10 на сто са децата имат проблеми на пикочния мехур и отделителната система

/КРОСС/ Около 10 на сто са децата у нас имат функционалните проблеми на пикочния мехур и отделителната система, съобщи доц. Анелия Буева. На 22 октомври в 19 часа в НДК ще има благотворителен концерт за набиране на средства за оборудване на функционален кабинет за Детската клиника по нефрология и диализа към Университетската болница "Проф.Иван Митев" в София. От години Детската клиника по нефрология и диализа в столицата прави безплатни прегледи на децата. До момента са прегледани над четири хиляди деца от цялата страна, каза доцент Анелия Буева. За да можем да открием скритите бъбречни заболявания на децата до момента сме прегледали 4 713 деца от Варна, София, Добрич, Кърджали, Смолян, Враца, последната седмица бяхме в Бургас. Следващата седмица ще сме във Велико Търново, обясни тя в интервю за БНР. Какво точно представлява функционалното отклонение на отделителната система сред тези установени вече близо 10 на сто от децата у нас, или 120 хиляди деца? Децата задържат урината дълго време, с огромен пикочен мехур, не се изпишкват добре, остава урина, която се нарича остатъчна урина, а тези обстоятелства водят до инфекции на отделителната система и постъпване в болница за лечение и увреждане в далечен план на бъбреците, обясни доцент Буева.  

Стрелба в центъра

Скандал избухнал на улица „Райна Княгиня”  15, в центъра на Бургас, между 28- годишен и друг мъж, на 45 години. По-младият, излизащ от заведение „Нико”, на същия адрес, извадил газов пистолет и стрелял срещу опонента си от 5-6 метра. Няма пострадали, стрелецът бил задържан. При обиска у него била открита саморъчно свита  цигара с марихуана.   ...

Меле в парламента, Сидеров атакува Караянчева

Депутатите стигнаха почти до бой след разгорещена дискусия, прераснала в скандал. Повод стана декларация на ГЕРБ, изчетена с остър тон от Цвета Караянчева във връзка със скандала с бюлетините в Костинброд и последните заключения на прокуратурата.

Байкъри от цяла България се събират за най-екстремното състезание у нас

extreme bike 2013

София ще бъде домакин на първото издание на екстремното байк състезание “Extreme Bike Season Closing 2013” на 26 октомври.

Събитието ще се проведе над първата станция на драгалевския лифт.

Любители и професионалисти ще могат да се състезават в дисциплините Freeride(свободно спускане), Extreme XC (екстремно крос кънтри), състезание за деца до 13 г., както и демонстрации по байктраял.

За състезанието на Freeride ще бъдат изградени и специални изкуствени препятствия. Участниците се оценяват по точки като критериите са: скорост на минаване през трасето, сложност на триковете и стил. Трасето ще е съставено от 4 участъка по 50м. с разнообразни дървени конструкции, които допълнително ще повишат трудността на трасето. Състезателите ще се оценяват от четирима съдии, които са добре познати в български байк среди.

Най-младите участници също ще могат да премерят сили като като категорията за деца, ще бъде достъпна и лесна, обещаха организаторите. 

Байктраял демонстрацията ще се проведе от BT Sofia Team като момчетата от отбора обещават истинско шоу за публиката. Също така по време на събитието ще бъде направен опит да бъде подобрен настоящия рекорд за скок на височина с колело в България, който за момента е 115см.

Повече информация за участниците и организаторите може да намерите във фейсбук страницата на събитието.

 

Статията "Байкъри от цяла България се събират за най-екстремното състезание у нас" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На всеки метър - националист

Преградна стена с бодлива тел се канят да издигнат в 30-километров участък на границата с Турция край Елхово. За разочарование на пришълците, за облекчение на правителството и за удовлетворение на националистите това съоръжение ще възпира наплива от нелегални имигранти. Доколко ще е ефикасно, тепърва ще проличи...
 Испанците с какви Преградна стена с бодлива тел се канят да издигнат в 30-километров участък на границата с Турция край Елхово. За разочарование на пришълците, за облекчение на правителството и за удовлетворение на националистите това съоръжение ще възпира наплива от нелегални имигранти. Доколко ще е ефикасно, тепърва ще проличи... Испанците с какви

29-годишен се заби в бетонна рампа след гонка с полицията

Млад мъж се заби в бетонна рампа, след като се опита да избяга от полицията, съобщи Струма.бг. 

29-годишният Добри Гьошков от дупнишкото село Червен брег е катастрофирал около 22:30 часа вчера в Бобов дол. Той е отказал да се подчини на полицейска заповед да спре, направил е обратен завой и се е забил в бетонна рампа пред жилищен блок. 

Виж Млад мъж се заби в бетонна рампа, след като се опита да избяга от полицията, съобщи Струма.бг. 29-годишният Добри Гьошков от дупнишкото село Червен брег е катастрофирал около 22:30 часа вчера в Бобов дол. Той е отказал да се подчини на полицейска заповед да спре, направил е обратен завой и се е забил в бетонна рампа пред жилищен блок. Виж

Лимитирана серия ракия “Сливенска перла” вече е на пазара

Тя е произведена от грозде от сорта Перл дьо Ксаба

    


“Сливенска перла” с лимитирана серия за ценители

Тя е произведена от грозде от сорта Перл дьо Ксаба

    


Регистрирано е рекордно високо равнище на радиацията в АЕЦ „Фукушима"

Нивото на бета-лъчението във водата на дренажните канали в АЕЦ „Фукушима 1" е нараснало 14.78 пъти в рамките на денонощие и е достигнало 34 хиляди бекерела на литър. Тревожната информация бе съобщена от компанията оператор на авариралото съоръжение - "Токио Електрик Пауър" - ТЕПКО.

Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби

Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби, съобщи Struma.bg.

Медицински екипи са на мястото на трагедията в село Лозно. По първоначална информация при пристигането им той е имал още пулс.

Разбра се, че бившият управник е сложил край на живота си с куршум.

Сигналът е подаден на телефон 112 от близките на 60 годишния Алексов ... Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби, съобщи Struma.bg. Медицински екипи са на мястото на трагедията в село Лозно. По първоначална информация при пристигането им той е имал още пулс. Разбра се, че бившият управник е сложил край на живота си с куршум. Сигналът е подаден на телефон 112 от близките на 60 годишния Алексов ...

До две седмици промените в банковите закони ще влязат в парламента


До две седмици в Народното събрание официално ще бъдат внесени предложенията на управляващото мнозинство за промени в банковото законодателство, които да ограничат възможностите на кредитните институции едностранно да променят лихви и такси. Това казва в интервю за седмичника "Капитал" председателят на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев.  Пълният текст на интервюто ще бъде публикуван в утрешния брой на изданието. 

Цонев информира, че становището на банковата асоциация...

Бургас официално внесе кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019

Кметът Димитър Николов днес внесе официално апликационната форма на Бургас като кандидат за Европейска столица на културата през 2019 г.

Тържествената церемония се проведе в сградата на Министерство на културата. В нея участваха министър Петър Стоянович, както и кметовете на останалите градове кандидати – София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово и Шумен.

“Изкуство и култура – десетилетия наред те винаги се споменават като част от визитката на Бургас. Той просто си е такъв – вдъхновяващ, живописен, понякога носталгичен, но по-често модерен и активен, авангарден. Инициативата „Европейска столица на културата“ е най-високата трибуна, чрез която да популяризираме богатото културно разнообразие и историческо наследство на нашия регион. Много съм горд, че кандидатстваме като регион и благодаря за подкрепата на всички наши приятели от 13-те общини на Бургаска област. Твърдо вярвам, че тази задружност ще бъде оценена и 2019-та ще е нашата година! Бургас може, иска и заслужава да бъде Културна столица на Европа!”, каза Димитър Николов.

 

Останалите кметове декларираха, че който и да спечели, всъщност няма губещи в това съревнование, тъй като провелата се из цялата страна кампания даде много нови възможности на българската публика да срещне изкуството във всичките му форми.

Комисия от 13 независими експерти – 6 от България и 7 от други страни-членки на ЕС, ще оценяват проектната документация, а през декември ще се проведат срещи с представители на всеки от градовете, в рамките на които те  ще имат възможност да защитят кандидатурите си пред журито.

Само един от всички български градове ще бъде удостоен с престижната титла “Европейска културна столица”. За 2019 г. той ще трябва да подготви и предложи целогодишна културна програма със събития и инициативи, които да привлекат публика и артисти от цяла Европа.

Мъж застреля кон в Дъбене – правел бели в двора му

Мъж, застрелял кон в землището на село Дъбене, бе заловен от служители на РУП-Карлово. Вчера в полицията е бил получен сигнал, че същия ден около 07.00 часа 29-годишен мъж от Карлово е намерил в местността „Гладно поле” прострелян един от отглежданите от него коне. При проверката на сигнала служителите на районното управление установили, че животното е било застреляно от 53-годишен мъж от споменатото село.

3 500 училища във Великобритания са затворени заради стачка

Учителите са недоволни от план за намаляване на заплатите и пенсиите

    


Загинал в катастрофа наследник на Мисони е открит 10 месеца по-късно

Десет месеца след катастрофата тялото на дизайнера Виторио Мисони, големия син и наследник на модна къща Десет месеца след катастрофата тялото на дизайнера Виторио Мисони, големия син и наследник на модна къща "Мисони", е било открито край бреговете на Венецуела. Това съобщава изданието Дейли Мейл. Той загина по време на самолетна катастрофа на 4 януари тази година. Първоначално новината за откриването на тялото на Мисони бе съобщено от италиански

“Маркет линкс”: Десните избират Бойко, а не Реформаторския блок

Кои партии биха влезли в НС, ако изборите бяха през октомври 2013 г. според "Маркет линкс".

Десните избиратели биха гласували за ГЕРБ, те не припознават партиите в Реформаторския блок като свои. Това показва национално представително проучване на агенция “Маркет линкс” за обществените нагласи и потенциала на десния вот, проведено между юли и септември 2013 г.

Агенцията е на шефката на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

На въпрос има ли партия, която представлява вашите интереси, 44,7% от определящите се като десни избиратели отговарят с “не”, а от отговорилите утвърдително най-много посочват ГЕРБ (66.3%). Процентите за останалите партии се движат между 1 и 6,2, като най-много събират СДС (6,2%) и ДСБ (4,5%). “Движение България на гражданите” има 1,6%, колкото е процентът и за “Зелените”.

При избори през октомври, “Маркет линкс” дава следното разпределение на влизащите в парламента партии: ГЕРБ (23,8%), БСП (20,5%), Реформаторски блок (5,5%), ДПС (4,8%). Под 4-процентната бариера остават “Атака” и НФСБ.

С дясно самоопределение у нас са 2 млн. души (с 400 000 повече от левите избиратели), а потенциално за десни партии биха гласували 1,563 млн. от тях, според изследването на “Маркет линкс”. От тях 46,3% щели да са за ГЕРБ, 15% – за Реформаторския блок, а останалите проценти да се разпределят между НФСБ, “Атака”, БСП, ДПС, Народна партия и други партии.

51,2% от имащите право на глас ще гласуват, по данни от изследването. С по-колебливото “по-скоро да” са отговорили 20,9 на сто. Левите избиратели имат превес пред десните в групата на хората, които ще гласуват със сигурност.

Най-омразните партии са ДПС и “Атака”, по данни от изследването. На въпрос “За коя партия никога не бихте гласували?” 69,3% от десните избиратели са посочили ДПС, 51,7% са казали “Атака”, 51% – БСП. При левите най-високият процент е за “Атака” – 46,6%, следвана от ГЕРБ (44,9%) и ДПС (43,1%). При обобщението на данните на първо място излиза ДПС с 53,9%, следвана от “Атака” с 46,1%.

Партиите на Волен Сидеров и Яне Янев събират най-голям процент неодобрение и при въпроса “Какво е вашето отношение – положително или отрицателно – към всяка една от следните партии и коалиции?”

По 86,4% отговарят “Атака” и РЗС. 82,3% посочват ДПС.

Най-близо до интересите на българския бизнес стои Реформаторският блок. Така отговарят 24,7% от запитаните. ГЕРБ има 13,6%, “Лидер” – 2,5%, БСП – 1,2%.

Най-широка подкрепа среща президентът Росен Плевнелиев (56%), последен в класацията е лидерът на социалистите Сергей Станишев с 27%. Според данните, премиерът Орешарски има 40% подкрепа и 51% неодобрение. 7% от запитаните са отговорили, че не знаят кой е Станишев или че нямат мнение за него. Председателят на парламента Михаил Миков не е разпознаваем за над 20% от запитаните.

Според изследването, направено на база интервюта и анкети с 2226 пълнолетни български граждани – работодатели или собственици, 81,7% са категорични, че през 2013 г. страната се развива в отрицателна посока. За 76% политическата ситуация у нас пречи на бизнеса, а основните проблеми са политическата криза, корупцията и лошата икономическа обстановка.

Топ 3 на “темите на деня”, според над 50% от запитаните, са ограничаването на монополите (77%), мажоритарният вот (67%), наличието на конструктивна опозиция (66%).

45,5% казват, че най-добрият изход от сегашната ситуация е оставка на правителството, но мнозинството смята, че най-реалистично е това да се случи не веднага, а през май 2014 г.

Над 80% от участниците в изследването са на мнение, че медиите са зависими от политически и икономически интереси. Няма партия, която би им осигурила свобода, смятат 47,8 на сто.

Статията "“Маркет линкс”: Десните избират Бойко, а не Реформаторския блок" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

СЕ към България: Политиката ви за ромите не е ефективна

/КРОСС/ Въпреки наличието на стратегии и документи, обществената политика за приобщаване на ромите в България не е достатъчно ефективна. Една от причините за това е липсата на достатъчно финансиране. Необходими са мерки срещу увеличаването на случаите на трафик сред ромското население, особено с разгръщането на повече възможности за тяхната заетост. Това се посочва в третия доклад за дейността на експертната група за действия срещу трафика на хора към Съвета на Европа (GRETA), който обхваща периода 1 август 2012 г. - 31 юли 2013 година. Подобряването на достъпа на ромите до образование, здравеопазване и грижи е основна мярка за пресичане трафика на хора сред това население в България, се посочва в документа. Сред необходимите мерки се препоръчва задължителна рождена регистрация на ромските бебета, както и записването им в списъците на системите за здравеопазване и образование.Прокурорите и съдиите в България следва да бъдат допълнително обучени, за да прилагат правилно националното законодателство, свързано с браковете на малолетни и непълнолетни. Препоръчва се да бъдат положени максимални усилия за усвояването на средствата от ЕС, предназначени за приобщаването на ромите.  

Минималната заплата ще зависи от средната и от инфлацията

Министърът на труда Хасан Адемов предлага нов механизъм за ежегодно актуализиране на минималното възнаграждение

    


Лара Фабиан готви първия си концерт у нас

Възхитителната Лара Фабиан готви за първи път концерт в България, който ще се състои на 23 октомври 2014-а в зала 1 на НДК.
Певицата ще изпълни най-големите си хитове, сред които Възхитителната Лара Фабиан готви за първи път концерт в България, който ще се състои на 23 октомври 2014-а в зала 1 на НДК. Певицата ще изпълни най-големите си хитове, сред които "Je t’aime", "Tu t’en vas", "Si tu m’aime", "Deux ils, deux ells", както и с песните от последния си албум, който излезе през април 2013-а - "Le Secret". От понеделни

Животновъдите се чувстват излъгани за субсидиите, плашат с протести


Огромно напрежение има в цялата страна сред животновъдите заради изплащането на субсидиите на глава животно. Министерство на земеделието и храните не спази уговорката на консултативния съвет по животновъдство да бъдат изплатени средствата по същия начин, както миналата година. Този месец ще бъдат отпуснати само 40% от субсидиите на глава животно, а останалите следващата година. Докато предната година беше през октомври 70%, а остатъка в началото на 2013 г.

Това обяви в съобщение до...

Безредици и ”успокоителна почивка” в НС след декларация на ГЕРБ

Скандали и безредици избухнаха в пленарна зала след декларация на ГЕРБ за последните избори. Скараха се Цвета Караянчева от партията, Мая Манолова от БСП и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Обявена бе "успокоителна почивка".

Сай записа песен със Стив Тайлър от "Аеросмит"

Изпълнителят на Gngnam Style обяви пред исталянското списание L’Uomo Vogue, че е записал ново парче с фронтмена на Aerosmith Стивън Тайлър.

Изпълнителят на Gngnam Style обяви пред исталянското списание L’Uomo Vogue, че е записал ново парче с фронтмена на Aerosmith Стивън Тайлър. "Тъкмо приключих със записите на следващата ми песен с легендарния артист Стивън Тайлър от Aerosmith", сподели корерйският рапър. "Когато бях в прогимназията, плачех на "Crazy" и "Amazing", те са едни от

Диана Йорданова (ГЕРБ): Против сме гражданите да плащат по-високи такси за смет

”Ще се въздържим от подкрепа на предложния законопроект за изменение на Закона за местните данъци и такси, защото предложените мерки са популистки, звучат добре, но не са съобразени с реалностите”, това заяви днес от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова.

„Като пожелателна може да се определи промяната забраната от 2015 г. общините да изчисляват такса смет на база данъчната оценка, балансовата стойност или пазарната цена на имотите. Изчисляването на този принцип води до баснословни сметки за такса смет при по-скъпи сгради независимо от количеството на произвеждания боклук. Промените в закона обаче в момента не казват нищо на каква база ще може да се смята данъкът от 2015 г. При всички случаи на обществото трябва да стане ясно, че таксата след 2015 г. за физическите лица (гражданите) ще скочи драстично за сметка на юридическите. Според нас въвеждането на подобна забрана не е достатъчна и в закона трябва да се запише задължение за съответните институции да разработят нови правила и методики. Или по-лесно е да се хвърли отговорността на общините и те сами да се оправят?”, обоснова се Йорданова и допълни: „По принцип ние не сме против предложените промени, касаещи освобождаването от данък сгради и такса смет на имотите на регистрираните вероизповедания. Но те пораждат редица въпроси: Защо само тази категория обекти се освобождава?  Защо не се освобождават училища, детски градини, библиотеки? Как това ще се отрази на приходите на общините? Как точно ще се приложи тази норма, при условие, че към момента в ЗУТ няма легална дефиниция на това що е то молитвен дом, например. Тук големият въпрос е по какъв начин ще бъдат компенсирани общините от централния бюджет?”.

Йорданова се противопостави и на данък „Москвич”, за който групата на народните представители от ГЕРБ-Бургас се обявиха против още в началото на тази седмица.

БСП предлага данък лихва да намалява всяка година с по 2 процентни пункта


Вместо да премахне, БСП ще предложи през 2014 г. да се намали с 2 процентни пункта въведеният от ГЕРБ 10-процентен данък върху лихвите по депозитите.

От началото на тази година лихвите по депозитите се облагат по настояване на бившия финансов министър Симеон Дянков с аргумента, че са доход, както всеки друг. Левицата тогава не го подкрепи, очакваше ниски приходи в бюджета от него и и обеща, че ако спечели властта, ще го махне. Още в началото на мандата Георги Кадиев и други...

На Гранд ауто във Варна представят малките автомобили балансиращи икономии, нови технологии и комфорт

Една от знаковите продажби на Grand Auto 2013 стана първият за Варна Fiat 500, който направи премиера на лимитираната си серия, разработена специално за българския пазар. Като типична дамска кола той е в забелязващия се цвят розов металик, по-скоро пепел от рози, и с автоматична скоростна кутия.

Смъртта на Михаил Стоянов убила и баба му

500 хиляди лева кръвнина иска семейството на убития студент Михаил Стоянов от подсъдимите Александър Георгиев и Радослав Кирчев.

Шефът на Сурва Кирил Манов чака решението на съда дали да си ходи

 Директорът на Културно-информационният център Кирил Манов чака решението на съда, за да се види дали да си ходи от работа.

Общинският съвет на Перник закри Културно-информационния център преди близо година, но той продължава да работи, под закрилата на кмета Росица Янакиева.

Кирил Манов, каза че се занимават с културните проекти и дейности на Общината, но не назова нищо конкретно. „Всичко е културно и интересно в Перник”, обобщи...

Продължава

20 години зад решетките за убиец на чичо си

20 години зад решетките ще прекара мъж, убил чичо си при спор за имот, пише Трибали.инфо. 

Трагедията стана миналата година в ломското село Аспарухово.

На 7 август Замфир Борисов уби брата на баща си - 89-годишния Петко Борисов. Мъжът ръгал дядото с нож, докато старецът спрял да мърда.

Убийството станало посред нощ, а съседи открили мъртви 20 години зад решетките ще прекара мъж, убил чичо си при спор за имот, пише Трибали.инфо. Трагедията стана миналата година в ломското село Аспарухово. На 7 август Замфир Борисов уби брата на баща си - 89-годишния Петко Борисов. Мъжът ръгал дядото с нож, докато старецът спрял да мърда. Убийството станало посред нощ, а съседи открили мъртви

Наднормено запрашаване е измерено в Русе

Установените стойности на прах са 1.12 пъти над нормата

    


Трус от 2,2 по Рихтер край Симитли

Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България. Това съобщиха от Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН. Земният трус, който е с дълбочина 15 км, е усетен в 08:01 ч. тази сутрин, в района на община Симитли, област Благоевград. Няма данни за пострадали и материални щети.  ...

Емануела се поти в залата за танци

Попфолк певицата се е заела да попълва пропуските в танцовата си подготовка. Причината за това е новото й видео.

След 5 г. разследване тръгна дело за убит студент

Софийският градски съд даде ход на делото за убийството на 25-годишния студент по медицина Михаил Стоянов, извършено на 30 септември 2008 година в столицата.

И "Рудиментал" пристигат за първото си шоу у нас

Британската дръм енд бейс сензация ще взриви българските си фенове в зала “Христо Ботев” с диджей сет, с който ще представи дебютния си албум Home

Парламентът на косъм от бой заради Бюлетинагейт

Депутатите стигнаха почти до физически сблъсък след скандал за Бюлетинагейт. Наложи се квесторите да се намесят, за да не се стигне до физически сблъсък.

Почина актьорът Ед Лотър

Познат ни е от "Спешно отделение" и "Артистът"

    


Бисер Богданов-Боса раздавал заеми с лихва до 15%, жертвите му се страхуват

Безмилостен лихвар, който дере кожите на закъсали за пари. Приятел, който помага в нужда. Това се говори за Бисер Богданов-Боса в Благоевград. 47-годишният мъж е сред най-оспорваните личности в града. Засега хората са единодушни, че Бисер е човекът, който дава пари назаем. Той не отрича, но уточнява - без лихва. 
Безмилостен лихвар, който дере кожите на закъсали за пари. Приятел, който помага в нужда. Това се говори за Бисер Богданов-Боса в Благоевград. 47-годишният мъж е сред най-оспорваните личности в града. Засега хората са единодушни, че Бисер е човекът, който дава пари назаем. Той не отрича, но уточнява - без лихва.

Млад мъж се грижи за четирите си братя и сестри, недоброжелатели го топят пред социалните

Жалби от жители на село Хирево са изпращани няколко пъти до институции, в това число до Областен управител. В тях се казва, че малки деца от селото просят и не получават нужната грижа. Твърденията са неверни и зад тях се крие завист или нечие намерение да вземе средствата, полагащи се на децата, е категоричният извод на институциите. Историята разказа зам.-областният управител Ценка Йонкова, която се е запознала в детайли с този случай. 27-годишен мъж се грижи за четирите си братя и сестри в село Хирево. Младежът е получил това право от отдел З...

20 години затвор за мъж, убил чичо си за имот

20 години зад решетките ще прекара мъж, убил чичо си при спор за имот, пише Трибали.инфо. 

Трагедията стана миналата година в ломското село Аспарухово.

На 7 август Замфир Борисов уби брата на баща си - 89-годишния Петко Борисов. Мъжът ръгал дядото с нож, докато старецът спрял да мърда.

Убийството станало посред нощ, а съседи открили мъртви 20 години зад решетките ще прекара мъж, убил чичо си при спор за имот, пише Трибали.инфо. Трагедията стана миналата година в ломското село Аспарухово. На 7 август Замфир Борисов уби брата на баща си - 89-годишния Петко Борисов. Мъжът ръгал дядото с нож, докато старецът спрял да мърда. Убийството станало посред нощ, а съседи открили мъртви

Борисов: Колко е лесно, ако "Атака" са искрени!

/КРОСС/ Следващият вот на недоверие към правителството няма да е скоро, стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че ще предложи на "Атака" двете партии да не се регистрират, докато в дневния ред на парламента не бъдат вкарани темите за мораториума върху продажбата на земя на чужденци и нелегалните имигранти. И аз самият съм на мнение, че сега трябва максимум да се активизираме в тези две теми, защото те са такива, че след това няма оправяне, заяви Борисов и призна: "Тук много ми е интересен Волен Сидеров." Всеки ден предлагат, а те се подиграват с тези точки, които предлагат "Атака", каза още Борисов и предложи на колегите си от двете партии да не се регистрират докато това не стане първа точка. Ако те са искрени, че искат първа точка, не се регистрираме, не работи парламентът. Премествате като първа точка в дневния ред - регистрираме се и разглеждаме. Виждате ли колко е лесно, ако "Атака" са искрени, коментира Бойко Борисов. Странно или не, политиците се разговориха по темата във Фейсбук, като дадоха възможност на обикновените граждани да дискутират он-лайн по проблема. Това направи и Борисов преди дни. Обезпокоен съм от разнопосочните сигнали за действията на правителството относно възможността на чуждестранни лица да закупуват земеделска земя в България от 2014 година, споделя в социалната мрежа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Тайфун отмени празненствата за рождения ден на японската императрица

Всички празненства по случай рождения ден на японската императрица Мичико, която на 20 октомври ще отбележи 79 години, се отменят в знак на почит към жертвите на тайфуна Випха, който връхлетя страната миналата сряда. Съобщението бе направено от императорския двор. В неделя трябваше да се проведе тържествена церемония по повод рождения ден на Мичико, но поради природното бедствие императрицата реши да я отмени. На събитието щяха да вземат участие премиерът Шиндзо Абе, както и други видни политици и общественици, посочва БГНЕС. Броят на жертвите ...

Капацитетът за настаняване в домовете за бежанци е надхвърлен с над 300 места

Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 3740 лица и е надхвърлен с 341 места, съобщиха от пресцентъра на МВР.   От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила на влезлите в България нелегални имигранти.   В местата за настаняване в София - Военна рампа и Враждебна, се раздават помощи - храни, дрехи, санитарни материали и консумативи, медикаменти и медицински консумативи от първа необходимост от БЧК и други неправителствени организации, твърдят от МВР.   Във Враждебна се извършва ремонт на котелното помещение, поради което няма топла вода и отопление. В сградата на Военна рампа има топла вода, обектът разполага с абонатна станция, свързана с ТЕЦ-София.   Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Реформаторите и КНСБ с общи виждания за икономическата стабилност на България

Има сходни виждания между Реформаторския блок и КНСБ по отношение на борбата с монополите и корупцията, защитата на потребителите и кредитополучателите и защитата на работниците, предаде БГНЕС. Това стана ясно днес от среща между представители на Блока и синдиката, на която реформаторите представиха мерките си за икономическа стабилност на страната, съобщиха от ДБГ. От страна на реформаторите присъстваха Радан Кънев (ДСБ), Найден Зеленогорски (ДБГ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Пламен Антов (СДС) и Евгени Кънев от Гражданския съвет. КНСБ пък беше представена от своя председател Пламен Димитров. Мерките на блока бяха изложени от Найден Зеленогорски. "Голяма част от предложените от нас мерки са сходни с вижданията на КНСБ. Различията обаче също са много важни, ...

Дрога

ПЪРВА ГЛАВА Краката на Лорилий са голи и синкави под плисетата на карирания ѝ сукман. Веднъж ми каза, че е същият, който е носила в католическото училище. Много момчета биха се надървили, ако момиче им каже такова нещо. Аз съм едно от тези момчета. С Лорилий клечим зад контейнера за боклук до задния вход на Пен Скуеър мол. Облегнати на бетонната стена, пушим Кемъл без филтър. Преди да срещна Лорилий, пушех Парламент. Кемъл ми харесват. Харесва ми как парченцата тютюн полепват по върха на езика ми. Накланям глава наляво, изплювам ги и това ме кара да се чувствам мъж. Оглеждаме се за Терънс – близо двуметровия сипаничав нацист от охраната на мола, вероятно шизофреник без диагноза. По правилник всички служители трябва да напускат територията на мола, когато пушат, но имаме само петна...

Арестът в училищния автобус и експулсирането на 15-годишно момиче разгневи французите


Във Франция дебатът за имигранти се разгоря с нова сила, след като ромско момиче беше арестувано от полиция от училищния автобус, за да бъде експулсирано заедно със семейството си обратно в Косово, съобщи Reuters. Случаят предизвика протести и остри критики към министъра вътрешните работи Манюел Валс, само след полемика за условията, при които живеят около 20 000 роми във Франция. Валс шокира част от френската левица, поставяйки под въпрос способността и желанието на ромите да се интегрират във...

Инвестициите в бизнес имоти в Европа се засилват

Пазарът е отчел най-силното си трето тримесечие от 2007 г. насам

    


Данък кола - в цената на бензина?

Местният годишен данък върху автомобилите да отпадне в сегашния му вид, но да се калкулира в цената на горивата. Такава поправка между първо и второ четене на промените в Закона за местните данъци и такси обмислят депутати от БСП, начело с Георги Кадиев. Очаква се днес парламентът да гласува на първо четене спорни изменения за облекченията в данъка Местният годишен данък върху автомобилите да отпадне в сегашния му вид, но да се калкулира в цената на горивата. Такава поправка между първо и второ четене на промените в Закона за местните данъци и такси обмислят депутати от БСП, начело с Георги Кадиев. Очаква се днес парламентът да гласува на първо четене спорни изменения за облекченията в данъка

Милиардер от Хонг Конг бил новият генерален спонсор на ЦСКА

Милиардерът Стивън Ло е новият генерален спонсор на ЦСКА. Бизнесменът от Хонконг позира пред медиите в родината си с фланелка на 31-кратния шампион на България, съобщи sportal.bg   Ло е собственик на най-успешния футболния клуб в Хонконг - Саут Чайна, а също така е запален фен на английския колос Манчестър Юнайтед.   Азиатецът имал намерение да развива бизнес у нас, като в полезрението му попада хотел "Родина" в столицата. Той е роден в Хонконг през 1959 г. След дипломирането си започва работа в банка. Най-сериозните му доходи постъпват, когато започва да се занимава с внос на коли от Европа и Америка.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване