ГЕРБ Емил Димитров. ’’Никога не съм се занимавал с дърва. С дърводелци - да, по футболните терени съм срещал много дърводелци. Може би някога във времето, през годините съм имал участие

Стоичков: На терена съм срещал дърводелци, но с дърва не съм се занимавал

Христо Стоичков се яви в ефира на Би Ти Ви, за да коментира обвиненията, че е замесен в нелегалния дърводобив в страната. Заедно с него беше бившият депутат на ГЕРБ Емил Димитров.

’’Никога не съм се занимавал с дърва. С дърводелци - да, по футболните терени съм срещал много дърводелци. Може би някога във времето, през годините съм имал участие Христо Стоичков се яви в ефира на Би Ти Ви, за да коментира обвиненията, че е замесен в нелегалния дърводобив в страната. Заедно с него беше бившият депутат на ГЕРБ Емил Димитров. ’’Никога не съм се занимавал с дърва. С дърводелци - да, по футболните терени съм срещал много дърводелци. Може би някога във времето, през годините съм имал участие

Фирма за бързи кредити заблуждава клиентите

Ако се приеме, че има неравностойни клаузи, тези договори може да се обявят за нищожни

Незаконна сеч унищожава Природен Парк Шуменско Плато

Наш читател сигнализира за незаконна сеч, извършена на територията на Природен Парк Шуменско Плато. Той сподели албум от снимки на фотографа Николай Николов, на които е заснета безразборната сеч. "Дали тази сеч е провокирана от възможността някой да "избута зимата", или просто защото така е "по-на кирия", аз не знам.

15 министри отговарят на депутатите днес

/КРОСС/ 15 министри от кабинета "Орешарски" ще отговарят на депутатски питания и въпроси по време на редовния петъчен парламентарен контрол. Първа на парламентарната трибуна ще застане вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, която ще отговори на питане на депутатите Владимир Иванов и Павел Гуджеров относно политиката на правителството за управление и контрол на организираните пазари на земеделска продукция, както и стоковите тържища в България. Към Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие, има отправени 19 питания и въпроси. Тя ще отговори на въпрос относно състоянието и предприетите ремонтни дейности по отношение на мостовете и виадуктите по българските магистрали. Терзиева ще отговаря и на въпрос относно действия и бездействия на ръководството на МРР, във връзка със защита на обществения интерес в община "Царево", при "Корал". Димчо Михалевски е отправил въпрос относно качеството на извършените ремонти и рехабилитация на републиканската пътна мрежа през последните 4 години. Трети на трибуната ще застане транспортният министър Данаил Папазов, към който има 21 въпроси и питания. Папазов ще отговори на въпрос относно финансовото и икономическо състояние на "Български пощи" ЕАД и на въпрос на депутата от ГЕРБ Томислав Дончев относно изграждането на обходен път на гр. Габрово и тунел под връх Шипка

13-годишният Мишо се нуждае от помощ

13-годишният Михаил Ивайлов Митев е болен от рядко и тежко генетично заболяване, известно като муковисцидоза. Лечението и храненето изискват много скъпоструващи лекарства. Това прави невъзможно семейството да се справи с този тежък проблем поради липса на средства. Родителите молят добри хора с финансови възможности да подкрепят лечението на детето и изказват предварителни благодарности на всички съпричастни за разбиране на проблема за осигуряване на по-леко боледуване на Мишо, по-качествен и дълъг живот. За да поддържа живота на Мишо, ежедневн...

Безплатни прегледи за хепатит B и C в центъра на Плевен

На 18 октомври 2013 г. (петък) на площад „Възраждане" в град Плевен ще се проведат безплатни и анонимни изследвания за хепатит B и C. Всички желаещи ще могат да се изследват в часовия интервал от 12:00 до 17:00 ч., като приемът ще е без предварително записване. Изследванията ще се провеждат в мобилен кабинет, като скринингът се извършва с капка кръв от пръста, а резултатите от него се получават на място от представители на НСБХ „Хепасист", в рамките на 5 до 10 минути след вземането на кръв. Хората, на които изследването е отчело положителен рез...

Флашмоб в НС - студенти питат: Не ви ли е срам?!

Протестът влезе в пленарната зала. Скандализирани от цирковете в парламента, студенти влязоха вътре при депутатите и издигнаха срещу лицата им плакати с надпис: "Не ви ли е срам?!"

10-ина протестиращи се събраха пред НС

Викове „Боклуци" и „Ела тук" скандираха недоволните

ДКЕВР ще държи изкъсо енергийните дружества

До края на тази година или най-късно в началото на следващата ще бъде променен съставът на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране...

550 работници чакат стари заплати в Северозапада

550 служители на 7 фирми в областите Монтана и Видин от месеци чакат заплатите си. Работодателите дължат на хората над 625 хил. лева, част от които са за работа, извършена през лятото на 2012 г., съобщи Инспекцията по труда в Монтана. 
Забавените трудови възнаграждения се следят от държавата от началото на миналата година. Отначало в електронния 550 служители на 7 фирми в областите Монтана и Видин от месеци чакат заплатите си. Работодателите дължат на хората над 625 хил. лева, част от които са за работа, извършена през лятото на 2012 г., съобщи Инспекцията по труда в Монтана. Забавените трудови възнаграждения се следят от държавата от началото на миналата година. Отначало в електронния

Кирил Рашков излиза от Пловдивския затвор

/КРОСС/ Днес Кирил Рашков излиза от Пловдивския затвор. Все още обаче не е ясно къде ще се прибере ромският бос, тъй като в Катуница се заканиха да не го допускат, за да не станат нови размирици там. Да отложи прибирането си в Катуница го е посъветвал и защитникът му адвокат Хари Харалампиев. Кирил Рашков беше осъден пъровначално на 3 години и 6 месеца затвор за закана за убийство срещу Веселин Христов и приятелката му Ваня Петрова от Катуница. На 9 юли 2012 г. Върховният касационен съд намали с една година присъдата от решението на окръжния съд в Пловдив, като цялото наказание на Рашков изтича през март 2014 г. Тъй като обаче Цар Киро неуморно копаел градинките на затворническото общежитие "Хеброс", където изтърпява наказанието си, успял да намали времето зад решетките драстично. Първоначално от затвора в Пловдив категорично отричаха Кирил Рашков да работи като градинар в затвора, като се обосноваваха с напредналата възраст и многото болести на лишения от свобода. В затвора Кирил Рашков беше заедно с внука си. Рашков-младши обаче излезе преди няколко месеца на свобода, след което заминал в Испания, където искал да се устройва да живее за постоянно, се похвалили Рашкови на свои близки. Намерението на Кирчо Рашков, който също търкаше наровете в затворническото общежитие заради закана за убийство срещу Веселин Христов от Катуница, се провалило с гръм и трясък

Закриват ли Комисията по досиетата?

Ще бъде ли закрита Комисията по досетата, която проучва и оповестява дали публични личности са били съпричастни към тайните служби на комунистическия режим? Този въпрос очаква отговор от управляващите, след като се появи информация, че имат такива намерения.

Патриотичната струна на Сидеров "засвири" из парламента

Започна с отговорността, мина през нови избори и завърши със земята

    


Патриотичната струна на Сидеров "засвири" из НС

Започна с отговорността, мина през нови избори и завърши със земята

    


Скандал в ефир: Депутати се обиждат на шизофреник

Депутатът от Коалиция за България Спас Панчев и бившата министърка на здравеопазването от времето на ГЕРБ Десислава Атанасова влязоха в директен спор в ефира на Би Ти Ви.

Панчев сподели, че от една страна е непушач и враг на цигарите, а от друга - защитава свободата на хората да правят това, което преценят. Негова е и инициативата да се върне Депутатът от Коалиция за България Спас Панчев и бившата министърка на здравеопазването от времето на ГЕРБ Десислава Атанасова влязоха в директен спор в ефира на Би Ти Ви. Панчев сподели, че от една страна е непушач и враг на цигарите, а от друга - защитава свободата на хората да правят това, което преценят. Негова е и инициативата да се върне

"Манчестър Юнайтед" прати скаут в София

"Манчестър Юнайтед" за втори път в последните 3 години прати един от водещите си скаути в България.

Черногорецът Будимир Вуячич пристигна в София и ще гледа през уикенда няколко мача от родното първенство.

Вуячич - шефът на съгледвачите на "червените дяволи" за Източна Европа, бе в основата на пробите, които Раис М’Боли изкара в "Юнайтед" пре "Манчестър Юнайтед" за втори път в последните 3 години прати един от водещите си скаути в България. Черногорецът Будимир Вуячич пристигна в София и ще гледа през уикенда няколко мача от родното първенство. Вуячич - шефът на съгледвачите на "червените дяволи" за Източна Европа, бе в основата на пробите, които Раис М’Боли изкара в "Юнайтед" пре

Управляващите са длъжни да намалят партийните субсидии, смята експерт

„Няма значение дали предстоят избори или не - БСП и ДПС са дали обещание. Това е част от политическия цикъл, а те са длъжни да изпълнят очакванията на гражданите. Трябва да има повече почтеност в политическия живот". Това коментира председателят на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева пред Нова телевизия. Тя коментира темата с държавните субсидии за партиите. "България е европейската държава с най-големи партийни субсидии - всяка партия прибира по 12 лева на глас. В предизборните кампании бяха чути обещания за промяна в то...

Задържаха двама мъже в Хасково с 16 000 къса безакцизни цигари

16 000 къса безакцизни цигари иззеха хасковските полицаи. Вчера автопатрул на РУП-Хасково е извършил проверка на лек автомобил “Фолксваген Горф”, шофиран от 30-годишен жител на село Малево, информират от Областна дирекция на МВР-Хасково.

В колата с него е пътувал и 26-годишен хасковлия, познат на органите на реда. При проверка на колата са намерени и иззети цигарите от различни марки без бандерол. Момчетата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Задържан за кражба е и 63-годишен мъж от хасковското село Сираково. Вчера полицейските служители са го установили като заподозрян в извършването на кражба на 10 кг изсушен тютюн от помощна постройка на негов съселянин.

Хасково Новини

Фотогалерия: Не ходи там, не прави онова

Обикновено туристите следват клишетата - чуваме, че някой от близките ни е прекарал страхотно в някой курорт, или че непременно трябва да посетим определен град, или пък просто си знаем от деца , че трябва да видим Рим, а по възможност - и папата. Дали трябва непременно да отидем там, където призовава туристическата мълва и дали трябва да търсим забавленията, които тя обещава, е друг въпрос. Виенският шницел и тортата Захер може да разочароват вкуса на един, Лондон да се окаже прекомерно...

Porsche разкри шпионски снимки на Macan

Малкият Cayenne се качва на поточните линии през декември

    


ГЕРБ предложиха на "Атака" заедно да бойкотират работата на парламента

Идеята е депутатите на двете партии да не се регистрират, докато не бъде разгледано предложението за забрана на продажбите на земи

    


Октай Енимехмедов: Държавата ни е като престъпна организация, мачка този, който я пази и този, който й вреди

На карта е заложена репутацията на България и бъдещето на идните поколения! Това пише в свое писмо Октай Енимехмедов, срещу когото тече дело заради опита му да стреля срещу Ахмед Доган с газов пистолет. Тестът на писмото е споделено от брат му Метин Енимехмедов през Фейсбук."Държавата ни е като престъпна организация, мачка този, който я пази и този, който й вреди! Попаднала в ръцете на зли хора, тя може да се превърне в оръжие срещу собствения си народ. Историята е дала много примери за подобни явления" - пише в писмото Енимехмедов и продължава:"Днес, когато разделението на българските граждани е основен приоритет на правителството, необходимостта от обединение и любов между нас, истинските патриоти, расте! На карта е заложена репутацията на България и бъдещето на идните поколения! Наш д...

Хекимян замества Лора Крумова, приготвил е много изненади

„Тази събота" и „Тази неделя" стартира новия си сезон, но не с Лора Крумова, а с Антон Хекимян, съобщиха от bTV. Той разкри, че е подготвил много интересни събеседници, но не пожела да каже кой ще е най-специалният му гост в първото издание на „Тази събота". Новият водещ на уикендовите предавания разкри, че техният формат няма да бъда променян, защото той е изключително успешен, но ще бъдат прибавени няколко нови елемента. Един от тях се казва „Дуел" и в него ще се води диспут по актуална тема. Първата такава е за бежанската вълна, която заля София, а гости по темата ще бъдат Деница Савчева и Магдалена Ташева. Сред останалите гости ще бъдат омбудсманът Константин Пенчев, с когото Антон ще разговаря за това защо човекът се изправя срещу държавата или какво е да от...

КЗК се съмнява за картел при топлопреносните дружества в София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство и ще направи проверка за това дали има картел при топлопреносните дружества и дали „Топлофикация” не оказва натиск на част от тях. Това става ясно от съобщение на сайта на КЗК. Заради договарянето на една и съща много подобна цена на дяловото разпределение за всички топлинни счетоводители “възникват основателни съмнения за наличието на координирано поведение на топлопреносното предприятие и по–големите участници на пазара за дялово разпределение на топлинна енергия”, казват от КЗК. Прочетете кои дружества ще бъдат проверявани за картел в expert.bg.

Кампанията срещу Плевнелиев - тежка диагноза за България

Кампанията срещу президента Росен Плевнелиев за начина, по който е купил къщата си в Гърция, до момента не се основава на никакви доказателства за престъпление и е поредният сигнал, че обществото, политиката и медиите ни са тежко болни.Нищо в т.нар. разследване на ТВ7 не подкрепя извода, че Плевнелиев е извършил нещо незаконно, купувайки имот от 5000 кв.м и къща на площ 400 кв.м между селищата Неа Рода и Урануполис на Халкидическия полуостров през 2007 година, когато все още е бил строителен предприемач."Разследващата" страна и пригласящите ѝ "коментатори" се обосновават с това, че Плевнелиев е платил в брой. Като главно доказателство сочат факсимиле от нотариален документ, публикувано в сайта afera.bg. Поместеното трябва да е фотокопие на част от документа на гръцки и негов лег...

Да оцелееш гол в океана

Авантюристът Ед се завърна в Discovery Channel с предаването "Ед Стафорд: Гол на необитаем остров".

Всеки вторник от 21 ч. зрителите ще могат да гледат как смелчагата оцелява 60 дни на необитаем остров. 

Бившият капитан от британската армия е поставен пред предизвикателството да живее на самотен остров край Фиджи без вода, храна, дрехи и сечи Авантюристът Ед се завърна в Discovery Channel с предаването "Ед Стафорд: Гол на необитаем остров". Всеки вторник от 21 ч. зрителите ще могат да гледат как смелчагата оцелява 60 дни на необитаем остров. Бившият капитан от британската армия е поставен пред предизвикателството да живее на самотен остров край Фиджи без вода, храна, дрехи и сечи

Дебатът за цигарите премина в спор "здравето или бизнесът"

/КРОСС/ Звучи шизофренично да защитаваш това, че е вредно да се пуши и че това вреди на здравето на хората и да подлагаш хората на рискове. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в коментар на предстоящите дебати преди гласуването на внесените от Коалиция за България промени н Закона за здравето, насочен към отмяна на забраната за пушене на закрити обществени места. Моят аргумент за запазването на забраната за пушене на обществени места и в заведенията е един единствен - запазването на здравето на гражданите. Никакви икономически аргументи не могат да бъдат поставени пред здравето на хората, заяви Атанасова и се обоснова с данни, според които 4500 жени в България всяка година се разболяват от рак на гърдата и има доказателства, че това е свързано с тютюнопушенето. Безсмислено е да се дава отново правото на избор дали да има заведения за пушачи и непушачи, категорична бе здравният министър в кабинета на ГЕРБ и отново се обърна към наследничката си на поста - министър Таня Андреева - с въпроса дали ще подаде оставка, ако бъде отменена пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, тъй като това би означавало, че не се е справила с работата си като министър на здравеопазването. Депутатът от БСП Спас Панчев риторично попита събеседничката си от опозицията защо ГЕРБ не предложат да се забрани и пиенето, понеже от алкохол умират значително повече хора

Китайска компания представи първия смартфон с 4K HD дисплей


Основната вълна смартфони вече започна да се предлага с Full HD екрани, но за китайската компания Vivo това не е достатъчно. В официалния си профил в китайския конкурент на Facebook - Weibo, фирмата представи своя нов умен мобилен телефон, който разполага с 4K HD дисплей.

Казано по друг начин, неговата резолюция е 4 пъти по-голяма от тази на Full HD стандарта и достига 2560х1440 пиксела. Смартфонът носи името Xplay 3S и компанията не разкрива с какъв диагонал на дисплея е. Според...

Нова измама: Чудесно бижу, нека го разгледам!

Докато се усетите, измамникът се е отдалечил с накита ви

    


НС ще избира състава на ДКЕВР

Съставът и функциите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще бъдат променени най-късно в началото на следващата година.

Това казва пред в. "Труд" председателят на енергийната комисия към парламента Рамадан Аталай. Новите членове вероятно ще се избират от Народното събрание, а не както е сега - с решение на премиера, обяснил зам.-шефът на енергийната комисия и депутат от БСП Явор Куюмджиев.

След промените ДКЕВР не само ще трябва да определя цените на тока, водата, газа и парното, но и да следи изкъсо дружествата. "Ще е ясно кой точно носи отговорността за регулация на дадена дейност", обяснил Аталай. Заради това ще бъде увеличен и съставът на комисията, която в момента е от 7 души.

"Две неща са важни - в регулатора да има повече експертиза и участие на гражданското общество", каза Куюмджиев. По думите му само в такъв случай би бил оправдан например 15-членен състав на ведомството. Той допълни, че все още е рано да се каже кои от членовете на ДКЕВР ще довършат мандатите си.

Според закона за енергетиката членовете на ДКЕВР са с мандат от 5 години. За по-малко от година обаче се извъртяха петима председатели на регулатора. След скандал за злоупотреби в края на януари беше освободен Ангел Семерджиев, а прокуратурата веднага се зае да го разследва.

През февруари временен началник за 2 седмици стана Андон Роков. После за титуляр беше назначена Юлияна Иванова, която изкара само четири дни. Напусна, след като "Труд" разкри, че продава незаконно цигари в електронния си магазин.

Мястото на Иванова в началото на март зае Евгения Харитонова. Още през юни обаче тя подаде оставка. В момента председател на комисията е Анжела Тонева, която бе член на регулатора. Освен нея поста си в ДКЕВР запази Милена Миланова. Останалите петимакомисари бяха назначени от новото правителство преди мандатите на предшествениците им да са изтекли.

Заради честите промени на членовете от комисията се принудиха да поискат 78 900 лева допълнително към бюджета си, за да могат да изплатят обезщетения на предсрочно освободените.



















БГНЕС

Прокуратурата проверява срамния случай „Медузите”

Прокуратурата ще проверява делото "Медузи", заради което депутатът от БСП и бивш общински съветник от Варна Борислав Гуцанов осъди България в Страсбург за 44 000 евро. "Делото срещу Борислав Гуцанов е започнало по срамен начин и е завършило по срамен начин", заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров.

Силен вятър в 18 области

Жълт код заради очакван силен вятър в 18 области на страната, съобщиха от НИМХ. Става въпрос за Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска  област. В тези области ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. Преди обяд в източната половина от страната преваляванията ще продължат, но ще започне процес на отслабване и спиране.

Откриха стафилококови бактерии в част от персонала на АГО

Открити са различни видове стафилококови бактерии при три санитарки, една акушерка и един от лекарите в АГО на областната болница. Това съобщава директорът на РЗИ д-р Петър Стефанов пред вестник "100 вести". Изданието припомня, че при проверката на РЗИ, започнала веднага след смъртта на бебето на 27 септември и преди родилката да бъде преместена в плевенската университетска болница, бяха взети секрети за изследване от персонала на АГ. Д-р Петър Стефанов, директор на РЗИ е цитиран от изданието: Всички носители на бактериите са отстранени временн...

Жълт код в 18 области за силен вятър

Жълт код е обявен за 18 октомври в 18 области на Северна, Централна, Южна и Източна България заради силен вятър, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. В останалата част от страната обявеният код е зелен. НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно.

Преди обяд в източната половина от страната преваляванията ще продължат, но ще започне процес на отслабване и спиране. Сутринта от запад облачността ще се разкъсва и през деня ще намалее, по-късно след пладне и над крайните източни райони. Ще остане ветровито - ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 5°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София 14°.


















БГНЕС

Шабла на бунт срещу нова защитена територия

Жителите на Шабла са категорични, че ще протестират срещу решението на Националния съвет по биологично разнообразие (НСБР) към екоминистерството (МОСВ) да образува нова защитена зона на територията на общината. Това съобщи кметът на града Райна Бърдарева. 
През миналата седмица консулатативният орган одобри нова защитена зона “Било”, с площ 86 000 Жителите на Шабла са категорични, че ще протестират срещу решението на Националния съвет по биологично разнообразие (НСБР) към екоминистерството (МОСВ) да образува нова защитена зона на територията на общината. Това съобщи кметът на града Райна Бърдарева. През миналата седмица консулатативният орган одобри нова защитена зона “Било”, с площ 86 000

8 града внесоха кандидатурите си за Европейска столица на културата 2019

Кметовете на градовете кандидати за Европейска куптурна столица  Снимка: Сергей Антонов Кметовете на градовете кандидати за Европейска куптурна столица  Снимка: Сергей Антонов

Кметовете на градовете кандидати за „Европейска столица на културата 2019” внесоха днес заедно кандидатурите си в Министерството на културата.

Апликационните си форми подадоха София (която кандидатства заедно с Благоевград, Перник и Кюстендил в обединена кандидатура на Югозападния регион), Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Русе и Шумен. Ден по-рано бе внесена кандидатурата на Пловдив.

Два града ще станат европейски столици на културата за 2019 година. Единият ще е български – от осемте кандидати, а другият – италиански. 

Подебителите ще бъдат избрани от 13-членно жури от експерти, в което има шестима българи.

Инициативата “Европейска столица на културата” представлява една от ключовите дейности на Европейския съюз в областта на културата, уточняват от Министерството на културата.

Статията "8 града внесоха кандидатурите си за Европейска столица на културата 2019" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване