Орешарски в Перник

Пламен Орешарски. Снимка: AFP

Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на работно посещение в Перник днес следобед.

В 15 ч премиерът ще се срещне с областния управител и с кметовете от област Перник в „Двореца на културата“ в Перник, съобщава правителствената пресслужба.

Посещението е част от серия подобни срещи на министър-председателя в страната.

В разговора ще участват министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, както и депутати от региона.

На същото място в 16.00 часа ще започне срещата на премиера с представители на бизнеса от областта.

В 17.00 часа министър-председателят Орешарски ще посети фирма „Стомана индъстри“, където ще разговаря с ръководството на предприятието.

Статията "Орешарски в Перник" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кметът на Гоце Делчев посети Израел

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев направиха тридневно работно посещение в Държавата Израел. Посещението бе по покана на ръководството на община Тел Авив. Представителите на община Гоце Делчев участваха в Световен форум в столицата на Израел, по време на който бяха представени нови идеи и технологии в различни сфери, а представители на бизнеса и местните власти обсъдиха възможностите за въвеждането им в градската среда. Град Гоце Делчев бе 56-ят град, представен на този п...

Слабото търсене в Китай препъна LG Display

Оперативната печалба през третото тримесечие скача с 31%, но анализаторите имаха по-смели очаквания

    


Испания не вярва Касияс да си тръгне

Испанските фенове не вярват, че Икер Касияс ще напусне „Реал” (Мадрид) през януари.  „Ако нещата не се променят до три месеца, ще си тръгна”, обяви вчера големият вратар. В анкета на в. „Марка” обаче 82,2 процента от далите глас 17 253 души вярват, че до края на годината напрежението ще бъде уталожено, следователно - асът отново ще е твърд титуляр. Испанските фенове не вярват, че Икер Касияс ще напусне „Реал” (Мадрид) през януари. „Ако нещата не се променят до три месеца, ще си тръгна”, обяви вчера големият вратар. В анкета на в. „Марка” обаче 82,2 процента от далите глас 17 253 души вярват, че до края на годината напрежението ще бъде уталожено, следователно - асът отново ще е твърд титуляр.

Да питаме кои са Б.Б. и Ц.Ц.? Подценяваме интелекта на народа!

И след излизането на Филип Златанов от Комисията по конфликт на интереси тя продължава да работи в същия дух, обяви бившият шеф на Комисията за борба с незаконно имущество Тодор Коларов. Той напусна поста след разправия с ръководството на ГЕРБ и малко след това беше "уличен" в конфликт на интереси. Коларов попита наследника си на поста как харчи парите на данъкоплатците и обяви, че въпросът кои са ББ и ЦЦ обижда интелекта на хората.

Казанова от Плевен бие Ромео от Якоруда по свалки

След разкритието за наш Ромео от Якоруда, който действа във Фейсбук, се появиха и други прелъстители в мрежата. Плевенчанинът Васил Донев се проявил досущ като съвременен Казанова с постиженията си сред жените.

Експулсираме бежанците, които нарушават закона

Бежанците като цяло са добронамерени хора, изпаднали в беда и търсещи помощ. Повечето от тях след получаването на статут изявяват желание да напуснат страната ни.

Жена с опасност за живота, камион я помете на пешеходна пътека

66-годишна жена е с опасност за живота след възникнал пътен инцидент. Катастрофата станала вчера около 18:00 часа. Водач на товарен автомобил "Исузу" се движил по булевард "Славянски" / от Руски паметник към пл."Кристал"/ и не пропуснал пресичащата по пешеходна пътека жена. Пострадалата е откарана с екип на Центъра за спешна медицинска помощ в шуменската болница в кома и с черепно- мозъчна травма, фрактури на черепа, таза и на лява бедрена кост. 50-годишният водач, който е от Шумен е тестван за алкохол, наличие не е отчетено. Образувано е дос...

Истина или лъжа: Ани Михайлова в депресия, че Тончо Токмакчиев я оставил

Лъжа 
е. Не съм в депресия, нито в шок. Не съм свалила 15 кг. Аз съм от хората, които, като се разстрроят от нещо, качват килограми, а не отслабват. Няма нищо вярно. Това каза актрисата от “Шоуто на Канала” за публикациите в жълтите медии.
Не за първи път я свързват с Тончо Токмакчиев, но и това е лъжа. Михайлова има дългогодишен приятел, когото Лъжа е. Не съм в депресия, нито в шок. Не съм свалила 15 кг. Аз съм от хората, които, като се разстрроят от нещо, качват килограми, а не отслабват. Няма нищо вярно. Това каза актрисата от “Шоуто на Канала” за публикациите в жълтите медии. Не за първи път я свързват с Тончо Токмакчиев, но и това е лъжа. Михайлова има дългогодишен приятел, когото

Обир от къща на англичани живеещи в Горица

На 17.10.т.г. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от постоянно живеещи в с. Горица английски граждани за кражба в къщата им. Извършителите са проникнали през малко прозорче от PVC дограма, водещо към килер и са задигнали плазмен телевизор, седем панелни радиатора за парно отопление, прахосмукачка, микровълнова фурна, винтовер, дрелка, музикална уредба и други вещи. Работата по случая продължава.

 

200 домове са унищожени от пожари в Сидни

Огромни пожари се разразиха в австпалийския щат Нови Южен Уелс. Един човек е загинал, а стотици останаха без домове заради огъня. Там бушуват повече от 100 локални пожара, съобщават от huffingtonpost .
Няколко хиляди австралийци, жители на малки градчета в щата, бяха принудени да напуснат домовете си и да бъдат настанени в убежища, поради силните Огромни пожари се разразиха в австпалийския щат Нови Южен Уелс. Един човек е загинал, а стотици останаха без домове заради огъня. Там бушуват повече от 100 локални пожара, съобщават от huffingtonpost . Няколко хиляди австралийци, жители на малки градчета в щата, бяха принудени да напуснат домовете си и да бъдат настанени в убежища, поради силните

Пожарите в Сидни унищожиха 200 домове

Огромни пожари се разразиха в австпалийския щат Нови Южен Уелс. Един човек е загинал, а стотици останаха без домове заради огъня. Там бушуват повече от 100 локални пожара, съобщават от huffingtonpost .
Няколко хиляди австралийци, жители на малки градчета в щата, бяха принудени да напуснат домовете си и да бъдат настанени в убежища, поради силните Огромни пожари се разразиха в австпалийския щат Нови Южен Уелс. Един човек е загинал, а стотици останаха без домове заради огъня. Там бушуват повече от 100 локални пожара, съобщават от huffingtonpost . Няколко хиляди австралийци, жители на малки градчета в щата, бяха принудени да напуснат домовете си и да бъдат настанени в убежища, поради силните

Депутатите ще заседават извънредно във вторник от 10 до 17 часа


Депутатите решиха днес да заседават извънредно във вторник и да обсъждат поредицата данъчни закони, за които не им остана време тази седмица. Намерението на управляващите е до края на годината да има извънредни заседания на парламента - и заради предстоящото приемане на бюджета за 2014 г., и заради внасяните вотове на недоверие към кабинета от ГЕРБ, за които отива по един пленарен ден, а и обещанието им е да приемат и нов Изборен кодекс.

Заседанието на 22 октомври, което ще продължи...

Японските акции ще продължат да поскъпват независимо от курса на йената

Абеномиката може да предложи повече от еднократен бум, смята анализатор

    


Стоичков: Не се занимавам с дървесина, а с "дърводелци"

Бившият футболист каза, че щесъди бизнесмена Красимир Дачев, който го обвини, че е получил 150 хил. т дървесина без конкурс миналата година с помощта на Емил Димитров

Кръстьо Капанов боядиса косата и мустаците на Етиен Леви

Етиен Леви, който се състезава наравно с млади изпълнители в “Музикална академия”, ще пее с кестенява коса довечера в риалитито. И това не е перука. Вчера в село Герман, където се снима шоуто, отиде стилист Кръстю Капанов, който боядиса косата и мустаците на Леви. Боята е предназначена само за мъже, отмива се за седмици и не оставя червени петна. Т Етиен Леви, който се състезава наравно с млади изпълнители в “Музикална академия”, ще пее с кестенява коса довечера в риалитито. И това не е перука. Вчера в село Герман, където се снима шоуто, отиде стилист Кръстю Капанов, който боядиса косата и мустаците на Леви. Боята е предназначена само за мъже, отмива се за седмици и не оставя червени петна. Т

Втора швейцарска банка затвори врати

Нова швейцарска банка прекрати дейността си заради все по-трудните пазарни условия и фискалния конфликт в САЩ.

Камен Донев в Димитровград с "Възгледите на един учител за всеобщата просвета"

С новия си моноспектакъл “Възгледите на един учител за всеобщата просвета” Камен Донев гостува днес на димитровградска сцена. Билетите на цена 15 лв. бяха изкупени броени дни след пускането им в продажба, информират от общинския драматичен театър „Апостол Карамитев”. При препълнен салон Камен Донев игра в града и „Възгледите на един учител за народното творчество”, което му донесе наградата на местната публика „Любимец 13” през 2008 г. Със същия моноспектакъл димитровградският театър откри и 60-я си юбилеен сезон. Сега с новия отбелязва 90-годи...

Художниците честват своя празник

На 18 октомври художниците честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец. Свещеното Предание говори, че той нарисувал две икони - на св. Дева Мария с Божествения младенец на ръце и на светите апостоли Петър и Павел.

Забраниха на ромите в Пловдивско да ползват каруци

Ромите от Пловдивско вече нямат право да използват каруци и животни за предвижване по улиците. Вчера Пловдивският общински съвет забрани на ромите от Столипиново, Шекер и Аджисан да извършват транспортна дейност с животинска тяга, съобщи bTV.

Жителите на гетата от тези махали негодуват срещу решението, защото за събратята им от Асеновград Ромите от Пловдивско вече нямат право да използват каруци и животни за предвижване по улиците. Вчера Пловдивският общински съвет забрани на ромите от Столипиново, Шекер и Аджисан да извършват транспортна дейност с животинска тяга, съобщи bTV. Жителите на гетата от тези махали негодуват срещу решението, защото за събратята им от Асеновград

Марадона: Само Меси може да мине петима

„Лионел Меси е №1 в света – призна класата на сънародника си Диего Марадона. – Има и други – Кристиано Роналдо, Марио Балотели, Неймар. Кристиано шутира по-добре, обаче не може да остави зад себе си петима съперници, както прави Лео.”  Дон Диего е в Италия, където получи награда на вестник „Гадзета дело спорт”.  „Когато Рафа Бенитес си отиде, ще се „Лионел Меси е №1 в света – призна класата на сънародника си Диего Марадона. – Има и други – Кристиано Роналдо, Марио Балотели, Неймар. Кристиано шутира по-добре, обаче не може да остави зад себе си петима съперници, както прави Лео.” Дон Диего е в Италия, където получи награда на вестник „Гадзета дело спорт”. „Когато Рафа Бенитес си отиде, ще се

Форест Уитакър "гостува" на Киномания

Може да го видим в "Иконом на седем президенти"

    


Четвърти Национален фестивал на лешоядите

Четвърти Национален фестивал на лешоядите „Завръщането на лешоядите в България” ще се проведе днес, 18-ти октомври, в Сливен. Във времето от 11.00 до 15.00 часа организаторите са подготвили множество интересни, образователни и забавни инициативи за малките и по-големи посетители на фестивала. На площада пред Н...

Цената на петрола се оттласна от дъното

Лекият суров петрол се оттласна от тримесечното дъно, след като китайският икономически ръст се ускори за пръв път от три тримесечия, информира...

Михаил Белчев прави благотворителен концерт в НДК

Певецът ще пее благотворително другия вторник в зала 6 на НДК. Водещи на концерта ще са Милена Златкова, Кирил Петков и Тодор Милиев от предаването “Тройка на разсъмване” по радио “Витоша”.
Събраните средства от билети ще бъдат дарени на инициативата “Човечността има лице” за двойки с репродуктивни проблеми и деца с нефрологични заболявания. Певецът ще пее благотворително другия вторник в зала 6 на НДК. Водещи на концерта ще са Милена Златкова, Кирил Петков и Тодор Милиев от предаването “Тройка на разсъмване” по радио “Витоша”. Събраните средства от билети ще бъдат дарени на инициативата “Човечността има лице” за двойки с репродуктивни проблеми и деца с нефрологични заболявания.

Кунева: В парламента има политически картел

„Парламентът има един голям плюс и това е публичността. Той може и трябва да упражнява контрол, но не от петък до петък, а да упражнява контрол на законодателството и как се спазва то. В Народното събрание трябва да бъде поставен въпросът за медиите у нас". Това каза в „Здравей, България" Меглена Кунева от "Движение България на гражданите". По думите й се говори за медийна доминация на един човек. „Вие видели ли сте Волен Сидеров да извика някой от хората, които медиите наричат олигарски?", попита Кънева и добави, че българския парламент седи н...

Колко талант можем да покажем?

"Армия от мениджъри идва за мача..." Такива новини у нас колкото щеш. Скаути и агенти идват и гледат "А" група. Но какво имаме да им предложим?

Мишена на сериозен интерес от силно първенство обикновено са футболисти на възраст от 16 до 23 г., по възможност с опит на международно ниво и титуляри в отборите си. Не е сложно.

Колко таланти с подо "Армия от мениджъри идва за мача..." Такива новини у нас колкото щеш. Скаути и агенти идват и гледат "А" група. Но какво имаме да им предложим? Мишена на сериозен интерес от силно първенство обикновено са футболисти на възраст от 16 до 23 г., по възможност с опит на международно ниво и титуляри в отборите си. Не е сложно. Колко таланти с подо

Обраха земеделска кооперация в кв. „Болярово” в Хасково

Кражба на монети е регистрирана през изминалото денонощие. Неизвестно лице е проникнало в стая на счетоводство на земеделска кооперация в квартал „Болярово” в Хасково след счупване на патрони на входни врати, информират от Областна дирекция на МВР-Хасково.

Откраднати са 180 лева на монети. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

 

Завистница отровила бременните си приятелка и снаха в Австралия

Две бременни жени са абортирали, след като приятелка-завистница сложила отрова в техните питиета, стана ясно тези дни в съд в Австрия, съобщава ’’Колорадо Нюс’’. 

26-годишната секретарка Ангела Майер отчаяно искала да има бебе, но претърпяла три спонтанни аборта. След неуспеха да сбъдне мечтата си да стане майка, Ангела изпаднала в дълбока Две бременни жени са абортирали, след като приятелка-завистница сложила отрова в техните питиета, стана ясно тези дни в съд в Австрия, съобщава ’’Колорадо Нюс’’. 26-годишната секретарка Ангела Майер отчаяно искала да има бебе, но претърпяла три спонтанни аборта. След неуспеха да сбъдне мечтата си да стане майка, Ангела изпаднала в дълбока

Тази година летим най-много до Лондон, Виена, Милано и Париж

Ръст от 6,3% за деветте месеца на 2013 г. отчита Летище София при обработените товарни и пощенски пратки

    


С близо 10% са намалели полетите на Летище София за деветмесечието

Лидер в класацията по брой превозени пътници от и до летището е "България Ер"

    


Кирил Рашков излезе от затвора: Докажете защо бях там

Ромският бос Кирил Рашков бе освободен предсрочно малко след 9 часа тази сутрин от затворническото общежитие в Пловдив, където изтърпяваше присъда за закана за убийство, предаде bTV.

Установена кражба на портмоне

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие, по отношение кражбата на портмоне със сумата от 380 лева, е установена извършителката. Това е 51 годишната С.Д. от Поморие, която възстановила паричната сума.

Кражбата на портмонето, оставено без надзор на външна телефонна кабинка до пощата в града, е осъществена на 09.10.т.г.  Работата по случая продължава.

 

Мадона отваря фитнес салон в Берлин

Мадона отваря нов фитнес салон в Берлин, съобщава, TV NZ. Студиото се намира извън центъра на града в квартал Dahlem.
Фенове се събраха в дъжда да приветстват своя идол, който е закъснял повече от час, но пък удостои дълго чакащите с автографи. Облечена в черни кожени панталони и черно кожено яке, Мадона позира на фотографите и даде няколко интерв Мадона отваря нов фитнес салон в Берлин, съобщава, TV NZ. Студиото се намира извън центъра на града в квартал Dahlem. Фенове се събраха в дъжда да приветстват своя идол, който е закъснял повече от час, но пък удостои дълго чакащите с автографи. Облечена в черни кожени панталони и черно кожено яке, Мадона позира на фотографите и даде няколко интерв

Мадона отваря нови фитнес вериги

Мадона отваря нов фитнес салон в Берлин, съобщава, TV NZ. Студиото се намира извън центъра на града в квартал Dahlem.
Фенове се събраха в дъжда да приветстват своя идол, който е закъснял повече от час, но пък удостои дълго чакащите с автографи. Облечена в черни кожени панталони и черно кожено яке, Мадона позира на фотографите и даде няколко интерв Мадона отваря нов фитнес салон в Берлин, съобщава, TV NZ. Студиото се намира извън центъра на града в квартал Dahlem. Фенове се събраха в дъжда да приветстват своя идол, който е закъснял повече от час, но пък удостои дълго чакащите с автографи. Облечена в черни кожени панталони и черно кожено яке, Мадона позира на фотографите и даде няколко интерв

Вотове до дупка е тактика на слабите отбори

Тактиката на ГЕРБ “вотове до дупка” цели да се създаде масово усещане, че този парламент е дискредитиран, с идеята да се върви към предсрочни избори, които да създадат друг парламент. Характерна е за слаби футболни отбори, които 
не могат сами да извоюват победа и по-скоро пречат на играта на противника. Подобно поведение е Тактиката на ГЕРБ “вотове до дупка” цели да се създаде масово усещане, че този парламент е дискредитиран, с идеята да се върви към предсрочни избори, които да създадат друг парламент. Характерна е за слаби футболни отбори, които не могат сами да извоюват победа и по-скоро пречат на играта на противника. Подобно поведение е

Продължават дискусиите за перспективите за Балканския регион

/КРОСС/ Стабилността на институциите и инфраструктурата са сред рисковете пред балканските държави, заяви президентът Росен Плевнелиев пред участниците в започналия вчера в София форум: "Европейски съюз-Балкани". Според държавния глава до 2020-а година в региона ще бъдат инвестирани над 48 млрд. евро от европейските фондове. Дискусиите продължават и днес по темата за условията, при които балканските страни се опитват да постигнат устойчиво развитие. Предимствата, предизвикателствата и перспективите за Балканския регион в сложната ситуация на финансова и политическа криза ще бъдат анализирани от президента на Република Сръбска Милорад Додик, вицепрезидента на Албания Нико Пелеши и българският вицепремиер Даниела Бобева. Икономисти и банкери ще обявят своите наблюдения върху Балканите, а най-важните приоритети върху банковия сектор и бизнеса в региона ще коментират икономисти от Европейската банка за възстановяване и развитие, както и представители на Световната банка. Либерализацията на енергийния режим и възможностите за създаване на смесени предприятия ще бъдат засегнати и в словото на Андреас Митафидис, директор в гръцката Public Power Corporation, а развитието на енергийния сектор в България ще се анализира в експозето на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов.  

Почина поетът Орлин Орлинов

На 16 октомври 2013 г. почина поетът Орлин Орлинов, информира Враца плюс.
Орлин Орлинов, роден на 7 ноември 1931 г. в София, е от семейството на известния писател, драматург и общественик Орлин Василев (1904 - 1977). Завършил е гимназия в столицата и школата за запасни офицери към Военното училище във Велико Търново. За първи път печата през 1950 На 16 октомври 2013 г. почина поетът Орлин Орлинов, информира Враца плюс. Орлин Орлинов, роден на 7 ноември 1931 г. в София, е от семейството на известния писател, драматург и общественик Орлин Василев (1904 - 1977). Завършил е гимназия в столицата и школата за запасни офицери към Военното училище във Велико Търново. За първи път печата през 1950

15 министри отговарят на въпроси

15 министри от кабинета "Орешарски" ще отговарят на депутатски питания и въпроси по време на редовния петъчен парламентарен контрол.

Миро пее на финала на конкурса Grand стилист утре във Варна

Финалните модни сетове ще се състезават на живо пред публиката в бутиковото заведение Marmalad в Grand Mall. Голямата награда е уикенд за двама до столицата на световната мода Милано Изкушените от модата творчески личности, които се включиха с ентусиазъм в есенното издание на конкурса „Стани Grand Стилист!”, се готвят за големия финал на надпреварата.

Екип на Александровска болница ще прегледа деца бежанци

/КРОСС/ На 19 октомври (събота), по повод Деня на българския лекар, екип на Александровска болница ще преглежда деца от бежанския лагер в столичния квартал "Враждебна". Медицинските прегледи в бежанския лагер ще започнат от 8.00 ч. сутринта. Болницата отпуска две оборудвани линейки с диагностични апарати, апаратура за оценка на офталмологичния статус на децата, екип от лекари - педиатри, детски офталмолози, хирурзи, специалист по спешна медицина. В помощ на екипа ще бъдат и двама лекари-сирийци от Александровска болница, които ще превеждат по време на прегледите. Деца, които се нуждаят от оптична корекция ще получат очила, осигурени и дарени от ОЕБ "Шалом". Организацията ще дари храна и лакомства на всички прегледани деца. Нуждаещите се от хоспитализация, ще бъдат настанявани за лечение в Александровска болница. Инициативата е част от проекта "Направи добро" на УМБАЛ "Александровска" и Организацията на евреите в България "Шалом", и е в синхрон с усилията на МЗ за осигуряване на качествена и навременна медицинска помощ на бежанците и най-вече на децата, съобщиха от Александровска болница в София. Инициативата "Направи добро" стартира през август т.г. по повод 70 години от спасяването на евреите в България и почитане паметта на жертвите на холокоста

Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, народни представители се струпаха на трибуната

    


Търсенето на екологичния i3 изненада дори BMW

Електрическата кола получи 8 000 поръчки, все още не е излязла на пазара

    


Данък "лихва" да се намали с 2% за следващата година, предлага БСП

Целта е в края на мандата данъкът да се нулира, като се намалява постепенно всяка година

    


Данък "лихва" да се намали с 2% за следващата година, предлага БСП

Целта е в края на мандата данъкът да се нулира, като се намалява постепенно всяка година

    


Почина поетът Орлин Орлинов

На 16 октомври 2013 г. почина поетът Орлин Орлинов, информира Враца плюс.
Орлин Орлинов, роден на 7 ноември 1931 г. в София, е от семейството на известния писател, драматург и общественик Орлин Василев (1904 - 1977). Завършил е гимназия в столицата и школата за запасни офицери към Военното училище във Велико Търново. За първи път печата през 1950 На 16 октомври 2013 г. почина поетът Орлин Орлинов, информира Враца плюс. Орлин Орлинов, роден на 7 ноември 1931 г. в София, е от семейството на известния писател, драматург и общественик Орлин Василев (1904 - 1977). Завършил е гимназия в столицата и школата за запасни офицери към Военното училище във Велико Търново. За първи път печата през 1950

Осъдени на доживотен затвор в САЩ бяха освободени погрешка

Двама американци, които са били осъдени на доживотен затвор за убийства, са се оказали на свобода поради пропуск на персонала на затвора - служителите не проверили достоверността на подадени документи за освобождаване, съобщи Фокс нюз.
На свобода са се оказали Чарлз Уокър и Джоузеф Дженкинс, извършили убийства през 90-те години и осъдени до живот Двама американци, които са били осъдени на доживотен затвор за убийства, са се оказали на свобода поради пропуск на персонала на затвора - служителите не проверили достоверността на подадени документи за освобождаване, съобщи Фокс нюз. На свобода са се оказали Чарлз Уокър и Джоузеф Дженкинс, извършили убийства през 90-те години и осъдени до живот

Погрешка осъдени на доживотен затвор в САЩ бяха освободени

Двама американци, които са били осъдени на доживотен затвор за убийства, са се оказали на свобода поради пропуск на персонала на затвора - служителите не проверили достоверността на подадени документи за освобождаване, съобщи Фокс нюз.
На свобода са се оказали Чарлз Уокър и Джоузеф Дженкинс, извършили убийства през 90-те години и осъдени до живот Двама американци, които са били осъдени на доживотен затвор за убийства, са се оказали на свобода поради пропуск на персонала на затвора - служителите не проверили достоверността на подадени документи за освобождаване, съобщи Фокс нюз. На свобода са се оказали Чарлз Уокър и Джоузеф Дженкинс, извършили убийства през 90-те години и осъдени до живот

Европейски ден за борба с трафика на хора

/КРОСС/ 18-ти октомври е обявен за европейски ден за борба с трафика на хора през 2007 година. Вече седем години европейските страни отбелязват този ден, в който всички ангажирани институции, неправителствени организации и обществото обръщат сериозно внимание на престъплението трафик на хора. От Националната комисия за борба с трафика на хора отправят няколко важни съвета към тези, които планират да работят или учат извън България: Проверете дали агенцията за набиране на персонал, чрез която заминавате е лицензирана. Проверката става много лесно на интернет страницата на Агенцията по заетостта, там има списък с лицензираните трудови посредници, които имат право да извършват тази дейност. Ако нямате възможност да проверите сами, можете да се обадите в Националната комисия за борба с трафика на хора и да помолите експертите да направят тази справка вместо вас; Препоръчително е да проучите до колкото е възможно фирмата, университета или работодателя, при когото отивате да работите независимо във или извън страната; Не се доверявайте на съмнителни обяви за работа, които съдържат обещания за високо заплащане на нискоквалифицирана работа в чужбина - най-вече обяви, които са залепени по улиците, разпечатани на принтер или имат само мобилен телефон; Често познати или приятели могат да Ви подведат, съзнателно или не, с примамливо предложение за работа извън страната

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване